| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kolik „zábavy“ potřebují nejmenší děti?

 Celkem 19 názorů.
 Winky 
  • 

Dobré 

(7.3.2011 12:11:33)
konečně trochu rozumně napsaný článek, žádné "musíte", "nesmíte" nebo zaručené rady. Děkuji.
 Binturongg 


Re: Dobré 

(7.3.2011 15:02:02)
Souhlasím - hezký článek.
Mé dítě patří k těm samostatnéjším.
20měsíční syn je tak samostatný, že z toho mám občas svědomí, ale když si se mnou zrovna hrát nechce, můžu se stavět na hlavu... ~:-D
 Etraska 
  • 

Ryby 

(7.3.2011 16:06:03)
Já bych řekla, že když je hejno ryb, tak každá věří, že je větší pravděpodobnost, že ten dravec seřere toho jejího souseda, než jí
 mocall 


Díla s délkou seminární práce jako hlavní témata? 

(7.3.2011 17:28:26)
S názory souhlasím, ale trend dávat čím dál častěji jako hlavní články díla s délkou seminární práce mi přijde dost nešťastný. Dopoledne jsem se zájmem sledovala, jak délka článku odrazuje většinu čtenářek a nekomentuje se. No našly se vytrvalé čtenářky a přelouskaly to. Já tedy také, ale asi až na třetí pokus.
 Winky 
  • 

Re: Díla s délkou seminární práce jako hlavní témata? 

(7.3.2011 19:02:26)
hm, to mě zas nebaví ty půlstránkové "štěky" :-)
 KoproFka 


Re: Díla s délkou seminární práce jako hlavní témata? 

(9.3.2011 18:29:34)
tak tak... krátké články nemám ráda ani v novinách, ani nikde jinde...
A tenhle je podle mne fakt dobrý, lituju, že jsem ho nečetla dřív. Náš Kubča je přesně prototyp toho dítětě, které je nejraději v mé blízkosti ( zajímavé je, že se to týká výhradně, pokud je někde v uzavřeném prostoru, tedy domu, bytu atp.,venku je naopak co nejdál ode mne, a to už od malička)
Pokud si sám hraje, musí mít k tomu obecentstvo - tzn. musí na něj alešpoň někdo koukat. Ale fakt koukat, nestačí jen tak juknout.
Pokud potřebuju něco udělat třeba v kuchyni, nebo do práce, skončí to zpravidla tak (pokud mu tedy nepovolím pohádku), že je tak na metr ode mne na podlaze a tak tak lelkuje, nebo si s něčím jen tak pohrává. Hraní jako takové to ale fakt není.
My máme propojený obývák s kuchyní, přičemž obývák tvoří jeden velký obdélník, na který navazuje další menší - kuchyně. I přes to, že je to "za rohem" a že slyší že tam jsem a něco dělám stejně není na koberci v obýváků s hračkama, ale v kuchyni u mně a tam se různě plazí po okně, nebo povaluje po podlaze....a to je mu už 5,5 roku.
Když jsem se ho na to ptala, říkal, že "tam"(v obýváku) není "žádej živej člověk a nikdo tam nemluví" a že on tam nechce být sám. Úlitba je, když alespoň hraje TV, je jedno co, nebo je puštěné rádio....
Má moc pěkný pokojíček se zvýšenou postelí a žebříkem, pod ní má domeček s lampičkou a malým, nedávno jsme spolu postavili fakt pěknou vláčkodráhu, která vede jak do "domečku, tak mimo, má tam odpočinkový gauč s ikeáckým listem a další malou lampičkou... ale vůbec si v něm sám nehraje. Nechce tam asi sám chodit hlavně, když je večer a tma, to samé WC, koupelna.... A to máme jen
3+1.
Když je u nás návštěva a víc lidí po bytě, tak problém nemá.
Vzniklo to někdy před třetím rokem, kdy měl tendence chodit z bytu na chodbu v domě, kde nejsou okna a je tam tma a manžel strašil, že je tam bubák - nějak si to asi vztáhl na tmu paušálně a ne a ne se toho zbavit.
Co s tím dělat nevím, zkoušla jsem to po dobrém, po zlém a nic. Zatím to tedy nechávám být.
Fakt je mi to líto - já byla naopak docela statečné dítko, sama klíďo do sklepa, do kompotárny, kamkoli. Jenže mě naštěstí moji v tomto směru osvícení rodiče nikdy nestrašili...

 Binturongg 


Re: Díla s délkou seminární práce jako hlavní témata? 

(7.3.2011 20:27:16)
mocall - no nevím, četla jsem mnoho dlouhých článků na hlavní stránce, dokonce jsem několik sama napsala - nijak krátkých - a nevšimla jsem si, že by pod každým z nich byla krátká diskuse.
Nejde totiž ani tak o délku jako o téma.

Pokud napíšeš slabomyslný článek o 6 řádcích o psychologii ancistrusů nebo skvělý článek o dvou odstavcích pojednávající o rukavičkářství v předminulém století, je úplně fuk kvalita daného, jelikož jsou to témata nekontroverzní a pro většinu nudné.

Kupodivu také nikdo nekvituje s nadšením články vyloženě hezké a roztomilé, články maminek, které se perou s pěstounstvím, vdovstvím, ztrátou dítěte, manžela..., ale třeba jen s několika desetiletími v cizině, kdy si s sebou z místa na místo převážejí kus zahrádky, neoblíbené jsou i články o hrdinech-hrdinkách, články s poděkováním atp.

Zkus však napsat JAKKOLI dlouhý článek o amniocentéze, domácím porodu, interrupci, o jeslích, euthanazii, politice... a uvidíš.
Je úplně buřt, na které straně jsi - umyjou Ti tu hlavu s nesmírným nadšením, stejně jako Tě s neméně velkým nadšením budou vychvalovat ~;)
 Cindy (XI/06 + IX/10) 


Re: Díla s délkou seminární práce jako hlavní témata? 

(7.3.2011 21:01:32)
přesně tak, B.~g~~g~
 mocall 


Re: Díla s délkou seminární práce jako hlavní témata? 

(8.3.2011 9:06:20)
Binturong, díky za odpověď. To co píšete, dává smysl. Web rodina.cz sleduji asi dva roky. Někdy velmi volně, někdy intenzivněji. Teď mi přijde hlavní stránka nějak akademičtější. Ale asi máte pravdu. Jedná se o zařazení nekontroverzních témat, která tolik netáhnou.
 Sísaa 


Re: Díla s délkou seminární práce jako hlavní témata? 

(8.3.2011 23:00:47)
Mně délka přišla zcela přiměřená. Na seminárku by to bylo trochu krátké, tak nevím, kde se takový komentář vzal. Pěkně vystižený je postřeh o pocitu bezpečí, když maminka potřebuje něco velmi nutně dokončit.
 renny2 


Re: Dobré 

(12.3.2011 22:03:13)
Nejsem pravidelnou čtenářkou, ale tenhle článek byla dobrá volba. Mám dvě děti, každé jiné. To hlavní, s čím ale bojuji, když chci nechat 1,5-ročního synka užívat si volnosti a sama přitom udělat kousek práce, je fakt, že mu "chutná" příliš mnoho věcí. Nepořádek se uklidí, ale vysávání vlhčených ubrousků, okusování pastelek, fixů, voskovek - s opravdovou chutí, pojídání toaletního papíru a kapesníčků, olizování podrážek u bot... Přitom už nemá tendenci vše strkat do pusy, ale tyhle věci mu prostě "jedou".~w~
 Osamělá 


Pěkný článek 

(7.3.2011 19:21:12)
Pěkně napsáno a spousta postřehů, které jsem netušila :-)
 Silvie, devatenáctiměsíční dcerka 
  • 

přesně tak 

(11.3.2011 9:02:15)
Po přečtení článku (mimochodem myslím, že přiměřeně dlouhého vzhledem k obsahu - reaguji na některé diskusní příspěvky) jsem měla pocit, že mi autorka snad nakukuje do mojí domácnosti. Moje devatenáctiměsíční dcerka je sice rarášek v rouše beránčím, ale co do soustředěné zábavy potvrzuje v článku uvedené souvislosti. Když má na výběr z mnoha hraček, bere je jednu za druhou a u žádné nevydrží, následně je opustí a hraje si s obyčejnou vařečkou, protože vidí, že zrovna něco míchám v kastrolu na plotně. Naopak když jí dám na výběr ze dvou nebo tří hraček, tak si s nimi vydrží hrát jakou dobu, postupně se na jednotlivé hračky může soustředit a já mám čas se soustředit zase na svoje činnosti. Je to zkrátka o tom, nezahlcovat dítě mořem věcí. Ani nemusí být hyper moderní, s obyčejnými hračkami si vyhraje nejvíc. Ono to opravdu funguje. Zrovna tak jako systém obměny předkládaných hraček - taky mám několik krabic s různými hračkami a k dispozici je vždycky jen jedna z krabic, po čase je měním. Dcera tak má stále co objevovat, protože na hračce, kterou měsíc neviděla, zase objeví něco nového. Zkrátka, nápady v článku jsou praxí ověřené :o)
 TeriRez+3 


Super 

(11.3.2011 19:31:49)
Článek jsem začala číst díky autorce, kterou znám z koňowebu a byla jsem překvapená, že se její jméno objevilo i zde. Jako vždy nezklamala ~g~~R^
 monika a 3 
  • 

Kde je ta odbornost? 

(13.3.2011 9:22:48)
Tohle že je odborný článek psycholožky? Měla jsem spíš pocit, že to napsala paní, kteará má dvě děti a pár známých. Můžu jen říct, že u mě dětští psychologové hodně klesli v očích.
 rodana 


pocit istoty 

(14.3.2011 9:42:39)
Dobrý deň,
tiež ma zaujali niektoré detaily v článku, ktoré si denne neuvedomujem. Konkrétne som nevedela niekedy vyriešiť dilemu, či ´smiem´ nechať malú (8 mesiacov) v postieľke samu. Ale keď vidím, ako sa tam sama hrá a je naozaj v pohode,nechávam ju aj dlhšie. Mne teda prišiel článok odborný a pomohlo mi vysvetlenie, že dieťa má väčšiu tendenciu sa hrať s hračkami dlhšie ak cíti istotu.
 Růžík 


Souhlasím 

(14.3.2011 20:25:20)
Délka článku mi přijde přiměřená. Pro mě je více inforamcí lépší. Krátké články ve mě vyvolají ještě více otázek než jsem třeba měla na začátku. Články si čtu až když na to mám čas a ne když bych si to zrovna chtěla přečít. Nečtu vše. Vybírám si, co je pro mne zrovna aktuální. Každá minuta, kterou si Nelinka vydrží během dne sama hrát, je pro mne odměnou. Vyzkouším to menší množství hraček, jak na to bude reagovat. Doposud tu máme v obýváku dvě bedny s hračkami, které ráno převrhneme na bok a naše holčička si tam během dne vyhrabe co potřebuje. Když se na to dívám zpětně, tak je pravda, že některých hraček si vůbec nevšimne a některé jen z bedny vyhazuje. Měla jsem za to, že jí baví právě to vyndavání věcí z bedny. Jinak samostatné hře zrovna moc nedá. Pokud to nejsou nenačaté balíčky papírových kapesníků. Už ví kde jsou a každý den je přepočítává. ~p~
 Kooničková 


boty 

(20.3.2011 18:24:59)
Náš kluk má 10 měsíců a kromě toaletního papíru,štětky na záchod a novin ho nejvíce baví tahat a dávat so pusinky boty z botníku a nemůžu ho to odnaučit...boty,nabíječky v zásuvce to je jeho vášeň :-(
 Citacita 
  • 

dobré tipy na zábavu 

(3.12.2012 15:55:29)
Vcelku souhlasím. Jen bych ještě doplnila, že když se rodič určitý čas věnuje dítěti, pak může očekávat, že si pak chvíli bude hrát samo. Pokud ho nutíte si pořád hrát samotné a vy si chcete dělat „svou“ práci, pak je jasné, že nikdy u hračky nezůstane, protože mu po chvíli zaujetí novou hračkou dojde, že si vlastně chce hrát s vámi. Nejlepší je najít aktivity, které mu dodají pocit důležitosti, a zároveň vám i pomůže (v rámci možností ). Třeba při skládání prádla ze sušáku – když ho zabavíte tím, že mu dáte ponožky stočené do klubka a požádáte ho, aby je odnesl do šuplíku s ponožkami, bude to pro něj legranda a pro vás pomoc…. Takové hry jsou zábavné, ne? Nějaké dobré tipy, kromě normálních her, jsou třeba i na www.jaksihrat.cz. No jo, bez zábavy to s dětmi nejde, jen najít tu správnou… V článku je dobrý tip na šuplík s poslední záchranou – takové „hračky“ ve stylu „zakázané ovoce“ fungují fakt dobře. Toaleťák nebo mobil či ovladač (starší) jsou nenahraditelné a snad nikdy nezklamou.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.