| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prohlášení občanského sdružení Zachovejte dětský domov v Pyšelích

 Celkem 30 názorů.
 Lenka** 


Sebevědomí občané 

(23.11.2009 9:31:34)
Takhle se chovají sebevědomí občané, to naši politici potřebují jako sůl, pan hejtman Rath dvojnásob! Držím place.
 Lea 
  • 

Banánová republika 

(23.11.2009 11:25:51)
Přetrvávající pohrdání politickými představiteli tohoto státu mnou, jeho občankou, mě unavuje, uráží a podkopává mé snahy chovat se zodpovědně a za své zodpovědné chování vůči druhým také něco vyžadovat.

Obdivuji všechny, kteří se snaží proti takovému jednání vystupovat a do úmoru argumentovat, informovat, vyzývat...a snažím se také pomáhat (i když mám jistě velké rezervy).

Na jednu stranu jsem ráda, že nejsme národ, který při i menším nepokoji zaplaví ulice, metá kameny a zapaluje auta, na straně druhé - máte jiné nápady, jak vyjádřit nespokojenost, než zkusit demonstrace a stávky? Poklidné vyjadřování nesouhlasu, zdá se, nezabírá, nebo jen velmi pomalu.

 Irena 
  • 

Ráth je hovado 

(23.11.2009 9:32:21)
Ráth je hovado, promiňte ale jinak se to říct nedá. Je to psychopat, který nemá ve své funkci co dělat. Je mu jedno, co je dobře nebo špatně, hlavně že si dělá předvolební kampaň (např. středočeský magazín - v podstatě plátek opěvující dr. Rátha z peněz daňových poplatníků, spousta fotografií - Ráth s novorozencem v náručí, Ráth otvírající zubní kliniku, Ráth s Paroubkem na stavbě atd. Jedna stránka špinící a karikující bývalého hejtmana Bendla - zde se ho nechci zastávat, jen popisuji). Hlavně že vždy nesouhlasí se vším, co navrhne druhá strana.Nerozumím, že mu všechno co dělá, prochází. Jiné už by to smetlo. To se ho všichni bojí nebo co? Já bych k výzvě ještě doplnila další bod - pane hejtmane Ráthe, odstupte.Bude to to nejlepší, co pro tuto zemi uděláte.
 pajda 
  • 

absolutní souhlas!!! 

(23.11.2009 9:48:47)
Vážený pane hejtmane Rathe, odstupte! To jediné v té výzvě chybí! Je to neuvěřitelné, jak se může politik chovat jako loupežný rytíř po dobytí území a je mu to tolerováno! Vyplenit, znásilnit, zničit, vypálit...a samozřejmě nahrabat! To je celá jeho politika a v neposlední řadě také politika ČSSD a ODS jakbysmet!
 magggi synáček z léta09 


Re: absolutní souhlas!!! 

(23.11.2009 11:10:18)
Výzvy, at odstoupí jsou marné i z mocnějších úst, než jsou ústa řadových občanů.
Je to zamindrákovaný megaloman - jde mu nejvíc o to ukázat, jak je mocný, úžasný a skvělý, a kdo nejde s ním, se zlou se potáže.
Na medicíně je všeobecně vtloukáno studentům do hlavy, že jsou nadlidi či polobozi (tedy alespoň mají ten pocit) a zároveň se jim prohloubí komplexy méněcennosti, když narazí na vlastní mozek či realitu.
Výše uvedený "politik" je krystalická ukázka, co dokáže vysoká škola s chorým mozkem... :-© ~q~
Mimochodem - měla jsem několikrát na starosti v létě školkové děti z Pyšel (dnes už budou školáci), když byly u nás v ozdravovně. Obdivuji všechny, kdo se o mrnata i větší starají! ~R^
 maceška 


Re: absolutní souhlas!!! 

(23.11.2009 20:53:34)
"Na medicíně je všeobecně vtloukáno studentům do hlavy, že jsou nadlidi či polobozi (tedy alespoň mají ten pocit) a zároveň se jim prohloubí komplexy méněcennosti, když narazí na vlastní mozek či realitu."

Magggi, tak to ses mě tedy opravdu dotkla. A obávám se, žes tímto výrokem smetla na smetiště mnoho dobrých lékařů, kteří se nemohou nijak bránit.
Překvapuje mě, že jsem zřejmě jediná, komu taková generalizace vadí.
 Líza 


Re: absolutní souhlas!!! 

(23.11.2009 21:03:13)
Nojo, maceško, nenech se tím rozhodit. Přemýšlím nad tím, odkud to magggi tak dobře ví, co se vtlouká na medicíně studentům do hlav. Že by tu medicínu, například na rozdíl od nás dvou, sama vystudovala? ~;)
 magggi synáček z léta09 


Re: absolutní souhlas!!! 

(23.11.2009 23:35:13)
1. Znám mnoho zdravotníků, tedy i doktorů, díky své původní profesi zdravotní sestry...
2. Mezi lékaři mám já i moje rodina dobré přátele i příbuzné.
3. Vystudovala jsem dvě vysoké školy a jednu VOŠ a stále studuji ještě školu další.
4. Ani jedna "moje" škola není medicína.
Z výše uvedených faktorů jsem si za mnohá léta o doktorech a studentech medicíny vypracovala jakousi utkvělou představu - třeba, že se jich všechno hned dotkne a neumí si dělat legraci ze sebe samotných a také to, že se hned zježí, když se někdo dotkne jakéhokoli, byť neznámého kolegy... ~t~
Většina. Neříkám, že všichni.
A ten výrok mám od jednoho z lékařů - ten má nejen smysl pro humor, ale i pro realitu...
~;) ~2~ ~v~
 maceška 


Re: absolutní souhlas!!! 

(24.11.2009 8:37:53)
No vidíš to, já taky díky svému životu a práci a přátelům znám spoustu lékařů, a nemám zkušenost, že se jich všechno hned dotkne a neumí si dělat legraci ze sebe samotných a že se hned zježí, když se někdo dotkne jakéhokoli, byť neznámého kolegy... Asi se stýkám s jinými lékaři než ty.

Mmch vadilo by mi, i kdybys uvedený výrok napsala o jakémkoliv jiném povolání nebo obecně o skupině obyvatelstva. Holt nemám ten správnej smysl pro humor.
 magggi synáček z léta09 


Re: absolutní souhlas!!! 

(24.11.2009 13:40:24)
ok, necháme dohadování. Původně totiž šlo o to, že je Rath zralý do klece a vykrystalizovaná arogance...
 maceška 


Re: absolutní souhlas!!! 

(24.11.2009 18:30:14)
Však právě proto s ním nechci být dávána do jedné lajny ani žertem.
 magggi synáček z léta09 


Re: absolutní souhlas!!! 

(24.11.2009 13:40:25)
ok, necháme dohadování. Původně totiž šlo o to, že je Rath zralý do klece a vykrystalizovaná arogance...
 Pavlína, 2 malí kluci 
  • 

Bouře ve sklenici vody 

(23.11.2009 11:32:44)
neboli (podle mě) o nic nejde. Jen o to, že se mají děti z DD přestěhovat. To je opravdu taková tragédie? Nikdo se nestěhuje rád, na druhou stranu to uděláme každý v životě několikrát.

 Markéta 
  • 

Re: Bouře ve sklenici vody 

(23.11.2009 12:05:27)
Jde o to, že ta děcka v dětském domově si toho už v životě prožila dost. A většinou zlého. Každá další změna je jistě rozhodí, když ne nenapravitelně, tak určitě nadlouho a bolestně. Pokud se stěhuje dítě s rodiči, nese si svůj mikrosvět s sebou. Pro děti z děcáku je mikrosvětem vesnice, ve které žijí. A taky jejich vychovatelky, které - pokud se dětský domov opravdu přestěhuje - asi nebudou moci dojíždět padesát nebo víc kilometrů. Navíc to nové místo není dost velké, tak by část dětí musela jít zas někam jinam. V Pyšelích se za sto let vesnice s děcákem sžila, v tom novém místě na ně budou koukat skrz prsty.
To ti opravdu nepřijde odsouzeníhodné a zločinné, že někdo šoupe s dětmi jako s figurkami z "člověče nezlob se" jen proto, že dostal zálusk na zámeček, ve kterém bydlí? Kdyby se nedejbože s tebou něco stalo a své dvě děti by vychovávali příbuzní - a pak by je bez jediného slova přestěhovali k jiným příbuzným nebo k úplně cizím lidem, do jiné školy, do jiného města - jak by jim asi bylo?
 Winky 
  • 

Re: Bouře ve sklenici vody 

(23.11.2009 12:59:23)
takové lidi jako ty právě hejtman Rath potřebuje...
Věřím že jsi to napsala pouze z neznalosti a článek pod který vkládáš diskusní příspěvek jsi přečetla letem světem. Pro Tvou informaci - proč to není bouře ve sklenici vody:
- DD je schopný fungování, pokud dostane rozpočet jaký má a pokud s ním bude standardně počítáno v investičním plánu kraje
- jeho přestěhování je jen zástěrkou jak získat x-násobnou investici do jiného místa než jsou Pyšely
- volení zastupitelé nechodí řádně "do práce" - rozuměj nedorazí bez omluvy na jednání, nejsou za to postižitelní
- představitel kraje rozhoduje (schválně) bez objektivních informací, resp. se je snaží zamlžit, nepřipouští diskusi a mrhá státními/krajskými prostředky tak, aby to přineslo užitek JEMU, ne institucím které je získají
- a ještě ke všemu uráží, zesměšňuje a nepřizve k diskusi druhou stranu, resp. odmítne její argumenty aniž by si je ověřil - tohle se není demokratické chování - a přesto za to není postižen

stačí?
 Barča, 2kluci 
  • 

Re: Bouře ve sklenici vody 

(23.11.2009 14:33:03)
Co kdyby takhle se snažil někdo přestěhovat Vaše děti, protože prostě může a chce (nebudu spekulovat k čemu nynější dětský domov asi tak pan hejtman potřebuje) a to Vaše děti mají rodiče, tyhle děti ne, tudíž jsou fixovány i na prostředí silněji.
 SnowWhite 


Re: Bouře ve sklenici vody 

(23.11.2009 14:51:59)
Upřímně řečeno nechápu jak někdo, kdo si do nicku dá "2 malí kluci" může takovou blbost vypustit z pusy. Přesně jak už tu psali - co kdybys najednou nebyla a o tvé děti se starali takovým způsobem? Pokud budova rekonstruovatelná je, tak proč ji nezrekonstruovat? Ovšem ona patrně zrekonstruována bude a nadstandardně :-) Mě se to celkem jako tragédie zdá, protože ty děti opravdu mají pech (i když některé možná štěstí v neštěstí, že jsou v DD a ne jinde), tak proč jim ještě přidělávat další peklo?
A co se Ratha týče? Nechápu jak takový slizoun může manipulovat lidma a to tak, že se dostává na funkce a pozice pro to jak dělané....ovšem prase bradavičnaté je další zářný příklad...takže vlastně žádný div.
Rada - najděte jiný vhodný zámeček, nabídněte ho Drátovi a třeba dětem jejich budovu nechá :-©:-©:-©:-©:-©:-©
 Zd a tři 


Re: Bouře ve sklenici vody 

(23.11.2009 16:09:19)
Kdyz se prestehuje rodina o urcitem omezenem poctu clenu, tak je velka pravdepodobnost, ze do noveho domova driv nebo pozdeji zapadne. Kdyz se nekam prestehuje tricet deti + personal, tak to zamava se vsema stehovanyma i se starousedlikama. Na ten decak je v Pyselich navazana skolka, skola, zamestnanci bydli v blizkem okoli. Pochybuju, ze budou schopni vsichni dojizdet do noveho mista DD (vzhledem k dopravni situaci ve stredocekem kraji, kdy jsou vesnice spojeny s vetsimi mesty a ne dalsimi vzdalenejsimi vesnicemi), z cehoz logicky vyplyva i zmena personalu..
DD Pysely jsou fakt v krasnym miste a pritom slusne dojezdny do Prahy, ze ktery vetsina deti pochazi, vetsina se do Prahy po odchodu z DD vraci, takze kontakt s timto mestem si myslim je dost dulezity.
S timto decakem jsem leta spolupracovala a musim rict, prave dostupnost z Prahy byla pro nas velkym plus (snadnejsi udrzovani kontaktu s detmi atd.), predpokladam, ze i jine organizace s premistenim dal od Prahy budou mit problem, o sponzorech ani nemluve.
No, ten zamecek se holt dr.Rathovi zalibil a pres jeho napady nejede vlak..
 Jája 
  • 

Re: Bouře ve sklenici vody 

(24.11.2009 17:08:54)
Nezlobte se, ale nejde třeba jen o to, že ta děcka by neměla žít v dětském domově, ale třeba v pěstounských rodinách? Kdo bojuje za dětské domovy? Navštívil jste je někdy někdo? Já v něm nějakou dobu pracovala a ještě dneska se mi ježí srst při představě, že tam děcka žijí valnou část svého života!!! Vždyť se tam pro život nic nenauší a DD jsou jen vysavačem na peníze!!!! Na peníze ze státního rozpočtu!!!
 Markéta 
  • 

Re: Bouře ve sklenici vody 

(24.11.2009 17:15:09)
No dobrý, tenhle argument by byl v pořádku, kdyby pan hejman prohlásil, že peníze, které by byly potřeba na rekonstrukci domova v Pyšelích (a že to bude hezkých pár miliónů) věnuje na podporu současných a budoucích pěstounských rodin tak, aby se VŠECHNY děti z domova umístily a domov nebyl potřeba. Ale tak to přece není. Debata se nevede, zda dětské domovy nebo pěstounská péče, ale zda je správné děti jen tak přešoupnou jinam, když už pro ně existuje stabilní prostředí etablovaného děcáku.
 Zd a tři 


Re: Bouře ve sklenici vody 

(24.11.2009 18:47:09)
...co jsem pochytila, tak nejde o prestehovani deti z Pysel do pestounskych rodin, ale do jineho objektu. Souhlasim, ze pobyt v DD je nestastnej, ale o to dr. Rathovi fakt nejde......
 Jája 
  • 

Re: Bouře ve sklenici vody 

(25.11.2009 21:36:24)
Já vím, že o to Rathovi nejde. Ale mělo by o to jít nám. Vždyť v tom děcáku se děcka nic nenaučí, v 18 je vyšoupnou s pár švesťákama a až se jim narodí děti, jsou tam zas. To je jak perpeetum mobile.
Já v děcáku dělala a i ne docela ideální rodina by byla pro děti lepší než děcák.
 misule 
  • 

bouře ve sklenici vody 

(24.11.2009 12:20:43)
Autorka nesmyslu, že se jedná jen o bouři ve sklenici vody, je zcela jistě úplně mimo!!!

Zajímalo by mě ale co můžeme dělat, abychom podpořili ty, kteří bojují o záchranu DD. Ráda bych nějak pomohla, ale nevím jak.

Pokud jde o Ratha, tak to je tragédie celého středočeského kraje, ale co jsme si zvolili, to máme. Ruší se regionální doprava, neopravují se silnice, neočkuje se,......... nejsou peníze. Dle Rátha za to může Bendl (mimochodem taky měkný gauner), nicméně pravda je taková, že Rath potřeboval zaplatit své volební sliby, placenou inzerci v Bohemia denících a co zbylo to rozkradl. Lidé z kraje se o tom bojí mluvit, aby nepřišli o práci, ale absolutně se nerezpektují jednotlivé kapitoly rozpočtu. Bere se odkudkoliv na cokoliv, výsledek je, že není na nic. No, hlavně, že ušetříme 30kč za poplatky a děti jezdí zadarmo. Určitě to ocení např. ti, kteří se nedostanou do práce, protože nepojedou vlaky.
 Misula 
  • 

Re: bouře ve sklenici vody 

(24.11.2009 14:59:18)
Já ho taky nevolila, ale myslela jsem středočeský kraj. Ale 22tis. preferenčních hlasů také o něčem vypovídá.
 SnowWhite 


Re: bouře ve sklenici vody 

(25.11.2009 10:56:03)
Je nepochopitelný, že někdo může zvolit takový prase dementní, ulhaný a kradařský. Ale to jsou socani - zvolej i Paroubka jen aby nevyhrála ODS.... moc lidí zde nedokáže přijmout fakt, že jeden má míň a druhý víc a že je to tak normální. Patrně se jim stýská po dobách, kdy jsme všichni měli hovno ale někteří větší :-))
 Tajtrdlík 


Re: bouře ve sklenici vody 

(25.11.2009 12:51:24)
Jen dodatek Rátha zvolili hlavně ti co nešli volit, protože vyhrál jen o pár hlasů. A ti co ho volili ho zvolili, jen protože slíbil zrušit regulační polatky.~q~
 Tajtrdlík 


Ráth šlape po bezbraných. 

(25.11.2009 13:05:33)
Ráth je gauner, ale moc dobře ví, že se mu jen tak nikdo nepostaví, protože ruší hospice, dětské domovy, omezuje investice do nemocnic apod. Lidé, kterých se to dotýká se neumí bránit a ani na to nemají čas. Kdo ze zdravých lidí se zajímá o situaci težce nemocných ve svém kraji, kdo z mladých má přehled o životě seniorů, kteří rodiče znají situaci v dětských domovech, když mají své ratolesti u sebe a řádně se o ně starají? Kolik takovíchto podlostí vůči bezbraným lidem se ještě do sdělovacích prostředků nedostalo? Ráth je ubožák, lidi, kteří by se mu mohli postavit se snaží umlčet např. tím, že za ně platí poplatky a všechny chyby hází na předchozí vedení kraje a ti mu jako hluší a slepý zase uvěří. Jak zase zdůvodní totu sviňárnu? Zase mu všichni uvěří a ti co mu nevěří, tak se to bojí dát najevo, protože po jeho čistkách ve všech krajem vedených organizací, mají strach, aby se jim Ráth a jeho přisluhovači nepomstili.
Ale v klidu si připoměňme 20LET SVOBODY hahahaha.
 Markéta2 
  • 

Že by se blýskalo na lepší časy? 

(30.11.2009 16:13:22)
http://zpravy.idnes.cz/rath-bere-zpatecku-detsky-domov-v-pyselich-by-se-stehovat-nemusel-p9h-/domaci.asp?c=A091130_155400_domaci_ban
 Marty 
  • 

pravdepodobny duvod zruseni detskeho domova 

(30.11.2009 16:54:01)
Podarilo se mi zjistt z duverhodneho zdroje, ze pan Rath planuje zridit v Pyselich golfovy resort a z detskeho domova vybudovat zazemi pro tento resort.

Prijde mi to dost pravdepodobne a nedivil bych se tomu.

Je treba se proti tomu postavit a udelat vse proto aby se tak nestalo!
 Markéta2 
  • 

Re: pravdepodobny duvod zruseni detskeho domova 

(30.11.2009 16:56:17)
Ani já bych se nedivila. To by vysvětlovalo ten manévr s novým domem. Achbože, kde to žijem?

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.