| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V komunikaci s dítětem musíme být vždy pravdiví

 Celkem 5 názorů.
 binaryy szuká ovci 


.. 

(26.8.2010 10:22:13)
hlavně buďte pravdiví i při pozdější komunikaci s dospělými lidmi.jinak celé to snažení nemá smysl.
 Shayla a 3 kluci 


Na článku mně zarazilo 

(26.8.2010 23:42:05)
Na článku mně nejvíce zarazilo, že pracovníci Linky bezpečí nemají supervizi, ale jakési bálintovské skupiny. Já teda jsem si myslela, že supervize je hlavně o emocích a bálint tak jak je tady popsaný, o rozumovém řešení daného problému. Každé o něčem jiném.
Další věc, pláč kojence podle mne JE komunikační prostředek.
Ještě mně tam něco chybí, ale nejsem schopná říct co.
 Petr 
  • 

supervize 

(27.8.2010 18:05:25)
Jo, taky si myslím že tady by měli mít k dispozici supervizi. Nemyslím si že supervize je jen o pocitech, aleje to jiné prostředí než balintovská skupina a řekl bych že důležitější pro práci. Počítám že je to hodně o penězích, Vyjde prostě levněji zaplatit terapeuta na popovídání s týmem, nebo dokonce může být placený v rámci téže instituce. Zaplatit supervizora, to už je jiné kafe.
Jinak, balintovská skupina je taky dobrá a užitečná, ale řek bych nadstandart. Supervize základ.
Že ji učitelé nemají je průser, protože to jsou lidi na odstřel. Stejně tak chybí supervize u lékařů a sester, taky velké riziko vyhoření.
 Anezka73 


Re: Na článku mně zarazilo 

(29.8.2010 20:59:50)
Balintovský skupiny jsou zjm. o pocitech. Sedí třeba 8 lidí, jeden vypráví něco co ho tíží a ostatní vykládají co je k tomu napaá, co cítí z popisované situace. Není to hovor typu měla bys dělat to a to. Je to jen přehlídka myšlenek a nápadů k dané situci a pomáhajícímu to může pomoci, kouknou na věc jinak. Dobře vedený Balint je super věc.~R^
 zejm 
  • 

učitel jako pomocník 

(13.9.2010 14:38:18)
Souhlasím, že se v těžkých životních situacích může stát učitel pro dítě nepostradatelnou oporou, průvodcem... Ale trochu bych se bála zasvěcování dítěte do konkrétních postupů u rozvodu, říkat mu, co bude následovat atd. Myslím, že na to učitel právo nemá a velmi rychle by na něj rodiče vyběhli, jak si dovoluje něco takového s dítětem řešit a něco mu vykládat. A vlastně bych se jim ani nedivila...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.