| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

 Celkem 7 názorů.
 Cabadaj Martin, syn 3 měsíce 
  • 

Zachování CAP ve FN Bulovka 

(30.7.2000 14:02:31)
V půli dubna tohoto roku se nám zde narodil syn Matěj. Byl to náš první porod a tak jsme netušili co nás čeká. Pro porod v CAP jsme se rozhodli po návštěvě zde a později se nám potvrdilo, že jsme si vybrali dobře. Velmi dobře na nás zapůsobil předporodní kurz, a před porodem jsem vlastně nebyli ani moc nervozní, protože jsme si uměli dobře představit co nás asi čeká a jak bychom se měli v některých situacích zachovat. Vynikající bylo že jsme mohli kdykoliv zavolat asistentkám CAPu, které nás uklidnily a vše vysvětlily. Porod proběhl v pořádku a komplikace nastaly až po porodu při odloučení placenty. Stav mé ženy byl velmi vážný, ale díky pohotové spolupráci lékařů s asistentkou CAPu Věrou vše dopadlo dobře za což jim tímto děkuji.
Celkový dojem z porodu byl vynikající a nenaplňoval katastrofické scénáře z dob porodu mé matky.
Díky dobrému pocitu z porodu v CAPu bych si v případě potřeby, vybral určitě FN Bulovku, protože přeci jen první kontakt rozhoduje, a tím porod dítěte určitě je.

Myslím, že by bylo dobré podpořit CAP v jeho rozvoji a nerušit svým pasivním přístupem něco tak vyjímečného.
Doufám, že o činnosti CAP ve FN Bulovka uslyším i v příštích letech.

S pozdravem a s poděkováním za vynikající přístup všech asistentek CAP

Cabadaj Martin
 Irena Michalcová, 10-týdenní dcera (8.8.) 
  • 

Podpora CAPu z Liberce 

(8.8.2000 1:23:50)
O situaci v CAPu jsem slyšela asi před týdnem v rádiu. Je to opravdu nemilé a pevně doufám, že se jeho zakladatelkám podaří najít nějaké nové prostory a spolupracující porodnici, nebo se "domluvit" s vedením Bulovky. Moje dcera se narodila v liberecké nemocnici a i když jsem byla s péčí asitstentek a paní doktorky velmi spokojena, jistě bych napodruhé volila zařízení podobné CAPu, kdyby tu podobné existovalo. Proč? Nestačila jsem rychle zareagovat a dcera mi byla záhy po nekomplikovaném porodu odebrána a "vrácena" až po několika hodinách. Rovněž další "spolupráce" s některými dětskými sestrami byla velmi problematická (jinými slovy byly velmi nepříjemné). Můj gynekolog mi sice vysvětlil, že jsou zvyklé na starý systém rozvážení miminek na 20min ke kojení a na téměř neomezenou moc. Přesto si myslím, že je to neoprávňuje k takovému chování, jakého jsem byla svědkem.
Porodníci byli výborní - ale např. není možné si zatím v Liberci vybrat jinou porodní polohu než v leže na zádech.
Tímto tedy vyjadřuji CAPu maximální podporu - přeji mu i nám všem, aby se našlo řešení a vše dobře dopadlo.
 Richard Němec, syn Vavřinec*28.8. 00 
  • 

Vrchlabí - lepší alternativa k CAP 

(3.9.2000 14:42:08)
Doporučuji Vám bližší porodnici a dle mého názoru i lepší než CAP v době své funkce a to Vrchlabí. Myslím, že to mohu posoudit, začínali jsme totiž s manželkou kurzem v CAP, poté co se dostal do problémů a byl uzavřen (vedení Bulovky sic tvrdí , že funguje dál, ale to je lež - naši kamarádi jeli k porodu do CAP a primář je odkázal na klasický sál s tím, že CAP je z hyg. důvodů uzavřen), poté jsme se dověděli o Vrchalbí neváhali a jeli tam a ničeho nelitujeme. Narozdíl od CAP a Bulovky zde všichni táhli za jeden provaz a vše zde bylo prostoupeno až rodinnou atmosférou. Nejdříve se nám to zdálo trochu šílené jet z Prahy rodit až do těchto dálav, ale musíme říct, že příště tam jedeme určitě znovu. Narozdíl od CAP např nabízejí nadstandart pokoj por oba rodiče i děťátko, stáke se o Vás stará ten samý personál, žádné stěhování po produ na 6-ti nedělí atd... Dle mého názaoru nejlepší porodnice v ČR, reozhodně však ojedinělý pozitivní úkaz v českém zdravotnictví.
 Radka (12. týden) 
  • 

Re: Vrchlabí - lepší alternativa k CAP 

(4.9.2000 9:37:00)
Prosím napište mi nějaké podrobnosti. Jak dlouho trvala cesta? Jeli jste až po začátku porodních bolestí nebo předem(třeba k příbuzným)? Uvažuji o porodnici v Mladé Boleslavi, ale trochu mě odrazuje vzdálenost 42 km. Taky nevím, jestli by mě tam odvezla sanitka - auto nemáme. Proto uvítám Vaše zkušenosti.
Děkuji a blahopřeji k narození Vašeho miminka.
Radka
 Lenka, 22. týden 
  • 

Re: Vrchlabí - lepší alternativa k CAP 

(4.9.2000 11:09:16)
Obdivuji Vaši odvahu jet kvůli porodu z Prahy až do Vrchlabí. Ale je vidět, že se to vyplatilo! Gratuluji k úspěšnému porodu!

Mohl byste prosím napsat nějaké podrobnosti? Kdy jste rozhodli, že je ten pravý čas odjet do porodnice? Kolik Vás stál pobyt na nadstandardním pokoji?
Je mi velmi líto, že CAP má problémy a také hledám nějakou alternativu.

Díky za jakékoliv podrobnější informace o okolnostech Vašeho porodu,

Lenka
 Markéta, 8měsíční Veronika 
  • 

Což takhle jiné řešení? 

(25.8.2000 21:43:59)
Už mnoho týdnů sleduji diskuzi kolem CAPu. Připadá mi, že už jde jen o to, aby jedna strana druhé dokázala, že ona je ta špatná. Trochu se mi ale vytratil pacient - v tomto případě maminka. Ačkoliv bych v CAPu rodit nechtěla -velmi dobře jsem se cítila v klasické porodnici -podporuji jakékoliv nové metody, které někomu vyhovují a daňového poplatníka zbytečně moc nestojí. Není mi jasné, proč se asistentky stále dokola dohadují s primářem a nezačaly raději hledat jiné zařízení či soukromé lékaře, kde by jejich aktivita mohla maminkám dál sloužit. To, že jsou lékaři konzervativní, neradi jiným přiznávají zásluhu, je mi jasné. Opravdu se ale nenajdou v Čechách nějací, kterým by se myšlenka alternativního porodu zalíbila?
 Hana Šindlerová, 22 let 
  • 

Do budoucna 

(7.9.2000 23:05:10)
Jednoznačně souhlasím s alternativními způsoby porodu, a tak mi není lhostejná budoucnost CAPu, konečně i já jednou budu maminkou a budu si chtít vybrat kde a jak přivést na svět své dítě.
A věřte, že si budu chtít vybrat jen to nejlepší...Držím nám všem palce.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.