| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vy jste se snad zbláznili!

 Celkem 55 názorů.
 DENISA 


Poucne 

(26.4.2010 9:07:29)
Autorovi gratuluju ke krasne dovolene. Protoze jsem v Australii nikdy nebyla, tak jsem si se zajmem precetla neco noveho o teto krasne zemi. Uprimne, ja bych, uz diky zminovanym vedrum, vzdalenostem, vsudypritomnym jedovatym zviratum, atd., takovy vylet s 18ti mesicnim ditetem nedala. Bala bych se o jeho zdravi, navic si dokazu predstavit, jak je to narocne tahat batole a mozna to zni sobecky, ale me by v Australii opravdu zajimali jine veci nez detske hriste.
 hanci neposeda 


Re: Poucne 

(26.4.2010 9:37:04)
Autor a jeho rodina ma muj obdiv a take gratuluju k vydarene dovolene! Ja bych tuto cestu nepodnikla ze stejnych duvodu jako Denisa, navic me odrazuje pocet hodin stravenych v aute, kterych jiste nebylo malo. Autor nezminuje zadne nemoce - pri tak narocne ceste je zdravi velke plus, i kdyz to tak nemusi vzdycky byt, zvlast u rocniho ditete. Ja v Australii nebyla, ale zni mi spis vhodna pro rodinu s dospivajicimi detmi, rocni z toho podle mne nic nema a 6lete je asi hlavne rado venku a s rodinou, ze je to v Australii mozna jeste nema takovy exoticky pridech. Ovsem muzu se mylit, sama dobrodruh moc nejsem:-)
 DENISA 


Re: Poucne 

(26.4.2010 9:41:31)
No, my o vikendu absolvovali skoro 3 hodinovou cestu na vylet se skoro triletakem a uz nikdy vice. Natoz neco delsiho. Samo zalezi na diteti, nektere batole usne jen do auta sedne a mozna cim mensi tim lepsi, od tech 2 let uz zacinaji vic zlobit. Ale problem je, ze se reakce ditete na dlouhe cestovani neda zjistit dopredu, kam bychom asi v CR jeli 6 hodin v kuse?
 Dobra1 


Re: Poucne 

(26.4.2010 15:07:52)
No my jezdime za babickou z Brna do Chomutova, to je tak cca 5 hod., podle stavu dalnice, sice jezdime jen asi 4x za rok, ale deti si nakonec na dlouhe cestovni zvyknou. Nekhorsi to bylo s prvni dcerou asi tak do jejich 2 let, vydrzela spat tak 2 hod., pak se nudila. Ted je jim 4,5 , 2,75 a 1 rok a vetsina delsich cest v pohode.
 x x 


Re: Poucne 

(26.4.2010 10:37:01)
Asi také tak to vnímám, s 18 měsíčním dítkem bych si netroufla, řekla bych ideál tak od těch 10 let,kdy už něco chápe. Nemyslím si, že by tak malé dítko bylo odvázané z tolika kilometrů v autě, byť by se jednalo o sebelepší zázemí všude kolem. Ale to je každého věc a gratuluji autorovi k nevšedním zážitkům. My raději volíme kratší dovolené v ČR a Slovensku, tak 3 noci ve vytipované lokalitě s výlety do okolí. Stále mě nepřestává překvapovat, kolik lidí jezdí na zájezdy do Egypta a za exotikou a vůbec nezná vlastní zem.
 Cindy (XI/06 + IX/10) 


Re: Poucne 

(28.4.2010 22:32:09)
My cestujeme jak po českých zemích, tak rádi i do ciziny. Poprvé do ciziny jsme vyrazili, když dcerce byly necelé 2 roky a právě do Turecka. Loni v září jsme byli v Bulharsku (již nikdy více!) a letos v lednu v Egyptě (tam jsme odjížděli 3 a vraceli se 4, což jsme ještě netušili :-) ).
Dodnes dcerka tvrdí, že chce jet na výlet do Turecka :-) Tak jsme se už utvrdili, že až budou mladšímu dítku skoro 2 roky a bude-li to alespoň trochu možné, opět pojedeme do Turecka do Kamelie. Tam to byl pro děti skutečně ráj.
 ada 
  • 

Re: Poucne 

(26.4.2010 14:05:56)
Tak to máme podobný názor. My jsme si loni taky dopřáli dovču v Austrálii, ale tehdy 15měsíční dceru nechali doma a bylo to super. Fakt si to tam s ní nedovedu představit, protože bychom se museli hodně přizpůsobovat a z Austrálie bychom viděli půlku toho, co jsme viděli, návíc mě to pro dceru ani nepřišlo v ničem přínosné. Třeba v tzv. outbacku byly třicítky, už vidím, jak jí nesem několik hodin Kings kaňonem nebo s ní obcházíme právě zmiňované Uluru. Navíc už jen ty přejezdy, k Uluru je to z Alice Springs cca 4 hodiny autem a po cestě toho moc není, spíš nic. Nedovedu si představit, jak bych jí zabavila. Ale asi nejhorší je ta úmorná cesta letadlem, některé děti to zas tak dobře nezvládaly a popravdě jsem byla ráda, že seděly minimálně deset řad předem mnou a neměla jsem ten jejich brekot hned z první ruku.
 DENISA 


Re: Poucne 

(26.4.2010 14:36:46)
No ja jsem rada, ze jsme pocestovali driv nez jsme meli dite. I kdyz bohuzel Australii jsme nestihli. Jizda autem i na hodinu je nekdy na mrtvici a nedavno nas malem vyloucili z prepravy letadlem, protoze nase ditko dostalo hystak, ze si nemuze vybrat sedacku dle sveho uvazeni. Nedal se pripoutat a letadlo uz chtelo startovat, tak me letusky upozornili, ze jeste minutu a budeme muset vystoupit. Tudiz nekolikahodinovy let ani nahodou. Ale je pravda, ze deti jsou ruzne a rodice taky. Kamoska ma dve nezvladatelne deti a porad chce neco podnikat. Kdyz se vrati napise mi mail ve zneni: "bylo to super, strasne jsme si to uzili". Jeji manzel napise memu: "Jsem uplne vyrizenej, bylo to sileny". A ani jeden si to nevymysli a nelze nam, proste maji jen jiny uhel pohledu ~:-D
 ada 
  • 

Re: Poucne 

(26.4.2010 14:48:45)
No u nás to byla taková náhoda, dvě kámošky tam zrovna končily půlroční pobyt, takže jsme tudíž byly čtyři do auta, navíc i zázemí v Sydney, z finančního hlediska tudíž velice výhodné, takže neber to :) O malé jsem ani neuvažovala, celou dobu bych totiž řešila, že jí to nic nedává, nerozvíjí, naopak omezuje atd.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Taky bych chtěla 

(26.4.2010 9:34:38)
Díky za pěkný článek, který na mě dýchnul dálkou a exotikou. Rádi takto kočovně cestujeme a poznáváme různá místa, před dětmi jsme i něco stihli, ale s dětma si zatím netroufáme. A musím přiznat, že na takovýhle "výlet" nám zatím chybí finance. Ale díky za inspiraci - snad jednou ...
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Taky bych chtěla 

(26.4.2010 10:17:47)
Mě osobně teda cestování v autě nevadí, mám to ráda, i ráda řídím, takže v tom problém nevidím. A jsou děti, které cestování opravdu zvládají dobře a baví se sledováním s okolí.
Vaše pohnutky jet i s malým chápu, nechtěli jste se rozdělit, a ne vždy je příhodná konstalace pro takovu akci, takže ne vždy se dá všechno odložit na později. Taky bych chytila příležitost za pačesy.
 Insula 


Re: Taky bych chtěla 

(26.4.2010 12:21:37)
Já bych taky chtěla, ale na tohle peníze nikdy nebudou. ~n~ Jen bych jela s dětmi staršími, aby si to pamatovaly. ~;)
 Dalila, kluk 4r + holčička 11měs. 
  • 

Zážitky 

(26.4.2010 9:58:46)
Miluju přírodní krásy. Muselo to být vážně nádherné a splnili jste si svůj sen. Ale i mě se nelíbí cestovat s tak malým dítětem v autě tolik kilometrů. Za den i 500-700 ve vedrech je myslím opravdu hodně. Vy velký budete mít zážitky na celý život. A byli jste ochotní pro tyto zážitky obětovat pohodlí apod. Ten mrňous si z toho pamatovat nic nebude. Měla bych pocit, že ten nejmladší je ochuzený. Pokud bych už jela tak až bude i nejmladší dost starý na to, aby si to alespoň trochu pamatoval. Ale jak jsem už psala - tak daleké cestování autem není nic pro mě.
 Lizzie 


Krása 

(26.4.2010 11:51:40)
Fakt dobré.
 pampeliška 
  • 

vhodný věk 

(26.4.2010 13:29:12)
Dovolila bych si poznámku pro ty, kteří kritizují autora za to, že vzal na tak dlouhou cestu malé dítě. V rodinách, kde jsou děti různého věku není jiná možnost než cestovat i s velmi malými dětmi. Než totiž to nejmladší doroste vhodného věku, nejstarší už nemá o cestování
s rodiči třeba zájem. Kdyby tato rodina počkala, až bude nejmladšímu třebo osm, nejstarší bude skoro dospělý. A bude právem naštvaný, že si s rodiči cestování moc neužil.
Možná řešení jsou- rezignovat na daleké cestování, pořídit si míň dětí a rychle za sebou (to se těžko plánuje),rozdělit rodinu na dlouhou dobu. Nebo s sebou brát všechny děti i malé.
Pokud se vše zorganizuje, není to problém. Roční dítě si to sice neužije tak jako starší sourozenci, ale ani nijak nestrádá. Užije si jinou cestu, až bude starší. A z vlastní zkušenosti můžu říct, že daleká cesta je o moc klidnější a méně problematická s miminem než s dítkem pubertálního věku. Nejméně problematičtí malí cestovatelé jsou tak do pěti let. Jsou ze všeho nadšení, usnou kdekoli , dají se v případě potřeby nést a nezmeškají školu. Je škoda prošvihnout tento věk pro cestování po světě.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: vhodný věk 

(26.4.2010 13:35:01)
pampeliško, naprosto souhlasím.
 sally 


Re: vhodný věk 

(27.4.2010 3:43:49)
No já nevím - osmnáctiměsíční dítě bych asi apriori brát nechtěla, na druhou stranu opustit na tři měsíce osmnáctiměsíční dítě taky ne. A čekat až budou všechny děti velké? Takhle se uvolňovalo ze školy jen nejstarší - prima na gymplu by se doháněla určitě mnohem hůř než první stupeň.

Co se toho cestování a hodin v autě týče - šestnáct tisíc kilometrů za tři měsíce, to je asi 160 kilometrů v průměru na den. Autor ovšem uvádí, že některé dny cestovali víc - i 500 - 700km. Tj. vychází mi z toho, že třeba jeden den hodně jeli, ale pak byli několik dní na jednom místě - tj. žádné zběsilé cestování ve smyslu každý den deset hodin v autě.

A taky záleží na tom, jak se to uspořádá... my jsme teď jeli s dětma asi dva a půl tisíce kilometrů za šest dní - a v pohodě. Pokud se to naplánuje třeba tak, že se jede tři čtyři hodiny dopoledne, pak se něco dělá (jde na výšlap atd.) a po večeři se jede zase dál, tak se dá natočit docela dost kilometrů bez toho, že by děti byly nějak protivné nebo otrávené...
 sally 


Re: vhodný věk 

(27.4.2010 4:03:56)
jo a ještě něco - přijde mi, že to, jak děti snáší nebo nesnáší cestování, záleží hodně na postoji rodičů... pokud ti rodiče o tom mluví a nakládají s tím, že to "bude pakárna", tak to pak pakárna samozřejmě je.

Podobně s tím, jeslti si dítě může užít cestování po přírodních krásách - něco je určitě v povaze (nevím, kde by náš sotva tříletý synek přišel na to, že se zastavil nad ledovcovým údolím a pravil, že nemůže jít dál, protože se musí dívat - a zodpovědně se asi pět minut kochal, než odběhnul dál), ale něco je zase v přístupu těch dospělých - jestliže dospělí jsou nadšení, je velmi pravděpodobné, že budou nadšené i děti.

Samozřejmě se snažíme dětem vybírat "zábavné" trasy - výstup, kde se jde tři hodiny pořád stejným lesem, by je asi nebavil - ale jak tam jsou jezera, potůčky, lávky, brody, suťovisko, zlatokopecký srub, zbytky sněhu, berušky atd. - tak ujdou bez remcání docela dlouhou trasu.
Pokud jedeme dlouho autem, ale zastavujeme - tady krápníková jeskyně, tady vodopád, tady železniční depo, tady zmrzka - tak to taky funguje dobře...
 MarkétaP + 4 dcerky 


... 

(26.4.2010 13:34:15)
inu, předpokládám, že dotyčná rodina své děti zná a ví, co zvládnou a co ne. Kamarádi teď byli v Austrálii na měsíc s pětiletým a tříletým a taky si to pochvalovali jako vydařenou dovolenou (btw, jejich děti jsou na velké přejezdy zvyklé, neb mají rodinu v ČR a v Belgii). Stejně tak dovedu pochopit, že k takovému cestování může být příležitost teď, dokud jsou děti malé, školou nepovinné a žena patrně na rodičovské, zatímco až nastoupí nejstarší do školy, nemusí takováto příležitost - na tři měsíce na podzivm/v zimě se všemi dětmi odjet - nastat takových 15 let.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: ... 

(26.4.2010 13:39:57)
oprava, nejstarší už ve škole je, ale i tak ;) Ono navíc - z vlastní zkušenosti - třetí dítě vydrží daleko víc než dítě první, protože se umí snadno přizpůsobit tembu a potřebám rodiny, jednak se to od něj tak trochu očekává a jednak je na to zvyklé. A přijde mi menší problém (hlabvně to to dítě) 18m dítě na takovou cestu vzít než ho nechat na tři měsíce u příbuzných.
 Janča N. 


Cestování je fajn 

(26.4.2010 14:01:31)
Pokud se člověk na cestu řádně připraví a jede do "civilizované země", tak si myslím, že není o čem diskutovat. Nejhorší je asi ta cesta.
Mám pocit, že hodně čechů se někdy až moc bojí. Kamarádky, co žijí v zahraničí cestují i s menšími dětmi a v pohodě, vlastně se ani nad tím nezastavují....berou to jako přirozenou věc.
Já osobně bych taky bez dětí nejela, jednou jsme rodina, tak jedeme všichni nebo nikdo. Děti jsou součástí mého života, nikoliv překážkou.

 DENISA 


Re: Cestování je fajn 

(26.4.2010 14:18:42)
Janco, to mas sice naprostou pravdu, ze v zahranici to rodice fakt moc neresi, a nekdy to i chapu. Ale nic se nema prehanet, jako bezdetna jsem dost cestovala a ac mi deti nic nerikali, mnohokrat mi bylo tech cestujicich deti strasne lito. Amici nic neresi, dvoumesicni mimco vrznou do auta, jedou mnoho hod na Grand Canyon, tam ho prdnou do klokanky a slezaji s nim skaly. To, ze miminko nelezelo na rovnem x hodin, to, ze je rude jak rak, prehrate v klokance vubec neresi. Pokud jsou rodice rozumni, tak veku a potrebam ditete cestovani prizpusobi a neni potreba sedet doma na zadku. Bohuzel jsem videla nescetne tech, co si nechteji pripustit, ze by je dite mohlo sebemin omezovat v jejich zalibach.
 Janča N. 


Re: Cestování je fajn 

(26.4.2010 14:24:23)
Tak to je zase přehnané, to je jasné.
 ada 
  • 

Re: Cestování je fajn 

(26.4.2010 14:40:15)
Tak mě taky hodně kamarádek říkalo, že by bez dětí nejelo, já měla opačný názor a bylo to super, takže rozhodně nelituju. Samozřejmě, že jezdíme i s dcerou na dovču, ale tohle bylo mimořádné ... Prostě mě přijde zbytečné, jet s roční dcerou do Austrálie, když za ty prachy z toho nic nemá, spíš naopak problémy např. my jsme, abychom viděli co nejvíce, třikrát přelétávali a třeba tak teplotní rozdíl v jednom dni byl značný. To jí ty ušetřené peníze radši dám, aby pak mohla jet s partou nebo partnerem. Navíc jsme se s manželem shodli, že tyto destinace si víc užíváme teď, než kdybychom je projeli s rodiči. Ale beru, že je to věc názoru :)
 IlonaK2+Verunka+Ondrášek 


Hezké čtení 

(26.4.2010 21:11:19)

Díky za něj. :-)
 fisperanda 


Re: Hezké čtení 

(27.4.2010 9:19:28)
Taky se mi článek moc líbí. Takový optimistický, to je fajn. I když jsem teda pěkně zírala. Dobrovolníci rozdávající kafe a sušenky? Veselý bilboardy? Páni, to musí být krásná země.
 Ocean 


zážitky 

(26.4.2010 21:34:33)
Autorovi gratuluji ke skvělé rodině i parádním prázdninám!

Mám podobné zážitky z Nového Zelandu s dětmi 5,3 a 6m.Děti nemůžou zapomenout,mají úžasné zážitky a získaly znalosti,které je v jejich věku hodně posouvají.

 Dalila, kluk 4r + holčička 11měs. 
  • 

Re: zážitky 

(26.4.2010 22:02:21)
Zajímá mě, jaké nezapomenutelné zážitky má půlroční dítě a jaké získalo znalosti. Ráda bych svojí dceru taky tak posunula, ačkoliv je jí už měsíců 11. Díky za odpověď. Jinak Nový Zéland je vážně moc krásný.
 Nerida 


Re: zážitky 

(27.4.2010 4:59:02)
Zdravim z Australie,
Jsem potesena, ze si rodina vylet uzila. A proc by neuzila, autor ma pravdu, AU je celkem family friendly, v restauracich se nekouri a vsude pritomnost deti je brana jako normalni soucast zivota.

Ja se priznam, ze ac tu zijeme uz roky, tak jsme toho tolik z Australie nevideli. U nas kdyz uz nasetrime volne dny tak litame do cech a co si budeme povidat, na min nez 4 tydny to nestoji za to.

K cestovani s detma – me by ani nenapadlo nechat nejmensiho prcka doma, fakt me nektere prispevky zaskocily. Tady s tema vzdalenostma by clovek bud musel sedet porad doma, nebo holt vyrazi na nejaky mensi vylet, coz je klidne 2-3 hodiny cesty jednim smerem.
 Ocean 


Re: zážitky 

(27.4.2010 16:47:15)
Co to dalo miminu?třeba to,že bylo s námi , s celou rodinou 24/7/30.
A to velmi intenzivně,neb jsme cestovali obytným autem,což je velmi oblíbený způsob poznávání NZ.
Šestiletá tehdy nasávala informace jako houba,psala jsem jí deník, ten má doma jako největší poklad a ukazuje ho každému,kdo je jen trošku ochotný naslouchat.


 Dalila, kluk 4r + holčička 11měs. 
  • 

Re: zážitky 

(27.4.2010 17:06:56)
aha, a kdyby jste byli na dovče jinde tak by s vámi to mimino jako nebylo? A námi teda ano.
 Ocean 


Re: zážitky 

(28.4.2010 11:48:57)
???

článek mne jednoduše nadchnul a potěšil,mám podobné zkušenosti a považuji takovou cestu za úžasnou,stmelující,pohodovou a bezpečnou.

Dokonce existují i tak nezodpovědní jedinci,kteří plují s nebožátky tisíce mil na plachetnici v ne zrovna tradičních turistických destinacích.
Sociálku na ně a urychleně je zařadit do davu na pláži v Chorvatsku!~;)
 Zuzka+ tereska3r 
  • 

Re: zážitky 

(29.4.2010 1:47:33)
Perfektna reakcia:)))
 Sova a dvě sůvata 
  • 

Re: zážitky 

(27.4.2010 10:28:14)
Taky by mě to hodně zajímalo, co to dalo takhle malým dětem. A nerýpu, aby to nevyznělo zle.

Já za bezdětna cestovala nadšeně hodně, daleko a dobrodružně 13 let, s dětma (5 a 2) sice jezdím (vzdálenostně autem 400km tam a třeba po týdnu pobytu totéž zpět), ale to je k babičce do hor, což je jiná sorta výletu.

Jen mi ta přidaná "dětská logistika" poznávací cestování natolik znepříjemňuje, že cizozemsko :-) zatím odkládám. Manžel jezdí s partou surfovat, což pro děti není, a já se odreagovávám u babi. Mým dětem je to úplně putna, kde jsou, hlavně když mají svůj program - hrabání v hlíně, ježdění na kole a odrážedle, honění a kreslení.
 Marie-Ellena 


No nevím... 

(27.4.2010 11:00:20)
Mně by spíš zajímalo, kde bych na takovouhle cestu vzala jednak finance (ředpoládám,že zadarmo to nebylo) jednak dovolenou, když si dnes každý práci musí držet jako klíště.....prostě bych si to nemohla dovolit.~Rv
 janna001 


Super 

(27.4.2010 11:26:47)
Napřed jsem myslela, že jste s těmi třemi dětmi chodili pěšky s batohem, to jsem si vzhledem k těm dvěma malým neuměla představit. Takhle mi to přijde jako téměř normální dovolená, dostatečně bezpečná a pohodlná pro děti - paráda. Muselo to být ale krásné :-)
 Lída+2 


Super článek:-) 

(27.4.2010 11:29:54)
Krásně popsané:-)Muselo to být super.

MY jsme byli za blázniny, že stěhujeme 14denní mimi 40km na výlet dojet a dát do korbičky....no syn si ten den užil báječně...dobře se vyspal...spal prakticky 24hodin
...takže některé reakce mě nepřekvapují....~t~sedět na zadku dokud děti nedorostou......to prostě nejde....~d~ nejstaršímu 10let.....přece ho neodstrčí.....~a~

Kluci s náma jezdí na každou dovolenou. Já zase nemám to srdce je nechat doma a jet na doču bez nich....asi je to taky svým způsobem zvláštní,ale....bez nich dovči byli...a budou,ale s nima jich zase tolik nebude.
Kdyby nám do toho neskočila krize....mladší by konečně viděl Eifelku. Doufáme, že ho tam brzy vezmeme.:-) Já chci kluky vzít do Normandie a Bretaňě. Vím, že by si to užili.~R^ je jim 11,5a skoro 9.
 Dalila, kluk 4r + holčička 11měs. 
  • 

Re: Super článek:-) 

(27.4.2010 15:06:58)
Na zadku nesedíme. Na dovolené jezdíme, ale ne na putovní dovolené. Prostě dojedeme na místo a výlety podnikáme v okolí - žádný maraton. Prostě přizpůsobujeme se dětem - ne děti nám. Čím starší budou tím podnikavější a dobrodružnější bude dovča. Pro nás to není problém prostě pár let počkat.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Super článek:-) 

(27.4.2010 16:15:01)
No jestli to není i o tom, že by jste i jako bezdětní preferovali spíše pobytovou dovolenou.

Já myslím, že dovolenou si mají užít rodiče i děti, nejsem zastánce přizpůsobit se ve všem jen dětem. A spokojený rodič=spokojené dítě a naopak.
 Dalila, kluk 4r + holčička 11měs. 
  • 

Re: Super článek:-) 

(27.4.2010 16:32:17)
Ne to vážně nepreferujeme. Jsme spolu již 16 let (manželé 5 let) a za celou dobu jsme dovolenou nestrávili válením se kdekoli. Jen jsme to naše putování prostě teď na pár let odložili. To je vše, tak prosté.
 sally 


Re: Super článek:-) 

(28.4.2010 1:36:36)
Dalilo,
a nezávidíš ty tak trošku? Prostě někdo zvládne putovní dovolenou i s dětma. A zjevně v pohodě.

Můj názor je, že děti by měly být součástí života rodičů. Že i pro děti je příjemnější zapadnout do nějakého režimu a systému, než když najednou rodiče tápou co vlastně dělat a být otrávení z toho, že nemůžou dělat věci, na které jsou zvyklí (mě by pobytová dovolená někde u moře prostě zabila).

Děti tenhle systém (že o víkendech a dovolené se cestuje a podnikají se věci) přijaly v podstatě bez problémů.
Samozřejmě, že program přizpůsobujeme jejich možnostem a schopnostem, ale čekat x let až "budou větší" je podle mě nesmysl... když vezmete na výlet pak desetileté dítě, tak bude otrávené, nebude chápat - když celý život sedělo doma, tak proč by se mělo někde trmácet...
 Dalila, kluk 4r + holčička 11měs. 
  • 

Re: Super článek:-) 

(27.4.2010 16:34:52)
a ještě se zeptám - vy nemáte žádná místa, která byste rádi navštívili aniž byste museli najet stovky kilometrů?
 Lída+2 


Re: Super článek:-) 

(29.4.2010 8:28:46)
Dalio to je na mě?

A víš, že mě tady v čechách nic neláká .......možná blbá zkušenost cestování s ročním dítkem 0-1rok před 10lety..teĎ je všechno jinak(ale já už poloviční porce nechcui ani ohřívat zeleninu ve skleničce...)

.....s klukama absolvujeme 2x do roka párdenní pobyt někde v čechách....s výlety....takže toho spoutu viděli....nebyli ještě v jižních čechách(pro nás to je jako dojet na Slovensko- s lepšíma zkušenostma s ubytováním+ termály k tomu~;))
A dlužíme jim Beskydy.
Zámky a hrady navštěvujeme....a popravdě okolí máme proježděný hodně...takže asi tak....

Jinak manžel si brává kluky na týden po čechách pod stan a mají pánskou jízdu.~t~ Dans nima jel poprvé 2letý...kamarádky zděšený...o mojí mamce ani nemluvím~t~ a báječně si to užili.Každý rok.

A víš jaký je další důvod jet někam dál.....zjistit jestli tam jsou výrobci dětskýho klučičího oblečení taky tak zabedněný jako v čechách~t~
Zkus koupit 164 na kluka~n~
 sally 


Re: Super článek:-) 

(29.4.2010 21:38:34)
Jo, ještě k dotazu, jeslti nemáme nic blízko... no máme... hromadu věcí... jenomže tam jezdíme o těch víkendech, kdy nejsme na dovolených - myslím místa do 150km od domova, které dáme na jeden den na otočku.
 Nerida 


Re: Super článek:-) 

(28.4.2010 1:10:25)
No jo Dalio, ale pokud byste si poridili jeste jedno ditko s podobnym vekovym odstupem jako ma autor, tak se na aktivni dovolenou nedostanete jeste dalsich co ja vim 5 - 10 let. Starsi ditka na tu aktivnejsi dovolenou budou samozrejme zrale. Ja se na to divam tak, k zadne ujme nedoslo, rodina si dovolenou uzila, tak o co jde? Ale chapu, ze ne kazdy to tak ma.
 Magnolya 


Krásný popis 

(28.4.2010 8:13:00)
Článek jsem přečetla jedním dechem. A druhým přiznávám, že závidím. Austrálie se mi taky líbí, jen je mi jasné, že se tam nikdy nepodívám (bojím se létat).

A k těm rejpům o 18 měsíčním dítěti... Pochopila jsem snad dobře z článku autora, že na cestovní dovolené jezdí často. Čili i pro malé dítě no problemo. Vážně netuším, proč se tady v Česku hledá na všem hned nějaký problém. ~a~
 Busymbee, holcina 6 a klucina 5 
  • 

Cestovani s detmi je super 

(1.5.2010 3:28:33)
Ahojte,
precetla jsem si par komentaru a vidim, ze jsou dve skupiny lidicek - jedni cestuji s detmi v pohode a druzi ne...My s detmi cestujeme od jejich narozeni a obe cestovani s nami miluji a uzivaji si to, uplne po svem. Mozna, ze mimino nema nic z toho, ze bylo v cizine, ale ma hodne z toho, ze bylo s mamou a s tatou. My brali deti vsude s sebou, protoze jsme rodina. je to sice drazsi a kdyz byly deti male tak si moc nepamatovaly, ale ted se divaji na fotky a uz vi - je to jsem ja v Rime, kdyz jsem byla miminko a uz toho o Rime vi dost :-). ted uz si obe deti pamatuji z nasich spolecnych dovolenych a putovani hodne, ale casto si pamatuji uplne jine veci nez my dospelaci. Rekla bych, ze zacinaji mit docela obzor - nase strasi uz ma svuj maly globus a dokaze uz spoustu zemi bezpecne najit a vi jak tam ziji a co tam delaji, atd. Cestujeme opravdu dost, ale ne s cestovkami - sami, coz je 100 x levnejsi. A cestujeme vsude - v zemich civilizovanych i v zemich, kteri lide popvazuji za ne prilis civilizovane (my si to nemyslime). Byly jsme treba s detmi i v Jemenu a vubec jsme necitili, ze je to tam nebezpecny. Clovek musi vedet, co muze a co nemuze, ale jemenci byli velmi pratelsti a maji krasny vztah k detem :-).
 busyembee 
  • 

A jeste 

(1.5.2010 3:31:50)
Jeste jsem zapomnela dodat, ze bydlime v Australii od roku 2001 (manzel je Australan) a cestujeme i tady casto. Nasi rodice maji farmu 12 hodin cesty odkud bydlime a jezdime tam porad. deti jsou na to zvylki, maji vzadu na sedackach jidlo, hracky a jsou v pohode. Ale je to opravdu o tom na co si zvyknete a deti, ty se rychle prizpusobi. Moje dcerka ma vysokofunkcni autismus a cestovani uplne miluje :-).
 alikla 


Re: A jeste 

(6.8.2010 9:14:39)
Ahoj, už jsem psala příspěvek u Dany, mohla bych tě také poprosit o nějaké informace ohledně práce v Austrálii s dětmi (4 roky a 1,5)? Díky moc Klára
 alikla 


Re: A jeste 

(6.8.2010 9:15:14)
omlouvám se za zmatky - bylo to na příspěvek busyembee...:-)
 Dana 
  • 

taky jsme to absolvovali 

(2.5.2010 12:53:11)
my jsme také byli v austrálii a na novém zélandu s 15ti měsíční dcerou a musím jen potvrdit, že ani let ani pobyt tam není s dítětem žádný problém. s časovým posunem se narozdíl od nás vyrovnala skvěle. lidé jsou tam skute moc milí, děti mohou téměř cokoliv. jediný problém byl po návratu, když se na ruzyni na dceru ostatní cestující místo australských úsměvů mračili a místo 35 stupňů tady bylo -10.
letu s malým dítětem se rozhodně nebojte a pokud si jako rodiče věříte, jděte do toho!
 alikla 


Re: taky jsme to absolvovali 

(6.8.2010 9:12:19)
Ahoj Dano, omlouvám se, mohla bych poprosit o mail a případně co nejvíce informací ohledně vaší cesty? Chtěli bychom s rodinou s 2 dětmi vyjet do Austrálie na půl roku až rok pracovně a cestovně. Nevím moc kde a jak začít a kolik to tak případně bude stát. Díky moc Klára klaraptackova@seznam.cz
 Káča+3chlapy 


Super 

(2.5.2010 14:27:37)
Ahoj, krásný článek, skoro závidím... Cestujeme s dětmi často, ale zatím to jsou jen blízské destinace jako Chorvatsko, Itálie, Korfu... Cesta bývá náročná, kluci jsou dost živý, ale nikdy jsme nelitovali. Ba naopak, naše dovolené bych nazvala rodinným stříbrem. Letos mám kulatiny, a tak se chci podarovat nějakou pořádnou výpravou tak na 2 měsíce. Zatím jsme ve fázi kam? Kdyby měl někdo tip, sem s ním. Díky a všem cestovatelům dobrý vítr.
Kateřina
 mikulinka 


Dekuju 

(3.5.2010 9:48:42)
Dekuju za clanek, ktery me pohladil i trochu rozesmutnil....temer po deseti letech jsme se vratili z Australie zpet do Cech. Jsem rada, ze nejenom my vzpominame na Australii v dobrem :)
 Marti2008 


Děkuju :) 

(3.5.2010 13:17:27)
Děkuju za krásný článek, nepokrytě závidím. A opět se přesvědčuju o tom, že to jde.
Mám 20měsíční dcerku a mít příležitost jedu okamžitě i s ní!
Znám ty reakce ostatních (hlavně rodičů) - vy jste se snad zbláznili. Měla jsem dojem, že cestovat s dětmi je už naprosto normální, ale narážím pořád. Ať jedeme na víkend do Krušných hor (dítě v krosničce), nebo na týden na Moravu na kolech (dítě ve vozíku).... Letos bych chtěla vyrazit do ciziny, a třeba na kola a třeba pod stan a třeba putovně, a vím, že reakce budu muset odrážet.

Naše dcera patří k nám, takže nevidím nejmenší důvod, proč ji nechat na víkend u babičky (natoš déle) a jet někam bez ní.

Přeju autorovi mnoho dalších nádherných cest.
Marti

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.