| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jaká je pravděpodobnost dvojčat?

 Celkem 21 názorů.
 Ladislav Vokoun 
  • 

Problémy s těhotenstvím 

(11.3.2000 15:10:31)
Přidávám se do diskuse.Nejsem sice žena,ale to snad nevadí.
5let jsme se ženou čekali na děti.
Manželka prošla x-krát vyšetřením a nakonec ji sdělili,že nemůže otěhotnět.Zažádali jsme o adopci (trvá to min.4roky).Když už jsme se stím smířili,manželka najednou otěhotněla.Ovšem vinou lékařky z našeho města o to dítě brzy přišla.
Takže svitla naděje,že by jsme přece jenom nakonec mohli mít rodinu.Stálo poměrně velké úsilí(odstraňování srústů,nová vyšetření apod.).Dnes je to rok a manželka přirozenou cestou je v 7.měsíci těhotenství a DVOJČATA.
Nevím jak to vlastně je.Nejdříve -nebudete mít děti a najednou dvojčata.
Napište mi prosím někdo svůj názor.
Děkuji předem Láďa...27let
 Jirka z Kanady + manzelka + dve deti 
  • 

Re: Problémy s těhotenstvím 

(13.3.2000 4:08:12)
Ja bych chtel pridat trochu do diskuse.
V sedesatych letech zil nekde u Nitry knez a ten zacal zkoumat moznost otehotneni u zen. Bez pocitace ten pan poznal, ze moznost zen mit deti souvisi s okmazikem, kdy coby jako mala holcicka opustila telo svoji maminky a fazi slunce v ten okamzik. Dnes treba vedci prisli na to, ze zeny mouhou vylucovat jiste protilatky, ktere brani poceti.
memu bratrovi a jeho manzelce rekl doktor, ze nikdy nebudou mit deti.
Jejich syn se narodil presne devet mesicu po svatbe.
Slysel jsem o lidech, kteri se snazili mit dite v CS po dobu deseti let, a neslo jim to.
Behem dvou mesicu pobytu v JAR ona prisla bez nejakych pridavnych leku do jineho stavu.
Slysel jsem o tom, ze zeny prisly do jineho stavu kratce pote, co jim bylo nabizeno dite na osvojeni nebo co se zacly pripravovat na dovolenou.
Kdyz jsme chteli mit deti, ja jsem rekl manzelce hned na zacatku, ze ji tyrat nejakymi zahadnymi leky a lecbami tyrat nebudu.
Udelal jsem dobre ? Myslim si, ze ano.
 Aja 
  • 

Re: Problémy s těhotenstvím 

(13.3.2000 18:20:11)
na to se da jen gratulovat.
 Denisa Lamačová, očekávající dvojčata 
  • 

Šok 

(4.7.2000 13:10:17)
Když jsem se nedávno dozvěděla, že po prvním potratu budeme mít na druhý pokus dvojčata, byl to pro mne velký šok. Zvykali jsem si s partnerem na nastávající dvojnásobné rodičovství dva dny. Ale pohled na ultrazvukovou fotografii každý večer před spaním nás vlastně i uklidňoval, a pak jsme si řekli, že nám pánbůh vynahrazuje to, o co jsme napoprvé přišli ve dvojnásobném balení. Už se na naše cvrčky moc těšíme.
 Dana, 29 let, dvojčata-kluci 17 měsíců 
  • 

Re: Šok 

(4.7.2000 21:46:58)
Pro Denisu - těšte se, máte na co - a to vím, o čem píšu. To je bez ironie. Když jsme zjistili, že čekáme dvojčata, cítili jsme se úplně stejně jako vy - radostí i děsem jsem se smála i brečela najednou. Teď by se mi jedno miminko zdálo málo. Kluci si spolu hrají, dokonce se už i perou, ale toho dobrého je víc. Přeju, aby se Vám miminka povedla.
 Dana Veselá,7.týden 
  • 

Dvojčata 

(7.8.2000 18:33:45)
Zajímalo by mě,jestli se už v 7.týdnu dá zjistit zda čekám dvojčata?
Jaká je pravděpodobnost dvojčat pokud moje babička měla dvojčata a třetí dítě byla moje matka.Tedy ona není z dvojčat.Můj manžel v rodině dvojčata nemá.
 Dana - dvojčata 18 měsíců 
  • 

Re: Dvojčata 

(7.8.2000 22:13:29)
Mně zjistili dvojčata ultrazvukem v 9. týdnu těhotenství a vidět byly krásně - takže tipuji, že možné to je (budete-li mít štěstí a nebudou schovaná za sebou - viz diskuze Dvojčata o patro výš.
 Veronika, 24. týden těhotenství 
  • 

Re: Dvojčata 

(11.3.2003 13:17:54)
Samozřejmě, že se to dá poznat. První ultrazvuk jsem absolvovala již v 6. týdnu. Hodně štěstí a úspěchů.
 JanaK. 


Re: Dvojčata 

(15.4.2004 21:48:22)
U nás na prvním ultrazvuku v sedmém týdnu dvojčátka nerozeznali. Že budou dvě jsme se dozvěděli až na druhém ultrazvuku.
 Veronika 
  • 

Re: Dvojčata 

(6.8.2004 16:04:17)
Jak již bylo zmíněno výše, záleží na tom, jestli nejsou schovaná za sebou. Mě zjistili dvojčata přesně na 7. týdnu těhotenství, takže to možné určitě je pokud jsou ve správné poloze.
 těhulka 7tt 
  • 

Re: Re: Dvojčata 

(4.9.2004 20:51:22)
já jsem se taky v 6tt ptala, jestli na sono vidí jedno nebo dvě srdíčka. a řekl mi, že to je ještě hrozně brzo na to, aby to určil.... tak tedy nevím. na další kontrolu jdu za 3 týdny, tak snad už to bude vidět..... taky manželova maminka je z jednovaječných dvojčat...
 Lenka 9tt těhulka 
  • 

Re: Re: Re: Dvojčata 

(18.1.2005 16:08:46)
Přestože už jsou tyto příspěvky staršího data, chtěla bych vám napsat vlastní zkušenost s těmito otázkami. Když jsem se ptala v 6tt těhotenství pana doktora v Podolské nemocnici, jestli tam náhodou nejsou dvojčátka (jelikož v manželově rodině jsou dvojčata z jeho obou rodičovských stran), mi pan doktor odpověděl: "Ale to bych zjistil už od záčátku" (těhotenství mi zjistil ve 4 týdnu). Tak nevím, dá se to zjistit hned na začátku nebo nedá?

Lenka
 wyky 
  • 

Re: Re: Re: Re: Dvojčata 

(18.1.2005 17:01:13)
Ahoj Lenka, mne pani doktorka zistila dvojicky v 5 tyzdni tehotenstva..na ultrazvuku som videla dve male " bodky " bolo to super...vravela ze aj v skorom stadiu sa da zistit ze sú to dvojcata nakoľko vtedy este nie je moznosť ze by sa nejak prekryly
 iva 
  • 

Re: Re: Re: Re: Dvojčata 

(20.1.2005 9:06:54)
jde to . Mě to řekli v 5.tt , bylo to zjištěno vaginálním ultrazvukem.Byl to šok, ale už se na ně těšíme(nyní23.tt)
 Markéta 
  • 

Re: Dvojčata 

(5.1.2011 9:59:41)
Ahoj. Ráda vám předám i mou zkušenost.Jelikoš má ani manželova rodina neměla nikdy žádná dvojčata, oto byl promě větší šok, když mi můj lékař v 5 týdnu oznámil že čekám dvojčata.a však nejsem si jistá zda si jenechám.Jedno dítě už mám a v dnešní době mít 3 děti není žádná sranda.Co by mě opravdu zajímalo? Jaká je pravděpodobnost že příští těhotenství budou zase dvojčata.Pa
 Lenka 
  • 

Dvojcata 

(29.1.2005 11:34:25)
Jednovajecna dvojcata vznikaji dojde-li k rozdeleji jiz oplodneneho vajicka. V prirode se vyskytuji mene casto. Vzdy jsou jednoho pohlavi. Podle typu rozdeleni se deli na nekolik dalsich podskupin. Tato kategorie je rizikovejsi pro nitrod. vyvoj.
Diky hormonalni lecbe a nasemu zivotnomu stylu jsou mnohem castejsi dvojcata dvouvajecna, tedy oplodneni vice vajicek, tedy z "viny" maminky. Jejich pocet v populaci stoupa, v Praze je to kolem 1:50. Zalezi na veku matky, jeji rase a typu postavy. S nadsazkou lze rici, ze pokud se muz ozeni s vysokou, statnou cernoskou kolem 35 let, ktera je z dvojcvat a casto se venuji "vyrobe deti", ma asi 20 % nadeji na dvojcata. Tato dvojcata maji oddelene placenty, mohou byt i ruzneho pohlavi a jejich nitrodelozni vyvoj je povazovan za mene rizikovy.
Bezne jsou dvojcata rozeznatelna na UZ vysetreni kolem 6 tydne, mne napr. dvojcata zjistili jiz ve 4 tydnu. Diky pravidelnym kontrolam dnes jiz prekvapeni na porodnim sale nehrozi.

Jinak i pokud dvojcata zjisti pozdeji, nic se nedeje. Plne postacuje bezna strava a doplneni materskymi vitaminy. Ani v pripade dvojcat se nepozivaji dve tabletky :-)). Castejsi je zvraceni (nejenom ranni), castejsi bolesti v podbrisku a pece lekaru je duslednejsi, ale to se projevuje az tak kolem 16 tydne (prac. neschopnost, 14 denni kontroly v poradne, ev. prevedeni do rizikove poradny). Zacatek tehotenstvi je uplne stejny.
 Vera a Lenka,studentky (sestřenice dvojčat z Nových Bránic) 
  • 

Dvojčata Nové Bránice 

(28.6.2005 10:45:59)
Nevím kde ste na to přišli..bydlíme v Bránicích a dvojčat máme celkem dost...to víte Bránice jsou nejlepší...známe celkem hodně dvojčat z Bránic sou to naši kamarádi...
 jitka-čekatelka 6t 
  • 

Re: Dvojčata Nové Bránice 

(1.4.2007 14:53:28)
Já jsem byla v 6 týdnu na ultrazvuku a doktorka mi řekla,že si není jistá,jestli tam nejsou dvě,že mám přijít ještě za týden nebi za dva,teď je to moc brzy
 Tamie + 5 


dvojčátka 

(28.1.2008 19:47:58)
Ahojky, já si dvojčátka vždy moc přála. Ted na počtvrté se nám zadařilo. Doktoři to však nepoznali. Až na pátém ultrazvuku ve 14.tt. Ale zároveň hned zatím následovalo jedno velké ALE...bohužel jedno z miminek ve 13.tt zemřelo.:-( TEd bojujeme o to druhé mimi.
K vašim teoriím...jednalo se o dvojčátka dvouvaječná. U nás v rodině byli jen jednou a to sestry mojí babičky. Také dvouvaječná.
 Alena, Ali 2roky a dve na ceste 
  • 

Re: dvojčátka 

(7.3.2008 17:12:34)
My cekame taky dvojcatka dvojvajecne, no uz jsme skoro na konci. Ale chtela jsem jen napsat, ze je mela i moje babicka-bohuzel zemreli jeste nez se narodili- a taky jeji babicka, takze jsem je tak trochu ocekavala. Musim ale rict, ze ze ctyr vnoucat je mam jen ja, ale na druhou stranu to je moje treti tehotenstvi. Tak proto se mozna neobjevili jinde, protoze ostatni skoncili uz u dvou deti a dvojcatka proste neprisli na radu.
Zdravim vsechny maminky s dvojcatky
 dont 


Zkuste to tady! 

(11.10.2009 18:39:49)
www.tojesila.cz

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.