| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Výměnná dovolená

 Celkem 32 názorů.
 Dagmar Bartůšková 


:-) 

(4.6.2010 8:32:25)
To vypadá super, teď ještě mít co nabídnout na výměnu, což u nás nehrozí :-)
 metty, 3 kluci 


Re: :-) 

(4.6.2010 9:23:30)
Souhlas, byt bych asi neměnila, ale proč ne chalupu? To, na čem rodině záleží a nechtějí o to přijít se dá před výměnou odklidit. Jen mít tu chaloupku na Šumavě nebo v Krkonoších...Zajímalo by mě ale, jak má agentura ošetřeno, aby se tam nevloudil někdo, kdo chalupu vykrade nebo zničí.
 Amina 
  • 

Re: :-) 

(4.6.2010 9:52:16)
Asi moc nemá. U nás sousedi takhle pronajímají chatu a jednou dopadli celkem blbě, s agenturou měli domluvené pouze kdy, za kolik a najak dlouho dorazí klienti, přijela rodina méně přizpůsobivých spoluobčanů. Sousedi jsou lidé bez předsudků, smlouvu dodrželi. Druhý den ovšem asistovala policie, neb chata hořela, přikládali se parkety z kuchyně, flašky se nedaly spočítat. O vybavení chaty nemluvím, matrace posléze vyhodili, vyčistit se nedaly, nádobí jaksi zmizelo... Přesto pronajímají dál:-)
 Dalila, kluk 4r + holčička 1r 
  • 

Re: :-) 

(4.6.2010 10:50:00)
To snad není ani možné !!! I když.....
 Binturongg 


Výměna domácností/ výměna manželek... :o)))) 

(4.6.2010 8:39:34)
Bohužel budeme asi navždy odkázaní na své četné přátele, příbuzné (po celé ČR), popř. na jiná ubytovací zařízení.
Výměnné dovolené jsou jistě báječná věc, nemám nic proti, ale za nás: Nejsme absolutně vůbec návštěvní typy (i s přáteli se raději scházíme mimo své domovy) a není mi příjemná představa, že se mi bude někdo bez dozoru potloukat po baráku a stejně nepříjemná je mi představa, že jsme bez dozoru my v cizím domě, musíme dávat na všechno pozor a snažit se uklízet dle majitelky...
Navíc jsme poněkud konzervativní. Cestujeme rádi, ale jako základnu máme právě cca 3 chalupy, přičemž na jednu jsme se před 8 lety definitivně přestěhovali
Prostě připadá mi to jak výměna manželek - domácnost se nepůjčuje ~t~
Ale když jde zřejmě jen o málo navštěvovanou chatu či chalupu, která není zavalená starými krámy a je tam místo i pro věci jiných lidí...proč ne? ~;) ~R^
 Amina 
  • 

Re: Výměna domácností/ výměna manželek... :o)))) 

(4.6.2010 8:46:07)
Souhlas, při představě, že se mi někdo potuluje po chatě... Ale znám spoustu lidí, kteří na majetku až tak nelpí a tohle jim nevadí. Mně bohužel ano:-(
 susu 
  • 

za mě ne. 

(4.6.2010 8:47:35)
Já bych to nezkousla. Přiznám se , že můj domov je pro mě můj hrad, a představa, že mi někdo cizí chodí po bytě, když tam nejsem, mi nahání husí kůži. Jet k někamu jinému, bych zvládla, i když mi anonymita hotelu vyhovuje víc, ale někoho pustit k nám prostě ne.
 Grow 


Cestování jak má být :-) 

(4.6.2010 9:30:01)
Ahoj Heleno,
tvůj článek mi mluví z duše! Pro samé cestovní kanceláře pozapomínáme na původní smysl cestování: seznámit se s novými kraji (ne je proběhnout ve dvacetičlenné skupině během několika hodin), seznámit se s novými lidmi (což na fakultativním výletě s českým průvodcem není úplně snadné), s novými kulturami (což v anonymním hotelu není to pravé ořechové)...
Rozumím tomu, že pro někoho je nepřijatelná představa, že se jeho domovem prochází "kdosi cizí". I to se dá ale vyřešit - prostřednictvím couchsurfing.org si lze domluvit pobyt za přítomnosti domácích. A jsem si naprosto jistá, že to, co vám zprostředkuje domácí hostitel, to u žádné cestovky nenajdeš. Zkrátka - fandím vám i všem ostatním, kteří se nebojí zkusit cestovat trochu jinak
 Tizi 


Re: Cestování jak má být :-) 

(4.6.2010 10:04:20)
Mám kamarádku, která tak už byla několikrát v zahraničí, dokonce bydleli v krásné vilce na Long Islandu v New Yorku a v apartmánu v Los Angeles, zatím si vše velmi chválila a opravdu se ušetří strašně moc.
 bono 


Re: Cestování jak má být :-) 

(4.6.2010 10:15:10)
Znám, ale jenom teoreticky. O tuhle dovolenou se zajímám tak 5 let. Měnili bychom i byt, nemáme s tím problém. Zatím jsme se ještě nerozhoupali, chodíme jen na 2 weby, které tyto služby nabízejí. Spíš nás ale zaujala výměna s cizinou
 Inka 
  • 

Re: Cestování jak má být :-) 

(4.6.2010 10:49:52)
Něco podobného dělali známí už dávno, akorát v evropském měřítku. Procestovali snad celou Evropu, dávali k dispozici ne chalupu, ale domek na okraji Prahy a většinou teda bydleli v bytech.

 michaelazy 


Skvělý nápad! 

(4.6.2010 12:00:40)
Říkám stokrát ANO!!! To, kolik se ušetří je obrovská suma peněz! Letos jsme objevili agenturu (www.vymennadovolena.cz), která je česká - všechny informace jsou v češtině - mají celkem dobrou nabídku a už jsme se domluvili na příští rok. Neznám lepší způsob cestování - z klasických hotelových komplexů se mi dělá špatně... :-)
 Jarka s holkama 


Re: Skvělý nápad! 

(4.6.2010 20:38:06)
Dělá špatně? Nechápu proč? Máš tam všechno.Zázemí pro děti ideální.
 Jarka s holkama 


Re: Skvělý nápad! 

(4.6.2010 20:38:13)
Dělá špatně? Nechápu proč? Máš tam všechno.Zázemí pro děti ideální.
 michaelazy 


Re: Skvělý nápad! 

(7.6.2010 8:10:35)
Např. proto, že když jsme cestovali s malou dcerkou - byl jí rok, museli jsme se neustále někoho doprošovat, abychom mohli ohřát vodu na mlíčko - což tou dobou bylo 3 x denně, v restauraci měli 3 dětské židle!! Dětí bylo samozřejmě 3x tolik, navíc pokoj byl mrňavý (procestovala už jsem toho opravdu dost, ale ještě jsem neviděla velký hotelový pokoj) a na to, abychom si zaplatili něco luxusního opravdu nemáme - toto byl vyšší standard. Od té doby nedám dopustit na to, když jedu na výměnnou dovolenou a k dispozici mám celý dům včetně veškerého zázemí. A to máme na výměnu "pouze" větší byt ve větším městě. :-))
 Helena M. 
  • 

děkuji za názory 

(4.6.2010 12:32:33)
Ahoj všem,

díky za názory! Myslím, že na výměnné dovolené se liší názory stejně jako na dovolenou v no name hotelu v nějakém turistickém letovisku - někdo to může, někdo nemusí. Osobně mám pocit, že dovolená má najednou úplně jinou perspektivu, hlavně pokud se jede do zahraničí. A jak někdo psal, že člověk nikdy neví, kdo mu přijde do baráku - při výměně to právě ví, při pronájmu ne. My jsme si s těmi lidmi i skypovali - to už je vidět, s kým máte tu čest. Každý může mít svůj názor, my jsme z toho nadšení, ale je fakt, že naše rodina je hodně společenská, tak nám to nedělá problém.

Zdraví Helena
 Hanka 75 


Re: děkuji za názory 

(4.6.2010 22:24:31)
Já jenom nevím, jak bych z toho vycouvala, kdyby mi ti lidé např. po skypu nesedli. Přiznám se, že máme zrekonstruovanou chatu a ekozahradu, kde bych nesnesla, aby mi někdo ulil olej od auta a jsou lidé, kterým bych ji půjčila i s 5 dětmi (nejsem citlivá na maličkosti, co děti poškodí apod.), ale jsou lidé, kterým bych ji radši půjčit nechtěla. Asi by to pro mne nebylo. I když jinak to celé považuji za výborný projekt.
Nejsou tam reference na lidi a objekty, že nefungující lidé se tím odbourají pro ostatní pro příště ?

A ruku na srdce, byli by jste tak spokojeni, kdyby vy jste měli tu novější chatu a dali k dispozici kola atd., a vy přijeli do vaší starší ? Nemyslím to jedovatě, jen se tak ptám.

A díky moc za tip, možná jednou v budoucnu vyzkoušíme též.

 ingeLUK 


Re: děkuji za názory 

(6.6.2010 13:17:52)
Žáleží od povahy a přístupu k věcem.Také máme chatu (dům) po rekonstruci,docela luxusně jak někteří říkají, přesto bych neměla problém vyměnit za mnohem méně "honosné sídlo".osobně mi jde o prostředí,změnu.A měla navíc bych měla radost, kdyby byl z něho někdo nadšený a strávil opravdu pěknou dovolenou.problém by byl jen, kdyby to byli lidé, kteří si neváží a něco by tam zničili.Ale to,že je někdo méně majetný neznamená, že si neumí vážit.Ba naopak mám dobrou zkušenost.
o takového výměnné dovolené opravdu uvažuji,láká mě hlavně cizina,kde nemáme žádné známé, ale to si musí každý rozhodnout sám podle svých priorit a pocitů........
 Hanka 75 


Re: děkuji za názory 

(6.6.2010 20:31:04)
Já také nemám problém s tím, že nabídnu více za méně, i když v současnosti bych chtěla určitý komfort jako teplou vodu, zařízenou kuchyn atd. a nejela bych do méně pohodlné chalupy, ale to se jistě domlouvá předem a předpokládám, že tohle se vše uvádí pravdivě.
Jenom nemám ráda, když se lidi vrátí odněkud a jsou nadšeni tamní pohostiností, ale sami to mají stále tak dané, př."naše kola bychom ale nepůjčili, to ve smlouvě není, mohlo by se s nimi něco stát...". Ale nadšení velkorysostí jiných dokážu být právě tihle lidé hodně. Ale tohle píšu jako obecný příklad, vůbec to není o tom, že bych si nějak automaticky myslela, že autorka článku, ráda využije cizí kola a vlastní by ve stejné situaci k dispozici nedala... byť by mne to zajímalo.

Celý projket se mi líbí, tak jsem ještě přemýšlela, ale dospěla k závěru, že pro nás by to asi ani za pár let, kdy děti budu starší nebylo. Byt bych k dispozici asi nedala, přece jen bych se obávala, že se vrátíme a bude vybílený nebo poškozený a v rodině s dětmi už to není sranda (něco jiného když si předtavím, že tam bydlíme s manželem sami a nic cenného v bytě ani nemáme) a také třeba přijít např. o rodin. fotky... ale chatu asi ano, jen opravdu vím, že nač jsem já citlivá nad tím většina lidí mávně rukou (např. trocha barvy, oleje na zahradě...), takže si prostě myslím, že by to návštěvníci nemuseli dodržovat, protože by to necítili jako problém, byt bychm se předtím dohodli. A děti - ty jsou schopné řádit a počmáraný nábytek bych brala, že je mé riziko, ale ohníček z plastových flašek na pozemku bych v pohodě nevzala, a stane se lehko s dětmi, některé mají nápady.... takže u nás by to nešlo. Ale mít tu chatu bez ekozahrady, tak chatu jo.
 Helena M. 
  • 

Re: děkuji za názory 

(7.6.2010 9:27:22)
Ahoj Hanko,
s těmi koly: kdybychom je na chalupě měli, tak bych je půjčila, to by mi nedělalo problém, ale máme je doma ve městě a vlastně mě nenapadlo je přivést. Oni nás tím překvapili - tak je to poučení pro příště.:-))
 Hanka 75 


Re: děkuji za názory 

(8.6.2010 22:10:18)
Díky za odpověd. Přeju hezkou dovolenou a napiš zase jak to proběhlo.
 Radka, 04/06+12/07 
  • 

Re: děkuji za názory 

(5.6.2010 7:04:46)
Souhlasím, že to pro někoho může být fajn, ale pro mě určitě ne. Nenechala bych si někoho brouzdat po baráku, který jsme si vypiplali. Porozumění po skypu je jedna věc, realita pak druhá. Ale at si každý tráví čas a nakládá se svým majetkem, jak chce. Ale u mě to rozhodně není tím, že bysme byli nespolečenští, to mě trochu nadzvedlo. Být společenský je jedna věc, která se zásahem do soukromí nemá nic společnýho.
Jinak vám přeju, at se každá příští dovolená vydaří dle vašich představ
 Helena M. 
  • 

děkuji za názory 

(4.6.2010 12:36:19)
Ahoj všem,

díky za názory! Myslím, že na výměnné dovolené se liší názory stejně jako na dovolenou v no name hotelu v nějakém turistickém letovisku - někdo to může, někdo nemusí. Osobně mám pocit, že dovolená má najednou úplně jinou perspektivu, hlavně pokud se jede do zahraničí. A jak někdo psal, že člověk nikdy neví, kdo mu přijde do baráku - při výměně to právě ví, při pronájmu ne. My jsme si s těmi lidmi i skypovali - to už je vidět, s kým máte tu čest. Každý může mít svůj názor, my jsme z toho nadšení, ale je fakt, že naše rodina je hodně společenská, tak nám to nedělá problém.

Zdraví Helena
 Jovanka 


Re: děkuji za názory 

(5.6.2010 19:26:23)
Milá Heli, mi se tento způsob dovolených moc líbí. Zatím jsem ve fázi rozmýšlení a hledám způsob, jak to přednést doma - muž je trochu "konzervativnější" než já :-)
Můžu se zeptat na další weby, kde lze najít informace? Děkuji a krásnou dovolenou všem :-))
 bono 


Re: děkuji za názory 

(5.6.2010 20:10:57)
intervac.cz
resp. intervac.com
 Helena M. 
  • 

Re: děkuji za názory 

(6.6.2010 20:47:26)
Ahoj,

podle toho článku, co jsem četla jsem si našla na webu www.vymennadovolena.cz, mají tam velký výběr chalup v Česku a s tou rodinou do zahraničí jsme si to vybrali taky z té databáze, chtěli právě na dovolenou do Čech.

Helena
 Lucinka28 + Tomášek 20m 


Re: děkuji za názory 

(7.6.2010 23:07:37)
Tak jsem celá nadšená projela oba weby a ten český mi prijde spíše reklamní neb větsinou je podminkou pronajmu zaplaceni a ten druhy? Tam zas nikde nevidim nikoho, kdo by chtěl do ČR :(
 Helena M. 
  • 

Re: děkuji za názory 

(8.6.2010 13:50:27)
Ahoj, nerozumím - jak reklamní? Chtějí poplatek za registraci, to jo, ale není to moc, rozhodně míň než hotel. Tu francouzskou rodinu jsme si vybrali poté, co jsme oslovili asi 6 různých rodin - někde se nehodily termíny, tak jsme se nakonec dohodly s touhle. A samozřejmě kvůli dětem.
 Jana C, dcery 6 a 4 
  • 

Re: děkuji za názory 

(13.7.2010 13:41:07)
Ahojte všichni, tak po tomhle toužím už léta - vyměnit si bydlení na týden nebo dva, změnit prostředí, poznat nový kout naší krásné země a třeba i nové přátele díky výměně.. A nemuset platit drahý hotel, kde chybí pohodlí a rodinné zázemí pro děti.. Zrovna příští týden mi "vypadla" hlídací nemocná babička, beru si tedy neplánovaně dovolenou a řeším, co budeme s holkama dělat nebo spíš, kam pojedeme.. Finanční rezerva na dovolenou navíc není žádná, výměna by nám vytrhla trn z paty! :-) Chatu sice nemáme, ale krásný byteček se zahrádkou ano, okolí má také co nabídnout, co jsme my už tolikrát prochodili, ale vy třeba ještě ne a rádi byste?! :-))
 BBaarca 


Chybí chalupa... :-( 

(4.6.2010 15:03:19)
Taky jsem na ten článek v jednom časopise narazila. Myslím, že fajn to může být v případě, že člověk vlastní chatu... přímo do vlastní domácnosti bych si cizí lidi nepozvala. Ale výměna za chalupu... to musí být super!!!! Každoroční dovolená jistá i v době finanční krize. Stačí si jen vybrat.~g~~R^
 Lysil 


U nás zpestřeno kočkami 

(4.6.2010 21:51:57)
Tedy přesněji, dovolenkové bydliště jsme s nikým ještě neměnili, zato jsme už několikrát (vesměs známým, ale i známým známých, tedy lidem, které jsme nikdy neviděli) umožnili strávit dovolenou v Bruggách, kde momentálně bydlíme, výměnou za to, že nám pohlídají, nakrmí a jinak opečují kočičenstvo, když jsme my museli zavítat na čas do vlasti. Kočky si takové uspořádání libují, jelikož dočasní pánečci je obvykle rozmazlujíá víc než ti staří škrti, rozuměj my.
Vtipné je, že takto nabízíme byt, který není náš, protože jsme v podnájmu. Ale domácím jsme to vždy předem řádně oznámili a případné škody holt uhradíme z kauce, až se odsud budem stěhovat (stejně nejvíc škod napáchají kočky a synáček).
 Ter.Bel 


Dovolena kamkoliv... 

(23.6.2010 8:55:12)
... ale hlavne SPOLU a ve ZDRAVI:o) Nejvetsi stres mam z toho ze mi deti ulehnou pred odjezdem nebo primo na dovolene:( Zvlast letos pri tech zmenach pocasi. Takze pred dovolenou se vyhybame obloukem detskym koutkum, nasazujeme a preventan junior a snad to klapne:o)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.