| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Jindřichohradecké JINoHRÁtky

Jindřichohradecké JINoHRÁtky představí práci 14 betlemářů z celé České republiky i ze Slovenska.
Kdy:30.11.2019
Kde:Masarykovo náměstí 377 01 Jindřichův Hradec
Region:Jindřichův Hradec
Popis:Jindřichohradecké JINoHRÁtky aneb Dejte děti do jeslí představí první adventní víkend práci 14 betlemářů z celé České republiky i ze Slovenska. A nad jediným festivalem betlémů v ČR opět roztáhne ochranná křídla unikátní anděl.
Ozdobí fontánu na Masarykově náměstí v Jindřichově Hradci. Dvoumetrovou sochu vytištěnou na 3D tiskárně navíc rozpohybuje jednoduchý mechanismus po vzoru Krýzových jesliček. Po zatočení klikou zamává tříbarevná plastika svými průsvitnými křídly. Při JINoHRÁtkáchtaké vznikne další socha do velkého betlému z dřevěných soch životní velikosti.

V kostele sv. Jana Křtitele si mohou návštěvníci prohlédnout tradiční výstavu řezeb a betlémů, která letos představí jihočeského řezbáře Jiří Bürgera. Ten se zabývá především většími objekty se silným duchovním poselstvím.

Celý střed města znovu ožije festivalovou hrou, která propojí všechny kulturní subjekty ve městě. Řada úkolů čeká malé i velké v obou budovách Muzea Jindřichohradecka ve Štítného ulici i na Balbínově náměstí, v Domě gobelínů, infocentru, na Staré radnici či v Muzeu fotografie a MOM. Na závěr celé trasy dostanou děti drobnou odměnu a dospělí grog.

Školy z Jindřichohradecka budou také soutěžit O nejkrásnější betlém a jejich výrobky vystaví muzeum v křížové chodbě bývalého kláštera minoritů ve Štítného ulici. Celý festival doplní i doprovodný program, adventní dílny a malý řemeslný trh, kde mohou návštěvníci ochutnat rozličné dobroty, nebo potěšit své blízké malým dárkem. Přehlídku pak zakončí slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
Mapa:
GPS:49°8'45.204”N, 15°0'14.389”E
WWW:https://www.mjh.cz/
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.