| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Světový týden respektu k porodu

14. ročník festivalu o těhotenství, porodu a rodičovství.
Kdy:13.5.2019 - 19.5.2019 (je možné přijít kdykoliv)
Kde:Sněmovní 7 Malá Strana, Praha 1
Region:Praha 1
Popis:Česká republika se prostřednictvím Hnutí za aktivní mateřství, z.s. již od roku 2006 připojuje ke Světovému týdnu respektu k porodu, který letos připadá na 13. – 19. května 2019. Již po čtrnácté připravujeme Festival o těhotenství, porodu a rodičovství nabitý báječným programem, přednáškami, promítáním filmů a diskusemi pro rodiče i zdravotníky.

Letošní téma „MŮJ POROD, MOJE SÍLA“ může znít jako provokace. „Těhotná Socha svobody jako ústřední postava tohoto ročníku se ale vůbec neodklání od odborných a vědecky podložených doporučení k ‚bio-eko-lesanskému‘ pohodlí při porodu, jak by se mohlo zdát. Na rozdíl od některých zdravotníků totiž mezi těmito póly nevidíme nepřekonatelnou propast“, vysvětluje Lucie Ambrožová, ředitelka festivalu.

Co v Česku brání lepšímu nastavení porodnického systému péče? Proč je zde navzdory odborným doporučením do průběhu porodu stále zasahováno? Jaké síly hrají u porodu roli? Co mohou ženy udělat pro to, aby jim jejich porod nejenže síly neubral, ale bohatě je jimi zásobil?

Na tyto a další otázky budou 15. května od 19 hodin v rámci středeční ústřední festivalové debaty hledat odpověď lékař a zakladatel Centra porodní asistentce na pražské Bulovce Prof. MUDr. Michal Zikán, Ph.D., právnička Mgr. Sandra Pašková, politička PhDr. Olga Richterová, Ph.D., odbornice na gender a sexualitu Msc. MA. Lilia Khousnoutdinova a předsedkyně Hnutí za aktivní mateřství Petra Sovová, která bude debatu moderovat.

Porod, i jak ho vidí WHO, může být skvělý, nabíjející, přirozený proces, který, pokud jako takový může proběhnout, ženu obdaruje nejen čerstvým, voňavým a zdravým novorozencem, ale k tomu i pořádnou porcí užitečných hormonů a úžasné energie, která ji může nabít pro krásné, ale dlouhé a náročné rodičovské období.

Pro veřejnost otevřeno:
pondělí – pátek 12:30 – 20:00
sobota 9:30 – 20:00
neděle 9:30 – 15:00
WWW:http://www.respektkporodu.cz
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.