Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Jáhelník

Autor: Mikulka+3 ratolesti , 12.11.2011 20:56:15
Suroviny
250 g jáhel • 2 vejce • 2 lžíce medu • a pak dle chuti rozinky, sušené meruňky, švestky... slunečnicová či dýňová semínka, plátky mandlí...jak kdo chce a jak má kdo rád, • zakysaná smetana • skořice. • •
Postup
Jáhly 2x spařit se špetkou soli vaříme cca 10-15 min (vody by mělo být cca 2-3dcl, hlídat aby se to nepřipálilo). Pak je necháme několik minut odstát a vychladnout. Do jáhel pak přidáme oba dva žloutky a promícháme spolu s medem, čímž se nám vytvoří "těsto", do kterého vmícháme připravenou směs ovoce, semínek, oříšků...(dávám tak 1:1 ke 250g jáhel 250g sušeného ovoce a semínek) Z bílků vyšleháme tuhou pěnu, a i tu jemně zapracujeme do těsta. Dáme do zapékací mísy vymazané troškou oleje. Jahelník pečeme v rozehřáté troubě zhruba na 200° C po dobu 30 - 40 minut, a jakmile je hotový (tedy v okamžiku, kdy již získal zlatavou barvu vyklopíme jej z formy a dozdobíme buď zakysanou smetanou a posypeme skořicí. Hotovo.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 443 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.