| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Výstava S/M/L/XL malíře Patrika Hábla

V Galerii Václava Chada na zámku ve Zlíně se od čtvrtka 10. října 2019 představí se svým dílem zlínský rodák, malíř Patrik Hábl. Pod názvem S/M/L/XL se skrývá výstava obrazů a velkoformátových maleb, z nichž některé jsou zcela nové a k vidění zde budou po
Kdy:10.10.2019 - 6.12.2019 (je možné přijít kdykoliv)
Kde:Soudní 1 Zlín 760 01
Region:Zlín
Popis:V Galerii Václava Chada na zámku ve Zlíně se od čtvrtka 10. října 2019 představí se svým dílem zlínský rodák, malíř Patrik Hábl. Pod názvem S/M/L/XL se skrývá výstava obrazů a velkoformátových maleb, z nichž některé jsou zcela nové a k vidění zde budou poprvé. Příležitostí k setkání s autorem bude komentovaná prohlídka výstavy v sobotu 12. října v 16 hodin, která je součástí programu Zlín Design Marketu.
Až do 6. prosince bude Galerie Václava Chada ve Zlíně hostit výstavu obrazů a maleb nejrůznějších formátů. V expozici S/M/L/XL se odráží zaujetí Patrika Hábla otázkou, zda obrazy potřebují mít své měřítko, poměr i správnou velikost. Návštěvníci se pak mohou u konkrétního díla zamyslet, zda existuje přímý vliv měřítka, obsahu a formy na diváka. Na výstavě se totiž objevuje nejmenší obraz Poutnice, který vznikl před 20 lety. A ten samý motiv je pak zasazen i do většího měřítka.
Dlouhodobě Patrika Hábla zajímá spojení obrazu a prostoru. To, co divák prožívá okem a ve své hlavě před obrazem. Člověkem prostupuje obraz vytvořený v prostoru, prostor je rekonstruován obrazem a obraz je rekonstruován malbou.
Patrik Hábl je známý také svými realizacemi v architektuře, které zasazuje do veřejného nebo do sakrálního prostoru. I pro zlínskou výstavu si připravil neobvyklou instalaci. Před vstupem do zámku upoutá pozornost návštěvníků 21metrové plátno napnuté na sloupořadí. Velkoformátová malba zpracovaná experimentálními technikami a postupy využívá jako podklad netradiční materiál, který se obvykle používá k tvorbě reklamních bannerů.
Jedinečnou příležitost setkat se s autorem, vyslechnout si jeho interpretaci díla a pokládat mu dotazy nabízí komentovaná prohlídka výstavy vedená přímo Patrikem Háblem. Konat se bude v rámci programu Zlín Design Marketu v sobotu 12. října v 16:00 hodin.
Expozice je umístěna v Galerii Václava Chada v prvním poschodí zlínského zámku. Přístupná je od 10. října do 6. prosince 2019 vždy od úterý do pátku od 10:00 do 17:00 hodin, o víkendech pouze po individuální dohodě. Vstupné je 50 Kč. Během Zlín Design Marketu bude otevírací doba prodloužena – v sobotu 12. října bude otevřeno od 10:00 do 20:00 hodin, v neděli 13. října od 10:00 do 16:00 hodin.
Další podrobnosti o zlínském zámku i Galerii Václava Chada na www.zlinskyzamek.cz a www.gvch.cz.
Mapa:
GPS:49°12'0.000”N, 17°36'0.000”E
Pořadatel:Zlínský zámek
WWW:http://www.zlinskyzamek.cz/
Email:info@zlinskyzamek.cz
Vložil: Sabina Kolaříková
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.