tisk-hlavicka

Kempování v autě: tipy na nejkrásnější místa ve střední Evropě pro kempování

23.7.2023 Komerční sdělení

Pro milovníky přírody a dobrodružství je kempování v autě skvělou možností prozkoumat krásy střední Evropy.

Tato oblast nabízí mnoho úchvatných a rozmanitých lokalit, kde můžete strávit nezapomenutelné chvíle. Podívejte se na některá z nejkrásnějších míst ve střední Evropě, které stojí za návštěvu.

 

Kempování v autě je skvělou příležitostí prozkoumat neuvěřitelnou krásu střední Evropy. Během vašich dobrodružství můžete objevit úchvatné scenérie, malebné vesnice a přírodní zázraky. Připravte své auto, stan a vyrazte na cestu za nezapomenutelnými zážitky v jedné z těchto nádherných lokalit.

 

Zdroj fotografie: Unsplash.com

 

Při kempování v autě je důležité dbát především na bezpečnost a dodržovat pravidla daná jednotlivými lokalitami:

  • Mějte respekt k přírodě a ostatním návštěvníkům.
  • Ujistěte se, že máte dostatek vybavení a potravin pro případ nouze.
  • Respektujte přírodní rezervace a zákony dané každou zemí.
  • Než vyrazíte na cestu, nechte si zkontrolovat své auto, ať si můžete být jistí, že dlouhou cestu zvládne. Sháníte-li dokonce auto nové, vhodnější pro kempování, navštivte váš oblíbený autobazar, jistě vám nabídne spoustu skvělých aut na prodej.

Alpy, Rakousko:

Alpy v Rakousku jsou rájem pro outdoorové nadšence. Zdejší vrcholky, ledovce a krásná jezera vytvářejí nádhernou kulisu pro kempování. Objevte horské stezky, zasněžené štíty a překrásná alpská údolí.

Plitvická jezera, Chorvatsko:

Plitvická jezera jsou jedním z nejúžasnějších přírodních divů Evropy. Tento národní park nabízí nádherná jezera spojená kaskádami a vodopády, které vytvářejí ohromující pohledy. Kempování v okolí jezera vám umožní prozkoumat jeho krásy a přírodní bohatství.

Bavorský les, Německo:

Bavorský les je rozsáhlou oblastí přírody, která se táhne na hranicích Německa a České republiky. Tato oblast je bohatá na lesy, jezera a malebné vesničky. Kempování zde vám umožní objevovat skryté stezky, vyhlídky a vodopády.

 

Zdroj fotografie: Unsplash.com

Tatry, Polsko a Slovensko:

Tatry jsou pohraniční pohoří mezi Polskem a Slovenskem a nabízejí spektakulární scenérie a nekonečné možnosti pro kempování. Vydejte se na horské túry, vychutnejte si úchvatná jezera a obdivujte vrcholky hor. Tatry jsou skvělým místem pro dobrodružství a přírodní krásy.

Jezero Balaton, Maďarsko:

Jezero Balaton je největší sladkovodní jezero ve střední Evropě a oblíbený cíl pro kempování. Jeho písečné pláže, termální lázně a okolní vinice poskytují ideální kombinaci relaxace a zábavy. Kempování v těchto místech vám umožní objevovat okolní krajiny a užít si vodní aktivity.

Vysoké Taury, Rakousko:

Vysoké Taury jsou horské pohoří v Rakousku a nabízejí ohromující horské scenérie, ledovce a malebná jezera. Tato oblast je ideální pro prozkoumávání alpských vrcholků. Zdejší horské chaty a ubytování nabízejí skvělou základnu pro objevování okolních hor.

Krkonoše, Česko a Polsko:

Krkonoše jsou nejvyšší pohoří v Česku a rozprostírají se až do Polska. Tyto hory jsou obklopeny vesnicemi, skalními útvary a krásnými lesy. Kempování v této oblasti vám umožní prozkoumat horské stezky, vodopády a dokonalé výhledy.

Cyklovýlety během kampování

Během kempování v autě si můžete užít skvělé cyklovýlety a objevovat nejkrásnější místa ve střední Evropě. Předtím než vyrazíte na svou cyklistickou dobrodružnou jízdu, je důležité mít správnou povinnou výbavu s sebou.

  • Přední odrazka bílé barvy a zadní červená odrazka jsou povinné na kole
  • Oranžové odrazky musí být na obou stranách pedálů a v paprscích obou kol
  • Dvě na sobě nezávislé brzdy jsou také povinné a je nutné je před jízdou zkontrolovat
  • Kolo by nemělo mít ostré hrany řídítek, aby se předešlo zraněním při pádu
  • Při snížené viditelnosti je nutné použít přední světlo na kolo (bílé) a pak zadní světlo (blikačku) červené barvy a nastavit je tak, aby neoslňovaly ostatní účastníky provozu
  • Doporučené komponenty kola jsou blatníky, krytka řetězu a zvonek
  • Přilba je sice povinná do osmnácti v mnoha zemích, ale pro větší bezpečnost se doporučuje nosit ji vždy
  • Na jízdu je třeba vždy vzít sadu pro údržbu, která obsahuje například náhradní duši a lepidlo na pneumatiky pro případ defektu.
  • V neposlední řadě musí cyklisté dodržovat pravidla silničního provozu a být při jízdě ve střehu.




Vyhledávání článků podle věku