Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Je mi 17 a půl měsíce a ráda se oblékám a obouvám

Autor: Lucka Šeflová , 15.3.2013

15.3.2013


V poslední době se snažím oblékat a obouvat. Když jsem si zkusila nazout botku poprvé, tak jsem si ji dala na nesprávnou nohu. Podruhé už jsem se trefila na tu správnou :-) Občas si taky ráda obouvám botky rodičů nebo bráchy a potom v nich zkouším doma chodit :-) Zatím mi líp jde svlékání než oblékání, ale i to zkouším pilovat. Umím si rozepínat zip u mikiny a u bundy. Mikinu, která se navléká přes hlavu, na hlavu dávám :-) Při oblékání hodně pomáhám. Prostrkuju sama ruce otvory a nebo dávám automaticky ruce nahoru, když mi mamka svléká bodýčko.


Začala jsem používat zubní pastu. Zoubky už si čistím dlouho, ale dřív to bylo bez pasty. Moc mi nechutnala. Naopak teď mi chutná až moc, že bych si chtěla i přidávat :-) Nedavno jsme taky byli s bráchou u paní zubařky a zoubky mám naštěstí zatím v pořádku. Bráchovi zoubek vrtali, ale je hrozně statečnej a vůbec se nebál.


Největší novinkou je, že hlásím "bobek"! Sice zatím až když ho mám v kalhotách, ale i to je úspěch. Občas hlásím bobek, i když se jen vyčůrám :-) Jsem šikulka. Tak ještě to stíhat na nočník :-)


Fascinují mě hodiny :-) Ukazuju na ně a volám "tik tak" :-) Dokonce jsem objevila, že mám jedny i na své malé kuchyňce :-)


Do schodů už jen chodím. Ještě nedávno jsem lezla. Většinou se přidržuju zdi po straně.


Při jídle se s mamkou krmíme navzájem. Každá máme svou lžičku. Lepící věci už baštím celkem hezky sama. Občas sice lžíci omylem otočím, ale taková kaše zůstane i dál na lžíci nalepená :-)


Ve vaně si momentálně hraju nejraději s pěnovými zvířátky, která si lepím na vanu. Hezky se s nimi zabavím :-)


A taky už umím otevírat vrátka u nás na zahradě :-) Sice jsem malinká, ale vyšponuju se na špičky, pověsím na kliku a ta přece jen povolí :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 607 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.