| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Skončilo šestinedělí

 Celkem 14 názorů.
 Jana, dcery 4 roky + 4 měsíce 
  • 

Sebamed 

(20.7.2000 20:21:17)
Ahoj Káčo,
díky za další pokračování Tvého
deníčku. Jen jsem Ti chtěla
napsat, že kosmetika Sebamed
je pro miminka opravdu nejlepší,
používám celou řadu, protože obě
moje dcery mají nadměrně citlivou
pokožku /rezavé vlásky po mně/
a měly s kůží problémy už v porodnici, díky Sebamedu se všechno
krásně hojí a mám teď miminečko
jako "broskvičku". Sebamed používám
i pro sebe /dospěláckou řadu/
a také se osvědčuje. Tato kosmetika
mi byla doporučena známým dětským
lékařem a je opravdu ohromná.
Mimčo mělo teď vyrážku kolem pusinky /hrozně slintá/ a už je to
také lepší.
Přeji hodně radosti s miminkem
a "broskvičkové" mazlení. Jana
 Silvie 
  • 

bolení bříška 

(21.7.2000 11:23:37)
Ahoj Káčo,
nám se celkem osvědčilo při bolení bříška dát na bříško plenku, nahřátou žehličkou, spíš přes dupačky, ne na nahaté bříško.
Jinak čtu moc ráda Tvoje povídání.
Silvie
 Markéta, 7měsíční Veronika 
  • 

Re: bolení bříška 

(21.7.2000 21:42:44)
Maminko od Adámka,
kupte si kapičky Sab Simplex, ty ohromně pomáhají. A co je hlavní - jsou 100% nevinné, klinický farmakolog mi vysvětlil jejich "fungování". Dá se shrnout do slov, že pomohou a odejdou. Znám mnoho čerstvých maminek, které si je stejně jako já nemohou vynachválit. Jsou sladké a stačí je dát na dudlíka nebo do čaje.
 Káča Skokanová 
  • 

Re: Re: bolení bříška 

(27.7.2000 12:31:04)
Ahoj Markéto,
kapky Sab simplex máme a skutečně pomáhají, ale jen na prdíky ze stravy. Adámka ale spíš trápí prdíky z toho, že si neodříhne. No a ten spolykaný vzduch místo aby odešel horem, tak jde spodem... Takže na tohle asi ani kapky nezaberou.

Káča
 Eva2děti 
  • 

Re: Re: Re: bolení bříška 

(27.7.2000 13:18:37)
Ahoj Káčo,
možná Ti pomůže moje rada. Taky jsem měla problémy s říháním u svých dětí. Velmi se mi osvědčilo, když jsem opřela mimi na své rameno, jednou rukou rukou jsem ho držela a druhou jsem jemně poklepávala na zádíčka. Nejdéle do pěti minut si odříhlo. Bez tohoto "zlepšováku" jsem čekala i hodinu.
 Markéta, 7měsíční Veronika 
  • 

Re: Re: Re: bolení bříška 

(27.7.2000 23:05:53)
Milá Káčo,
zkusím přetlumočit vysvětlení mého muže, který je klinickým farmaceutem a snad vám to pomůže. Takže: Kapičky fungují asi takhle: snižují povrchové napětí tekutiny v žaludku a ve střevech, z mikroskopických bublinek dělají větší bubliny, z těch dále větší bubliny. Tato jejich schopnost je dána především velikostí dávky a frekvencí dávkování. Z hlediska účinku kapiček je úplně jedno, jestli bublina vznikne z bublinek v tlustém střevě (tedy z jídla) nebo ji Adámek spolknul. Navíc lék působí už v žaludku a při dostatečné dávce zlepšuje odříhnutí po jídle. Za dostatečnou dávku lze ve věku od 3 týdnů do 3 let považovat 15 kapek i několikrát denně. Narozdíl od jiných léků se účinné látky, která je v Sabu obsažena není třeba obávat. Kapky se ze zažívacího ústrojí nevstřebávají a v případě podání vyšších dávek (např. omylem) se za léta užívání objevil jediný nežádoucí efekt - zvýšený odchod plynů. O vysoké bezpečnosti Sabu svědčí i to, že se dospělým před sonografií podává 2x 400 kapek. Takže - dobré zažívání. M.
 Dáša, 3 děti 
  • 

Dudlíky,říhání a dětská kosmetika 

(21.7.2000 12:31:45)
Ne každému se to bude líbit, ale já dudlíky nevyvařuji a krémy ani jinou dětskou kosmetiku nepoužívám a přesto je moje dítě zdravé i pleť má pěkně jemnou. Jak mi říkal dětský lékař tady v Německu, dětské pokožce je nejlépe jen tak. Dokonce tady nedoporučují ani každodenní koupání dětí, jelikož jsou pak náchylnější na alergie a narušuje se jim přirozená kožní ochrana. V případě potřeby jen osprchovat bez mýdla a koupat nejvýše třikrát týdně. Při říhání se mi osvědčilo vzít dítě na ruce tak, aby sedělo a držet mu chvíli kolínka přitlačená k bříšku. Jinak přeji Adámkovi, aby byl vždy zdravý a veselý.
 magda 
  • 

zdravim kluka - buka 

(21.7.2000 12:44:41)
Milá Káčo, Skoky a samozřejmě Adámku,
nějakou dobu jsem nebyla on-line, takže jsem se k vašemu povídání dostala až teď a jako obvykle ho "zhltla " na posezení. Mám radost, že vám všechno tak vychází a přeju, ať tomu tak je i dál. Káčo, ani nevíš, kolik novinek jsem se už díky tobě dozvěděla - sama miminko zatím nemajíc a ani nikde po rodině a přátelích teď není žádný "mladý muž" či "malá slečna". Díky moc!!! a nepolevuj
Super jsou i fotečky.
Už teď se těším na pokračování
zdraví vás a hodně zdraví přeje
magda
 Milka, dcera 5 měsíců 
  • 

Říhání 

(21.7.2000 13:09:25)
Ahoj Katko,
měli jsme (a pořád máme) s naší Kristýnkou stejný problém. Skoro vůbec si neříhala a pokud ano, tak po dlouhé době. Díky tomu měla hrozné problémy s větry a pořád strašně blinkala. Hlavně kvůli tomu blinkání jsem jí neměli dávat na bříško a když už, tak až za hodinu po jídle. Nevím přesně, kdy už to bylo a ani, jak nás to napadlo, ale párkrát jsme jí dali na břísko hned po jídle a světe div se, vždy si odříhla - nejpozději do 5 minut. Jestli už Adámek hlavičku alespoň chvíli drží, zkus to. Doufám, že to pomůže
ahoj
Milka
 katka( 2 děti 3 a 8 měsíců) 
  • 

Re: Říhání 

(23.7.2000 12:59:01)
Musím souhlasit,že odříhávání na bříšku opravdu funguje.Moje obě děti se nochtělitaké odříhnout.Hlavně s tou starší jsem se někdy v noci po kojeni natrápila.někdy jsem čekla i půl hodiny,než si říhla.A to že se taková půlhodina v půl čtvrté ráno vleče,nemusím asi dodávat.Pak jsem jí dala hned po kojení na břížko a nejpotději do minuty bylo hotovo.
 Káča Skokanová 
  • 

Re: Říhání 

(27.7.2000 12:22:08)
Ahoj Milko i Katko,

díky za radu, ale Adam je tvrdohlavý a ani na tenhle způsob odříhnutí na bříšku nechce přistoupit. :( Zkoušeli jsme to několikrát, ale výsledky nic moc. Asi dvakrát se mu sice povedlo na bříšku odříhnout, ale většinou se po položení na bříško hned rozbrečel a nelíbilo se mu to. Takže budeme trpěliví a snad se to zlepší.

Ahoj Káča
 Mirka, 2 mesačná Miruška 
  • 

Re: Re: Říhání 

(27.8.2000 9:28:22)
My na odgrgnutie máme inú "fintu". Maličkú zoberieme na ruku a chvíľu s ňou chodíme. Ak sa jej nepodarí odgrgnúť tak si s ňou prudšie sadnem. Zaberá to na 99%. Ale to môžeš robiť len ak Adamko nemá sklony ku grckaniu.
 Michal 
  • 

Zase jednou pupecnikova krev 

(28.7.2000 14:36:00)
Psala jsi tu, ze si vybirate porodnici podle toho, zda je v ni mozne darovat pupecnikovou krev. Inspirovali jsme se s nasim ocekavanym prirustkem a manzelka se rozhodla, ze chce dat pupecnikovou krev taky. Podle toho jsme si vybrali porodnici (Brno-Bohunice) a ted se tam chystame na porod (cca za 14 dni). Dnes jsem tam zavolal a pidil se po podrobnostech (co je treba k odberu a tak). Byl jsem vsak nemile prekvapen - porodnice v Bohunicich ma momentalne STOP STAV na odbery, protoze udajne nema prostredky na to kam krev ukladat. Mam z toho velmi smisene pocity. Ma nekdo aktualni informace, jak je to s odbery PK jinde?

M.
 Ivča, dcera 7 let, syn 6 týdnů 
  • 

Mám podobné zkušenosti 

(17.7.2007 22:06:02)
Náhodně jsem narazila na váš článek a zjistila, že máme zřejmě chlapečky podobného ražení. Náš malý Radim už má také velikost 68 a 6 kilo ! Přibral od porodu 2 kila, je to pěkný kousek. Jsem překvapená jak pěkně drží hlavičku když pase koníčky a vůbec jak se směje a vydává zvuky když na něj mluvím. Je to pro mě něco úplně nového protože dcera byla naprosto jiná. Tu vyrážku jsme měli úplně stejnou. Začalo to tak, že jsem ráno asi týden po návratu z porodnice dala malému čepičku (venku bylo asi 12 stupňů)a pár hodin na to mu naskákaly drobné červené pupínky po celém čelíčku, které se den ode dne rozlézaly po tvářičkách, bradě, krčku až na hrudníček, měl je i ve vláskách. Myslela jsem, že jsou to potničky. Přestala jsem malého po koupání mazat. Méně jsem ho oblékala a hlavně čepičku jsme už na hlavu nedali. Podobně jako vy jsem se od paní doktorky nedozvěděla co to je a předepsala nám mast Locoid. Tu jsme ale nepoužili. Raději jsem malého začala koupat v heřmánku a pupínky úspěšně mizí. Hurá. Malého od té doby vůbec ničím nemažu a také nedrhnu mýdlem, jen ručičky a zadeček. Prospívá, kůži má nádhernou. Další problém - říhání po kojení. Také jsme se s tím natrápili, až jsem přišla jak na to. Malého si po kojení položím přes rameno, tak aby bříškem ležel na rameni a jakoby přepadával mně na záda a tímhle způsobem z něj to krknutí vlastně vytlačím. Zní to trochu drastycky ale opravdu to pomáhá. Krkne si téměř okamžitě. Od té doby už ho také tak nebolí bříško. Kojíme přes den po 2 hodinách, naposledy kolem 9 večer a potom se probudí mezi 3 a 4 hod. ráno, nakojím ho a spinká ještě do 6 hodin. Ze začátku mě bolely prsa z tak dlouhé noční přestávky v kojení, ale vše se už srovnalo i bez nočního odstříkávání. Jen po ránu mám prsa hodně plná což Radimek během dne napraví.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.