| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Den pro včely a medobraní

Červnová sobota bude v ostravské zoologické zahradě věnována včelám a včelaření.
Kdy:13.6.2020
Kde:Zoologická zahrada Ostrava Michálkovická 197 710 00 Ostrava
Region:Ostrava-město
Popis:Víte, k čemu se používá medomet, co je to voština nebo jak dlouho žije včelí dělnice? Odpovědi na tyto otázky a mnoho dalšího o životě a významu včel se dozvíte 13. června v ostravské zoologické zahradě, kde se uskuteční akce s vůní a chutí medu - medobraní.
Červnová sobota bude v ostravské zoologické zahradě věnována včelám a včelaření. Uskuteční se zde tradiční medobraní, při němž se dozvíte, k čemu se používá medomet, co je to voština, jak dlouho žije včelí dělnice a další zajímavosti… Vzhledem k alarmujícímu úbytku nejen těchto významných opylovačů představí zoo i vlastní aktivity k ochraně včel, ale také čmeláků a dalších druhů hmyzu.

Význam včel
Včely patří mezi hospodářsky nejdůležitější živočichy ne díky medu, propolisu či dalším produktům, ale pro svou často nedoceněnou činnost opylovací. Podílejí se tak na zvýšení produkce zemědělských plodin a ovocných stromů, pomáhají udržet vysokou biodiverzitu krajiny. Zprávy o rapidním úbytku těchto živočichů, ale i dalších druhů hmyzu jsou v posledních letech alarmující.

Pomoc Zoo Ostrava nejen včelám
V areálu ostravské zoo i proto vzniklo v posledních letech několik opatření na podporu výskytu včel, čmeláků, motýlů a dalších zástupců bezobratlých. Návštěvníci tak mohou na řadě míst spatřit hmyzí hotely, budky pro čmeláky, kvetoucí louky apod. Většinou se jedná o poměrně jednoduchá opatření, která mohou inspirovat zájemce pro instalaci podobných příbytků na vlastní zahrádce, školní zahradě či v parku. Každý z nás tak může (měl by) přispět k ochraně okolního prostředí. Zoo chce v nejbližší době začít i s chovem včel.
Mapa:
GPS:49°50'37.126”N, 18°19'2.010”E
WWW:http://www.zoo-ostrava.cz/
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.