| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Slavnosti ovoce

Slavnosti holovouských malináčů.
Kdy:23.10.2021
Kde:Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy 129 508 01 Holovousy
Region:Jičín
Popis:V sobotu 23. října 2021 se u příležitosti 70-ti let od založení VÝZKUMNÉHO A ŠLECHTITELSKÉHO ÚSTAVU OVOCNÁŘSKÉHO HOLOVOUSY uskuteční "Slavnosti ovoce v Holovousích". Slavnosti odstartují v 9 hodin ráno odborným seminářem pro pěstitele, který potrvá až do 12 hodin. Následně bude program pokračovat od 13 hodin i pro širokou veřejnost.

Obec Holovousy, druhá nejkrásnější vesnice roku 2013 v Čechách a na Moravě,vás co nejsrdečněji zve na další ročník sousedského setkání Slavnosti holovouských malináčů.

V prostranství návsi v Holovousích je pódium s parketem pro hlavní kulturní program. Po obvodu návsi jsou rozmístěné stánky řemeslníků a pěstitelů ovoce a zeleniny.

V průběhu celého odpoledne bude nabízeno občerstvení, malináče, domácí koláče, v zámku navštívíte výstavu ovoce – staré ovocné odrůdy, soutěžící malináče, výstavu soutěžících moučníků a v prostoru návsi jistě navštívíte dobový kolotoč, dílny pro děti, myslivecké soutěže a také Holovouský jarmark.

Prodejní stánky pěstitelů z Podkrkonoší budou nabízet pravé Holovouské malináče, Dobrovodské zelí, produkty ekologického ovocnářství, stromky, kvalitní ovoce a zeleninu, květiny, výrobky z ovoce a medu a další dobroty a výrobky řemeslníků.


Holovouský malináč

Česká odrůda, objevená v Holovousích koncem 18. století. Plody jsou střední až velké, kulovité. Barva plodů karmínově červená s občasným prosvítáním olivově zelené, lesklá. Výrazným znakem odrůdy je svalec ve stopeční jamce. Chuť je velmi dobrá, šťavnatá, sladce navinulá s výraznou malinovou příchutí.
Mapa:
GPS:50°22'33.294”N, 15°34'52.910”E
WWW:https://www.vsuo.cz
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.