| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k dotazu Roup dětský

 Celkem 27 názorů.
 Petra 
  • 

Re: roup dětský 

(26.9.2007 20:59:35)
Dobrý den, měla jsem roupa dětského, užila jsem pirvinium, které mi zabralo, ale nevím za jak dlouho je dobré léčbu opakovat, na příbalovém letáku je uvedené, že se má léčba opakovat po šesti až osmi týdnech...mohu léčbu opakovat dřív? a víckrát, mám strach,že se znovu objeví.
 Filostar 
  • 

Re: Re: roup dětský - tablety proti roupům 

(12.10.2009 17:01:24)
Nabízím zbylé tablety proti roupům Pripsen. Info: filostar@seznam.cz
 honza kralic 
  • 

Re: Re: roup dětský 

(30.1.2010 21:43:05)
když sem sel na velkou mnel sem na stolici 4 takovi bili pitvory sezerete 1 palicku cesneku a je to dobry
 jana zelinkova 
  • 

Trable 

(20.10.2007 18:44:07)
Jednoho dne me škrabala prdel a maminka mi řekla že mám roupy řekla mi že nejlepší lék je že vám musí někdo vylízat prdel asi třik rát deně přibližně týden a roup je fuč
 HAna 
  • 

Proč ta sprostota? 

(10.4.2009 15:31:50)
Já jen žasnu, jak jsou tady někteří ubožáci sprostí. Problém je to jistě nepříjemný, ale proto nemusíme mluvit "jako dlaždič" :-(
 konik 
  • 

roup dětský 

(7.1.2010 7:12:39)
Ahoj všem,
vracím se na tuto stránku po dvou letech,abych omrknul,jak problém s dětským roupem vypadá.Říkáme dětský,ale mnoho z nás si ho okusilo i v dospělosti ati,kdo to zažili vědí,že mnohdy je to doslova peklo.
Před dvěma léty jsem se tady k tomu vyjadřoval,jak jsem zcela náhodou pišel nato,jak se oné potvůrky beznohé zbavit.A věřte nebo ne,už mám několik let pokoj a užívám si klidného života.
Vyměnil jsem kompletně spodní prádlo,tedy slipy.Už se tady o tom někdo zmiňoval,že Vermox užívá vlastně nepřetržitě.To znám.Také mi bylo trapně chodit stále k lékaři,který mi kromě zvýšené hygieny,stejně nikdy nic neporadil.Pomohla náhoda.Česnek,mrkev a jiné přírodní produkty mohou opravdu pomoci,ale nesmíte mít zdroj nákazy uložený ve svém prádle,pak je veškerý boj marný,znovu a znovu se vám do těle budou dostávat vajíčka této potvůrky a s největší pravděpodobností nakazíte doma i ty ostatní,protože jak chcete uhlídat děti,že se neutřou do vašěho ručníku,nebo se nebudou dotýkat stejných věcí jako vy,které jste pravděpodobně kontaminovali.Je to boj s větrnými mlýny,proto je potřeba odstanit zdroj.A to je naše prádlo.Můžete vyvařovat,žehlit,nic nepomáhá.Vždy se najde mezírka,kde se schovají a uniknou,aby se mohly(vajíčka) vrátit zpět ke svému hostiteli.Nelitujte peněz.Vždyť ta obměna prádla může být postupná.Ale je třeba nejprve užít Vermox a a být v tu danou chvíli výměny "čistý",pak se úspěch dostaví.
Přeji hodně úspěchů.Uzdravený Konik.
 Káťa 
  • 

Re: ZAMRAZÍM to co nejde vyprat na 60 °C  

(7.10.2019 5:19:04)
Dobrý den,
máme dvouletého vnuka a mladí mají i pejska, takže také řešíme roupy. Doby, kdy jsem jako dítě v případě potřeby slupla tabletu Helmirazinu, stejně jako náš pes a celá rodina jsou, bohužel, minulostí :(. Dnešní nedostupnost antihelmetik bez lékaře naprosto nechápu... Hledám tedy přírodní alternativu k Vermoxu, ovšem s výjimkou česneku. Ten nemohu kvůli potížím se žaludkem.

Zatím tedy užíváme Vermox. Zvýšená hygiena problém není, ovšem řadu věcí dnes už nevyvařím. Přemýšlela jsem, jak na to a napadlo mne zamrazení. Od doby, kdy jsem si donesla v mouce z obchodu moučné moly (vyletěl ze sáčku při otevření) a zamořila mi celou spíž, totiž všechny tyhle sypké věci napřed vložím do mrazáku a po týdnu přesypu do opravdu dobře těsnící dózy.

Proč bych tedy nemohla na týden zamrazit i vyprané kalhotky a pod.? Čistě bavlněné jsou dnes jen ty dětské a vyhazovat oblíbené prádlo kvůli těm malým bestiím se mi vážně nechce.

K.N.


 martina bendackova 
  • 

Re: roup dětský 

(12.11.2007 13:58:56)
to je tak zasrana nemoc ja bych se stoho posrala uz mi to pekne sere to neni mpzny jakej to je curak taky to tak nesnasite ? Ja vubec ja takova krava ze ten rou nezabiju
 petr kjkszpj 
  • 

Re: Re: roup dětský 

(9.2.2008 22:15:16)
co mam delat kdyz me skrabe v zadku co nato mam delat?
 Red 
  • 

Re: Re: Re: roup dětský 

(14.2.2008 20:13:38)
Je mi 18, svědí mě občas zadek ale nejsem si jist že mam roupy, jak to poznám?
 Mája 
  • 

Re: Re: Re: Re: roup dětský 

(24.2.2008 13:30:49)
moje dcera trpí roupy již od školky, nyní jí je 14 let a problémy neustávají ani po několikaleté léčbě protiparazitními léky. Je z toho neštastná a já také. Když byla malinká, lékařka mi kladla na srdce abych dohlížela na její higienu což jsem samozřejmě dělala a dnes vím, že tím to rozhodně není.Otestuji zmiňovanou výměnu prádla a uvidím.
 Katka 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: roup dětský 

(16.5.2008 15:25:15)
Já myslela,že roup dětský je také ze sladkostí..Je to také možné?
 Hana 
  • 

Re: Re: Re: Re: roup dětský 

(8.10.2008 20:49:17)
někdy mě svědí zadek..ale nevím jistě jestli mám roupy..jak to poznám?
 Hana 
  • 

Re: Re: Re: Re: roup dětský 

(8.10.2008 20:49:20)
někdy mě svědí zadek..ale nevím jistě jestli mám roupy..jak to poznám?
 petr 
  • 

Re: Re: Re: roup dětský 

(29.7.2008 21:08:47)
Malá měla také tyto potvory, ale mi to léčíme česnekem a to docela úspěšně. Stačí párkrát oukrop a nějakou topinku a nebo syrový, to ale děti moc nechtějí. Každopádně je to asi daleko levnější než cizí medicína.
 Martina 
  • 

Re: Re: roup dětský 

(13.11.2009 22:10:30)
Dobrý večer,chci se zeptat.Dcera 5 let už čtyři dny vždycky navečer začne strašně brečet až řvát,že jí bolí a svědí a lehtá a já nevím co všechno ještě v konečníku nebo kolem něj,říká že jsou to až pichlavé bolesti.Bříško ji nebolí.Dala jsem včera Vermox v domění že bude dnes pokoj..je to pár minut co se sklidnila.Za jak dlouho začne působit prášek?Jsem už zoufalá..bojím se aby to nebylo něco vážnějšího.U dr.jsme byli ale nepomohla nám.Pitvala jsem i stolici a v ní jsem nenašla ani stopy po roupu..jen takové jakoby slupky..Prosím moc o radu ..toho který má zkušenost.Díky moc Martina
 varulf 
  • 

Re: roup dětský 

(18.7.2008 9:33:01)
Zdravím,
jen chci napsat, jak jsem toho zbavil. Vzhledem k aktivnímu sportování jsem si začal dělat koktejly tvaroh+jogurt+mléko, užívám 1x denně a zjistil jsem, že roupy zmizely. Jestli jim vadí ta syrovátka...nevím, ale u mě to funguje.
 Markéta 
  • 

Re: roup dětský 

(25.9.2008 15:57:55)
Dobrý den, v jednom článku jsem četla, že když se zjistí že má dítě roupy, musí být vyšetřená celá školka. Je to pravda? Myslím, že pro to dítě to musí být ponižující, když všichni ostatní ví, že má parazity.
 lucka a deti 
  • 

Re: Re: roup dětský 

(1.9.2009 21:32:22)
Prosím o radu jak to vlastně vipadá KDESE NACHÁZÍ děkuji lucka
 lucka a deti 
  • 

Re: Re: roup dětský 

(1.9.2009 21:32:24)
Prosím o radu jak to vlastně vipadá KDESE NACHÁZÍ děkuji lucka
 GIBINKA 
  • 

Re: roup dětský 

(18.11.2008 17:37:16)
Ahoj, já jsem měla taky roupi vím, jak dlouho již trpíte a chci Vám pomoci.Já taky hledala různý způsob jak se jich ZBAVIT ale nic mi nepomáhalo nakonec mi paní doktorka doporučila VERMOX - prášek si vezmete a asi za tři dny roupi zmizí je to neuvěřitelné a po dvou týdnech si vezmete další. Opravdu zkuste - POMŮŽE VÁM!!!!!!
 GIBINKA 
  • 

Re : TOHLE MI POMOHLO 

(18.11.2008 17:38:35)
Ahoj, já jsem měla taky roupi vím, jak dlouho již trpíte a chci Vám pomoci.Já taky hledala různý způsob jak se jich ZBAVIT ale nic mi nepomáhalo nakonec mi paní doktorka doporučila VERMOX - prášek si vezmete a asi za tři dny roupi zmizí je to neuvěřitelné a po dvou týdnech si vezmete další. Opravdu zkuste - POMŮŽE VÁM!!!!!!
 Adéla 
  • 

Re: Re : TOHLE MI POMOHLO 

(14.2.2009 0:17:18)
Dobrý den prosím ten Vermox je na předpis nebo ne?
 Clinka 
  • 

Re: Roup dětský-zkušenost 

(30.9.2009 9:13:27)
zdravim všechny, tak na tohle jsem trpěla v období pubertě a nebylo to nic příjemného, hlavně červy nesnášim takže jsem si taky dosti vytrpěla. Problém byl v tom že se mi to vrfacelo, třeba po třech měsících několikrát. Pro mě to byli bezesný noci, prostě jsem nemohla spát s pocitem že mi něco vylejzá s prominutim ze zadku. Vím že jsem užívala Pirvinium, je to sladkej červenej sirup a vím že mi taky pomohl, ale určitě to chce ho preventivně po nějakých časových intervalech užívat znovu jako prevenci, aspoň jistota že se vám to nevrátí, jinak hlavně hygiena, ta je důležitá, mýt ruce, ovoce, čístá toaleta, dokonce i kousáním nehtů k tomu dosti pomáháte jelikož tam se hromadí nejvíce špíny a bakterií. Taky mi radili jíst česnek ale to nevim jestli je příjemná léčba:-)
 Filostar 
  • 

Re: Roup dětský - tablety proti roupům 

(12.10.2009 17:02:14)
Nabízím zbylé tablety proti roupům Pripsen. Info: filostar@seznam.cz
 spark 
  • 

jak rozeznat roup? 

(9.1.2010 0:11:39)
svědění v oblasti konečníku nemusí způsobovat jen roup, jak jistě všichni víme. Pokud nenajdete ve stolici takové jakoby provázky, roupa s největší pravděpodobností nemáte. Další potvorou, která se projevuje svěděním je plíseň resp. kvasinka. Zkuste se po důkladném umytí namazat canestenem nebo fungicidinem. nejlépe dvakrát denně ráno a večer a prolémy by měly zmizet :)
Taky jsem si myslela, že mám roupa ale když mi nepomohl ani česnek ani tabletky, někdo mi poradil tohle a už mám pěkných pár měsíců pokoj :)
 lucka pucka 


nezbední roupíci, 

(7.3.2011 14:26:12)
Ahoj, mám s něma zkušenost a jsou to pěkné potvory, kterých, když o nich moc nevíte, se opakovaně budete zbavovat. Mám zkušenost s Vermoxem, je to super věc, ale tím by léčba neměla končit, teda mě to pomohlo, ale brzy se vrátily. Je třeba jíst pravidelně česnek,já si jej dávala čerstvý se sýrem na chlebě a nejlépe ráno,aby prošli traktem do večera, protože večer se ty potrory tlačí ke kraji konečníku a kladou tam potomky. Jeste hodně vlákniny, nebo něco co vám pořádně rozhýbe střeva a půjdete často na stolici(pryč s něma). Radili mi i dýŇová semínka,kyselé zelí, mýt ovoce i zeleninu, často mýt ruce mýdlem, vyměnit a vyžehlit spodní prádlo prádlo, brzy ráno umýt řitní otnor mýdlem a vše jsem zkoušela najednou, tak nevím co pomohlo, ale mám pokoj.tohle jsem dodržovala denně po dobu 3týdny. Dnes vím že je dobré si hlídat umyté ovoce,ruce a čerstvý česnek zařadit do jídelníčku a je po roupíkách.~o~. A na závěr, jděte hned nečekejte, čím později tím huř se jich zbavíte, dnes je i homeopatikum jmenuje se CINA a pry taky zabírá, ale určitě jej zkombunuje z léky. Vermox se bere 2X a CINU, můžete brát 3xdenně velmi dlouho. Vyzkoušejte a hodně štěstí

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.