| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když je vám špatně, tak je to dobře

 Celkem 121 názorů.
 Hanka,syn 3 roky, druhé na cestě 
  • 

Uvidíme 

(11.9.2000 22:26:58)
Věro, pro mne velice zajímavá informace. Když jsem čekala svého syna neměla jsem žádné nevolnosti, ostatní maminky jsem považovala tak trošku za hysterky.Pak jsem porodila císařem v 37, týdnu, protože mi už"nefungovala" placenta. Nyní jsem podruhé těhotná a tři měsíce mi bylo zle. Tak mám teď světýlko naděje, že vše bude probíhat lépe. Pevně v to věřím a uvidíme. Díky za zajímavý článek
Hanka
 Andrea 
  • 

podekovani 

(23.9.2000 16:00:51)
Pani Souralova,vsechny Vase prispevky jsou vynikajici. Ziji v USA stejne jako Vy a opravdu s cim prispivate do rubriky rodina je velmi poucne a zajimave. Velmi rada Vas ctu. Vas prispevek "Kdyz je vam spatne , tak je to dobre, je opravdu pravdou a u mne to fungovalo presne jak pisete.
Andrea
 Jana, 7.týden těhotenství 
  • 

Vyplašili jste mne 

(30.10.2000 15:08:59)
Doteď jsem byla šťastná,že jsem úporných ranních nevolností zbavená. Přiznám se, že mě článek docela vyděsil, samozřejmě nechci žádné komplikace. Uvítala bych odborný názor na celou věc a zkušenosti dalších maminek.Díky.Jana
 Klara,chlapeček 2 roky 
  • 

Re: Vyplašili jste mne 

(30.10.2000 20:06:59)
Milá Jano, taky bych asi byla vyplašená, kdybych byla těhotná. Já jsem totiž za celé těhotenství naměla jedinou nevolnost. Naopak jsem se cítila jako skvěle - fyzicky i psychicky. Takže o té teorii prospěšnosti nevolnosti si myslím, že se tím uklidňují maminky, které tím opravdu trpí.
 Jitka M., 25 let, 10.týden 
  • 

Re: Vyplašili jste mne 

(31.10.2000 10:48:31)
Ahoj Jano,
musím říct, že jsem na tom podobně jako ty.Taky mě to tady docela polekalo, není mě špatně, vůbec necítím nějaké změny a tak se přiznám, že se docela "bojím" teďka v pátek kontroly u lékaře, aby mě neřekl něco co bych něchtěla slyšet.Minule,když jsem se ho ptala zda je to normální,že mě není špatně,žádné jídlo mě nedělá zle a pod. Tak mě řekl,že mám být ráda,že se ty nevolnosti můžou ještě dostavit třeba až ve 3.měsíci. Ale doufám,že to bude všechno v pořádku u mě i u tebe a přežijeme to bez nějakých nevolností až dokonce.

Přeji ti,aby jsi to brala úplně v pohodě a těšila se na miminko jako já.

Ahoj Jitka
 Lenka, 10. týden 
  • 

Re: Re: Vyplašili jste mne 

(8.4.2001 11:47:51)
Ahoj všichni,
raději si nevolnosti nepřivolávejte, za pár let příjdou výzkumníci zase na něco jiného a budu "vylekaná" zase já:-) Za poslední měsíc jsem shodila 6 kilo (to se mi už pár let nepodařilo), musím pořád polehávat, abych nepadala do mdlob, jídlo se stalo mým nepřítelem, protože ho musím jíst!!:-) Ale jestli to mým dvojčátkům udělá dobře, tak se skamarádím i s kyblíčkem u postele:-)
Přeji všem krásné a zdravé děti!!!
 Kateřina 
  • 

Re: Re: Re: ne - Vyplašili jste mne 

(15.6.2005 16:36:38)
Ahoj všem nastávjícím maminkám.Je mi líto, že některé článek vyděsil, měl být právě kvůli těm, kterým špatně není napsán šetrněji.Mě paradoxně pomohl, protože je mi špatně od začátku, mám strach že moc zhubnu a k jídlu se musím nutit.Odůvodnila jsem si to už před týdnem po svém...že miminko nejlépe ví co chce a potřebuje a dává to najevo tím, že mi je špatně či ne a nebo jsem unavená či ne...dovolí mi dělat JÍST jen to co ono mrňavoučké potřebuje......NEBERTE TO VŠAK ÚPLNĚ DOSLOVNĚ, VŠEHO S MÍROU.Krásný den a hezké těhotenství.Katka
 Lenka Záhorská 
  • 

Re: Re: Re: Re: ne - Vyplašili jste mne 

(16.10.2006 14:02:56)
dobrý den, jen jsem se chtěla podělit se svými zkušenostmi, u prvního těhotenství mi bylo moc špatně, zvracele jsem atd. U druhého mi bylo dobře, byla jsem ráda, říkala jsem si, že každé těhotenství je jiné, ale ve 11tt mi zjistili, že ve mě plod už od 6 týdne neroste-tedy zamlklé těhotenství, teď jsem těhotná znovu a jsem ráda, že je mi špatně, ale tímto nechci nikoho vylekat, kamarádka je těhotná taky a je jí dobře a vše je v naprostém pořádku, u každého to funguje jinak. Lenka.
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: Re: Re: Re: ne - Vyplašili jste mne 

(16.10.2006 19:23:24)
Já bych tedy nespojovala tě+hu dobře probíhající s nevolností a naopak.Mě u prvního dítka nebylo totálně nic.To že jsme těhotná jsme uvěřeila až když jsmem viěla prcka na UTZ a kdybych nekynula nevěřím asi ani tak.-)) nebylo vůbec nic až do porodu a těhu bylo bez problémů
U druhého mi bylo tak průměrně a taky vše ok.U třetího mi bylo totálně zle až do porodu a bylo to těhu samý problém.
 gatubela 


Re: ne - Vyplašili jste mne 

(4.5.2010 21:46:33)
Mám úplně stejnou zkušenost!jsem pár dní po zjištění i po zákroku,pár let od vaší informace,ale úplně mě mrazí...bylo mi divné,že mi oproti 1.těhu není špatně,ale říkala jsem si,že je každé těhu jiné a taky mi v 11tt zjistili,že se od 6tt nevyvýjí...zamlklý potrat...
 Alexandra 
  • 

Re: Re: Vyplašili jste mne 

(20.5.2001 20:07:37)
ahoj. Nebuďte skutečně vyplašené, jsem v 15. týdnu těhotenství a již od začátku mi je skvěle, žádné změny nepociťuji, žádné zvracení, ani nechuť k jídlu, spíše naopak, i ty zatracený cigarety mi chutnají. Ale samozřejmě ve velkém omezení, už skoro vůbec.
Takže nevěste hlavu, nejsme sami a je nás určitě mnohem více :o)
Hodně štěstí a pohody, ať vše se vydaří.
 anicka, dominik 08/04 


Re: Re: Re: Vyplašili jste mne 

(15.6.2005 22:17:04)
no ja jsem take cele tehotenstvi temer nevedela ze jsem tehotna, kdybych tolikneztloustla, nemela jsem zadne divne chute, nevolnosti, mdloby, unava proste nic akorat ke konci kvuli horemu letu jsem byla otekla, chlapecek byl sice prenaseny, ale nemyslim si ze by to bylo tim ze jsem nezvracela, proste jen mam malo hormonu oxytocinu. Takze hlavu vzhuru, vzdyt je prece hezke uzivat si tehotenstvi bez tech neprijemnych veci.
 OJA 


Re: Vyplašili jste mne 

(14.2.2008 15:13:50)
TAK TO MI JESTE CHYBELO.UZ TAK MAM DOST STRACH.V OSMEM TYDNU ME ODVEZLI DO NEMOCNICE S KRVACENIM A MALEM JSEM O TO PRISLA A TED SE DOZVIM ZE KDYZ MI NENI SPATNE TAK JE TO SPATNE.
 Lynxová a tři :c) :c) :c) 


Re: Vyplašili jste mne 

(15.2.2008 7:59:34)
Ale jdi- každému je v těhu jinak a ještě k tomu v každém těhu je jinak. Já předchozí těhu měla jen pár nevolností a v tomto jsem orvní trimestr nemohla vidět jídlo...shodila jsem 4,5kg...u prvních dvou jsem papala pěkně od začátku. Nakonec se finální váha u všech třech ustálila stejně na +12 až 14kg ( tedy naní mám +11kg ale ještě 6t do termínu- takže odhaduju že skončím jako minule)

Neboj se o nevolnostech těhu není!! Hodně štěstí!
 Dita syn Kryštof 


Re: Nemůže být každý měřen stejným metrem !!! 

(25.1.2004 14:15:56)
Zdravím a podělím se s mou těhotenskou zkušeností. Já jsem až do 4 měsíce měla tak uporne nevolnosti až jsem byla dehydrovaná. Den jsem prožila v posteli, nebo na obtížné cestě mezi postelí a WC. Nemohla jsem si ani čistit zuby, protože se mi žaludek v tu ránu obracel. Opravdu na to nerada vzpomínám. Do té doby jsem nikdy v životě nezvracela ani jsem to snad neuměla. Za tu dobu jsem zhubla 8kg. Bohužel jsem si to nijak neužila :) Od 30tt jsem byla hospitaizovaná v nemocnici pro hrozící předčasný porod. To samozřejmě s nevolnostmi nemělo už nic společného. Chlapeček se mi narodil v 36tt s porodními komplikacemi po 43hodinách od prvních kontrakcí přirozenou ceslou leč to byl ve finále porod klešťový. Takže myslím, že nemůže být každý měřen stejným metrem. U každého je to prostě jinak. Chlapeček ač měl poze 2,5kg po porodu vše perfektně dohnal a dnes není absolutně k rozeznání s donošenými.
Pohodová těhotenství, bezproblémové porody a zdravá miminka přeje D.
 Tereza 
  • 

Re: Vyplašili jste mne 

(20.5.2004 8:47:55)
Milá Jano, myslím, že se nemusíš vůbec bát. Moje kolegyně za celé těhotenství nezvracela ani jednou a teď má krásného, zdravého a neuvěřitelně vitálního 4-měsíčního chlapečka. Já sama jsem úplně na začátku těhotenství, taky mi není zle (ale to ještě může přijít:-) a nemyslím, že by to bylo úplně na závadu. Podle mě je daleko důležitější psychická pohoda.
 stankas 


Re: Re: Vyplašili jste mne 

(5.11.2004 7:55:41)
Ahoj Terezko,
zajímalo by mě, jak jsi na tom teď, po 5 měsících? Doufám, že Ti je dobře a mimi prospívá. Já jsem teď asi v podobné situaci jako Ty - začátek těhotenství, trošku víc unavená, ale žádné nevolnosti! Po přečtení článku se teď budím každé ráno s nadějí, že mi snad bude špatně - aby bylo miminku dobře. Ale ono nic ...
 Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 


Re: Re: Re: Vyplašili jste mne 

(5.11.2004 17:34:48)
Ale ono i když je vám dobře, tak to nemusí znamenat nic zlého!!! Protože kdyby to tak bylo, neměla bych teď u sebe dvě děti:-) Během obou těhotenství jsem ani jednou nezvracela, ani nepocítila jakoukoli nevolnost, pokud nepočítám mírné závratě z horka krátce před porody (červenec, srpen:-). Tak se zbytečně nestressujte a užívejte bezproblémové těhulkovství!!!:-)))
 Michala,26 
  • 

Re:priznaky 

(6.11.2004 14:59:46)
Ahoj holky,tak o sobe davam konecne vedet.Tak mi konecne volali vysledky z krve a ultrazvuku. Ta dobra zprava je, ze to neni mimodelozni tehotensvi,spatna ale je, ze to je cysta na vajecniku. No, ale aspon tak.Takze ted na vas mam dalsi priblblou otazku;"znamena to, ze ted tedy nebu schopna otehotnet[treba i z toho druheho vajecniku]a cekat, nez mi praskne? Vite o nejakych cajich ci bylinkach co by na to mohli pomoct?Diky moc a preju vam at si uzibvate tech svych brisek ,protoze nas bez brisek je tu tak moc a tolik bychom si je praly. No, snad jednou budeme take obdareny jako vy. Hodne stesti a ZDRAVY pro pupiky!!!!
Ahoj a diky Michala
 Marianna:syn 8 mesiacov 
  • 

Re: Re:priznaky 

(7.11.2004 21:09:49)
Ahoj Miska!

NEBOJ! To,ze mas cysty,neznamena,ze nebudes moct otehotniet. Tiez som mala taky problem,dokonca mi robili 2krat laparoskopiu a 2krat ma presviedcali,ze otehotniem len tazko.Dokonca raz na zenskej klinike v Nemecku! A teraz mam po bezproblemovom krasnom otehotneni,bezproblemovom krasnom tehotenstve a totez porode syna. Takze ver sama sebe a svojej laske.Strasne silno drzim palceky a zelam vsetko dobre!
 Michala 26, 
  • 

Re:priznaky 

(8.11.2004 1:55:10)
Ahojky Marianno,


moc ti dekuji za tu krasnou odpoved.Moc je to potesilo a trosicku zahnalo moje starosti. Abych byla uprimna musim rict, ze me tohle brouzdani rodinou trosicku vystrasilo. Kdyz ted ctu jak tu vsechny ty holky maji problemy otehotnet, a ze se snazi pres dva roky intenzivniho snazeni a to nemaji zdravotni problemy, tak si rikam, jak dlouho to bude trvat me. Hormony mam jako v puberte[ nahoru a dolu],cysty....No co, musim verit tomu, ze az to bude muj cas, tak se nam postesti. Snazim se mit chladnou hlavu,ale stejne mi to tam dloube a hloda. No co budu verit, ze to vsechno dobre dopadne. Jeste jednou moc dekuju za tva povzbudiva slova a snad sem brzy napisu sve prozitky z tehotensvi a porodu. Diky moc ,Misa
 Eva Szabó tehotná 
  • 

otehotnela som napriek policystickým vaječníkom 

(23.7.2005 21:54:24)
Dobrý!
Teraz som v 14.týždni tehotenstva. Keď mi diagnostikovali policystické vaječníky bola som na dne. Myslela som si, že bude veľký problém otehotnieť. Lekárka mi povedala, že mám za rok približne ovuláciu cca. 3 krát. Minulý rok v júli sa mi podarilo otehotnieť prirodzenou cestou, ale bábo mi museli v 6.týždni tehotenstva zobrať lebo nerástlo a nebilo mu ani srdiečko. Bola som vtedy psychicky na dne. Lekárka mi odporučila počkať minimálne pol roka. Pol roka sme si dávali pozor. Potom som začala denne po dobu 2 mesiacov brať materskú kašičku(od včiel) a podbruško, kríže a vnútornú stranu stehien som potierala Gerániumom( prírodný olej, dá sa zohnať v aromaterapeutických obchodoch). V máji som sa dozvedela, že som tehotná. Neviem presne, či mi pomohla kašička a olej, ale som tehotná. V 13.týždni som začala krvácať. Bála som sa, že potratím. Musím teraz veľa odpočívať, lebo mi zistili, že časť placenty nie je prichytená o maternicu. Mám tam hematom 32x24mm. Budúci týždeň musím ísť opäť na kontrolu. Dúfam, že tentoraz bábätko donosím. Bude to naše prvé. Aj keď budem musieť ležať celý zbytok tehotenstva. Muž mi veľmi pomáha. Môžem sa na neho vo všetkom spoľahnúť. To je zatiaľ všetko. Prajem veľa šťastia, aby sa vám podarilo otehotnieť.
 stankas 


Re: Re: Re: Re: Vyplašili jste mne 

(8.11.2004 15:41:40)
Milá Ivano,
DĚKUJU !!!
:-))
 Eva K, 5tt 
  • 

Re: Vyplašili jste mne 

(25.7.2005 14:14:16)
Mě je špatně věčně a když mě nebolí žaludek, mám tlak v podbřišku. Mě ten článek uklidnil, měla jsem strach, že mé tělo dítě nepřijalo.
Ale tvoje tělo dítě bere i bez této vzpoury, nevidím v tom nic špatného. Máš lepší metabolismus, který zvládá dítě obsloužit i bez újmy tobě! Zní to logicky ne.

Eva
 Eva K, 5tt 
  • 

Re: Vyplašili jste mne 

(25.7.2005 14:14:33)
Mě je špatně věčně a když mě nebolí žaludek, mám tlak v podbřišku. Mě ten článek uklidnil, měla jsem strach, že mé tělo dítě nepřijalo.
Ale tvoje tělo dítě bere i bez této vzpoury, nevidím v tom nic špatného. Máš lepší metabolismus, který zvládá dítě obsloužit i bez újmy tobě! Zní to logicky ne.

Eva
 Petra, 3. těhotenství 
  • 

Re: Vyplašili jste mne 

(9.12.2005 22:05:44)
Ahoj Jani, úplně Tě chápu. Já zatím taky ty nevolnosti nemám. Jsem v 6.týdnu a jsem stejně vyplašená z tohoto článku jako ty. Nemám tě jak uklidnit, ale alespoň víš, že nejsi sama. Ty předešlé 2těhotenství dopadly obě špatně. Jedno skončilo v6.týdnu (to jsem nevolnosti neměla)a 2. skončilo ve 12.týdnu, i přesto, že jsem ty nevolnosti měla. Takže nevím, co je na tom pravdy, že když máš nevolnosti, je vše O.K.Držím palce.
 carlitos+Madlenka06+Jeníček09 


Re: Re: Vyplašili jste mne 

(12.12.2005 14:43:21)
Ahojky těhulky a maminky,
jen chci přispět svou troškou do mlýna.Jsem ve 26 tt a žádný nevolnosti jsem neměla.Myslím si,že je to pověra,že ti musí být špatně.Mě akorát bolely strašně prsa jakoby zevnitř,zkrátka jinak než při normální menstruaci.Chci vás jen uklidnit.Někdo má zkrátka to štěstí,že mu špatně není.Tak se nebojte,že není mimi v pohodě.
Přeju všem hodně štěstí a papík
 Jana; bezdetna, 22.rokov 
  • 

ziadna nevolnost - zle znamenie 

(11.7.2001 12:23:40)
Pocas celeho tehotenstva som ani raz nevracala. Vobec som netusila ze by to mohlo znamenat aj nieco zle, skor naopak.Bola som rada, ako zvladam tehotenstvo v pohode.
V 20.tyzdni mi ale zistili, ze nie je vsetko v poriadku. Mala som zvyseny AFPtest. Na sone mi potom zistili, ze babatku sa nevyvijaju kosticky na zadnej strane hlavicky a nevyvija sa ani mozok. Babatko mi museli zobrat, nadej na jeho prezitie bola nulova.
Teraz skusame druhe babatko (uz 4. mesiac ale stale nic...)
A na zaver:
Uz sa tesim (a neviem sa aj dockat) ako mi bude kazdy den spatne. Aspon budem vediet, ze moje telo na babatko reaguje.

Jana, 22.rokov
 Monika, 28, 16.tyden 
  • 

Re: ziadna nevolnost - zle znamenie 

(11.7.2001 12:58:56)
Jani,

kdyz ti s dalsim miminkem nebude spatne, tak se nestresuj. Moji mamince nebylo nikdy a me sestre jen obcas a trosicku a nikdy nezvracela. A presto mely zdrave deti. Pokud nevolnosti neprijdou, tak se zbytecne nelamej hlavu, kazde tehotenstvi je jine!

Preji moc stesti s dalsim miminkem.
Monika
 Julie, 17. tyden - prvni mimi 
  • 

Re: ziadna nevolnost - zle znamenie 

(11.7.2001 18:30:15)
Janko:
To co jsi prozila je opravdu hrozne!!! Podruhe to ale vyjde!!! Dotaz: myslis, ze to ze jsi nemela nevolnosti souvisi nejak s postizenim plodu? Ja sama nevolnosti mam a to jsem uz v 17. tydnu. Prave cekam na vysledky AFP Triple testu. Preji ti hodne stesti!!!
 Martina, 24, 24.týden 
  • 

Re: ziadna nevolnost - zle znamenie 

(12.7.2001 13:22:43)
Myslím, že nejde tak jednoznačně říct: pokud mi není špatně, je něco v nepořádku. Každé těhotenství může probíhat jinak. Mně samotné nebylo ani jednou špatně a nezvracela jsem a miminko je v pořádku /na poslední kontrole jsem byla před týdnem/. Možná je to v genech, protože ani mé mamce a babičce nebylo v těhotenství špatně.
 Katka, těhotenství bez nevolností 
  • 

Re: ziadna nevolnost - zle znamenie 

(25.2.2004 19:57:37)
Ahoj Jano,také jsem netrpěla žádnými nevolnostmi. První těhotenství mi bohužel nevyšlo.Již v 6.t. těhotenství jsem musela jít na potrat - embryo nemělo srdeční činnost. Téměř okamžitě jsem otěhotněla podruhé.Opět žádné nevolnosti.Do 30.t. probíhalo vše normálně. Najednou došlo ke zpomalování růstu plodu.Byla nutná hospitalizace v nemocnici. Pupeční šňůra byla na hranici průchodnosti.Klid na lůžku asi pomohl a částečně se vše upravilo.Teď jsem ve 36t., miminko je stále malinké, otočené koncem pánevním a stále nevím, zda -li bude v pořádku.Přeji ti, aby vše podruhé vyšlo bez problémů.
 Katka, těhotenství bez nevolností 
  • 

Re: ziadna nevolnost - zle znamenie 

(25.2.2004 19:57:45)
Ahoj Jano,také jsem netrpěla žádnými nevolnostmi. První těhotenství mi bohužel nevyšlo.Již v 6.t. těhotenství jsem musela jít na potrat - embryo nemělo srdeční činnost. Téměř okamžitě jsem otěhotněla podruhé.Opět žádné nevolnosti.Do 30.t. probíhalo vše normálně. Najednou došlo ke zpomalování růstu plodu.Byla nutná hospitalizace v nemocnici. Pupeční šňůra byla na hranici průchodnosti.Klid na lůžku asi pomohl a částečně se vše upravilo.Teď jsem ve 36t., miminko je stále malinké, otočené koncem pánevním a stále nevím, zda -li bude v pořádku.Přeji ti, aby vše podruhé vyšlo bez problémů.
 alka, 3 děti 


Re: Re: ziadna nevolnost - zle znamenie 

(26.2.2004 12:30:18)
Ahoj Katko a ostatní!
Nenechte si namluvit, že těhotenství musí provázet nevolnost, nemusí a ani to nevěstí nic zlého, když nevolnosti nejsou. Mám tři děti a nevolností jsem trpěla jen v prvním těhotenství (zato pořádně, zvracela jsem i 10 krát denně), v dalších dvou nic a všechny děti jsou zdravé. Přeji všem příjemné těhotenství a zdravá krásná miminka! Alka
 Hanula, 2 dospívající dcery 
  • 

Re: ziadna nevolnost - zle znamenie 

(16.4.2005 9:14:41)
Chybění ranních nevolností vůbec nic neznamená. U mé první dcery (dnes 22 let) mi bylo hrozně zle,
myslím, že to bylo částečně ovlivněno i stresem, který jsem prožívala, nakonec se narodila předčasně. Za celé těhotenství jsem přibrala 7 kg.
Druhé těhotenství probíhalo zcela jinak - přibrala jsem 20 kg, po nevolnosti ani stopa, jen hlad.
Třetí těhotenství - celodenní nevolnosti - v 10. týdnu se zjistilo, že se dítě přestalo vyvíjet, těhotenství mi muselo být ukončeno.
TAkže - nenechte se vyděsit, co se má stát, to se stane. Já se teď snažím o třetí miminko - a určitě to vyjde. Přeju to i vám. :-)))
 Silva,4.tyden 
  • 

Re: ziadna nevolnost - zle znamenie 

(3.6.2005 11:58:10)
O prvniho bobecka jsme prisli v 3.mesici a musim rici, ze poslednich 10 dni mi prestalo byt spatne,coz jsem tehdy brala jako ulevu, ale ukazalo se to jako zle znameni.. Ted cekame druheho a je mi zle uz ted ve 4.tydnu.. Muj lekar take razi teorii, ze dokud je zle, je to dobre, ale urcite bych se nedesila, pokud vam nic neni, je to vec hodne individualni. Preji vsem zdrave deticky! :-)
 Renata,bříško 
  • 

Tak Vám velice děkuji 

(20.1.2004 13:52:40)
Je opravdu nepříjemné, když hledáte vesele různé zajímavé příspěvky a narazíte na články - třeba tento - které člověka akorát vyděsí. Nevolnosti, s těmi je v těhotenství počítáno. Ale já teĎ NEVOLNOSTI NAPŘÍKLAD NEMÁM a až do přečtení tohohle článku jsem se cítila skvěle. To mne teď opravdu přešlo. Akorát mám strach, co je špatně. Takže já opravdu "pěkně" děkuji.
 alka, 3 děti 


Re: Tak Vám velice děkuji 

(20.1.2004 16:05:46)
Ahoj Renato!
Ničeho se neboj, že nemáš raní nevolnosti by ti většina těhulek mohla jen závidět! Já ve druhém a třetím těhotenství taky na nevolnosti netrpěla a dětičky jsou OK. To, že těhotná nemá raní nevolnosti znamená jen to, že tělo se s novou situací dobře vyrovnalo. ( A nejen tělo, z vlastní zkušenosti vím, že i psychika dělá hodně). Tak neplaš a užívej si toho jak je ti fajn! Hezké těhotenství, lehký porod a krásné miminko přeje Alka
 Ariela 


Re: Tak Vám velice děkuji 

(21.1.2004 1:06:15)
Ziji take v USA a takovych podobnych clanku uz jsem cetla bezpocet. Kdyz jsem minuly rok otehotnela poprve, bylo mi od sameho zacatku spatne skoro porad. I presto jsem vsak okolo 9.-10.tydne prosla zmlklym potratem, kdy na bezne kontrole nenasli srdecni tep. Ted jak se k tomu vracim si vzpominam, ze nevolnosti presly ze dne na den.
Me dve nejlepsi kamaradky prosly tehotenstvim bez problemu a nevolnosti a maji zdrave miminka.
Ja jsem opet v 10tt a je mi spatne jak psovi, zvracim i nekolikrat denne, ale opravdu me to nijak neuklidnuje.
Proste kazde tehotenstvi je jine a i kdyz mam od minule trosku strach, nechci se zbytecne stresovat vecmi ktere stejne ovlivnit nemuzu. Takze zbyva doufat, ze vse bude v poradku a tesit se na zdrava miminka!
 meesha,17tt 
  • 

Tvrdnutí bříška - jak ho poznám???? 

(21.1.2004 8:55:33)
Ahojky, všechny vás moc a moc zdravím.Obracím se na vás s prosbičkou.Jak poznám tvrdnutí bříška? Jsem v 17tt, je možné, abych jej pociťovala již teď. Těhotenství probíhá normálně, bez problémů, jen včera jsem přes den párkrát cítila menší křeč v bříšku (jako bych dlouho zatahovala břicho) a večer to byla taková trochu jakoby křeč v podbříšku, nic bolestivého, jen mě to trochu vystrašilo.Dnes už je vše v pořádku a necítím žádné svalové napětí. Předevčírem jsem byla u doktora a vše bylo OK, nechci jej zbytečně plašit, když vlastně nevím co to bylo. Co myslíte? Pohyby zatím ještě žádné bohužel necítím. Může mi některá z vás zkušených těhulek poradit?Vím, že je to těžké a možná u každé jiné, ale budu vděčná za jakou-koliv radu. Děkuji vám a přeji krásné, bezproblémové těhulkovství.
 Žaba (Darek, Alan a Dora) 


Re: Tvrdnutí bříška - jak ho poznám???? 

(21.1.2004 20:48:53)
Ahoj Meesho,
ono to může být hodně různé. Např. já jsem to dlouho nepoznala vůbec, doktorka mně třeba při vyšetření říkala, že mně břicho právě tvrdne, a já jsem to nevěděla. Nakonec jsem se naučila poznávat to vleže na zádech podle toho, že jsem na břiše měla "schod" - bylo prostě pouhým okem jasně vidět, kde končí děloha a začíná "prázdné" břicho. Když netvrdlo, žádnej takovej přechod tam nebyl. Napřed mě taky krmili hořčíkem, ale neponáhalo to a nakonec prohlásili, že když se neotevírám, tak to sice není normální, ale v zásadě to neva. No, a taky že nevadilo :-).

Žaba
 Lysinka+Niky 3/04,Aduš 10/07 


Re: Re: Tvrdnutí bříška - jak ho poznám???? 

(22.1.2004 10:05:58)
Ahojky,
kdy mi zacalo bricho tvrdnout, uz se nepamatuju, ale bylo to tak okolo 20.tydne a ja to teda poznala lehko - proste najednou bylo jako kamen. Dostala jsem taky tablety horciku, ktere moc nepomahaly, ale bylo mi taky receno, ze kdyz se neotviram, tak se nic nedeje. Byla jsem poucena, jak tomu aspon trochu zabranit - tvrdnout muze napr. po velke namaze, treba kdyz nekde dlouho chodis nebo naopak sedis v neprijemne poloze a taky to muze byt malym prisunem tekutin (opravdu je nutne pit hodne). Ted jsem ve 35.tydnu a bricho mi tvrdne daleko min a mozna to bude tim, ze uz se moc nehybu :o)) a jsem daleko linejsi nez driv.
Preju pohodove tehotenstvi a krasne mimi.
Lucka
 Bára 
  • 

Re: Tvrdnutí bříška - jak ho poznám???? 

(26.1.2004 10:34:02)
Břicho je na pohmat tvrdé, jako kdyby sis šáhla na stehno , tam kde je pod svaly kost. Tvrdlo mi někdy jen dole a jindy jen nahoře. Já jsem měla takové problémy mezi 16. a 21. týdnem. Hlavně když jsem ráno vstala a měla plný močák.
To že bříško tvrdne při cestě do kopce je prý normální. Je to z únavy.
Taky jsem byla vystrašená, co to je, ale pak jsem zjistila, že ve většině případů jsou příčinou zastavené prdy.
 meesha,17tt 
  • 

Tvrdnutí bříška - jak ho poznám? 

(21.1.2004 8:56:02)
Ahojky, všechny vás moc a moc zdravím.Obracím se na vás s prosbičkou.Jak poznám tvrdnutí bříška? Jsem v 17tt, je možné, abych jej pociťovala již teď. Těhotenství probíhá normálně, bez problémů, jen včera jsem přes den párkrát cítila menší křeč v bříšku (jako bych dlouho zatahovala břicho) a večer to byla taková trochu jakoby křeč v podbříšku, nic bolestivého, jen mě to trochu vystrašilo.Dnes už je vše v pořádku a necítím žádné svalové napětí. Předevčírem jsem byla u doktora a vše bylo OK, nechci jej zbytečně plašit, když vlastně nevím co to bylo. Co myslíte? Pohyby zatím ještě žádné bohužel necítím. Může mi některá z vás zkušených těhulek poradit?Vím, že je to těžké a možná u každé jiné, ale budu vděčná za jakou-koliv radu. Děkuji vám a přeji krásné, bezproblémové těhulkovství.
 Jana, 2 děti 
  • 

Re: Tvrdnutí bříška - jak ho poznám???? 

(21.1.2004 18:41:27)
Ahoj,
mně taky při druhém těhotenství tvrdlo bříško poměrně brzy, ale jestli je vše O.K., tak by to neměl být problém. Svěřila jsem se doktorce, která mi předepsala tuším, že hořčíkové tabletky a řekla mi, že tvrdnutí bříška může být způsobeno právě nedostatkem hořčíku. Po jejich užívání tvrdnutí ustalo.
Zkus se na to zeptat svého dr.
Jana
 Marta, těhotná 
  • 

Nenechte se vyděsit! 

(20.7.2004 11:34:12)
Při prvním těhotenství mi bylo báječně, chutnalo mi úplně všechno a neměla jsem vůbec žádné problémy - mimčo se narodilo normálně a zdravé. Teď při druhém těhotenství je mi zle až hrůza, zvracím od rána do noci a nejhorší stavy mám okolo 21. hod. Nesnáším nic, v čem je vláknina a nedejbože nějaké vitamíny. Kůrky od chleba si musím okrajovat a žiju prakticky na dětských piškotech. Podle ultrazvuků je mímo OK a i já mám v pořádku krev i další výsledky. Takže jenom doufám, že tohle těhotenství vydržím psychicky:)
 JITKA+Heda4/04&Teodor9/05 


Re: Nenechte se vyděsit! 

(20.7.2004 15:28:15)
Marti,
kolikátý jsi týden?? To je teda šílený. Švagrová je docela citlivá na hormony (i u antikoncepce měla problémy) a u kluka jí bylo blbě 3 měsíce a u holky 4, ale dýl to snad nebývá (mluvím teď o klasických mesících, ne lunárních). Doufám, že to taky nebudu mít tak. Mně teď nebylo nic, až na drobné změny chuti (které mi jen proslpěly, protože po porodu jsem měla o 10 kg míň než, když jsem otěhotněla) a tak jsem si myslela, že by to u druhého mohlo být podobné. Jo a ještě něco - to první byl kluk nebo holka? Říká se, že když už, tak trápí víc holky.
 Marta 
  • 

Re: Re: Nenechte se vyděsit! 

(26.7.2004 8:33:00)
Jsem v 15. týdnu a zle je mi prakticky už dva měsíce. Pomalu přicházím na to, kdy a co můžu jíst. Ráno pár piškot, ke sváče chleba bez kůrek, ale chutná mi k obědu. Vynikající je klasická česká kuchyně - pěkně nezdravá, ale akorát po tom mi není pár hodin zle. Vařit v žádném případě nemůžu a jít na nákup do potravin je utrpení. Ten smrad (pro normální krásná vůně pečiva:) mi obrací žaludek, takže chodím po Tescu se zacpaným nosem. Krása!! Odpoledne nemůžu prakticky nic až do zvracení, pak je dobrá řídká krupicová kaše. Nějaké ovoce nebo zeleninu nedejbože jogurt jenom dopoledne, po lžičkách a 200x rozkousat.
Jediné štěstí je, že jsem duchem mladá a optimistická; vím, že vydržím všechno. A strašně se těším, až se manžel vrátí (je momentálně dlouhodobě pryč) a bude mi celých zbylých několik měcíců nakupovat a vařit.
 Kamila B+ Honzík10/04 


Re: Re: Re: Nenechte se vyděsit! 

(26.7.2004 9:27:29)
Teda to te lituju:-)))
Me bylo zle do 12.týdne,ale dalo se to...jak píses,tak jediný co me pomáhalo byla nezdravá ceská kuchyne:-)))Nezvracela jsem,takze jsem taky pekne pribrala:-)A vadila mi "vune"uzeného masa,po 12.týdnu se to obrátilo a já se muzu ujíst uzenýho,ale nepreháním to:-)Co me hodne vadilo,byly ruzné vune v MHD,to se mi obvracel zaludek a musela jsem vystupovat drív:-)))Ted jsem 25.týden a je mi fakt dobre,kdyby mi nerostlo brísko,tak ani nevím,ze jsem tehotná:-)))Vydrz:-)))!
 Gába, 7.tt. 
  • 

Re: Re: Re: Nenechte se vyděsit! 

(19.4.2005 15:23:50)
ahoj Marti, soucítím s Tebou ,jsem na tom podobně, akorát zatím jen 2. týden. Jsem v 7. týdnu a ukrutné nevolnosti mám 2. týden. Je mi na zvracení celý den, bohužel nezvracím,mám jen nutkání, radši bych ráno zvracela a byla celý den v pohodě než tohle. Vadí mi pachy, vůně, vařit nemůžu, nemá smysl si ani dělat zásoby jídla, protože na co mám chuť dnes, z toho se mi zítra bude obracet žaludek. Vadí mi hluk, mám nízký tlak, takže z přechodu z venku do místnosti je mi na omdlení, vše se se mnou točí. V noci mě budí nevolnost, pak pár hodin nespím a jím sušenky a čaj (mám je permanentně na nočním stolku), mám to vyzkoušené, že bolesti ustoupí a můžu spát dál.Pak mám během dne křeče v podbřišku, píchání v oblasti dělohy.Jsem stále unavená, takže polehávám a nemám na nic náladu. Dokonce mi vadí i přítelova vůně pižma, takže nemohu s ním být v nějakém těsnějším kontaktu, což je mi líto, naštěstí je tolerantní a chápe to. Je to pro mne velice omezující, protože jsem hodně aktivní člověk, ještě před 14 dny jsem chodila 4x týdně cvičit,teď je všemu konec. A čeho se nejvíc děsím? Přesně od zítřka za měsíc máme svatbu a já si nedokážu představit, jak to zvládnu, jak na sebe nasoukám uplé šaty, když už teď musím mít rozepnuté džíny vsedě, protože žaludek je příliš citlivý, že nesnesu obepnuté oblečení, zatím ale není bříško vůbec vidět. Snad to vyřeší prášky, které mi předepíše gynekoložka a mé utrpení ze zmírní:-)Závidím všem těhulkám, které tyto problémy neznají.Budu ráda, když mi některá z vás poradí, jak se těchto stavů zbavit, nebo je alespoň zmírnit, takhle fakt fungovat nemůžu. Díky moc a přeji všem příjemné a pohodové těhotenství.
 erzet 


Re: Re: Re: Re: Nenechte se vyděsit! 

(19.4.2005 19:25:59)
gába:
jsem v sestem mesici tehotenstvi a presne vim co prozivas,tyhle stavy jsem mela cely prvni trimestr.pak ze dne na den zmizeli.mela jsem jak pri prvnim tehotenstvi tak ted v druhem.nevedela jsem co se sebou,znamy lekarnik mi dal prasky presne urcene na tyhle stavy.jmenuji se ginger a jsou vylozene na nevolnost pri tehotenstvi.jsou z bylinek,musim rict ze mne opravdu zabrali.krabicka o nekolika tobolkach ale stoji pres dve stovky.teda aspon stala.byla to nejaka novinka.
 Gába, 7.tt. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Nenechte se vyděsit! 

(20.4.2005 10:17:17)
erzet: díky za tip, zítra jdu k doktorce, říkala, že mi na to něco dá, už se nemůžu dočkat, včera večer jsem se už z bezmocnosti rozbrečela.
Díky:-)
 Gabriela 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nenechte se vyděsit! 

(20.4.2005 10:19:44)
Ahoj,
docela si dovedu představit jak se teď cítíš. Jsem teď na začátku 12tt a teprve teď pociťuji malou úlevu. Bylo mi stejně zle jako tobě někdy jsem byla schopna jen ležet a spát. Když jsem nachystala oběd tak jsem ho jen s velkou námahou snědla, na veškeré uzeniny se nemohu ani podívat a je toho ještě víc.
Strašně ráda bych Ti chtěla nějak poradit, ale bohužel já sama jsem nic ulevujicího nenašla, ani ty zmiňované tabletky mi nepomáhaly. Jediné co mi pomáhá je můj muž, který je sice trochu z mých pocitů zmaten, ale jak jen může mně utěšuje a pomáhá mi. Musíš to přemoct a utěšovat se tím, že ten malý krteček co je v Tobě Ti chce dělat jenom radost a určitě ty špatné dny pominou a budeš se znovu věnovat všemu co Tě bavilo...Držím Ti palečky a nebuď smutná ! Gabriela







 Marta 
  • 

Re: Re: Nenechte se vyděsit! 

(26.7.2004 8:36:15)
Zapomínám, promiň.
První byl kluk a co bude druhé, si říct nenecháme, takže tato informace příjde snad až po porodu.
 JITKA+Heda4/04&Teodor9/05 


Re: Nenechte se vyděsit! 

(26.7.2004 9:01:10)
Tak vydrž, snad to do dalších dvou měsícu nejpozději odezní. Chabá útěcha, co? Kolik už jsi zhubla? Já zhubla v těhotenství 10 kg a špatně mi v pravém slova smyslu nebylo, jenže já to potřebovala. Jestli jsi hubená, tak je to blbý, ale mimčo to zvládne. Dokonce říkají, že děti těch, které zkraje zvrací bývají větší než opačně (mají větší potřebu dělat si zásoby pro jistotu). Ono si miminko vždycky vezme to své, co potřebuje, bez ohledu na to zda můžeš jíst nebo ne.
 Marta 
  • 

Re: Re: Nenechte se vyděsit! 

(26.7.2004 10:11:39)
Normálně vážím 54 kg. Před otěhotněním jsem přibrala 2 kg (asi důsledek příchodu jara a vysazení antikoncepce:), po otěhotnění jsem je opět zhubla, takže současná váha - 54 kg. Nejsem tlustá, ani anorektička, spíš normální postavy. Naštěstí nejsem zastáncem vážení, takže váhu doma nemáme. Mám dojem, že teď ani nehubnu, ani netloustnu, ale bříško už pilně roste. Lékař mi nabídl, že v případě jakýchkoliv problémů (únava, mdloby, krevní obraz atd.) mě pošle preventivně na vyšetření do nemocnice, kde jsou prý schopni zjistit, co přesně v organizmu chybí a potřebné vitamíny a minerály dodat pomocí infúzí. Ale zatím je mi dobře, takže se neděsím, pilně zvracím a alespoň vím, že bobísek je pořád naživu a pěkně si urve, co chce.
 Alena, 14 tt 
  • 

Nenechte se vyděsit! 

(3.1.2005 15:58:47)
Tak ja som hormonalnu antikoncepciu vobec neznasala, zvracala som. Podla toho som sa nazdavala, ze ked otehotniem, budem to vediet podla toho, ze mi bude zle. No nevolnosti vsak prakticky nepoznam. Ak mi bolo zle niekedy v 6 tt, tak len trosicku a zvracala som len raz v noci. Muz sa mi smial, ze ja asi ani nie som tehotna, lebo mi nebyva vobec zle. Chute sa mi trosku pomenili, co mi predtym chutilo, mi teraz nechuti /maso vobec/ a najviac mi chuti ovocie a zelenina. Ale hned od zaciatku tehotenstva mavam bolesti v podbrusku, takze musim lezat. Kamaratky, ktore zvracali tak, az schudli take problemy ako ja veru nepoznali a deti pekne donosili, dokonca prenasali este po datume porodu.
 Dora, bez mimi 
  • 

vždycky to neplatí 

(8.12.2004 17:24:02)
Vždycky to asi neplatí, mně bylo nevolno od začátku těhotenství a většinou celý den. Ve 20. týdnu jsem potratila. Byla to dvojčata.
Dora
 Misa,26 
  • 

cysty 

(9.12.2004 11:01:13)
Ahoj holky,

moc se omlouvam, ze vam rusim diskusi,ale mam prosbicku. Ja jsem cerstvoucka tehulka[stastna jako blecha!!!]Jen mam strach. Mam totiz 2 cysty na levem vajecniku.Jedna je 5cm a druha 2,5cm. Bojim se , jestli to nemuze nejak ohrozit miminko ci nezpusobit potrat[ci predcasny porod]nemate s tim nektera zkusenosti?A dalsi otazka je, jestli jste meli pobolivani bricha[ neco jako pri menstruaci]. Ja totiz nevim, jestli mam lehke krece, ci je to ta cysta, ci jenom "zarazene vetry"[tech mam skutecne dost-haha]Ja vim, asi moc stresuju, kdyz ja jsem tak stastna a chci aby vse probehlo o.k.[ jako kazda z nas!!!]Diky moc za odpoved
 mirka 
  • 

Re: cysty 

(9.12.2004 21:27:43)
Míšo, s cystama zkušenosti nemám,ale ty lehké křeče,to jsem měla taky na začátku těhu,je to jak se roztahuje děloha.Samozřejmě pokud by ty bolesti byly velký,tak se raději zeptej dr.,ale takový to bolení něco jako při menstruaci je rozepínání cělohy.
 Katka , 1 díte , a 25.týden teh. 
  • 

Re: cysty 

(19.2.2005 19:40:12)
Ahoj Míso, más jeste cysty? Já mela na zacátku prvního tehot.cystu velkou jako broskev, mela jsem díky ní i trosku vytlacenou delohu, ale pri dalsí kontrole u dr. uz tam nebyla. Ztratila se ani nevím jak a vse bylo ok. Zato bolesti podbrísku jsem poznala az u tehotenství druhého, a asi to bude tou rozpínavostí delohy. Ale neboj, i ty brzy zmizí a zacnou zas jiné starosti s rostoucím brískem. Tak si tehotenství krásne uzívej, a preju krásné zdravé miminko.
 Hana 13 týden - 1 syn 2 roky 
  • 

Re: cysty 

(10.3.2005 15:17:13)
Ahoj Míšo,nikdy jsem cystu neměla a s prvním těhotenstvím žádné problémy.Toto těhotenství mám už přes měsíc každý den křeče.Taky jsem měla strach,ale jsou to obyčejné zaražené větry.Je mi každý den špatně hodně.A u prvního těhotenství nic.Cítila jsem se ještě lépe než normálně.To znamená,že každé těhotenství je jiné.A těch cyst se vůbec neboj.Moje známá měla cystu a na další kontrole už tam nebyla.Užívej si těhotenství,strašně rychle to utíká.
 Paradox 


Neplatí to!!! 

(10.12.2004 17:20:16)
Je to nesmysl, nečetla jsem úplně všechny příspěvky, ale takhle strašit nastávající maminky?
Já jsem se po dobu těhotenství cítila po zdravotní i psychické stránce nejlépe za celý život. Ani jednou jsem nezvracela, ani jednou mi nebylo špatně, nic mě nebolelo (no, trošku porod:-)). Máme teď už čtyřletou úplně zdravou holčičku, která, ačkoliv je už rok ve školce, ještě nebyla nemocná. Nebojte se a užívejte si "neproblitá" těhotenství stejně jako ta "problitá"!
 Lenka 
  • 

Hloupost 

(26.1.2005 8:07:12)
Je to úplná hloupost.Větší nesmysl jsem dlouho nečetla!Každé těhotenství je individualní ,tak přece každý nemusí mít stejné příznaky ne?Já jsem ve 4 měsíci,nezvracela jsem ani jednou ,ale i přesto jsem sem tam měla žaludek jako na vodě a strašně mi vadily pachy.Proto myslím maminky,je moc důležité držet sebe i miminko v pohodě,jak fyzické tak psychické.Užívejte si to!
 AlenkaD 


tak mna tento clanok vylakal 

(20.12.2004 21:09:51)
Som v len 4tom tyzni a mne teda nic nie je. Ale ako som si precitala tento clanok, tak ma zacalo napinat na zvracanie :-(.
 Kikoba 


Asi na tom něco je 

(20.4.2005 21:53:39)
Ahoj všem. I já se podělím o svůj názor: U mě to platí 100%. Při prvním těhotenství jsem zvracela i ve 4 měsíci a celý den. Budilo mě to ze spaní, nemohla jsem se nadechnout - vadil mi vzduch, i obyčejná voda. Jen pomyslet na kuchyň a už jsem byla na WC. Zvracela jsem do až bezvědomí a zhubla jsem 8 kg. Měla jsem jít do nemocnice, ale naštěstí to pozvolna přešlo. Miminko bylo zdravé a dravé, veliké a zcela v pohodě. V 38 tt. se narodil absolutně zdravý a donošený kluk po absolutně pohodovém 4 hod. porodu. I dnes je na svůj věk veliký a nesmírně inteligentní - prostě vzorné dítě.
Druhé těhotenství: od začátku jsem měla jen obrovský hlad, žádné nevolnosti. A v 6/7 tt. jsem spontánně potratila.
Teď jsem potřetí těhotná v 9 tt a mám všechny těhotenské potíže. S jediným rozdílem: zvracím až po 16 h a vyzvracím od oběda vše. Ale mám pořád hlad, jen mi jídlo nechutná a když ho sním, zvracím. A zvracím krev. Modlím se, aby bylo mimi v pořádku a utěšuju se tím, že když je mi zle, je to dobře.
Ale mé kamarádce bylo zle celých 9 měsíců a zvracela a po šíleném kritickém porodu se jí narodila holka. A všem ostatním v mém okolí, kterým nebylo v těhu zle, buď potratili, nebo měli rizikové těhu či kritický porod. Takže: Asi na tom něco bude.
 Babulll 


Re: Asi na tom něco je 

(21.4.2005 12:39:54)
Kikobo, myslím, že je zbytečné tady strašit těhulky takovými pověrami. Není pravda, že zvracení a nevolnosti = bezproblémové těhu a pohodový porod. Je to prostě jedna z babských řečí, které okolo těhotenství kolují, ale není to pravda, takže je zbytečné uvádět to tady jako nějakou normu! A navíc, pokud tady píšeš, že ty zvracíš i krev a dáváš to do spojitosti, s tím, že by tedy těhotenství mělo být v pořádku, tak mně v žádném případě nepřijde v pořádku zvacet krev, a to vůbec ne v souvislosti s těhotenstvím, a raději bych si došla k doktorovi!
 Bára 
  • 

Re: Re: Asi na tom něco je 

(21.4.2005 12:58:23)
Nedá mi to, abych také nereagovala, už proto, že se mi zdá, že ve článku se ranní nevolností nemyslí zvracení do omdlévání, to určitě v pořádku není a za druhé, asi patřím k těm maminkám, které by měly mít špatné těhotenství, protože jsem nezvracela, bylo mi nevolno jen nekdy, sice jsem byla hodne unavena, ale to k tomu asi patří a nemyslím si, že se to nějak odrazí na mém miminku a děsit takhle maminky, které mají to štěstí a je jim dobře, je podle mého názoru nefér. Já jsem skoro v polovině čtvrtého měsíce, neříkám, že mám vyhráno, ale podle lékaře vše probíhá tak jak mám, mrnousek roste jako z vody, takže se vystrašit nedám a radím to i ostatním maminkám.

 Šárka 
  • 

Re: Re: Re: Asi na tom něco je 

(21.4.2005 14:42:21)
Musím se taky přidat. Kdyby mi nerostlo bříško, tak bych ani nevěděla, že jsem těhotná. Vůbec nic mi nebylo. Neměla jsem ani zvláštní chutě, snad leda ta únava ke konci. A narodil se mi krásný zdravý kluk, v termínu, půl hodiny po příjezdu do porodnice. Do té doby jsem to v pohodě prodýchala doma.
 Marcela, 3letý kluk 
  • 

Re: Re: Re: Re: Asi na tom něco je 

(6.6.2005 17:02:47)
Ahoj holky,
po přečtení vašich zkušeností jsem si celkem oddychla, mám pocit, že mám od všeho trochu,ale jedno s čím nemám zkušenost žádnou. Jsem v 8.měsíci a jelikož jsem čtrnáct dnů špinila netušila jsem, že bych mohla být těhotná, pak jsem šla na ultrazvuk,mimčo se zdá být o dva týdny menší, ale srdeční činnost byla v pořádku, doktorka mi řekla, že to může být známka vývojové vady, dost mne vyděsila, to špinění občas přichazí po dvou dnech nebo na týden zmizí, tak nevím. Nemáte s tím některá prosím nějakou zkušenost, ať je jakákoliv ? Mám za sebou dvě nevyvedené těhotenství,ale jedno vyvedené velmi - krásný a zdravý chlapeček, který se těší na bratříčka nebo na sestřičku.Doktorka mi řekla, že s tím nic nemůže udělat, že musíme počkat, ale to čekání je celkem zdrcující.Díky za jakoukoliv informaci. Marcela
 Jana + Markétka 2,5 roku 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Asi na tom něco je 

(6.6.2005 22:34:28)
Ahoj Marcelo, pokud si už v 8. měsíci, myslím, že máš vyhráno. Ale nevím, jestli si se nespletla a nejsi v 8. týdnu. Nemám s tím osobní zkušenosti, ale mám kamarádku, která je teď ve 22 TT a od zhruba 12. týdne neustále krvácí a špiní. Dlouho ležela v nemocnici, teď ji pustili, ale také stále čeká, jak to dopadne. Pokud tam je nějaké podezření, obvykle se provádí odběr plodové vody, který toto vyloučí. Ten jsem absolvovala a musím říct, že to není nic hrozného. Neměj obavy, takové potíže má dnes spousta žen. Určitě to dobře dopadne. Držím palce! Jana
 Marcela 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asi na tom něco je 

(7.6.2005 13:54:23)
Ahoj Jani, díky za informaci i podporu, dodala mi víc odvahy, jinak jsem se samozřejmě spletla, jsem teprve v 8.týdnu tak proto ty obavy. Jde jen o to, že doktorka chce čekat měsíc a asi se tak brzo ta plodová voda neodebírá. Cítím se vcelku dobře.S Michálkem pozdravujeme Markétku. Přeje hodně zdraví.
 Jana + Markétka 2,5 roku 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asi na tom něco je 

(7.6.2005 14:08:11)
Pro Marcelu:
Nebála bych se, lidí s těmito problémy je dnes opravdu spousta a donosí krásné zdravé děti. Plodová voda se odebírá myslím kolem 18.-20.TT, možná i dříve. Ale tyto potíže skutečně nejsou důvod k obavám. Držím palce!
 Kateřina 
  • 

Re: Asi na tom něco je 

(15.6.2005 17:23:20)
...to je strašný co tady píšeš.Je nezodpovědný takhle všechny strašit.Nemyslím, že by ses nemohla svěřit, ale říct, že to není v pohodě když ti není špatně je jako by jsi ostatním dala facku...
 hura na miminko 


PROSIM O RADU 

(15.6.2005 21:34:54)
Ahoj, rada bych znala Vas nazor, co si myslite o letu letadlem v prubehu tehotenstvi? Jeden lekar mi dovolenou u more doporucuje, ze prospeje mne i miminku, druhy lekar mne naopak odrazuje, ze je to vzdycky riziko, letet. Chystam se letet po ukonceni 3. mesice, doba letu cca 4,5 hodiny, doted jsem nemela zadne problemy, zadne nevolnosti, spis si to uzivam :)Treba v Americe maji dovoleny vsechny vnitrostatni linky, zakazany jsou jen dlouhe lety pres ocean, Rada bych znala Vase nazory, co si o tom myslite, predem moc diky za odpoved. terez
 těhulemamule 
  • 

Re: HEMOROIDY 

(15.6.2005 21:47:20)
Prosím o radu každým dnem čekám mimčo a mám problémy s hemoroidy neměla jste některá podobný problém? Víc se rozepíšu jestli se tento článek uchytí ale moc to bolí díky
 anicka, dominik 08/04 


Re: Re: HEMOROIDY 

(15.6.2005 22:11:41)
tehule mamule

ja jsem mela take problemy s hemeroidy, a ma jedina rada zni rekni do doktorce v poradne napise ti masticku, vse se mi potom zlepsilo, a po porodu jsem ji uzila dvojnasob, pry staci i detska vazelinka ale s tim nemam zkusenost

Letani v tehotenstvi
pry nevadi ale nektere letecke spolecnosti vyzaduji potvrzeni od lekare ze tehotenstvi neni rizikove, ovsem az v poslednich tydnech, jinak se dovolena u more opravdu doporucuje
 Sara33(Eliška 07, Petr 09) 


Re: Re: HEMOROIDY 

(16.6.2005 18:49:25)
Prepisi ti sem rady od me tehotne kamaradky (ja nebyla tehotna, tak jsem si to nechala odstranit): Kup si masticku Faktu a cipky Faktu, dubovou kuru - mast a glycerinovy cipky. Po glyc.cipkach se lip chodi na zachod. Factu a dub.kura urychluje hojeni. Ja po zakrku jeste "machala" v odvaru dub.kury a hermanku.
A rada na zaver /pardon trochu nechutna/ fyzicky zastrkavat...

Neboj se jit s tim k doktorovi, to by ses divila kolik lidi to ma! vice ci mene 50% populace
 Zuzka + Kuba 
  • 

Re: HEMOROIDY 

(16.6.2005 19:37:07)
Já měla také hemeroidy už před porodem a po něm se to ještě zhoršilo.
Jít na velkou pro mě bylo horší než porod, kolikrát mi bolestí tekli i slzy. Na doporučení taťky jsem používala Faktu po každé stolici. Teď 5 týdnů po porodu už žádné nemám ( zaplať pánbůh ).Nechci Tě strašit, ale mimi ven musíš tlačit a střeva pracují také. Rozhodně Ti doporučuji klisma střeva se Ti krásně uvolní a nebude to tolik bolet. Mastička také nevadí kojení, alespoň tak mi to řekli v lékárně. Přeji zdravé mimi a bezbolestný porod i stolici. Zuzka
 Leny+B 02/07+A 10/08 


Re: PROSIM O RADU 

(16.6.2005 13:17:50)
Létání - já vím, že létání je v pohodě, ale četla jsem, že některé letecké společnosti od určitého tt už nepustí těhotnou ženu na palubu, ale nevím od kterého. Myslím, že 2x? Podívej se na www.porodnice.cz - virtuální poradna - a tam si projeď archív článků. Bylo to tam popsané. Hodně zdravíčka!
 Jana 
  • 

Re: Re: PROSIM O RADU...ja take:) 

(16.6.2005 16:25:32)
Holky jste tady nekdo? Ja mam otazkou. Dnes mam termin a pred 2 dny jsem byla na vysetreni, vsechno v poradku, ale vypada to tak na tyden prenaseni. Nicmene vcera a dnes mi zacal hnedy vytok. Ne zatka, neni to vubec hlen, jen hneda voda....je to normalni? Mam volat doktora? Prosim o rady....dekuji!
 Halka 


Re: Re: Re: PROSIM O RADU...ja take:) 

(16.6.2005 17:20:19)
Jano, urcite volej doktora. A je to hneda voda nebo hnedy vytok? Vytok by mohl byt hlen s krvi a voda by mohla byt plodova voda (ja nejsem doktor, ale takhle to vetsinou vysvetluji).

Kazdopadne by to doktor vedet mel.
 Misa 
  • 

Re: PROSIM O RADU 

(30.6.2005 23:03:17)
Ahoj, moje teta litala pravidelne az do osmeho mesice, jenze byla zvykla a vedela ze ji to nic nedela. A znam holky co prave kvuli vytouzene dovolene potratily. Na Tvem miste bych si to sakra rozmyslela, pokud jsi predtim neletela, a nevis jak Tve telo na let zareaguje v netehulim stavu, tak riskovat to jako tehulka, neco jineho by to bylo treba v osmem, to uz se da ledacos zachranit, a jak rikala teta, personal je na to vyskolenej, ale v nacatym patym mesici bych mela tedy vitr, prijit o mimo jen kvuli dovolene...
Je fakt, ze jsem asi prehnane uzkostliva, protoze sama jsem na svoje zlaticko cekala do 33 let, ale ja bych asi neletela. Me bohate stacilo denne dojizdet vlakem, obcas to bylo zuzo.. :-)))
A jestli se rozhodnes letet, tak drzim palce aby to dobre dopadlo.
 hanka 32tt 
  • 

Re: PROSIM O RADU 

(2.7.2005 21:15:09)
Já jsem letěla v 11tt asi 9ti hodinový let přes Atlantik, ještě s přestupem ve Frankfurtu. Vzhledem k tomu, že jsem do 11tt pracovala s manželem v Americe na lodi, tak jsem se domů nějak dostat musela. A když ještě připočítám, že jsem noc před odletem pracovala až do rána (jsme oba krupiéři), spala jsem asi hodinu, ráno nás vyšoupli z lodi, 4 hodiny jsme jeli na letiště a letělo nám to až před půlnocí. V letadle nikdy nemůžu spát , pak tedy ještě přestup a doma jsme byli okolo 19.hod druhý den. Takže 2 dny bez spánku a zvládla jsem to. A nebyla jsem jediná, ten den odjížděla z lodi další těhotná v pokročilejším stádiu než já, a je to celkem běžné. Takže nevím nic o tom, že by v Americe byly zakázány dlouhé lety přes oceán v těhotenství. Někde jsem ale četla, že cestovat do zahraničí by se nemělo po 24tt, že vás nikdo nepojistí a při předčasném porodu se nedoplatíte.
Jinak asi záleží na každém jak se cítí, mě například celé těhotenství vůbec nic není, teď jsem ve 32tt, nohy neotékají, záda nebolí a horka mi vůbec nevadí, snad naopak.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Re: PROSIM O RADU 

(2.7.2005 22:16:59)
Tak nevím, jestli se za tu dobu něco nezměnilo, ale skoro přesně před 10 lety jsme odlétali na měsíc do Finska, a já jsem končila 7. měsíc. V pojišťovně s tím problém neměli a u ČSA taky ne. A všechno v pohodě.
 Lída+2 


Re: Re: Re: PROSIM O RADU 

(4.7.2005 13:46:03)
Holky o letech letadlem psali v poslední Betynce. a bylo tam něco v tom smyslu,že každá letecká společnost přepravujě těhulky v jiné fázy těhotenství. A mají si zavolat na letiště a zjistit informace,aby nebyli překvapený.Jinak více Batynka 7/2005
 monika 9.mesic 
  • 

Re: Re: Re: PROSIM O RADU 

(8.7.2005 11:28:41)
do 30 týdne těhotenství letecké spol. nevyžadují doporučení od lékaře,po 30.týdnu ano,je na to formulář,každá let. spol. má svůj vlastní,ale pojištovny vás od 25.týdne odmítají pojistit stejně, já jsem letěla v 30 týdnu el-alem bez problémů.
 Pavla 
  • 

Re: kravo!!!!!!!!!!!!! 

(30.6.2005 20:15:46)
????????????
 Misa, dcera 5 mesicu. 
  • 

Re: Asi na tom něco je - PROBOHA NEDES MAMINY COJIM NENI BLBE. 

(30.6.2005 22:40:51)
Me cele tehotenstvi nebylo vubec nic, a vse je O.K., naprosto v pohode, porod, vse, holcicka super, jak ja nesnasim tyhle povery, bricho do spicata je kluk, holky ubiraji krasu a nechce se jim ven, boze ja myslela ze zijeme v moderni dobe, a ne za stredoveku.
 Jana (dcera 19m) 
  • 

Re: Asi na tom něco je 

(1.7.2005 12:33:28)
nic ve zlem, ale to je pekna kravina, ze pouze tehdy vyzvracis-li se v prvnim trimestru z podoby je tehotenstvi, mimi i porod pohodovy!!! kazde telo reaguje na zmenenou hormonalni hladinu naprosto unikatne a muzu ti zase rict prihodu ze sveho okoli, kdy kamaradka temer neodesla od zachodove misy a taky potratila v 11.tydnu. tak jak mi to tedy vysvetlis? to je fakt nahoda, ze se kolem tebe a tobe same bohuzel takove shody okolnosti schumelily. me v tehotenstvi bylo spatne minimalne a to navic jen diky tomu ze jsem byla nucena jist Utrogestan a dcera je zdrave dite a porod byl uplne normalni!!! tak se hod do klidu a zajdi se svym krvacenim pri zvraceni k lekari. Jana
 qwertzuiop 


Re: Re: Asi na tom něco je 

(1.7.2005 14:31:45)
kdyžý jsem rodíla vedla jsem si deníček a tady je z něho pár listů:
8:00 au,au,aaaaaůůůůůůůůůůůůůů
8:01 to bolí au au au aůůůůůůůůůů
8:02 praskla mi voda
8:03 já prdím
8:04 já smrdím
8:05 aaaaaaaaaaaaaaaa
8:06 pomoc pomoc
8:07 tlačím
8:08 co to je JÁ MÁM DĚCKO BEZ TĚLA TO JE PRDEL CO?
8:09 to je hlava
8:11 to je oko
8:112 kde je tělo???
 qwertzuiop 


Re: Re: Asi na tom něco je 

(1.7.2005 14:34:29)
kdyžý jsem rodíla vedla jsem si deníček a tady je z něho pár listů:
8:00 au,au,aaaaaůůůůůůůůůůůůůů
8:01 to bolí au au au aůůůůůůůůůů
8:02 praskla mi voda
8:03 já prdím
8:04 já smrdím
8:05 aaaaaaaaaaaaaaaa
8:06 pomoc pomoc
8:07 tlačím
8:08 co to je JÁ MÁM DĚCKO BEZ TĚLA TO JE PRDEL CO?
8:09 to je hlava
8:11 to je oko
8:112 kde je tělo???
 Mika 
  • 

Re: Re: Re: Asi na tom něco je 

(1.7.2005 14:53:39)
Škoda, že tohle není chat a takové dekadentní cyniky nelze kicknout!
 Raja + Zuzanka 8.2. 


Re: Re: Re: Re: Asi na tom něco je 

(1.7.2005 16:00:37)
Opravd je škoda, že to není jako na Chatu. Některé příspěvky jsou opravdu perlami. Nevím co z takového příspěvku kdo má.
 asdfghjklů 
  • 

Re: Re: Re: Asi na tom něco je 

(9.7.2005 21:26:32)
chve chve chve chvvééééééééééé chachachááááá
Fňuk, fňuk.

tak nevím, jestli se tomu smát, nebo brečet, každopádně mi z toho tečou slzy... a bolí mě bránice...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 10.5Libik12 


nadváha a porod 

(9.7.2005 23:27:29)
Dneska jedny seriózní noviny pěly ódu na Vrchlabí, kde mimojiné tamní PA řekla, že rodičce je třeba jednak pokory(nic proti) a taky by neměla mít nadváhu, respektive hovořila o nadváze jako překážce hladkého přirozeného porodu. Ona uvedla doslova, "maminky, které naberou 20-30 kg....." Takže máte někdo porodní zážitky s dvacetikilovým(dle mého mínění normálním:)) váhovým přírůstkem? A jaké? Všechny zdravím.
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: nadváha a porod 

(10.7.2005 9:23:47)
Ahoj já nabrala u prvního mimča 25 a u druhýho 23 kg.Obě těhu byly bez problémů.První porod byl samozřejmě kapánek složitější,ale bez problémů a přirozený.Kubík měl 4,10kg.Druhý porod sice trval taky dlouho,ale proběhl úžasně,na dvě zatlačení byla Aninka venku.Vážila 3,9kg Předpokládám,že opět naberu aniž bych se cpala kolem 20kg a předpokládám,že porod bude opět super.Ono je asi ale rozdíl,když má maminka 80 kilo před těhu a těch 20 nabere k tomu..já měla 60 tak jsem asi ani s těma 80 nebyla tlustá:-) teda byla jsem jako koulička:-)
 Lída,3 kluci a holka 


Re: nadváha a porod 

(10.7.2005 13:17:50)
Já jsem nabrala vždycky kolem 20 kil (kromě 2. těhu, to bylo jen 15 kilo), a všechny porody jsem měla bez problémů - první kluk měl skoro 3,90. No ale já jsem obvykle začínala na váze 45-47 kilo. :-) Takže fakt nejsem dobrý příklad...
 Ivana03 


nevolnost v 1.trimestru 

(31.8.2005 23:22:16)
Ahojky,
dnes píšu příspěvek poprvé,ale jinak vše pročítám pečlivě a jelikož je tohle mé první těhotenství, tak se snažim zde najít i rady.Ale teď k tématu nevolnost. Já jsem v 9tt a do 7tt to bylo super.Potom u mě začal nechuť k jídlu (bez zvracení).Ta trvala týden, další týden se přidala nějaká viroza s horečkama, takže nechuť se ještě prohloubila (zhubla jsem 2 kg) a teď by už i chuť byla (je fakt, že ne na vše),ale začala mě trápit nevolnost. Probíhá bez zvracení (ikdyž jsem už několikrát mísu objala :-)),ale po každem sebemenším jídle mám bolesti břicha.Na gyndě jsem dostala čípky "Torecan",který jsem si byla nucena asi 3x dát (dnes dokonce 2x),protože jinak nemužu vydržet, tak bych se chtěla zeptat jestli někdo z vás má s těmito čípky zkušenosti a zda nejsou pro miminko nebezpečné.Jinak si myslím, že to že není někomu špatně není dobře, je hloupost, protože mojí mamince špatně nebylo a má 2 zdravé děti.Zdravím všechny maminky a děkuji za odpověď Ivana
 Jana,28tt a čert Pája 20m  
  • 

Re: nadváha a porod 

(10.7.2005 14:19:21)
Ahoj, v tehotenskem prukazu jsou krivky vahovych prirustku a jako horni vahovy prirustek je 20 kilo, tak na tom take nevidim nic nenormalniho. u vyssich prirustku (nad 25kg) stoupa riziko komplikaci s krevnim tlakem, cukrem v krvi a tak, ale neni to prece pravidlem. sama zkusenosti s velkym vahovym prirustkem nemuzu slouzit, protoze v prvnim, i v druhem tehotenstvi jsem pribirala a pribiram podle te prostredni krivky.
 Michaela 
  • 

Re: Re: nadváha a porod 

(12.7.2005 22:44:42)
Já nabrala 22 kilo... a za čtyři měsíce po porodu byly dole, i když jsem se, pamětliva rady "nehubněte rychle, toxické látky přecházejí do mléka" cpala o stošest. Mám prostě hladové miminko a než ho odstavím, budu asi jako Twiggi :) .
 10.5Libik12 


Re: Re: Re: nadváha a porod 

(12.7.2005 23:55:46)
já tomu věřím, také jsem s dcerkou "vykojila" víc než nabrala. Spíš mi šlo o to, jestli na samotný průběh porodu mají nějaký vliv kilča nad. PA z Vrchlabí byla v té reportáži v Lidovkách mluvčím přirozeného porodu.Kdo by nechtěl rodit přirozeně, že. No a zmínila tam nadváhu jako problém, takže to mě zarazilo. Já nemám žádný dramatický váhový přírůstek a krasavicí se zas snadno stanu:), ale je fakt, že můj start nyní byl někde o 10-15 výš než v mládí. Takže natvrdo, ženy co jste byly +- 90 kg na konci těhu, jak je to potom s tím přirozeným porodem?
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Re: Re: Re: nadváha a porod 

(13.7.2005 12:16:42)
Libíku
první dceru jsem šla rodit s váhou 83 kg a druhou se 115 (po 3-leté hormonální léčbě jsem přibrala 30 kilo). A obě dcery jsem porodila bez potíží a celkem bez doktorské asistence. pokud chceš, můžeš si přečíst podrobnosti na této adrese . Pokud si to pročteš, tak zjistíš, že více se do toho motali doktoři při prvním porodu (když jsem vážila méně a porod probíhal velice bezproblémově a rychle. Ale to bylo dáno dobou....)
Takže se porodu neboj, ve váze si myslím, že problém není....
Simča
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: nadváha a porod 

(13.7.2005 12:30:48)
Jo, ještě jsem koukla zpátky a viděla ty odpovědi - pokud ti jde o to, kolik kdo přibral: takže s první holkou jsem otěhotněla se 68 kily a rodila 83 (takže + 15 kilo), s druhou jsem otěhotněla se 113 kily, nejprve jsem 12 kilo (asi do 5 měsíce) ubývala a potom je opět nabrala + 2 navíc, takže jsem se 115 rodila. To, že jsem šla tolik s váhou dolů jsem ale doktorúm po pravdě řečeno zatajila. Já jim totiž nepřiznala startovní váhu (styděla jsem se), takže v kartě jsem měla, že jsem otěhotněla se 99 kily a asi od 10 týdne jsem po půlkile přidávala, takže tu porodní váhu jsem měla už napsanou skutěčně 115. A nikoho to nezaujalo. Holky měly 3,20 a druhá 3,65.

Ahoj
Simča
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: Asi na tom něco je 

(1.7.2005 15:38:31)
Taky nechápu kam se chodí na takový hlouposti.Mě s prvním miminkem nebylo vůbec nic.Věřila jsem tomu,že jsem těhu jen když jsem mimi viděla na UTZ,protože jinak nic nebylo..až mi začalo růst bříško:-) a porod byl skvělej a těhu taky
 Pedi 
  • 

Re: Re: Re: Asi na tom něco je 

(22.7.2005 7:43:06)
Já jsem byla těhotná 3x, nikdy jsem nezvracela, ale vždycky jsem měla první 3 měsíce pocit, že mám žaludek jak na vodě a když jsem se nenajedla při prvních příznacích hladu, natahovalo mě. Narodily se mi 2 zdravé děti, třetí těhotenství však skončilo v 10.tt zamlklým potratem. Zajímavé je, že asi 2 dny předtím, než jsem začala krvácet a zjistilo se to, mi už špatně nebylo. Začala jsem se radovat, že mi tentokrát nevolnosti přešly dřív...
Takže taky si myslím,že "něco" na tom bude, ale určitě to nejde zevšeobecňovat a a priori strašit všechny maminky!
 bibi 
  • 

Re: Asi na tom něco je 

(9.10.2005 9:08:57)
Ahoj tímto chtěla autorka článku ukázat, že rychleji píše než myslí!!
Neuvědomila si, jak tímto může svým nezodpovědným chováním ublížit spoustě maminkám.
Že nějaký chytrolín v USA něco vymyslel, neznamená že je to pravda.
Pokud můžu říci z vlastní zkušenosti, právě z těhotenství, při kterém mě nepostihla nevolnost, se narodilo dítko, která vážilo nejvíce.
Takže buďte v klidu a nedejte na žádné bludy...
A nakonec ještě dva příklady známých žen, které netrpěly v těhotenství nevolností a narodily se jim krásné a zdravé děti.
Veronika Žilková a Vendula Svobodová
 Lada (ve 3. měsíci) 
  • 

jó, nevolnost 

(14.10.2006 7:35:18)
Nevolnost si "užívám" už tak měsíc a to bez pauzy, ani večer ani občas pauzu. No, je to hnus! Doporučila bych to každýmu chlapovi, který chce po té své dítě ať si to na měsíc vyzkouší. Škoda, že to nejde. Víc by si vážili toho, že se ženská nechá dobrovolně fyzicky ničit. Jo, a jediné co mi jakštakš pomáhá je být neustále přejezená, jinak je mi tak zle, že i omdlévám. Kamarádka, která rodila před 2 měsíci brala vitamíny a po nich jí bylo dobře, prý jen 2x špatně a zbytek v pohodě.
Tak tu celou těhotenskou anabázi přežijte všechny ve zdraví a pokud možno i v pohodě.

Lada
 Limetka 30 + bříško 
  • 

Re: jó, nevolnost 

(16.10.2006 18:36:56)
Lado, to jsme na tom úplně stejně. Taky jsem ve 3. měsíci a pokud každou půlhodinu něco nesním, tak se mi chce zvracet. Takže se pořád krmím, je mi jedno, co do sebe naláduju, hlavně, že je to hmota :-) a mám už břicho jak balón, pěkně obložené špekem :-)A to jsem celý život trpěla nechutenstvím a naši mě dokonce dávali do ozdravovny, abych nějaké to kilčo přibrala. A teď se tomu přejídání nedokážu ubránit. A můj snoubenec z toho má náramnou legraci, tuhle už mě s tím taky vytočil, tak jsem mu taky řekla, že bych mu přála těhotenství aspoň na týden :-)
 Olina - dcera 2 roky, 3 měsíce 
  • 

Re: jó, nevolnost 

(22.11.2006 18:47:15)
Když jsem před třemi lety čekala dceru, začala jsem zvracet v sedmém týdnu a přestala až v sedmnáctém, když jsem začala cítit pohyby. Nechápala jsem, proč se používá termín "ranní" nevolnost. Zvracela jsem ráno, v poledne, večer, v noci. Rekord jsem měla patnáctkrát za 24 hod. Bylo to hrozné. Blíží se Mikuláš. Mam v živé paměti toho před třemi lety. Zatímco venku pobíhali skupinky dětí a čertů, dělajících "bllbblllbllbblbbl", já klečela u záchoda se svým "bléééééééé". Teď už se tomu usmívám. Loni jsem v prosinci potratila v šestém týdnu, to na zvracení ani nestihlo dojít. Letos jsem v březnu opět otěhotněla, zase jsem vesele zvracela, tak jsem si říkala, že je vše v pořádku. V patnáctém týdnu na ultrazvuku pak doktor konstatoval zamlklý potrat. Bylo mi hrozně, ale dcera mě z toho rychle dostala. Teď se znovu chystáme na otěhotnění a doufám, že tentokrát to dopadne dobře a k dceři nám přibyde zdravé miminko. Tak nám držte pěsti... :-)
 Verča  
  • 

Nevolnost v těhotenství 

(25.1.2007 16:01:16)
Jsem v 9tt.Pročitam rady a nazory souvysející s nevolnosti a mám trochu strach.Jak to tedy je?Mé první těh.jsem proplula,ani nevím jak.Sice jsem přibrala 20kg,ale byla jsem spokojená a narodil se mi zdravý chlapeček.Po 4rokách jsme se začali snažit o druhé,vyšlo to až po roce,ale bohužel po 4týdnech skončilo samovolným potratem.Od začatku mi bylo špatné,zvracela jsem i v noci.Za tři měsíce se to povedlo znovu a od šestého tt. je mi nevolno,nezvracím,ale nevolnost vydrží někdy celý den.Za tři tydny jdu na ultrazvuk a mám strach.Doufám,že vše bude ok. a až pominou nevolnosti začnu si to uživat.Cim víc nad všim člověk přemýšlí,tím je to horší.Všem těhulkám přeji pohodové těh. a optimističtější naladu než mám momentálně já.:-)
 verca27 


Re: Nevolnost v těhotenství 

(29.1.2007 16:24:05)
Milá Verčo, nedělej si hlavu, já byla těhotná 3x a u každého těhotenství mi bylo šíleně zle. Po 12tt. to přešlo a pak jsem si těhotenství jen užívala.
 sunsung 


Re: Nevolnost v těhotenství 

(29.1.2007 17:05:20)
Verčo nevolnosti ukazují na prosperující těhotenství, přejdou ... vydrž. Myslím, že nejmenší jsou při prvním těhotenství a v každém dalším je to horší / ale to jen hádám /. Ber to tak, že čím víc Ti bude špatně tím víc se mimnko spojuje s Tvým krevním oběhem a dostává se do něj víc a víc hormonů podporujících těhu.Šťastlivci Ti, kterým není nic celé těhotenství. Nejlepší je mít partnera, který s předchozí manželkou měl těhotenství bez jakýchkoliv nevolností a pak přijde nová manželka a ta celé těhotenství problinká - to se pak diví-můj případ.
 Emma syn 11let, 3Ott 
  • 

Přesně opačně 

(11.2.2007 22:39:10)
Dovolím si s výzkumy nesouhlasit .První těhotenství bylo uplně v poho . V podstatě kdyby mi nenarostlo břicho ani nevím , že jsem těhu .Žádné nevolnosti , přibrala jsem ideálních 6 kilo, jedla jsem co jsem chtěla , sex do posledního měsíce...Porod v termínu , krásná váha 3,65 kg .Kluk zdravý , placenta ok atd.atd.

Teˇmimi po dlouhém čekání . Blbě, nechutenství , pocity na omdlení . K tomu placenta špatně , ledviny v háji , těhotenská cukrovka , bolesti břicha , zad . A navíc dítě napříč a hrozící císař . Nejsme naivní , abych si myslela , že budu mít obě těhu ideální . Taky jsem o dost starší a to udělá svoje . Jen si prostě myslím , že když je vám špatně je to dobře, je zavádějící . U mě prost neplatí . A doporučuju všem maminkám , kteým je fajn , aby navzdory výzkumům nepodléhali panice a užívali si pohodového těhu .
 Pavlína (1,5 + 6tt) 
  • 

Re: Přesně opačně 

(18.2.2007 22:28:41)
Zdravím a děkuji za Váš příspěvek. Jsem teď podruhé těhu a pořád se mi honí hlavou - jakto, že jsem při prvním těhotenství zažila snad všechny nepříjemné příznaky a teď podruhé vůbec nic. Přemýšlím jestli je vše ok, protože jdu na první prohlídku až za 2 týdny. Tak snad vše bude ok:-)
 Ledge 


Kéž by to fungovalo vždy 

(20.5.2007 21:32:03)
Nevolnostmi jsem trpěla od 6. až do 16.týdne těhotenství, kdy jsem potratila. :-(
 Pavla + dvojčata 


To je ale nesmysl 

(30.9.2007 11:10:06)
Tak myslím, že po přečtení tohoto článku propadne panice spousta budoucích maminek, kterým se nevolnosti obloukem vyhnuly. Proč je takhle strašit? Znám spoustu maminek, které mají zdravé děti a za celé těhotenství ani jednou nezvracely. Já sama čekám dvojčátka, nezvracela jsem ani jednou a děti se vyvíjejí naprosto normálně. Takže těhulinky, neznepokojujte se , pokud nemáte nevolnosti,každý organismus je prostě jiný. S pozdravem Pavla
 Jana M. Daja 3 
  • 

Hlavne pohodu 

(1.11.2007 14:41:22)
Ahoj vsem.
Taky prispeju svou troskou do mlyna.
Pred 3 lety jsem porodila skoro 4 kg Davidka, tehotenstvi bylo hodne narocne. Od cca 7 tt zvraceni cca 6x denne az do konce 4 mesice a pak aspon 1 tydne az do porodu. I kdyz jsem na zacatku hodne zvracela, tak bylo me tehotenstvi rizikove.
Ted jsem v 11tt, cekame dvojcatka :) :) a zase je to stejne, zhubla jsem 8 kg,....
David me z toho dostava, proste MUSIM fungovat, aspon nez prijde tatka z prace...

Urcite souhlasim, ze kazdy je jiny a kazde tehotenstvi je jine, tak se hlavne nestresujte a uzivejte si to tak ci tak.
Hodne zdravi a pohody preje Jana a Davidek
 kathrin26 


Re: Hlavne pohodu 

(7.12.2007 12:40:33)
Milé maminky, jsem podruhé těhotná a musím tedy říci, že mi vážně dobře není.Trpím ranní nevolností, zvracím, nechutná mi jíst, snad ani pít, protože mám pocit, že to půjde hned všechno ven. Ale snažím se vydržet.
Jsem v 10tt a tak to snad již brzy pomine. Píši to ale hlavně proto, že poprvé jsem žádné nevolnosti nepociťovala, bylo mi prima !! A dcerka byla natolik v bříšku spokojená, že se narodila 14 dní po termínu, vyvolávaný porod který trval 16 hodin. Žádné problémy s placentou nebyly. Takže se nenechte vystrašit jak tím, že vám nic není a užíváte si první měsíce těhotenství, tak i v opačném případě - že vám není jaksi volno :-)). Ty miminka nám za to snad stojí ..... Katka
 a K 


Je mi skvěle 

(7.12.2007 12:58:05)
Ahojky,
jsem poprvé těhotná a pokud nepočítám to, že se přestávám vejít do kalhot a často mě "něco" kope v břiše nevidím rozdíl mezi "jiným" a "normálním" stavem
 JANINA 
  • 

Z VLASTNÍHO BYTU UŽ ZNÁM JEN WC 

(29.5.2008 1:06:46)
TAK A KE VŠEM TĚM RADÁM JÁ DOPORUČUJU KOLEM KRKU ZÁCHODOVÉ PRKÉNKO A NA NĚM JAKO PŘÍVĚŠEK ZÁCHODOVOU MÍSU (KLIDNĚ JI VYTRHNĚTE ZE ZDI). MŮŽETE TVRDIT, ŽE TO JE TŘEBA NOVÁ ŠPERK OD TIFFANIHO. JE TO PRAKTICKÝ HLAVNĚ KDYŽ MÁME HLAVU V MÍSE TAKŘKA POŘÁD......

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.