| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čekáme další miminko (nebo miminka?)

 Celkem 4 názorů.
 Honza (30), ženatý 
  • 

Nepříjemné upozornění 

(18.8.2000 9:38:58)
Honza (30), ženatý

Vážená paní Ludmilo,

všichni mají jistě radost z Vašeho dalšího těhotenství a očekávání nového přírůstku v rodině. Velmi mě ve Vašem článku potěšila Vaše obhajoba nenarozeného života od jeho početí. Nechci se Vás osobně nijak dotknout, ale rád bych upozornil, že hormonální antikoncepce, kterou jste /jak píšete/ užívala, má minimálně potenciální abortivní účinky. Vedle primárního účinku - zabránit ovulaci, totiž také kromě dalšího zabraňuje nárůstu děložní sliznice, takže pokud dojde k ovulaci a následně početí, oplodněné vajíčko, které je dle Vašich vlastních slov již novým životem, většinou nemůže v děloze zahnízdit a umírá v podstatě vyhladověním (vyjímečně však
přežije - ani hormonální antikoncepce nemá 100% účinnost). V počátcích obsahovaly hormonální pilulky vysoké dávky estrogenu, který brání ovulaci, takže k těmto případům docházelo jistě velice vzácně, zabránění nidaci zde
ale také fungovalo jako "pojistka", nutno dodat smrtící. Dnešní moderní kontraceptiva na bázi gestagenů již obsahují estrogenu daleko nižší dávky,
takže k tomuto účinku nepochybně dochází daleko častěji. Teoreticky je tedy možné, že žena může svým polykáním pilulek /jistě v naprosté většině z nevědomosti/způsobit potrat třeba ve svém každém cyklu. Pokud tedy pokládáte skutečně lidský život za nedotknutelný od početí, neměla by jste riskovat, že ho nevědomky zmaříte.
Nechci zde působit jako škarohlíd, upřimně Vám přeji krásné prožití tohoto krásného, byť nepochybně náročného období očekávání. Promiňte kritickou poznámku, ale nemohu Vás neupozornit na
tuto velice závažnou skutečnost, protože mi na životě dětí narozených i
nenarozených velmi záleží.

Honza.
 Darja 
  • 

Re: Nepříjemné upozornění 

(20.8.2000 8:03:30)
Tak ty strašné abortivní prášky Honzo určitě nejez. D.
 Marcela 007 


Re: Nepříjemné upozornění 

(1.7.2008 21:43:53)
Připojuji se k názoru Darji. Vynechej ty hrozné prášky.
 Milada, 27 r., 25.tyzden tehotenstva 
  • 

Cekame... 

(23.8.2000 9:57:43)
Mila pani Lido,
srdecne vam gratulujem k "opetovnemu" otehotneniu a z uprimneho srdca vam zelam pokojny a nicim neruseny priebeh tehotenstva.
Pani Lido, velmi ma zaujal vas pribeh, v ktorom spominate o.i. aj to, ze vas pan manzel ma velmi krasne zamestnania - uci nabozenstvo a zaroven aj to, ze si cenite zivot uz od pocatia.
Preto by som sa rada pripojila k diskusii a zareagovala na to, ci su k zabraneniu tehotenstva nutne "prasecky". Viem, ze mate uz dve krasne dcerky, ale k vyssie spominanemu "cinu" mozno dospiet aj jednoduchsim sposobom, bez zatazovania tela chemickymi pripravkami.
Nechcem posobit ako moralista, ale napr. my sme sa s manzelom rozhodli udrzat nas vztah cisty az do uzavretia manzelstva a teraz vam mozem s radostou oznamit, ze budeme uz rodinou. Neviem, ci patrim k zenam, ktore zostanu tehotne uz pri "pohlade na panske trenky", ale nam sa "to" hned po svadbe podarilo. Hoci sme to ani my sami necakali, ale teraz sa tesime. Ved ked to je Bozia vola, nech sa stane. Aj moj manzel si uprimne vazi nase rozhodnutie.
Pani Lido, tolko k vasmu prispevku a tesim sa na dalsie pokracovania vasho pribehu.
S uprimnym pozdravom sa s vami luci a vela pevneho zdravia celej vasej rodinke zela
Milada zo Slovenska

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.