| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdy už táta přijde domů?

 Celkem 108 názorů.
 Dagmar Bartůšková 


:-) 

(7.6.2010 9:06:53)
Moc držím palečky, ať to zvládnete :-)
 BIBI 
  • 

Nechápu, 

(7.6.2010 9:11:04)
sama bych si s někým, kdo byl ve vězení nezačala a už vůbec neměla děti (i když možná jsem ovlivněna svou praxí), ale přeju, aby to rychle uteklo a hlavně, aby pak manžel našel vůbec nějaké pracovní místo.
 Betina 


Re: Nechápu, 

(7.6.2010 12:03:43)
no já spíš nechápu, proč to neřekl, když to musel vědět, že ještě půjde znova do vězení a to mi přijde teda hodně hodně nefér - mít děti, něco plánovat a neříct to ani svojí ženě, no nevím, jestli se dá takovému člověku věřit
 Ren 
  • 

Re: Nechápu, 

(14.6.2010 8:47:39)
Ja autorku chapu a drzim ji pesti. Znam spoustu lidi, co nekdy udelali chybu a pak ji proste pred sebou tlacili a doufali, ze se na to treba neprijde, ze to nejak vysumi. Ne kazdy je dost silny, aby sve problemy vyresil razne predem. Myslim, ze manzel za ty roky manzelstvi ukazal, ze se chce snazit. Paradoxne bych se obavala, aby mu to vezeni v te ochote se polepsit spis nepritizilo. Kdovi s jakymi typky se tam pozna, jestli se od nich dokaze distancovat, kdyby chteli pozdeji navazat kontakt a tahat ho do nejakych pruseru.
 16.5Salám&Lajka14 


Ehm... 

(7.6.2010 9:18:37)
"Možná si teď pomyslíte, že jsem blázen, jako hodně lidí v mém okolí. Možná jo. Možná by spousta manželek v mé situaci podala žádost o rozvod a udělala za sebou tlustou čáru."

Nevím, proč bych si to měla myslet. Mně pokrytectví společnosti v tomto směru připadá spíš úsměvné. Prakticky každému přijde normální sebrat v práci tužku, vyřizovat si soukromé hovory nebo si kopírovat vánoční gratulace, patří k běžné praxi podvádět při pobírání sociálních dávek, shánět účtenky na věc po záruce od někoho jiného atd. atd., ale zloději jsou jen ti, co sedí ve vězení a od nich radši dál, protože jsou to oškliví kriminálníci. ~;)
 Amina 
  • 

Re: Ehm... 

(7.6.2010 9:25:57)
Stoprocentní souhlas. Pokrytectví u nás je na hooooooooodně vysoké úrovni:-) Alespoň něco.
 maaf 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 9:36:25)
Monty, zloděj je určitě každý, kdo krade. Ale jen takový zloděj patří do vězení, který už překročil společensky přípustnou míru - ať už tím, že ukradl věc vysoké hodnoty nebo krádež provedl v zákoně kvalifikovaným způsobem. Morálka lidí, co berou jako normální, že některé věci jsou "společné" a že "nikomu neubude", když se to vezme, je fakt nízká. Ale dávat rovnítko mezi takové lidi a lidi, co někomu vlezou do bytu a odnesou si televizi nebo se Ti hrabou v kapse? Nevím, co provedl manžel autorky, nijak ho tímto neodsuzuji, ale přesto s Tebou nesouhlasím.
 Kateřina 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(7.6.2010 11:15:53)
Můj manžel byl také málem kriminálník a za dost vysokou částku.Po maturitě nastoupil do fabriky, kde dělal skladníka. Všimli si s pár kolegy,že se vyhazuje skelná vata,která nebyla I jakosti. Přišlo jim to líto a začali ji prodávat,zájem byl velký. Nenapadlo je, že je to krádež,místo na skládku ji prostě odvezli zájemcům.Přišel nový ředitel a seděl v hospodě, kde to jeden z kolegů vyprávěl kamarádům, jaký má pěkný přivýdělek(jako z blbého filmu). Ředitel si je všechny pozval a řekl, když se přiznají, nebude nic hlásit a vyřeší se to "jen" výpovědí. Všichni se písemně přiznali a bylo na ně podáno trestní oznámení. Škoda byla taková, že by si odseděli pěkných pár let (i když to byl jen odpad), ale přišla velká Havlova amnestie. Můj manžel v životě nic neukradl, za těch 8 let neudělal nic nepoctivého a podniká také velmi poctivě, až se nám známí smějí, že jsme blbí, že přiznáváme všechno do daní.Nebýt amnestie,jeho život se mohl kvůli mladické debilitě ubírat jiným směrem a místo poctivého pracovitého člověka tu mohl být recidivista bez práce a rodiny - začínat si s kriminálníkem je přece špatně, že.
 DENISA 


Druha strana mince 

(7.6.2010 12:08:48)
Pri cteni clanku jsem si domyslela, ze to skonci tak, ze vzornemu tatkovi rupne v kouli a na dovolenou si vydela nezakonym zpusobem, jak byl zvykly zamlada a pujde sedet. Nastesti se tak nestalo a asi sel sedet za neco, o cemz uz davno doufal, ze je promlcene. Ze autorka byla blba a naivni, kdo z nas nebyl ve 20ti? Kolik zen si vzalo alkoholika, jenom proto, ze verily ze se polepsi a dopadly daleko hur. A pisatelka nedopadla dle ocekavani vsech, naopak blbnoci mladoch se nasel, coz se taky stava a stal se z nej sporadanej clovek. Samozrejme ji lituju, ze ted musi byt takovych mesicu na deti sama, ale na druhou stranu, stalo se a neda se to odstat a alespon to v jejim manzelovi posili jeho odhodlani zit sporadanym zivotem.
 BIBI 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(7.6.2010 12:20:46)
Vážně je nenapadlo, že je to kráděž? To jako skutečně nebo to myslíš jako vtip?
 Bibia 


Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(7.6.2010 12:57:55)
Kůůůůrňa!!! Bibi jsem já ~t~~t~~t~
 Bumbi&05,08,10 


Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(8.6.2010 0:35:04)
myslíš jako, že místo, aby to vyhodili na skládku, tak to prodali??? naprosto věřím, že jim to nedošlo.
 BIBI 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(8.6.2010 10:53:41)
Pak se ale domnívám, že to byli úplní pitomci.
 BIBI 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(7.6.2010 12:22:08)
A jen tak mimochodem není to jen kráděž, ale i podvod a daňový únik
 Aneka_ 


Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(7.6.2010 12:23:25)
Psala jsem totéž, nejen krádež, ale i podvod jako pra*e~t~
 markéta s párkem 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(7.6.2010 14:14:57)
A bylo to opravdu za krádež? Jestli to bylo ještě za totáče, nebylo to za neoprávněné podnikání? I když nevím, na co byla vyšší sazba. Ale na rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví, což mohl být jeho případ, vyšší než za "prostou" krádež.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(7.6.2010 14:27:37)
Tipla bych to na to rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví.
 Jája 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(7.6.2010 15:10:45)
Kateřino, manžovi držím palce a zavřít by potřeboval onen ředitel. Pokud se něco vyváží na skládku, ale šlo by to využít, pak by ti chlapi spíš měli dostat vyznamenání, že neznečišťují životní prostředí, a ředitel padáka, že okrádá firmu.
 maja 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(7.6.2010 21:13:56)
Jájo, nezlob se , ale s tím nemůžu souhlasit...ke mě na dvorek taky nemůže nikdo jen tak přijít , sebrat rozbité cosi s tím , že je to odpad a naložit s tím podle svého. To je taky krádež a je to naprosto stejné jako ve fabrice...i ve fabrice to někdo ( fabrika) koupil a tudíž je to fabriky a i kdyby se fabrika rozhodla to vyhodit je to jen a jen její věc. Jako já si doma taky můžu vyhazovat co chci...pokud se někomu ve fabrice zdálo, že vata se vyhazuje zbytečně tak měl jít za řiditelem a upozornit na to, nebo podat zlepšovák nebo cosi udělat...a ne vatu ukrást a ještě jí prodávat.To se docela divím, že je fakt nezavřeli. To mohli být desetitisíce, statisíce peněz. ...pokud je vyhazování vaty neekologické, apk měl být upozorněn třeba odbor životního prostředí nebo něco takovýho.....všeobecně je problém to, že lidi ve fabrice, v kancelářích, no prostě všude si mylsí, že to co jim tam válí je všech...omyl.
 Bumbi&05,08,10 


Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(8.6.2010 0:36:36)
jo, ale tyhle filosofický úvahy předkládej ve fabrice skladníkovi z učňáku. Nejsou všichni myslitelé...
 Jája 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(8.6.2010 8:23:17)
Promiň, ale když něco leží třeba u popelnice, a já mám možnost to dál použít, tak proč to má ležet u popelnice a být hozeno na skládku? Já přece nekradu, a ani ti ve fabrice nekradli, oni jen použili něco, co by jinak hnilo na skládce.
Dám ti příklad: sháněla jsem starý kastrol, abych měla do čeho sypat žrádlo slepicím. Nemusím jim dávat nový a doma jsem žádný starší neměla. Vzala jsem si ho o železném dnu z hromady, určené do šrotu. Jsem teda zloděj? Promiň, původnímu vlastníkovi to bylo na nic, ale mně (teda mým slepicím) to posloužilo.
Jiný příklad: vyhazovali jsme pračku. Soused to viděl a vzal si z ní motor. Proč ne, mně by byl k ničemu.
Stejně tak jsme si třeba z Kovošrotu odvezli traverzu, když jsme potřebovali přepažit otvor na oknem. Kovošrot nám to dal za výkupní cenu, protože on za šrot zaplatil.
Takže použití vyhozeného já osobně za krádež nepovažuju. Chápu ale, že nelze provozovat burzu použitých věcí, které by se někomu mohly hodit. Tak, jako odkládám použité šatstvo pro bezdomovce a ty, co si ho třeba nemůžou dovolit, tak třeba daruju nábytek, co se dá ještě použít, ale já ho nemám kam dát. Takhle jsme třeba darovali gauč za odvoz, skříň za odvoz, proč ne. My to nepotřebujeme, a zase jsou lidi, co se jim to hodí, Až se vzmůžou, věc vyhodí nebo darujou dál a koupí si lepší.
 BIBI 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(8.6.2010 10:53:05)
To, co popisuješ, je úplně jiná záležitost. Díky tomu hrnci pro slepice jsi nerealizovala příjem, který si nedanila.
 DrMIK 


Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(12.6.2010 6:06:26)
Mam ten pocit, ze v tomto pripade to bylo trosku jinak, oni tu vatu prodavali za penize...takze slysny melousek nebo bokovka nebo vedlejsak, jak se tomu rikavalo, ne? Rozhodne by asi bylo spravnejsi zajit za vedenim podniku a domluvit se bud, at s tim podnik neco udela, anebo jestli je ok to dal vyuzit.
 Iveta 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(8.6.2010 22:36:03)
Musím reagovat. Podle tebe je zloděj každej bufeťák, co najde u popelnic a přivlastní si kdejakej krám?
 maja 
  • 

Re: Ehm... - můj manžel byl také málem kriminálník 

(9.6.2010 14:10:56)
souhrnně pro všechny takto reagující.... skutečně je to něco jiného vzít věc , kterou dal někdo k popelnicím a věc , která je v něčím prostoru odložená , uskladněná. POkud vezmeš něco od popelnice tak je to ok, dotyčný umístil nepotřebnou věc na k tomu určené místo s jasným poselstvím...nechci to. Ale pokud v prostoru továrny jsou umístěny zbytky vaty , o které se domnívám, že je k ničemu, nemůžu si jí vzít, protože prostě a jednoduše není moje. Pokud jí mládenci chtěli, tu vatu, měli jít za šéfem a říct : budete to ještě na něco potřebovat? Budete to vyhazovat? Ano? Tak já bych si to zdovolením vzal, nebo odkoupil za korunu nebo něco takového. ...
příklad z praxe: u nás v továrně se vyhazoval elektrotechnický odpad, spolu s kovovým a i z elektrotechnického se odmontovávali kovové součástky. Vše určené k likvidaci se dávalo do kontejneru a ten se potom odvážel kamsi, kde se to likvidovalo. Část peněz zaplatila továrna za likvidaci, část zase oni zaplatili továrně za to, že odevzdala "šrot". Je tu snad někdo kdo si myslí, že z kontejneru na vyhození si mohl kdokoli cokoli vzít , když to bylo na vyhození??? Že si z toho mohl bez dovolení něco odmontovat, a nedejbože sám to prodat do šrotu?? Dámy....nejsme v socialismu.
 DaVinci 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 14:02:13)
Tak to já naopak souhlasím s Monty a vůbec si nemyslím, že zloděj je až ten, který překročí nějakou mez. Ano, kdo něco provede, má dostat trest a pak má dostat šanci svou chybu napravit. A také bych šetřila slovy - To já nikdy!!! Takový chlap mi nesmí přes práh!!! Každý, kdo řídíme auto, jsme jednou nohou v kriminále, každý, kdo podniká, kdo nese za něco zodpovědnost... Pisatelce držím palce a doufám, že její manžel a táta jejích dětí ocení, co pro něj dělá a až se vrátí, tak jí bude na rukou nosit.
 MrakovaK 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 21:36:02)
když řídím, jsem jednou nohou v kriminále, ale nenapadlo by mě vykradnout byt..~Rv
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 21:41:59)
Mrakova,
ale autorka taky nepíše, že by její manžel vykrádal byty, že jo. ~;)
 Ananta 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 17:46:21)
U nás jde spíš o to jestli tě chytí. Plno mnohem větších zlodějů nikdy sedět nebude a ještě se celý život budou tvářit jsou společensky na výši.
 Jája 
  • 

Re: Ehm... 

(8.6.2010 8:25:47)
Přesně, zloděj (nebo jiný, kdo porušil zákon, není ten, kdo něco provede, ale ten, kdo má tu smůlu, že je posléze chycen. Může to být klidně i dítě, co v obchodě ťohne čokoládu.
 Hilly. 


Re: Ehm...-trouba 

(7.6.2010 9:40:56)
Souhlasím s Monty.To že pán sedí ve vězení vůbec nemusí znamenat, že je ostřílený kriminálník, ale obyčejný "trouba", který udělal v životě pár blbin.
Dneska sedí v kriminálech spíše drobní podvodníčci, ti skuteční, co kradou v milionech, se tam nikdy nedostanou, zaplatí si k soudu třeba vyhlášeného Sokola a jsou z toho venku.Zrovna teď bojujeme s jedním podvodníkem, který krade v milionech, ale už v tom má praxi a bohužel je chytřejší než policie~:(
 Katla 


Re: Ehm...-trouba 

(7.6.2010 15:05:24)
nemusí bej tani truba, prostě byl mladej, nezralej, vyklejenej, nezakotvenej.
 slaměnka 
  • 

Re: Ehm... 

(7.6.2010 9:56:43)
Souhlasím s Monty. Přesto, samozřejme, souhlasím s trestem za krádeže.
Kdysi mi jedna známá říkala, že si postavili chatu - to víš, manžel dělá u "jmenovala jednu velkou stavební firmu". Tam to prostě odepíše a je to....a opravdu nešlo a dvě cihly :-(...zvláštní, že si ani jeden z nich nemyslel, že kradou...
Zakladatelce držím palce, ať mají manžela i tatínka rychle doma.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 10:01:02)
Podotýkám, že také souhlasím s trestem za krádeže (a nejen za ně). ~;)
Mimochodem, pokud jsem to správně pochopila, manžel pisatelky dělal jako mladík koniny a dojel na to. Znám v okolí takových případů, kdy mladí kluci páchali trestnou činnost a ještě to brali jako "děsnou srandu" a dneska jsou z nich tátové od rodin, co seberou maximálně tu tužku v práci.
 maaf 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 10:22:47)
Danielo, jde o to, co si představuješ pod označením zlý člověk. Já jsem se v práci setkala se spoustou "kriminálníků" a i když většina na první pohled působila naprosto společensky přijatelně a komunikace s nima byla na úrovni, v životě bych jim nevěřila. Jeden známý vysekal z průseru zlodějíčka aut a pak si od něj nechal opravit své auto (výraz vděku). Myslíš, že to auto ještě má? Nemá. Ví, kdo ho vzal, kdy a jak, kde to auto je a má smolíka, protože druhá strana je lépe organizovaná. A to má ten známý právnické vzdělání a známosti a v podstatě si myslel, že i odhad na lidi. Takových případů bych mohla uvést víc. Nejsem pro plošné odsuzování lidí jen pro nálepku "kriminálník", ale své děti budu zcela účelově učit, že věřit jim nemají. Až poté, co je poznají, tak ano. Ale přistupovat primárně ke "kriminálníkům" ve stylu, kdoví jak to všechno bylo, mi přijde trochu naivní.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 10:28:54)
Pilar,
já svého syna učím, že nemá věřit nikomu. ~;) Podrazit tě může jak člověk trestaný, tak dosud netrestaný. Nemám ráda škatulky.
 maaf 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 10:34:39)
Monty, já s Tebou souhlasím. Škatulky taky neuznávám, ale tady si myslím, že jde trochu o něco víc než o škatulku (přesvědčovat Tě ale nebudu, mám zcela dětinskou radost, že jsme se dnes v podstatě shodly). Autorce přeju, ať je to jediné období v životě bez tatínka a manžela.
 slaměnka 
  • 

Re: Ehm... 

(7.6.2010 10:36:27)
Pilar,
především by měly vědět, že každému můžou věřit až potom, co člověka poznají .... Falešní nejsou, bohužel, jen "kriminálníci".
 Bibia 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 12:47:09)
Vrah a násilník, pro mně bude vždy zlý člověk, i když může své děti a rodinu milovat až za hrob!!! Je to vrah a násilník.... a já si nedovedu představit, že to může být hodný člověk!!!
 Ssilvie, Kubík, Domi a Maty 


Re: Ehm... 

(8.6.2010 18:28:21)
Vrah je i ten, kdo způsobí nehodu a někdo jiný u toho zemře. Myslíš, že je to vždy kriminálník, padouch,zlý člověk, nedá se mu věřit...?

Autorce držím palečky, myslím, že manžel už měl nastartováno na "hodný" život,...doufal nejsíš v promlčení.
 Lionka 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 11:13:59)
...Znám v okolí takových případů, kdy mladí kluci páchali trestnou činnost a ještě to brali jako "děsnou srandu" a dneska jsou z nich tátové od rodin, co seberou maximálně tu tužku v práci. ..
a ještě tu o Červené Karkulce~t~~t~~t~~t~
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 13:53:45)
No, zrovna nedávno jeden nynější ředitel firmy a vážený člověk vyprávěl v hospodě, co dělali s klukama na střední... ostatně, když si vzpomenu sama na sebe, taky by se ledacos našlo. ~;)
 Grainne 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 14:13:10)
Monty, no ale.....zodpovědnost, zodpovědnost a zase zodpovědnost.

Mně ty kýble místní zodpovědnosti dočasně vypudily a ejhle, jen sem vlezu, zase taková nástraha, zase někdo nezodpovědný běhá po tomto světě.
Jednala bych stejně, jako zakladatelka a to bez debat a bez podmínek. Kiks může udělat kdokoliv z nás a obvykle i udělá, někomu to projde, někdo se tiše nezmíní a jiný to odskáče s celou parádou našich správních aparátů. Mně by k úvahám úplně stačilo, že toho člověka miluju a žádné indicie nevylučují normální život s tímtéž v budoucnosti.
 nicnic 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 12:55:24)
Monty, mám radost, že jsi nezklamala :).
Pro zakladatelku: jsi moje jmenovkyně, nevím, jestli to jméno nenese samo o sobě nějakou fatálnost. Moc ti držím pěsti a hlavu hrdě vzhůru. Nemáš se za co stydět, naopak, mnohé by tě měly obdivovat.
 ada 
  • 

Re: Ehm... 

(7.6.2010 14:38:57)
promiň, ale za co by mnohé měly autorku obdivovat?
To, že si vzala za manžela člověka, který opakovaně spáchal trestný čin (jeden, za který si odseděl 4 měsíce, jeden, za který dostal podmínku, kterou následně porušil zřejmě dalším trestným činem) a věděla, že není "svatý"? To byl její risk, já bych do toho teda nešla a to ani ve dvacíti, prostě jsem měla jiné představy a nároky na partnera...
Ale nejhorší na tom je, že jí takovou informaci neřekl, ačkoli to dobře věděl (muselo být vydáno usnesení soudu o přeměně trestu, rozhodnutí o odkladu atd.) Mimo jiné jsem neslyšela o odkladu z důvodu přeplněnosti věznic, v zákoně to teda rozhodně jako důvod odkladu není, bůhví, co jí navykládal. Já už bych mu teda nemohla věřit, a i když bych od něho teď v její situaci asi taky hned neodešla, tak nevím, jestli by měl náš vztah budoucnost. Co jí neřekne příště?!
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 14:49:49)
ado,
tys toho asi neslyšela hodně. Věznice opravdu jsou přeplněné a odklad u méně závažných deliktů je na to konto docela dobře možný. Kromě toho nenastoupení trestu v daném termínu není samo o sobě (nebo donedávna nebylo) přičítáno odsouzenému k tíží, nic se mu za to nepřidávalo, prostě si odseděl to, co měl od chvíle, kdy ho čapli nebo kdy se přihlásil sám. A nemělo to vliv ani na možnost prominutí trest
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Ehm... 

(7.6.2010 14:50:48)
...pardon, ujelo mi to dřív.
Na prominutí části trestu v závislosti na paragrafu, za který byl dotyčný odsouzen (tzn. půlka nebo třetina).
 Katla 


souhlasím s tresty za trestné činy ale nesouhlasím s těmi odklady  

(7.6.2010 15:16:58)
Polud za méně závažný čin není systém schopen zajistit potrestání do jsité doby, tak by se to holt mělo buď promlčet nebo nahradit jiným trestem - odpracovat na veřejně prospěšných pracech nebo zapatit velkou pokutu. Přece je z hlediska nápravy zcela kontraproduktivní, aby začal člověk něco budovat - něco pozitivního - rodinu, kariéru - a přitom měl za krkem neodpykaný trest.
A naopak - když bude s budováním čehokoliv postivě čekat, až mu bude umožněno si to odsedět, tak ty roky jsou přímo pobídkou k tomu, aby zase do něčeho spadnul.
Mmně ten odsklad letitý připadá jako velmí drsný návdavek celého trestu.
 ada 
  • 

Re: Ehm... 

(7.6.2010 22:49:03)
Monty, teď si mě pobavila, ne že bych slyšela všechno (to jsem ani nepsala), ale myslím, si, že o justici toho vím o trochu víc než ty vzhledem k mému povolání. :)
Takže zkus se podívat na § 321 až 323 tr. řádu upravující výkon nepodmíněného trestu, pokud nejde o zdravotní důvody lze odložit výkon trestu "ze zvlášt závažných důvodů " max. na šest měsíců od pravní moci rozhodnutí, avšak toto se týká jen u trestu nepřevyšujícímu 1 rok, což ani není tento případ, takže platí lhůta max. jeden měsíc od právní moci.
 Hrochy 


Re: Ehm... 

(10.6.2010 18:09:32)
~R^~R^
 BIBI 
  • 

Co mi ještě připadá  

(7.6.2010 10:43:46)
vcelku sprosté, je to, že se manželce nezmínil, že ho ještě čeká trest za porušení podmínky - aspoň tak mi to z textu vyznívá, že autorka vůbec netušila, že má podmínku porušil a že má odklad. Mě to připadá jako sprosťárna - oženit se, udělat dvě děti, nezmínit se o tom všem manželce a pak jí je nechat na krku.
Připadá mi to stejné jako si někoho vzít, odjet na svatební cestu a pak se jen tak mimochodem zmínit - jo, lásko, říkal/a jsem ti, že dlužím několik milionů?
Nebo se s někým pořídit dítě a ke konci těhotenství se zase jen tak mimochodem zmínit - říkal/a jsem ti, že jsem přenašeč/ka genetické choroby?

Děti jsou prostě závazek a celoživotní, proto nechápu, že mu tahle informace nepřišla dost důležitá na to, aby se o tom zmínil manželce. Ve mě by asi i hlodal červíček - vím už teď vážně všechno nebo mě ještě někdy čeká podobné ráno?
 maaf 


Re: Co mi ještě připadá  

(7.6.2010 10:57:26)
BIBI, on to ani nemusí být takový podraz z jeho strany, jako spíš naivita autorky. Pokud byl/je závislý na automatech, lze předpokládat, že trestný čin byl spáchaný v souvislosti (nebo v důsledku) s touto aktivitou. Podmínka se pak mohla vztahovat právě na to, aby už nehrál, nechodil do heren apod. Což předpokládám dělal (a ne poprvé, jen měl štěstí), jinak by manželce nevolal odkudsi, když ona spala. Pokud to tak nebylo, tak se autorce omlouvám, ale mě to napadlo ještě před příspěvkem BIBI.
 BIBI 
  • 

Re: Co mi ještě připadá  

(7.6.2010 11:01:17)
V článku právě není moc informací. Ale pokud porušíš podmínku, dostaneš trest a odklad, tak prostě víš, že to jednou odsedět půjdeš. Takže já to chápu tak (možná správě, možná blbě), že před lety porušil podmínku, znal důsledky, ale neobtěžoval se o tom manželce říct, přitom věděl, že to jednou odsedět půjde.
 maaf 


Re: Co mi ještě připadá  

(7.6.2010 11:08:12)
BIBI, ten odklad jsem nějak přehlídla. Chápeš to asi správně. Ona autorka píše hezky a emotivně, že nečtu pozorně a spíš se dojímám (a naštvávám současně). I jsem si dokonce domyslela, že před telefonátem spala.~f~
 BIBI 
  • 

Re: Co mi ještě připadá  

(7.6.2010 12:19:52)
a nejhorší na tom je, že pokud srovnám jeho situaci (je ve vězení) a její situaci (pravděpodobně na RD, živí sama 2 děti), tak on má proti ní s prominutím úplnou havaj.
Přitom se mohl zachovat férově - říct manželce před svatbou, že ho vězení ještě čeká, ona by se i o dětech tak rozhodovala plně informovaná s vědomím, že na ně jednou zůstane nějakou dobu sama, podle věku dětí by je na to mohli i připravit a nebyl by to pro ně tak velký šok.
 enny 


Re: Co mi ještě připadá  

(7.6.2010 14:06:01)
Právě - já chápu, že někdo může udělat blbost, když má ale rodinu a děti.. zkrátka měl by být trošku za ně i odpovědný, snažit se - v rámci možností - se o ně postarat.. Omlouvám se, jen jsem přelétla očima, nevím, kdy to podmínku porušil (to už měl rodinu?).. když ale měl dvouleý odklad, snad by se mohl zmínit manželce, mohl by s ní řešit, aby nebyla naráz na vše sama.. Jestli je jinak fajn, stará se o děti atd., tak pro mě by bylo asi nejhorší, že mi nezmínil..
 maja 
  • 

Re: Co mi ještě připadá  

(7.6.2010 21:18:28)
Já dost dobře nechápu jak je možné aby někdo před 7 lety něco spáchal, odsoudili ho, dali podmínku atd a zavřeli ho až po 2 letech protože mají plno????....a mimochodem,to musel 100% vědět
 Irena 
  • 

Držím palce 

(7.6.2010 11:02:53)
Nemyslím si, že jste blázen. Podle toho co píšete, se váš manžel změnil (připadá mi to tak - do práce chodil, o děti se staral). Teď jde do vězení za záležitost spoustu let starou. Vnímám to jako chybu našeho systému, trest přišel v okamžiku, kdy polepšenému člověku v podstatě zničí život. Je mi to líto a držím palce. Píšete, že není úplně svatý, nevím co si pod tím představit - alkohol, nevěra,zpronevěra nebo jen že řídí po jednom pivu? To že je někdo ve vězení kvůli mladické pitomosti nevnímám jako nic zásadního, kvůli čemu bourat rodinu. Viděla jsem rodiny, kde byl chlap ochlasta a násilním a bylo to dost kruté...
 Petra+Betynka 
  • 

To snad ne 

(7.6.2010 12:06:40)
Vážně nechápu. Na takového muže bych se nemohla už ani podívat. Už právě kvůli dětem. Nebo že by to přece jen byl skvělý otec? Kdy to udělá příště?
 Aneka_ 


Re: To snad ne 

(7.6.2010 12:12:08)
Také mne přakvapuje najivita lidí, ale budiž, každý jsme nějaký. Ale co ne fascinuje, je pohled na věc, třeba Kateřiny "...Škoda byla taková, že by si odseděli pěkných pár let (i když to byl jen odpad), ale přišla velká Havlova amnestie. Můj manžel v životě nic neukradl...."
No nevím, zda nejsem úplný debil, ale když rozprodali cizí vatu a peníze si ponechali, tak to nejenže JE krádež jako vrata, ale i podvod, pokud se nemýlím. No a pak slova o tom, že manžel nikdy nic....ni příjdou přinejmenším zvláštní~t~
Nevím, zda bych věřila člověku se záznamem v TR~d~ a na děti s ním bych dlouho hledala odvahu.
 Aneka_ 


Re: To snad ne 

(7.6.2010 12:13:03)
zase samá chyba - ~d~
 maja 
  • 

Re: To snad ne 

(7.6.2010 21:21:04)
Aneko, mám více méně stejný názor jako ty, jen bych to nevztahovala na "trestní rejstřík" spíš na trest a za co byl. Protože to fakt můžeš někoho porazit v autě a flastr máš hned.
 Theend 


Eleno, 

(7.6.2010 12:46:02)
mně hlavně přijde krutý systém, kdy si člověk nejde odsedět svůj trest hned, ale za mnoho let... může už být někým úplně jiným, což Váš manžel asi i je. V jeho případě už nemá trest odnětí svobody žádný smysl, je to jen zátěž pro něj, pro Vás a Vaše děti, pro zaměstnavatele i pro celou společnost. Dnes je to fungující otec Vašich dětí a Váš fungující partner, proč byste ho měla opouštět? Zkusili jste podat žádost o milost? Přeji Vám hodně sil a ať se Vám muž co nejdříve vrátí domů.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Eleno, 

(7.6.2010 15:03:00)
Souhlasím s tímto názorem ... bohužel každého minulost jednou dožene, nevidím ale důvod, proč nad člověkem, kterým se během této doby stal, a který je třeba úplně jiný, hned lámat hůl.
Nechápu ty komentáře plné předsudků a Eleno, držím palce, ať to čekání má doopravdy smysl a ty se nezklameš (ale mezi námi, to může každá z nás i v člověku, který doteď šlapal jako švýcarské hodinky).
 Katla 


bihužel je u nás tak zvrácený systém amnestíí,  

(7.6.2010 15:08:04)
že případy, kdy by to zjevně mělo smysl, jaksu nepřijdou na řadu.
 maaf 


Re: Eleno, 

(7.6.2010 15:18:26)
Jano, minulost? Jestli chápu text autorky dobře, tak její muž musel někdy během doby, kdy chlapečkovi šlo na pátý rok a začali se pokoušet o dcerku, porušit podmínku stanovenou soudem. Mě zase fascinují příspěvky, kde se jejich autorky dojmou nad osudem autorky a automaticky dovodí, že se ten muž choval po celou dobu v souladu se zákonem (asi z toho, že se perfektně staral o syna a chodil do práce?).
 Katla 


tak já beru, co autorka píše  

(7.6.2010 15:26:01)
píše, že to bylo za ěnco, co se stalo před svatbou a před dětmi.
 maaf 


Re: tak já beru, co autorka píše  

(7.6.2010 15:40:43)
Hroudo, cituji: "Nebyl to špatný vtip. Byla to realita. Sedm let stará záležitost. Porušení podmínky. Dva roky odklad kvůli přeplněnosti věznice." Tak já to chápu tak, že trestný čin byl spáchán před 7 lety, následovalo podmíněné odsouzení (nebo odklad výkonu trestu), pak došlo k porušení podmínky a trest musel být vykonám (po dobu dvou let nebyl vykonán z důvodu, kterému z textu autorky nerozumím).
 Katla 


Re: tak já beru, co autorka píše  

(7.6.2010 15:46:28)
Třeba nám to autorka vysvětlí.
V každém případě má-li být smyslem trestu hlavně náprava (a to zejména v případě méně závažné TČ - kdyby mi nekdo nekoho zabil, tak chci hlavně vendetu i já) - takže má-li být smyslem trestu náprava - tak tohle je kontraproduktivní - jsou všechny podmínky k nápravě, klogicky by se nabízela jiná alternativa trestu - třeba ty veřejně prospěšné práce + kupř. nejaká povinná ambulatní "resocializace" - nejaká forma terapie - povinně.
 maaf 


Re: tak já beru, co autorka píše  

(7.6.2010 15:51:38)
Hroudo, on se evidentně neosvědčil, když porušil podmínku. I to je forma nápravy, že někoho podmíněně odsoudíš (nebo odložíš výkon rozhodnutí), ale nepošleš ho do vězení právě proto, že má rodinu a stará se o děti. On tu šanci evidentně dostal, měl možnost se chovat řádně a pak by nastoupit do výkonu trestu nemusel.
 Katla 


Re: tak já beru, co autorka píše  

(7.6.2010 15:54:14)
nop jo no, tak porušil podmínku - no tak musí být potrestán, ale božed můj - efektivně a logicky - viz níže - v tomto státě se věci buď neřeší a nebo se řeší metodou "buldozer".
veřejná práce je taky forma trestu, ale taková řejněme přínosnejší.
 maaf 


Re: tak já beru, co autorka píše  

(7.6.2010 15:56:28)
Není to tak. Viz odpověď níže ~:-D. Alternativa funguje, jen to kazí ti nespolupracující delikventi.~;)
 Katla 


Re: tak já beru, co autorka píše  

(7.6.2010 16:01:55)
Alternativa funguje, ale není pro každého myslím si, že v tomto případě prostě není již použitelná, a t oje ta nepružnost.
 maja 
  • 

Re: tak já beru, co autorka píše  

(7.6.2010 21:23:43)
pilar, já to chápu úplně stejně jako ty...před 7 lety odsouzen, podmínka, porušil před 2 lety ode dneška zpět a dnes teprve do basy pro přeplněnost.
 Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 


Re: Eleno, 

(7.6.2010 16:59:07)
neviděla bych to tak černobíle, můj brácha má například podmínku za to, že naboural do stojícího auta, jel méně, než 30 km/h (na celém autu praskl jen zadní plastový nárazník), nikomu se nic nestalo, ale ejhle, za týden potom si tři osoby sedící v autě opatřily lékařské potvrzení, že je bolí záda a on, i když vinu přiznal, je teď na rok v podmínce ... takže i tohle je obraz našeho systému. A pak stačí fakt blbost a půjde sedět, takže asi tak ... z příspěvku nevyplývá, co, kdy a jak se stalo ... takže, ani se nezastávám, ale ani neodsuzuji, jelikož podrobnosti doopravdy neznáme. Jen prostě nechápu lidi, kteří šmahem odsoudí někoho, kdo má záznam v trestním rejstříku.
 enny 


? 

(7.6.2010 14:09:52)
Trošku tomu nerozumím - manžel jeden den plánoval, ale druhý den nastoupil do vězení?.. Ani se nezmínil, že nastupuje, volali za něj z věznice?
 Katla 


smyl trestu  

(7.6.2010 15:04:31)
Primárním smyslem trestu by měla být náprava.
Pokud vinou systému, který na trestný čin není s to reagovat HNED a potrestat OKAMŽITĚ dojde k náprave jaksi vlastí snahou a pravděpodobně i osobním dozráním tehdy asi velmi mladého delikventa, tak jako jakej to má smyl, ho najednou zavírat? To mi teda přijde jako parádní zvrhlost.

Samozřejmě jinak u "hrdelních" zločinů, vraždy, loupežného přepadení, znásilnění, únosu a tak. - ale to to se tady zjevně jednat nemohlo.

Zbytečně ted páchá společnost zločin na mladé rodině - hlavně, že je "spravedlnosti" učiněno zadost, jako v tomto s tátě ostatně vždy, že ano. Nakonec jsou hlavními potrestanými dvě malé děti. Holt spravedlnost musí bejt.
 maaf 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:34:49)
Hroudo, nejsem odborník (takže ať mě nějaký znalec trestního práva opraví), ale trestní předpisy neznají možnost odložení výkonu trestu z důvodu přeplněnosti věznice! Odložit výkon trestu lze pouze z důvodu uvedených v zákoně a toto rozhodnutí činí soud. Tady to autorka podává tak, jako by z věznice ředitel zaslal dopis a omlouval se, že bohužel nemají místo a tak si musí počkat. Tomu opravdu věříš? Podle § 58 Trestního zákona (platného v době, kdy zřejmě bylo rozhodnutí vydané) soud může podmíněně odložit výkon trestu odnětí svobody nepřevyšujícího dvě léta, jestliže vzhledem k osobě pachatele, zejména s přihlédnutím k jeho dosavadnímu životu a prostředí, ve kterém žije a pracuje, a k okolnostem případu má důvodně za to, že účelu trestu bude dosaženo i bez jeho výkonu.
 Katla 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:42:58)
výkon s eodkládá kvůli místu
 16.5Salám&Lajka14 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:45:49)
Pilar,
bývalých trestanců mám sice plnej mobil, ale je mi blbý jim kvůli tomu volat. Kdyby dneska večer přišel na pivo bachař, co se s ním známe, tak se ho zeptám a napíšu. ~;)
 maaf 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:47:42)
~t~~t~~t~Monty, díky. Mě by to fakt zajímalo. Já si na to jen orientačně najela, ale přišla by mi to k soudu jako dobrá omluvenka, proč nenastoupit výkon trestu. Neměli místo v mé oblíbené cele.
 Katla 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:52:04)
Pilar, prostě trestat účelně - společensky účelně - zvážit závažnost činu, kam se člověk posunl, jak funguje a kde je momentálne jeho nejvetší přínos - pokud by si muž v podobné situaci byl ochoten ten trest raději odporacovat , tak na to vydělají všichni - obec či instituce, pro kterou ty práce odvede, rodina, i on sám. Já neříkám "nechat plavat" - já tvrdím, že podobné veci jsou jednak zbytečně drastické a hlavně koucourkovsky neefektivní. Navíc zabírá místo v cele nekomu, kdo je možná společensky oněco nebezpečnější či alespon kriminálně zatvrzelejší ~z~
 maaf 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:55:18)
Hroudo, já Ti rozumím a odpověděla jsem výše. Neboj se. Opravdu není naše soudnictví tak neefektivní, jak se zdá. Mladým zlodějům a jiným delikventům se opravdu ukládají mimořádně nízké tresty a používají se alternativy. A oni na to z velké části zvysoka s..ou.
 Katla 


přesně tak  

(7.6.2010 15:59:58)
mladí na to serou, mám kamarádku u probační a mediační služby, tak tuším, jak se delikventní mládež o alternativní tresty rve ~t~
Na druhou stranu, tady se o nabízí, ale zákon je možná málo pružný na to, aby v takovýchto případech, kdy člověk zároven má odpykat trest ale zároven je ho třeba doma a v práci , mohl být trest zmeněn.
Kdyby aurorka psala, že muž dostal možnost si trest odpracovat ,ale radějisedí, a ona na něj věrně čeká, tak si pomyslím neco o nánách padlých na hlavu, ale takto mi to spíše připadá jako zvrácenost systému, který takto škodí vlastně i sám sobě.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:59:00)
Pilar,
mám pocit, že to jde, jak psala Grainne - o nástupu rozhoduje ředitelství věznice a když to místo nemá, tak bere přednostně větší darebáky a až pak ty menší. Aspoň tak to znám já, ale za přesnost neručím.
 Katla 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 16:01:04)
Jasné, takže ti nejméně nebezpeční jsou potrestání nejdelším odkladem - protože to prostě dodatečný trest je.
 maaf 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 16:07:19)
Monty, nechci polemizovat, nic o tom nevím. Ale takto podle mě úřední šiml řehtat nebude. ROzhodnutí o výkonu trestu v sobě obsahuje datum nástupu a ukončení (tipuju). O tom rozhoduje soud. Jenom soud. Když by si to ředitel věznice jen tak posunul, tak by měnil soudní rozhodnutí a to nemůže (to by mu odsouzený mohl říct, ž e. Podle mě by musel oznámit, že nemá místo a soud by rozhodl o umístění jinam. Těžko by si mohl ředitel určovat, který delikvent je méně a více nebezpečný a koho nechá pobíhat po svobodě. Cituju zákon "Do výkonu trestu lze přijmout odsouzeného jen na základě písemného nařízení výkonu trestu vyhotoveného soudem. Není-li k nařízení výkonu trestu připojeno písemné vyhotovení pravomocného rozsudku, soud je věznici zašle dodatečně." Nemám souvislosti, jen pasivně vyhledávám text zákona.
 maaf 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 16:08:56)
Vypadlo mi tam, že by mu odsouzený mohl říct, že nemá v jím stanovené době uloženou žádnou povinnost trest vykonat.
 Grainne 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:52:52)
Pilar, nástup výkonu trestu určuje ředitel věznice a podle kapacity, takže klidně na méně závažné případy může dojít řada později, nic neobvyklého a vyjímečného, známý takto čekal na výkon trestu déle, než tři roky. S tím už soudce nemá nic společného, pokud nenařídí vazbu, tu pochopitelně odložit nelze.
Překvapivá je spíš ta náhlost a zřejmě tam nějaký zádrhel opravdu bude, ale to není podstatou článku, tou je fakt, že chce manželovi odpustit a dál s ním žít.....možná tak trochu "všem navzdory".
 Katla 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:55:52)
já bych možná vyměkla a zavrhla ho, ale t oje právě ta snadnější cesta.
 maaf 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 15:59:26)
Grainne, díky za odpověď. To jsem nevěděla a nesetkala se s tím. Odklad znám většinou jen ze zdravotních důvodů. Z kapacitních ne. Zajímalo by mě, co by nastalo, kdyby se v tom někdo šťoural. Já autorce rozumím a taky bych muže jen z důvodu jedné krádeže nezavrhla, ale tady mi nesedí tolik věcí a asi mě i dostaly ty romantické komentáře.
 Grainne 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 16:05:52)
Pilar, to není odklad, ten může opravdu povolit soudce a jen ze závažných důvodů.
To je určení nástupu k výkonu trestu.
U nás se prakticky nestává, že někoho odvedou ze soudní síně v poutech po vynesení rozsudku. Obvykle, dotyčný je už ve vazbě, pokud se jedná o závažné trestné činy, kde probíhalo vyšetřování.
Jedině v případě, kdy soudce nařídí vazbu.
 maaf 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 16:17:51)
Grainne, to já vím, že den nástupu výkonu trestu není den vydání rozsudku nebo nabytím právní moci. Ale aby dva roky nebylo místo, to mi hlava nebere. To se prostě nemůže stát ani u nás. Já si představuju, že soud s určitým předstihem nařídí, kdy má být vězeň přijatý do výkonu a věznice to nemůže posouvat.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 16:23:27)
tak můj drahý tvrdí,že pravomocně odsouzený dostává do rozsudku "nástup trestu ihned",ale jestli nastoupí nebo ne je jen na něm. O odklad lze žádat jen ze zdravotních důvodů,ale jak je to u porušení podmínky,tím si není jistý.
 Grainne 


Re: smyl trestu  

(7.6.2010 16:36:56)
Pilar, to si představuješ špatně, soudce neurčuje datum nástupu trestu, to obvykle chodí výzva z věznice, tu nařizuje soudce, podle druhu ostrahy.
Monty "ihned" je dosti neobvyklý pojem, odsuzuje se k výkjonu trestu na x...., do věznice s dozorem, ostrahou...atd., ale časový údaj tam nebývá.
Ihned může být u závažných tr. činů, kde hrozí riziko opakování závažné trestné činnosti.
 maja 
  • 

Re: smyl trestu  

(7.6.2010 21:32:26)
Předpokládám, že autorka článku manžela buď už přitlačila ke zdi, nebo přitlačí , aby jí to laskavě vysvětlil, jak to teda bylo, je. Vždyť tohle není vůbec "normální". MOžná , že v nějaké návštěvní místnosti s dětmi a policisty po boku to jde těžko, ale já jako manželka bych teda chtěla vědět proč se mnou manžel takhle orá, proč mi nesdělil tak zásadní informace a hlavně bych nevěděl jestli se mu dá věřit i v jiném směru a do budoucna.
 Betull 


Re: smyl trestu  

(8.6.2010 23:35:51)
tak ja clanek pochopila tak, ze mazelka vi presne o co jde, ale uz to tu barvite nelici nam.
 Ananta 


Fandím, ale pochybuji... 

(7.6.2010 18:52:59)
Já ti fandím, ale mám obavy, že ti neřekl všechno. Na odložený trest se nechodí jen tak z ulice... to vypadá spíš tak, že se trestu nějakou dobu vyhýbal a někde ho sebrali. Jinak by totiž dostal doporučený dopis o nástupu, prostě by to proběhlo jinak...
 Tenna /2 


Chyba, ale ... 

(7.6.2010 21:11:04)
Eleno, tvůj muž evidentně měco nezvládl, to víš sama, ale chyby děláme všichni a já ti (vám všem) fandím v odhodlání vydržet a nepřijít o rodinu. Ať vám to utíká a kéž má váš příběh šťastný konec ~;((
 Petrajda 


Důvěra ve vztahu 

(8.6.2010 0:35:33)
Umím si představit, že bych byla zamilovaná tak, že by mi nevadila ta mužova minulost ani jeho současný pobyt ve vězení. Každý udělá někdy v životě koninu, někdo větší, někdo menší. Ale trochu se bojím, že autorka má pořád ještě růžové brýle, když to líčí tak, že jejího muže dohnala jeho minulost. Jestli to chápu dobře, dohnala ho hlavně současnost - to, že jí patrně do poslední chvíle tajil, že má odklad trestu.To zatajování by pro mě bylo mnohem podstatnější.

Vlastně když o tom tak přemýšlím, celý ten článek na mě teď dělá dojem fikce. Jako takové ty smyšlené články z dámských časopisů. Sakra, to se teď autorka nebo autor musí docela nad naší debatou bavit:-)
 Hanka,Rebeka 12/05,Miriam 4/07 


tatínek 

(10.6.2010 13:03:25)
nevím, jestli váš příběh dopadne dobře nebo špatně. Ale taky vám fandím.

V rodině jsme také měli jeden takový případ, a rodina zůstala zachována (a dodnes je, i když už je to mnoho let zpátky).

Do budoucna přeji už jen lepší zážitky.
 Petra Vondrušková 


Táta 

(12.6.2010 14:53:15)
já vlastně nerozumím tomu proč bys na něj měla nahlížet zle, je důležité jak se choval za dobu co byl s tebou tedy s vámi a pokud neudělal nic nezákonného v té době tak není důvodu proč si nemyslet, že je to jeho minulost za kterou udělal tlustou čáru a demonstruje to svým současným chováním.Třeba jste byli jeho druhá šance.
 Veveruše 


Není mi moc jasné 

(14.6.2010 0:26:12)
proč by dcera neměla vědět, kdo to je, až se táta vrátí domů, když za ním jezdí celá rodina každých 14 dní. Jinak soucítím. Jen mě tak ale v této souvislosti napadá, o tatínky bylo dříve ochuzeno i mnoho rodin s otci s čistým trestním rejstříkem - můj tchán strávil v době, kdy se narodil můj manžel, 2 roky na vojně, takže se spolu ze začátku také moc neviděli... (co si pamatuju z vyprávění, domů z vojny se myslím jezdilo méně často než 1x za 14 dní, nevím, jestli pro otce od rodin byly nějaké zvláštní výhody...). Jejich vztah to myslím nepoznamenalo.
 Veveruše 


A je to vůbec pravda? 

(14.6.2010 0:34:44)
Nebo je to jen beletrie? To mě tak občas napadá u podobných článků, kde se do diskuse nezapojí autorka.
 Mišák 
  • 

Držím palce! 

(14.6.2010 8:53:58)
a ... NEDEJTE SE!
 Kacenka 2 


děkuji :) 

(14.6.2010 13:00:26)
Ani jsem tolik celkem kladných reakcí nečekala. Spíš těch negativních. Jen abych Vám to trochu urovnala v hlavičkách, tak můj manžel nikdy nikoho nezabil, nikdy nevykradl byt a nikdy nikoho nenapadl. Je to podobné jako u Kateřiny, jen se jednalo o plechy na střechu. Škoda nedosáhla milionů ale nekolika desítek tisíc. Podmínku dostal na čtyři roky, ale měl tam uvedeno, že peníze, na které firma "ukradené" plechy ocenila musí do konce podmínky splatit. To bohužel kvůli finanční situaci nesplnil a proto dostal porušení podmínky. Ne proto, že chodil hrát automaty. Čtenářkám s právnickým vzděláním bych chtěla vzkázat, že pouze polemizují a případ zde podrobně rozepisovat nebudu. A jak píšete o kriminálnících. Mezi právníky je jich také spousta.
Jinak za příspěvky mockrát děkuji a za přání výdrže obzvlášť.~3~
 jitulice 


CHÁPU 

(14.6.2010 13:18:51)
Moc Vás chápu, před půl rokem jsem zůstala sama s tříletým synem, v rozdělaném baráku, bez peněz, bez topení a bez práce. Manžel sice nešel do vězení, to by snad si říkám bylo lepší, ale odešel k milence. Taky jsem moc bojovola, plakala a čekala, starala se o barák, dítě,že ho to přejde. Dneska je opět zpátky, vzorně se stará. Bydlím na vesnici, lidé si šuškají leccos, ale já jen říkám KDO NEZAŽIJE, AŤ NESOUDÍ. Hodně sil, ještě to určitě nebudete mít lehké. Jitka
 Lumpi 


Držím pěstičky  

(17.6.2010 8:14:01)
Myslím, že nejs blázen. Já bych taky počkala, i když nejsem ve stejné situaci jako ty. Ale i tento čas uteče jako voda avy budete zase celá rodina spolu. Zvládnete to a budete zase moc šťastní. ržím Vám všem pěstičky :D

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.