| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prázdná kolébka

 Celkem 87 názorů.
 withep 


Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 8:53:55)
... moc smutné :(. Je mi to líto, moc vám přeju, aby k vám brzy přišlo děťátko, které už s vámi zůstane ~x~.

Nerada bych rozproudila další diskusi o tom, že v porodnicích (taky) není zaručeno absolutní bezpečí, ale musím říct, že monitorů mi v životě natáčeli pár a vždycky byl problém umístit sondy tak, aby snímaly. Při prvním porodu v porodnici bylo chybné snímání důvodem ne ověřit stav miminka jinak (dopplerem, co já vím), ale nechat mi je až do konce - opravdu nevím, jaký to mělo efekt kromě toho, že jsem se kvůli nim nesměla hnout a postup hlavičky se tím zastavil. Pak se může stát, že ozvy skutečně nejsou, ale místo akutního zásahu se má za to, že prostě jen sondy nesnímají...

 Adriana 
  • 

Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 9:05:53)
to je hrozne, zajimco oni se snazili umistit sondy, detatko se dusilo a umiralo, meli udelat cisare. Rodine preju hodne zdravi a sily a aby se jim brzo zase zadarilo a kolebka nebyla prazdna.
 7kraska 
  • 

Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 9:22:05)
Oni jsou s tema sondama posedli. Silenci. Desne smutny pribeh.
 Lída+2 


Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 11:10:59)
7kraska
taky mám takovou zkušenost....a nazvala jsi to přesně...člověk příjde , že rodí a oni natáčí monitor...pak mě vynadaj, že nerodím podle monitoru....trvám na vyšetření...jdeme na sál....za 25minut je Dan na světě......~a~

Proště šílený. Oni věří víc přístrojům než ženě!!!!!A to je prostě špatně!
 x x 


Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 11:40:44)
Taky mám tu zkušenost, dokonce ze dvou porodů.
 Markéta, kluci 8 a 1 
  • 

Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 14:48:03)
Já z druhého porodu - podle monitoru nemáte kontrakce. Podle mě mám kontrakce jak prase. To budou spíš poslíčky. Vyšetřte mě, cítím tlak na konečník. Aha, ta hlava už je hodně nízko, půjdeme radši na sál, klystýr a podobné lahůdky holt vynecháme. Na sále (o deset minut později) - anesteziolog - ten epidurál už vám nedám, jste úplně otevřená, asistentka - tak můžete tlačit. (Jiná věc je, že to kvůli blbé rotaci trvalo další asi hodinu a půl).Pupečník dvakrát kolem krčku, ozvy se taky ztrácely, ale naštěstí to dobře dopadlo, syn byl jen lehce namodralý, ve skoro dvou letech vypadá, že je úplně OK.
 Jana Kar. 


Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 9:21:17)
Ale já nemám ten dojem, že by v porodnici pochybili, nebo špatně čtu?
Každopádně, je mi to moc líto.~x~~x~~x~
 withep 


Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 9:36:02)
Nepsala jsem, že pochybili. Každopádně odevšad slyším "rodit doma je děsný hazard, co kdyby se dítě z ničeho nic třeba oběsilo na pupeční šňůře, kdo mu mimo porodnici pomůže...?" A vidíš, ani v porodnici se vší tou úžasnou technikou nepomohli :(. Nikdo neví, proč se to stalo, autorka si přála přirozený porod, tak předpokládám že si nenechala píchnout žádnou chemii. Ale už usazení/položení kvůli monitoru je podle mě zásah, který porodu nesvědčí, i když až takové následky bych opravdu nečekala.

Taky ta půlhodina po porodu, kdy rodiče nevěděli nic, mi přijde děsná. Ještě jsem si vzpomněla, jak se nedávno to údajně mrtvé dvojčátko probralo, když si ho matka položila tělo. Ale to byl spíš zázrak, být v té situaci, budu více důvěřovat resuscitaci než bondingu.
 Jana Kar. 


Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 9:41:35)
O porodu doma nechci ani slyšet, sestřenice to chtěla taky, jak přišly bolesti, šupajdila do porodky a děkovala doktorům, její dítě by se doma udusilo. Tam měla štěstí, stihly tu šňůru včas.
 Markéta, kluci 8 a 1 
  • 

Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 14:43:25)
Stihli to šňůru včas co? Můj druhý syn měl šňůru nadvakrát kolem krku, tak mu rozmotali, když byl venku, to není nic vyjímečného.
 Jana 
  • 

Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 17:29:19)
zde tak štastná maminka nebyla.
 Markéta, kluci 8 a 1 
  • 

Re: Bože, to je smutné... 

(16.9.2010 20:58:47)
Bohužel ne a vím, že mám štěstí, že jsou oba kluci zdraví.

Nicméně nevím, co lékaři v porodnici dělají s pupečníkem kolem krku (nebo kolem čehokoli), podle mě ho rozmotají, když je dítě venku, aspoň to udělali mému synovi a mnoha dětem mých kamarádek (odahdem třetina?)

 Nováková Dana 


Re: Bože, to je smutné... 

(17.9.2010 13:12:06)
měla jsem něco podobného,klesly ozvy,tak hned oxitocin a dítě hned ven i když jsem byla jen na 7cm. a jen díky pohotovosti doktorky a PA měl apgara 8 a pak 10 ,a byl úplně v pořádku
 Klárečka(Kiky+Terka) 


Mám podobnou zkušenost 

(16.9.2010 11:53:43)
Bohužel máme podobnou bolestnou zkušenost s první holčičkou. Už mám doma dvě krásný cácorky, ale člověk stejně nikdy nezapomene :(((
 Klárečka(Kiky+Terka) 


Re: Mám podobnou zkušenost 

(16.9.2010 12:00:24)
Taky nevím proč jsem to vlastně četla, vždycky mě takové příběhy moc rozesmutní :(
 DENISA 
  • 

Strasny 

(16.9.2010 9:49:07)
Ach jo, to je strasne smutny. Kor kdyz me to za chvili ceka taky a prave tohodle se moc bojim. Moje kamaradka dr. z porodnice rikala, ze se nevi proc, ale pripadu uduseni na pupecni snure hodne posledni dobou pribylo. Bohuzel se to neda zjistit, neda se to ovlivnit, aby se to nestavalo. A stvou me tady zase ty popichujici reakce, aby se tu zacaly hadat domarodky s nemocnicorodkama - vidite i v nemocnici se to muze stat. Oni ti doktori to jiste udelali spatne, oni asi chteli, aby dite neprezilo. Chudak autorka, kdyz to musi cist, za chvilku se tu docte, ze kdyby rodila doma, tak by se to URCITE nestalo. Preju autorce brzo nove stesti v rodine a at se z toho rychle vzpamatuje, musi to byt hrozny.
 Martina a dva 


Re: Strasny 

(16.9.2010 10:11:20)
Popischující reakce jsou Deniso vždy, jak se jedná o možnost prosadit domácí porod. Tím jsou známé~t~.
 Tante Ema 


Re: Strasny 

(16.9.2010 11:56:56)
Ten už je prosazený. I když v tuhle chvíli o to šlo asi jen tobě.
V porodnici nejspíš nepochybili, nebo pokud ano, tak to my nemůžeme vědět, dělali, co považovali za nejlepší a jak by to dopadlo za jiných okolností, to nikdo neví ani se nedozví.
Jde o to, že jsou tragédie, před kterými nás -kupodivu- neochrání ani porodnice.
Je to strašně smutné, jsem sama těhotná, o to víc se mě to dotýká.
Asi je dobré si uvědomit, že nikdo nemáme nic předplacené...
Autorce posílám aspoň v myšlence podporu a soucítění. Ať se to zahojí a zase přijdou dobré dny. Andílci asi mají nějaký důvod, proč to tak s nimi je, i když ho (alespoň já) moc nechápu.
 withep 


Re: Strasny 

(16.9.2010 10:15:57)
Deniso, to tě asi štve tvůj vlastní příspěvek, nikdo jiný tady v tom smyslu neprudí ~Rv. A pokud by se tomu nedalo zabránit, má vůbec nějaký smysl ty monitory dělat? Já jsem jen popsala svou vlastní zkušenost s monitorováním, kdy na špatné ozvy taky nikdo nereagoval tak, jak by případná tíseň plodu vyžadovala. Nemám žádnou potřebu uzmout si tento smutný příběh a přihřívat si na něm nějakou svou domarodskou polívčičku. Na druhou stranu si myslím, že může být pro ostatní ženy užitečné podrobit pochybnostem svou iluzi porodnice coby záruky maximálního bezpečí.

Každopádně ti přeju, aby ses svého strachu zbavila, není to ten nejlepší průvodce těhotenstvím a porodem. A zdravé miminko ~x~.
 DENISA 
  • 

Re: Strasny 

(16.9.2010 10:27:59)
Whithep dekuji. Ovsem musim popravde rict, ze jsem se s zadnou zenskou co by mela iluzi o tom, ze se ji v porodnici nic nemuze stat, fakt nikdy v zivote nesetkala. Nevim kde berou zastankyne domaporodu pocit, ze zenske co voli porodnici spolehaji na to, ze TAM se jim URCITE nic nestane. Kazda se boji, je to normalni se bat, normalni clovek vi, ze jsme jen smrtelnici a ze komplikace u porodu byli a budou. Samozrejme pokud jde strach do extremu, tak se to musi resit.
 withep 


Re: Strasny 

(16.9.2010 10:46:52)
Ale ne, to je nedorozumění, takový pocit alespoň já osobně nemám. Určitá míra rizika je u porodu vždy, rozdíl mezi porodem v (typické české) porodnici a doma nevidím v tom, že by rizik v porodnici bylo míň nebo víc, ale že jsou jiná (resp. je jich tam víc, ale na druhou stranu bývají lépe řešitelná). Netroufám si tvrdit, že existují ženy, které automaticky volí porodnici s tím, že tam se jim určitě nic nestane. Proto jsem použila slůvko maximální, ne absolutní bezpečí.
 Bumbi&05,08,10 


Re: Strasny 

(16.9.2010 13:52:30)
Deniso, není to o hádce doma x porodnice. Spíš jen to, že ani porodnice ti nezaručí, že bude vše ok, jak se nás snaží lékaři přesvědčit. Rodit v porodnici je stejný hazard, jako rodit doma. Prostě rodit je hazard, s tím nikdo nic neudělá. Při porodu se dotýkáš hranice života a smrti a i přese všechno dokonalé vybavení a kvalifikované lékaře to nemusí dopadnout tak, že všichni zúčastnění zůstanou na území života...
To, co občas chybí oběma stranám (a zejména to cítím od porodnicorodek) je pokora a respekt. A vědmomí vlastní zodovědnosti za dítě, byť je kolem mne hafo doktorů. Protože zodovědná jsem vždy já, doktor-nedoktor. To já ponesu následky, to já ponesu smutek ze ztráty, to já ponesu péči o postižené dítě... Ne doktoři.
 vlad. 


hodně síly 

(16.9.2010 9:54:27)
Petro, přeju hodně síly ~x~ ~6~
 madlenka+2 


Je mi to líto... 

(16.9.2010 10:06:46)
Až mně mrazilo, když jsem to četla, jak podobný máme příběh. Loni v září se moje miminko přestalo vyvíjet v 9. týdnu, v únoru jsem znovu otěhotněla, na začátku opakovaně špinění (asi abych si ten strach fakt užila), teď bez komplikací. Prvního listopadu (týden po synových pátých narozeninách) mám termín, taky si říkám že kdyby to bylo dřív, mohli by slavit narozeniny v jeden den. Strach mám obrovský a už chci, aby bylo miminko venku, i za cenu že by to mělo být dřív. První porod jsem měla vyvolávaný pro přenášení, čtyři dny před jsem byla pod dohledem v nemocnici, nicméně sestřička mi když mi začly bolesti špatně připnula monitor (tak že neukazoval silné kontrakce) a nechala mně na pokoji s tím, že se o porod nejedná, byla jsem tam sama a chybělo necelých 15 minut, abych i sama na pokoji porodila. Může se stát samozřejmě cokoliv, ale já našemu zdravotnictví na základě předchozích zkušeností (nejen z porodnice) moc nevěřím. Nebojím se porodu ani bolesti, ale bojím se toho, že může selhat někdo v nemocnici. To co se stalo autorce článku musí po tom všem co si zažila být taková "pecka", že ji rozdýchá jen opravdu silná osobnost. Přeji ti hodně síly, posílám pohlazení tobě i tvojemu andělíčkovi do nebe a držím palce, aby to příště dopadlo dobře až do úplného konce ~6~~6~~6~
 x x 


Re: Je mi to líto... 

(16.9.2010 11:44:40)
Já podle monitoru dle lékařů nerodím nikdy a pak se vždycky nestačí divit, když je do pár desítek minut od přijetí po všem. ~t~
 smisulenka,M03/05 + A01/08 


Péťo 

(16.9.2010 15:43:44)
Je mi to moc líto a posílám pohlazení a energii , abyste toto smutné období přečkali~;((~x~
Eminka bude navždy s vama ve vašich vzpomínkách.
 kreditka 


Proč jsem se to rozhodla vůbec číst???? 

(16.9.2010 10:32:01)
~n~~n~~n~~n~
 x x 


Re: Proč jsem se to rozhodla vůbec číst???? 

(16.9.2010 11:42:08)
~n~~n~~n~~n~~n~
 Demeter+2 


Re: Proč jsem se to rozhodla vůbec číst???? 

(16.9.2010 12:29:13)
jo taky nechapu, proc jsem se pustila do cteni, kdyz jsem predem vedela, co budu cist...podobnych pribehu jsem precetla uz spousty jen v ruznych obmenach, ale vysledna bolest je vzdycky stejne velka~:(
autorce clanku preju, aby to vsechno zvladla a brzy prislo dalsi mimco~;((
sama mam dva andilky, jednoho jen 10tt, ale moje druhorozena dcerka mela uz(nebo nastesti jenom)pul kila~:(, kdyz se narodila v 6 mesici tehu~:(
 Machul87,Adam 2008,Ondřej 2010 


Smutné 

(16.9.2010 10:34:01)
Přeji autorce uz jen to dobre, hodne sily, hodne vytvalosti, odhodlani, optimismu a lasky... Priste to jiste dobre dopadne! Proste musi!!! Posilam pohlazeni vasemu andilkovi ~s~ A preji hodne stesticka ~;((
 Berdulka & Anja & Alexander 


Mila Petro, 

(16.9.2010 11:01:25)
moc me mrzi, ze jste si toto musili zazit a prozivate si to i nadale. Nastesti ja sama podobny zazitek nemam, ale moje sestra ano. Sice pricina jina, ale vysledek stejny. Moji sestre se v mezi case narodil druhy klucina Martinek. Myslim, ze po tom co se jim stalo to byl ten nejlepsi lek. Jasne to prvni dite to nenahradi, ale zaplni to tu prazdnotu. Preju vam ze srdce at uz mate jakekoliv plany, at vam vyjdou a at cas alespon trosku zhoji tuto ranu.
 Lída+2 


Re: Mila Petro, 

(16.9.2010 11:12:06)
Taky se přidávám:-) přeji mnoho sil!~x~~s~~;((

A nevím co říci je mi z toho smutno......
 gabriela 77 


Brečím jak želva 

(16.9.2010 12:06:42)
Tušila jsem podle názvu článku, že to bude velmi silný příběh. Skze slzy nevidím na klávesnici~n~. Přeji mnoho sil a držím palce na zvládnutí tak těžké životní situace. Jako matka s Vámi velmi soucítím.
 Inka + 3 
  • 

soucit 

(16.9.2010 12:48:57)
Přeji hodně sil k přijetí bolesti. Moc mne Váš článek zasáhl, přeji, ať čas zacelí ránu a přinese radost.
 donjamimonja 


Re: soucit 

(16.9.2010 12:53:38)
Taky brečím...je mi to moc líto...před 4 týdny se nám narodila holčička a také jí museli rozdýchávat, dusila se v porodních cestách...
 morry 


Soucítím 

(16.9.2010 13:06:27)
s Tebou a celou rodinou,bohužel já přišla o svoji holčičku také,sice se mi narodila živá,ale se srdeční vadou,která je neslučitelná se životem,nikdo mi za celé těhotenství nic neřekl,prý se tato vada pozná až po porodu,narodila se se svým dvojčetem,takže je ta bolest o maličko menší,neb svou sílu soustřeďuji na dcerku,ale i tak je to pro mne těžké.Ty jsi svou holčičku viděla,já bohužel né,odvezli nám ji do Prahy a já se bála,že bych to neustála,takhle si ji představuji podle sebe.Mám ji v srdíčku.
Přeji mnoho sil.A ať už je jen dobře.
 Liška s banem :) 


Nevím co napsat 

(16.9.2010 13:47:36)
Nevím co napsat, protože na něco takového slova útěchy stejně nestačí. ~x~

Měla jsem podobnou zkušenost s tím poklesem ozev na 70, ale byla jsem v tu dobu už úplně otevřená, takže s oxytocinem jsem do chvilky porodila a malý to odnesl jen sníženým Apgarem.
 Panímáma 
  • 

Nebuďme hnusní... 

(16.9.2010 14:55:44)
Nebuďme hnusní, tohle je smutný životní příběh a myslím, že tu není prostor na stupidní hádky, kdo za to může. Autorka se chtěla vypsat ze své bolesti, tak to chápejte...
Pro autorku: je mi moc líto, co se vám přihodilo a z celého srdce vám přeji, aby ránu na Vaší duši aspoň trochu zacelil čas, i když zapomenout nidky nepůjde. Ať Vám Emička brzy pošle dalšího andílka, abyste se zase mohla smát.
 Veronika 
  • 

A proto chci císařský řez 

(16.9.2010 15:04:53)
A proto chci císařský řez na přání. Jenže to v našem banánistánu není uzákoněno. Takhle každej vyčkává a .....
 lleennttiillkkaa  
  • 

Re: A proto chci císařský řez 

(16.9.2010 15:30:36)
Já teda rodila akutním císařem, mimo jiné taky kvůli sníženým ozvům, a stejně po vyndání malýho museli celkem dlouho oživovat, takže si myslím, že císař na přání není řešení. Tohle se prostě může stát kdykoliv. Mimochodem když jsem podepisovala souhlas a rizika SC tak jsem v tu chvíli chtěla utéct a už se do nemocnice nevrátit.


Autorce článku přeju ať čas rány co njdříve otupí.
 chikamichi 


Re:  

(16.9.2010 16:24:05)
taky přeji, aby takováto bolest byla už jen minulostí a je mi moc líto, že něco takového musí někdo prožít...

není na to tady asi vhodný prostor, ale já jsem do dnes žila v domnění, že se něco takového nemůže stát, asi bych pátrala co se ve skutečnosti stalo byť to bolest pochopitelně nezmenší
 vlad. 


Re:  

(16.9.2010 22:49:33)
Ajli, tak tuhle myšlenku rychle opusť. Při porodu se může stát kdykoliv cokoliv. Jak tady někdo psal, tam se dotýkáme života i smrti...
 chikamichi 


Re:  

(18.9.2010 17:48:33)
špatně jsi mi rozuměla, můžou se stát i takovéto smutné věci, ale šňůra kolem krku není důvodem, aby se miminko nenarodilo živé
 Hilly. 


Ach jo 

(16.9.2010 20:11:47)
Neměla jsem to číst, brečím jak želva. Vůbec nevím co napsat, snad jen, že s vámi moc soucítím a ať čas co nejdříve otupí vaši bolest.
 Irena2 


děti 

(16.9.2010 21:04:13)
Já přišla o první hned ve druhém měsíci, vlastně jsem si ještě ani nestihla zvyknout na to, že jsem těhotná. A přes to jsme s manželem řvali jak dlouho. Teď už máme tříletou dceru a jsem ve čtvrtém měsíci a vše vypadá (aspoň zatím) dobře.
Jen bych si ze srdce přála, aby největší starostí všech rodičů byla jen rozbitá kolena...

Co vzkázat autorce? nemám slova ~n~~6~
 Jik 
  • 

soustrast 

(16.9.2010 21:34:38)
Autorce vyjadruji uprimnou soustrast a dovolim si prat, aby brzy nasla dobrou zivotni strategii.
 kvočna1 


Re: soustrast 

(16.9.2010 22:39:38)
Srdce mi tluče až v krku po přečtení tohoto článku. Zároveň se mi vrací 25 let stará příhoda z porodnice, kdy jsem při vlastním porodu syna byla nedobrovolným svědkem narození mrtvé holčičky na stole vedle mě. Celé těhotenství maminky, které bylo velmi komplikované byla hlídána a nakonec musela jít i na gynekologii ležet. Přesně jak autorka píše pamatuji se na ten houf lékařů a sester kolem maminky,pak to dlouhé a šílené ticho, děťátko odnesli.Sama jsem nevěděla co se děje, ale bolesti mě jako na povel přešly. Maminka začala plakat a ptát se, co je s miminkem. Přešel k ní lékař a řekl jí,že bohužel holčička nepřežila, ale chyba nebyla v ní ještě si prý dítě může pořídit.Jak píšu výše je to už 25 let,ale ta slova nezapomenu do své smrti. Můj porod se posunul o 3 hodina, asi zapracovala psychika. Paní jsem potkala po 3 letech,opravdu se jí narodila zdravá holčička. Milé autorce přeji jen to dobré,hodně síly do dalšího života a zdravé mimi.
 Lenka P. 
  • 

Upřímnou soustrast 

(17.9.2010 12:41:53)
Nedá se napsat nic víc, než upřímnou soustrast. Navíc jsem si po přečtení Vašeho příspevku opět uvědomila, jak jsem šťastná, že jsem na svůj druhý porod doplatila zdravotně jenom já a malý to odnesl celkem lehce.

Přeji Vám, ať Vám Vaše starší děťátko přinese sílu a časem ať se dočká i sourozence. Buďte silná...
 Naxii M05+ K08 + J16 


Re: Upřímnou soustrast 

(17.9.2010 19:36:41)
Ahojky,

moc mě to mrzí~n~~n~~n~.. Upřímnou soustrast a hodně síly.. ~s~~s~~s~~s~

Musím k tomu připsat co se stalo nám..

Čekala jsem druhého kluka (první se narodil den před TP , od 36 tt mi krásně bezbolestně tvrdlo bříško, na monitoru byli vidět kontrakce, tak sem se těšila, že to přijde před Tp.. jednou to bylo i počítání kontrakce slušné-celkem bolestivé ale jako vždy to přestalo.. od 38tt jsem necítila vůbec nic.. jen pohyb miminka, to mě uklidňovalo a často jsem ho i budila jen abych věděla, že je všechno v pořádku, protože jsem měla divný pocit.. v den TP jsem byla na monitoru, kontrakce to ukázalo ale nic jsem necítila.. jeli jsme domů, byla jsem otevřená jen pro prst.. 4 dny po termínu jsem v zoufalství poprosila v porodnici, že bych chtěla porod vyvolat, věděla jsem, že to není jen tak atd ale měla jem opravdu divný pocity úzkosti a to nejsem žádný cíťa.Na druhý den mě objednal na Oxitocinový test.. napijili mě na monitor a všechno bylo v pořádku, dostali jsme oxitocin a po chvilince mi hrozně ztvrdlo břicho a na monitoru se ukázalo místo 155 50 .. seběhli se všichni co byli kolem u porodů a nasadili mi něco do druhé ruky, já se třásla a brečela jsem, mluvili o akutním císaři, protože to tvalo víc jak 10 minut.. pak najednou lup a bylo vše v pořádku, nechali si mě tam a ráno rozjeli porod, po protrhnutí pl. blan se vyvalil zelený smradlavý gel, takže nasadili sondu na hlavu a snažili se vče urychlit.. dostala jsem epidural, protože se porod nepohnul ani na 3 cm.. kontrakce byli nepravidelné ale v rozmezí max 2 minutek.. po epiduralu to šlo velmi rychle a narodil se Kuba, měl nižší apgar score..

Těhulky, nenechte se nikdy nikde odbít!!!.. dodnes si říkám, že ta intuice byla správná a jsem ráda, že jsem opravdu trvala na tom, že chci porod vyvolat..
 Mili+5 


Re: Upřímnou soustrast 

(17.9.2010 20:22:52)
Hezké, myslím, že jsi díky své intuici zachránila svého synka. Blbé je, když člověk narazí na někoho, kdo nějakou mateřskou intuicí pohrdá a věří jen své vědě, potom to může dopadnout i dost špatně.~:(
 ronniev 


Moc s vámi cítím 

(17.9.2010 21:54:09)
Můj první syn se taky narodil se šňůrou kolem krku a během porodu byla chvíle, kdy srdíčko netlouklo a na monitoru byla rovná čára - já o tom naštěstí nevěděla, ale manžel, který byl u porodu, to viděl a říkal, že to byla snad nejhorší chvíle jeho života. U nás to naštěstí dopadlo dobře, ale když jsem se to později dozvěděla, udělalo se mi fyzicky zle. Držím palce, ať se s tím dokážete vyrovnat a ať je napříště všechno v pořádku.
 Naxii M05+ K08 + J16 


Re: Moc s vámi cítím 

(17.9.2010 22:07:03)
Omlouvám se za chybky.. psala jsem ve spěchu.. ~f~

Mili, já doufám, že takových doktorů, jako byl ten u Apolináře v ambulanci, je vícero ale když jsem slyšela, že na Bulovce by nás nechali čekat do 42+0, bylo mi fakt hrozně..

 Ivory 


Re: Moc s vámi cítím 

(17.9.2010 23:33:17)
Autorce článku upřimnou soustrast. Českému porodnictví opět velký dík....~g~ Při čtení článku jsem se opět ujistila, jak katastrofální situace. Když už tu někdo naťukl na domarodky versus porodnicorodky, tak pokud jde o země, kde je běžná péče porodní asistentky v těhotenství a při porodu ( nikoliv deset povinných vaginálních vyšetření u gynekologa a porod v porodnici, kde rodičku nikdy ředtím neviděli) dítě autorky možná mělo větší šanci přežít. Vzhledem k popisu první doby porodní by porodní asistentce bylo jasné, že porod dává signály, že se dítěti nedaří ( pomulu postupující porod, nepravidelné kontrakce, intuice rodičky...) a velice rychle by porod doma odvelela do porodnice, kde by se rodičce dostalo okamžité péče, nikoliv že by několik pracovníkůl porodnice zkoušelo nasazovat sondy apod. Porodní asistetka ve vyspělejších zemích má tu pravomoc zvednout telefon, říct jedeme na císaře protože něco není úplně v pořádku a jede se z auta rovnou na sál, bez příjmcích procedur apod.

Je skutečně smutné, že personál porodnice nedokázal při zjištění ozev 70 okamžitě odvelet rodičku na operační sál...na co proboha do té porodnice chodíme? vyžádala bych si porodopis a hnala personál k odpovědnosti, protože přišla s prokazatelně živým plodem a má důkaz-nález na ctg, že se plodu velmi špatně dařilo a nebyla mu včas poskytnuta pomoc. Svou roli hraje i to, že porodnice se snaží císařskými řezy šetřit, pojišťovnám se nechce proplácet příliš mnoho císařů a tak pokud jich má poronice moc, prostě nechce proplatit a tak se pan doktor snaží odrodit vaginálně co to dá....snažit se vaginálně dokončit porod při neúplném otevření a ozvách 70 je na úrovni pokusů v koncentračním táboře.

 10.5Libik12 


Re: Moc s vámi cítím 

(18.9.2010 0:33:09)
Ivory, co si myslíš, že děláš?
Nestačí ti, že jednu matku postihl krutý osud úmrtí dítěte při porodu, potřebuješ jí ještě vštípit pocit viny či zášti za něčí vinu? Nemá toho dost?
Nemyslíš si, že jsou ještě věci mezi nebem a zemí a že navzdory teoriím dosud umíráme?
Ve článku není obvinění porodnice, je tam smutek a bolest, před tou se skláním.

Upřímnou soustrast.
 Yanull & 2 


Re: Moc s vámi cítím 

(18.9.2010 2:19:19)
Ja celkom súhlasím s Ivory (mimochodom, nie je tam absolutne nič, čo by vštepovalo vinu autorke). Keď už sa (podľa zdravotníkov) pokladá za najbezpečnejší variant rodiť v nemocnici, tak nech sa títo zdravotníci podľa toho aj láskavo správajú. Ja tam, sorry, vidím nedostatočne posúdenú situáciu. Mal to byť urgentý SC a nie siahodlhé hľadanie mimina na monitoroch. Poznám monitory. Chodila som na ne od 30! týždňa (s dvojčatami) a za pár minút sa aj v takom na monitory skorom tt podarilo zachytiť obe aj na tých ich predpotopných krámoch. Toto, čo popisuje autorka, je zlyhanie zdravotníckeho personálu!!!
Je mi strašne ľúto, čo sa stalo a viem si živo predstaviť, ako sa autorka cíti. S takým niečím sa nedá vyrovnať, ostáva len jediný liek - čas, ktorý bolesť aspoň trochu opupí. A obozretnosť pri ďalšom pôrode. Tu už nie je namieste bezmezne sa spoliehať na profesionalitu lekárov. Viem, o čom hovorím, pretože som mala možnosť dostať sa im "do kuchyne" a nemyslím, že v ČR je to nejak výraznejšie iné, ako v SR. (len pre ilustráciu - keď som si vyberala pôrodníka, náš rodiný známy, primár novorodeneckého, mi hovoril, ku komu áno, ku komu nie, ku komu by v živote svoju dcéru neposlal...).
 kili 
  • 

Re: Moc s vámi cítím 

(18.9.2010 8:23:24)
když už jste stejně jako Ivory tak znalá, že víte, že měl být proveden císařský řez a přiléváte olej do ohně smutku autorky článku, mohly byste laskavě sdělit kde se nacházela hlavička rodícího se plodu ve chvíli, kdy došlo k alteraci ozev ?
 Yanull & 2 


Re: Moc s vámi cítím 

(18.9.2010 22:05:38)
No čo myslíte, kde podľa popisu autorky bola?

Po chvíli hledání srdíčka přišla jakási paní doktorka, že nasadí sondičku na hlavičku, která je spolehlivější. Ani ta ale žádnou hodnotu neukázala. Viděla jsem jen čím dál zachmuřenější výraz lékařky. Za chvilku, když už jsem měla opravdu velké bolesti, přišlo najednou několik dalších lékařů. Špatně jsem to vnímala, protože lékařka mi roztahovala rodidla v naději, že se sondička uchytí, ale bolest to byla příšerná. Špatně se mi dýchalo, přestávala jsem cítit ruce. Slyšela jsem jen asistentku jak říká manželovi, ať mi drží kyslík u pusy...

Mezi zúčastněnými se dostavil starší lékař, který ke mně přistoupil a řekl mi, ať se uklidním, a že při další kontrakci budu tlačit ze všech sil. Nechápala jsem proč, když ještě nejsem otevřená, ale všichni se tvářili dost vážně. A tak jsem tlačila ze všech sil. Bolest byla velká, ale krátká. Dceru jsem porodila díky pomoci lékařů na druhou nebo třetí kontrakci.


V najmenšom nebolo mojím úmyslom prilievať nejaký olej, ale teda vám sa zdá v poriadku takto rodiť dieťa bez oziev a potom ho ešte prudko vytlačiť, ak má omotanú pupočnú šnúru okolo krku? To sa takto naozaj robí??? Potvrdíte mi to s čistým svedomím?
 kili 
  • 

Re: Moc s vámi cítím 

(19.9.2010 7:21:44)
Vy jste napsala : "... tak nech sa títo zdravotníci podľa toho aj láskavo správajú. Ja tam, sorry, vidím nedostatočne posúdenú situáciu. Mal to byť urgentý SC a nie siahodlhé hľadanie mimina na monitoroch."

Já jsem se Vás zeptal, zda byste mohla sdělit, kde byla hlavička rodícího se plodu ve chvíli, kdy došlo k alteraci ozev. To aby bylo zřejmé, jak jste Vy posoudila situaci a rozhodla, že to měl být urgentní SC.

Obavy o svědomí směřujte k sobě. Oleje přiléváte tím, že autorce článku v diskusi k němu sdělujete, že došlo k pochybení a mělo se postupovat jinak, jakkoli o podmínkách Vámi navržené volby nevíze zbhola nic.
 Yanull & 2 


Re: Moc s vámi cítím 

(19.9.2010 11:49:42)
Pre vás je "zhola nic" to, že mamička nebola otvorená? Ja som prišla na príjem otvorená na 3cm a cisársky bez problémov urobili.
Okrem toho viem, že aj krátka, 2x omotaná pupočná šnúra sa dá uvoľniť ešte kým nie je hlavička vonku (ani sa tam nesmie dostať, lebo by sa dieťa uškrtilo) prestrihnutím. Tu mi to príde, akoby na možnosť problému s pupočnou šnúrou nejak "pozabudli".
Vám sa zdá "zhola nic", že dieťaťu dramaticky klesli ozvy? Ak je také bezpečné rodiť v pôrodnici, tak v tom momente ju mali viesť na sál. V skutočnosti rovnako by pôrod prebiehal aj doma. A to nie som žiaden zástanca domácich pôrodov a v živote by som sa neodhodlala rodiť doma. Ale irituje ma, že sa pôrodníci tvária hyperdôležito, argumentujú práve komplikáciami a pritom si nie každý z nich dokáže v prípade komplikácii poradiť. To je môj názor a mám naň právo.
A pokiaľ ide o "prilievanie ohňa". Vy zrejme nepoznáte osobne matku, ktorá prišla v pôrodnici o dieťa, tak nemôžte vedieť, čo sa jej robí v hlave. Ja áno. A viem, čo potom urobila - podala sťažnosť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (u nás je táto možnosť do roka od udalosti). Povedala mi k tomu, že by si v živote neodpustila, keby to nechala tak a nevedela, čo sa vlastne stalo a či všetko prebiehalo "lege artis".

Chápem, že Vás stavovská česť núti držať stranu lekárom, ale aj Vy musíte vedieť, že nie sú bohovia, čoho svedectvom je aj toto:

http://www.topky.sk/cl/10/449887/Sudia-gynekologa-podla-znalcov-zbabral-porod
 kili 
  • 

Re: Moc s vámi cítím 

(19.9.2010 16:54:55)
- nepřekrucujte mnou napsané, já jsem se Vás ptal, zda víte, kde byla hlavička plodu ve chvíli, kdy došlo k alteraci ozev. Na to jste neodpověděla, zato začínáte vymýšlet cosi o pupeční šňůře

- napsal jsem, že o podmínkách indikace akutního císařského řezu nevíte zhola nic, ne že alterace ozev je zhola nic

- právo na názor Vám nikdo nebere

- nikdo nikomu neupírá právo na stížnost
 kili 
  • 

Re: Moc s vámi cítím 

(19.9.2010 16:59:57)
nevím, co sem pletete nějakou stavovskou čest a držená strany, to už jste zcela mimo mísu, ptal jsem se, na čem jste postavila soud, že měl být proveden akutní císařský řez, na což jste neodpověděla. Co musím nebo nemusím vědět je má věc a Vaše zbytečná starost.
 lila 
  • 

Re: Moc s vámi cítím 

(24.9.2010 14:10:22)
hlavně že celebrity rodí císařem, a ve vážných případech pak na císaře nejsou peníze, pojišťovny je nechtějí proplácet, porod vaginálně je veden za každou cenu a takhle to dopadá.
Autorce přeju brzy krásné zdravé miminko, i když to tu bolest nikdy nenahradí, bude mít v miminku novou naději
 Camillka 


Moc mě to mrzí 

(19.9.2010 12:20:32)
Dobrý den, Petro,

váš článek mě dojal. Moc mě mrzí, co se vám stalo, a moc vám přeji, aby vám do rodiny přibylo krásné a zdravé miminko.

Přemýšlela jsem také, jestli se na to cítíte, zda postup porodnice s někým nekonzultovat. Zda lékaři skutečně udělali pro vaší holčičku vše, co mohli, případně z toho dovodit nějaké právní důsledky.

Mco na vás myslím.
 Ivory 


Re: Moc mě to mrzí 

(19.9.2010 18:26:27)
Kili,

kde byla hlavička plodu už nezjistíme, ale to není důležité.
Autorka uvádí, že byla otevřená na 7cm, takže hlavička nemohla být nikde jinde než v děloze, šlo provést bezpečně císařský řez. ve vyspělých porodnictví je to otázka pár minut, bohužel ne u nás v Česku.

Pokud by hlavička již byla sestouplá do pánevního východu,provedení klešťového porodu( střední nebo východové) je otázka dvou minut....

Možná by porodnicí měli vráti k těm obyčejným naslouchátkům,které se nemohli pokazit, takže by v tomto případě personál neztrácel drahocený čas zkoumáním, zda se přístroj pokazil nebo ne, nebo je špatně nasazená sonda....nebo erupce na slunci?

Nepřilévám olej do ohně, autorka je zcela přirozeně traumtizovaná situací. z takového traumatu je dlouhá cesta. nikdy se z něj ale nedostane, pokud se nezačně zajímat o to, proč se to stalo,kde je za to zodpovědný atd.
A prosím autorku, aby sem napsala, v které porodnici se to odehrálo.
 kili 
  • 

Re: Moc mě to mrzí 

(19.9.2010 19:45:53)
- pokud nevíte kde byla hlavička plodu v době, kdy došlo k alteraci ozev, pak je odvážné tvrdit, že měl být proveden císařský řez

- o 7 cm jsem v článku zmínku nenašel

- co by měl kdo, to víte samozřejmě nejlíp

- oleje přiléváte evidentně a stále více

 Yanull & 2 


Re: Moc mě to mrzí 

(19.9.2010 22:05:45)
Pre maminku-autorku - Verím, že tieto naše reakcie nechápete ako prilievanie oleja do ohňa, ako si to myslí kili. Ja som na rozdiel od neho sedela pri inkubátore, kde zomieralo moje novorodeniatko. Lekári mu dávali len pár hodín života. Napokon to nejakým zázrakom prežil, ale bola to hrôzostrašná skúsenosť, nič strašnejšie som v živote nezažila. O pár dní na to tam zomrelo miminko maminke, s ktorou sme tam boli s deťmi hospitalizované a potom ešte ďalšej (to je tá, ktorú som už spomínala). Obe podali žiadosť na prešetrenie. Píšem teda z pozície človeka, ktorý s takým niečím má skúsenosť, aj emocionálnu.


Ad kili - ak to bolo tak, ako píše maminka, tj. že nebola otvorená, potom MUSELA byť hlavička ešte v maternici (děloze), tj. SC bol možný.
 kili 
  • 

Re: Moc mě to mrzí 

(19.9.2010 22:23:49)
prvně si přečtěte, co se v článku píše a pak se odvolávejte na to, jak to bylo.
 Yanull & 2 


Re: Moc mě to mrzí 

(19.9.2010 22:26:02)
čo mi ušlo?
 ivysek 


Může se to zdát ve snu někoho jiného? 

(19.9.2010 18:56:38)
Prosím vás, někdy na přelomu srpna a září se mi zdál sen, který je téměř totožný s tímto příběhem. Vzbudil mne vlastní křik "oni mi nic neřekli".

Mamince, které se to stalo, vyjadřuji soustrast, tenhle smutek nejde pochopit.
 Jiřule a 3 skřítkové 


upřímnou soustrast 

(19.9.2010 18:58:52)
To je mi moc líto :-(

a myslím, že je víc než stupidní hádat se pod takovýmhle článkem.řekla bych, že prostoru na řešení je tady na Rodině dost
 Ivory 


Re: upřímnou soustrast 

(19.9.2010 23:09:18)
kili,

jsem moc ráda, že vás tu máme, vždycky když vás čtu, si uvědomím, jak obezřetná musím být, pokud vstupuju do náruče našeho zdravotnictví.

Není tu prostor pro diskuze? autorka článku to sem určitě nevložila proto, abychom jí pouze vyjadřovali upřimnou soustrast, ale aby se jí dostalo podpory a informací.

Porodnice, ve které se to stalo, nefunguje tak jak má. Personál očividně neví, jak řešit kritické stavy. Na místě autorky bych se poradila s právníkem, specialistou na medicínské právo a porodnici žalovala.Ať už bude výsledek jakýkoliv, dojde k prošetření postupů a proškolení pracovníků, jak se v takové situaci chovat.( doufejme)
Je smutné, že jediným hmatatelným důkazem je tu porodopis ( na místě autorky bych o něj požádala, porodnice je povinna do 30 dnů po podání žádosti poskytnout,obsahuje i záznam ctg) který se ale v praxi sepisuje až po "akci". Předem tipuju, že záznam ctg se preventivně z porodopisu ztratí...možná ne~l~
 Ivory 


Re: upřímnou soustrast 

(19.9.2010 23:16:57)
Jannule,

kili se sem chodí hádat, aby si zkrátil pracovní dobu, očividně se nudí....pokud zrovna někde nelobuje za zvýšení platů a nevyhrožuje odchodem do německaa~ je pediatr, tak mu asi nevysvětlíme rozdíl mezi pánevním východem a dělohou.Bolest matky, která přišla o dítě rukou českého porodnictví mu nevysvětlíme už vůbec.
 Yanull & 2 


Re: upřímnou soustrast 

(19.9.2010 23:45:16)
Ivory, no ja som sa s ním už bavila na ORL diskusii a dostala som myslím celkom seriózne informácie a rady. Tak ma teraz trochu prekvapuje otázkami ohľadne hlavičky. Nevedela som, že ide o pediatra, mala som dojem, že je ORL špecialista. No neviem, či mi ešte bude ochotný odpovedať (mám zasa nejaké ORL otázky).

A ešte k tejto diksusii - tiež si myslím, že nešťasná maminka sem nepísala článok len preto, aby bola diskusia k nemu iba kondolenčnou listinou.
 kili 
  • 

Re: upřímnou soustrast 

(20.9.2010 1:05:29)
- pokud píšete věcně, není důvod neodpovídat

- proti diskusi nikdo nic nemá, mým diskusním příspěvkem byla otázka, na kterou bylo možno odpovědět dvěma slovy namísto sáhodlouhých spekulací. Pokud Vás překvapuje otázka zda víte kde byla hlavička ve chvíli, kdy došlo k alteraci ozev, pak překvapivější je, jak jste bez té znalosti seznala, že měl být proveden urgentní císařský řez

- Ivory se staví do role znalce, ale ví pendrek a pindá své vlastní výmysly, včetně těch o mně, to už je takové její hobby
 Kamča a Dáda 


Re: upřímnou soustrast 

(22.9.2010 0:46:41)
čtu si tu jen tak články a vidím,že se to zvrhlo v diskuzi,čí je to chyba,to si podle mě zjistí rodiče,pokud jim síly dovolí,tady je hlavní,že zemřelo dítě a nikdo,kdo to nezažil,si neeumí představit,jak jim je....takže já chci vyjádřit nejhlubší soutrast.
 kili 
  • 

Re: upřímnou soustrast 

(20.9.2010 0:56:58)
- sdělujete tu vlastní výmysly, včetně těch o mé pracovní době a mé nudě či lobování a vyhrožování nějakým odchodem

- nešlo o žádný rozdíl "mezi pánevním východem a dělohou", má otázka zněla jinak a je Vaším manýrem překrucovat mnou napsané

 kili 
  • 

Re: upřímnou soustrast 

(20.9.2010 0:45:12)
- čemu jste ráda je Váš problém

- je tu prostor pro diskuse, takže přispět je možností pro každého, nejen pro Vás

- Vaše soudy o tom, co ví či neví personál té které nemocnice, nejsou kompetentní
 Scope 


Hrozná životní událost 

(20.9.2010 8:56:11)
Petro, Váš článek je neuvěřitelně smutný. Přes slzy jsem jej nemohla téměř dočíst. Díra, která Vám zůstala v srdci se asi nikdy nezacelí a Vy nikdy nezapomenete, ale z celého srdce Vám přeji, aby se Vám narodilo další zdravé miminko, které sice nikdy nebude náhradou, ale přinese Vám do života novou naději a štěstí. Diskutovat o tom, zda někdo pochybyl či nikoli je možná na snadě, ale správná odpověď asi neexistuje. Otázek "proč" jste si určitě s manželem položili nespočetně. Nezbývá snad jen věřit, že lékaři udělali vše co mohli. Také mě napadá, zda sestra neměla jednat rychleji a spousta dalších otázek .... Přeji Vám mnoho vnitřní síly a v dalším životě už jen samé štěstí.
 Maja 
  • 

Podobná zkušenost 

(20.9.2010 13:30:27)
Naše příběhy jsou velmi podobné jen s odstupem 5 let.Dokonce i jméno holčičky, které jsme vybrali.Přeji mnoho síly...
 Petra 
  • 

Re: Podobná zkušenost 

(21.9.2010 23:29:01)
Je to už docela dlouho, co jsem rodila u Apolináře, ale syn měl také pupeční šňůru 2x kolem krku. Zřejmě i proto špatně rotoval a narodil se deflexní polohou - předhlavím. Dlouho jsem se musela s tím zážitkem vypořádávat, spousta věcí nebyla v pořádku. Mj. to, že porod vedla lékařka bez atestace a vedoucí porodního sálu ji nepřišel za 7 hodin ani jednou zkontrolovat. Dostavil se až na opakované urgence mojí matky, která byla u porodu a zdálo se jí, že jsem příliš vyčerpaná (kontrakce - tlak na konečník po minutě) a dlouho se "nic neděje".
Když si na to vzpomenu, je mi divně - jak se odevzdáváme do rukou lékařů, nejen při porodu. Vlastně o nich nic nevíme.
Když jsem pak se synem byla u psycholožky, kde mu "přiklepli" diagnózu ADHD, jako první info do zprávy napsala: Ne zcela příznivé natální okolnosti. Na porod se mě samozřejmě ptali i později, když synovi dělali EEG. Souvislost mezi těžkým porodem a ADHD (LMD) prostě existuje, ale změřit ani dokázat se nedá. Mně zbývají jen výčitky, že jsem neudělala víc proto, aby měl můj syn lehčí vstup do života.
 kili 
  • 

Re: Podobná zkušenost 

(22.9.2010 8:23:07)
" Souvislost mezi těžkým porodem a ADHD (LMD) prostě existuje, ale změřit ani dokázat se nedá. Mně zbývají jen výčitky, že jsem neudělala víc proto, aby měl můj syn lehčí vstup do života. "

No, myslím si, že si vyčítáte věci, které jste ovlivnit nemohla. Možná, kdyby Vám psycholožka, která stanovila diagnosu, sdělila skutečné příčiny a způsob vzniku ADHD, zbavila by Vás těch výčitek. Etiologie ADHD je polyfaktoriální a z 80% je určena geneticky. Pokud pojmem LMD označujete dyslexii a další poruchy školních dovedností, pak tu je podíl dědičnosti na jejich vzniku ještě výraznější.
 enka 


Re: Podobná zkušenost 

(29.9.2010 19:03:42)
I nám pan Doktor Doubek zachránil syna- jsem mu za to moc vděčná- jeho rychlé jednání a odveleni na císaře bylo na místě- jinak bych dopadla jak autorka.
Přeji hodně sil ~x~
 ajyk 


Re: Podobná zkušenost 

(22.9.2010 11:47:50)
Milá Petro,
moc mě to mrzí. Je to hrozné. Chápu tvé pocity. Mám bohužel podobnou zkušenost. Letos v únoru jsme přišli o naši holčičku v 8. měsíci těhotenství - omotaná pupeční šňůra. Jinak byla také zdravá... Bylo to vymodlené miminko, které se nám podařilo díky IVF. Bohužel to bylo naše první miminko a další se ani při IVF nedaří. Mám právě za sebou druhý nevydařený pokus~n~. Možná se někdy na srazu Prazdné kolébky uvidíme.
 Kamča a Dáda 


mrzí mě to 

(22.9.2010 0:36:36)
při přečtení Vašeho příspěvku jsem jen těžko mohla zadržet slzy.Moc Vám přeju další zdravé miminko,ikdyž vím,že na Vaši holčičku nikdy nezapomenete.Je to strašně nefér,proto nejsem věřící,když čtu,co všechno se může stát ničím nezkažené,naprosto čisté duši,která má tak krátce vyměřený čas.....to by přece bůh,kdyby existoval...nedopustil.Mám jednoho syna a vím,že kdyby se mu něco stalo,umřela bych.Přeju hodně síly.Kamila
 Kamča a Dáda 


mrzí mě to 

(22.9.2010 0:36:43)
při přečtení Vašeho příspěvku jsem jen těžko mohla zadržet slzy.Moc Vám přeju další zdravé miminko,ikdyž vím,že na Vaši holčičku nikdy nezapomenete.Je to strašně nefér,proto nejsem věřící,když čtu,co všechno se může stát ničím nezkažené,naprosto čisté duši,která má tak krátce vyměřený čas.....to by přece bůh,kdyby existoval...nedopustil.Mám jednoho syna a vím,že kdyby se mu něco stalo,umřela bych.Přeju hodně síly.Kamila
 aaadka 


Je mi to luto 

(26.9.2010 22:18:21)
Je mi to velmi luto...nedokazem si predstavit vase pocity a pocity vasho manzela...take male dietatko a take obrovske nestastie.
Drzim vam palce a prajem celej vasej rodine krajsie a stastnejsie chvile...
Andrea
 Marge,Klárka02,Beátka07 


je mi to moc líto!!! 

(30.9.2010 18:32:18)
je mi moc líto co se vám stalo:-( Bohužel do bříška nikdo tak dobře nevidí~a~ Když čtu vaše řádky a vzpomenu si,jak naší malé při porodu přestávalo bít srdíčko a taky jí dali sondičku do hlavy,uvědomím si,že jí asi tehdy pohotovost lékařky zachránila život.. taky měla omotanou šňůru-dokonce na dvakrát.A to bohužel na UTZ nikdo nepozná:-(
Doufám že to brzy přebolí a i když asi nikdy nezapomenete,snad se vám podaří ještě další miminko,aby zaplnilo velikou bolest ve vašem srdíčku~6~~6~~6~~6~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.