Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Je mi 14 a půl měsíce

Autor: Lucka Šeflová , 15.12.2012

15.12.2012


Je mi 14 a půl měsíce a konečně jsem se odhodlala ke svým prvním krůčkům! Z počátku byly trošku nesmělé, ale za chviličku jsem už přešla celou kuchyň :-) Byla jsem nadšená z povzbuzování táty, mámy a hlavně bráchy :-)


Další novinkou je, že už slezu dolů celé naše velké schody. Vím, že musím hezky pozpátku a nožičkama napřed. Nejraději bych pořád lezla nahoru a zase dolů. A když zrovna nelezu po schodech nebo nezkouším chodit, tak bych chtěla dělat všechno sama. Nedavno si mamka nechala postavenou na stolku sklenici s vodou a já k ní přišla a zkoušela jsem sama pít :-) Sice jsem se trošku pobryndala, ale měla jsem z toho zážitek :-)


Moc ráda si prohlížím obrázkové knížky se zvířátky. Nejraději mometálně ukazuju pejska, kočičku, berušku, králíčka a holuby :-) Jinak jsem moc ráda, když můžu být za malou pomocnici. Baví mě zametat košťátkem a nebo si vezmu ve skříňce houbičku na nádobí a jezdím s ní po stole a jako ho čistím :-) Při oblékání se snažím taky pomáhat a baví mě, když prostrčím hlavu tričkem nebo mikinou a udělám na mámu "baf" :-) Celkově mě baví všechny možné lumpárny :-) Ráda se mámě houpu na noze a nebo stojím za jejími zády a děláme na sebe taky "baf" :-) Dokážu přinést mamce téměr cokoliv, o co mi řekne. Hodně se zabavím s kostičkami. Nejraději je někam nakládám a zase vykládám a takhle to vydržím střídat pěkně dlouho :-)


Říkám "haj", když si lehám a dělám hají. Když si hraju s míčem, tak mu momentálně říkám "baón" :-) Po tátovi mám velkého opičáka Pepu, kterého už umím krásně "Pepa" pojmenovat :-) Na obrázku se mi moc líbí papoušek - "papo" :-)


A taky už bumbám jen Nutrilon. Nakonec jsem se rozhodla úplně sama, že už nechci mlíčko od mamky a že dám přednost lahvičce. Žádné dlouhé odstavování se nekonalo. Až to je mamce trošku líto. Já jí ale udělám radost a budu za to v noci snad líp spát. V poslední době se budím už jen jednou.


Momentálně baštím úplně nejraději bramborovou kaši se šunkou. To je panečku bašta :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 507 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.