| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co dělat, když se dítě udeří do hlavy

 Celkem 11 názorů.
 Cirilinka 


??? 

(21.3.2012 8:56:04)
Trochu postrádám info o tom, jak je to s těmi zornicemi, když je nitrolební krvácení,může být rozdílná velikost zorniček, je to tak?
 jitka,děti a 1,5 roku 


Re: ??? 

(21.3.2012 9:30:46)
Ahoj všem,když ono je to s těmi úrazy dost těžké, minulý rok jsem táhla dvouletého syna na schodech v náruči,uklouzla jsem a syn se bouchnul vzadu do hlavy o schod,hodně,okamžitě jsem jela na chirurgii,brečela jsem,brečel syn,bále jsem se,že mu praskla lebka nebo tak něco, syn byl tak vyřvanej, že mi pak začal i zvracet,což mě okamžitě donutilo myslet si,že má nejmíň otřes mozku,poslali nás teda ihned na rentgen,kde nás tedy opravdu hned vzali,ale pak mi řekli,že synovi nic není,že zvracel jistě jen z toho,že je uřvanej a já že nad ním brečím a třesu se,že nic se nemá přehánět, že když nebyl v bezvědomí hned po úrazu,že určitě otřes mozku nemá a že prasklou lebku taky nemá,že nemám hysterčit, taková maminka,co dostane podobnou informaci,příště klidně už nepřijde..V roce nám malej spadl z křesla, posunoval si polštář na křesle tak dlouho,až spadl na hlavu a udělal na plouvoučce kotrmelec,vynervovaná jsem s ním jela na pohotovost,kde si nás 1,5 hodiny nikdo nevšiml, i když jsem to nahlásila jako úraz,malej nejdřív běham po chodbě,pak řval,pak ječel,a pak jsem s ním odešla domů......
 kreditka 


U lékaře 

(21.3.2012 10:50:54)
No ono je hezké říct že s každým pádem na hlavu uhánět k lékaři, ale u nás v nemocnici mají takové extra vybavení že při podezření na otřes mozku dítě stráví pomalu týden v nemocnici aniž by mu něco bylo. Když nám spadla dcera v Praze strávily jsme tam v nemocnici 2,5 dne a po vyšetřeních na neurologii nás pustily domů, stát se to u nás tak dcera trčí ve špitále týden... Kamarádka se tam mohla se svými dětmi pomalu nastěhovat, protože její kluci hodně sportují a různé pády jsou na denním pořádku. Během loňska strávily její kluci 4 týdny ve špitále a prakticky zbytečně, jen proto že tu není neurologie
 Jejda 
  • 

Urazy hlavy 

(21.3.2012 11:01:10)
Dle meho nazoru uzitecny clanek:-) Take jsem hnala s dcerou do nemocnice, kdyz v roce spadla z operadla kanape na zem rovnou na celo. Nastesti nebylo zadne bezvedomi ani jine v clanku uvedene priznaky, ale boule ohromna! Nekolik dni strachu a nonstop pozorovani. Pan doktor jeste rekl, ze se mame vratit, kdyz ji potece krev ci pruzracna tekutina z nosu ci z usi. Dodnes, kdyz tece z nosu dceri ryma, se strachy tresu. Ale stale zastavam nazor - v tomto pripade lepsi jedna "zbytecna" navsteva lekare! A jasne - nehystercit:-)))
 Dee Dee+2 kluci 


Re: Urazy hlavy 

(21.3.2012 11:54:26)
Jsme kvůli synově diagnóze často hospitalizovaní na neurochirurgii v Motole.Denně tam přiběhne několik hysterických rodičů s miminky,které jim spadly z toho,či onoho.

Takřka ve všech případech jim nic není. Ale neurochirurgové vždy přijdou, prohlédnou zorničky, prohmatají lebku a nikdy si nestěžují,naopak vždy nabádají,ať rodiče přijdou devětkrát zbytečně,než by jednou nepřišly vůbec.
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Urazy hlavy 

(21.3.2012 13:12:57)
jojo taky mě vyděsila krev z nosu po té co nejmladší narazil brácha sánkama do hlavy.Mastili jsme hne ddo nemocnice.Naštěstí jí nic nebylo.Ale když začala v autě omdlívat a blednout a k tomu ta krev z nosu..hnus.ted bych jim všem dávala helmy nejradši i na chození
 Karel 
  • 

Ne vždy to jde 

(22.3.2012 14:39:30)
Jenže, když máte trochu více ADHD děcko, tak byste mohli být na neurologii furt. Nepočítám teď batolecí věk, to je na rodičích, ale za dobu od předškolního do puberty jsme absolvovali s dvěma dětma určitě 40 návštěv na neurologii a ortopedii. Celkem jsme byli tak 3 týdny hospitalizovaní a vždycky "o ničem". Šlo o situace stylu, že děcko vylétlo z vany, nacamralo a na cestě zpět uklouzlo a upadlo na něco... Než jsme stihli vyhubovat. Nelze všechny plochy, hrany apod. v bytě obalit molitanem. To bychom byly jak na psychiatrii...
 Irinulka+S 8/07 + E 6/11+// 


!! 

(24.3.2012 8:00:19)
tak moje druha dcerka pada jako hruska, zacala se velice brzy stavet a chodit okolo nabytku, at delam co delam, proste to nejsem schopna 100% uhlidat. Poprve mi spadla primo na hranu stolku, a mega modrina pod okem..
A posledne doplatila chudinka na blbost moji i meho manzela, byli jsme oba doma, dala jsem dcerku do houpacky, a v tu chvili zazvonila sousedka, ja ji nemela pripoutanou, vylezla jsem za sousedkou na chodbu, s tim,ze dite preci sleduje tatinek.. tatinek sledoval MUCHU, kterou se snazil zavrazdit. Mala si v houpacce stoupla a prepadla dolu.. krve by se ve me nedorezal!!!!
A to podotykam ze vetsinu dne jsem za jejim zadkem, a i presto se proste stane nejaka takova blbina...
Pozorovala jsem ji co a jak, nastesti dobry, tak jsme nikam nejeli. Asi bych jela, pokud by se mi vylozene neco nezdalo - nesva, zornicky apod.
Clanek super, dekuju!! Jak rikam, me aktualni tema..
 fifulilinka 


Úrazy dětí 

(14.8.2012 9:12:21)
Děkuji za každou dobrou a praktickou radu. Našla jsem dobrý server: http://www.urazy-deti.cz, na kterém jsou rady, co mít doma, kam volat, praktické rady, co dělat při úrazu.
 fifulilinka 


Úder do hlavy 

(31.8.2012 13:01:43)
Dcerka se ťukla do hlavy, když jí byly dva roky, hned jsem šla k lékařce, jestli nemá otřes mozku, tak jsem ji dva dny pozorovala a všechno bylo v pořádku. Teď když mám nějakou starost, tak se poradím na Komunitě 111. Moc jsem za ni vděčná.
 Vopršálková Štěpánka 


Osobní pohled 

(25.6.2018 12:53:53)
Strčte své dítě na kněžskodvorkou v ČB, tam se jistě brzy uzdraví (né, neuzdraví) Good luck.~b~~b~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.