| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Liga La Leche - mezinárodní organizace na podporu kojení

Popis:Zájemci o více podrobností o Lize La Leche a jejích publikacích nebo ti, kteří by chtěli přispět k jejímu zrodu v České republice, se mohou obrátit na adresu - v.jir@freesurf.ch .
Bližší informace:V roce 1956, kdy byl americký trh zaplaven umělým kojeneckým mlékem a ve věku jednoho týdne bylo v USA kojeno jen 18 procent novorozenců, se sedm mladých maminek z okolí Chicaga rozhodlo vyhovět přáním svých známých a vytvořit skupinu s cílem poskytovat informace o kojení. Ve společenském ovzduší, kdy kojení vlastního dítěte bylo považováno za něco podivného až nezdravého, začaly pořádat pravidelná setkání, při nichž si ženy mohly navzájem vyměňovat poznatky a sdílet své mateřské radosti i starosti. Každá z iniciátorek měla zkušenost s kojením alespoň jednoho dítěte. Věděly, že kojení coby přirozený proces je v podstatě velice jednoduché, že je však potřeba znát jak začít, jak postupovat a jak předcházet komplikacím nebo jak je rychle řešit. Na schůzky zvaly těhotné ženy, aby se o kojení dozvěděly co nejvíc ještě před narozením miminka a aby na vlastní oči viděly souhru mezi matkou a kojeným děťátkem. Dobře znaly, jak je pro zdárné pokračování důležitá sebedůvěra, vytrvalost, podpora a povzbuzení okolí, stejně jako možnost popovídat si s matkami v kojení zkušenějšími. V počátcích se skupina nadšených maminek opírala o odborné znalosti dvou místních lékařů.
WWW:http://www.lalecheleague.org/
E-mail:v.jir@freesurf.ch .

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.