Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

MŮJ ŠESTÝ MĚSÍC ŽIVOTA

Autor: jar_jar , 25.5.20095 měsíců 3 týdny života dítěte

26.4. - 25.5. 2009


26.4.2009 (5 měsíců) 66 cm, 8,0 kg - velký kluk ;-)


Krásně si hraju s ručičkama, chytám se za kolínka, ošahávám hračky, na které dosáhnu - a následně je hned strkám do pusy, umím uchopit hračku, kterou mi podáte.


Hraju si na bříšku, otáčím se ze zádíček na bříško úplně suvereně kdykoli chci. Někdy se mi povede se převalit i zpátky z bříška na zádíčka. Umím se už i točit "kolem vlastní osy".


Vyžaduju pozornost... Když si se mnou vykládáte, tak odpovídám broukáním: nejčastěji bbbbbbbbb, prskám a vyplazuju jazyk. Když mě něco rozesměje, tak se směju hooodně nahlas - např. když mě táta vyhazuje, nebo když mamča rozjede kočárek a ptá se mě: kam jedeš??? hned mě ale chytí a říká: kde jsi byl? Tak to mám záchvaty smíchu... :-))) Takže v kočárku už tak moc nekřičím, když si se mnou mamka povídá, nebo když usnu :-) ale na nějaké extra velké procházky to se mnou není.


Poznám maminku, tatínka a babičku Jarmilku. Když na mě promluví někdo, koho často nevídám, jsem zaražený... Když mě chce pochovat někdo cizí, tak většinou hlasitě protestuju, chci být u maminky...


Moc rád se koupu.


Tatínek byl týden pryč a když se vrátil, tak jsem na něj vyvaleně koukal...


7.5. jsem byl opět na kontrole na očním. Dostal jsem další antibiotikové kapky a na kontrolu jdu zase za týden... Začal jsem plakat, hned jak na mě sestřička promluvila. U pana doktora jsem byl ale tentokrát moc hodný (skoro nic mi totiž nedělal, jen zmáčkl oční koutky)...


Naučil jsem se prskat a dělat u toho bublinky a reaguji tak na vaše povídání :-)


Byl jsem poprvé v baby centru chaloupka, kde jsem to krásně zvládnul. Mamka se tam naučila spoustu básniček a teď si je spolu říkáme :-)


Na očním mi pan doktor musel udělat sondáž, byl jsem moc statečný...


Od pátku 15. do neděle 17. května jsme byli u babi a dědy v Břeclavi, hned v pátek jsme viděli tetičku Ivánku, v sobotu jsme byli na zahradě - přijel i strejda Marek, teta Marťa, Markétka, Lubošek a byl tam i Lojza a Peťa...


Někdy pláču, když na mě promluví někdo cizí, většinou se rozpláču když mě chce pochovat někdo, koho moc neznám...


V kočárku už jsem si zvykl a na procházkách jsem spokojený, zejména, když si se mnou mamka vykládá...


Je pátek 22.5. (25. týden mého života) a maminka objevila můj první zoubek!!!!! V levo dole :-) teda zatím je úplně malinký, ale je tam!!!


V so 23.5. jsem byl poprvé v Jeseníkách - na Rejvíze. Udělali jsme si procházku k mechovému Jezíru... Nechtěl jsem jet v kočárku ani za nic.


V neděli ráno 24.5. (25. týden mého života) se maminka dívala, jak mi zoubek porostl a objevila můj druhý zoubek!!!!!!!!!! V pravo dole :-)


Broukám mmmmmmmmmm a bbbbbbbb a nejradši prskám....


25.5.2009 preventivka u našeho pana doktora: 8,380 kg, 68 cm - dostal jsem píchanec (třetí - poslední dávku hexakcíny) a byl jsem moc statečný, dokonce jsem se na pana doktora usmíval a pak jsem jen trošičku zaplakal, když mě píchnul do nožičky. Pan doktor mě pochválil :-)


Zobrazeno doposud 973 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.