Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Naše druhé společné Vánoce

Autor: Lucka Šeflová , 27.12.2012

27.12.2012


Tak už máme za sebou moje druhé Vánoce. Uteklo to jako voda. Asi jsme byli s bráchou celý rok moc hodní, protože nám Ježíšek přinesl spoustu dárečků. A to to před tím vypadalo, že si ten náš dopis Ježíšek snad ani neodnese :-) Odnesl si ho až na poslední chvíli 23. prosince. Měli jsme ho za oknem týden a už jsme si mysleli, že na nás Ježíšek zapomněl!


Odpoledne jsme se byli projít na procházce u Litavky. Hledali jsme tu labutě, které sem prý přiletěly. Jenže den před štědrým dnem hodně pršelo, takže v řece teklo hodně vody a labutě to nejspíš odneslo bůh ví kam, protože jsme je nenašli. A to jsme pro ně měli připravenou taky štědrou pochoutku :-)


Na Štědrý den jsem poprvé ochutnala rybí polévku, která mi moc chutnala. Bramborový salát a rybička mi už chutnaly méně, takže jsem nakonec měla k večeři oblíbenou kaši. Brácha měl největší radost asi z letadélka na dálkové ovládání, které si moc přál už loni a já asi z postýlek pro panenky, které jsem do nich hned dávala a říkala při tom "haj" jako hají :-) Taky se mi moc líbila krabička s malinkými knížtičkami se zvířátky. Každé zvířátko má svou malou knížku s obrázky. Byla jsem asi plná zážitků, že mi z toho v noci po štědrém dnu vyletěla teplota až k 39 stupňům. Mamku jsem tím trochu vyděsila, protože do té doby jsem nebyla ještě nikdy nemocná. Asi to bude souviset se zoubky, protože včera mi naši našli v pořadí pátý zoubek a další je nejspíš na cestě. Brácha měl jinak velkou radost i z natahovací příšery, kterou si taky moc přál, ze hry Tic Tac Bum, z kulečníku, z bačkůrek ve tvaru opiček, z otáčecího křesílka, které je moc prima a líbí se v něm i mně, z opravdických hodinek a z dětského šitíčka. Spolu s mamkou včera ušili nového plyšového kamaráda :-) Já vedle postýlek dostala i panenky, koníky, lego duplo se zvířátky, domeček na hraní a plyšovou kočičku, která i mňouká. Náš Chlupáček mě ale bere víc :-)


Dívali jsme se i na pohádky. Asi nejvíc se nám v televizi líbily pořady se zvířátky. Na štědrý den běžel film Dva bratři, kde byla spousta tygříků a my s bráchou nemohli odtrhnout od televize oči :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 531 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.