| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

DISKUSE O VÝZNAMU RODINY, James Q. WILSON, Bulletin OI č. 38, říjen 1994

Popis:James Q. Wilson je profesorem managementu a politických věd Kalifornské university v Los Angeles. Mezi mnohé knihy, které napsal, patří např. American Government: Institutions and Policies (Americký vládní systém: instituce a politika),
Bližší informace:Na současnou americkou rodinu existují dva názory: jeden zastává veřejnost, druhý politické špičky. Během presidentské kampaně to vypadalo, že Bill Clinton stojí za názorem veřejnosti. Teprve se však ukáže, které stanovisko bude podporovat Clinton jako president. Názor veřejnosti vypadá takto: rodina je místem, kde jsou dětem vštěpovány ty nejzákladnější hodnoty. V posledních letech však dochází k ohrožení těchto hodnot. Částečně proto, že došlo k oslabení rodiny, částečně proto, že její konkurenti ve vlivu na dítě - zvláště kino a televize - získaly na síle. K oslabení rodiny dochází jednak proto, že stále více a více dětí vyrůstá v rodině pouze s jedním rodičem, a tímto rodičem je často adolescentní dívka mladší dvaceti let, jednak proto, že rodiče - ať už je v rodině jeden nebo oba - tráví se svými dětmi méně času a méně je ukázňují. Vzhledem k tomu, že význam rodiny je tak důležitý, političtí kandidáti by o něm měli hovořit, i když je zřejmé, že vláda s ním příliš mnoho udělat nemůže. Američané si kupodivu myslí, že pro dítě je lepší, když jeden z rodičů zůstává doma a nepracuje, i když to znamená méně peněz.
WWW:http://www.volny.cz/petr.imlauf/OI/BULL38.HTM

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.