| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kudy kam? Do Opery! Zeptejte se Michala Horáčka, na Rodině Vám odpoví.

 Celkem 15 názorů.
 Honza Bl. (3holky+1kluk) 


Druhá míza 

(30.8.2010 13:19:16)
Pane Horáčku, když už jsme na serveru o rodině, mám otázku na tělo. Jak se to stane, že člověk, který vypadá jako poctivý a slušný, se nechá okouzlit mladou dívkou a zahodí léta budovaný a hezký vztah z manželkou, které slíbil, že s ní ponese všechno dobré a zlé, že ji nikdy neopustí a bude ji milovat a ctít až do smrti? A ještě, když si k tomu bere Boha za svědka?

Ne, já vás nechci soudit. Jen jste mi vzal vítr z plachet. Vždy jsem Vás pokládal za příklad člověka, kterého nezblbla ani sláva ani peníze. Je mi líto, že tomu tak není... Honza
 mišoň 


Re: Druhá míza 

(30.8.2010 15:17:59)
no já nevim, ale posuzovat morální kvalitu člověka podle toho jestli se rozvede, to mi přijde trochu utažené za vlasy. Vůbec nevíš jak to u nich v rodině vypadalo, tak nesuď.
 Honza Bl. (3holky+1kluk) 


Re: Druhá míza 

(30.8.2010 15:26:07)
To jste Vy, pane Horáčku? A proč neodpovídáte na otázku?

A teď vážne. Za prvé, ptám se pana Horáčka a za drůhé nikoho nesoudím. Neptal jsem se na to, co si kdo jiný myslí o mé otázce. Žijeme ve svobodné zemi a vyprošuji si, aby mi někdo říkal co si mám a co nemám myslet.

A ještě jednou upozorňuji, že pana Horáčka nesoudím. Prostě jsem ho považoval na základě jeho života za určitou autoritu. Potom udělal něco, co mne zamrzelo, a tak se ptám, co člověka k něčemu takovémů přiměje. A zrovna tak, jako jám mám právo se zeptat, má pan Horáček právo neodpovědět.


 Tragika 


Re: Druhá míza 

(30.8.2010 15:47:57)
Poslední mohykán je Marek Eben. Jestli se provalí jeho milenka, či se dokonce rozvede, ztrácím už veškeré iluze o svazku manželském a věrnosti mužů. Zatím Eben ctí - V dobrém i zlém-.
 Petrajda 


Re: Druhá míza 

(31.8.2010 0:39:24)
On to Marek Eben v nějakým rozhovoru říkal, že jen doufá, že na stará kolena nezblbne. V duchu jsem si říkala - ani nevíš, jak Ti fandíme:-)
 Stáňa a dva kluci 


Re: Druhá míza 

(30.8.2010 16:11:37)
Honzo, dobrá otázka, taky mě dost zklamal, už mi zbyli jen Libuše Šafránková s Abrhámem:).
 mišoň 


Re: Druhá míza 

(30.8.2010 18:14:24)
hoď kamenem, kdo jsi bez viny. Bylo by dobré šáhnout si hlavně do svého svědomí. Pro mě je Horáček autorita, rozvod-nerozvod. Je to prostě normální člověk a ten má jisté pudy, stejně jako my všichni. Někdo to holt ustojí, někdo ne
 Stáňa a dva kluci 


Re: Druhá míza 

(30.8.2010 22:27:05)
Možná tě to překvapí, ale ať sahám, kam sahám, mám ho čisté...Je zajímavý, jak máš potřebu řešit, že mě někdo zklamal, prostě to tak mám, to je celý:-).
 mišoň 


Re: Druhá míza 

(31.8.2010 9:58:42)
tak promin, já sem prostě trochu alergická na moralizování. Prostě nejsem dokonalá a tak to nechci ani po druhých.
 fisperanda 


Re: Druhá míza 

(30.8.2010 20:49:20)
Honzo, to je zcela mimo mísu. Pana Horáčka můžete hodnotit pouze jako umělce. Buď se Vám líbí, nebo ne, je to o vkusu, ale soudit něčí soukromí, o kterým nic nevíte, to Vám fakt nepřísluší.
Podle je mě je pan Horáček skvělý umělec, výborný skladatel, a je mi líto, že takových lidí u nás není víc.
Vy jste možná počestný občan, který by se nikdy nerozvedl a tak dál, ale pravděpodobně jste nedal světu ani jednu hezkou písničku, ani jste nás ničím neobohatil. Soukromí pana Horáčka Vám nepatří a nepřísluší Vám to hodnotit. Myslíte si, jak jste kvalitní člověk, protože byste se nerozvedl, ale hodnocení člověka, o kterým nic nevíte, to teda moc morální není.
 Kudla2 


Re: Druhá míza 

(31.8.2010 0:17:11)
Fišperando,

máš pravdu, že do soukromí jiných lidí nám nic není, a že na umělce a veřejně známé lidi klademe neopodstatněně větší nároky než na Frantu Vomáčku odvedle.

Ale přestože je tento pocit zcela nelegitimní, cítím to stejně jako Honza. Také jsem považovala pana Horáčka za výjimečný charakter, a také mě velmi zamrzelo, když jsem se v novinách dočetla o jeho rozvodu.

Nehodnotím ho jako člověka, ale bylo mi z toho smutno. Bez ohledu, jestli mám na takový pocit právo nebo ne.

 myš 
  • 

Re: Druhá míza 

(31.8.2010 9:40:04)
Tak mě Horáček taky zklamal. Hlavně proto, že prohlašoval, že životní partner se neopouští a byl tak morálně na výši nad těmi starochy okolo, co si pořizují mladší modely a pak bác a má vedle sebe taky ten mladej model. Kdyby alespoň před tím mlčel....mně byl tím, že žije se svou ženou tak dlouho a má k tomu takový postoj, tak sympatickej....

Jinak nevím, co ho k tomu vedlo, do jeho vztahu se ženou nevidíme nikdo, ale právo bejt zklamaní myslím máme. I se vyjádřit k tomu, jak to na nás působí.

 Honza Bl. (3holky+1kluk) 


Re: Druhá míza 

(31.8.2010 10:48:47)
To je zajímavé, kolik lidí reaguje na otázku, která byla položena někomu jinému... Proč je to mimo mísu? O uměleckých kvalitách pana Horáčka nepochybuji a jeho společnou tvorbu s panem Hapkou mám moc rád. Ale tady jsme na serveru o rodině a pan Horáček se rozhodl poskytnout rodině rozhovor na základě dotazů čtenářů. Tak jsem si dovolil položit mu dotaz, který mi vrtá hlavou od doby, kdy opustil svou manželku. Jak už jsem napsal, já ho nechci soudit. Ani já nejsem bez chyby a nemohu říci, že nikdy nešlápnu vedle. Ale jelikož byl pro mne pan Horáček (bez jakékoliv ikonizace) určitým vzorem zásádového člověka, zamrzelo mě to a chtěl jsem se zeptat, co člověka vede k takové zradě vlastních ideálů. Toť vše.
 Lucie 
  • 

Objevení talentu 

(30.8.2010 22:29:16)
Dobrý den pane Horáčku,

nejprve bych Vám chtěla složit hlubokou poklonu za Vaši tvorbu.
Mám spíše takový osobní dotaz. Nedávno mi jedna americká psycholožka sdělila, že mám rysy člověka, kterému se říká "gifted" - jsem přesvědčena, že víte, o čem je řeč. Proto bych se Vás ráda zeptala na Váš osobní názor k tomuto tématu.

1.)Myslíte si, že je možno v sobě objevit talent a vášeň ke psaní až v dospělosti? Není na to pozdě?
2.) Souhlasíte s tím, že škola zabíjí kreativitu?
3.) Máte nějaké doporučení, jak pracovat s vlastní kreativitou - jak ji rozvinout a hlavně se za to nestydět?

Velmi děkuji za odpověď. Lucie

 BARBARA 
  • 

Zdravím :-) 

(4.9.2010 8:47:02)
Dobré ráno, vážený a milý pane Horáčku,

zajímá mě, zda-li se nakonec narodilo děťátko jménem Praha ???

Díky Vám i panu Hapkovi...vše dobré,

Barbara

P.S.: Za týden mažu na Kudykam, ale doufám, že pak vyhraju ještě nějaké grátis lupeny :-))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.