Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

4. část

Autor: cerven05 , 18.2.2005
Když narazíte na výmluvného obchodníka s ojetými auty narozeného v červnu, který vám řekne, že ta modrá fordka měla pouze jednoho předešlého majitele - seschlou babičku, která s ní jezdila jen každou sobotu do kostela - uděláte dobře, když se zeptáte na jméno toho kostela a zjistíte si jméno oné babičky (pokud ovšem není také Blíženec). Ale vážně. Pokud nemají v horoskopu výrazně poškozené planety, je většina Blíženců čestná - a někteří až moc. Zdá se, že jdou z extrému do extrému. Přesto všichni - od zloděje přes podvodníka k váženému občanovi - neodolají pokušení občas přibarvit nějakou příhodu. Samozřejmě to není lhaní. Pouze představivost.

Jako propagační nebo reklamní pracovníci jsou Blíženci absolutní jedničky. Nikdo se jim nevyrovná, dokonce ani Beran. I když mohou tuto činnost provádět naprosto poctivě a otevřeně, málo lidí má dostatek sil, aby vydrželi kombinaci Blížencova kouzla osobnosti a pronikavého intelektu, což samo o sobě je vůči nim nefér. Když se pustí do užitečného úkolu - prodat něco, co lidstvo silně potřebuje a chce, usmějí se na ně andělé a my můžeme děkovat lidem zrozeným v tomto znamení za mnoho úžasných a trvalých výdobytků, které jsou pro nás všechny přínosem. Srdcem je každý Blíženec prodavač.

Blíženci potřebují k osvěžení svých pracovitých mozků dvakrát víc spánku než ostatní. Naneštěstí ho málokdy mají dost, protože jsou velmi náchylní k nespavosti. Nicméně by se měli snažit odpočívat, odpočívat a zase odpočívat, aby si zahojili vypjaté nervy a obnovili přetížené mozkové buňky, protože jim neustále hrozí nervové vyčerpání. Doušky svěžího, nezamořeného vzduchu a kádě slunečního svitu jsou také nezbytné, chtějí-li uniknout pobytu v nemocnici. Nedostatek těchto ozdravujících prostředků spolu s potlačením aktivity mohou Blížencům způsobit úrazy a infekce postihující ramena, ruce a prsty. Mohou mít slabé plíce a zažívací ústrojí. Těm, kteří zanedbávají své zdraví, hrozí problémy s nohama, zády, vyměšováním, dále artritida, revmatismus a migrény. Zvláštní je, že se mohou nervově zhroutit spíš z nudy a nuceného pobytu doma než z přehnané aktivity.

V hloubi své zvídavé, netrpělivé povahy hledají Blíženci ideál a jejich hlavní problém je rozpoznat, co to je. Může to být cokoliv, protože jejich fantazie nemá hranice. Peníze, sláva, moc, láska a kariéra jim nikdy nestačí. Merkur táhne Blížence výš a výš a dál a dál - se svůdným příslibem něčeho opět o ždibec lepšího. Tráva vždy vypadá zelenější na druhé straně cesty. Obloha je modřejší za dalším oceánem. Hvězdy svítí jasněji na nějakém jiném místě. Co vlastně hledají? Třeba nějaký ukrytý, dosud neobjevený kontinent v sobě samých. Blíženci jsou duševní hledači.

Oči mají bystré a nadání četná. Mají výborný smysl pro humor, takt, pohotovost, diplomacii, ale chybí jim vytrvalost a trpělivost. Příliš rychle vyměňují staré dobré věci za nové a nevyzkoušené a potom toho litují. Přes množství lidí kolem sebe sdílejí své nejhlubší city jen s jediným trvalým společníkem - jejich dvojčetem, svým druhým já. Jejich pravým domovem je vzduch. Země je jim cizí.

Dovedou vylákat ptáka z hnízda a dát mu zazpívat pět nových písniček. Ale jejich neklidná duše může snadno přehlédnout ptáčka štěstí, který smutně čeká rok za rokem na jejich vlastním dvorku. Tito lidé rádi nosí jasně žlutou, zelenou, modrou, stříbrnou a šedou a jejich nálady odráží třpytivý akvamarín. Jejich lehký dotek připomíná jemnou vůni konvalinek a vydechují svěží příslib nejzelenějšího kapradí v nejhlubší části lesa. Avšak Merkurův chladný kov rozpolcuje Blížence dvojími touhami, dokud se nezastaví a nepočkají – a nenaslouchají - tlukotu vlastního srdce.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2131 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.