| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Farmářem nebo mořským vlkem?

 Celkem 9 názorů.
 Věra 
  • 

Dům na kolečkách 

(4.8.2010 9:07:58)
Článek je hezký, ale je tam jedna dost podstatná chyba - v obytném autě se za jízdy NESMÍ dělat nic jiného než sedět, připnutý pásem, stejně jako v kterémkoliv jiném autě, tudíž všechny nabízené kratochvíle za jízdy neplatí.
 JanaJana 
  • 

cena 

(4.8.2010 10:50:55)
Bohužel z výše uvedených variant dovolené nejlevněji opravdu vyjde ta "od švédského stolu k pláži". Last minuty se dneska dají sehnat za pakatel, narozdíl od tuzemské dovolené na statku nebo pronájmu karavanu. A protože my od švédského stolu k pláži taky neradi a peněz moc nemáme, jezdíme po ČR a SR pod stan a jednou za rok někam dále do zahraničí do penzionu s vlastní kuchyňkou a děláme všemožné výlety po okolí. Karavan by se mi líbil, ale nevím, kde bychom ho měli po celý rok "uskladněný" a je to hodně velká investice.
 Bela a smečka 


Obytňák 

(4.8.2010 14:23:09)
Je to 2 roky, co jsme si půjčili obytný vůz a jely na týden po Čechách. A musím říct, že nás to nenadchlo. Se třemi dětmi ve věku 1,5 roku, 5 a 7 let a se psem, jsme si totálně lezly po holavách. MOžná s dospělými to je o.k., furt se někdo někde necpe, posedí, počká... ale v tom malém prostoru to bylo v našem složení dost divoké. Další kapitola byly české kempy. Tváří se, že jako levné ubytování, ale ve finále se to nasčítá - poplatek za auto, za osobu, za sprchu, za elektriku.... takže finančně jste na stejno jak v penzionu, ale úroveň ubytování je zde právě ta levná. Pokaždě jsme zdlouhavě hledali kam jet, aby byl v blízkosti kemp a do poslední chvíli jsme byli navíc nejistí, zda budou mít místo. Ke konci týdne už toho měl manžel dost a odjeli jsme do holandského kempu, který provozují v ČR holandští majitelé pro klientelu z Holandska. Sice dražší ceny, ale kvalita úplně jinde, moderní, čisté, udržované (malý postřeh: po osprchování zde po sobě ubytovaný host vytře nacákanou vodu, aby ten co přijde po něm, měl komfort). Takže pro nás je rozhodně lepší apartmán s 2 pokoji a kuchyňkou a výlety podnikat z jedné základny.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Obytňák 

(4.8.2010 18:35:23)
My hodně jezdíme stanovat a karavany a přívěsy nás lákaly, ale jen do té doby, než jsme si spočítali na kolik by nás ta dovča vyšla. Přesně jak píšeš. Do ciziny se zřejmě prodraží i doprava, protože to auto víc požere a asi i mýtné bude dražší, ceny v kempech, které jsou za stany docela příznivé vyšplhají do závratné výšky, ale komfort vlastně zůstane stejnej, a skoro bych řekla, že ve stanu se člověk líp vyspí než v zavřené konzervě. Koupit je to drahý a kde bychom parkovali v zimě a pronajmout, to bychom se nedoplatili. Přestalo nás to zajímat.
 Červánek 


Levná dovolená? 

(4.8.2010 14:35:55)
S rodinou máme vyzkoušenou jak agroturistiku, tak obytňáky.
Agroturistika je u nás ještě stále v plenkách. Objeli jsme Rakousko, Německo, Polsko i ČR a domnívám se, že každá země má něco do sebe. Ale samozřejmě nejlépe jsou na rodiny s dětmi připravení v Rakousku a Německu. Tam je to běžný způsob trávení dovolené rodin s těmi nejmenšími dětmi. Co se týče finanční náročnosti - je to otázka, jak si to nastavíte. Pokud si budete vařit a nakoupíte část potravin v ČR, není to zase tak drahá záležitost. Pokud se budete stravovat v místě, náklady šplhají. Přesto ty dovolené patří k těm nejhezčím, co jsme zažili...

Kempování - ať už s obytňákem nebo ve stanovém bydlíku - to je otázka toho, na jaký komfort jste zvyklí a co máte k dispozici (plynový vařič, vlastní záchod, sprchu atd.). Souhlasím s tím, že české kempy mají ještě hodně co dohánět (nebo jsem možná měla jen smůlu na ty méně kvalitní...). A absolvovali jsme obě dovolené i s úplně malým dítětem...
 Červánek 


Špatné informace 

(4.8.2010 14:36:53)
A vůbec nekomentuji to, že si autorka špatně ověřila informace o tom, co lze či nelze dělat za jízdy v obytném voze:o)))
 Myss 


chata v Krkonoších na týden za 5tis. 

(5.8.2010 7:33:44)
ahoj holky,onemocněl mi chlapeček,máme zaplacenou dovolenou v Krkonoších,od soboty 7.-14.8.,bohužel tedy nepojedem,peníze nám nikdo nevrátí.Stála 8tis (mám fakturu),byla bych šťastná za 5tis,kdyby měl někdo zájem,byla by to malá náplastička,protože momentálně si nejvíc přeju,aby kluk nebyl v horečkách.Je to v pěkném prostředí,3ložničky,dole obývák s kuchyní,vše pěkné,kdo by měl zájem,vše doložím,včetně voucheru,trasy a možností výletů,které jsme už plánovali.Koupaliště s tobogánem u chaty.Cyklostezky atd.
 Eržika. 


..jde to i jinak 

(6.8.2010 10:36:38)
nijak mě článek nenadchnul...

aktivní prázdniny pro nás za pár kaček:

oprava hradu pro rodiče s dětmi v rámci Hnutí Brontosaurus
tábor rodiče a děti s vodními turisty
 Oluše+Neli05+Linda08 


Zajímavý článek 

(8.8.2010 4:59:11)
Článek se mě velice líbil. To co se doopravdy smí nebo nesmí dělat v obytném autě s dítětem mě nepřijde vůbec důležité. Kdo z Vás si vyzkoušel ujet v obytném autě za co nejkratší dobu na cílové místo 4tis. km bude vědět, že dítě se v autosedačce opravdu udržet nedá a pokud je venku sněžná bouře nelze se jít ani vyřádit ven, takže člověk to dítko prostě vypustí si hrát, alespoň na tu nejnutnější dobu. Mluvím o 1,5r. statém dítku. A co znám rodinky se staršíma dětma cca 10, 12let komfort je opravdu podstatně vyšší, např. děti mají mezi sebou stůl, takže mohou hrát stolní hry, šáhnout si do lednice pro svačinu atd.
Ohledně cen kempů nevím, my pokud je to možné kempujeme mimo kempy, vaříme si sami, ale z místních potravin s občasnou návštěvou restaurace je cena dovolené minimální.
Chápu, že to není cesta pro každého, jen bych to prostě nezatracovala.
Autorce velice děkuji za článek.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.