| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

České velikonoční trhy

Široká nabídka tradičního velikonočního zboží.
Kdy:18.3.2024
Kde:Náměstí Míru 120 39 Praha 2
Region:Praha 2
Popis:Široká nabídka tradičního velikonočního zboží – ručně malované kraslice, velikonoční zajíčci a kuřátka, pomlázky, velikonoční pečivo – mazance, jidáše, beránci, velikonoční dekorace, svíčky, ...

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanské církve. Jsou spojené s památkou umučení a vzkříšení Krista. Obecně tyto jarní svátky u nás zlidověly a slaví se s nimi příchod a vítání jara. Historicky se datum období Velikonoc stanovuje asi od 6. století jako období po jarní rovnodennosti (21.3.) a spadá na neděli po prvním jarním úplňku.

Obecně lze říci, že tato neděle vychází v datovém rozmezí od 22.3. do 25.4. Velikonoce se slavily i v době předkřesťanské. Jako významné a již nábožensky organizované svátky se Velikonoce objevily poprvé u Židů. Byly to svátky přesnic (pascha; hebrejsky pesach = přejití, ušetření) slavené na památku vysvobození Izraelitů z egyptského otroctví. Připomínalo se jimi Hospodinovo milosrdenství, když při hubení prvorozenců v Egyptě přešel domy Židů, které byly označeny krví beránka. Svátky se slavily vždy čtrnáctého dne měsíce nisanu. Název Velikonoce vznikl od tzv. „Velké noci“. Této noci ze soboty na neděli se odehrál zázrak „zmrtvýchvstání“ Ježíše Krista. Historických pramenů o této události se zachovalo velmi málo a žádný z nich neurčuje přesné datum. Samotným velikonocím předchází čtyřicetidenní postní doba.
 
16. březen 2024 10:00 – 1. duben 2024 19:00
Mapa:
GPS:50°4'30.518”N, 14°26'5.201”E
WWW:https://www.velikonocnitrhy.cz/velikonocni-trhy/
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.