| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Odmítání jednoho prsu

 Celkem 3 názorů.
 Majka 
  • 

Re: Odmítá levý prs 

(23.9.2000 23:50:52)
Měla jsem úplně ten samý problém u obou dětí. Prostě ten větší prs se jim líbil vždycky víc. Nic jsem s tím nedělala, k ničemu je nenutila. Tvorba mléka se v menším prsu následkem jejich nezájmu postupně zastavila, aniž by to mělo vliv na množství mléka ve větším prsu. První dítě jsem kojila do 20 měsíců, druhé kojím ještě teď (dva a čtvrt roku). Po odstavení prvního dítěte se velikost obou prsů téměř vyrovnala, což nebylo ani před těhotenstvím, uvidíme jak to dopadne teď.
Hodně úspěchů nejen v kojení přeje Majka
 Irena Ryglová (Ondra 6 měsíců) 
  • 

Re: Odmítá levý prs 

(29.9.2000 9:37:21)
Ahojky,
měla jsem (a občas ještě mám) podobný problém s odmítáním prsu - v mém případě pravého. Vyřešila jsem to změnou polohy při kojení. Jakmile mi Ondra odmítá sát z pravého prsu, jednoduše ho otočím, tzn. neleží mi v náručí, ale podložený polštářem jakoby pod paží. Někdy zabere i kojení v leže. Co se týče délky kojení, mám vyzkoušeno a zváženo že do 10 minut dítě vysaje cca 90% a po zbývající čas se jen mazlí.
Přeji jen same radostné chvilky při kojení.
Irena
 Iva, dcera 10 let, syn 3 měsíce 
  • 

Re: Odmítá pít z levého prsu, co s tím? 

(19.5.2005 12:55:03)
Milá maminko,
nejste zdaleka sama s tímto problémem. Mně odmítá syn od 2 měsíců pít také z levého prsu, ve kterém mám navíc ještě více mléka. Zjistila jsem ale, že když je opravdu hladový, anebo v noci, pije bez problémů. Ve dne je to jako u Vás. Chtěla bych se s Vámi podělit o radu, kterou mi dal můj manžel(!). Zkuste dítě obrátit tak, aby mělo dojem, že pije z prsu pravého... Stačí třeba vypodložit dolní část těla polštářem. U nás to funguje. Přeji Vám pevné zdraví a hodně radosti s miminkem.
Iva z Č.Budějovic

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.