| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Utužte rodinnou pospolitost!

 Celkem 35 názorů.
 susu 
  • 

rodinná kronika 

(21.5.2010 9:29:04)
Jestli si teda chce psát někdo kroniku, tak sešity v jakýchkoli deskách nedoporučuju, při velkém množství přidaného materiálu, se vždycky rozjede vazba. Zatím se jeví lépe klasický šanon.
 Ili 
  • 

Re: rodinná kronika 

(21.5.2010 11:18:20)
Tohle všechno je fajn, teď ještě zvednou drahého od tv
 Ikara 


Re: rodinná kronika 

(21.5.2010 12:14:50)
Jsme na tom stejně bohužel... ~a~
 withep 


Re: rodinná kronika 

(21.5.2010 11:19:14)
Dneska spíš rodinné webové stránky. Přijde mi jednodušší naskenovat/nafotit pár dětských výtvorů než si chodit tisknout spoustu fotek do fotolabu :-). Sice to nebude mít takovou patinu, ale zase se mohou kdykoliv podívat příbuzní a známí a nezabírá to místo v malém bytě ~;).

Jinak pěkný článek plný fajn inspirací a rad ~R^.
 susu 
  • 

Re: rodinná kronika 

(21.5.2010 11:21:42)
My to tiskneme rovnou na tiskárně, děrujeme, zakládáme do šanonu. :-)
 11.8MartinaEmma12 


Tak jsme si zavzpomínala.. 

(23.5.2010 11:25:37)
Článek je hezký, na dnešní dobu moc agitační. Každý podvědomě tuší, že je dobré něco podnikat s dětma. Já si spíše zavzpomínala na své dětství, nechápu, kde naši brali tolik síly a energie, že se mnou a s bratrem podnikali výlety, jezdili jsme kempovat, na tůry, projezdili jsme kde co, jezdili pořád jen vlakem (auto jsme neměli, moc peněz asi taky ne) - a já mám doteďka krásné vzpomínky. A už asi i proto často vyrážím s dětma ven, dcera je ejště malá,a le syn s náma prolezl taky kde co, není ukňukaný, že ho bolí nožičky a kdoví co. Jen se mi zdá, že i když máme auto, i více peněz než rodiče - tak nám nějak chybí čas :-(
 Anonymní myška 
  • 

Re: Moje děti v opozici 

(23.5.2010 17:37:57)
Mám tři kluky (9, 7 a 3 roky).
O program se snažíme, ale bohužel to ty dva starší vůbec nebere.Jen co slyší slovní spojení rodinný výlet, prchají k sobě do pokoje. Chtějí být s kamarády, lítat sami po venku, nebo zalézt k počítači, bohužel.... Ani o kroužky nemají zájem, hlavně nic organizovaného.

Když jsem byla malá, hodně se doma pracovalo, výlet minimálně, společný program práce, práce.... O to víc jsem si těch pěkných chvil vážila. Nyní jsem hodně aktivní, kultůra, koníčky..... Tedy náš původní rodinný styl nenapodobuji. A moje děti jsou v opozici.
Tak nevím...., kdo se v tom má vyznat.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


deník 

(21.5.2010 12:05:04)
U nás si píše starší synek deník. Píše každý den 1x stranu A5. Je prvňáček, tak to má zatím v rámci školní přípravy.
Ale asi od letošního léta zavedu rodinou kroniku, kam si bude psát zážitky a dolepovat vstupenky a obráky a fotografie...
 Hanka 75 


nakládané citrony-ne 

(21.5.2010 12:17:01)
Tak ty nakládané citrony bych já nikdy nedělala, zvláště pro děti. Kúra je chemicky ošetřena a myslím, že nemá smysl riskovat, zda lze vše smýt a dostatečně. Možná tedy bio-citrony.

Nakládat jde ale např. do medu leccos, např. šípky (musí se ale předtím vyčistit, cožje práce pro maminku, pro děti moc ne), a už to není žádná extra velká dobrota. Zdravé ovšem jsou.



 susu 
  • 

Re: nakládané citrony-ne 

(21.5.2010 12:22:03)
Kůra se má oloupat.

Mě zase pobavily ty truhlíky. Rok co rok vysazuju několi truhlíků, dcera mi někdy pomáhá. Mám jako vysazovat jeden navíc jako spolu, nebo ostatní lidi nikdy nesadí do truhlíků, že se to takto doporučuje?:-)
 withep 


Re: nakládané citrony-ne 

(21.5.2010 12:27:56)
Možná, že mnozí rodiče si radši dělají takové věci sami, aby je při tom děti nezdržovaly, nenadělaly nepořádek a tak. My začali s truhlíkováním letos a taky jsme si ho sami zbouchali :-). Synek pomáhal tátovi podáváním vrutů, bavilo ho nasypávat tam substrát pěkně po lopatičkách a potom samozřejmě pozalévat ~:-D.
 7kraska + jedna 


Bezva 

(21.5.2010 12:47:36)
Ja uz nevim, co vsechno by clovek mel delat, aby byl dokonalej.

Priste zase popiste detailne, jak shodit nabrana kila. A pak treba jak udrzovat skvele manzelstvi tim, ze si s partnerem najdeme cas bez deti. A pak zase jak byt nenahraditelnou v praci. A pak jak zdrave a chutne varit. A nebo jak byt sobeckou matkou (je to zdrave) a chodit s kamoskama na kaficko. A to vsechny bych mela stihnout za prvnich 15 let veku ditete, protoze pak je to uz vsechno jedno. To bych se fakt musela rozkrajet a kazdy muj kousek by zrovna delal neco jineho.

Ovsem na vylety s dcerou jezdime, na dovolene k mori a na hory jezdime, geocaching provadime, kazdy vecer ji cteme minimalne pul hodiny, na kolo s ni chodime, na hriste s ni chodime, na 4 krouzky tydne ji vodime, do divadelek, na detska filmova predstaveni, na vystavy...a jeste k tomu delame oba kvalifikovanou praci (VS) narocnou na cas. Co nezvladame je nase vlastni fyzicka kondice, kontakty s kamarady, cas straveny jen spolu. Proste vsechno se to zvladnout neda.
 Hilly. 


Re: Bezva 

(21.5.2010 13:04:40)
7krasko, co to je prosímtě geocaching? Článek jsem si nepřečetla moc důkladně, spíš jsem přeskakovala, a toto mi uniklo :-)
 Binturongg 


Re: Bezva 

(21.5.2010 13:10:41)
Hilly - nejlepší je asi zkouknout video na www.geocaching.cz
Je to něco mezi turistikou a táborovou celoroční bojovkou ~:-D
 7kraska + jedna 


Re: Bezva 

(21.5.2010 13:24:55)
Ani nevim, jestli to v clanku bylo, ja ho taky necetla moc dukladne, pouhy nahled mne otravil.

Geocaching je sbirani pokladu - psalo se tu o tom na hlavni strance nedavno. Kešky.
 withep 


Re: Bezva 

(21.5.2010 13:30:06)
Fyzickou kondici taky zatím nestíháme, jen jako vedlejší efekt normální péče o děti ~t~. Ale jinak myslím, že ježdění na výlety, k moři a na hory a ten gekoučing, že to vlastně všechno je čas strávený spolu, ne ~;).
 Katka, kluci 11 a 7 
  • 

Re: Bezva 

(21.5.2010 13:50:51)
Napsala jsi to úplně přesně. Já vždycky po návratu z práce řeším, co teda vlastně dělat : úkoly, večeři, jít cvičit, zahrát si s dětmi něco....Musím říci, že děti většinou dostanou přednost. Taky ale podle toho vypadám, nějaká kosmetika, nehty ? Kdypak bych tam šla ? Jednou za 2 měsíce holič je maximum, víc je mi líto času - ten čas mi prostě chybí.Taky mi pak jdou na nervy ty poučné články o tom, jak si žena má na sebe udělat čas atd....a jak máš vařit zdravě ...a jak sportovat.... a učit děti milovat četbu... a být atraktivní, abys manželovi nezevšedněla ...
Vždyť by se z toho jeden musel zbláznit, kdyby si to všechno bral k srdci!
 Jája 
  • 

U nás se fotí 

(21.5.2010 13:25:03)
U nás se hodně fotí. když jsem fotila rekonstrukci, tak za 2 roky jsme to promítali, a bylo to jen "tý jo, to to teda vypadalo, pamatuješ?" S digi-technologií je to hračka.

Taky píšeme knihu, v ní jsou fotky a vstupenky, ale fakt je lepší šanon, kniha se rozjíždí.
 dajmab 


Příliš didaktické 

(21.5.2010 14:04:03)
Mě článek neoslovil, přijde mi příliš stylizovaný. Popisuje to, co snad každý tuší - s dětmi je nutno leccos podnikat. Ale ta didaktická forma je na mě příliš: Och, to si rodina užije legrace, když děti protlačují vařené brambory ~e~. Já tedy znám asi tisíc legračnějších zážitků ~j~
 Mata_ 


Re: Příliš didaktické 

(22.5.2010 17:56:26)
Tak u nás se kupovalo další "síto" na protlačování brambor, aby se moc nehádaly. Hlavně druhorozený je kuchař a nejstarší zase nechce přijít o své místo pod sluncem. Pokud se zeptám, co budeme dělat, odpověď je nejčastěji upečeme .... Půjdeme na hřiště nebo pojedeme na výlet slyším méně často.
Jinak pampeliškový med doporučuju. Děti vyšlapaly bez řečí na kopec na louku. I nejmladší důležitě nosila pampelišky nejstarší, která je s trochou pomoci počítala. Ráno pak vstaly a oblékly se rychleji než obvykle a honem na čaj s medem. Jen byly zklamaní, že kilo cukru nebudeme vážit.
 žofie 


kytarista 

(21.5.2010 16:31:00)
mě teda skutečně pobavil ten nudící se tatínek s kytarou :-)
takovou hovadinu uz jsem dlouho nečetla, jen si představte, jak by to vypadalo v reálu:-):-):-)~t~
 Ajanika 


Re: Moc hezké 

(21.5.2010 19:18:14)
Bohužel realizovatelné tak před 30ti lety,kdy nebyly počítače a tel.omezená ~d~.Jinak mě ondyno víc oslovil v MF Manuál líného rodiče~t~,to je moje gusto! připadá mi ale,že jsem s dětmi odmalinka dělala všechno možné i nemožné(program na každý den) a te´d,kdy je jim 8 let jsem línější a línější,všude,kam to jde,je posílám samotné a víc a víc mě otravují jakékoliv činnosti.A taky mi připadá,že o to už děti ani tolik nestojí~d~ Mrzí mě to,jednou budu vzpomínat...
 Jíťa 
  • 

??? 

(21.5.2010 23:29:43)
Já myslela, že tohle každý ví, nebo alespoň tuší.
 Anonymní myška 
  • 

Re: Moje děti v opozici 

(23.5.2010 17:42:42)
Mám tři kluky (9, 7 a 3 roky).
O program se snažíme, ale bohužel to ty dva starší vůbec nebere.Jen co slyší slovní spojení rodinný výlet, prchají k sobě do pokoje. Chtějí být s kamarády, lítat sami po venku, nebo zalézt k počítači, bohužel.... Ani o kroužky nemají zájem, hlavně nic organizovaného.

Když jsem byla malá, hodně se doma pracovalo, výlet minimálně, společný program práce, práce.... O to víc jsem si těch pěkných chvil vážila. Nyní jsem hodně aktivní, kultůra, koníčky..... Tedy náš původní rodinný styl nenapodobuji. A moje děti jsou v opozici.
Tak nevím...., kdo se v tom má vyznat.
 Jíťa 
  • 

Re: Moje děti v opozici 

(23.5.2010 22:27:41)
Myslím, že není ani tak důležité "jak", ale že spolu ten čas strávíte. A mělo by to být takové, aby to všechny bavilo. Když děti nebaví výlet, tak zkuste vymyslet něco jiného, třeba minigolf...
 Katka, kluci 11 a 7 
  • 

Re: Moje děti v opozici 

(24.5.2010 10:14:35)
Myško, bohužel to máme taky tak...přišlo to s věkem toho staršího, jen se zmíním třeba o cyklovýletu,už jsou otrávené ksichtíky a řeči.Už bohužel "nakazil" i toho mladšího.Dřív jsme stále něco podnikali, te´d si myslím, jestli to nebylo kontraproduktivní - nejvíc ze všeho chtějí být doma u PC nebo se jen tak motat venku s kamarády...výlety jsou pro ně už předem "opruz".Nějaká jízda vlakem,strašidelný hrad či jeskyně je už fakt neohromí....kdybych se stavěla na hlavu.
 Anonymní myška 
  • 

Re: Moje děti v opozici 

(24.5.2010 11:11:25)
No tak je to přesně u nás:o(
Například: manžel je horolezec a bere nás na skály sebou, kluci z toho poslední dobou nadšení nejsou (jako z ničeho dalšího). Stačí, ale když nějaký kamarád se ozve, že by mohli jít lézt a hned je lezení ta nej-super věc na světě~d~
Tak to většinou vypadá, že kromě svých třech synů sebou vlečeme další dva kluky-kamarády.... Potom už spíš vypadáme jako skautský oddíl, než rodina.
A je to především o tom nejstarším, protože ten mladší nutně musí kopírovat bráchu ve všem....
 Lída+2 


Re: Moje děti v opozici 

(24.5.2010 11:50:38)
jo taky mají kluci období třeba hlavně v zimě...že třeba příjdou a řeknou maminko najdi nějaký dlouhý film a sednem si a koukneme se na něj...úplně nadšeně chtějí nahrávat třeba Titanic.....a vydrží koukat s přestávkama....tuhle se sháněli kdy ho budou dávat....jsme jim ho přemázla~f~

Jinak k PC max. na 30minut...ani né denně.....Tv taky moc nemusí....

zato venku by byli pořád....a v garáži....něco kutit...

A pak na co oni určitě budou vzpomínat na pradědu, který když k němu přijedeme tak se jim 100% věnuje až do našeho odjezdu.....a to je nechávám....at si dělají coc chtějí....takže vím, že běžně vrtají, řežou....s dědou za zády a s rukama na jejich soustruží....a děda je moc šikovný a tohle jim předá ON a jsem mu za to vděčná:-)
 Lída+2 


Re: Moje děti v opozici 

(25.5.2010 7:08:51)
Danielo, ale teď něvím na co reaguješ.....protože my jsme s klukama víc jak kdokoliv od nás z okolí...nikam je nedáváme na víkend...nikam na prázdniny(těch 7dní je směsných- jak mi každej zdůrazňuje)..k dědovi jezdím jednou za měsíc...a jsem tam jen se jim nevěnuju.....mímu dědovi je přes 80let...chci,.aby si ho kluci užili..dost na tom, že babička před 3lety zemřela a kluci ač jí vídali jednou měsíčně.....tak je to sebralo....

A jestli jsi reagovala na oddělené zážitky..tak si myslím, že jednou za rok cca na 14dní je zdraví si od sebe odpočnout.....
 Pawlla 


Re: Moje děti v opozici 

(25.5.2010 7:32:47)
Souhlasím s Lídou,to že jsou sourozenci neznamená,že nemůžou mít rozdílné zájmy.Moje děti jsou každé úplně jiné,tráví spolu hodně času a vidím,že si občas potřebují jeden od druhého odpočinout.
 Anonymní myška 
  • 

Re: Moje děti v opozici 

(25.5.2010 8:10:18)
Danielo, myslím že je to hodně věkem a pohlavím dítěte, ta opozice.
Mohu se zeptat kolik je tvým dětem?
Taky záleží zda jsou to pouze bratři, či pouze sestry, nebo smíšení sourozenci.
A souhlasím s Lídou, že občasný odpočinek od dětí prospěje na všech stranách.
Já si například nedovedu představit domácí školu.... Ta úleva, když ráno odejdou do školy :o)
To je potom čas a prostor pro nejmenšího a zase se po obědě těšíme na brášky.
 Lída+2 


Re: ??? 

(24.5.2010 11:29:26)
tak mi to příjde normálka(posledního 1/4 roku bojujeme zase se společnýma večeřema~t~, v sobotu i obědy....~f~-závody udělají hodně a ještě i ze stejných závodů se mi děti vrací po částech~:-D

...jsem dost spolu...neděle po O nejdříve osadníky, pak carcassone a pak na kolo....v zimě lyže...po odpolednách v týdnu kolo, když je tu máme aspoň na hodinku...1x týdně bazén- co je mám od miminka......

,ale jsou dny kdy si od kluků ráda odpočnu....a pošlu je na týden v létě k mamce. Myslím, že jsou důležité i zážitky s někým jiným....rozhodně ani tuhle činnost nepřeháníme....mamka Luka hlídala lehce to dopočítám: 80dní za 11,5let..
tchán 0dní a tcháně je naopak viděla 4 odpoledne za 8let.....

Pak si taky myslím, že je důležité sourozence oddělit,aby i oni měli nějaký zážitky a mohli je vyprávět bráchovi a neměli jsme vlastně dvě dvojčata.....oddělené tábory, kroužky(to se mi letos vůbec nepovedlo- nenašla jsem sportovní kroužek a dětičky mi skončili ve stejným- a už mi tím blbnou oba.....co se dá dělat~d~)
 Petra Neomi 
  • 

ptákovina 

(25.5.2010 12:32:59)
Mě stačí přečíst si, že mám pouštět bříšku hudbu a mám o článku jasno :)Sakra, jsme lidé různí, každý žijeme jinak. S dcerou děláme dohromady spoustu věcí, citrony kvůli tomu, aby to vypadalo romanticky a idylicky nakládat nebudu. :)
 jana 
  • 

Re: ptákovina 

(25.5.2010 23:09:53)
jojo, je to tak, souhlasim. a kdyby se clovek ridil pouze temito radami, nic jineho by nedelal, nez sedel doma a vymyslel rodine program, pac nikdo jiny na to z rodiny nema cas. a hlavne kaslal na sebe, ja se rodine venuji, ale taky se venuji sobecky pouze a jen svym konickum, sportuji, chodim s kamaradkami na pivo, s kamarady jedu obcas na vikend na hory, zajdu ke kadernici, proste jsem tento typ, pro me je rodina dulezita, ale duleziti jsou i kamaradi, kteri ti pomuzou, kdyz ti je ouvej prave doma:-)) tyto rady mi prijdou vhodne spise pro alternativky, takove ty rodinne typy, ktere na sebe nedbaji a jen drepi doma a snazi se delat program pro rodinu a pak se jim klidne stane, ze se na ne manzel vykasle a najde si atraktivnejsi zenu. takze moje rada, vseho s mirou!!
 markéta s párkem 
  • 

společné vaření 

(25.5.2010 15:09:06)
Dřív jsem dceru (7let) hodně pouštěla k vaření. Ona je klidná a poslušná, takže dělala vždy to, co jsem jí řekla. teď jí honím pryč, prootže když to vidí její bratr (2,5 roku), už si nese stoličku a už volá "já taky, já taky". Jenže není zdaleka tak šikovný a poslušný, takže všechno převrhne, vycáká apod. A nechat ho jenom dívat, to nejde, to hned vříská. takže je ženu od vaření oba. Mrzí mě to, protože dceru to bavilo a měla jsem dobrý pocit, že děláme něco spolu, ale s klukem dohromady to prostě nejde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.