| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 24 týdnů

 Celkem 137 názorů.
 Zbyšek Landa, 7 měs.syn 
  • 

...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(31.5.1999 11:53:15)
Proboha (pardon) vás prosím, kdo mi poradí, jak to udělat, aby ten náš "upír" spal aspoň pár hodin v klidu (a my všichni s ním).

Děkuji za jakoukoliv radu...
 Jaruška, syn Adam 3 roky 
  • 

Re:...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(5.6.1999 21:35:15)
Ahoj otče, prosím Tě až Ti někdo dobře poradí dej nám vědět. Čekáme druhé dítě a u Adama jsme to nezjistili. Zdar do dalších probdělých nocí.
 Monika, 13-ti měsíční holčička 
  • 

Re:...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(13.6.1999 14:23:11)
Když bylo naší malé zhruba tolik, co dnes vašemu synkovi, řešili jsme podobný problém - vstávala jsme zhruba po 2-3 hodinách, kojila...
Osvědčila se nám tzv. metoda kontrolování - když spustila (večer i v průběhu noci), přijít, nezvedat, pohladit, odejít, zatnout zuby a vydržet - tak pět minut, pak opakovat, případně pauzy prodlužovat. Chce to víc než silné nervy, nejhorší byly první dvě noci, kdy jsme se téměř nevyspali, pak zlom a od 9 měsíců spí celou noc (do té doby se budila jednou nad ránem - žízeň).
Držím palce, je to sice možná na první pohled kruté, ale funguje to.
 lucy,syn 10mes. 
  • 

Re: Re:...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(24.3.2007 22:43:34)
jo,jo,chce to trpelivost
 michaela Hrubá 
  • 

Re: Re:...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(20.2.2009 16:43:22)
Mlé Maminky Měla jsem stejný problém pokud kojíte asi stím nic nenaděláte a musíte to vydžet. Ale pokud jste na umělé tak nám zabrala kaše sladké sny od nestlé a sunar dnes v 7 měsíci jde můj syn spát v osm večer a vydrží spát až do 4h. do rána. Přes den mi spí hodinu dopol. a hodinu odopl. tak doufám že jsem alespoň trochu někomu pomohla. Přeji pevné nervy a mnoho radostí Michaela
 Iva v.7 měsíční kluk 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(9.3.2000 10:06:50)
V noci se budí asi 5krát, stačí dát jist(na kojit) a spí dál. Mám kamarádku se stejně starým mimčem a té spí od 9:00 do 6:00(nekojí)
 Lenka Mala 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(15.3.2001 19:23:37)
Můj syn vydrží spát i déle.
Je mu 7 měsiců a spí od 19,00hod do 8,00hod někdy až do 9,30hod.Je to nejhodnější dítě na světě.
 Dana, dvojčata 
  • 

Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(15.3.2001 23:28:59)
Jéééé, ty se máš!! My máme jedno, které je hodňoučké pro mne, druhé pro babičku. Babička je ranní ptáče, takže o víkendech kolem 6.00 vítá Lukajdu s otevřenou náručí (usíná kolem 21.00), já noční sova, takže straším s Ondráškem kolikrát do 22.30, ale za to ráno. To zlaté dítě je schopné někdy spát i do 9.00.

Takže u nás to nějak jde díky rozdělení vojska. Jinak (není-li babí ráno doma, což je přes týden), potácím se po bytě jako mátoha....
 Jitka (2 kluci) 
  • 

Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(16.3.2001 7:53:38)
No maminy, to jsou rány! Moje sebevědomí, jak to pěkně pomalu zvládáme, je pryč. Vítek (22 měsíců) se nedávno naučil usínat v postýlce, předtím jsme ho uspávali v naší posteli, ale déle než do půlnoci mu to nevydrží (když usne pozdějí - kolem 22.00 - tak do 2.00) a pak se budí. Sice stačí ukonejšit a zase usne, ale do rána je to tak třikrát. Více či méně nevyspalá ho pak rezignovaně přenesu k sobě, aby zůstal v klidu apoň do 6.00. O víkendu konejší tatínek. A to mi na doktorka řekla, jak mám být ráda, že by to mohlo být horší. A tak si to užíváme. Pro zajímavost, můj první spal od čtyř měsíců od 19 do 8-9 hod. Paráda. Tak se mějte a ať vám dětičky spinkají. Jitka
 Marcela, Viki-12m 
  • 

Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(16.3.2001 6:45:11)
Tak to Vám úprimne závidím. Moja malá je zlaté dieťa, ale napriek tomu, že už má rok, viac ako tri hodiny nespí. Musí nasledovať mliečko, čajík alebo pritúlenie, aby mohla pokračovať.
 Marcela 
  • 

Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(16.3.2001 7:25:37)
Tak se také pochlubím (a naštvu maminy všech malých nočních ptáčat :))

Protože zase moje dcera vůbec nespí přas den (max. nějaké malinké klimbnutí v kočárku), vyloženě odpadne už v 18.30. Spí do rána do 8, 9 hod.

Musím ale přiznat, že s nastupujícím jarem a tím i brzkým rozedníváním, se nyní posunujeme ve vstávání k té nižší hodině.
Ach jo - jak to bude v létě???
 Marie + Kristýnka 
  • 

Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(18.3.2001 22:02:51)
Ahoj, holky.
Já mám, tak jako píší některé z vás, taky doma poklad. Naší berušce bude zítra půl roku a už dva měsíce usíná každý večer mezi osmou a devátou a budí se ráno v 6-7 hodin s tím, že se nají a zařezává pak ještě nejmíň do půl desáté. Často ale taky vstáváme v deset nebo v jedenáct, dokonce se nám podařilo jednou zaspat k paní doktorce na 11.30!!! Navíc naše zlatíčko je navyknuté tak, že už déle, než ty zmiňované dva měsíce, ji uložíme do postýlky, dáme pusinku, popřejeme dobrou noc, zamáváme a zavřeme dveře. A brouček poslušně zavře očička a spinká. Dost mi to takhle vyhovuje, protože jsem v těhotenství trpěla hroznou nespavostí, což mi zůstalo, takže se mi většinou podaří usnout až kolem druhé hodiny. Když se ale Kristýnka probudí nečekaně dřív, tak potom celý den funguju jen silou vůle, protože naše potomstvo je celý den při síle, beze spánku.
Ale uznávám, že pak už bych toho chtěla fakt moc.
Zdravím všechny stejně šťastné a těm méně šťastným přeju, aby se k nám mohly co nejdříve připojit.
Marie
 Pavlína, 1 holčička 5 měs. 
  • 

Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(22.1.2005 12:07:50)
Me se taky osvedcilo hned od zacatku praktikovat usinani typu: pusinku na dobrou noc, pa pá a zavrit dvere. Mala si chvilku pohraje /nekdy i pul nebo trictvrte hodiny/ a pak sama usne.
Zatrhla jsem vsem ve svem okoli, aby malou naucili usinat na rukou. Jak na ni vydim, ze si mne ocicka nebo je otapla - sup s ni do postylky, dokud jeste trochu bdi. Zjistila jsem, ze kdyz usne na rukou a pak se probudi v postylce, zacne rvat. Asi ma pocit, ze ji nekdo odlozil a zapomnel na ni. Kdyz usne sama v postylce, tak si po probuzeni sama jeste chvilku hraje a nezacne hned kricet.
Nekdy je asi prehnana pece na skodu. Nekdy staci jen pohladit, zabroukat pisnicku a ne hned bezet pro flasku s cajikem, pripadne zvedat hned malou na ruce a ukolebavat a ukolebavat... na to by si zvykl kazdy ne ? :o)
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(22.1.2005 14:54:20)
Nam nekdy mala taky usnula mimo postylku a pak, kdyz se v ni probudila, zacala brecet. Asi byla zmatena. Jinak v postylce usinala v pohode sama. I kdyz se trba v noci probrala, zase usnula. V peti mesicich spala v noci 7 hodin, v 6ti uz 9 hodin. Postupne se to prodluzovalo, od roka spi 12 hodin. Myslim tim vse v kuse, bez krmeni co piti.
 Pavlína, 1 holčička 5 měs. 
  • 

Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(22.1.2005 15:51:02)
Taky mívám problémy s vlastním usínáním. Zatímco malá chrupká od devíti večera, mě se někdy stávalo, že jsem stejně jako vy usínala až kolem druhé hodiny ranní a druhý den jsem byla jak mátoha. V jednom časopise jsem objevila reklamu na homeopatický lék určený k léčbě nespavosti a mj. i přecitlivělosti a nervozitě. Začala jsem ho užívat a hurááá. Večer krásně usínám i já. Dá se to koupit v lékárně.
 Ivana, dcera 5m 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(24.1.2005 10:05:21)
Ahoj,
souhlasim s Pavlinou, ze neni nutne nechat dite bez spanku, aby v noci mohlo spat.
Cim vic je dite odpocate a klidneji, tak o to vice se mu bude klidneji usinat.
Mame dcerku 5,5m a spi take od 21-6-7h, jak kdy.
Ve dne nema presny rytmus, jsme casto pryc a v noci spi stejne. Jen ji nenechavam dlouho spat vecer pred spanim.
Nevim, jestli to pomaha, ale malou vzdy kojim na nic v loznici, ve tme a v klidu( priprava na spanek) a davama ji spat do tasky od kacarku. Hezky se tam zutulni a krasne spinka.Nekdy se teda probudi kvuli snu, tak min poplakava, ale zase pak usne.
Tak krasne spave miminka
preje Ivana
 Jana,Evička 5měsíců 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(29.10.2003 13:50:09)
Ahojky,Tvůj příspěvek mi připadá trošičku,jako že to,že mimčo Tvé kamarádky spinká,proto,že není kojené a proto musím reagovat.Já svojí dcerušku plně kojím a spinká od 20h do 05h na první kojení.Potichu a v šeru jí dám napapat a položím opet do postýlky a ona spí ještě tak hodinu až dvě.Přes den se jí plně věnuji-snažím se,aby měla 100% zážitků a tak po večerním koupání téměř usíná u kojení.Ne vždy,ale stačí,jí chvíli chlácholit,když pláče a za chvilku už spinká.Má postýlku u nás v ložnici.Všem bych přála takovou pusinku,jakou máme doma my:-)
 Pavlína, 1 holčička 5 měs. 
  • 

Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(22.1.2005 12:18:44)
Chtela bych reagovat na to, ze je nutne "utahat" ditko pres den, aby v noci pekne spalo. Rozhodne je super, kdyz se diteti plne venujete, hrajete si a ono ma kopec novych zazitku.
Ale myslim, ze nenechat ditko pres den usnout, nebo vyspat podle jeho prani pres den v domneni, ze vam to zaruci klidny spanek v noci, neni pravda. Naopak moje holcicka je nejmrzutejsi a nejaktivnejsi prave ve chvili, kdy je nejvic unavena. /Urcite sami znate ten pocit po zajimavem a namahavem dni, kdy uz vase telo fyzicky nezvlada, ale mozek pracuje na plne pecky a vy ne a ne v posleti zabrat.../
Takze Ninka si spi pres den trikrat /i kdyz se vsude pise jen o dvou zdrimnutich za den/ a v noci spi od 9 do 7 rano.
Jenze to jsou moje zkusenosti. A kazde ditko muze byt samozrejme jine...
 Jana,Evička 5měsíců 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(29.10.2003 13:50:23)
Ahojky,Tvůj příspěvek mi připadá trošičku,jako že to,že mimčo Tvé kamarádky spinká,proto,že není kojené a proto musím reagovat.Já svojí dcerušku plně kojím a spinká od 20h do 05h na první kojení.Potichu a v šeru jí dám napapat a položím opet do postýlky a ona spí ještě tak hodinu až dvě.Přes den se jí plně věnuji-snažím se,aby měla 100% zážitků a tak po večerním koupání téměř usíná u kojení.Ne vždy,ale stačí,jí chvíli chlácholit,když pláče a za chvilku už spinká.Má postýlku u nás v ložnici.Všem bych přála takovou pusinku,jakou máme doma my:-)
 Ivca a Dada 


Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(30.10.2003 20:21:39)
Ahoj holky,
tak Dádulka je zlatíčko, je učenlivý a jak přes den, tak před nočním spinkáním, položím do postýlky, někdy jen pohladím, někdy zazpívám a spinká, tak to by bylo.Ted ještě to noční kojení, nevím, kolikrát ho mám kojit nebo už nekojit, večer v 6 dostene kaši nebo kojím a pak se budí kolem 10, pak kolem 3 a pak až ráno.
Kačko, taky se snažím se Dádovi plně věnovat a stejně v noci nespí, každé dítě je jiné a jiná osobnost, Dáda je hrozně živé dítě a potřebuje málo spánku, ale má to po nás rodičích, tak se nemůžem divit.
Ale je pravda, že i kojené děti vydrží spinkat celou noc, tak jako tvoje beruška, mám kámošku a večer v osm nakojí a pak až ráno v 5.
Tak a papa a at vám miminka krásně spinkají!!!!A jsou zdravá, krásná, hodná, čilá.....:-)
 Ori, 3 děti 


Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(30.10.2003 20:39:28)
Ahoj holky, nedá mi to abych si nepřisadila:-))

Davídek byl hodné miminko, ale už od malinka děsně uplakanej. Když jsme po několika měsících zkusili metodu uřvat, protože usínal po 23h a celý večer vždycky probrečel, vydržel řvát dvě hodiny:-(( (Já u toho nebyla, nevydržela bych to). Další večer jsem to psychicky nezvládla a zase jsem nosila,houpala, chovala a tak dál. Postupně se to zlepšovalo, ve 4.měsíci jsme ho dali poprvé do postýlky a on tam usnul, potom jsme stáhli dobu usínání na 20. hodinu, ta mu vydržela do teď. Do 8. měsíce jsem ho v noci kojila každé 2 hodiny - není to jenom o hladu, ale to mimčo vás prostě chce cítit. Najednou začal spát a budí se jen jednou nebo dvakrát, zprvu jsem si té změny ani nevšimla. Vstává ráno mezi 7-8h, usíná v 20h. Ještě až do nedávna usínal pokaždé s brekem a vztekáním - je nám záhadou proč - dodržovali jsme rituál, dobu ukládání, byl unavený, prostě všechno mělo fungovat, ale stejně plakal a to už byl dost velkej. A teď asi měsíc usíná bez pláče, jen se přitulí, pohladím ho a spí.
 Alik,Michael 6/03,Andrea 8/05 


Re: Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(23.11.2003 22:04:26)
Tak Míšovi táhne na 6.měsíc a v noci kojím po 2-3 hodinách. Koupeme v 19,15 pak nakojim, polozim do postylky a hned usne. Ale ke 4.hodině už nemám sílu vstávat k postýlce a tak si ho nechávám u sebe. Kolem 8 vstávám a Míšu nechám samotného asi hodinku. Celou dobu si hraje a je hodný. Ale v noci hold musí často jíst nebo pít.
 Markéta,Theodor10/04 
  • 

Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(10.2.2004 12:49:29)
Zdravím všechny,
Když se mi před sedmi lety narodila dcera a od narození spala celou noc byla jsem šťastná. Teď mám
15 týdenního syna a opět spí(21-9).Za dobu co je na světě ještě v noci nebyl vzhůru,okamžitě pochopil,že v noci se musí spát.Ale jak se to povedlo netuším.Přeju silné nervy všem maminkám s nespavci.
 Zuzka Vlková 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(15.3.2005 22:06:11)
Ahoj,to vás lituji, náš Matyášek spí od 6 týdnů celou noc.Teď je mu 6 měsíců,stále kojím a začínáme s první lžičkou.
 jejda a Bertik 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! Nam taky ne. 

(28.10.2005 13:30:24)
Od 2,5 - mesicu spal nas maly nepretrzite od 20-21 do cca 4:30 - 6 hod. Konecne jsme vsichni spali. O kojeni si pres den rekl pribl. kazde 2,5 - 3 hodiny (tedy asi 6x za den). Denni ""rezim"" vypadal: kojeni(az 45 min)-hrani(az 1h)-spani(az 1h) + jeden az dva delsi spanky od kojeni do kojeni (vetsinou rano a pozde odpoledne). Zaciname se skupinkou pro vyvoj kojencu, dalkove cestujeme.
Ve 3 mesicich ma vse vypito hned za deset minut a je spokojeny. Taky hraci i spaci intervaly pres den se vyrazne prodluzuji a vzajemne nahrazuji(i 5h spanku, kdyz potrebuje a ma k tomu podminky). Zaciname s plavanim.
Ve 4 mesicich zmena: v noci se jednou az dvakrat vzbudi, kojenim jej uklidnim. Na vine je ale lehka neurodermitis (skrabe se a place)spolecne s hladem(?)(kojime plne kvuli alergiim). No a snad taky kvuli zoubkum(?) pres den nepije vzdy cele davky.
Ted v 6 mesicich se budi jen jednou, a to se posouva opet smerem k ranu. Spi ted tedy 6 a vice hodin + dalsi 3, priblizne.
 trisha 


Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(7.6.2006 18:13:51)
Ahojky, mam 5mesicni dcerku a od tri mesicu spi celou noc, respektive od 18hod. kdy ji vykoupu, nakrmim do 24hod a pote znovu krmeni a spi az do rana..Uz se mi vzbudila i v 8hod. Ted ji tedy rostou zuby, uz ma jeden, tak se vzbudi ve ctyri, ale jinak mam tedy klid...Zadny recept na to zrejme neni, kazdy dite je jiny. ja ji tedy naucila na dobu koupani a jidlo na tu sestou...ted se mi zas nedari to prodlouzit, abychom mohly byt dele venku..
 Jarka12 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(10.4.2008 23:42:52)
Naše malá od 4. měsíce chrupe taky od 21.00-8.30h. :-))
 Paja-Eli05/07+Julie04/10 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(11.4.2008 15:39:12)
hmmmm tak to máš teda velké štěstí! nezbývá mi než suše závidět
 Bobulta 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(11.4.2008 19:56:50)
Jarka naše malá do 4.měsíce taky chrupala celé noci, pak se to pos....tak ti gratuluju a dřím pěsti, aby ti to vydrželo. Jo a važ si toho, není nad to, se podřádně prochrupat i s mimísem ;)
 Ilonesa 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(11.4.2008 21:27:38)
Ahoj.Mě teda spí Lukášek od 20.00 do 7.00 hodin,což je 11 hodin!!!!Ale jak píšu,byli to muka,ale vyplatilo se to.A ještě spí dopoledne 2 hodiny a 2 hodiny odpoledne.;)
 Bobulta 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(12.4.2008 11:12:24)
Tak to s tebou naprosto souhlasím, jsou to muka, ale opravdu se to vyplatí, my to s naší malou taky tak udělali, ale byl to boj. Rozhodně ale teda nespí jak tvůj Lukášek:( Bude mít rok a spí jen po obědě tak hodinku a jinak spí tak těch 11 hod. v noci tak s 1-3 zbuzeníma, když je dobrá noc:-D Každopádně není nad vyspané mimino a vyspanou maminu R^
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(12.4.2008 18:34:52)
Gratuluju:-) Nam spala dcera od 6ti mesicu od ca. 21 hod do 5-6 rano a postupne se to prodluzovalo. V roce letech uz spala skoro 12 hodin v kuse pres noc. Syn (18 mesicu) spi od roka od 20 hod do 7-8 rano, do toho pul roku do roka se budil kolem 5-6 rano hlady (je to desnej zrout), ale dostal mliko a spal do tech 8 taky. A kdyz se nahodou deti vzbudily v noci, tak zase usnuly. Obe deti jsme ucili usinat samotne. A je to fakt uleva:-)
 Feslinka 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(14.4.2008 8:20:38)
Ahojda devcata,tak jsem to zase zakrikla,tahle noc byla katastrofa,byla jsem vzhuru snad kazdych 10minut,bylo to sileny-nevim co zase malymu prelitlo pres nos,nechtel se ani chovat,ani kojeni nepomohlo-coz jinak zabira vzdycky-az kdyz jsem mu dala panadol tak se po chvili zklidnil,myslite ze by to mohli byt zase zoubky-pred tydnem mu vylezli 2 v rozmezi osmi dni..Kata
 Feslinka 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(12.4.2008 18:32:41)
Teda Jarko ty se mas to me malej kolem 4 mesice taky spal celou noc jak "zabitej",janze pak se to nejak pokakalo a zacalo se mu chtit zase spat az ted a to ho jeste musim uspat u nas v posteli,jakmile ho dam do postylky tak konec-musi byt proste tuhej,jinak to neda a to uz je mu skoro 8 mesicu,a stejne se vzbudi tak kolem 5-6 hodiny..Asi uz ho dame do vlastniho pokoje a at se vyvzteka,neni to nic moc vedle nej spat-potrebuju aby se naucil usinat sam..Nebo pro me mate nekdo jinou radu jak to udelat?Predem dik Kata :-D
 Zuzana, 5 a pol mesačná dcérka 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(26.5.2000 9:20:05)
Ahoj,
mám 5 a pol mesačnú dcérku Adrianku, ešte stále ju kojím a zatiaľ som jej vôbec nič nepridávala a predstavte si, od druhého mesiaca spí od 20.00 hod. asi do 5.00-6.00 hod. Potom ju nakojím a spinká ďalšie 2-3 hodiny. Neviem síce, ako je to možné, takže Vám nijako neporadím, ale ako vidíte, existujú aj také deti.....
S pozdravom
Zuzana.
 monika /dcera 3roky/ 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(7.8.2000 21:24:55)
Moja dcéra ,plne kojená, spávala od druhého mesiaca 10 hodín vcelku.Večer sa tri hodiny po polhodinách kojila a potom nepotrebovala mliečko až do rána.
 Pavla, syn Artur, 5 mesicu 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(3.6.2000 9:52:43)
Ahoj,
nas 5 mesicni Artik spi od malinka velice pekne. Nezavisle na tom v kolik hodin ho nakojim a dam spinkat (ale vetsinou kolem osme hodiny), budi se rano po 7. hodine, ale vesele si jeste do 8mi hodin povida. Pani doktorka nam zpocatku rikala, abychom ho v noci budili na jidlo, ale zustali jsme u toho, ze kdyz bude mit hlad, tak se vzbudi. Nevim, cim jsme si to zaslouzili a ani nemame zadnou metodu, jak toho docilit. Proste jsou miminka spici a naopak.
Pavla
 Simona, dcery 2 a 12 let 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(28.6.2000 8:37:54)
Na to snad není rada - naše holky spí v podstatě od porodnice celou noc - za těch 12 let, co jsem máma jsem k nim v noci vstávala cca 10x celkem. I když i moje děti to zkoušely - spíše s usínáním večer. Mám tedy zkušenost, kterou mohu nabídnout:
1. přibližně pravidelný řád dne - přibližně píši proto, že nemá smysl dítě neurotizovat s očima na stopkách, ale s tolerancí + - 15 minut se u nás řád dne dodržuje
2. během dne a bdělého stavu co nejvíce podnětů - tedy utahat, ale často psychická práce utahá více, než fyzický pohyb, ten těsně před ukládáním nedoporučuji - dítě se rozdivočí
3. uspávací rituály - o těch se všude píše dost a funguje to
4. při nočním probuzení přebalit, či dát na nočník (dle věku), mrňouska případně nakojit a klidně uložit. Nehrát si. Nekřičet. Klid a důslednost. Důslednost a důslednost. Řeknnu-li jednou "a teď už spi", nic mne nepřinutí se do dětského pokoje vrátit (pochpitelně za předpokladu, že je dítě zdravé, suché, napapané)
Držímpalce a pevné nervy!
Simona
 Eva 31, Honzík skoro 4, další mimi v říjnu 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(28.6.2000 10:09:23)
Simčo,
ony opravdu jsou děti strašně rozdílné. V podstatě dodržujeme podobné zásady, jaké popisuješ, od malinka a dodnes málem s manželem oslavujeme, když spíme celou noc v kuse. (Na ty noční diskotéky zhruba do Honzových dvou let už radši nemyslím). Jen jsem teď zvědavá, jestli tahle zlatá pravidla klidného spaní budou platit aspoň na nové miminko, kterému pracovně říkáme Simonka.
 Pavlína, Ondra 4 měsíce 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(28.3.2001 22:49:28)
Ondra spí od svého 2 měsíce 7-10 hodin v celku a přes den ještě pár hodin navíc. ZATÍM :-))) Jak jsem toho docílila? Nevím.
 Kateřina, syn 18 týdnů 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(23.5.2001 12:23:02)
Zní to ohromně povzbudivě!!!!!!!! Jen si prosím zkus vzpomenout, jak se to podařilo. Radu bych dodržela do puntíku....
 Luboš 
  • 

Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(31.5.2001 6:18:43)
Nám vydrzi spat asi od 19,45 do 4,30 rano.Ted to ma presne jak hodinky.Mame kluka a ted mu budou 3 mesice.Ale zase si to vybere pres den.To se mu nechce spat skoro vubec a spis porad breci a neni k utiseni.Pritom byl ted na kontrole a nic mu neschazi.Usne akorat v kocarku kdyz se jde ven.
 Luboš 
  • 

Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(31.5.2001 6:19:08)
Nám vydrzi spat asi od 19,45 do 4,30 rano.Ted to ma presne jak hodinky.Mame kluka a ted mu budou 3 mesice.Ale zase si to vybere pres den.To se mu nechce spat skoro vubec a spis porad breci a neni k utiseni.Pritom byl ted na kontrole a nic mu neschazi.Usne akorat v kocarku kdyz se jde ven.
 Julie, Annabelle 5. mesicu 
  • 

My Spinkame Celou Noc 

(24.5.2002 21:04:45)
Moje Annabellka spinka celou noc uz nekolik mesicu. Tak ze jde to... cca od 19:00 - (minimalne) 6:00.
 gabriela syn7,dcera5měs. 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(5.9.2002 22:57:35)
Zdravým a moje dcera vydrží spát od 20,00do rána do 5.00a napije se čaje a spí tak do 6,30 ale nemyselta si to mě asi vyslišely všichni svatý můj syn takhle hezky nespal spal tak do 24,00 a pak řval a řval až do rána moje rada zní VYDRŽET vým sou to galeje ale změní se to věřte my vlastní skušenost držím palce a přeji pevné nervy
 loonette 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(6.9.2002 0:45:43)
gabriela , tiez mam take dobre dievcatko, co od narodenia spi celu noc, bez akehokolvek ucenia na spanie a uspavania. syn bol ina kapitola, zaspal o 8, o 12 sa napapal a o 4 rano bol uz vyspinkany. samozrejme, ze nas budil, lebo sa nudil. ak sa v noci zobudi dcera, ani o tom neviem, hoci spi somnou. akurat teraz, ked jej idu zubky, ma noci trosku nervozne, ale inak je to krasa:-)
 Zuzana A. 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(19.3.2003 7:51:15)
Nechcem sa chvastať ale môj syn Jakubko /24 týž./ a spí asi od 21:00 hod do 7:00 hod. Je pravda, že nekojím ale naučili sme ho to sami. Do 3 mesiacov plakal celú noc. Naučili sme ho na úplnú tmu v noci a ked zamrnčal dali cumlík. A ešte sme mu dali viac najesť /cez deň papá mlieko 180 ml a na noc pred spaním 270 ml/. Tak verím, že som s niečim poradila a ak nie tak treba mať pevne nervy a ako hovorí moja babka šak vyrošne /preklad však vyrastie/.
 miki, koblinka 12/03 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(30.6.2004 8:44:06)
Já myslím že by mohl jen odvar z makovic, jsme na tom stejně :-)))
 Markéta+Kiki04/04 a Niki07/08 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(8.10.2004 22:35:58)
Ahojky! Moc ráda bych poradila, ale sama nevím. My teda tyto problémy nemáme, tak jsem to ani nějak nemusela zkoumat. Kristýnka, ač je to neuvěřitelné, spinká celou noc už od 5 týdne. Teď je jí 5 měsíců a usíná v osm a budí se ráno mezi sedmou a půl osmou.
 Nadia @ 


Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(8.10.2004 22:45:47)
Holky, tak jste se tu tak zkoncentrovaly s timto nespacim problemem, ze jdu do toho. Mala ma 11 mesicu, bude se snad 5x za noc, dnes jsem ji proste z nasi postele sebrala (uz po nas lezla, bylo 3 rano, kojit ani nechtela), vrazila jsem ji do postylky a .........on ausla ani nehlesla, takze odvahu!!!! (I pro me)
 Iva + Kubík 


Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(9.10.2004 10:14:23)
Ahojky
prokousala jsem se tady několika příspěvky o nespaní vašich robátek, ale všude ještě řešíte kojení. Našemu Kubovi je 14 měsíců. Kojit jsme přestali v roce a to celkem bez problémů, ani mu to nevadilo, protože u toho už stejně jenom blbnul. Tady na netu jsem se dočetla, že to pomůže ve spaní a tak jsem to zkusila. Ale oha, ne jen že to nepomohlo, ba dokonce je to ještě horší. Když byl menší vydržel spát kolem 2-2.5 hodin ale ted poslední týden je úplně krize. Budí se snad 15 x za noc. Jsem úplně zoufalá. V postýlce neuvěřitelně cestuje a brečí. Pak se trochu napije a usne ale jen na malinkou chvilku. Nespí ani moc přes den, takže nemůže být vyspalý. Navíc jsme ted nemocná, takže mě to jeho noční vstávání absolutně ničí. Zkusila jsme ho nechat brečet, ale po půl hodině to prostě nevydržím. Poradtě prosím, co mám dělat.
 Martina, 2 kluci 


Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(9.10.2004 11:19:29)
Ivo - není jiná rada, musíš to vydržet. Nemohl by s ním spát tatínek? Ti zaspí, kdeco a ty by ses vyspala bez nervování.
 Jana 


Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(9.10.2004 11:26:32)
Ivo,
pokud takhle moc blbne se spanim jenom posledni tyden, treba je neco jinak. Co kdyz roste - rustove bolesti ho muzou budit celou noc. Treba by pomohlo hladit nozky, poradne nahrat, treba i paralen?
Nebo ma jinde postylku, jina zmena? Nebo je to jenom umrncenec, gratuluju ;o) Taky jsem si "uzivala" noci plne vzruseni a neustalych buzeni.... preslo to, ale bylo to nekdy k nepreziti.
J.
 Martina, 2 kluci 


Re: Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(9.10.2004 11:30:46)
Jano - vy už spíte?? Gratuluju!!
Co jsou růstové bolesti, jak staré dítě je může mít, jak se projevují??
Náš starší si stěžuje na nohy..bolí ho celá noha...lze to vysledovat, třeba, že by za poslední dobu extrémně vyrostl nebo tak něco?
 Jana 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(9.10.2004 11:57:25)
Martino, celou noc spi ten starsi :o)))) Zdenda jeste ne, ale uz je to hodne lepsi, budi se 1-2x za noc, to jde.

S temi rustovymi bolestmi, presne ti asi rekne Verka. Ja si je pamatuju z detstvi, bolely me priiiserne nohy, hlavne holene a hlavne v noci. Dokazalo me to budit cele noci. Muz si to pamatuje taky.

Tom uz si na to obcas stezuje, vypozorovala jsem, ze ho to boli nejakou dobu (treba tyden), pak je klid. V te dobe vzdycky poporoste. Pomaha mu je hladit, masirovat, drzet v teple... nevim, jestli mu to pomuze od bolesti, nebo mu pomaha to "ponuchnani".
J.
 Iva + Kubík 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(10.10.2004 15:25:51)
Myslím Jani, že jsou to jeho vymoženosti. Prostě se budí. Možná že tohle abnormální buzení souvisí trochu s rýmou, ale i když je absolutně v pořádku, je to šílený. Minimální počet buzení je 4 x a to se mi poštěstí jen málokdy. Jsem y toho už absolutně vyřízená. Kdy se Ti drobínek přestal budit ? Jen mi neříkej že si mám ještě rok počkat, protože to by mě asi odrovnalo.
Navíc se pořád odkopává, takže se budím a přikrývám i když Kuba zrovna nebrečí. Ach jo, co s tím lumpem. ? :)
 Pavlína, 1 holčička 5 měs. 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(2.2.2005 22:42:31)
Tak ho zkuste dát do postýlky místo pod peřinu spát do fusaku nebo do přenosné tašky z kočárku. To je rada samozřejmě na to odkopávání...
 Nika, 6ti měsíční Petřík 
  • 

prý krásně spinká 

(24.10.2004 11:17:31)
Známému poradil doktor namočit dudlíka do pěny od piva, krásně usnulo. Samozřejmě, že toto lze praktikovat jen velmi zřídka. Někomu také pomáhá po koupání čaj Hajánek, nebo přímo meduňkový čaj. Já se vždy po koupání snažím malého uklidnit masáží hlavy mandlovým olejem. Ale zrovna mu roste třetí zub, takže to moc nezabírá.
 Marina 5m 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(13.7.2005 10:08:12)
Asi jsem stastna mama. Ma dcera spi od narozeni krasne. Do tri masicu se mi budila jednou za noc a ted mi uz spi celou noc (od 20 do 5-6h) a to mame teprve 5 mesicu.

 Michaela+Nina 2/05 


Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(18.7.2005 2:06:51)
moje Nina spinka s jednou prestavkou klidne i 12 hod :-))

Hugo tobe chodi dite v 6 mesicich kolem postylky?? To je STRASNE BRZO! mela bys mu v tom zabranit. Zadelavas mu tim na velke problemy v dospelosti.

michala
 Hugo z hor 


Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(18.7.2005 12:40:34)
Jo jo, je to tak. Šmatlá kolem postýlky i nábytku. Vím, že je to brzy, ale když ji posadím, otočím se a už zase stojí. Zabránit jí v tom dost dobře nejde. Můj bratr také v 7 měsících chodil a teď, kromě plochých nohou, žádné problémy nemá. A naše doktorka říká, že když to dělá sama, co naděláme ...
 Michaela+Nina 2/05 


Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(18.7.2005 18:55:09)
Jednou jsem si o tom povidala na rehabilitaci a rikali mi tenkrat, ze jsou deti, ktere se uz v 6ti mesicich stavi (tvoje uz dokonce chodi) a ze je to velky problem, ze jsou na to metody, jak jim v tom zabranovat. Jake bohuzel netusim.
Nechci ti samozrejme mluvit do zivota, ale mozna bys to mela konzultovat nekde u neurologa nebo na rehabce jak spravne postupovat.

Michala
 Lucy 
  • 

půl roční dítě 

(19.7.2005 13:37:45)
HUGO já mam taky chodící mimi.Sice nemá půl roku ale osm měsíců.
Malá se začala stavět sama něco před sedmým měsícem,ted už obchází pohovku,židle.... občas se pustí a udělá krok,třeba právě když sedím kousek od místa,kde právě stojí...
Ze začátku jsem taky měla tendence jí pokládat,posazovat a bránit jí v tom ťapkání.
Ortoped mne ale uklidnil.
Každé dítě si prý samo stanoví co zvládne,nechat děti ať se samy učí.Kdyby na to neměla,tak se nepostaví.
Jen jí mam dávat botičky,aby měla pevnější nožky a nebortila se jí nožní klenba.
Koneckonců má být po kom,manžel chodil sám bez pomoci od konce devátého měsíce.Dřív jsem tomuto tvrzení nevěřila .říkala jsem si ,že kecá a jeho mamka si to taky trochu nepamatuje(na to jsou babi a dědy specialisté)......teď už věřím.
 Hugo z hor 


Re: půl roční dítě 

(19.7.2005 14:47:26)
TAk to mě těší, že je na tom někdo podobně :o) Ale jak jí v tom zabránit, oparvdu nevím - musela bych u ní sedět/stát a pokaždé, když se u to pokusí, posadit ji. Ale to mi připadá drastické a také na to nemám čaas a nervy ....
 Kamila B+ Honzík10/04 


Re: Re: půl roční dítě 

(20.7.2005 8:13:00)
Ahoj holky,trochu jiný dotaz než ohledně spaní....taky se mi prcek od 8 měsíce staví,teď začal ťapkat kolem nábytku,je mu 8,5 měsíce...spíš mě překvapuje to doporučení od Dr-jak tu někdo psal s těma botičkama?Já myslela,že dítě má být co nejdýl bez botiček adoma má capkat na boso,kor když jsou to teprve první pokusy,ale třeba se pletu?Jak je to stěma botama?Děkuju za odpověď.....

Jinak já jsem sem taky přispívala ohledně spánku:-)Do 3.měsíce děs...pak vydržel i celou noc spát,v 5.měsících se to zlomilo a byl pořád vzhůru...jak vyrostly zoubky,je zase klid a spí celou noc.Spí ve svém pokojíku,máme rituál,že po koupání nakrmíme,položíme do postýlky,přečte se pohádka,drbání na zádech,hlazení..a do 15 minut spí.Byl zvyklý na uspávání v lehátku houpáním,bála jsem se,že si nezvykne,ale prostě tak nějak sám si řekl,že lehátko už je pasé a nechce v něm být...vím,že budou zase horší noce,jen chci uklidnit ty,které si myslí,že už to jiné nebude..bude:-)
 Lucie V., půlroční dcera 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(4.11.2005 1:05:14)
Ahoj, naštěstí se spaním nemáme žádné problémy. Dítě spí jak zabitý zejména tehdy, když ho utahám hraním a blbnutím přes den /ve dne moc nespí/ anebo když si dám večer pivo nebo víno. Nemá se to doporučovat, ale zkusili jste??? Držím palce, Lucie
 Lenka se dcerou Leou 8tydnu 
  • 

Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(4.11.2005 10:21:50)
Mala prvni tri tydny proplakala cele dny,hlady,ale prospala jak byla unavena cele noce.Bohuzel hubla,tak jsme museli zacit s dokrmem-Nutr.ar-.Zacala spinkat pres den a budit se na krmeni v noci.Spat byla ochotna jen kdyz jsem ji uhoupala a pak dala do postylky.s prvnim nocnim krmenim zacal vypomahat tatinek a s malou se "nemazlil"proste ji hned po krmeni dal do postylky a mala kupodivu pochopila,ze ma spat a uspat se sama.Tak jsem taky presla na tatinkovo taktiku a davam nasi Leontynku do postylky taky kdyz je vzhuru.V noci po prechodu na Nutr.Omneo spi 7h v kuse a daleko klidneji..Po nakrmeni a ulozeni pri nocnim krmeni si chvilku povida,viska na nas z postylky,ale neplace a zase sama usne..Taky na ni v noci nemluvime aby rozlzsila ze je noc..Zacinam to praktikovat i pres den,kdy se k ni nekolikrat vratim a"vysvetlim"temer jako dospelemu,ze ma odpocivat....
 Gabriela+3 týdenní Robi 
  • 

Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(4.11.2005 14:32:17)
Ahoj Lenko,
mám doma 3 týdenního Robiho, je to mé první dítko a tak si někdy nevím rady s jeho spinkáním. Přes den nechce vůbec spát v postýlce, někdy se mi ho podaří stejně jako tobě uhoupat ho v náručí, ale ve většině případů po šetrném položení do postýlky se okamžitě nebo v lepším případě po 15 minutách vzbudí a "vytřeští" ty svý malý očička jako baterky a zase pláče. Tak jsme zkusili udělat na kanapi v jednom rohu šikmou improvizující postýlku z polštáře a deky to aby to ne mněl až příliš měké a ono to kupodivu zabírá. Když se napapá tak ho tam hned položím, on chvíli kouká a pak usne. Nevím čím to je? Nevím jestli to není tím, že kanape je v obýváku kde mám puštěnou televizi nebo hraje rádio a kde se pohybujeme my nebo to je tím, že ho nic netlačí ?! Zajímavé je ale i to, že zase večer když už se pomalu chystá spát tak to v postýlce spí. Manžel se už jen směje, že asi pro nás koupě postýlky byla zbytečná investice!Gabriela
 Lenka Lea 8tydnu 
  • 

Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(4.11.2005 19:10:35)
Je to mozny,ze se mu libi,ze vas vnima okolo...Kamaradce spal chlapecek pres den taky na sedacce a v noci s nima v posteli,tak si postylky taky moc neuzili..Ja malou do postele ale davat nechci.Stejne tam byt nechtela.Kdyz uz rvala,tak rvala i tam..Ted jsme ji tam meli rano a hrali jsme si,schovavali jsme se pod perinou..Jak rikas s tim uhoupanim,ja u toho musela nekdy skoro skakat,ale jak jsem psala,muj ji zacal ukladat jen tak a zabralo to..Ale treba u babicky kdyz ji par hodin hlida,tak tam taky nechce spat a babicka ji ma na ruce.Pripada mi,ze na ni funguje-ono to bude znit asi divne-kdyz se s ni jedna jako s "dospelou"Kdyz se k ni vracim pres den,tak ji vysvetluju normalnim hlasem ze v postylce musi spinkat,ze na ruce to nejde,ze by mamca nic nestihala...ona kouka,posloucha a zrejme rozlysuje nekompromisni ton hlasu,ze to tak proste bude..ale kazdy dite je jiny..Ted mame problem s tim,ze byva v podvecer hodne podrazdena,pretazena a pred koupeli rve jako tur,slzy jak hrachy,ale pry se to srovna...
 Lucie, Amaia+Eneko+Julen 


Re: Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(6.11.2005 17:51:12)
U nas se prvni tri mesice spalo pouze v naruci nebo v noci na gauci na nasich prsou v poloze "zabicka":o) V postylce vubec. Pak jsme zacali dcerku davat v postylce na bok a spala. Na zadech neusnula ani nahodou. Ve ctyrech mesicich se otacela, takze se sama pretocila na bricho a spala na brise. 8 hodin v kuse! Ja vim, SIDS, ale kdyz jsme ji pretocili, tak se stejne otocila zpet. Meli jsme monitor, ale stejne jsem moc nespala...v sesti mesicich uz spala 9 hodin. Presunuli jsme ji do vlastniho pokojicku a hned spala o hodinu dele. Asi jsme ji rusili:o) V posteli s nama nespala vubec, to chtela radit...Zhruba v roce spala okolo 12ti hodin, pak se to trochu zkratilo. Ted spi 11 hodin v noci (2 roky) a 2-3 hodiny odpoledne. Proste je to spac a ja se jen desim toho, ze nase druhe bude uplne jine:o)))
 Jana, Verunka6 m 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(21.12.2005 16:28:45)
Ahoj,

naše malá beruška spinká taky tragicky :-( Od půl osmé večer tak do půlnoci a pak se budí až do 4 ráno, kdy už to nevydržím a dám jí najíst.

Takže přeju vám i sobě na vánoce jediné: konečně se v klidu vyspat!

 Kača+Dan 25.10. 


Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(22.12.2005 13:48:53)
Ahoj, chtěla bych jen napsat, že mému Danečkovi je 8 týdnů a večer spinká i 9 hodin v kuse. Naposledy kojím mezi 8 až 9 hodinou a do 6-7 hodiny ranní mám klidný spánek (doufám, že tohle nezakřiknu :-)). Nevím, jak se nám tohle podařilo - možná tohle zdědil po svých rodičích - kteří jsou výborní spáči. Možná, že se teprve začne večer probouzet. Jinak se přes den Danečkovi hodně věnuji, povídáme si, hrajeme si - možná je tak unavený, že se mu večer ani nechce hladem vstávat. Možná je to taky tím, že už je to velký macek (před 2týdny na 6ti nedělní kontrole měl už 5.520 kg.
Všem máminám, které tohle neznají přeji pevné nervy a hodně trpělivosti, protože si vůbec neumím představit, jak bych vstávala já.
 SluníčkoE 
  • 

Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(22.12.2005 14:11:57)
Kačo, nechci Tě strašit, ale náš macek měl ve 8. týdnech už skoro 7kg a taky spal celou noc...skoro 11 hodin, ale já se budila kvůli nalitým prsům...NO a od 4. měsíce se to změnilo a vstával každé dvě hodiny....Hlady, protože byl tak velký, že mu MM už moc nestačilo. V půl roce měl 9,6 kg...:-) Pak se to upravilo...
 Kača+Dan 25.10. 


Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(22.12.2005 15:31:06)
SluníčkoE,
nalitá prsa mě netrápí, takže v klidu spím. Já vždy počítám, že se všechno může během dne změnit.Teď moc nepláče a zítra může brečet o 106.Jeden nikdy neví, ale i kdyby se budil a plakal tak ho budu milovat jako každá máma své dítě. Pěkné vánoce
 Zuzuu 


Re: Re: Re: Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(20.3.2006 11:06:29)
mně dítko spí celou noc už od 4.měsíce v 8 usne a budí se kolem 5 ráno na jídlo a pak spí dál i do 8-9 hodin
 zeuwicka 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(9.11.2006 15:51:54)
Ahojky, malej mi po 6nedělí začal spávat od 20.30 do 6.30 sám od sebe. Prej proto, že nekjím, říkal každej. Ale houby, ve 3 měsících už vydržel spát jen do 5.h a teď v 5 měsících mi začal blbnout a budil se i ve 3.h ráno. Udělala jsem to jednoduše, kdykoliv se probudil, dala jsem mu dudana- pokud ho nedržel, tak jsem mu ho přidržela, dokud si ho nevzal- tak jsem stávala i 5x do rána ale postupně toho buzení bylo míň. Tak uvidím, třeba to zabere, tak to zkuste. Hlavně prý nekrmit a vydržet to těch pár nocí, říkala dr. Sice se má s tímhle začít až od půl roku-že prý nemusí jíst přez noc- ale když mi prý takhle spával od začátku, tak prý teď ho učit jíst v noci nemám. Snad to někomu pomůže.
 Jarka+Míša 10.7.06 


Re: Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(9.11.2006 16:32:05)
Taky nekojím,dudlík nezabírá,takže jíme i v noci.Naštěstí půl roku nám není,tak to snad nevadí?
 Lucie,syn 6mes. 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(23.3.2007 23:33:18)
Ja tedy nevim,ale nas maly taky nemohl v noci spat,byl vzhuru kazde dve hodiny.Pak jsme se nekde docetli,ze co je biologicke,nemusi byt logicke..A tak dnes dbame na to,aby maly spal co nejvic to jen jde ve dne a taky venku..Ono se sice rika,nespal cely den,bude krasne spat v noci,ale pravda to neni..Cim dele bude spat pres den,tim lepe bude spat v noci..Dneska Honzik spinka öd pul osme tak do tri a pak az do rana tak do deviti,nekdy do desiti:-)
Jednoduse dbame na to,aby dostatecne spinkal ve dne:-)
Tak drzime palecky,at se to nauci i ten vas..Zdravim,Lucka
 Pavla,2 dcery 
  • 

Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(3.11.2007 22:36:56)
Ahojte...moje 5 mesicni holcicka je zlata!!!!!Kolem 18 hodiny ji nakojim a spinka celou noc a kojime az v pul 8!!!!
 MAKÝŠ,Vašek04,Jíra05,Kája08 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(4.11.2007 16:54:08)
No mně taky ne, a to jsou mladšímu už dva roky. Nekojím už dlouho, v noci dostane maximálně loknout vodu a stejně se budí pořád několikrát za noc.
 hačovka 


Re: ...že prý: Dítě v noci vydrží spát i 9-10 hodin.-KOMU ??? !!! 

(8.11.2007 10:05:54)
ahoj první syn se dudil 5krát za noc vyžadoval moji pozornost až jsem si ho vždycky vzala k sobě abych se vůbec vyspala.Když spal vedle mě tak vydržel celou noc bez probuzení.to mu vydrželo do 3let.Ve svojí postýlce se budil.Druhý syn je pravý opak .Po příjezdu z porodnice najel pravidelné usínání .Když sem ho kojila tak se budil 1krát za noc.To mu vydrželo do roka .Teď mu jsou 2roky a spí celou noc od8hodin večer do půl 7ráno.Takže vím jaké to je v noci vstávat,ale i se v klidu vyspat.
 michaela Hrubá 
  • 

Dotazi 

(22.2.2009 12:06:57)
Ahoj chci se zeptat jak dlouho necháváte přes den děti spát a co sním děláte pokud vám celý den nespí není to dítě mrzutý popřípadě plačtivý? Čím krmíte před spaním? Nám celkem zabírá sunar ale jestli není ještě neco co zabírá ještě víc Pak když vám děti sami sedí kolik váží a měří? Nám je 6m. děláme vše jen ještě nesedí. Dále mám obědnanou autosedačku do auta může vní být pokud ještě nesedí jen na klíně nebo když ho držím tak celkem hezky sedí, v takovém tom vajčku co je od narození do toho už se mi nevejde. Děkuji za veškerou radu a pomoc Michaela
 Majka Sulcova 
  • 

Vyvoj Adamka 

(12.6.1999 23:40:59)
Inu,
moje pulrocni miminko neumi vsechno presne tak, jak jste popsali a presto jiste neni opozdene. Takze: jeste samo nesedi, i kdyz se velmi snazi. Vybirave v jidle neni, nebot jako plne kojene ditko teprve zacina mrkvickou a zatim ji chce. Stat taky neumi atd.
Melo by se psat: prumerne umi dite v 6 mesicich, 20 mesicih, 5 letech..asi toto. Pokud vsak vase dite v necem zaostava, neni to jeste duvod k panice. Vsechny deti prece nejsou stejne.

To je zatim vse. Majka
 Jana, 6-i mesicni Marcel 
  • 

Re: Vyvoj Adamka 

(23.2.2000 14:27:23)
Samozrejme Marcel nesedi, nestoji, ale pochopila jsem to trochu jinak:
1.dite dokaze s pomoci sedet (v rohu gauce to taky nekolik minut dokaze)
2.Kdyz dite postavime, tak se mu nepodlomi kolena(a to zvladame)

Co se tyce dalsich prispevku o spani: Marcel spi od ca.20.00 do ca.8.00 a to od trech mesicu. Ted mu ale behem 3 dnu vyrostli 2 zoubky a tak se zase budi.Marcela jsem kojila jenom 3 tydny, nevim, jestli u plne kojenych deti je vubec mozne, aby spali celou noc.Marcel se od te doby, co dostaval flasku budil jenom 2x v noci a zase bez problemu usnul.
Rada bych si psala s nekym, kdo ma stejne stare dite.
 Dana, syn 6 měsíců 
  • 

Re: Re: Vyvoj Adamka 

(4.3.2000 1:40:16)
Předejte prosím moji adresu paní Janě - je mi 28, syn se narodil 14.8.1999 a také bych si ráda dopisovala. Děkuji, Dana.
 Dana, syn 6 měsíců 
  • 

Re: Re: Vyvoj Adamka 

(4.3.2000 2:06:22)
Omlouvám se za předchozí příspěvek, pozdě jsem pochopila rozdíl mezi touto diskusí a dotazy do poradny... Paní Jano i Vy ostatní s dětmi narozenými kolem srpna 1999, kteří máte zájem vyměňovat si zkušenosti e-mailem, ozvěte se mi na vocilka@volny.cz.
Když už píšu do diskuse o spinkání, u nás je to přesně naopak. Do 3 měsíců syn spával úžasně, budil se maximálně 2x za noc, nikdy se nevzbudil před půlnocí (kolem 2 týdnů spával dokonce celou noc - jedl večer v 19 hodin a ráno jsem ho budila celá nervózní před 7). Od 3 měsíců je ale noční klid ten tam, před půlnocí se začal budit pravidelně, kolem 6 měsíců se budil i každou hodinu a půl, večer nechtěl usínat v postýlce a už vůbec ne sám. Po takové noci byl většinou tak přejezený, že přes den jedl minimálně - hlad dostal až k poledni a potom pozdě odpoledne. Zpočátku nervy drásající ale účinnou metodou zde již popsanou - "nechat ho uřvat" - se nám zatím podařilo docílit klidného usínání večer. V noci se budí stále, i když už ne až tak často, ale k tomu určitě přispěla i kašička, kterou večer dostává. Na to hodné miminko, co jsme měli ty první 3 měsíce, obdivně vzpomínáme a těšíme se, že jednou...
 Lucie 7 měsíční holčička 
  • 

spánek 

(29.1.2001 0:00:25)
mám 7 měsíční holčičku a asi už od 6 měsíců spinká celou noc ( 12 hodin), na noc dostává kaši a čaj je spokojená.
 Petra Svetková 
  • 

Re: spánek 

(25.2.2002 22:28:24)
Já mám 6-ti měsíční holčičku Natálku a spí celou noc už od druháho dne po porodu. Jen tak si vždy zdřímne v půl osmé a vzbudí se druhý den mezi 8 a 9 hodinou. Je opravdu skvělá.
 Zuzka Konvičná 
  • 

My spinkáme celou noc 

(29.12.2002 9:14:43)
Chodíme ukládat malou Lucinku společně s manželem v 2O,OO a krmíme okolo 6,OO - 7,OO ráno. Ahoj Zuzka
 Miška+Eliška 29.12. 


Re: My spinkáme celou noc 

(23.5.2004 18:37:40)
Ahojky Zuzo,
my taky davame s manzelem malou do postylky mezi 20-21hod. A spime az do 6-7hod. Je to proste velkej spac po mamince. Ale pres den uz mi tolik spat nechce. No neco za neco ze:)))
Preji vsem hodna spici mimi.
Ahojky Miska
 Ingrid 
  • 

Tedy to naše děťátko je jaksi mimo tabulky... 

(25.1.2003 0:40:19)
Když tady pročítám, co všechno má umět půlroční dítě, jsem úplně mimo. Ještě, že existuje internet. Musím to brát trochu s rezervou. Můj půlroční chlapeček se uměl obrace ve třech měsících, plazit se začal v pěti teď, v půl ročku už prozkoumává pěkně po čtyřech celý byt a snaží se dostat na výše položená místa v bytě - pro něho dosti zajímavé, ale pro mně...
Když se v poloze v kleče drží gauče, křesla a jiných výše položených kusů nábytku, staví se na nožičky a vzteká se, že mu to nejde výš.Má šest zubů a úplně se vymyká tabulce.
 Pájina - Olánek a Matýsek 


Ach, ty tabulky... 

(26.9.2003 22:00:44)
Náš rarášek něco z tabulek umí a něco vůbec. Je to lenoch na převracení z bříška na záda a naopak. Za to už umí bravurně sedět a to se naučil, když mu bylo pět a půl.
V noci spí od osmi do sedmi a to ho jen nakojím. Celou noc se naučil spát už od dvou měsíců. Nejdřív spal 9 hodin a dneska už vydrží spát 11 hodin. A když se po probuzení napapá, vydrží spát do devíti, někdy dokonce i do jedenácti.
Mimo jiné už má 9 kg a kdyby měl být podle tabulek, musel by být pěknej hubeňour, protože mít v půl roce asi tak dvojnásobek svý porodní váhy, to si ho vůbec neumím představit. Při porodu měl 3,19 kg.
 Alik,Michael 6/03,Andrea 8/05 


Re: Ach, ty tabulky... 

(23.11.2003 22:16:06)
Taky neberu tabulky vážně. Náš Míša (24 týdnů) se neumí převracet ani ze zádíček na břicho ani naopak. Zato rád sedí už od asi 4.měsíce. Trochu mám pocit, že je línej. Nerad leží na břiše a tak ani nemá důvod se tam točit:-)
 Vendula,Ondra9/02,Terezka3/04 


jak já bych spala... 

(18.3.2003 20:22:57)
Našemu Ondrovi bude 21.3.2003 půl roku a do dnešního dne jsme neprospali ani jednu noc. O 9-10 hodinách nestihneme ani snít, vstáváme každé 2-3 hodiny, nakojíme, odříhneme, položíme a modlíme se, aby hned usnul. Někdy se podaří, někdy si pak musíme ještě povídat, broukat...Ani přes den toho moc nenaspí, dopoledne slabou hodinku, po obědě 1-11/2 hodiny. Vyzkoušeli jsme snad vše - nechat plakat, nezvedat z postýlky, spinkání s námi v posteli, nedávat spát po obědě, ale všechny tyto snahy se nám odvděčily až dvouhodinovým brekotem. Vyzkoušeli jsme i podání kaše místo večerního kojení, ale také žádná odezva.
 Hanka, syn Max 6.měs. 
  • 

Re: jak já bych spala... 

(29.4.2003 21:52:50)
Ahojky,
my nejsme na to o nic líp. Stáváme v noci co 2-3 hod. Jen občas se stane, že se zapomene a to pak spí cca 5hod. Ale jen vyjímečně. Žádné drastické metody zatím nezkoušíme.
Teď zkoušíme dávat před spaním mlíčko Hajaja, spí cca od 20h. do půlnoci, ale pak už se zase budí jako vždy. Takže žádný extra efekt jsme nepozorovali.
Podle chytrých knížek by se děti v 6.měs. měly budit 1x za noc a my stáváme pořád 3-4x. Opravdu nic moc, už jsme se těšili, jak se konečně vyspíme ...
 daniela Motlova,Matej 6mes. 
  • 

Re: Re: je norm.,že se mimi budi i po jedne hod 

(25.2.2005 23:51:39)
Muj syn se od narození budí po 2az3hod,na pul roce ted nově papa na noc rýžovou kaši(po doporučenínaší dr.)a mlíčko si ani po ní nenechá nikdy ujít. Se spánkem je to stále stejné(až na vyjimky).Většina mých kamarádek má to samé,takže KLID!NA VŠE SI ČLOVĚK ZVYKNE.Kojím a na půl spím...atd.prostě ulehčuji si to bdění v noci,jak se dá.
 Vendula,Ondra9/02,Terezka3/04 


jak já bych spala... 

(18.3.2003 20:36:15)
Ondrovi bude půl roku a nespal v kuse déle než tři hodiny. Vyzkoušeli jsme snad všechno - nezvedat, nedat kojit, večer kaši, vzít k nám do postele, snažit se dávat spát déle - výsledek ? dvouhodinový neutěšitelný pláč. Teď nám kamarádka poradila změření zón, ale tomu moc nevěříme.
 Kristýna, dcera 11 měsíců 
  • 

Re: jak já bych spala... 

(25.3.2003 8:54:50)
Ahoj, možná by to chtělo u nějaké metody zůstat déle. Co se týče toho "nechat plakat", tak to musíš vydržet a nepolevit, aspoň týden. Jinak zjistí, že se nakonec dořve svého a už neuspěješ ani po týdnech dvou či třech. Oni jsou dětičky na tohle moc chytrý. Podle mně je nejdůležitější důslednost, když už s něčím začneš. Pokud budeš obden zkoušet něco jiného, tak neuspěješ. Taky jsem tím prošla. K.
 Daniela Lukášek 
  • 

Re: Re: jak já bych spala... 

(25.3.2003 10:05:48)
Ahoj,
ráda bych reagovala na metodu-nechat vyřvat. Osobně mám z toho husí kůži. Byla jsem u toho ,kdy to praktikovala známá na ročním dítěti, a když šla za ním po 3 hodinách, zjistila, že je promočené, prokakané...... Když pak začlo toto období u mého chlapečka, zjistila jsem, že na něj mohu vyzrát. Stálo mě to soukromí -nechtěl být v postýlce. Tak jsem s ním spala v té době na madracích na zemi.Vždycky jsem ho chytla za ručičku a dělala ,že spím. Byl během 10 minut tuhý-prostě hlavní problém byl v tom, že mě vídal odcházet-a pokud jsem taky neusnula, mohla jsem odejít s klidným svědomím, že se vše vyřešilo v klidu.
Nevím, zda Vám tato metoda bude také fungovat, ale zkusit se má vše.
Daniela
 Deni+3 


Re: Re: Re: jak já bych spala... 

(25.3.2003 10:23:54)
Tak u nás je to stejné, jak u Daniely.
Asi v půl ročku Vítek také nechtěl spát přes den sám v postýlce (zkoušela jsem ho nechat vybrečet,ale neměla jsem to srdce ho trápit).Tak ho dávám k nám do postele a nebo na deku do pokojíčku (přitulím si ho k sobě)a stačí tak 10-15 min. a spinká a pokud také neusnu tak se taky potichu odplížím a mám klid (teď to praktikuje manžel-je na mateřské).Než se nějak stresovat....
Večer nemám problém, usne jakmile ho dám do postýlky a spinká až do rána...
 Daniela Lukášek 
  • 

Re: Re: Re: Re: jak já bych spala... 

(25.3.2003 11:59:37)
A to Vás koukám za měsíc čekají první narozeninky!To určitě ten hodný chlapík dostane spoustu dárků....
Ahoj Daniela
 Deni+3 


Re: Re: Re: Re: Re: jak já bych spala... 

(25.3.2003 12:23:05)
Tak nějaký dárky dostal předčasně, jako přílbu na kolo, abysme už mohli někam vyrazit. Cyklostezek je u nás dost.
A jinak si dneska těch 11 měsíců oslavil už ráno, vstával dneska v 5 hodin (v tolik se i narodil).
 Vendula,Ondra9/02,Terezka3/04 


Re: Re: Re: jak já bych spala... 

(25.3.2003 20:03:14)
Ahoj, díky moc za radu, ale náš problém není v tom usnout. Usne hned po koupání a sám. Náš problém je v nočním buzení.
 Kristýna, dcera 11 měsíců 
  • 

Re: Re: Re: jak já bych spala... 

(26.3.2003 16:59:21)
Tím vydržet, jsem neměla na mysli, nechat dítko tři hodiny bez ustání řvát. Ale chodit tak po deseti minutách kontrolovat, jestli objektivně něco neschází. Nerozsvěcet, nemluvit, pohladit, aby vědělo, že ho máme rádi. Já taky zkoušela uspávat se mnou v posteli. Ale malá se mi jen sápala po prsou a stejně nespala. A když usnula, tak se budila víc než jindy, zřejmě cítila mlíčko. No a nevyspali jsme se ani jedna.
 Vendula,Ondra9/02,Terezka3/04 


Re: Re: jak já bych spala... 

(25.3.2003 20:05:57)
Děkuju moc za radu, ale svého miláčka prostě nechat plakat nedokážu.
 Julie, Annabelle 15. mesicu 
  • 

Re: Re: Re: jak já bych spala... 

(26.3.2003 1:42:01)
Metoda "nechat urvat" u nas fungovala bezvadne. Praktikovali jsme ji v necelych 5. mesicich a to po konzultaci s pediatrem. Bylo nam receno, ze je tuto metodu nutne pouzit prave kolem 6. mesice. Aplikovat tuto metodu na treba 1. rocni dite, je dost obtizne a dite tim hodne trpi. Ja tuto metodu jednoznacne doporucuji, jelikoz diky tomu nase dcerka spinka bez probuzeni celou noc. Navic se dokaze sama uspat a to i behem dne. Nikdy jsem nemusela dcerku uspavat, kolebat atd...
 Kacena 
  • 

Re: Re: Re: Re: jak já bych spala... 

(26.3.2003 19:40:23)
Metoda nechat vyrvat je dost drasticka a kdyz nekomu vyhovuje proc ne. Ale vite proc dite place? Jestli place jen tak nebo ma hlad nebo ho neco boli nebo se chce jenom pritulit a citit mamu. Navic kojene deti se v noci budi ne z hladu, ale prave proto, ze potrebuji telesny kontakt. Je to narocne, kdyz deti nespi, ale vsichni se to jednou nauci. Ja jsem si vzdycky predstavila jak moje dcera za nekolik let lezi na lehatku u psychiatra a v hypnoze vzpomina na svuj prenatalni a pak kojenecky vek a jako duvod pro jeji psychicke problemy je prave to, ze jsme ji nachali rvat. To bylo s nadsazkou.
 Soňa, 10 měsíční Kristýnka 
  • 

Nevím jak dál 

(10.10.2004 15:56:17)
Mám velký problém se spinkáním mé 10měsíční dcerky.
Od 3měsíce se začala častěji (6-10x ) v noci budit, všichni mě ujišťovali, že je to díky kojení jakmile, že přestanu tak to přejde, na konci 9měsíce jsem malou odstavila(bez problémů), ale problémy jsou stále, kolem sedmé hodiny bez problému usne, dáme jí do postýlky vypije lahev s mlíčkem dám dudlík a ona je okamžitě tuhá, ale pouze na 2 hodiny poté se začne budit, někdy stačí dát jenom dudlík otočit na bok a spí dál,zase jenom 1-2 hod., ale kolem druhé hodiny ráno přichází krize, malá se zcela probudí a jsme vzhůru třeba i několik hodin a končí to velkým brekem a skoro vždy to utiší až kolem čtvrté hodiny flaška s mlékem, ale někdy ani to ne, s manželem se střídáme o víkendy, ale stejně jsem už hotová mám pocit, že to nikdy neskončí, vyzkoušeli jsem co se dalo, dokonce jsme jí přestěhovali i do samostatného pokoje, změna je pouze v tom , že musím lítat přes celý byt, ale úspěch žádný, teď dokonce se naučila vstávat v postýlce, takže v noci stojí v postýlce řve a já nevím jak dál, pomóc!!!!! Soňa
 Jana, Míša 8 R,Terezka 5,5 M 
  • 

Re: Nevím jak dál 

(18.3.2005 18:34:56)
Když byl Míša miminko, spal přes den 2 x 3/4 h, v noci se budil téměř po hodině. V roce a půl jsme změnili lékařku. Nová paní doktorka nám poradila čaj z meduňky. Byla jsem ve fázi, kdy bych vyzkoušela snad i odvar z makovic ;-)), jen abych se vyspala. Při výšce 173 cm jsem měla 53 kg. Meduňka zabrala, tedy aspoň pro mě. Míša se budil už jen 2-3 x. Ve 22 měsících, ze dne na den, prospal celou noc. Měduňka je mírně sedativní. Tuším, že je přísadou dětských čajů od 9.měsíce. Já bych ji ale dávala samostatně.
Než šel Míša do školy, byla mu zjištěna silně nadprůměrná inteligence (IQ 137). Tyto dětí jsou prý velice nespavé. Tak aspoň útěcha, že máte doma génia... ;-))
 Dana 
  • 

Re: Re: Nevím jak dál 

(18.3.2005 19:12:45)
Ja vzdycky myslela, ze IQ 137 je "jen" mirne nadprumerna inteligence...??? Jatedy taky jako dite nebyla zadny spac, ale tech 12 hodin jsem spala (mimochodem mne namerili IQ 148). Tak nevim , jestli IQ ma fatalni souvislost se spankem. Nejakou urcite, ale nemuzete pocitat s tim, ze pokud vase dite malo spi, je to genius:-)
 Zuzka.Matěj 6měsíců 
  • 

máme devět kilo 

(23.10.2004 20:25:07)
Každé dítko je jiné a to jak v šikovnosti, tak i v jiných věcech.Můj Matýsek má třeba 9kilo a všechny jiné děti maj takovou váhu třeba až v roce.Ale i když teď máme obříka nebo někdo zas hubeňounkýho broučka, za pět, deset nebo dvacet let je to stejně jedno.Hlavně, že jsou zdravý.
 CUCI-Deja95,Mates04 


Re: My máme 11 kg...!!!!!!! 

(7.12.2004 13:06:56)
Chtěli jsme Vás jen podpořit a pozdravit.My máme taky Matýska a má v šesti měsících 11 kg..Je to malý hrošík.Porodní váha byla 5 kg,takže jsme si už zvykli na to, že kam přijdem, jsme největší..Takže Mates zdraví Matesa..At žijou cvalíci...
 Zuzka21.Matěj 6měsíců 
  • 

Nechcete si někdo dopisovat? 

(23.10.2004 20:31:57)
Hledám nějakou maminu na dopisování.Bydlím skoro na samotě u lesa a drncám tu s kočárkem sama.Máte tu někdo taky tak starého mrňousa?
 Alča 22 a Kubíček 6 měsíců 
  • 

Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(23.11.2004 21:54:42)
Ahoj Zuzi, budu reagovat na oba tvoje příspěvky.Kubík když se narodil tak měl 4,340kg a teď v šesti měsících má přes děvět kilo, není tlustý,nemá žádné faldíky je dlouhý a proto je takový.Znám maminky které mají 6.m. mimča která jim váži 6 kilo.A dopisování bych taky brala.můj mail je cannibalenka@seznam.cz ráda si budu psát,kliďo píďo i dopisky,jak ti to bude vyhovovat víc.Tak mailíka máš tak stačí když se ozveš,pápápá Aja
 Vlasta a Karolinka 6 měsicu 
  • 

Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(27.11.2004 9:41:12)
Ahoj Zuzko a Matěji. Jmenuji se Vlasta je my 23let a mám 6 měsiční holčičku Karolínku. Ráda bych jsi stebou psala. odkud jsi ja jsem z Albrechtic u Českeho těšína. Co malý je hodný co vše už dělá.jsi kojicí ja ne. Snad něco napišeš zatim ahoj Vlasta a ma malá beruška
 Zdenka 6měsíční holčička 
  • 

Re: Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(28.2.2005 16:14:47)
Ahojky jmenuji se Zdenka a jsem z Mostu.Mám 6měsíční holčičku Denisku. napište Ahoj
 EvaaNiki 


Re: Re: Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(8.3.2005 8:03:36)
Ahoj Zdenko.Chtěla by jsem si s tebou dopisovat.Pokud jsem dobře počítala tak bychom měli mít stejně staré holčičky.Moje Nikolka bude mít 13.března 7 měsíců. Pokud budeš mít zájem tak se ozvi.Můj mail je WroblovaEva@seznam.cz Budu se těšit.Čau Eva
 Jarča Němcová syn 7měsíců 
  • 

Re: Re: Re: Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(28.9.2005 12:35:36)
Ahoj,rada bych si s dopisovala s mamcou tez na materske s podobne starym
capartem.
Nekdy by jsme se mohly i sejit.My jsme z Prahy 8.
 silvie.f 


Re: Re: Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(12.3.2005 7:09:57)
Ahoj, já jsem silvie, jsem také z Mostu a mám holčičku 6 měsíců a kluka 3 roky.Tak pokud si chceš psát, můžeme. :-)
 Katka 
  • 

Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(17.1.2005 13:49:58)
Ahoj Zuzko, Alčo a Vlasto,
i já bych se ráda k Vám připojila. Je mi 23 a mam 6m chlapečka. Jsem sice z Prahy ale nikoho tu moc neznam nebo nemaji mimčo. Milis je 70cm dloujej a ma 9kilo takžze celkem macík :-). Otáčí se na bříško, rád by lez, ale nejak mu to nejde pořád máchá nožičkama ve vzduchu anebo když se odstrčí nohama tak zapomene na ruce a zaryje chlavu do země :-)). Žvatlá, píská a vůbec různě hlučí, nejradši žvatlá když má něco v puse :-), zoubky zatim nemáme (já jo on ne), jinak je to pěkně živej raubíř, ale v noci spí krásně kolem 10 hodin. Budu moc ráda když mi napíšete, klíďo i na e-mail apolines@volny.cz nebo můžem posílat dopísky. Zatim se mejte krasne cauves Katka
 Simi 
  • 

Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(21.1.2005 9:43:15)
Ahoj,

tak tenhle problem znam. My bydlime v Nemecku, 24 km od Frankfurtu, ale v mestecku, ktery ma namesticko, na kterem jsou jedny lahudky . . . Vsechno je do kopce a vsechny ulicky jsou slepy. Takze na prochazky muzeme chodit bud po chodniku podel frekventovane silnice nebo do lesa. Nekdy mam pocit, ze zacnu mluvit reci zvirat nebo nasi 6m Marenky, ktera porad tloustne, tloustne. Na konci 6m mame 9,5kg....



 Lole 


Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(26.11.2008 17:35:09)
Ahuj
jmenuji se Simča, je mi 16 let a bydlím v České republice. Zaujalo mě že bydlíš v Německu=) Nu a tak zajímalo by mě jaký to tam je..=) teda jesi ti nevadí že se tak vyptávám.
 Lole 


Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(26.11.2008 17:38:55)
Ahuj
jmenuji se Simča, je mi 16 let a bydlím v České Republice. Zaujalo mě že bydlíš v německu a tak bych se ctěla zeptat jeké to tam je a tak tak jesi budeš mít zájem a hlavně ti to nebude vadit že se tak vyptávám tak písní na můj e-mail: Simimka@seznam.cz - byla bych moc ráda =)
 veronika tomášová, syn daniel  
  • 

Re: Nechcete si někdo dopisovat? 

(9.10.2009 13:43:54)
Ahojda, ráda si budu dopisovat
 Pavla Petřinová 
  • 

Spánek - my spinkáme 

(16.8.2005 15:26:46)
Naše holčička spinká tak těch 9 až 10 hodin, s tím, že se probudily dásničky a začínáse budit, no spíš pláče ani se neprobudí. Aby přestala tak jí jdu nakojit, to zabírá.
 Fyzioterapeutka 
  • 

neposazovat! 

(12.12.2005 18:11:44)
rozhodně nesouhlasím,že dítě v 6-ti měsících sedí i několik minut.Jde o pasivní posazení dítěte, které v žádném případě neurychlí jeho vývoj, nemluvě o negativním vlivu na jeho páteř.samostatný sed se objevuje ve vývoji až kolem 8. měsíce!!!
 Lída,3 kluci a holka 


Re: neposazovat! 

(12.12.2005 21:43:02)
No a co když mně všechny děti v půl roce seděly, tři z nich se v té době i samy stavěly u ohrádky nebo u nábytku? A dcera začala v osmi měsících sama chodit. Jeden ze synů se sám posazoval ve čtyřech měsících. To jsem je snad měla přivazovat nebo co???
 JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 


Re: Re: neposazovat! 

(12.12.2005 23:02:56)
Lído, klid. paní fyzioterapetka zřejmě ještě nepotkala žádný dítě...

MMCH naši kluci to měli přesně stejně jak Tvoji! :-) (v šesti měsících stáli u nábytku a v osmi až devíti chodili)
 Fyzioterapeutka 
  • 

Re: Re: Re: neposazovat! 

(18.12.2005 13:29:11)
Paní fyzioterapeutka má 3 vlastní děti, řekla bych,že zkušeností na dnešní dobu až dost.Profesně se zabývám vývojem dítěte a jeho poruchami.Pokud dítě prošlo vývojem bez kvalitativních nedostatků a samo se zvládlo v 6m. posadit nemám námitek.Samostatný sed se u dítěte, ale objevuje až kolem 8m.Takže pro ostatní standartně se vyvíjející děti se dá říci, že mají ještě chvíli čas.Pokud dítě ve svém vývoji přeskočilo nějáký vývojový stupeň, objeví se tento nedostatek později např.ve formě vadného držení těla, plochých nohou či skoliozy.
 Amosek 


Re: Re: Re: Re: neposazovat! 

(31.5.2007 15:35:46)
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak je to v půl roce se sezením s oporou, třeba u mě na klíně?
 Elfík +1+2 


vyspělost 

(8.2.2006 8:52:51)
Ahojky.
Mému synovi je teprve 20 týdnů, ale dělá více méně vše, co je popsáno tady. Ba ještě víc. Cucá si palečky. Spát celou noc spí už z porodnice, nyní, když dostává jako nekojený už i příkrmy - večerní kaši - spí od osmi do osmi. Je to prostě zlatíčko. Sedat se snaží vehementně, ale já se ho snažím udržet v lehu.Prý je to lepší pro záda. Udržet tím, že ho zabavím, ne přivážu, pochopitelně. Povídá už od 2 měsíců. Např. vrazí babičce do nosu prstíky a řekne "jety" a ona se pak ze srandy vzteká, že není žádná chlupatá příšerka a on se řehtá na celé kolo. Prostě šmudlík.
 Dvojčata Jindříšek a Valentýnka 
  • 

Re: vyspělost 

(11.2.2006 0:56:12)
Tak to tiše závidim, spaát celou noc o tom se mi už půlroku zdá! Pravdou je že pokud jsou děti kojené je to o něčem jiném než když jsou na umělé. Naše dvojčata jsou na umělé od začátku 6 měsíce a do té doby jsem k nim v noci vstávala i 4x až 5x za noc. Mateřské mléko jim zahnalo žízeň ale nezasytilo je. Od té doby co jsem začala přikrmovat, mají potřebu jídla maximálně jednou za noc. Otáčejí se, žvatlají, berou hračky a občas mám pocit že kdyby mohly tak začnou chodit, ale bez pomoci nevydrží sedět ani minutu a z toho co jsem zjistila o vývoji dítěte to ani není možné, protože nejdřív musí lézt na všech čtyřech a z toho jdou do sedu.
 Elfík +1+2 


Re: Re: vyspělost 

(13.2.2006 15:11:12)
Jj.My jsme se snažili dlouho se rozkojit, ale nepovedlo se.Mělo to alespoň tu vyhodu (krom seznamu nevýhod časových, finančních i pohledů ostatnich lidiček z okolí), že občas vstával v noci tatínek, když už náhodou se muselo.
Dneska si Míša poprvé sedl. Je mu 21týdnů, v So mu bude 5 měsíců. Začíná vyžadovat v kočárku pololeh-polosed, ale stejně nic nevidí přes ten kryt, aby mu tam nefoukalo. Začínám se těšit, že za měsíc už mu otočím kočár na sporťák a budeme trajdat ještě víc. Už mu nestačí chrastítka ani kousátka, tak mu chceme koupit takový ten mačkací a žužlací mobil. Po zmačknutí čísla to vydá zvuk. Myslím,že se mu to bude líbit. Taky začíná pít sám. malou flaštičku se šťávičkou už si drží sám a tak dostane učící hrneček. Jen mám strach ze zítřka. jdeme na 3. -poslední - očkování. Zaplatili jsme mu hexavakcinu a stejně měl už dvakrát k večeru horečku kolem 38,5C. Tak nevím. Jak zítra. zajímalo by mě, zda je to normální reakce na tuhle drahou vakcinu. Nebo jestli u obyčejné je to horší .... ?
 jana klecanova dcera terezka 
  • 

Re: hexavakcina 

(18.5.2006 12:04:17)
Jsem ráda že konečně slyším zápornej názor na tuto drahou vakcinu.Chodíme na cvičení dětí takže mám co se názorů týče velký výběr.¨Co jsme se mezi sebou bavili tak skoro všichni mají vakcínu običejnou a žádnou alergickou reakci.Zato mi máme taky horečky přes 38st.nemůže se na nožičku dva dny šáhnout a bouli tam má celý týden.Zaplatila jsem tu vakcínu z přesvědčení že právě těmto nepříjemnostem se vyhneme.
Paní doktorku znám velmi dobře takže na druhou stranu můžu říct že by nám určitě neporadila špatně.bohužel nemůžu srovnávat jak by to bylo s tou levnou.Ale zase vím že jsem snad udělala to nejlepší pro svoje dítě,ale vůbec nemůžu odsuzovat rodiče který to nemohou zaplatit.Bez přispění babiček ani mi by jsme to nedali dohromady.Přece jenom skoro dvě měsíční mateřský v normální rodině musí někde chybět a jíst také musíme.
 Iva a Sara 
  • 

Re: Re: hexavakcina 

(21.5.2007 23:02:14)
Ahojda, my jsme tedy meli stesti, jsme narozeni na zacatku ledna, tak mame vakcinu hrazenou, Ale pokud by tomu tak nebylo, stejne bysme se pro ni rozhodli. Jinak mme za sebou dve davky a prvni jsme se docela bala... zadna teplota nakonec, zadna otekla nozicka, dokonce jsme ani neplakali pri pichancu...reakce deti jsou vsak hodne individualni
 Kitt 
  • 

Re: vyspělost 

(20.9.2006 23:35:41)
Ha ha ha prostě "šmudlík"
 Majena 


Terezka a první zoubky 

(31.12.2006 20:24:24)
Naše mala v 5měsícich je obohacena dvěma zoubky.Bezproblemový a bezbolestný růst.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.