| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Sluneční bylinkobraní

Prázdniny bez zábavy, to by nebyly prázdniny!
Kdy:25.6.2019
Kde:Sonnentor s.r.o. Příhon 943 696 15 Čejkovice
Region:Hodonín
Popis:Víkend plný dobrodružství určený nejen pro děti, ale i jejich rodiče, se uskuteční v areálu společnosti Sonnentor na jižní Moravě.
Suneční bylinkobraní vás provede krásným rozkvetlým polem bylinek, ucítíte jejich nádhernou vůni v sušárně. Na vlastní oči uvidíte, jak se z nich rodí čaj a na závěr si vychutnáte báječně chutné pokrmy ochucené těmito bylinkami v podání vegetariánské restaurace Rebio v Brně.

Program čtvrtégo ročníku slunečního bylinkobraní začne v 8:30, kdy se autobus s účastníky vypraví z Brna (autobusové nádraží Zvonařka) na Veselou biofarmu Velké Hostěrádky. Zde se přímo na bylinkových polích návštěvníci dozvědí, jak se léčivé rostliny pěstují a jak probíhá jejich sběr. Poté bude následovat exkurze do výroby a ochutnávka produktů Sonnentor Čejkovice. Den zakončí kuchařská show s použitím bylinek a koření v Biorestauraci Rebio Brno.

Program:
8.30 Odjezd autobusu z Brna - autobusové nádraží Zvonařka
9.00-11.00 Veselá biofarma Velké Hostěrádky - exkurze na polích, povídání o pěstování léčivých rostlin a sběr bylinek
11.30-15.00 Sonnentor Čejkovice - exkurze výrobou a ochutnávka produktů,
16.00-18.00 Biorestaurace Rebio Brno - bohaté vegetariánské menu s použitím bylinek a koření

A jak to probíhá?
Na Veselé biofarmě ve Velkých Hostěrádkách obdrží každý účastník proutěný košík. Všichni se rozběhnou do modro-oranžového políčka a pustí se do sběru květů chrpy, měsíčku a slézu. Následuje šetrné rozprostření kvítků do přilehlé sušárny a odborný výklad jednoho ze zakladatelů ekologického zemědělství v ČR - Tomáše Mitáčka.

Dále navštívíte náš voňavý provoz výroby Sonnetor čajů v Čejkovicích, kde je připravena exkurze s ochutnávkou biočajů, biokoření a dalších biospecialit na každém z mnoha stanovišť. Tato zastávka je zakončena výstupem na nejvyšší vyhlídkový bod v Čejkovicích - Vyhlídkou na výsluní a občerstvením v čajovém salonu s kavárnou - Čas na čaj. Součástí je také umožnění nákupu v prodejně za zvýhodněné ceny. A nakonec poslední zastávka, která uzavře putování biobylinky od políčka až na talíř. V brněnské restauraci zdravého životního stylu Rebio nám naši partneři v čele s šéfkuchařem Vlastíkem Kelblem připraví bohaté vegetariánské menu.

8:30 - 18:00
Mapa:
GPS:48°54'9.212”N, 16°56'49.697”E
WWW:https://www.sonnentor.com/cs-cz/navstivte-nas/akce/udalosti/odjezdove-misto-pro-bylinkobrani/deni/slunecni-bylinkobrani
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.