| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Moje maminka je krásná

 Celkem 105 názorů.
 DENISA 


Je to tak 

(10.3.2010 9:12:48)
Sice nam clanek zadne rady nedava, protoze obecne rady neexistuji, ale kdyz se tak divam kolem sebe, tak se materstvi opravdu podepise na vetsine zen. Potkala jsem jednu znamou po 2 letech a vubec jsem ji nepoznala. Rikala, ze ma pulrocni dite a hned jsem mela jasno. To same pozoruju na sobe, ac jsem peci o sebe neprestala zanedbavat. Ono se nekolikalete nevyspani asi na malokom podepise kladne.
 Pavlína, 2 děti 
  • 

Re: Je to tak 

(12.3.2010 7:34:37)
Probůh chození do kavárny je nějaká rezignace?????????????????Načinčaná matka=spokojená matka a obráceně???????????Moje velmi dobrá kamarádka si na nějaké módní trendy nepotrpí, ale je to úžasná bytost a skvělá máma 3 synů.
Autorka je mimo a její článek paskvil.
 Hilly. 


Pěkně popořadě 

(10.3.2010 9:14:37)
Já teda rozhodně nepatřím mezi matky, co by v období těhotenství a půl roku po porodu nějak intenzivně řešily jak vypadají(i když občas mě záchvat nejistoty popadne), držely diety, omezovaly se nějak zásadně v jídle a hodně cvičily.(nepřejídám se, ale když mám na něco chuť tak si to dám a cvičím decentně) Nejdůležitější pro mě je, abych se cítila dobře, kvalitně jedla a narodilo se mi zdravé miminko..po porodu jsem kojila, takže z obavy o ztrátu mléka jsem se ani hubnout nesnažila. Po CS jsem se i dlouho na nějaké fitness výkony necítila.Do kupy jsem se dávala až rok po porodu..no a výsledek se brzy dostavil, zase jsem jako Zeppelin, protože jsem znovu těhotná.:-)
Chvíli budu vypadat jako strašidlo, no a co? Věřím, že se zvládnu dát zase do kupy..budu na to mít celý zbytek života~;)
 Binturongg 


Re: Pěkně popořadě 

(10.3.2010 9:36:42)
Hilly - ~R^ ~t~ ~3~
 Hilly. 


Re: Pěkně popořadě 

(10.3.2010 15:07:41)
~3~
 susu 
  • 

hmmm, a co? 

(10.3.2010 9:23:58)
Článek mě neoslovil. Opravdu žádné rady nedává, to co píše buď už dávno vím nebo s autorkou nesouhlasím, tak k čemu to jako je?
 Červená řepa 


Re: hmmm, a co? 

(10.3.2010 9:27:49)
Susu prosímtě ty si myslíš že ten článek je psán jen pro tebe? Možná že někomu jinému něco dává. ~x~
 susu 
  • 

Re: hmmm, a co? 

(10.3.2010 9:35:39)
Ne, nemyslím, že je psán jen pro mě. Jen jsme chtěla napsat, že zrovna mě nic neříká.~d~
 Lenka 
  • 

:) 

(10.3.2010 9:31:13)
Ahoj, nevím proč ale asi bydlím jinde :), až na pár vyjímek které vídám v teplácích a bez života, potkávám maminky vesměs pečující o sebe v hezkém oblečení a s načančanými miminky :)

Pamatuji si jak jsem po porodu si říkala , ty jo jak jsem štíhlá :)))), ale jenom do doby kdy jsem si chtěla obléknout své původní kalhoty

Ale narození miminka jsem pojala jako změnu i své vyzáže kdy jsem konečně zhodila břicho a bypadala vesměs normálně a ne jako hroch :))))
Ale vše záleží na každé mamince co se sebou udělá
 DENISA 


Re: :) 

(10.3.2010 9:58:45)
Ja kolem sebe taky vidim daleko vic o sebe pecujicich matek, nez nejakych cuchet v teplacich. Ale kdyz dotycnou znam, jak vypadala pred materstvim, tak vim, ze makeupem zakryva daleko hlubsi vrasky, pytliky pod ocima, popr. pupinky zpusobene hormonalni bouri. Ja asi zacnu brzo uvazovat o nejake korekci kolem oci, protoze to nejsou vrasky, to jsou propasti. Jina zena se k tomu propracovava 10, 15 let, ja je mam za 3,5 roku, protoze od 4teho mesice tehotenstvi do 3 let veku ditete jsem jeste jedinou noc nespala v kuse. Jedinou.
 Lana+Julik05/05+Kristian10/07 


Re: :) 

(10.3.2010 10:18:02)
autorka si trosku protireci...kdo ma cas na vysedavani v kavarnach a serialy, ma cas i na upravu sveho zevnejsku..tady bude problem jinde ~;)
Ja sama za sebe musim rict, ze po dvou porodech vypadam lip nez kdykoliv pred tim, ale to jen pro to, ze kluci jsou "treneri" - nenechaji me v klidu a taky proto, ze presne jak uz tu nekdo psal, ten optimismus ohledne zhubnuti po porodu mi vydrzel jen do vyzkouseni predtehotenskych kalhot...takze jsem na sobe proste musela zacit makat...kvuli svemu lepsimu pocitu, no a kdyz uz to slo zpatky na puvodni rozmery, nebyl problem to jeste trosku "srazit" :-) Ale priznavam, ze v sestinedeli jsem neco takoveho naprosto neresila, byla jsem rada, pokud jsem stihla jit si v klidu na wc.
Samozrejme, ze pokud jsem vyrazela mezi lidi, tak jsem nejdriv prosla kolem zrcadla ~:-D
 Dalila, kluk 4r + holčička 9m 
  • 

Re: :) 

(10.3.2010 10:22:50)
Jo,jo. To Taky znám.... Akorát jsem si to ještě prodloužila a jen tak to asi nepřestane. Království za osmihodinový spánek bez přerušení !!! (nebo aspoň šesti) :-))
 Limai 


Re: :)Já spím dost, 

(10.3.2010 10:23:27)
mimino spí celou noc,ale moc mě nebaví v poslední době o sbe pečovat,i když zrovna předevčírem jsem si dělala peeling a masku a hennu na vlasy.Ale asi je to tím,že v zimě na to vždy dost kašlu,nikam moc nechodím a s přibývajícím jarem a teplejším počasím tu péči zintenzivním.Je pravda že dříve jsem sama sebe vnímala jako dost pohlednou a o muže jsem nikdy neměla nouzi.Změna nastala po porodu dcery,kdy jsem měla velmi těžkou obrnu lícního nervu a nechalo to na mě nějaké následky,i když nejsou až tak úplně viditelné na první pohled.Ale já tehdy úplně rezignovala na svůj vzhled a dost o sebe přestala pečovat.Vím že by to mělo být opačně a měla bych se starat o to víc,ale nějak mi to nejde.Říkám si že když mám už tak vyřízený ksicht,nač o něj pečovat.Ale v poslední době mě spíše trápí povislá prsa a na to abych šla na plastiku jsem srab,do toho fakt ne.A co mi kazí vzhled je ještě to,že já se neumím obléknout tak abych prostě vypadala.Já si klidně načančám děti,obléknu je jak ze žurnálu,ale na sobě to nedokážu.Samozřejmě nejdu do města v teplákách,ale pokud jde o mé hadry,nemám vůbec vkus a nikdy nevím co si mám koupit,abych byla šik.Ve všem si připadám jak cuchta v nejhorších hadrech,i když je to třeba nové a někdy i za nemalý peníz.Žádnou kamarádku která by tomu rozuměla a měla tu schopnost mi poradit jak se hezky obléci nemám,a investovat tisíce do nějaké profi poradkyně se mi nechce.Ale jinak moje dcera taky říká"maminko ty jsi tak krásná",nebo "když jsem byla u tebe v břiše,nevěděla jsem že budu mít tak hezkou maminku."To potěší.
 Limai 


Re: :)Já spím dost 

(10.3.2010 10:26:25)
Jinak s čím nemám vůbec potíže je nějaká nadváha,naopak bych potřebovala několik kilo přibrat.Vždycky jsem až na jedno období měla tělesnou konstituci,že bych se mohla svlékat za bičem.Jo a zrovna tenhle týden jsem si našla pár šedivých vlasů,ale doufám že v 37 letech na ně snad už nárok mám~:-D
 Pejska 


Re: :)Já spím dost 

(11.3.2010 9:28:55)
Mně je o osm let víc a taky mám o pár kil víc - i když ne nijak dramaticky. Jsem na tom s oblékáním ale úplně stejně a možná je to tím, že kvůli nedostatku financí jsem to řešit ani jinak než "sekáčem od přátel" z Holandska či Itálie řešit nemohla. Navlékala jsem na sebe to, co mi z těch jejich odložených hadříků bylo akorát. Když se konečně situace v rodině uklidnila natolik, že si můžu dopřát do sebe investovat, nemám přehled o kosmetice a v obchodě na věšících nikdy nepoznám, co by mi slušelo. Tak chodím s manželem nebo s dcerou, které je už naštěstí 18. Tím nechci říci, že bys měla čekat, až toi ta tvoje taky takhle doroste. Manža by neasistoval? U nás to funguje celkem dobře, stačí mi, když řekne, že v tomhle se mu líbím nebo si něco mám zkusit. Ale možná je mezi chlapy světlá výjimka.... ~6~
 Martina 


Re: :) 

(13.3.2010 17:34:08)
To nebude nespanim, ja nespim uz osm let a vrasky nemam zadny ;-) ~y~
 stormer 


Re: :) 

(10.3.2010 10:33:15)
~t~ Ano, moc dobře si vzpomínám, jak jsem se den po porodu radovala, že zmizelo to obrovské hroší břicho, pak cca za týden i děsivé otoky, a jak neuvěřitelně štíhle jsem si najednou připadala. Navíc - v devátém měsíci jsem si při pohledu do zrcadla nedokázala vůbec představit, že bych ještě někdy mohla mít normální postavu. A pak jsem cca měsíc po porodu vytáhla ze skříně "předtěhotenské" kalhoty, dobře jsem si je prohlédla, a zase je strčila spátky~t~. Bylo mi jasné, že pokud bych se do nich zkusila narvat, dostala bych hysterický záchvat... Je fakt, že jsem před otěhotněním byla cíleně hodně hubená a že jsem se teď - jako matka - smířila s "jen" štíhlou postavou, protože jako vychrtlá "modelka" bych neměla žádnou energii pro svou nadmíru aktivní rošťandu.
Pokud jde o péči o vzhled, starám se o sebe docela dost, protože si myslím, že si manžel zaslouží krásnou manželku, když si takovou bral~t~. Vždycky mi připadalo, že ty ženy, které po porodu rezignují na svou váhu a vzhled, si přímo koledují o nevěru. Je to hnusné, ale chlapům FAKT záleží na tom, jak jejich žena vypadá asi víc, než na duševních kvalitách~n~.
 Lůca+2 


Re: :) 

(10.3.2010 11:23:48)
Vlasatice, přesně takto slovo od slova bych to mohhla napsat i já, písmenko od písmenka, až mě to pobavilo,vlastně jsi to napsala o mě a za mě ~:-D~t~
 stormer 


Re: :) 

(10.3.2010 11:28:37)
To jsem ráda, že jsem ti ušetřila práci~t~~x~.
 Ecim 


Re: :) 

(10.3.2010 11:31:30)
Vlasatice a mně jsi ji ušetřila taky. ~t~ Dík! ~t~~x~
 Lůca+2 


Re: :) 

(10.3.2010 13:15:18)
~t~~x~
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Hlavně pro tatínka.... 

(10.3.2010 10:27:55)
Hlavně aby dotyčná maminka byla sexy pro tatínka (pro manžela).
Můj manžel nevyžaduje gelové nehty, mejkap, ani kilo tuzidla na vlasech.
Celou RD jsem vystacila s rasenkou, leskem na rty, bezbarvym lakem na nehty. Ke kadernici jsem chodila 1x za pul roku. Mam vlasy pod ramena, prostrihane. Celou RD jsem na jen nosila sportovni kalhoty a sportovni bundu.
A nikdy jsem se necitila tak silene sexy. Je fakt, ze mame geneticky dano , vypadat mladsi - takze v 35 vypadam na 25 :-D. Ale to neni o tom tak vypadat, ale i tak se citit.
A postava stejna jako driv, diky pohybu kolem prcku nebyl cas na lenoseni a tlaskani pochutin (stejne mi vsechno snedli :-) )
 BlackyCatt 
  • 

Stačí troška 

(10.3.2010 21:15:39)
Mám chlapečka 2,5 roku, malý velký ďáblík a druhého právě čekám. Takže na nějaké přílišné krášlení není čas ani energie. Ale na druhou stranu, myslím si, že stačí málo a žena může být upravená - vždy dbám na to, abych měla umyté vlasy, které nechám volně rozpuštěné (mimochodem to mají chlapy stejně nejradši) a z líčidel mi stačí pudr, jemné stíny, řasenka a Labelo nebo lesk na rty. Příjemný parfém a cítím se upravená a hezká. Péče na pár minut. Samozřejmě než jsem měla synka vypadala péče o sebe sama úplně jinak, ale naučila jsem se prostě zvládnout maximum za minimum času.
 16.5Salám&Lajka14 


Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 10:28:58)
že se ve virtuální realitě objevuje pozoruhodné klišé o unavených, uštvaných matkách na MD, které nemají pomalu čas si ani dojít na WC.
Docela by mne zajímalo, co dělají. ~t~
Moje kamarádky z reálného světa se na MD ukrutně nudily, čučely na seriály, neustále někomu volaly a zvaly ho na kafe, aby si měly s kým popovídat, a jestli chodily "neupravené", tak prostě proto, že kvůli dítěti trčely doma a na doma si snad člověk nemusí stále něco patlat na obličej a oblékat se do malých černých a bot na jehle.
MD je průser v "sociálním směru", to každopádně. Ale z čeho by měla být matka na MD uštvaná, pokud nemá dvojčata nebo trojčata, to mi není jasný. ~;)
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 10:30:50)
Monty, ja se nudila na RD tak, ze jsem se v 8mesicich starsiho vratila na maly uvazek do prace :-D
a stejne jsem vsechno zvladala
 susu 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 10:38:04)
Každý to má holt jinak Monty. Já to uštvání zažila. Čučet na TV seriály,hmmm :-) Já nepouštěla ani rádio. Pokud čirou náhodou chvíli spala, tak abych ji, nedej bože, neprobudila, a pokud byla vzhůru, tak jsem z rádia stejně nic neslyšela.
 Samarlu 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 10:45:46)
Monty:

1. Stokrát opakovaná lež...

2. Nějak si to člověk sám před sebou omluvit musí (právě s tím bojuji a lenost je OPRAVDU velké pokušení).
 Samarlu 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 10:45:51)
Monty:

1. Stokrát opakovaná lež...

2. Nějak si to člověk sám před sebou omluvit musí (právě s tím bojuji a lenost je OPRAVDU velké pokušení).
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 10:56:27)
Samarlu,
vnímám to podobně. Když byl syn malý, tak jsem taky někdy chodila doma celý den v noční košili... ale fakt ne proto, že bych se NESTÍHALA převlíct. Prostě se mi nechtělo, stejně jsem trčela doma. A že jsem se ráno neučesala? Proč bych měla, stáhla jsem si vlasy do culíku (tehdy jsem měla vlasy do pasu). Na seriály jsem nekoukala, buďto jsem pracovala na PC nebo visela na internetu. Měla jsem neskutečně volnýho času a připadala si jako továrna na mlíko. Nikdo mne nikam nezval, protože jsem stejně kvůli kojení nemohla jít a já sama taky nikam nešla, protože by mne to nebavilo, když bych se kvůli kojení musela stejně za dvě hodiny vracet. Šílená sociální izolace, nuda, beznaděj. Ale ve smyslu fyzické náročnosti - větší leháro jsem nikdy nezažila a už ani nikdy nezažiju. ~t~
 Samarlu 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:18:21)
No tak vono zas člověk musí brát ohled na jiný lidi, ne vždycky se povede takový bezúdržbový dítě (toho vopruzu s Vojtovkou a ládováním např. nedonošeňat vápníkem, železem, tisíc vodiček, do dítěte to nejde vpravit...), a často matka fakt potřebuje dát do kupy zdraví (to se stalo mně, já fakt potřebovala zesílit, normálně jsem nevyšla kopec asi dva měsíce a tak...takže já bych to ouředně podporovaný leháro nezavrhovala jako takový, ale né tak strašně dlouhý.

Jinak já se teda ze začátku moc nenaflákala, protože jsem si musela vařit, protože jsem měla furt hlad, chemický z pytlíku mi nepřišlo dost kvalitní, a byla jsem slabá, fakt klasika - vývary s nudlema a tak...

Ale pak by to bez dalších nemateřských dobrodružství (stěhování, stavba, studium...) byla skutečně dovolená - tu ať si lidi cálujou ze svýho, že jo, a je na každým, jestli bude na chalupě nebo v Himalájích.

A uštvaný matky neznám osobně, pokud to teda není se zdravotním průserem. Ale taky nevím, proč bych si neměla svazovat dlouhé vlasy a chodit po loukách a pískovištích v kostýmku, copak někdo v kostýmku seče trávník nebo štípe dříví a u toho má půlmetrový lokny vlající ve větru?
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 15:32:14)
Monty, tak věř tomu, že já jsem se skutečně první čtyři měsíce NESTÍHALA převlíct třeba do dvou odpoledne. Když máš dítě, který permanentně ječí, pije hodinu, pak máš odsávat mlíko na dokrmení (a mně odsávačka odsává strašně pomalu), každý přebalování s ním máš pocvičit vojtovku, musíš mu masírovat bříško a pomáhat mu s kakáním cca 8x denně... A do toho během 24 hodin máš čtyři slabý hodiny spánku...

Já jsem prvního půl roku nezažila, že by mimino spalo a já měla volnej čas. Buď nespalo vůbec, nebo v šátku na těle za svižné chůze. Ale jelikož JÁ jsem spát potřebovala, tak i ty svižné procházky byly pro mě utrpením.
 Renata,kluci 8 a 3 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(11.3.2010 13:38:36)
No já můžu zhodnotit obě situace. První kluk byl děs. Dokázal probrečet i 8 hodin v kuse, nespal, kojila jsem, odstříkávala, pomáhala s kakáním a do večera jsem byla v pyžamu. Nechápala jsem, jak to ostatní zvládají. A to nebylo nezkušeností, protože jsem 5 let pracovala na novorozeneckém oddělení. Později vyžadoval stále nějakou činnost a já skákala pořád kolem něj. Nedokázal se sám zabavit.A do 4 let jsem ho musela uspávat.Do druhého jsem se odvážila až ve 3 a půl. A zázrak ....spal, nikdy nebrečel, mlíka bylo akorát, odpadlo odstříkávání. Do dnes spí až 16 hodin denně 12 v noci bez probuzení a ve dne klidně i 4 další.Zabaví se raději sám.Usínal odjakživa sám a tak sem ho klidně po šestinedělí mohla nechat manželovi a jít večer s kamarádkou na kafe. A najednou bylo času...se dvěma víc než s jedním.A to už byl staší v první třídě. Takže myslím, že nezáleží na šikovnosti maminky, ale spíš na povaze dítěte. Každé je jiné a někteří potrápí, že opravdu není na nic jiného čas.Ale i ta doba, kdy jste zoufalí, nestíháte, nespíte, všude binec jak po výbuchu a na sebe nemáte čas postupně mizí. Jen vydržet.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(14.3.2010 13:29:51)
Renato, týbrďo, to bych druhý mohla mít za odměnu taky takový :-)
 Inka 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 10:54:56)
Taky jsem nepochopila, co je náročného být doma s jedním dítětem v průměrném bytě s teplou vodou a elektřinu. Já se taky dost nudila, akorát tehdy nebyl internet, tak jsme se s kamarádkami pořád navštěvovaly. Prakticky pořád jsme se scházely v létě někde venku, když bylo hnusně, tak po bytech.
 susu 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:20:25)
Ono to nepochopíš, dokud to nezažiješ. Pak už víš.
 Ecim 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:24:18)
To já se nenudím, pořád něco podnikáme. Ale dovedu si představit, že kdybych byla méně akční, tak se třeba někdy i nudit budu.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:33:14)
Ecim,
no já byla se synem "doma" devět měsíců a co se dá podnikat s kojencem fakt nevím. Kdybych byla na MD do tří, čtyř let, tak prosím. S větším dítětem mne napadne aktivit spousta, s kojencem kromě procházky s kočárem žádná a to jsem nedělala, to byla naprosto ukrutná nuda a opruz. Kočárkovala babička s dědečkem. ~;)
 Samarlu 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:36:30)
No záleží, kam s tím kočárem jdeš. Túra se dá, kolem dokola parku fakt vopruz.
 Ecim 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:40:20)
Já jsem podnikala mnohahodinové "túry" po okolí. A podnikám je dodnes, jakmile k tomu mám příležitost.
 Ecim 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:39:37)
Monty, já dlouhé procházky s kočárkem miluju! K tomu dalšímu "podnikání" řadím péči o dítě a domácnost, cvičení, čtení... Podle situace. Dlouhé procházky mi dost chybí, jakmile se starší syn naučil chodit a mluvit, tak naše procházky vypadaly většinou tak, že jsme mnoho měsíců běhali po parkovišti nebo podél silnice a prohlíželi si dopravní prostředky. Teď chodíme hlavně na hřiště.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:44:14)
Tak ono někde na venkově, v přírodě, nebo dejme tomu ve vilové čtvrti... ale synův kojenecký věk jsme strávili na rozhraní Libně a Vysočan. Kromě jednoho parku fakt nebylo kam s tím kočárkem jít. ~;)
 Ecim 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:48:30)
Monty, to mi připomnělo, jak jsem jednou před lety jela skrz Vysočany a říkala si, že to tam pro matky s dětmi musí být blbé, že nemají pořádně kam chodit.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:51:05)
Ecim,
tak aspoň víš, že nekecám. ~;)
 Žžena 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 13:07:06)
Tak já to vidím naopak, dokud je dítě ležák co se jen kojí a přebaluje a nikam nezdrhá, je to pohoda a dělat se s ním dá cokoli (ráce, studium, návštěvy hradů, výstav... se spícím dítětem v šátku/Manduce). Po půl roce utrum, zdrhá, padá, vyžaduje pozornost atd.
 Samarlu 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 14:52:21)
Moje řeč. A pak se začnou vařit mrkve, jak nevidí rodiče, tak se rozeřve...
Moje druhorozený by se mohlo klidně na pár hodin umístit do nějaký hlídárny, ale jen jako malý, pak pauza cca do 2 let a mohlo by se starším do MŠ a já na částečnej úvazek. Akorát u nás v přírodě na venkově, kde se dá chodit na túry s kočárem,mi tenhle projekt neodsouhlasí/il ani zaměstnavatel, ani školka. Všechno má svý nevýhody~:(.
 kajkule+2 kousky 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(15.3.2010 21:12:16)
Moje dítě tohle dělá už od 3 týdnů a ne od půl roku~n~ já ho jen položím na chvilku a už ječí a nezavře tu pusu do večera , kdy zas ječí než usne. No, je to s ním záhul. První byla taky prudivá,ale tohle je extrém!! Kojím co hodinu , někdy spíš po půlhodině. Musím dokrmovat, pořád řve hlady, jen si čůrne a řve, že v tom nebude...MASAKR, ale stojí to za to:-)

Kéž by třetí bylo za odměnu a aspoň více spalo. Malý nespí, teda spí, jestli se dá říct 2x20minut spánek~Rv
 Dana, dvě děti 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 15:08:17)
A co s neustále řvoucím, přes den nespícím dítětem? Já jsem první dva roky po narození dítěte nečetla,ani si nepustila hudbu a co běželo v televizi jsem buď nevnímala, nebo jsem prostě odpadla. Kdo nezažil, nepochopí...
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 15:19:35)
Dva roky nepřetržitě řvoucí dítě? To existuje?
 arsiela, 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(11.3.2010 13:07:52)
Si piš,mám takovej unikát doma.Poslední týden oslavuju,že mě nechá dojít bez jekotu na wc.Lehce se komentuje tomu kdo to nezažil.
 sasanka+2 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 20:51:02)
Já se teda neflákala,první tři měsíce byly tim nejnáročnějším obdobím z celé mateřské,dítě pořád řvalo,já nevěděla proč,bála se o něj,byla na nervy (měl koliky,reflux...)časté kojení,přebalování,odsávání,mezi tim houpání na míči...když usnul tak cca na půl hoďky (v noci maximálně na dvě...),sotva jsem od něj vstala-např.na záchod,najíst se hned řev...takže jsem se nestíhala ani najíst bez řevu...:-(já řvala s nim..jo v kočáru se uhoupal ale jen když jsme jeli do kopce,po porodu,totálně nevyspalá...to se to kočárkovalo...~z~V té době jsem fakt nestíhala jíst,převlíct se a na pokec s nikým jsem neměla náladu...pak se to začlo postupně zlepšovat,a lezení,chození-joo to už byla pohoda...dítě si dolezlo,zabavilo se a už tolik neječelo...a to mě zkušenné matky v šestinedělí radily at si užívám "pohody" s ležícím dítětem že pak chození to je hukot...~t~~t~a ono přesně naopak...dalšího mimina se bojím a radši bych porodila už odrostlejší kdyby to šlo...~;)každý to má jinak takže nepaušalizovat že matky mimin se flákají!!!~p~
 Ecim 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 20:57:31)
Moc mě baví s kamarádkami a známými srovnávat to, kdy měl kdo jak náročné dítě. Fakt je to případ od případu jiné. Můj starší syn byl nejnáročnější v době, kdy jsem byla podruhé čerstvě těhotná a bylo mi šíleně zle. Fakt maso. Ve srovnání s tímhle obdobím je všechno, co následovalo, o dost pohodovější. Jako miminko býval hodný přes den, ale večery byly hodně drsné.
 Iva 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(11.3.2010 13:47:38)
Na madlo kočáru práskneš knížku a na procházce čteš, čteš, čteš.... Tolik jsem toho nepřečetla jako za prvních 6 měsíců synova života, snad na VŠ když jsem jezdila na kolej 6 hodin vlakem!!!
Jinak se s miminem fakt nedá dělat nic kloudnýho...
 Zawgat_Mohammed 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 11:47:23)
Tak to ti zavidim. Ja jsem behem sestinedeli byla v naprosto hroznem stavu, bolesti pri sezeni, chuzi, o tom, co jsem zazivala pri navsteve toalety nemluve. Do toho jsem mela silene mnozstvi mleka, takze me bolely prsa a byla jsem neustale mokra, a tudiz jsem brzy dostala zanet prudusek. Do toho melo dite koliky a ja jsem s nim pobihala po byte a zpivala do ochrapteni. Po sestinedeli se mi to zpravilo "tam dole", par tydnu na to i to mnozstvi mleka, kolem tri mesicu se zlepsily i ty miminci koliky, ale me chytre dite uz bylo navykle noseni a odmitalo lezet v postylce. Takze dodnes travi v satku/me naruci/na mem kline ca. 10 hodin denne. Spi celkem kolem 10 hodin denne (ja potrebuji 9). Mam asi 5 hodin "volneho" casu denne, behem kterych jim, provadim hygienu, uklizim, peru, zehlim, varim, studuji a jsem naprosto k.o.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 12:05:22)
5 hodin? to mam ja, do toho dve deti , jednoho prvnaka..
to je teprv mazec
zlaty casy na RD
 Bellana 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 12:00:45)
Ono stačí mít mimino, co prakticky nespí... pak klišé o utahaných matkách s mastným culíkem naplníš hravě ~;)
 Lída+2 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 12:21:10)
Bellano...nebo dítko co spí přes den sice 4 hodiny v kuse....,ale jakmile je vzhuru pobliká až 7x oblečení a v noci nechrní víc jak 1hodinu v kuse....

Kluky mám ráda,ale když si vzpoměnu na tuhle dobu...věčně doma sama...celý týden. MAnžel doma jen ve středu a na víkend. NAši daleko....
Jak já milovala sobotní brigádu~t~ a ten týden co jsem přehrála manželovi dědi a domáctnost...v 7 vypadla a v 19 se vrátila...a manžel kupodivu taky v 20:30 usínal~t~

nějak bych to nevracela a jsem ráda, že mám už dvě velký děti~f~
 Balbína 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 13:35:38)
je to pravda. Dcera byla víc uplakaná. Taky jsem si zezačátku neuměla zorganizovat čas. Bylo pěkně, já jezdila 3 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne s kočárek a pak jsem byla hrozně utahaná. Však jsem s tím brzy přestala. Syn byl pohodový mimino, jen jedl a spal, žádné bolení. Po porodu lehárko, spala jsem, četla jsem.. vzpomínám na to jako na super dovču.
Později se mi ale děti střídaly v nemocech, trčeli jsme pořád doma, fakt ~Rv~Rv~Rv. Starám se o sebe tak normálně, jsem hrozně líná, nechce se mi cvičit. Přiznám, že občas tepláky doma nosím, jsou pohodlné a hlavně jsem pořád upatlaná ~a~
 Lída+2 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 13:49:27)
No já toho přes den stihla dost...číst, plíst na zakázku to zase jo....ale strašně mi vadili ty probdělý noci..... ještě teď sotva se mi hlava dotkne polštáře spím
 Samarlu 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 14:47:11)
No já nosím culík nebo něco na ten způsob cca od 9 let věku doteď, tak s dítětem žádná změna.
A oblíkat se za dámu taky neumím odjakživa, a mastnotu snad smývám zavčasu. Ale třeba pubertální prázdniny na puťákách - to byla umytá kštice vzácnost, proč čekat na porod?
 Zdenka 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 15:44:22)
Už jsem sem sama chtěla psát něco v podobném duchu. Na mateřské jsem ještě i pracovala a vzhledem k tomu, že jsem na to byla vždycky sedm dnů úplně sama a sedm dnů byl tatínek doma, vůbec nechápu, jak jsem to dělala.
 TerezieK 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(11.3.2010 10:14:27)
Mam dve deti, starsi syn byl tak ujecene mimino, ze jsem se na televizi poradne podivala az v jeho pul roce. Ted mam doma male miminko a nemit jeste toho syna tak se neuveritelne doma nudim :-). Takze kde bude asi zakopany pes. :-). Mozna v tom diteti a ne v matce :-).

Nemaluji se, duvod je prosty, mam atopicky ekzem a radsi budu nenamalovana nez s oblicejem samy ekzem.

 Irča a Ellinka 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(16.3.2010 13:08:08)
Souhlasím,spát každý den max.3 hodiny je fakt hukot,ale co s tím prostě ho nepřemluvíš at spinká.
Mám známou co jí mimčo spinká 14 hodin v kuse nedivím se že je odpočatá.
Naše malá prostě nespí a rto už jí budou 2 roky.
 Želvička plus Petruška 22 měsíců 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 13:21:08)
S tím souhlasím :-) Než jsem nastoupila na MD a následně na RD, tak jsem chodívala cvičit tak jednou dvakrát do týdne, navíc s nechutí :-) Vzhledem k nastupujícímu období vzdoru po příchodu manžela domů mizím s ohromnou radostí nejraději do tělocvičny vybít nahromaděnou energii :-))) Nikdy předtím, ani když mi bylo 20 jsem neměla tak pěknou postavu jako dnes :-)))
Nechápu co je za problém se namalovat, a to já jsem ten typ, co si fakt dává záležet :-))) Nemluvě o tom, že děti přes den (obvykle)spí :-)
 Samarlu 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 14:54:57)
Problém se namalovat znám: se mi nelíbí bejt namalovaná a manželovi taky ne, a nemám ráda šminky na obličeji.
 Ecim 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 16:12:21)
Samarlu, uznávám, že tohle je pádný důvod, proč se nemalovat. Já se nemaluju buď vůbec nebo velmi decentně, i když mám šminky ráda, tak snesu jen malé množství čehosi na očích, popř. na puse, ale pudr nebo tvářenka by mi vadily šíleně. Takže dokonale chápu, proč se někdo nemaluje vůbec. ~t~
Ono je hlavní, aby si to každá žena dělala po svém, vždycky jsem rostla z komentářů typu "o co ti jde, vždyť já se taky nemaluju". Hlavní je, když si dokážeme přiznat, že se nemalujeme proto, že se nám nechce, a ne proto, že by to děti těch pár minut nevydržely. ~t~
 Samarlu 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 18:38:42)
Teď jsem si vzpomněla, jak děti zíraly, když jsem se chystala na ples a vytáhla jsem silonky a šminky!~t~

Mamí, co to děláš? Co to je, co to máš, já chci taky!!!

Jinak šaty nosím skoro furt, i doma (starší místo těch tepláků~;), ale silonky fakt jen, když není vyhnutí (se to asi paní Obamová naučila ode mně~j~).
 Ecim 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 19:09:50)
Co jsem na MD, mám "kalhotové období" - kromě horkého léta. Jinak sukně nenosím právě kvůli silonkám, protože se mi pokaždé roztrhnou, kupuju si silonky za 80 Kč a to by se pak prodražilo. Jednou jsem si řekla, že si udělám radost a vyfiknu se na procházku s kočárkem. Vzala jsem si sukni, silonky a botky na podpatku a pak jsme nečekaně skončili na pískovišti, kde jsem si připadala jako cvok. ~t~ Navíc chudinka synáček neměl s sebou žádné hračky. Od té doby už v silonkách a bez hraček nedáme ani ránu. ~t~
Mému synovi se jinak líbí, když se maluju nebo si lakuju nehty, občas chce taky. ~t~ Ale nechá si to rozmluvit. :-)
 Želvička plus Petruška 22 měsíců 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(11.3.2010 13:09:16)
U nás to pak dopadá tak jako včera, že si jdu s malou koupit konturku na rty a ona se ještě před placením snaží se sama "namalovat". :-)))))))
 Mia 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 13:24:05)
Monty, možná taky trochu bude rozdíl, o kolik dětí se maminka stará, jestli je v rodině někdo, kdo jí trochu nebo někdy pomůže, jak daleko od sebe(pokud je dětí víc) jsou, jestli bydlím v3+kk nebo v domě se zahradou, jestli je jedno doma a druhé ve školce (ani se nezmiňuji o 3.)...

Taky bych chtěla sledovat seriály. Bohužel jsem za celou mateřskou /teď 5.rok/ neviděla ani jednou za měsíce můj oblíbený pořad o bydlení.

Možná jde o to, s kým se scházíš...
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 14:56:42)
Mio,
mám kamarádku se třemi dětmi. Žije na vesnici. Pomoc rodiny - maminka v jiném městě, pravda, velmi ochotná, ale limitovaná časem a vlastní prací. Prostřední dítě chronicky nemocné, vyžadující speciální péči. Nikdy jsem ji neslyšela stěžovat si, jak nestíhá, jak je šíííleně unavená a ve tři odpoledne si ještě NESTIHLA převlíknout noční košili. Při třetím běžela do práce v jeho dvou letech aspoň na částečný úvazek, protože jinak by jí doma mňouklo.
Ono to není o tom, kde žiješ nebo kolik máš dětí. Je to především o tom, jaký je kdo člověk, jaká je osobnost a jaké má priority v životě. ~;)
 maaf 


Monty, 

(10.3.2010 16:05:22)
mě se Tvůj černobílý svět v podstatě líbí. Jsou silní jedinci, kteří si poradí s čímkoliv, a pak looseři, kteří propadají panice a úzkosti už pomyšlení na malý problém. Ty máš jediné měřítko pro to, kam koho zařadit. Pokud si člověk připouští problém, mluví o něm, máš ho hned ve druhé skupině. Lidi jako sebe, co apriori zaujmou postoj "mě nikdo a nic nemůže rozhodit", máš ve skupině první. Tvoje odpovědi a příspěvky mi vždy přijdou ve stylu "rychle a jednoznačně". Moc ráda je čtu a jsi určitě sympatická (takže můj příspěvek ber prosím z toho hlediska). Kdykoliv ale čtu téma založené Tebou, tak vidím, že Tvůj život se Ti zase až tak nedaří tak jednoznačně vymezit. To se mi vždycky uleví, že to fakt nejde. Což mě přijde dobře.
 štěpánka 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 17:16:17)
Monty,
docela mě tvé příspěvky pobavily - vycházíš ze zkušenosti své a maminek, které znáš. Nevím, jaký je poměr uštvaných a neuštvaných matek.
Já jsem matka dvojčat, takže spadám do kategorie, kde chápeš, že jsem mohla být někdy uštvaná. Ale musím Ti sdělit, že mnohem uštvanější byla moje kámoška, jejíž jediné dítě opravdu půl roku spalo cca 1 hod v kuse, pak hodinu bylo kojeno, přebalováno a odříháváno a pak půl hod prořvalo než zase usnulo. Po půl roce ona i manžel vypadaly jsko smrtky. Pak se postupně vše srovnalo. Ale musím říct, že s ní bych neměnila své dvojky ani omylem - ve 3 měsících už spali 6-8 hodin (v noci). ona s jedním mimčem (viděla jsem ho 1 celý den "v akci") byla mnohem zdevastovanější než já. Jo a Vojtovku cvičila skoro stejně jako já - 5x denně, já 3x denně, ale se 2 dětmi.
Takže - ono fakt hodně záleží na tom jaké máš dítě. Zdravím ~3~~3~~3~
 Mia 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 20:03:06)
No, já nevím Monty. Ale teď už píšeš úplně!!! o něčem jiném. Reagovala jsem na Tvůj příspěvek, co ty maminky doma dělají, že se nudí, sledují seriály... a ne na to, že si někdo nestěžuje, že ho ta jednotvárná práce, která není vidět, uondá, že by rád vypadl mezi lidi (a peníze).

To je zgruntu (ikdyž jsme pořád u maminek) jiné.
 Mia 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(10.3.2010 20:06:23)
Jinak, s těmi prioritami v životě matek máš pravdu, ale - jak jsem napsala - pův. jsi psala o něčem jiném.
 K_Daniela 
  • 

To není pravda 

(16.3.2010 14:16:41)
Jak kdo zvládá péči o dítě a o sebe, není až tak o tom, jaké má priority. Můžu srovnávat dvě rozdílné situace, které jsem zažila s jedním dítětem. Prvních osm týdnů mi malá proplakala, problinkala, spala v kuse 20 minut, kojení po půl hodině. Pláč dítěte ještě dodnes slyším všude, i ve zvuku přijíždějícího autobusu. Já jsem zpočátku spala 2 hodiny denně, pak jsem malou dávala na hlídání všem lidem z rodiny, protože jsem to už nemohla vydržet, a spala jsem tedy necelých 5 hodin denně. Šíleně jsem zhubla a nemohla být řeč ani o tom, že bych přemýšlela, co si vezmu na sebe. Byla jsem ráda, že v šestinedělí zvládnu základní hygienu. Pak jsme přišli na to, že malá prostě trpí hlady. Ona sice přibírala dobře, byla pěkná, nic tomu nenasvědčovalo, ale v zoufalství jsem jí začala přikrmovat. Nedovedu si to vysvětlit, ale ona měla asi větší potřebu, než jsem jí byla schopna dát. Od té doby máme jiné dítě. Teď sedím u PC, malá leží už čtyři hodiny v postýlce, odkud ji vyndám jen na přebalení a nakrmení, občas si broukne, občas na ni kouknu.. Prospí celou noc. To se prostě vůbec nedá srovnat. Najednou skoro nevím, co s časem. A to se mé priority nezměnily ani náhodou. Gratuluju ti k hodnému dítěti. Ale prostě jsi nezažila to, co zažije mnoho jiných žen. A troufám si říct, že většina...
 BlackyCatt 
  • 

Jsi šťastná žena! 

(10.3.2010 21:22:11)
Ahoj Monty, nezlob se, ale jsi šťastná žena. Já mám dítě zatím jedno (druhé čekám) a jsem uštvaná celkem dost. Celá péče o domácnost, každodenní vaření, praní, žehlení, úklid, pak si pohrát s malým, vzít ho na celé odpoledne ven, k tomu nákupy a ostatní zařizování. Večer padnu do postele a připadá mi, že bych potřebovala jednou tak dlouhý den, abych vše stihla tak jak potřebuji. A to si velmi dobře a podrobně organizuji čas, žádný chaoz.
Holt každý to má asi jinak... ale z mého pohledu kdo chodí do práce a nemá děti má mnohem víc volna než žena na RD.
 Renata, kluci 8 a 3 
  • 

Re: Jsi šťastná žena! 

(11.3.2010 13:52:09)
No já si všimla, že Monty psala ....vožení kočárku mě nebavilo, to obstarali rodiče.....to je ulehčení obrovské. Když mezi vším zmatkem máš hodinu nebo dvě sama pro sebe. No každý tu možnost nemá.A taky mám trochu pocit, že je to fajn vrátit se do práce v 9 měsících...když máš kam dát dítě a všech těhle starostí se zbavíš. Pak totiž nevíš o čem mluvíš. To je jak když se zeptá manžel...a co jsi tu celý den dělala....kdyby tu byl on věděl by to.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Jsi šťastná žena! 

(11.3.2010 13:54:57)
Nešla jsem do práce v 9 měsících - nikdy jsem z ní neodešla. V době, kdy prarodiče vozili ten kočárek jsem pracovala. ~;)
 Marcela 
  • 

Re: Jsi šťastná žena! 

(13.3.2010 16:11:08)
Pro Monty!!!!
Jde vidět, že se nudíš a jenom blbě kecáš. Opravdu nechápu, proč můžeš někoho tak kkritizovat, když máš podle toho co píšeš, jen jedno dítě a ještě abnormálně hodné. To ti opravdu přeji, ale může se ti státm, že jak se ti narodí druhé, tak rychle změníš názor a budeš se zpětně omlouvat všem. U prvního jsem si taky dokázala odpočinout ale u dvou už to taková paráda není. Každý má svůj názor, ale ty jsi vyloženě trapná!!
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Jsi šťastná žena! 

(13.3.2010 23:36:13)
Nenudím se. Nejsem totiž na mateřské. ~t~
 Hilly. 


Re: Jsi šťastná žena! 

(11.3.2010 17:56:23)
Blackycatt, jenom jestli na sebe nejsi moc náročná.Já když jsem unavená, tak prostě neuklízím a odpočívám. Nákupy dělám na týden dopředu a pečivo si zamražuju, nebo upeču chleba, takže nemusím každý den do obchodu. Nežehlím...
Nejvíc mě vyčerpávají aktivity a chození ven s dítětem, i když zároveň mě asi toto i nejvíc baví.
 BlackyCatt 
  • 

Re: Jsi šťastná žena! 

(11.3.2010 22:47:24)
Jo, možná jsem na sebe náročná... mám totiž takovou vlastnost - chci vše mít super a tak jak to má být. Ale prostě nesnesu válet se mezi drobky na podlaze, koupat se ve špinavé vaně a podobně. Uvařit každý den svému synkovi dobrý oběd je snad samozřejmost, stejně tak s ním jít každý den ven. Nemám v žádném případě naklizeno, spíš to udržuju tak nějak aby se dalo aspoň projít bytem bez újmy na zdraví a aby se mi nelepily ponožky k podlaze. Okna myju až když přes ně není vidět a žehlení? Dávno nežehlím, to už musí být něco fakt jak když to přežvýkala kráva, abych vzala do ruky žehličku! Nevím totiž, když bych to dělala, snad v noci?! Možná je to tím, že máme velký byt, synek je lumpík který nadělá tolik nepořádku že to ani nestíhám uklízet a na den spotřebuje několikero oblečení, takže se postará, abych měla neustále co prát. Za měsíc se mi narodí druhý syn a ani nechci domyslet, jakk to bude u nás vypadat:-)) To už asi opravdu nebude na úklid čas.
 VIrena, dvojcata pul roku 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(11.3.2010 8:40:36)
mám dvojčata, cítím se ukrutně nevytížená, začala jsem 2 týdny po porodu z domu pracovat, chodíme do heren, plavání batolat, s kamarády na výlety... Podotknu, že bydlíme na vesnici v domku se vším co k tomu patří! Matky, jež si ani neumyjí vlasy jsou spíše neschopné, než cokoli jiného!
 Sova 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(11.3.2010 9:52:13)
Od tří do šesti měsíců prvního dítěte jsem se taky nudila (myslím stran vytížení péčí o dítě). Už to není prťavec s milionem tělesných potřeb vyžadujících okamžité uspokojení a ještě není akční - není třeba si s ním hrát, vařit mu, je v kočáru ....

Ale k tématu. Kdybych si na vlastní kůži nevyzkoušela, jak propastný rozdíl je mezi prvním (ve 33) dítětem v dvoupokojovém bytě v Praze, ze začátku uřvaným, ale jinak klidná bezproblémová holka, jen jsme trochu bojovaly s ekzémem,
a dvěma dětmi (druhé v 36), velmi aktivní kluk v domě se zahradou na vesnici, asi bych těžko věřila.

Podle Vašeho "schématu" první by mělo být s dloubáním v nose, druhé trochu náročnější.

A realita?

První pocit totálního fyzického vyčerpání, stres.
Druhé v pohodě, stíhám zakládat zahradu, vybavovat dům, šiju na děti, mám docela časově vytěžující komunální aktivity ...

Rozdíl byl v tom, že po rizikovém těhotenství a prvním porodu, mi prostě tělo a mozek stávkovaly - prakticky pořád svalová a kloubová bolest, nic intenzivního, ale furt, skok do sociální izolace - nejen že jsem z workoholismu :-) skočila do mateřství, ale přestěhovala jsem se přechodně někam, kde jsem ani nechtěla být ...
Přešlo to cca po roce a půl. Pak jsem se teprve odvážila myslet na druhé dítě.
 VIrena, dvojcata pul roku 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(11.3.2010 21:13:25)
Mozna je skok prvni a druhe... netusim, my mame dvojcata :D. Vidim kolem sebe hromady mamin, bezne se potkavame pri ruznych aktivitach - a proto stale vice dumam, kde se berou ty strhane nestihajici matky (ktere ale casto stihaji prispivat svymi narky na kdejaky web...), protoze kolem me je banda pohodarek s jednim, dvema i vice potomky, vice ci mne vytizenymi tatinky a hromadou vlastnich mimodětných planu a akci, ktere stihaji taktez, vlastne mimochodem a v klidu..
Opravdu, bud to bude tim, ze tu mame zdravou vodu, nebo tim, ze ty pohodove nemaji potrebu se tolik vypisovat ze svych narku a cekat placani poramenou a uklidnovani, ze stejne neschopnych je vlastne vic?
 Lenule 
  • 

Re: Mám čím dál silnější dojem, 

(14.3.2010 21:41:19)
přijďte na týden k nám a poznáte z čeho budete uštvaná a to mám jen jednoho malýho 4měs. zlobiváčka a divila by jste se jak by jste se ztahala! A nezapomeňte, uvařit, uklidit, vyprat, vyžehlit, nanosit dříví, topit apod...
 Dáňula 


Děti mají pravdu 

(10.3.2010 10:30:31)
A za tím, že mají pravdu si stojím. Maminka je prostě krásná a hotovo. Takže co se stresovat tím, co si myslí okolí, stejně se člověk nezavděčí všem. ~d~
Nevím když jsem si po porodu vyzkoušela předtěhotenské rifle, tak byl úspěch tak poloviční ... a co jako? CO je komu do toho, jestli se vejdu do kalhot, co jsem nosila předtím, nebo ne? pOkud se cítím dobře, tak nevidím důvod se stresovat tím, co řekne okolí, jestli mám faldy, nebo ne, je čistě moje věc a jak s nimi naložím taky.
Pro moje děti jsem ta nejhezčí maminka (aspoň to tvrdí, co na tom, že spousta mě cizích lidí si to nemyslí), já si většinou nějak příšerně taky nepřipadám a je jedno, jestli jdu v šatech, nebo v teplákách, jsem vyspaná, nebo ne, chodím do fitka, nebo ne...atd. Hlavně že já se cítím v pohodě. Když je člověku dobře ,to ostatní přijde tak nějak samo, i v teplákách se dá vyzařovat pohoda. ~d~
 Winky 
  • 

Re: Děti mají pravdu 

(10.3.2010 11:27:28)
:-) no já to teda beru jako závazek :-) jelikož mi dcera skoro denně opakuje "ty jsi moje maminečka nejkrásnější a nejlepší na světě" - fakt nevím kde se to v ní bere a ač mi to má lichotit, cítím se občas nepříjemně protože to není moc pravda.....
Dřív jsem měla takové ty "srovnávací" myšlenky jako co jsem mohla vidět v zrcadle před a po..... ale bylo to tak žalostný skóre, že se tomuhle pomyšlení snažím vyhýbat. Zrcadlo vedu jen v koupelně a pak velké je až ve výtahu. Občas mě dostanou do schýzy fotky které fotí dcera (čili dětsky, hezky zblízka a bez jakéhokoliv lichotivého světla) - beďary, nos jak orel, vlasy půl minuty po učesání zas vypadají netknuté několik dní, po dvojím kojení rozdílná velikost prsou a tvar naprosto žalostný, vlastní pneuservis v pase, křečáky jak na výstavu...... Nejvíc mě rozčilujou kruhy pod očima jak malovaný uhlem, poněvadž to fakt nevím odkud mám - spím dobře a semtam si i namatlám nějaký ten hydro-pečující-antiwrinkle apod. krém. No a vlasy, vždycky tak trochu moje chlouba - teď vypadají pořád tak neupraveně, můžu je česat, natáčet, pěstit hennou a kondicionéry - stejně jsou zelektrizované, zdrsnělé, suché až se mi kůže loupe a přitom vypadají mastně... taky netuším kde dělám chybu, jestli je to věkem, málo vitamínama nebo čím. Je fakt že jsem teď upřednostnila studim namísto tělocvičny, nějak nezvládám oboje dvoje - asi bych to měla ještě jednou nějak promyslet jak to udělat.
 Julie 
  • 

Re: Děti mají pravdu 

(10.3.2010 13:15:22)
Winky,někde jsem četla,že kruhy pod očima signalizují problémy s ledvinama,ale v tom smyslu,že přes den do sebe naliješ pramálo tekutin..pokud ještě avíc holduješ třeba kávě,tak ta Tě vysaje z tekutin dokonale,Julie
 Inka 
  • 

Nechápu 

(10.3.2010 10:50:19)
Nevím, kde se tenhle názor na mladé maminky vzal. Cvičit na břicho jsem začala podle brožury už v porodnici, zhubla jsem do dvou měsíců, s mastnýma vlasama bych nikdy nikam nešla a módu jsem taky sledovala. Bylo by smutný ve 24 letech rezignovat na svůj vzhled.
Popravdě neznám z okolí žádnou mladou maminku, co by chodila v teplákách s mastným culíkem.
Horší je to teď po čtyřicítce, tou už jsem na všechno líná, teda hlavně na to cvičení, v teplákách taky nechodím.
 maaf 


Nikdy jsem nebyla hezčí:-) 

(10.3.2010 11:04:54)
Mám dvě holčičky a když jsem bez nich, tak mi všichni říkají slečno a chlapi na mě koukají hlubokým pohledem tak, jak za svobodna po dvou pivech.~:-D
Já si až při oblíkání dvou malých pidislečen uvědomila, co mi přijde jako ženské oblečení a co mi sluší. Vždycky jsem si myslela, že jsem máma pro kluky, protože jsem sama od malička klukanda, chovala jsem se tak i oblékala. Ale zombie období jsem měla taky (do roka starší), neboť starší byla nespavé a uřvané mimino, takže jsem chodila na dlouhé procházky s kočárem a s knihou v ruce (jediný relax dne) a téměř nespala. Naštěstí mladší byla spavé a klidné mimi.
 Soňa a 2 holky 
  • 

Re: Nikdy jsem nebyla hezčí:-) 

(10.3.2010 12:13:56)
Mám to podobně. V dětství a mládí (brzy mi bude 37)jsem byla spíše ošklivé kačátko (alespoň podle mého názoru) a čím jsem starší, tím je to lepší :-)) Když jdu sama bez manžela a holek (10 a 6 let) oslovují mě slečno a v mém věku to beru jako úžasný kompliment ;-) tím spíš, že o sebe ani nijak nepečuji
 Ecim 


Re: Nikdy jsem nebyla hezčí:-) 

(10.3.2010 12:30:08)
Mám pocit, že většina mých vrstevnic, které znám, dnes vypadá lépe, než vypadaly na střední škole. :-) Jestli to půjde takhle dál, tak když si nás představím v důchodu... ~t~~t~~t~~t~
 DENISA 


Re: Nikdy jsem nebyla hezčí:-) 

(10.3.2010 17:22:38)
A kdyby nas nahodou nikdo nepochvalil, pochvalime se samy. ~j~
 lucyová (kluci 07/2006 + 05/2008) 
  • 

Re: Nikdy jsem nebyla hezčí:-) 

(10.3.2010 22:02:06)
Jo, taky to tak mám :-) Konečně jsem se naučila rozpoznávat, co mi sluší (a ne jak v pubertě, kdy jsem si zatvrzele oblékala, co jsem SI PŘÁLA, aby mi slušelo :-)). Taky je to dneska jednodušší - věci (oblečení, kosmetika) jsou levnější v poměru k příjmu, takže není stres vyzkoušet nový krém nebo si ve výprodeji koupit kousek, který se mi fakt líbí.

A uštvanost z dětí... myslím, že článek neměl být o tom, jak se kdo vyspí a nevyspí a má / nemá z toho kruhy pod očima. Spíš o tom, jak se srovnáme s tím, že už nebudeme nikdy 20leté kůstky, a ty děti tomu zrovna nepřidají :-)
Osobně musím říct, že se mi vedle dětí stárne daleko příjemněji. Připadá mi to takové patřičné.
 sova, 2 sůvata  
  • 

Re: Nikdy jsem nebyla hezčí:-) 

(11.3.2010 10:04:37)
Mi se mateřství sešlo s obdobím, kdy by to i za bezdětna šlo asi přirozeně už s krásou a atraktivitou z kopce (33, 36). Nadšená z toho nejsem :-). Nikdy jsem pro krásu nic speciálního nedělala, nebylo třeba. Ale vážně, holič jednou za tři měsíce, trhat obočí, denně sprcha a čistit zuby, to stačilo. Ale už nestačí.

Díky pěškovitému docházení do práce jsem mívala i docela pevnou postavu. A realisticky viděno, to po dětech nemám. Po první jsem přibrala patnáct kilo, po druhém už nic navrch, ale těch patnáct dolů jsem nedala. Nezamaskovatelné kruhy pod očima z nevyspání. Trochu se děsím, až ta dětská fascinace maminkou přejde do reálného a pak pubertálně opačného hodnocení.
 Ecim 


Nevidím to tak černě 

(10.3.2010 11:18:41)
Neznám žádnou matku na MD, která by chodila jako strašidlo. Já osobně patřím k tomu typu žen, co rády chodí upravené, ale nechtějí vzhledu věnovat zase zbytečně mnoho času. Takže se upravuji rychle a efektivně, nestrádám já ani děti. Měla jsem to tak i za bezdětna, své zvyky jsem v tomto ohledu změnila jen miminálně. Naprosto souhlasím s tím, že mateřství život ženy navždy změní. Já si v určitém ohledu připadám pohlednější než dřív - díky kojení mám větší prsa a podle slov svého okolí vypadám spokojeněji a uvolněněji než dřív. Zhubnout se mi podařilo bez větších problémů díky běhání kolem dětí a dlouhým procházkám. Jediným větším "šrámem" na mém vzhledu jsou křečové žíly, ale nevěším se z toho. Je pravda, že se v noci moc nevyspím, ale snažím se to při každé vhodné příležitosti dohánět, jen někdy je těch příležitostí méně, než bych chtěla. :-)
 Ecim 


Re: Nevidím to tak černě 

(10.3.2010 11:23:02)
A ještě jsem zapomněla dodat, že mi díky mateřství dost stouplo sebevědomí. ~t~ A od té doby, co jsem se přestala vztekat kvůli článkům a řečem o neupravených matkách na MD (ten zlom nastal relativně nedávno), vypadám ještě o trochu lépe. ~t~~t~~t~~t~
 Stáňa a dva kluci 


Re: Nevidím to tak černě 

(10.3.2010 17:14:31)
Ecim~t~, to mě těší, že už tě to tak netočí~t~. Párkrát jsem si všimla:-). Ale myslím to vážně, žádné rýpání:-)~x~.
 Ecim 


Re: Nevidím to tak černě 

(10.3.2010 18:29:21)
Stáňo, tak to jsem ráda, že sis toho všimla. ~t~ Aspoň je vidět, jaký má na mě Rodinka dobrý vliv. ~t~
 Ecim 


Re: Nevidím to tak černě 

(10.3.2010 18:34:58)
A jsem moc zvědavá, co všechno mě tu ještě přestane točit. ~t~~t~
 Stáňa a dva kluci 


Re: Nevidím to tak černě 

(10.3.2010 20:39:55)
No řeknu ti, že někdy je setsakra těžký se nenechat vytočit~t~, obzvlášť na rodině~t~. U některých věcí se to asi budu učit až do smrti~t~.
 Myss 


Re: Nevidím to tak černě 

(19.3.2010 20:33:54)
ja měla jedno dítě ve 22 a druhé téměř ve 40.Oba kluci,takže v obou případech do dvou let šílenství.Byla jsem naprosto vyčerpaná.Rychlá sprcha byla jediná moje vlastní chvilka.S váhou jsem tudiž neměla žádné problémy a dodnes ji mám stejnou jako na základní škole.Nosím praktický účas a moc se nelíčím,tudíž si nikdo nemyslí,když jsem nenamalovaná,že jsem nemocná.V rámci možností si nakupuji oblečení,ale před běháním po obchodech jdu raděj na tenis,plavat nebo do angličtiny.Takže v tom mám bohužel trochu deficit.Jinak bych si ráda koupila hezké věci.Jenže ten čas...,s dítětem po obchodech nelítám,páč ho to nebaví a raděj něco čteme,lepíme nebo malujem.To mě nijak nevyčerpává,ale není to čas pro sebe,že..Takže taková zlatá střední cesta.Jen tedy chápu maminky,co zůstanou i celý den v pyžamu.Každé dítě je jiné,takže některé mamky se nudí a druhé jsou vyčerpané.Já byla a jsem ta druhá.
 KKarolina 


Tak já to mám jak kdy 

(10.3.2010 19:57:12)
Je pravda když jsem měla první miminko,tak to byla pohodička,prostě jsem si ji užívala,jezdila na výlety a nějak se nestresovala,měla jsem naklizeno,navařeno a pořád dost času.Ale když přišlo druhe-syn tak první rok jeho života byl doslova očiistec,věčně řval,nespal,měl bolení,pořád přicucnutej na prsu.... ted do toho tříletá dcerka s neustale nějakým přáním a dotoazy-chtěla pozornost-můžu říct,že doma jsem nestíhala uklízet,vařila jsem rychlovky,dost psychicky vyčerpaná-byla jsem zoufala,ale ted je holce šest,malýmu budou tři a i když je tu řev a hádky-neukliditelný byt je už zase relativně pohodička a já se už moooc těším do práce-jen mě kluka nechtěj vzít nikam do školky a pěkně mě štve,že když jsme na vesnici kde nemáme školku-mame všude jinde jako ne-místní smůlu.~a~
 KKarolina 


Re: Tak já to mám jak kdy 

(10.3.2010 19:58:54)
tím jsem chtěla říct,že jako strašidlo určitě nechodím-čas na upravení jsem snad krom toho prvního roku synka měla vždy-já bych hlavně ani neupravená nikam nešla~t~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.