| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jí vaše dítě málo, nebo až příliš?

 Celkem 11 názorů.
 Jitka,syn 4 roky 
  • 

Dekuji za podporu 

(1.2.2002 20:08:41)
Dekuji za podporu. Mam podobny nazor. Muj syn ji malo,ale pokud ma hlad rekne si o jidlo a sni kolik potrebuje. Nekdy se zlobim,kdyz nechce jist obed a pul hodiny potom se dozaduje chleba s dzemem nebo neceho k jidlu. Ale snazim se vyjit vstric jeho pocitum a potrebam.
Horsi je to s babickou! Uz kdyz jsem kojila,tvrdila mi,ze mu davam malo.Ale kojenec,kdyz ma dost, tak uz se proste nenapije maximalne si zuzla bradavku.Ale podle babicky trapim sveho syna hlady,aspon to tak vyzni z jejich pripominek.
Ano syn je stihly vazi 15,5kg meri 106cm a ma 4 roky.Myslim si, ze neni potreba deti mutit do jidla,jen dohlizet na to co jedi.A Babicku nechat mluvit,ale myslet si sve. Je jina doba a je to muj syn.
 Sosan 
  • 

Re: Dekuji za podporu 

(27.1.2003 13:09:02)
Máme také problémy s jídlem - dcera - skoro 4 roky měří málo přes metr, váží 13 kg. V jídle si opravdu hodně vybírá, někdy dost bizardně. Hrozně ráda má sterilované olivy (dost fujtajbl) nebo holé těstoviny bez jakékoliv omáčky. Zeleninu obvykle pečlivě z jídla vypreparuje. Cokoliv nezdravého jí chutná velmi (čipsy, čokláda, zmrzliny...), ale to samozřejmě má jen vyjímečně. Snažíme se mít 2 kategorie jídla - jedno normální, co všichni jíme v pravidelnou dobu k obědu a k večeři. Mimo to, je vždy k dispozici suchý chleba a nějaké jogurty v lednici - pro případ, že by oběd nejedla. Velmi často jídlo tzv. roznimrá a pak nechá být. Za mých času se mě nutili "dojídat". My to neděláme, ovšem tohle jsou důsledky.
 Martina, Honzík 3 roky 
  • 

Re: Re: Dekuji za podporu 

(27.1.2003 13:59:41)
Má kamarádka má dceru (dnes 12 let), která si odmala přála k snídani suchý chleba a studenou vodu. Moc jí to chutnalo a dodnes, když mají např. těstoviny s čímkoliv, jí je buď ještě suché nevařené, nebo vařené s máslem. A tak podobně teď jí i ve školní jídelně. Co jí chutná sní, co ne, vrátí. Je dost hubená, ale zdravá a veselá.
Tak si myslím, že když dítě nemá zdravotní problémy, které přímo vyplývají ze skladby stravy, tak si netřeba dělat starosti.
Naše tříleté robě zase nejí žádnou zeleninu kromě kapusty, brokolice a zelí - syrové nebo jakákoliv úprava. Ovoce pokládá za všeobecně jedovaté - kromě kiwi. Jo a olivy ty miluje!
Je zdravý, u lékaře byl naposledy před rokem - rýma, kašel.
Já si vařím po svém, s ohledem na to, aby to bylo schopné pozřít co největší množství lidí - jsme tři a co do chutí se dost lišíme. Takže buď si každý vybere v tom co je na stole nebo nic nemá.
Doporučuju se na ty starosti kolem jídla trochu vykašlat - nikdo ještě v našich končinách hlady nezemřel.
 Olga 


Re: Re: Dekuji za podporu 

(7.7.2003 22:40:15)
13kg ve 4 letech je hodně málo. Nechci být hnusná, ale to, že se dítě nimrá v jídle není důsledek nenucení do dojídání, ale NEDŮSLEDNOST.
 Katka 
  • 

Ach, to trápení s jídlem 

(7.7.2003 7:42:06)
S radostí jsem si přečetla tento článek. Mám 10-ti měsíční dceru a s jídlem máme trápení skoro pořád. Hlavně ovšem z mé strany. Často mám pocit, že jí málo. Aspoň když vidím ostatní stejně staré děti mých kamarádek. Sní toho 3x víc. Vím, že dítě ví samo nejlíp, kolik potřebuje, ale znáte to.
Těžší hlavu mi ale dělá to, že nechce pít. Když za den vypije 3dcl čaje nebo vody, je to sláva. Jsou dny, kdy kromě mléka (max.450ml)nevypije ani hlt. Můžu jí pití dávat do flašky, do hrnečku, kamkoli, ale nemám úspěch. Pokud někdo ví, jak na to, budu vděčná za jakoukoliv radu.
 Katka 
  • 

Re: Ach, to trápení s jídlem 

(8.7.2003 22:08:58)
Ahojky Katko, tak já jsem s mou malou prožívala to samé.Do 8 měsíců jsem kojila, po té dávala Hamilon, ten mi pila do 18 měsíců, nyní je Kačce 21 měsíců. Asi tak do 14 měsíců, mi také vůbec nechtěla pít, zkoušela jsem vše možné. Doktorka mi radila i jen čistou perlivou vodu, ale tu prskala aprská jí do ted. Byla jsem z toho nešťastná, kort v létě v těch vedrech. Jiný s sebou nosily plno pití a jestli mi Kačka vypila 50ml, byla jsem šťastná. Hlavně, když všichni říkaly, že po umělém mléku je vždy žízeň....a Kačka jí nikdy neměla. Opravdu jsem z toho byla zoufalá...tolik čajů a všeho co jsem zkoušela...až nějak sama od sebe začala a nyní pije docela dobře. Ale to jídlo.....to je také to samé....když jí prostě nedám a myslím i, že se najít později tak se nenají vůbec. Pořád jí honím jak tydýt....no hrůza!!!Pochopitelně kamarádka malá, ta by snědla snad i jí a tak se mi mnohdy podaří, když vidí jak její malá papá nakrmit i naší. Fakt děs běs. Takže jak vidíš nejsi sama a (né že by mě to těšilo, že máš stejný problém), ale mám radost, že taky nejsem sama..že se někdo našel. Holky mějte se a Ty Káťo vyčkej času, však na to malá taky přijde....AHOJ
 Lída. 


Re: Re: Ach, to trápení s jídlem 

(8.7.2003 22:14:13)
Ahoj Katko,
doktorka vám radila perlivou vodu??
Já o ní slyšela, že pro děti moc vhodná není.
Lída
 Katka 
  • 

Re: Re: Re: Ach, to trápení s jídlem 

(8.7.2003 22:17:45)
Taky si myslím, že bublinky nejsou příliš vhodné pro malé děti....ale dneska Ti doktor řekne takových věcí....ach jo, mrzí mne, že to tak dne s chodí.
 LENKA, 2 děti 
  • 

papá bohužel až příliš 

(16.4.2003 22:50:50)
Tak to moje druhé dítě jí až moc a je to strašný. Každá maminka mi říká:"Buď za to ráda, co bych já za to dala, kdyby moje robátko, mělo takový apetýt." Ale nevím co s tím. Jakákoliv dieta pro tak malé dítě napřichází v úvahu.Nechci, aby bylo tlusté. První potomek je v pohodě, ve svých 6,5 letech váží 28 kg. Ale co s takovou váhou : 2 roky...20kg!!!Znáte dámy někoho kdo mi poradí?Máte některá podobnou zkušenost? Samozřejmně, že má dostatek zeleniny a ovoce, žádná čokoláda, žádné sušenky atd. Říkáte,že to není možné? JE TO PRAVDA.Chci jen dodat: porodní váha byla 2,9 kg, 6 měsíců plně kojené, pak postupně přidávaná pevná strava...ale tlusté bylo už jako plně kojené, už tam někdy se stala ta zásadní chyba!!!
 Kriss,Kiki 4/02 


Re: papá bohužel až příliš 

(8.7.2003 20:18:11)
Já myslím, že pokud nejí nic nevhodného, tak to snad nevadí. Rozhodně bych neřekla, že chyba nastala v době plného kojení. To je přeci to nejlepší a prý se tím kojenec nepřejí. I když moje holčička pila až blinkala a příbírala tak, že si ze mě kamarádky utahovaly, že snad kojím smetanu :-). Teď je v pohodě, v 15ti měsících 11 kg - je hodně živá. Ale pokud vám to dělá hlavu, poraďte se s dětskou doktorkou. Ta vám řekne, jestli je to OK, nebo jak upravit jídelníček.
 Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 


Re: papá bohužel až příliš 

(31.8.2003 21:19:21)
Ahoj Leni, moc si z toho nedělej....mám ten samý problém, i když já v tom problém zatím nevidím. Mému synovi je 3,5 roku a má 21 kg a asi 107 cm. Ale není tlustý, má spíš těžké kosti a pevné svalnaté tělo. nevím jak je to u tebe? Sladký nejí téměř vůbec, ale jinak poctivě sní vše co se mu dá, tedy snídaně, svačina, oběd, svačina , svačina a večerě, zdravá strava a mléčné výrobky a ovove zelenina....taky vypije skoro 2 litry denně tekutin, plně jsem ho kojila skoro 7 měs. a ještě potom do 2 let. Prospívá dobře. takže pokud se na dítěti příliš neklepe sádlo a nemá zdrav. potíže je to v mezích. Mějte se hezky a snad z toho trošku vyroste při sportu venku.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.