Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Tvarohová bábovka

bábovka, co není suchá

Autor: Stana+Zuzka+J+O , 14.5.2005

250 g Hery


250 g cukru (já dávám krupici a dávám jenom 200 – úplně stačí)


250 g tvarohu


 


to se utře (já to hážu do robota), pak se přidá:


 


250 g polohrubé mouky


1 prdopeč


1 vanilkový cukr


 


sypké zamíchám a pak přihodím


 


3 vejce


 


Dát do vymazané a vysypané formy, péct pozvolna – já peču cca 15 min 190, pak 170 – dohromady asi 1 hodinu


 


POZOR: největší finta je v tom, že tvaroh nesmí být z vaničky (ten je moc tekutý) – může být i v buřtíku, tučnější je jemnější a lepší.


Bábovka je vláčná a teoreticky má dlouho vydržet, ale u nás se vždycky hned sní.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 448 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.