| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ulovil jsem ji! Keš keš!

 Celkem 31 názorů.
 Eri 
  • 

Taky si uzivame 

(17.5.2010 9:14:22)
Geocachingem si obcas skvele zpestrime nase vylety a uz nekolikrat jsme se dostali na mista, o kterych jsme nemeli ani tuseni. Hledame ovsem temer vzdy bez GPSky, protoze je to pro nas vetsi zabava. (Jen dcera byla parkrat zklamana, kdyz si nachystala zajimave predmety na vymenu a z kesky se na nas vysypala hromadka srotu z kindervajec.)
 Ivča+2 děti 


Re: Taky si uzivame 

(17.5.2010 11:14:05)
Taky jsme příležitostní kačery, někde na dovolené si najdeme kešku a vyplníme čas a dostaneme se na zajímavá místa.
Ale my jsme jedni z těch, kteří občas dávají věci z Kinder. My si zase myslíme, že je to pro děti zajímavější, než obrázek z Kostíků, výletní placka nebo tácek na pivo. To je pak zase zklamaná naše dcera.
 metty, 3 kluci 


Re: Taky si uzivame 

(17.5.2010 12:10:44)
Taky dáváme figurky z kindervajec, ale nejváženější úlovek našich dětí je malá prázdná lahvička od nějakého likéru, co ještě voněla tím bývalým obsahem.~:-D Na to kindervejce nemá.
 Eri 
  • 

Re: Taky si uzivame 

(17.5.2010 12:31:42)
No temi (pro nas) zajimavymi predmety rozhodne nemyslim tacek na pivo (ale i ten muze byt treba zajimavy pro sberatele) apod., ale treba maly polodrahokam (za 5-10 Kc), kozeny privesek (doma uz okoukany), pavi pero... A srotem myslim hrst rozpadlych neidentifikovatelnych plastovych soucastek (a nastesti to fakt bylo jen parkrat), ne figurku nebo neco slozeneho neposkozeneho. Proste nekdy ten nalez neodpovida tomu detskemu adrenalinu a teseni se pri hledani.
 Zajdulka 


Re: Taky si uzivame 

(17.5.2010 15:55:01)
Chodíme občas, ale rádi. Přidávám se k těm, kdo dává figurky z Kindervajec, ale vždy pouze ty vcelku, nerozebítací. Naše děti je také mají rády.
 Carlin 


Lákadlo pro tatínka 

(17.5.2010 12:38:48)
Tak u nás to není metoda, jak docílit, aby děti nebolely nožičky na výletě, ale metoda, jak dostat našeho tatínka na výlet. Táta je homo compiuterensis (člověk počítačový) a procházky pro něj byla vynucená otrava, kterou holt kvůli dětem občas podstoupil. Ale jak si začal s geocaschingem, tak tahá ven on nás~t~.
Konečně trávíme společně čas tak, že to všechny baví. A tatínek má aspoň trochu pohybu, což tedy u počítače nehrozilo.~R^
 Dagmi 


Nechápu 

(17.5.2010 14:00:37)
Nechápu proč se geocaching pořád takto popularizuje. Ten, kdo má internet a chce si něco zjistit o geocachingu, tak si to už dávno zjistil na daném webu a může diskutovat tam. Pokud se bude geocaching praktikovat masově, pozbude svůj půvab, toť můj názor.~n~
 Carlin 


Re: Nechápu 

(17.5.2010 14:23:47)
Myslím, že je pořád dost lidí, kteří by i měli zájem, ale vůbec netuší, že něco takového vůbec existuje. Takže si o tom nemohou nic přečíst na odborném webu. Mám kolem dost kamarádek, které, když začnu větu "Byli jsme o víkendu lovit kešky...", absolutně nechápou, co to melu. Pokud čtou Rodinu.cz, tak teď aspoň budou vědět odkud vítr vane, i když je osobně to třeba zase tak neoslovuje.

Ta osvěta se mi zdá dobrá. Nemyslím, že by způsobila masovost, jen budou lidi vědět, o co zhruba jde.
 Jíťa 
  • 

Re: Nechápu 

(19.5.2010 14:04:33)
Pokud někdo neví, že nějaká podobná hra existuje, tak je mu celý internet s množstvím informací na houby.
 Helena 
  • 

pozor na nežádoucí propagaci 

(17.5.2010 14:24:20)
Také jsme tomu propadli, celá naše rodina včetně dětí a vnoučat. V této souvislosti bych chtěla upozornit na základní pravidlo - a sice vybírat pokud možno o samotě, ne s hejnem zvědavých turistů za zády. Ne každý ctí toto pravidlo a pak se může stát, že naši tolik hlednaou kešku už před námi vybral nějaký vandal.
 Binturongg 


Re: pozor na nežádoucí propagaci 

(17.5.2010 14:34:31)
Nejen vybral, ale i kompletz ukradl. Stalo se nám to se dvěma geocoiny, které začaly a zároveň skončily svou pouť v kešce, kterou vzápětí někdo ukradl. Jednou na Šumavě, jednou u Londýna... ~o~ ~q~ ~:(
 pavla 2 deti 
  • 

Re: pozor na nežádoucí propagaci 

(18.5.2010 11:43:08)
To se asi stalo kazdemu...bohuzel i nam..k vanocum jsme si v prvni nasi kacerske sezone poridili nadherny rodinny geocoin..fakt krasa s vkladacimi pathage uvnitr..cim vetsi cislo uvnitr,tim do tezsi kesky se chtel dostat..Deti byly nadsene a sledovaly kazdy jeho posun..i kdyz jsme prosili,aby byl umistovan jen do "bezpecnych kesi"byl nam ukraden ,kdyz byla kes vyloupena,protoze nebyla spravne maskovana..:(Dalsi Vanoce jsme si navzajem kazdy dali TB..z tech 4 je na svete bohuzel jen jeden..A s tou laskou ke geocachingu je to u nas malicko jine,nez v jinych rodinach..u nas to vis nadchlo dospele nez deti..mozna je to tim,ze uz jsou odrostlejsi..15.leta dcera s nami hleda rada,10lety syn s nami jede rad na klasicky vylet,ale kesky nejak moc nemusi..Tak hodne krasnych ulovenych kesek vsem soucasnym i budoucim kacerum ..
 Kris 


Re: pozor na nežádoucí propagaci 

(18.5.2010 12:01:30)
Znám to z pohledu majitelky kešky - 2x mi ji ukradli celou i s obsahem, jednou maskování zahodili (a bylo nalezeno), podruhé dokonce zamaskovali... Jednou odnesli jen GC (dokonce se zalogovali do logbooku) a už nikdy na webu nenalogovali ani návštěvu ani vyzvednutí GC ~:(.
Není to jen o dobrém maskování (dost neskromně si myslím, že ta moje je maskovaná dobře), ale hlavně o diskrétním chování kačerů. Bohužel na frekventovaných místech to je potřeba a hodně lidem se čekat nechce. Je fakt, že odlov té mojí si s kupou malých dětí moc představit neumím. Napsala jsem do listningu, ať tam GC a TB nedávají, ale dávají je tam stejně. Je to jen a jen o lidech...
 Binturongg 


Geocachingu jsme propadli 

(17.5.2010 14:31:55)
na začátku roku 2009, kdy jsem byla v 16tt a pokračujeme dodnes. Bohužel jsme přechodně poněkud zbržděni, jelikož s miminem nelze lovit všude a všechno (což je u nás v horách dost problém), ale i tak kešování podřizujeme téměř každý výlet, a to i když jedem k zubaři ~t~
Založili jsme už 10 vlastních kešek, po světě nám koluje několik GC a TB...prostě paráda!
Je to báječná bojovka na léta a léta dopředu ~R^ ~3~
 Michaela Pecharová 


Re: Geocachingu jsme propadli 

(17.5.2010 15:08:37)
My se na kačerování chystáme za rok dva, až nám nejmladší trošku poporoste a pořídíme GPS...
Doufám, že nás to bude bavit všechny ~:-D
 Venice+3 


Re: Geocachingu jsme propadli 

(17.5.2010 15:30:24)
Na nic nečekejte a vyražte hned. Spoustu kešek nalézám na vycházce s kočárkem. Jenom dobře naplánovat trasu...~;((
 Radka a 4x miničlovíček 


Re: Geocachingu jsme propadli 

(17.5.2010 22:51:08)
Přesně tak,taky hledáme s kočárem(popřípadě manducou)s dvouměsíčním a dá se~;)
 Helena 
  • 

Re: Geocachingu jsme propadli 

(18.5.2010 9:40:42)
Žádnou GPS nepotřebujete. Většina se dá ulovit i bez.
 Jíťa 
  • 

Re: Geocachingu jsme propadli 

(19.5.2010 14:27:11)
Souhlasím. S kočárkem se dá taky kešovat. Obzvláště ve městech jsou mikro-keše na každém kroku a GPS k tomu skutečně není nezbytně nutná.

GPS je podle mě potřeba až když chceš kešovat v hustém lese. Všude jinde to lze i bez ní.
 Evanek 


Re: Geocachingu jsme propadli 

(17.5.2010 22:19:34)
Mám pocit , že patříš do našeho týmu - s hledáním i při svatbě známých. Babička už si zvykla na naše rychloakce - třeba v noci, kdy je potřeba pohlídat nejmenšího člena týmu. A děda (z M strany) od nás dostal GPS a teď nám volává z lovů a vzájemně si pomáháme při mysterkách. No jsme prostě GC postižení~t~
 Romana Molatová 


taky keškujeme :-) 

(17.5.2010 16:50:17)
Začali jsme s malým před třemi týdny, ulovili jsme už 3, další dvě máme v plánu hned jak vyleze sluníčko...příjemné zpestření výletů a procházek a dobrý způsob jak nenásilně dostat našeho tátu od PC :-)
 Kris 


Díky... 

(18.5.2010 11:38:54)
za tento článeček. Osvěta vůbec neuškodí. V práci jsem to viděla, když jsme začali s keškováním, že ostatní buď o geocachingu nikdy neslyšeli a nebo o tom měli úplně jiné představy...
A co se týče toho, že by to byla masová zábava... toho se nebojím, stejně jako se všichni nestanou (a nestali) turisty. Přece jenom to vyžaduje se zvednout od počítače nebo telky ~;)
Neopatrní a netrpěliví kačeři jsou a budou, s tím se, bohužel, nic dělat nedá, to není o tom, kolik lidí kešky loví, ale jak se chovají. Moji kešku mi vykradli už 2x. Je na poměrně frekventovaném místě a lidem se nechce čekat. Ale nelituju, že kešku mám, aspoň se na dané místo podívají i lidé, kteří by ho minuli.
 Jíťa 
  • 

Re: Díky... 

(19.5.2010 14:15:42)
Na frekventovaných místech nekešuju. Tedy na takových, kde je takové množství lidí, že je nejsem schopná očima ohlídat...

Ale občas se "nehoda" stane. Už se mi stalo, že jsem lovila keš v prázdné ulici. Byla přilepená na dopravní značce, dost vysoko. No a co čert nechtěl, zrovna v okamžiku, kdy jsem byla vyšponovaná na špičkách a pokoušela se špičkami prstů keš zachytit, vyšel z protějšího domu párek důchodců. Pochopitelně se zastavili a sledovali, co to tam provádím za gymnastiku... To už člověk situaci moc nezachrání!
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: Díky... 

(22.5.2010 0:30:33)
taky bychom chtěli dobrodružné výlety, existují nějaké seznamy ukrývaných míst??? nebo nějaký šikovný odkaz pro absolutní laiky??? díky za radu
 Kris 


Re: Díky... 

(24.5.2010 9:54:27)
V dolní části článečku jsou odkazy, kde se dají čerpat informace. Jednoduchý seznam s místy asi není, my hledáme přes mapu na geocaching.com. Tam zadáš lokalitu a ono ti to zobrazí, jaké keše jsou v okolí a pak se v tom prohrabáváme a vybíráme...
 Bela a smečka 


Jakou GPS 

(19.5.2010 22:43:13)
Řekněte mi prosím, jakou jste pořizovali GPS pro daný účel a kolik Vás stála, případně kde jste ji kupovali. My máme jen tu do auta, která se fakt pro pěší akce nehodí.
 Robert Ziak 
  • 

Re: Jakou GPS 

(20.5.2010 14:52:49)
My s Aknyt pouzivame mobilni telefon (nejlepe nejaky ktery ma cca 4MB pameti a umi javu)(SE K750i, SE K790i a vsechny novejsi mobily) a GPS modul Holux za 1.400.
Asi se moc nehodi do deste, protoze ani modul, ani mobil nejsou vodotesne, ale i v desti se da v pohode lovit.
Je to trosku slozitejsi to vse rozbehat, ale zase je to levne reseni.
V pripade zajmu muzu poslat, nebo napsat par odkazu...
 Marushka12345 


Re: Jakou GPS 

(2.7.2012 11:41:08)
Prosím zašlete mi také ty informace, jakou GPS zakoupit. Děkuji

biomamma@email.cz
 Magnolya 


Taky jsme lovci 

(24.5.2010 10:45:39)
Nejraději máme lesní kešky a pak multikeše. U těch multi si fakt nedokážu představit lovit bez GPS.
Teď ale čekám dítě (georobůtka) a tak s některými kešemi smůla.
Co mě občas mrzí je, že v našem městě je to samá mystery keš, které prostě naše mozky nevyluští. Asi jsme hloupí.
Městské obecně moc nemusím, všude moc lidí a i když se snažím chovat nenápadně, ne vždy se to podaří (manžel mě v tomhle příšerně vytáčí, protože GPSku má v pracce tak, aby byla vidět~o~).
Zloději kešek mi neskutečně vadí :-/ Plus pak lidi, co nutně musí sebrat TB nebo GC a pak s ním ani neumí zacházet (většinou ho nezaregistrují).
Jsem ráda, že jsem se ke geocachingu dostala, protože kolem mě je hodně zajímavých míst s historií, kterou bych se bez lovení nedozvěděla :-)
 Andrea+2 cácorky+1 kačer+1 geopes 
  • 

kačerování 

(27.5.2010 20:06:58)
Také si to užíváme už rok a jsme nadšení.Děti sice občas remcají a tak si vyrazíme s manžou sami dva.Je to jako za svobodna:)mám vždycky velkou radost,když se "poklad"podaří najít mě.Vřele doporučuji:)
 Marushka12345 


Lovíme i bez GPS 

(2.7.2012 11:44:35)
Dobrý den,

jen bych ráda ostatním rodičům sdělila, že je možno lovit i bez GPS. Souřadnice zadám do Mapy.cz, přiblížím, dám leteckou mapu a vytisknu či si jí obkreslím. Samozřejmě je těžké takto hledat třeba v lese, ale na ostatních místech bez problémů. Dobré je také využít nápovědu, která je u jednotlivých skrýších na geocaching.com uvedena..Alespoň na začátek to stačí. Po městě jsme už našly skoro všechny skrýše, i v městských parcích ap...

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.