| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nová rubrika: Kritika dětské literatury

 Celkem 5 názorů.
 Stáňa(40)+Ondra(6,5) 
  • 

Nová rubrika - kritika dětské literatury 

(11.8.2000 13:56:35)
Tuhle rubriku považuji za docela dobrý nápad. Ne že bych se s kritikou (filmovou, literární, divadelní) vždycky shodla, občas se mi líbí věci kritikou zavržené a naopak, ale jako určitá orientace to bude dobré. Jednak jako příklad dobrý - tedy co by se koupit dalo, jednak jako příklad negativní - kde by měl být člověk při nákupu ostražitý. Při dnešních cenách knížek totiž není zrovna radostné, když člověk "sáhne vedle". A musím říci, že už se mi do ruky dostaly knížky (šlo o dárky), které jsem v zájmu zachování duševního zraví svého i Ondrova, radši nejprve založila na dno šuplíku a posléze (při vší úctě ke knihám) vynesla do popelnice (protože podle mne šlo o "skvosty", které vůbec neměly spatřit světlo světa).
Ještě připomínku na okraj - nebylo by asi špatné, kdyby se v recenzích objevila alespoň orientační infromace o tom, pro který věk se knížka hodí, ale ono jde asi o převzaté materiály, takže to asi nebude tak jednoduché.
 Milo, 27 
  • 

Veľmi sa mi páči: Detské sny a detské srdce - duchovná 

(26.11.2001 15:15:14)
Pre deti a rodičov, pomôže, osvieži, podá ruku, nádej ... Hľadajte v kníhkupectvách v Čechách aj na Slovensku.
 Renata,3děti vlastní,1v PP 


dětská literatura pro děti 

(20.2.2003 10:24:03)
Ráda bych vám představila novinku na českém trhu:
Nakladatelství MODRÝ SLON je firmou, která se od roku 1998 zabývá prodejem originálních knih pro děti. Přichází s revoluční novinkou v oblasti dětské knihy, umožňuje totiž každému dítěti stát se aktivní součástí pohádkového příběhu.Co k tomu potřebujete? Na adrese www.modryslon.com vyhledejte svého nejbližšího regionálního prodejce, vyberte si z 12 nabízených titulů knížku, která je vaší ratolesti tématicky nejpříhodnější a my do 10ti dnů jen pro vaši ratolest vytiskneme a svážeme velkou pohádkovou knihu s 16ti barevnými ilustracemi, v níž bude váš překvapený potomek hrát HLAVNÍ ROLI!
Jeho jméno, jméno jeho nejlepšího kamaráda(ky) a město(obec), kde žijí, se objeví v celém pohádkovém příběhu, takže každá kniha je originál! Do knihy lze dotisknout jakékoliv VAŠE VĚNOVÁNÍ.
Na vzniku pohádkových příběhů se podíleli dětští psychologové i učitelé a cílem není pouze děti pobavit, při vzniku pohádek sehrálo také důležitou roli jejich didaktické působení. Děti se nenásilným způsobem seznámí s naprosto odlišnými kulturami naší planety a vším, co je pro ně typické.
Zaujala-li Vás tedy myšlenka "pohádkové knihy, jejímž hrdinou může být kdokoli", obraťte se na svého nejbližšího regionálního prodejce nebo přímo na mne : Cimpelova@seznam.cz nebo telefonicky: 371 791 361
 Jarka babička 
  • 

Re: dětská literatura pro děti 

(3.10.2007 22:41:53)
To je ten nejstrašnější způsob jak "přiblížit" knihu dítěti. Komerce- nic víc!
 Marťa (dvě dcery 7 a 12 let) 
  • 

Výzva 

(11.11.2003 14:00:18)
Milí rodičové a přátelé dětí!
Jsme rodina s více než kladným vztahem ke knížkám a večernímu čtení.
Protože vím, že je takových rodin hodně, navrhuji předávat si zde zkušenosti s tím, jaké knížky se dětem nejvíce líbí. Mám představu, že by bylo užitečné uvést pokud možno autora, název, žánr nebo stručný obsah a věk dětí, pro které je určeno či vyzkoušeno s příznivým ohlasem.
Těším se na Vaše odpovědi s tipy.
Marťa

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.