Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

MŮJ PRVNÍ MĚSÍC ŽIVOTA

Autor: jar_jar , 26.12.20084 týdny 2 dny života dítěte

26.11. - 26.12.2008


Narodil jsem se ve středu 26.11.2008 ve 20:00hod. v porodnici v Ostravě - Fifejdách. Rodiče mi nakonec dali krásné jméno Martin. Dlouho váhali, jestli mi budou říkat Martínku, Adámku, Honzíčku nebo Kubíčku. Pro Martínka se definitivně rozhodli až den před porodem :-) a kdybych byl holčička, jmenoval bych se Karolínka.


26.11.2008 narození: 3 750g, 51cm


Porod jsme já i rodiče zvládli dobře a poměrně rychle. Akorát jsem měl teda dost velkou hlavu, tak to prej mamku docela bolelo, hlavně potom. Do porodnice za mnou chodil tatínek, babička Jarmilka, strejda Martin a teta Evička, jednou přišli i bratranci Ondrášek s Marečkem a z Břeclavi přijela i babička s dědou a teta Ivánka. Taky se stavila teta Radka.


V nemocnici jsem se zdržel týden, protože se mi třetí den po porodu rozjela novorozenecká žloutenka a další 4 dny jsem se vyhříval pod lampou na solárku. Mamka to dost obrečela, ale nic hrozného to nebylo. Aspoň jsme se pod přísným okem MUDr. Liškové naučili správné technice kojení. Za to moc děkujeme! Ve čtvrtek 4.12. mi udělali jaterní testy, které vyšly dobře a tak mě osmý den po porodu konečně pustili domů, i když jsem ještě měl trochu pomerančovou barvu.


4.12.2008 (při propuštění z porodnice) 3500g


Domů jsme se s mamkou moc těšili. Většinu dne jsem prospal v obýváku u okna, aby na mě co nejvíc svítilo sluníčko. Naštěstí bylo venku zrovna krásně. Taky jsem hodně sosal a tak jsem na kontrole v neděli 7.12. byl od paní doktorky Liškové pochválen. Na očkování proti tuberkulóze jsem si ale ještě musel počkat.


Od druhého týdne na bříšku trochu zvedám hlavičku.


12.12.2008 kontrola: 4 050 g


15.12.2008 očkování proti tuberkulóze


Hlavičku už umím otočit z jedné strany na druhou.


21.12.2008 UTZ kyčlí na ortopedii - vše v pořádku.


V noci už spinkám i 4hod. v kuse, napapám se a pak ještě usnu na další 3hod.


23.12.2008 (4 týdny) 4 470 g (dost jsem přibral, pan doktor Semenďák se docela divil, ale říkal, že je to super!), 54cm


První Vánoce - nádhera!!! Dostal jsem kolotoč žirafu, hrazdičku želvičku, hebounkou podložku s pejskem, hrací měsíček, krásné oblečky a ještě nějaké hračky :-) byl jsem u Štědrovečerní večeře v proutěném koši, ale papal jsem jenom mlíčko. Sosám hodně a rád.


NÁVŠTĚVY A VÝLETY:


babička Jarmilka, prababička Věrka (u nás i u babičky),


babička Jaruška, děda Jara, tetička Ivánka (v porodnici),


Ondrášci: strejda Martin, teta Evička, bratranci Ondrášek a Mareček (oni u nás i my u nich),


Vychodilci: Radka a David a :-) (u nich doma ve Lhotce se krásně spinká, hlavně teda u strejdy v náručí se mi hodně líbilo...)


Štěpánci: Lenka a Martin (u nás),


Dani (u nás).


Mamka s taťkou zanedbali fotodokumentaci návštěv, ale vyčinil jsem jim a slíbili, že se od druhého měsíce polepší.


BLAHOPŘÁNÍ K NAROZENÍ:


dostali jsme spoustu blahopřání formou sms od všech kamarádů a v tištěné formě navíc od babičky Jarmilky, babičky Jarušky a dědy Jary, od tety Ivánky, od Knedlíků a Kreslíků, od Šárky a Víti, od Domluvilků, dále nám napsali: Iva, Kuba a Amálka Vaňkovi a Kučerovi a Starnovští a teta Jiřina z Brna.

Zobrazeno doposud 1088 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.