| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děvčátko je krásná věc

 Celkem 252 názorů.
 Helena 
  • 

kluci nejsou víc 

(5.10.2009 8:41:54)
Nene, není to o tom, že kluci jsou lepší, ale že o tom, že máte třikrát totéž. Mít dva kluky, tak vám budou důchodkyně říkat: tak co, to další bude konečně holka? Co se mě týče, tak gratuluju ke zdravým dětem. Na pohlaví přeci nezáleží.
 kattynka a 2 čertici 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 8:52:35)
No já to měla už u druhého kluka a byla jsem z toho hotová. Věty typu, že to nebude holka, no to je teda zlý apod. jsem od rádoby chytrých žen vyslechla tolikrát, že jsem pomalu půlku těhu probrečela tím, že to nebude holčička. Někde jsem četla od jeddné známé maminky jak říká, že zdravé dítě je dar a ještě si přát pohlaví by bylo rouhání, takže to tak berme. Jne se nedivím maminkám, které čekají mimi, že je to rozhodí jako manželku autora článku, já už prostě na to byla taky alergická. Jinak jsem dost držkatá, ale hormony udělaly své a pak mi to i přišlo líto, že jsou lidi tak zlí a neumí se radovat s námi, že budde další mimi a je v pořádku mě doteď mrzí. Takže kašleme na to, co mají mezi nožkama, stejně je budeme milovat a stejně si pro ně budeme přát to nejlepší a vykašleme se na ty chytráky kolem, co nemají co lepšího na práci než se starat o druhé.~q~
 Ecim 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 10:59:31)
Svatá pravda! Jestli něco nechci, tak aby mé děti měly pocit, že mě zklamaly tím, co mají mezi nožkama. Znám tatínka, který byl na svou ženu protivný, protože chtěl kluka a měl holku (bylo to první dítě). Zasloužil by pár facek a na vlastní kůži absolvovat náročný porod.
 andie77 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 15:01:42)
Tak já to měla už u prvního dítěte! Jakmile se vědělo, že to bude kluk, pár lidí mi "soustrastně" smutným hlasem řeklo: tak třeba to příště vyjde... ~o~
A já "musela" dokola vysvětlovat, že kluka chci, těším se na něj, a že jsem nebazírovala na holčičce...
 zuzula81+Paťulka09 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 21:10:52)
já zase musela manželovi půlku těhotenství vysvětlovat, že kluci jsou taky prima~t~~t~~t~ syna samozřejmě miluje ale holčičku si přeje pořád~t~~t~~t~mně je to fuk...
 Radka + 2 
  • 

A kašleme i na vlastní :) 

(5.10.2009 16:09:36)
On může být problém i když jsou děti různého pohlaví :)
Když jsem se dozvěděla, že to bude holčička, tak jsem zbytek těhotenství vysvětlovala manželovi, že i holčičky jsou prima.

Když jsem se napodruhé dozvěděla, že teď to bude Hošíček, jak řekl pan doktor, tak jsem si doma vyslechla, že to je pěkně na nic, že s holkama už to umíme a co teď budeme dělat :))

PS. a nakonec je máre rádi oba.
 blanka + 2 dce 
  • 

Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 16:12:12)
A právě mj. proto jsme všem řekli, že co to bude, je překvapení a ať si počkaj až se narodí. Ti, komu do toho bylo nejmíň to samozřejmě chtěli vědět nejvíc.
 Tvett 


Re: kluci nejsou víc 

(12.10.2009 9:48:20)
Moc krásně jsi to napsala,já si strašně přála holčičku a máme chlapečka,moc ho milujeme je to náš úžasňák,jestli bude mít sestřičku nebo bratříčka to nám je jedno,hlavně,že bude miminko v pořádku ,řijde mi,že v dnešní době se lidi nějak moc starají o ostatní místo aby se starali o sebe,jsou zlí a závistiví.
 Mickey16 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 10:45:51)
Já mám dva kluky a čekám třetí dítě, pohlaví neznámé, předpokládám že spíš zase kluk a všichni si myslí že jsem do třetího dítěte šla jen aby to byla "konečně ta holčička"- chtěla bych třetí dítě i kdybych měla holku a kluka, což nikdo nechápe.
 Ecim 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 11:00:23)
Já tě chápu! Mám to stejně, jen s tím rozdílem, že třetí děťátko zatím nečekáme.
 Rapiti 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 12:40:45)
Mickey, tak až se narodí třetí kluk a někdo se bude divit, tak nasaď naprosto samozřejměj výraz a řekni: "Když nám se ti dva kluci tak povedli, že jsme chtěli ještě jednoho!" ~j~
 diddina 


Re: kluci nejsou víc 

(6.10.2009 18:47:20)
Já jsem byla poprvé zklamaná,že je to kluk.Dodnes mne to mrzí bylo to opravdu rouhání.Tak hodné a povedené dítě jsem si ani nezasloužila.Druhý kluk už mi ani nepřišel a taky jsem vždy chtěla děti tři.
Jedna paní mi řekla,že "syny rodí jen královny" .Prostě se to bude tradovat dál,že syn je pokračovatelem rodu a má před holkou přednost a v myšlení lidstva se to třeba nikdy nezmění
 Henriette 


Re: kluci nejsou víc 

(12.10.2009 9:12:17)
Tak já mám dvě krásný a chytrý holčičky a připadám si jako královna. Manžel z toho rozhodně žádný mindrák nemá a vzhledem k tomu, že se s ním rády mazlej a hodně si s ním povídaj, myslím, že stejně krásný vztah budou mít i v budoucnu. I když někdy dokážou zlobit jako ti největší rošťáci:-). V životě jsem neslyšela od nikoho, že by holky byly míň, možná jen v nějaký televizní pohádce. A mám kámošku, která má kluka a pokaždý, když jede na nákupy oblečení, courá prý po holčičím oddělení a slintá po všech těch šatičkách a mašličkách. Podle mě má oboje pohlaví svoje, u holek je výhoda, že jsou k rodičům otevřenější a víc se drží doma, kdežto kluci si od jistého věku už žijou po svém a nenechaj si do toho moc mluvit. A tak to má být, chlap má být samostatnější, aby se dokázal postarat o sebe a rodinu. Já bych svoje holky neměnila ani za deset kluků a ty maminky, co maj kluky zas nedaj dopustit na ně. Já jsem pro rovnoprávnost, nežijeme přece ve středověku...
 ANDY 
  • 

Re: kluci nejsou víc 

(11.10.2009 14:19:10)
MÁM TAKÉ DVA KLUKY, CHTĚLA BYCH TAKÉ TŘETÍ DÍTĚ A MYSLÍM SI, ŽE TO BUDE OPĚT CHLAPEČEK, ALE NEŘEŠÍM TO HLAVNÍ JE ZDRAVÍ A JESTLI JE TO HOLKA NEBO KLUK NA TOM NESEJDE.
 romča niki eli 
  • 

Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 10:47:03)
já mám dvě krásné holčičky, klidně bych chtěla i třetí, ale bohužel se bojím, protože druhá krásná holčička má dětský autismus
 Orion 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 11:31:47)
Ha,ha manžel je z pěti kluků a nejmladší. Tam to bylo přesně opačně. A když se tchán dověděl, že má pátého syna musel si prý sednout.
 sdafdsdf sydfsaf 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 13:26:55)
Souhlas, my ted cekame druheho chlapecka a (nejen duchodkyne) vsichni se neustale dokola ptaji (nekdo i opakovane, treba po tydnu, jako by se neco mohlo zmenit) zda uz to konecne bude holcicka. ~a~
 katarína 
  • 

Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 14:46:50)
jojo tak to je svatá pravda :-). Je to o lidech ;-). Máme dva kluky a čím je ten mladší větší tím více přibývají otázky kdy konečně holčička... No u nás vážně růžová nebude, bohužel :-)
 Korytnačka :)2 dcerky a 1 kluk 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 16:23:52)
taky si pamatuju otázky , ale my chtěli TŘETÍ DÍTĚ a možná i čtvrté .... na dotazy jsme odpovídali "buď to bude kluk nebo bude táta král, co má tři dcery.

pravda je synek mi dal zabrat, zdraví se ozvalo, tak do čtvtice jsme už osud nepokoušeli, čímž "zlý jazykům" nahráváme.

jinak me moc pobavila jedna babča, která po zjištění, že třetí je kluk říkala, tak konečne máte DĚTI~z~
 Jordana 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 18:30:18)
No jasně-je to o stejném pohlaví. A reaguje pisatel zbytečně přemrštěně,přijde mi to fakt přirozené.....Sousedky se 4 syny se lidé i já ptali úplně stejně-jo a oni si tu holku fakt přáli-stejně jako manželův bratranec si pro změnu přál kluka,když čekal třetí dítko-a zase dcerku :-)
 Velvi 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 18:32:22)
Já mám chlapečka a teď čekáme dvojčátka. Samozřejmě, že moje největší přání je, aby se děti narodily zdravé. Ale další je, aby tam ta 1 holčička byla. Ale když jsem ještě nevěděla, že čekáme dvojčátka, tak mi bylo jedno jestli to bude další kluk nebo holka. Jestli to budou kluci, tak to možná i obrečím, ale stejně je budu mít nejraději na světě. A s tím počtem dětí, já vždycky říkam lepší jedno než žádné a lepší tři než jedno. My jsme byli 3 a zůstali jsme už jen 2. Mamka mě už nechtěla, nebudu vysvětlovat proč, ale moc se jí nedivím. Dokonce měla vyřízený i potrat a teď je strašně štástná, že na něj nešla.
 radana4568 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 20:57:43)
My máme 3holčičky,nejvíc jsem to obrečela já,hlavně u druhé,manžel k tomu měl fantastický postoj,no co oken máme dost vystrčíme další kulomet a v momentě,když do něho rýpali kámoši měl odpověď,mrzí Vás ,že mám zdravé dítě?mě ne, jsu rád za zdravou holčičku a to mu vydrželo říci pokaždé!jsu na něho i ná mé děti pyšná,a jak on tak já bych naše princezny za prince neměnila.nezáleží na pohlaví,je daleko více důležitých věcí!!!
 Ecim 


Re: kluci nejsou víc 

(5.10.2009 21:35:06)
Ano! Třeba hodný manžel, viď? :-)
 Pajina 
  • 

A bude to do třetice konečně holčička? 

(6.10.2009 14:26:22)
Tak to slyšíme zase my... máme dva krásný, úžasný, báječný, nádherný kluky. A šup... neplánované, nečekané a radostně uvítané těhotenství je tu. A je mi úplně FUK, co to bude. Jasně, chtěla bych holčičku, ale stejně tak chci i toho kloučka... a manžel je na tom stejně. Povídal: "A tři kluky taky hned tak každej nemá!"

Kašleme na to. Není příliš velký luxus si vybírat pohlaví dětí? Buďme rádi, že se nám narodí zdravé :-)
 mm311 


Re: kluci nejsou víc 

(6.10.2009 17:01:52)
zdravím,
jsme tři sestry i když už dospělé.Náš táta říká,že jedna je skoro kluk,druhá je baba a třetí je kluk.A to i přez to,že všechny jsme ženský každým coulem a já (ta první)už mám dvě děti.Kolo,fotbalový míč,rozbitá kolena i okna,kladivo,šroubovák a další nářadí nám nečiní žádné problémy,stejně tak pomáhat při opravách auta,nebo se orientovat v nových módních trendech.Neházejte flintu do žita,a ani nezahazujte kopačák,v každé malé princezně je skryté obrovské tajemství a spousta vloh a nadání.~b~
Přeju hodně štěstí až budete objevovat co vaše zlatíčka dokážou.Zdraví a pevné nervy.Ať už dokážou cokoliv pořád to budou Vaše princezny.
 geralda 


Re: kluci nejsou víc 

(10.10.2009 15:14:57)
Souhlasím, že kluci nejsou víc, stejný je to když má někdo 2 nebo 3 kluky a čeká další dítko.Vím o čem mluvím, mám doma 3 dcerky a nyní ještě 9 ti měsíčního chlapečka, opravdu jsme s ním už úplně nepočítali, ale o to jsme byli radostnější když jsem zjistila, že jsem těhotná. Všichni mysleli, že je to jen proto že chceme toho kluka, ale proč? Copak holky jsou nějaký špatný? NE !! Mě bylo jedno co to bude, manžel dokonce ani doktorce nevěřil podle ultrazvuku, že to bude kluk, prý umí jen holky, až když byl malej na světě tak tomu uvěřil !! Pochopitelně byl moooc šťastnej, ale to by byl i z holky. Nejhlavnější je, aby to bylo zdravé !!! To je nejdůležitější.
 rychnov3 


Re: kluci nejsou víc 

(10.10.2009 21:11:06)
Byly jsme doma tři dcery a nemělo to chybu.
Občas - než jsem otěhotněla - jsem zalitovala, že nejsem chlap. Ale teď vím, že být ženská má něco do sebe! Hodně :-) Žena rozhodne kdy a s kým bude mít děti. Jen žena cítí miminko v bříšku. Ten pocit chlap nikdy nezažije. A navíc - je přece fajn být maminkou, proti tomu "být jen tchyně" :-)
Gratuluju ke zdravým dětičkám. Mám taky "křivočůrku", jak říká jedna paní tady od nás, a jsem neskonale šťastná. Když budou tři, budu šťastná taky :-)
 Ecim 


také jsem šťastná, že jsem žena 

(10.10.2009 22:26:41)
Také jsem šťastná, že jsem žena (v této zemi a v této době). Když jsem byla těhotná, litovala jsem manžela, že to na vlastní kůži nemůže zažít. Jen ze začátku mi přišlo nespravedlivé, že blbě je jenom mně :-) I porod byl nesmírně zajímavý zážitek, i když v závěrečné fázi bych se možná na chvilinku klidně proměnila v muže. ~:-D Ale ani v té nejkritičtější chvíli jsem nepřestala chtít 3 děti.
 Míša, 2 kluci 
  • 

Re: kluci nejsou víc 

(18.10.2009 13:17:32)
přesně tak, slýchala jsem to už u druhého (snad to bude holčička, jé to druhý je taky kluk co - s patříčným soucitem atd.) a to i od rodiny (jsou v ní samí kluci a já jsem byla zřejmě poslední těhotná). Je mi to fuk, kluci jsou zdraví a to je hlavní. Ono to lidi nemyslí špatně a i já jsem něco podobného určitě z pusy vypustila :-).
 Insula 


tři kluci 

(5.10.2009 8:43:25)
Myslím, že totéž prožívají rodiče, kteří mají dva chlapečky a čekají třetí a zase chlapečka. :-)
Osobně mi bylo naprosto fuk, co budeme mít a manželovi taky. Dokonce když jsem jsem zjistila, že druhé bude kluk (první je holka), tak jsem byla trošku "zklamaná". Bála jsem se, že nebudu umět kluka vychovávat a že ho třeba nebudu mít tolik ráda (to je asi pochybnost spousty druhorodiček), ale je to skvělé. Pohlaví není důležité.
 zuzee 
  • 

Re: tři kluci 

(5.10.2009 14:03:38)
Měla jsem stejné pocity - první jsem měla syna, a když jsem čekala druhé (nevěděla jsem co) tak jsem měla strach že holčičku bych take nemusela mít tak ráda. Ale zbytečné obavy. ted jsem ráda že mám krásný párečk
 Veveruše 


Re: tři kluci 

(5.10.2009 23:25:13)
Já jsem se dokonce bála, že žádné druhé dítě nebudu mít tak ráda:-)
 Lucka 
  • 

Re: tři kluci 

(9.10.2009 16:05:34)
No já bych asi hoooodně oplakala 3. syna. Nedokážu si představit ani jednoho. Chci svoji malou krásnou holčičku a né raubíře, který bude uznávat jen fotbal a tátu.
 diblik 


Re: tři kluci 

(11.10.2009 21:48:20)
Tak pozor ~o~ Já mám dvě holčičky a i když jsme jim koupili panenky i kočárky, tak si s nimi hrály cca 5x. Starší (5let) prvně vzala kočárek a panenku až když začala chodit do školky a viděla, že si s tím holčičky hrajou. Ale zase toho rychle nechala. Nejoblíbenější u nás jsou požární auta, mašinky, kolo, pohádky o Bořkovi a tak.... a samozřejmě nejoblíbenější je taťka a možnost mu pomáhat něco kutit ~b~~b~~b~ Tak jen doufám, že až vyrostou, nebudou to "chlapice", ale normální holky ~t~~t~~t~ a konečně je začnou zajímat kočárky (ale zase ne moc brzy)~m~ A třetí holčičku bych moc chtěla já i manžel, ten mi dokonce řekl že kdyby to byl kluk tak by asi byl zklamaný, má svoje princezny a přitom jsou to rošťandy s rozbitými koleny.~:-D
 marrusova+2marušátka 


Na pohlaví nesejde 

(5.10.2009 8:45:09)
ale kdyby se nám tak povedly jen cácorky byla bych nadšená!!!Zatím je jen jedna a druhá ne a ne přijít.
 Jitka 
  • 

Re: Na pohlaví nesejde 

(5.10.2009 9:34:19)
s tím teda souhlasím, nám se teda druhé miminko povedlo hned napoprvé a máme chlapečka i holčičku, ale teď čekám na výsledky z nemocnice, protože se u holčičky objevily potíže a dokonce jsme skončili na JIPCE, a moc se bojím, jak to dopadne .... není pak jedno, jestli je to kluk nebo holka, hlavně aby byli zdraví!!!!!!!!!!!
 Hanka+2holky 


Re: Na pohlaví nesejde 

(5.10.2009 9:54:36)
Tohle jsem cítila stejně-když jsem šla ve 20-tém týdnu na UZ,tak jsem si přála,aby to bylo zdravé+aby to byla další holka.A vyšlo to.Kdyby přišlo třetí-okolí by nejspíš reagovalo stejně jako u autora-ale já bych si zas víc přála holku~;)
 Simča 
  • 

Vyšlo mi to tak,jak jsem si přála 

(5.10.2009 20:20:54)
Měla jsem to stejně.Vždycky jsem si přála dceru a když se mi narodila první,byla jsem spokojená a nad pohlavím dalších potomků jsem vůbec nepřemýšlela.Ted mám dvě poměrně velké dcery,když se nám zachtělo třetího potomka.Přála jsem si opět dceru,ani nevím proč,přišlo mi to tak nějak přirozené, že by mezi nás pěkně "zapadla".Od 20.týdne těhot. jsem věděla, že to bude opět holčička!Štastná jsem byla ale jenom do okamžiku otázek,které padaly, určitě ne ve zlém:Tak to zase nevyšlo?, Ale napočtvrté to musíte dělat najistotu!Tak ty jsi do toho šla potřetí,abys měla kluka, a ono zase nic?.....

No nic,dnes mám nádhernou,zdravou,šikovnou dvouletou holčičku,kterou všichni milujeme nade vše a mám pocit,že občas nám tu trojici princezen kdekdo závidí.Koneckonců není to úplně obvyklé mít tři a více děti stejného pohlaví,ne?
 Jana Nová 


Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 8:45:30)
Co mi to jenom připomíná? Aha, už vím... Jak mi tatínek průběžně celé dětství vyprávěl, jak byl naštvaný, že se mu po dvou synech narodila dcera - já. Místo aby byl za borce a zplodil tři syny. Člověk se nezavděčí ~v~
 Ajka, 
  • 

je to jedno, kdo to je...řeči budou stále 

(5.10.2009 8:53:40)
Pobavila jsem se..je to asi jedno, "kdo se narodí", důvodem údivu je počet a stejné pohlaví...např. my čekáme nyní druhého kluka...vždy když řeknu, že to bude 2. kluk..tak jsou 2 typy reakcí...hmh takže holčička zase nic a nebo a zkusíte to třetice :) je to fakt legrační. Máme známé, kteřímají 4kluky po sobě a nyní 3 holky (a to si teprve představte to spektrum řečí). Když měli 1. holku, tak všichni..no vida..tak se jim to povedlo..u 2. si všichni říkali, že tedy chtěli asi holky 2, aby si to paní užila a u té 3. už si všichni říkají: no nepřehánějí :)
 Ecim 


Re: je to jedno, kdo to je...řeči budou stále 

(5.10.2009 11:02:44)
Jo jo. Důvody ke komentářům se najdou vždycky.
 Maia 
  • 

Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 8:54:47)
To neni vubec o pohlavi, ale o opakovani pohlavi, totez se delo zname, ale s otazkou "tak co, uz konecne holka??"

Ale zvlastni je, ze tedy v mem sirokem okoli (kamaradi, rodina, znami...) je posledni dobou silne preferovano zenske pohlavi. Ideal je samozrejme pro lid parecek, ale dve holky taky dobry. Dva kluci, mno, lituji kamaradku vsichni a 3 ? To uz je na povazenou....90% kamaradek chtelo holcicku.
Bylo mi to vysvetleno, jako ze v dnesni dobe holcicka muze vse totez jako kluk (studium, sport..), ale ma plus roztomilost, pekne oblekani a navic je hodnejsi, u miminek mene problemu atd.
JE zajimave, ze to tak pomerove opravdu je, jedna dracice je vzdycky na 10 dost neposednych kluku :-)
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 9:04:51)
Maio, já si nemyslím, že to je oblékáním, roztomilostí atd. Větší tíhnutí matky k holčičkám vidím v tom, že dcera mamince spíš "zůstane", že má větší šanci být stále matkou a babičkou a ne jen "tchyní".
 Maia 
  • 

Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 9:56:47)
Tohle si presne taky myslim, kamaradka ma dva kluky a uz ted je smutna, ze ona bude vzdycky jen tchyne.
 kattynka a 2 čertici 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 9:57:27)
myslím, že je to o výchově, my například máme skvělý vztah s tchýní a ani ji tak neříkám oslovuji ji jménem a můj brácha s jeho skoro ženou si s naší mamčou sedly. narozdíl od tety, která má vypiplanou holčičku jedináčka a ta se jí za celý měsíc neozve a ani o ní nic neví, tak brácha i maanžel můj volají mamkám denně, že je vše ok a jeslti něco nepotřebují, pomáhají a vozí je a ani mě ani švagrovné to nikdy nepřišlo divné a mám za to, že je to správné, taky doufám, že když to uvidí kluci moji, že si to vemou do své rodiny jako normální vzorec chování. Nemyslím si, že je ti holčičky zůstanou a kluci ne. Znám i případy, kdy si vzaly holky debila a ten s rodiči utnul stejně stýkání na minimum.
 Ecim 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 11:05:26)
Přesně tak. I když u nás v rodině to tak platí.Bratr t.č. pracuje v zahraničí a jezdí domů 4x do roka, zatímco já bydlím od maminky kousek, a tak může vidět vnoučky velmi často - minimálně 2x do týdne. Proto mi maminka říká, jak by bylo fajn, kdybychom měli ještě holčičku. Ale znám i rodiny, kde kontakty synů s rodiči jsou častější než kontakty dcer s rodiči.
 Ema 
  • 

Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 10:06:51)
Já si to také myslím. Vlastně jsem nikdy neměla pocit, že mi chybí bratr. Ale pro muže může být docela těžké žít neustále v takovém "babinci" jako je u nás. Manželé nás sester musí držet pěkně pohromadě a dva synovci jsou exotičtí jako dva papoušci kakadu v kurníku :-).
 Ecim 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 11:24:56)
Emo, to je kouzelné přirovnání! To budu používat! Ohromně jsi mě pobavila.
 kattynka a 2 čertici 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 16:57:39)
přemýšlím o přirovnání, že já jsem doma něco jako slepice ve voliéře s papouškama ~t~ fakt super přirovnání
 Insula 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 9:14:06)
Majo, proč myslíš, že mají miminka-děčátka menší zdravotní problémy????
Nebo že jsou hodnější???? Kamarádka měla holku jako "čert" a kluka má hodného. ~d~
Jinak co se týče té "roztomilosti" a oblékání a "čančání" holčiček, tak na to já absolutně nejsem a nebaví mě to. ~t~ Za to moje dcera je asi po tchýni a už teď (6 let) si vybírá, co nosit bude a co ne. ~:-D Pro mě doslova utrpení. Také jí hrozně baví chodit po krámech a já to absolutně nesnáším. ~;)
 Gabča 
  • 

Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 9:18:52)
Ohledně toho zdraví na tom něco bude, vždyť už i spermie nesoucí Y míň vydrží, ale vím, že to nemusí být vždycky, já to spíše beru ze své pozice, že moje máma měla vždycky v těhotenství s klukem problémy a nikdy to nedopadlo dobře a u sestry je to taky tak. Navíc existuje spousta nemocí (vad), které se u holek neprojevují... ale nejsem doktor...
 Insula 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 9:27:43)
Ale jsou i genetické vady, které mají víc holčičky (např. Turnerův syndrom) nebo jsou jejich nositelkami a přenášejí je na chlapečky. ~d~
Já třeba musím říct, že když dcera nastoupila do školky, tak samozřejmě nosila domů nemoci (synovi bylo tehdy půl roku). Naštěstí většinou jen virózy. Ale přesto dcera kašle třeba týden - 10 dní a syn je z toho vždycky venku mnohem dřív, kašle třeba jen tři-čtyři dny. ~d~ Takže si nemyslím, že kluci by byli víc nemocní. Je to spíš případ od případu.
 Gabča 
  • 

Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 9:35:08)
jasně, že jo, já to spíše brala ze své pozice a strachu o mimčo :)
I když někde jsem četla, že přeci jenom holčičky jsou ve výhodě se svými chromozomy XX, že když je jedno X špatné je nahrazeno tím druhým a nemoc se neprojeví, tudíž kluci jsou trošku v nevýhodě se svým Y, protože Y má míň nožiček než X. (je to napsáno mými slovy, jak jsem to pochopila.)Ale je to samozřejmě případ od případu. :)
Jinak já mám sice holčičku ( a druhou čekám), ale jak říká dědeček vydá za 3 kluky :) Česat se nechce, takže roztomilé culíky nehrozí, a šatičky jí dáváme akorát na focení :)
 Ecim 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 11:27:12)
Gabčo,
já mám zatím chlapečky a hrozně mě baví je parádit. Říkám, že si musím maximálně užít to období, kdy jim můžu neomezeně "kecat" to toho, co mají na sobě.
 Zajdulka 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 11:19:51)
Moje mamča zase pro změnu potrácela jen holky, celkem asi 4x. I se mnou měla těhotenství rizikové a narodila jsem se předčasně. Přitom s bratry bylo všechno ok.
 Maia 
  • 

Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 10:01:14)
Podle doktoru jsou proste miminka - kluci komplikovanejsi, maji vice vyvojovych vad a genetickych zatizeni nez divky, to neznamena, ze holky je nemaji, jen proste kluci jsou od prirody slabsi.
S tou hodnosti ..neni to tak vzdy, jak jsme psala, jsou i holky dracice, ale urcite je jich min, kluci proste jsou vybojnejsi, akcnejsi, at se nam to libi nebo ne, priroda to tak zajistila.
No a s tim čančanim, kazda mama na to neni, ale pokud je a ma dva kluky, tak to je radost :-), teplaky v modre nebo hnede a mikina vecne spinava...ja mam kluka i holku a vidim ten rozdil od prvních tydnu :-)
 Insula 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 10:21:46)
Jo, to já taky. Holka jak "prase" a kluk jak ze žurnálu. ~t~ Kolikrát si říkám, jestli se příroda nespletla. Když mu při jídle uvízne kousíček jídla v koutku úst nebo nedej bože kápne na ruku, už se to musí honem honem utřít. ~t~ Holce je to ukradený. ~t~
 Zajdulka 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 11:18:19)
Přesně tak. Mám kluka, co je hodný klidný a holku, co vydá za 3 kluky. Když jsem ji čekala, tak jsem si holčičku hrozně přála. To jsem netušila, že už ji doma vlastně mám a pod srdcem nosím čertíka. ~;)
 natalka 01 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 16:16:08)
Moje kámoška má dvě dračice a já jednoho draka a jednoho hodnýho, klidnýho kloučka. Za pár let chceme jít do třetího a na lidi kašlu !! Ať si klidně drbou, miluju svoje dětičky a když to bude třetí kluk, budu vědět, do čeho jdu~j~
 kattynka a 2 čertici 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 16:47:18)
mluvíš mi z duše, víme do čeho jdeme ~t~, já už se připavuji na třetí jak mi všichni budou přát holčičku ~l~ ja jaké budou ty rypece, až řekeneme, že děláme vlastní jedenáctku jako Klabzubáci ~b~. Za holčičku budu ráda, ale myslím, že k by se sem do toho prostředí prostě hodil kluk, stejně jako teď příroda nebo osud to prostě tak zařídil a já se zařídím podle toho. Moje tchýňka říká, jedno, co to bude, umíme vychovat oboje ~x~
 Červená řepa 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 9:34:05)
Boleslavko, to je opravdu hrozný! ~;((
 Jana Nová 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 9:42:47)
Mumím, můj tatínek na mé ženské sebeúctě pracoval velice důkladně - např. rád tvrdíval, že ženská je jak nábytek, až se ohledí, je třeba vyměnit, apod. Dlouho mi trvalo, než mi došlo, že to byl celé jeho problém a že to s realitou nemá moc společného. Dnes už je to lepší, ale dlouho jsem vůči mužům cítila velkou nedůvěru. Dodnes nechápu, jak někdo může tvrdit, že diskriminace žen neexistuje. Jsem na to možná díky dětství citlivější než ostatní, ale já se s ní setkávám od dětství neustále. Neustále narážím na to, že pro spoustu chlapů je ženská cosi míń ~;((
 Ecim 


Re: Co mi to jenom připomíná?  

(5.10.2009 11:29:16)
Boleslavko, to je smutné. Přeju Ti hodně sil, aby se Ti dařilo s takovými nemožnými předsudky bojovat. Chápu, že je to velice těžké.
 ADRIEN 


Taky mě rozčiluje.... 

(5.10.2009 8:50:44)
jak se každý ptá: "Už víte, co to bude?". Proč nenechat trochu překvapení do cíle. A kdyby to byli jen mladí, ale i starší generace (za níž uzv neexistovalo). Máme zatím jednoho kluka, čekáme druhé mimčo a když slyším: "Třeba už to bude holčička...", tak nechápu. Já si kluka vždycky přála a je mi jedno, jestli budou dva, nebo jestli páreček.
 Petra 
  • 

Re: Taky mě rozčiluje.... 

(5.10.2009 8:58:07)
Máme vě holky, další dítě nechceme. RAdy typu: Tak do třetice ještě toho kluka, ne? mi vyloženě lezou na nervy. :-(
 JanaBa (kluk a holka :-) ) 
  • 

a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 8:55:44)
Vzdyt to je prave ONO, v pohadkach miva kral zasadne bud 3 syny nebo 3 dcery. Je to tak archaicky myticky krasne :-)
A z reci si nic nedelejte, kdybyste mel 2 syny kazdy by vam uz pro tu pestrost chcel prave tak nadelit holcicku. Tihnuti k zastoupene obou pohlavi je klise, je to neco zakoreneneho : uzit si je obe, jake to je. A neco na tom bude, prakticky neznam vicdetnou kamosku ktera by v kouktku srdce uprimne nechtela zazit i to opacne pohlavi, kdyz je dostatecne otevrena to priznat. Rika se sice: hlavne aby bylo zdrave, a samozrejme je to velka pravda, bez diskuze, ale stejne si myslim ze i vas autora clanku to nekdy napadlo jake by to bylo mit syna :-).
Detem je to ale fuk a holky si to jiste uziji ze jsou 3. Ono kazda vzajemna konstelace ma neco do sebe a kdyz vyjde nejaka konkretni, tak ty ostatni moznosti ztracime. Kdybyste mel 2 holky a kluka nikdy nezaziji o co 3 holky....a obracene. To je ta jedinecnost vzajemnych konstalaci :-)
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 9:00:34)
Jano, to je přesné. Upřímně, že druhé je holka, jsem trochu rozdýchávala skoro půl roku, než mi došlo, že děti zažijí, co jsem já neměla - sesterství. S třetí holčičkou jsem se vyrovnala celkem rychle, i když v koutku duše po klukovi toužím - právě pro tu změnu, pro nové výzvy. I když naše nejmladší mi výzvu celkem bohatě naplňuje :)
 Červená řepa 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 10:00:15)
Markéto, cítím to stejně, čím jsou holky starší tím mám z toho větší radost - sesterství :-). Těším se až si s nimi v dospělosti po žensku poplkám u kafe nebo víněčka ~:-D. Co jsem vypozorovala, mám dojem že mezi starší sestrou a mladším bratrem jsou v dospělosti vztahy často docela chladné (samozřejmě pouze moje dedukce, doufám že mě diskutující nerozsápou). Nejmladšího máme syna a trochu se děsím že zůstane plonkový. (takže na mě manžel naléhá ať si pořídíme ještě jednoho ~j~).
 Markéta, kluci 7 a 1 
  • 

Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 11:48:28)
Já potvrzuji chladnější vztahy mezi starší sestrou a mladším bratrem (rozdíl pět let). Vlastně dokud jsme neměli děti, v dospělosti jsme se skoro neviděli, teď, protože děti jsou si věkově blízko a švagrová skvělá, spolu trávíme tu a tam víkend a část dovolené na společné chalupě a semo tamo se navštívíme, ale myslím, že nebýt dětí, uvidíme se tak dvakrát do roka. Nikdy jsme si nic neudělali, prožili jsme spolu cca patnáct let v jednom pokoji, ale nějak jsme se minuli či co. Když jsme pohromadě, je to príma, s bráchou je sranda, máme dokonce i podobné koníčky, ale nijak zvlášť se nevyhledáváme.
 Ecim 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 11:52:16)
Pokud jde o vztahy mezi sourozenci, tak mám pocit, že neexistují pravidla stran pohlaví a věkového rozdílu. Mám o 5 let mladšího bratra a výborně si rozumíme.
 Červená řepa 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 11:55:42)
určitě neexistují pravidla, ale nějaké častěji se opakující vzorce - konstelace + pohlaví mohou existovat.
 Ecim 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 11:56:17)
To ano.
 Červená řepa 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 11:52:31)
Ano, mám to stejně, mladší bratr o 5 let, vídáme se jednou do roka na rodiné oslavě (bydlíme od sebe teda dost daleko), máme se rádi, rozumíme si, vycházíme dobře, ale nějak nás to netáhne ~d~...třeba časem, až bude mít rodinu, jak píšeš
 mary 
  • 

Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 20:54:16)
To je různé. Sestru mám o 5 let mladší, od jejích 3 si nemáme co říct. Bráchu mám mladšího o 15 a rozumíme si celý život perfektně.
 Zuuuza 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(6.10.2009 15:11:23)
Mumín, takhle to není :-) Mám dva bratry. Jsem nejstarší. Jsou ode mě o 2 roky a 11 let. A s tím mladším máme úžasný vztah odjakživa! U druhého to tak není. Z.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 9:01:16)
Presne tohle jsem mela na jazyku... konecne se muzete citit jako kral!
3 dcery... kdo to dneska ma ?

Ja mam dva kluky a nikdy bych nemenila. Nikdy jsem po ruzove holcicce netouzila. A snad proto mne vytaci otazky typu: Nebudete mit treti? A kdy bude ta holcicka?...
No nikdy. Proste nebude. Pac ja byt potreti tehu, tak je to jiste kluk ~t~~t~~t~
 Dáša+3 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 9:04:23)
Vím přesně o čem píšete. Máme také tři holčiny, ikdyž na dvě těhotenství. Při druhém těhu k nám přibyly holčičky hned dvě. Užili jsme si spousty řečí, hlavně směrováno na manžela. Jsme rádi, že máme zdravé děti a na pohlaví fakt nezáleží.
Ale opravdu mě drtí řeči tipu :děti jsou kluk a holka , ty nemáš děti, ty máš holky.~o~
Můj táta se letos dočkal po 4 vnučkách svého prvního vnuka a těch oslavných řečí co proběhlo...až mě to zamrzelo, jako by byla holka míň než kluk.~a~
 Ines 
  • 

Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 9:36:06)
Tak tenhle nesmysl rozšířený v Čechách mně taky nejde do hlavy, dítě/děti je přece jakýkoliv potomek.
 Ecim 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 11:31:56)
Člověku, který takový nesmysl vypustí z pusy, bych naordinovala porod čtyřkilové holčičky koncem pánevním!
 sarmyn 
  • 

Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 13:09:33)
Klídek..u nás to bylo naopak... syn byl a vlastně je dodnes JEN kluk...přání k narozkám nebo k Vánocům se ještě nedočkal (ve středu mu bude 18)..
Je to jen o omezenosti...A aspoň u nás to je k něčemu dobrý.. ví jak nikdy nechce dopadnout:-)
 SnowWhite 


Re: a nikdy jste na syna nepomyslel? priznejte uprimne! :-) 

(5.10.2009 13:08:38)
Reaguji na nadpis příspěvku - já na to myslela kudy jsem chodila. Byla jsem zkroucená hrůzou, že to bude kluk, napotřetí přece nemůžu mít takový štěstí...atd. tyhle myšlenky se mi honily hlavou zatímco jsem pořvávala, že jestli to bude kluk, tak letí apod. Já myslím, že na pohlaví záleží, pokud na něm záleží matce (případně otci). Já se ač ateista modlila aby mi to vyšlo protože jsem prostě kluka NIKDY nechtěla. Naštěstí to vyšlo.....nicméně všechno výše popsané v článku jsem zažila také a musím zodpovědně prohlásit, že je to opruz. Navíc já reagovala víceméně hystericky a podobné otázky vnímala jako invektivy, na které jsem odpovídala dosti podrážděně. Prostě protože jsem chtěla další holku a připadalo mi, že na mě toho kluka přivolávaj :-)
 Miilu 


U nás je to podobné  

(5.10.2009 8:57:38)
My máme dvě holčičky a brzy začneme pracovat na další, opravdu bych chtěla další cácorku. A na chytré řeči odpovídám, že třetí bude holka a kluk až to čtvrté, většinou na mě všichni zaraženě civí a dál to nerozebírají :-)
 MarkétaP + 4 dcerky 


:) 

(5.10.2009 8:58:01)
Taky mám tři dcery a taky si občas užiju komentářů. A už vidím, jak při čtvrtém dítěti (čtyři byl náš původní plán ještě před dětmi) si vyslechnu "tak konečně toho chlapečka" a všichni budou mít jistotu, že třetí a čtvrté dítě máme jen kvůli tomu.

I když, ti, co mají pohlaví namíchaná, si u třetího a čtvrtého pro změnu vyslechnou "A próóóč, když máte páreček?"
 lenazel 


Re: :) 

(5.10.2009 11:04:26)
Marketo jak je Ti rozumim :-), taky mam zatim 2 holcicky, treti miminko cekame a uz vidim ty poznamky, ze je to proto, ze jsme urputne chteli kluka - deti bychom radi 5 (ale verejne to neresime, co je komu po tom), samozrejme, ze nejdulezitejsi je, aby bylo miminko zdrave ale kdyby to byly same holky budu jeste o chlup spokojenejsi. Proste jsem holcici mama :-)
 Lassie66 


Re: :) 

(5.10.2009 11:24:52)
Lenazel, to si nevybereš - my máme kluka a holku, takže při případném třetím bych zase poslouchala, proč vlastně třetí, když obojí máme ~:-D.
 Ecim 


Re: :) 

(5.10.2009 11:36:45)
Jakmile ze mě vytáhli druhého chlapečka, tak jsem se v duchu zaradovala, že manžela snáze přemluvím ke třetímu miminku. Ale chtěla bych ho, i kdybychom měli páreček.
 Ecim 


Re: :) 

(5.10.2009 11:33:32)
Celý život jsem se považovala za holčičí mámu. A výsledek? Mám 2 chlapečky a jsem šťastná jako blecha :-)
 Kahlan+5 


Re: :) 

(5.10.2009 11:39:50)
Tak ja vam tedy nevim, ale my mame ted cerstve 3 deti: kluk, holka, kluk a ani jednou nam nikdo nerekl, proc chceme treti, kdyz uz mame parecek. Ja si vlastne vubec neumim predstavit, ze by tohle mel nekdo resit. Tak se asi stykame s rozumnymi lidmi:-) Okoli spis ocenuje, ze jsme sli do tretiho ditete, ze ted uz jsme opravdu velka rodina a je to spis obdivne:-)
 Červená řepa 


Re: :) 

(5.10.2009 11:50:05)
No ono to není ani tolik o to, s kým se stýkáte, oni to řeší lidé na ulici o kterých má člověk dojem, že je v životě neviděl, na poště, prodavačky v obchodě atd ~;)
 Kahlan+5 


Re: :) 

(5.10.2009 11:53:09)
Mumin, aha, ja tyhle lidi za sve okoli nepovazuju:-)) Tak to bude ten hlavni rozdil, nezijeme v CR a prodavacky v obchode se jen usmeji, ale do takhle osobnich reci se nepousti:-)
 Červená řepa 


Re: :) 

(5.10.2009 11:56:47)
to víš malé město ~;)
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: :) 

(5.10.2009 12:09:48)
Přesně tak, všechny ty paní na ulici a v obchodech - od přátel ani rodiny jsem to neslyšela.
 Nyota 
  • 

ZKUSIT ČI NEZKUSIT TO POTŘETÍ 

(5.10.2009 8:58:05)
Díky za tenhle článek. Vím, o čem mluvíte. Máme dvě dcery. Když se narodila první, okolí bylo nadšené, ale rovnou dodávalo: "No a teď ještě toho kluka, abyste měli páreček!" Manžel měl připravenou vtipnou odpověď: "Ale my je nechceme množit mezi sebou! A navíc, krásní lidé by měli mít holky, protože u holek na kráse záleží!" Uzemnil všechny remcaly. Když se přesně o tři roky později narodila druhá dcera, atmosféra byla velmi jiná. "Zase holka? No aspoň bude dědit po té první oblečení. Ale kluk by byl lepší, že jo? No nic, do třetice se povede!" říkávali známí a příbuzní. A co když by nebyl lepší? Nejsme neskromní. Máme zdravé holky. Co kdyby kluk zdravý nebyl? Chci ještě jedno dítě. Uvědomuju si, že to nejspíš zase bude holka. I manžel si to uvědomuje. Zatím říká, že tři holky by nezvládnul. Vím, že má pochybnosti. Nechci ho do ničeho tlačit. Kdyby to byl kluk, byla bych šťastná. Víc kvůli manželovi. Osobně bych o trošičku radši měla ještě jednu holku. Bojím se totiž, že bych kluka po dvou holkách už snad ani neuměla vychovávat. Ale vím, že všechna kdyby a jestli budou tatam, jakmile toho mrňouska přivinu do náručí. Takže pokud budeme mít třetí dítě, nemůže to dopadnout špatně. A remcalové, kteří se nám budou ušklebovat, že máme tři dcery? Ve spoustě pohádek má přece král tři dcery! Od toho je to král. Mimochodem víte, který král byl v tomhle ohledu "nejkrálovštější?" Otec Zlatovlásky. Vždyť přece: "Dej pozor, Jiříku, dvanáct je dcer královských, však jedna jen má zlaté vlasy!"
 zuzkahrn 


Re: ZKUSIT ČI NEZKUSIT TO POTŘETÍ 

(5.10.2009 16:26:08)
Tak my jsme zase měli 2 kluky, napotřetí se nám podařila holka, všichni spokojeně pokyvovali hlavou, že se nám to podařilo. A taky se pořád ptali, a co kdyby to byl 3. kluk? Tak jsem říkala, že by to bylo jak v pohádce, správný král má přece taky 3 dcery nebo 3 syny...
 Ema 
  • 

Díky, 

(5.10.2009 8:58:23)
je moc hezké číst tahle slova napsaná mužem. Vystihl jste to moc pěkně.
Příjmení se ztratit nemusí, my máme stejnou situaci v naší rodině a vyřešili jsme to tak, že já a starší sestra jsme si nechaly rodné příjmení a manželé je přijaly, nejstarší a nejmladší sestra se vdaly "normálně" :-).
Když jsme byly malé, byl otec terčem neustálých posměšků a přiblblých vtipů na téma jak je méněcenný.
Zajímavé je, že naše rodina ja asi specializovaná na dcery, já mám zatím tři, další dvě sestry každá po dvou a jen nejstarší má dva kluky. Smíšené potomstvo nemáme nikdo:-).
 Anerri 


Re: Díky, 

(5.10.2009 9:05:23)
Tyhle řeči mi lezou krkem a moc. Druhé těhotenství jsem neměla růžové a jediné po čem jsem toužila bylo zdravé dítě a stejně jsem pořád slyšela, tak snad to bude holka ne? Když se tchán dozvěděl, že budeme mít holčičku, komentoval to se slovy, že je to přece jeho syn, ne? Chtělo se mi brečet.
 Ecim 


Re: Díky, 

(5.10.2009 11:40:35)
To bych se neudržela a tchána poslala do háje.
 Gabča 
  • 

dvě holčičky 

(5.10.2009 9:03:20)
Tak my máme doma tříletou cácorku a teď čekám druhou a neměnila bych :) I když musím říct, že pár lidí bylo zklamaných, že to není kluk, ale to je jejich problém. A i kdybych byla těhotná do třetice a byla to holka stejně budu šťastná. Hlavně když bude v pořádku :) Navíc otec tří dcer si může říkat, že je jako král, co tři dcery měl :-D
Jinak na větu "už víte, co to bude?" jsem taky hodně alergická, škoda, jen že nedokážu lidi uzemnit: No přece miminko! :)
 Gabča 
  • 

Re: dvě holčičky 

(5.10.2009 9:15:44)
Navíc při otěhotnění jsem si říkala, že jestli to bude kluk, co si s ním počnu :) A taky jsem měla docela strach, že by malá byla odsunuta stranou, a to i když je někdy horší než kluk. :)
 Horama 


Re: dvě holčičky 

(5.10.2009 9:16:32)
Mám kolegu,který narození své třetí dcery ohlásil e-mailem právě s předmětem "Byl jeden král a měl tři dcery". Svoje holky zbožňuje a kudy chodí, tudy se s nimi chlubí. :o) Nemyslím, že citově strádá, že nemá kluka. (Stejně jako vy.)

Sama jsem ze dvou holek a musím říct, že to má něco do sebe. Jsme se ségrou kamarádky - věříme si, svěřujeme se, klidně spolu jedeme na dovolenou (naši partneři to berou jako normální). Ségra mi dokonce šla na svatbu za svědka (a nebylo to z nedostatku nabídky). Navíc jsme "tátovy". Hrály jsme si s panenkami, ale taky jsme měli dvacatero autíčeka a kdejakou stavebnici, míč a prak. Když jsem sama byla těhotná, ptala jsem se táty, jestli někdy nechtěl kluka. Říkal, že proti klukům nic nemá, ale že mu to, jestli to bude holka nebo kluk vždycky bylo tak nějak jedno - kus jako kus, hlavně že je to zdravé a že se to na mě směje.

Nenechte se okolím rozhodit, blahopřeju k Vašim třem holčičkám.
 Gabča 
  • 

Re: dvě holčičky 

(5.10.2009 9:20:39)
já zatím čekám druhou, ale klidně bych si dala říct i na tu třetí :) Vždyť jsou to takové malé uličnice. Jinak já měla prak taky a luk a lezla jsem po stromech a mám taky sestru. :)
 Ecim 


Re: dvě holčičky 

(5.10.2009 11:42:21)
Mně tenhle dotaz nevadí. Spíš se lidi diví, že jsme si pohlaví nenechali říci.
 Katka, dcera + syn 
  • 

I opačně je problém 

(5.10.2009 9:05:25)
Já mám problém, co odpovídat maminkám, které mají dva chlapečky a s mírně zklamaným výrazem ve tváři mi říkají, že je dobře, že máme párek, že jim se to nepovedlo. Asi jsou už zblbé okolím a komentáři o dvou dětech, zkoušení třetího kvůli pohlaví a cítí se provinile. Jak se říká 100xnic umořilo vola, takže takový dotazy jestli někdo nezkusí kvůli pohlaví třetí dítě, můžou napáchat vcelku škody na psychice.
 DENISA 
  • 

Re: I opačně je problém 

(5.10.2009 10:17:40)
Ja si nemyslim, ze matky dvou kluku jsou nejak zmasirovane okolim. Myslim, ze ve vetsine zen je geneticky zakodovano, ze chteji mit holku z toho duvodu, ze ji chteji predavat sve zenske zkusenosti, vytvaret budouci zenu a matku. Neni to jen o hloupych ruzovych vecech. Vetsina chlapu uz v dnesni dobe take nechce syna z duvodu predani majetku, udrzeni rodu atd., ale proste proto, ze ho chteji naucit neco oni sami maji radi, napr. hrat fotbal. Znam nekolik matek s dospivajicimi syny, ktere se citi osamocene, protoze jejich hosi jenom litaji po hospodach, sportech, za devcaty a rozhodne si s mamou nesednou a nepopovidaji. Tyto zeny si mysli, ze dcera by k nim tihla vic, coz muze a nemusi byt pravda.
 Mili+5 


Re: I opačně je problém 

(5.10.2009 10:37:01)
Souhlasím, že toužíme předávat své ženské nebo mužské zkušenosti, já to tak beze sporu mám.
S tím povídáním asi mám štěstí v tom, že moji starší synové si se mnou docela rádi občas sednou a povídají si, jen na intimní témata povídáme přeci jen mémě intimně, než bych si nejspíš mohla povídat s dcerou.
 Zuuuza 


Re: I opačně je problém 

(6.10.2009 15:22:18)
Mili, já jsem si například s mamkou o svých intimních záležitostech nepovídala nikdy... Z.
 Ecim 


Re: I opačně je problém 

(5.10.2009 11:21:52)
Někteří lidé jsou prostě blbí. Jedna moje známá měla na pracovišti 3 těhotné najednou. Dvěma bylo jedno, co čekají, a čekaly holčičky. Ta třetí tvrdila, že "nic jiného než holčičku nebere", a čekala chlapečka. Když zjistila, že bude mít chlapečka, tak byla hrozně naštvaná a zatrpklá a s těmi dvěma kolegyněmi odmítala jakkoli komunikovat. Bez komentáře. Pak ale měla svého chlapečka ráda.
 petra 
  • 

na pohlavi nezalezi 

(5.10.2009 9:11:36)
Jedna z mých nejlepších kamarádek pochází z 5 holek, nejprve se narodily š děvčátka a na počtvrté děvčátka dvojčátka. Jejich maminka při 4 těhotewnství říkala, doufám, že to budou holčičky, nevím, jak bch dávala kluka čůrat:-). No a kamarád je zase ze 4 kluků. Jedna moje kamarádka má 3 holky, druhá zase 3 kluky. Jen my máme ten páreček, tak si připadám nějak divně, většina lidí kolem má děti "jednopohlavní". I když fakt je ten, že slečna je dračice, leze po stromech a jezdí na skateboardu, no a chlapeček je takový maminčin tuleň. Pravda, ve svém miminčím věku má ještě nárok, ale jestli mu to zůstane, tak chováním budou mít obě naše děti opačné pohlaví, než podle přírody.
 Mab 


Re: na pohlavi nezalezi 

(5.10.2009 9:23:31)
Já většinou reaguju spíše opačně než je běžné, pokud má někdo dvě holky, tak mu právě přeju aby měl ještě jednu. Právě jako král z pohádky. U synů samozřejmě obdobně. ale je jasné, že na pohlaví nezáleží, jen mi taky lezou krkem řeči, co že to čekáte apod....
Všude hlásím, že budem mít tři kluky. zatím máme jednoho, tak uvidím, jak to se sourozenci dopadne.
 Mana. 


Statisticky 

(5.10.2009 9:25:17)
Statisticky se u nas rodi kazdorocne vice kluku, takze mit 3 holky je mnohem mene pravdepodobne, tudiz vacnejsi. :)
 Nyota 
  • 

Re: Statisticky 

(5.10.2009 9:31:36)
Včera jsme byli na slavnostní kolaudaci domu našich přátel Sešly se tam čtyři manželské páry, které spolu kamarádily ještě před narozením dětí, takže složení dětí nebylo "na objednávku kamarádů těch dětí". A co myslíte? Bylo tam 6 (slovy šest) holčiček a jen jediný kluk. A pak že se rodí víc kluků :-))))
 Ecim 


Re: Statisticky 

(5.10.2009 11:23:41)
Já mám kolem sebe mnohem víc kluků.
 severanka 


Re: Statisticky 

(5.10.2009 9:34:14)
ono mít i 3 děti je vzácnější:-)já spíš nerozumím tomu, proč chtějí chlapi bydlící v paneláku kluka, ti kluci pak steně neumí vymněnit pomalu ani žárovku natož zatlouct hřebík:-© což mi moc chlapské nepřipadá, takže mají doma stejně pak jen metrosexuály nebo PC maniaky.
 Gabča 
  • 

Re: Statisticky 

(5.10.2009 9:39:22)
Tak to je teda fakt :) No na druhou stranu jestli to taky není trochu o výchově. Já třeba nesnáším, když chlap řekne, že něco nedělá, že je to ženská práce... Já se za svého dětství fakt setkala s tím, že matky synů otročily, protože práce v domácnosti není pro chlapy... :( Takže zatímco holky pak samostatnou domácnost zvládaly levou zadní, kluci si nemuměli ani ohřát oběd, dokud si je teda nenaučily manželky...
 Maia 
  • 

Re: Statisticky 

(5.10.2009 10:08:35)
Jezismarja, to je ale hloupe klise, to se musim smat...muj manzel neni z panelaku, ale z cinzaku, ovsem tak sikovnyho chlapa, kterej umi vse, abys na vesnici pohledala, naopak kamaradka ma manzela z venkova a ten umi jen koukat a hrat na PC, no a meterosexual opravdu neni :-)
 severanka 


Re: Statisticky 

(5.10.2009 15:12:49)
tak to ti k partnerovi gratuluji:-) jsem z baráku, nyní v paneláku a trošku teď zažívám šok když poslouchám své kamarády na co všechno si zvou firmu - a pak reklamují atd. Pak se divím proč tihle pro mně nechlapi chtějí mít kluka, asi proto aby po večerech spolu vyšívali a háčkovali.
 Eve 
  • 

Re: Statisticky 

(5.10.2009 15:06:37)
Severanko, chlap nemusi bejt vidlak, aby byl manualne zrucnej. Panejo, to je ale pitomost, cos napsala.
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Statisticky 

(5.10.2009 15:31:58)
Co je xakru tak chlapskýho na vyměňování žárovek nebo zatloukání hřebíků? To by snad měl zvládnout každej (i každá). Nevím, proč by chlap měl bejt "Ferda Mravenec, práce všeho druhu", pokud ho to vysloveně nebaví. Od toho už někdy v pravěku vzniklo cosi jako dělba práce.
 Červená řepa 


Naprosot stejný článek bych mohla napsat já 

(5.10.2009 9:37:17)
 Červená řepa 


Re: Naprosto stejný článek bych mohla napsat já 2 

(5.10.2009 9:53:23)
Pardon, ted už s textem:
Jen s tím rozdílem že se nám třetím císařem nenarodila třetí dcerka ale kluk, takže jsme přišli o tu libovou chvíli po nahlídnutí do kočárku, kdy se provalí že je v něm holčička, o ty 3 vteřiny ticha a soucitný komentář...Věty typu "tak konečně kluk", " tak se vám to konečně povedlo!" několikrát denně mě přiváděly k šílenství. Zřejmě si oravdu velké množství lidí myslí že když manželé počnou dítě, je to vždy za účelem zplození syna a dcery jsou neúspěšné pokusy. Potom je zřejmě ospravedlnitelné mít 4, 5 a více dětí, v případě že jsou to samé dcery. Pokud už teď máme syna, asi by jsem byli za šílence, kdybychom chtěli ještě 4té dítě! Připadá mi to opravdu ponižující, moje dcery jsou přece úplně stejně hodnotné jako kdyby to byli synové!
Myslím si že je pravda že i v 21 století je v ČR hluboko zakořeněno, že chlap musí mít syna, že rodina bez syna je méněcenná. Pokud má rodina 2 syny, a narodí se třetí, není to stejné jako když má 2 dcery a narodí se třetí. Je to velký tlak a musím říct že s hrůzou pozoruji že mu do určité míry podléhá i moje rodina, i já, manžel. (ne, nechtěli jsme děti kvůli tomu že čekáme na syna :-), milujeme naše skvělé dcerky, ale touha po chlapečkovi byla v nás obou přece). Když se nám syn narodil, pocítila jsem skutečně něco jako úlevu od očekávání všech okolo. ~d~
Na závěr: jsem moc ráda že mám dvě dcery, cítím to tak, že dcery jsou pro matku moc důležité, že matka a dcery jsou na sebe tak nějak více naladěni, je tam jakési osudové souznění, něco, co se synem nezažívám, i když s ním mám velmi blízký vztah. ~:-D
 Michaela31 


Re: Naprosto stejný článek bych mohla napsat já 2 

(5.10.2009 10:28:31)
I já se přidám,ale opačně :-).Doma dva kluky,s druhým manželem jsme chtěli mít ještě spolu jedno dítko,a bum,mám dvojčata dva kluky~s~~z~,a těch keců,co jsem si už vyslechla,až na půdu.Osobně se ale přiznám,že bych bývala ráda v tom davu chlapů jednu ženskou měla,ale když to nejde,tak to nejde,a neřeším to,jsem ráda,že je mám,a jestli mají pindíka nebo buchtu,není to jedno?? mě určitě,jen těm věčným rýpalům okolo ne.~d~
 kattynka a 2 čertici 


Re: Naprosto stejný článek bych mohla napsat já 2 

(5.10.2009 10:53:03)
klidd já mám sice "jen" dva kluky, ale taky jsem si vyslechla, ale taky říkám, hlavně, že jsou zdraví a naši. Já mám i zvířenu mužského pohlaví, takže jsem taky v drtivé menšině (jediná ~t~) teď rejpaly posílám do háje, když se mi zeptají, kdy bude holčička, tak že holku nechcem, kluci jsou skvělý tým a holka by jim tam překážela ~2~ holt mám pocit, že je to tu zakořeněné, že každý komentuje to, do čeho je mu prd. Raduj se z kluků, já si to teď užívám a někdy, dkyž vidíme, jak se chovají "hodné"holčičky tak se musíme smát, v pohlaví to není.
 asmara 


Re: Naprosto stejný článek bych mohla napsat já 2 

(5.10.2009 13:15:06)
Já i ségra zřejmě umíme pouze kluky a taky jsme se nevyhnuly inteligentním, naštěstí tedy jen rodinným komentářům~a~ Sestra už měla chlapečky dva, já jednoho a čekala jsem druhé a těch keců, že teď by to měla být holčička....nesplnila jsem, máme druhého kluka. Ségra teď čeká třetí a bylo jí jasně řečeno, že už to prostě musí zachránit, že babičky chtějí rozmazlovat růžovou princeznu....a co byste mysleli, klaplo to???
 helena + veverčátka 


Re: Naprosto stejný článek bych mohla napsat já 2 

(5.10.2009 13:27:00)
Myslím, že by když děláte jenom ty kluky...~t~~t~~t~ tak je to jasné!
 Ecim 


Re: Naprosto stejný článek bych mohla napsat já 2 

(5.10.2009 14:07:24)
Hádám, že ne, že to byl zase kluk :-)
 asmara 


Re: Naprosto stejný článek bych mohla napsat já 2 

(5.10.2009 15:42:22)
hádáte správně~z~~z~
 kattynka a 2 čertici 


Re: Naprosto stejný článek bych mohla napsat já 2 

(5.10.2009 15:49:33)
myslím, že kdyby to byla holčička a nedej bože s nějaké vývojovou vadou, babičkám by o růžové brzo sklaplo! Mě máma moje taky furt vrtá ještě tu holčičku, aby jsi si to zažila a to mě normálně klepe! Sama jsem spíš kluk (táta mě tak vychovával, na stromy lezu líp jak manža a víc mě baví natírat futra než vařit :-D), takže mě to prostě netankuje ani růžové šatičky ani culíčky. Monžá mi bude chybět holčina na pokec, ale od toho si přece děti neděláme. Kluci jsou fajn a záleží jen na nás jací budou a jak si je vychováme, nesnáším škatulkování. Dneska se nepozastavíme nad vojandou ani nad zdravotním bratrem. Přeji Tobě i sestře zdar při vychovávání klučíků a nenechte se babičkama zdeptat.
 Ecim 


Re: Naprosto stejný článek bych mohla napsat já 2 

(5.10.2009 11:17:47)
Michaelo31, je to jedno! A toho, co říkají rýpalové, je nejlepší si nevšímat. Dělám to také tak.
 usta;emma+julie+16tt 
  • 

díky autore, toto můžu jenom podepsat! 

(5.10.2009 9:54:32)
Prožíváme úplně to stejné! máme 2 dcerky, třetí mimino na cestě, a otázka na kluka taky často padá.Navíc jsou děti dost rychle po sobě...Nejlepší na tom je, že já jsem do třetího dítěte šla částečně taky kvůli tomu, že "třeba to bude konečně kluk", ale postupem času mi to začíná být jedno a říkám si, že 3 holčičky budou taky prima :) Manžel by chtěl spíš holku:"Už jsem na ně zvyklý a mají mě tak krásně omotané kolem prstu." :) A třeba tcháni, kteří mají JENOM 4 vnučky, říkají, že holky jsou přece výborný a že je vlastně jedno, co to bude, hlavně ať je to zdravé... takže podle mě, pokud do toho nerejpá rodina, je jedno, co si lidi myslí. Ale chápu, že na vesnici to může být peklo... my se spíš setkáváme s udivenými reakcemi, že si vůbec pořizujeme třetí dítě...jestli prý chceme strhnout porodnost apod., to mi teda vadí víc. Z desítek reakcí, který jsem zatím zažila, byly 2 vyloženě pozitivní - z toho jedna od matky trojčat :) Jestli to tak půjde dál, budou muset rodiče 3 a víc dětí založit nějakou osvětovou organizaci s názvem třeba "Nejsme blázni, ani nezodpovědní".
 Ecim 


Re: díky autore, toto můžu jenom podepsat! 

(5.10.2009 11:15:33)
Také narážím někdy na nepochopení, že chceme ještě třeří dítě. Naštěstí je to od lidí, jejichž názor pro mě - slušně řečeno - není směrodatný. Ale vadí mi řeči typu "ale děti je nutné připravit do života", "to není jen tak, živit tři děti" "je s tím spousta práce"... Tohle všechno já sakra vím! A skutečně nejsem naivní blbka, která si výchovu dětí představuje jako hurvínek válku. Mám skvělého bráchu, naši chtěli ještě třetí dítě, ale pak se rozvedli. A jediné, co mě na tom rozvodu mrzí, je právě to, že toho dalšího sourozence už nestihli.
 Horama 


Re: díky autore, toto můžu jenom podepsat! 

(5.10.2009 12:18:16)
Já sice chci mít jen dvě děti, ale musím říct, že tyhle poznámky lidí k počtu dětí v jiných rodinách mě hodně zlobí. Jako by každý měl patent na pravdu o jediném správném počtu dětí. Mám kamarádku, co děti vůbec nechce (bojí se, že by mohly zdědit chorobu, která se s 50% pravděpodobností předává v její rodině), a spousta lidí se na ni dívá skrz prsty. Naopak švagrová má děti tři (úplně suprové, doufám, že moje dvě budou srovnatelné :o)) a občas s pitomými komentáři taky bojuje. Já mám zatím první (ve třiceti letech) a spousta lidí, kterým do toho vůbec nic není, má hromadu starostí s tím, aby z mojí Jíti náhodou nebyl jedináček - že prý nemám čekat s dalším moc dlouho. Už mě začíná unavovat jim vysvětlovat, že ze zdravotních důvodů nesmím ještě dva roky otěhotnět.
Závěr: Někteří lidé v našem okolí by měli mít "zbrojní pas na hubu".
 Ecim 


Re: díky autore, toto můžu jenom podepsat! 

(5.10.2009 14:11:10)
Jsem dost ujetá, děti jsou pro mě citlivé téma. Raději se skoro neptám, kdy kdo plánuje děti, říkám¨si, že nikdy nevím, jestli se ti lidé třeba o děťátko bezvysledně nesnaží a nechci je zraňovat blbými komentáři.
Když jsem poprvé otěhotněla, nechtěla jsem to říct jedné moc milé kolegyni, která nemohla mít děti. Pak jsem šla na půl roku na neschopenku. Setkala jsem se s ní po 2 letech - měla také chlapečka. Vypadal, jako kdyby jí z oka vypadl. Ukázalo se ale, že je adoptovaný. Ale já jsem moc ráda, že má také děťátko a že je šťastná.
 kattynka a 2 čertici 


Re: díky autore, toto můžu jenom podepsat! 

(5.10.2009 16:52:51)
noje to citlivé téma, taky se nikoho na to radši neptám, kdy se rozmnoží, pamatující se sama na sebe. Na první jsme čekali fakt dost dlouho, navíc mám i zdravotní problémy, jednou jsem potratila, ale říkat to každému taky nemusím, takže když si všichni rejpali ~o~: No jo, kariéristi, a nepřehánějte to s prací a já zatím po potratu a po lázních, tak jsem to těžko nesla. Taky znám rodinu s adoptovanými dětmi a jsou jim úplně podobní ~t~ nevím jestli to sociálka umí i takto zaříddit, ale fakt, kdo to neví ani by to to nehádal-
 Zuuuza 


Re: díky autore, toto můžu jenom podepsat! 

(6.10.2009 15:45:45)
Ecim, mám to stejně. Taky se na tyto věci neptám. Myslím, že je to každého věc a hlavně je to intimní záležitost těch dvou. Z.
 JdM 


Krásné 

(5.10.2009 9:56:58)
Krásně napsáno a děkuji za tento pěkný příspěvek. Klobouk dolů. A gratulace. Mám kamarádku, která má také tři dcery a její manžel (mimochodem není otcem holek), je na všechny jak se patří hrdý.. :) Váš názor definitivně potěší.
 Lusika 
  • 

máme oboje 

(5.10.2009 10:09:06)
Ahoj,

u tří dětí musí být ten tlak "na pohlaví" šílený. Mám dvě báječné děti a často slýchám, že se nám POVEDL PÁREČEK a CO VÍCE SI PŘÁT. Každý většinou hned dodá, že je to vlastně jedno a že je zdravé.

U syna jsme měli vysoké riziko downova syndromu, takže nějaké nároky na pohlaví dítěte mi přijdou dost povrchní.

Lusika
 Ecim 


Re: máme oboje 

(5.10.2009 11:11:50)
Lusiko, svatá pravda, mně přijdou také povrchní!
 Bobeška 


"To nevadí, můžete mít třetí..." 

(5.10.2009 10:17:02)
Kolikrát jsem tohle slyšela od úplně cizích lidí poté, co se mi narodila DRUHÁ! holčička. Velmi těžko jsem vysvětlovala, že jsme si OBA druhou holčičku přáli. A vždy jsem "spolkla" odpověď, že třetí prostě už mít nebudeme, protože ty dvě máme po IVF, jsme za ně nesmírně šťastní, ale potřetí už do toho z různých důvodů prostě nejdeme. A možná jsem to říci měla, protože by se třeba chytly (byly to obvykle ženy)za nos a pochopily, že jsou jejich řeči úplně malicherné.
A tobě Roberte za Tvůj názor moc děkuji, máš doma poklad, a řekni upřímně: že není nic hezčího než když se Ti holčička omotá kolem krku a udělá na tatínka "oči" :-))) Ten můj je z toho vždycky naměkko :-)
 Ecim 


Re: "To nevadí, můžete mít třetí..." 

(5.10.2009 11:09:10)
Mým rodičům bylo napoprvé jedno, co budou mít, a měli holku - mě. Když se snažili o druhé dítě, tak chtěli zase holku, protože v té době byl výjimečný stav v Polsku a oni nechtěli, aby jejich druhé dítě šlo na vojnu. Snažili se "vědecky" zplodit holčičku, ale měli kluka. A bylo jim to jedno. Ale přesto jsem ráda, že vojnu zrušili :-)
 Brebina, E+M 


Re: "To nevadí, můžete mít třetí..." 

(10.10.2009 14:18:24)
Je jedno co to bude, hlavně že je to zdravé.
Z mamčiny strany je problém porodit holčičku, holt chlapi umí je n kluky...

Já mám z IVF dvojčátka - páreček a řeči, že se mám, že to mám za sebou mi už fakt vaí, protože chci ještě jedno dítě - komukoliv to ale řeknu, tak se vždy dozvím, že jsem nezodpovědná, že peníze na zbyt nejsou a ať si uvědomím, kolik budou stát učebnice a školy...
Já na to teď ale nemyslím, možná jsem nezodpovědná, ale nějak bylo a nějak bude.
Hodně mi vadí všechny reklamy, kde je to jako ze žurnálu, prostě rodinka s dvěma !!! dětmi a ještě holčičkou a chlapečkem, vždyť to není klasická česká rodina, ale nějaký nastrčený trend, kterého bychom se prý měli všichni držet....
 Ecim 


Re: "To nevadí, můžete mít třetí..." 

(10.10.2009 17:35:18)
Brebino, chápu Tě, protože jsem také "nezodpovědná" a protože na nastrčené trendy také kašlu :-)
 1.3Magráta13 


myslím, že to tak není 

(5.10.2009 10:18:15)
Myslím, že to tak není, že by jedno pohlaví bylo protěžováno. Když má rodina 2 kluky, jako 3. zas všichni očekávají holku. Je to prostě tak, že z nějakého důvodu lidé lidem přejí obojí pohlaví. Kluk je kluk a holka je holka. myslím, že z každým rodiče objevují svět trochu jinak. I když samozřejmě nikdo není ochuzen, má-li děti jen jednoho pohlaví.
Ale chápu, že ty otázky okolí na pohlaví miminka lezou na nervy. Vadilo mi to zrovna tak.
 Petra 
  • 

V lepsich rodinach 

(5.10.2009 11:35:29)
se to nemicha....

rikaval jeden nas znamy se tremi dcerami. Tak jsem ho k nasi nezmerne radosti napodobili a jsme vdecni, ze mame take tri dcery.Blbych reci jsme si uzili dost.

Oni ty blbe kecy se daji napasovat na vse, nejvic myslim trpi maminky dvojcat, nerku-li pak trojcat.

 Mili+5 


Na pohlaví samozřejmě záleží 

(5.10.2009 10:29:14)
Pokud už máte dva nebo tři od jednoho druhu:-), tak na pohlaví záleží, přesněji někomu třeba ne, ale já se přiznám, že mě záleželo a myslím, že zdaleka nejsem sama, jen to málokdo přizná. Kdyby bylo mé 4. dítě zase chlapeček, určitě bych se do něj zamilovala a hodila to za hlavu, ale byla to holčička a já vím, že to pro mě byl nepopsatelný zážitek po 3 klucích, silnější než kdyby byla chlapeček. Neupřednostňuji holčičky, myslím, že v opačné situaci 3 holčičky a kluk by to bylo stejné. 5. dítě byl zase chlapeček a jak říkám, miluji ho, nevyměnila bych ho, ale musela jsem se srovnat s tím, že někdy člověk prostě nemůže mít všechno, bohužel v té době už jsem neměla ani tu holčičku.:-(
 Stani,3 deti 
  • 

Re: Na pohlaví samozřejmě záleží 

(5.10.2009 10:40:15)
Já to cítím stejně jako ty Mili. Měli jsme 2 krásné syny a já tak strašně toužila po dceři,že jsem nakonec otěhotněla i potřetí a jsem dokonale šťastná. Máme opravdu holčičku a já mám pocit naplnění. I když kluka bych milovala samozřejmě taky.A co mi k tomu vykládalo okolí mi bylo celkem jedno.
 Insula 


Re: Na pohlaví samozřejmě záleží 

(5.10.2009 10:50:42)
Tak asi podvědomě chtějí mít lidi oboje pohlaví. Mě to právě u druhého bylo jedno, když to po testech vypadalo, že bude postižené.
Jinak myslím, že chápu, když má někdo tři kluky/holky, že by chtěl to opačné pohlaví. ~;)
 Markéta, kluci 7 a 1 
  • 

Re: Na pohlaví samozřejmě záleží 

(5.10.2009 11:23:28)
No vida, my máme dva kluky, podruhé jsem fakt hodně toužila po holčičce a teď bych moc ráda měla ještě třetí dítě, úplně jedno jakého pohlaví. Bohužel jsem v této touze osamocená, takže zůstaneme u dvou chlapečků.
 Magda & 2 
  • 

Re: Na pohlaví samozřejmě záleží 

(5.10.2009 14:26:14)
Milli, souhlasim s tebou, ze na pohlavi zalezi, ale ne ve smyslu, jestli jedno pohlavi je lepsi nez druhe, ale ve smyslu variability a nasledneho sdileni genderove identity v rodine: otec-syn, matka-dcera. Nemusi vsak byt pravidlem, ze otec vzdy touzi po synovi, napr. muj manzel touzil vzdy po dceri a argumentoval tim, ze ho vychovavala jenom matka a tudiz nepochytil takove ty typicke chlapske vlastnosti (ale nejenom to, neni napr.moc zrucny, protoze nikdy nevidel chlapa v domacnosti s vrtackou v ruce, zato rozezna asi 3 typy babovek...atd). Taky chtel holcicku proto, aby se s nim mohl mazlit, kluci mezi sebou se pry nemazli...:-( Nicmene mame ted parecek a ja ve skrytu duse doufam ve 3.miminko, protoze bychom se chteli rozmnozit, nejenom duplikovat...:-) Co se tyka pohlavi, manzel by chtel zase holcicku, mne je to opet jedno, mozna spise kluka, ale to jenom kvuli tomu, aby nase prani byla v rovnovaze :-).... Co chci ale rict, kdyz se narodil prvni kluk, pohlavi jsem vubec neresila a nevedela ho dopredu, nezamyslela jsem se nad tim, jestli (a jaky) je rozdil mezi vychovou syna nebo dcery. A kdyz se potom narodila dcera (pohlavi jsme si nechali rict ve 30tt), tak mnou projel neuveritelny proud poznani, ktere jsem se synem nezazila: v jejim zrozeni se zopakoval cely muj dosavadni zensky zivot, prvni platonicke lasky, menstruace, sexualni zkusenosti, hledani sve zenske role, zkouseni jak efektivne (a jestli vubec) fungujou tzv.zenske zbrane....atd. Je to toho hodne, ale jsem si jista, ze matka ma proste jiny vztah ke sve dceri nez k synovi. Znova opakuju, ze nejde o kvalitu vztahu "ktere pohlavi je lepsi", ale o sdileni genderovych roli....TAkze v tomhle smyslu na pohlavi proste zalezi a ja se neostycham si to priznat...
 Mili+5 


Re: Na pohlaví samozřejmě záleží 

(5.10.2009 15:08:59)
Magdo, přesně tak jsem to myslela a můj muž je teda spíš chlapský tip, ale jedno z velkých překvapení po narození holčičky pro mě bylo, jak přirozeně jiný byl od začátku jeho vztah k dceři, úplně ho ta holčička zjemnila, v její přítomnosti roztával mnohem víc než u kluků.
 Magda & 2 
  • 

Re: Na pohlaví samozřejmě záleží 

(5.10.2009 18:36:26)
Milli, hlavne bych ti chtela rict, ze obdivuji, jak hezky vzpominas na svoji holcicku a jak jsi pri tom statecna. Znam tvuj pribeh a myslim si, ze hloubku tveho prozitku nikdy nedokazu pochopit, aniz bych to sama neprozila...Nicmene diky za sdileni nazoru. Ja jsem kdysi pracovala jako au-pair v Anglii a Francii a obe rodiny mely shodou okolnosti pouze kluky. A s matkou z franc.rodiny jsem si vytvorila velmi silne citove pouto, sama me oznacila za "jako" svoji dceru a kdyz se podruhe vdavala ve svych 50ti letech, tak me pozvala za svedkyni, coz byla pro me obrovska cest...I matka z anglicke rodiny si se mnou casto davala caj (s mlikem) a susenky a mluvila o zenskych vecech jako je menopauza, o manzelstvi...atd, bylo videt, ze ji zensky element v rodine proste chybi. Presto obe matky milovaly svoje syny a vychovali z nich uspesne mlade muze, na ktere muzou byt pysne....Kdyz jsem cekala na narozeni svych deti, snazila jsem se zamerne neprojektovat svoje genderove predstavy o jejich vychove, proste jsem si rikala, ze to jsou maly mimina a ze v ranem veku to je fakt asi jedno, jestli holka nebo kluk. Presto uprimne muzu rict, ze k synovi jsem pristupovala tzv. s "cistym stitem", kdezto ocekavani dcery bylo pro me spise "vyzvou", protoze bohuzel nemam moc dobry vztah s vlastni matkou....Takze i kdyz mam pocit, ze dceri intuitivne vice rozumim, tak zaroven mnohem casteji reflektuji svuj vztah k ni, abych se vyhnula pripadnym prikorim a nedorozumnenim, ktere jsem zazila s vlastni mamou....:-(
 DENISA 
  • 

Re: Na pohlaví samozřejmě záleží 

(5.10.2009 15:27:56)
Magdo, napsala jsi to krasne. Je to samozrejme podruzna vec, daleko dulezitejsi je mit deti zdrave, ale je to tak jak pises. Mame v sobe nekde zakodovane, ze matky chteji predavat sve zkusenosti dceram a otcove synum. Je dokazano, ze matky, ktere maji doma nekolik synu, maji pocity ochuzeni a nenaplnenosti (to sasme plati otec/syn). Znam jednu starsi pani, ktera svuj udel popisuje tak, ze neni nic jineho nez velkovyvarovna a pracka, kdyz se jeji "milacci" vrati z VS a pojidaji jidlo po kilech. Na nakupy jezdi s karkou, brambory kupuje na pytle a veprove rovnou v pulkach, hosici maji pres 2 m a manzel taky, takze neco sporadaji. Pak jdou sportovat a do hospody , takze je ani nevidi a svoje nadeje, ze jednou privedou domu nejakou milou partnerku, s kterou by si treba mohla popovidat, uz taky vzdala. Citi se sama a jako sluzka, cimz vubec nechci rict, ze ma kluky spatne vychovane, naopak, jsou fajn, ale taci proste vetsinou byvaji.
 ChristianaC 


Re: Na pohlaví samozřejmě záleží 

(5.10.2009 17:07:26)
Magdo, napsala jsi to výstižně. Já odjakživa chtěla kluka, ne páreček, ale kluka. Když nad tím dnes přemýšlím, bála jsem se toho, že si vzpomenu na všechny svoje dětský a puberťácký holčičí věci. Já svoji roli nikdy nechtěla sdílet. Odjakživa jsem se v ní neuměla pohybovat. Byla jsem takový nedívčí slon a vadilo mi to. Ne to, že jsem holka, ale že jsem holka k ničemu. Dnes už to cítím jinak.
 Liduš 
  • 

Re: Na pohlaví samozřejmě záleží 

(4.6.2010 10:37:19)
Myslím, že jste v trochu jiné situaci.Bolavější-tady nejde už jen o řeči,postoj společnosti a jak se s tím člověk porovná. Také mi zemřelo dítě-kluk a narození třetí holky bylo pro mě velmi bolestné, tak moc jsem chtěla chlapečka. Moc mi schází a stýská se mi po něm. Jako bych chtěla náhradníka, i když to není jenom v tom. Neumím to vysvětlit. Bolí to. Jako bych přišla o kus sama sebe. Když přidu o končetinu, také mi už nenaroste nová. Každé z mých dětí je úplně jiné, takže by stejně to nebyl 100% náhradník. Ale byl by to alespoň kluk, protože o toho jsme přišli.
 Katla 


Byl jeden král,  

(5.10.2009 10:53:37)
a ten měl dři dcery ......nebo tři syny. Tak to přece vždycky bývá - pohádkově královská kombinace:-)).

 Ecim 


Holčička 

(5.10.2009 10:57:29)
Mám 2 chlapečky. Když jsme je čekali, nikdy jsme si nenechali říci pohlaví, abychom byli překvapení. Při prvním těhotenství jsem byla přesvědčená, že čekám holčičku, a tak jsem se na porodním sále velmi divila. U druhého děťátka jsem hádala pro změnu chlapečka a trefila jsem se.
Vždycky jsem byla přesvědčená o tom, že bych byla lepší maminka pro holčičky, když vidím, jak úžasní jsou chlapečci, tak si říkám, že je to fakt jedno!
Je ale pravda, že ženský a mužský element je nenahraditelný. Moc si přejeme ještě třetí děťátko - holčičku, ale pokud to bude chlapeček, tak rozhodně nebudeme zklamaní. Je nám zatraceně jasné, že nemůžeme mít vždycky úplně všechno, co si přejeme. Dětičky jsou bezva!
 Dáša 2 kluci+ holčička 


Re: Holčička 

(5.10.2009 11:08:13)
Máme dva velké kluky a pětiletou holčičku a ta je z nich nejklukovatější:) To že je to holčička považuju za neuvěřitelnou náhodu,vůbec jsme nepřepokládala, že by to mohla být holka, manžel je ze čtyř bratrů a ti mají pouze kluky, v naší rodině se taky rodí většinou jen kluci.
 Ecim 


Holčičky mi připadají nějaké "neskutečné" 

(5.10.2009 11:10:54)
Když vidím malé holčičky - připadají mi takové "neskutečné". Moc si přeji holčičku, ale na druhou stranu si to tak nějak "nedovedu představit". Moje maminka to měla naopak. Když jsem se narodila já, nedokázala si představit, že bude mít ještě chlapečka.
 Ecim 


Re: Holčička 

(5.10.2009 11:55:38)
Už na porodní sál mi chodily dotazy, kdy bude třetí dítě - holčička. Musím říci, že mě takovýto dotaz vždycky udělá radost.
Když jsem manželovi pár minut po porodu řekla, že na tom třetím dítěti TRVÁM, tak lehce pobledl a řekl. "No tak jo. Ale trochu si počkáme." Občas na mě chodí takové rozpoložení, že bych to třetí děťátko brala hned. (Dětem je 2,5 roku a 4 měsíce. Jsem zvědavá, co budu tvrdit za pár měsíců.)
 Markéta, kluci 7 a 1 
  • 

Re: Holčička 

(5.10.2009 12:52:09)
Já jsem si asi tak dva měsíce po těžkém porodu říkala "ještě, že to bylo naposledy" a teď je mi líto, že už další miminko nebude.
 kattynka a 2 čertici 


Re: Holčička 

(5.10.2009 14:34:13)
taky bych šla do 3., ale později zatím mám kluky 2,5 a 10 měs., ale už teď jsou skvělá parta, jeden bez druhého ani ránu, vystačí si vyhrají a jsou fakt úžasní a proto mám z třetího strach, že už tam bude navíc a do toho ještě holka, tak nevím ~j~, takže uvidíme, ale u druhého jsem si asi víc přála holku, u třetího zas počítám, že see vyplní předpověď mého pana doktora ve Františkoových lázní, který mě s mojí diagnozoou uklidňoval, že budu mít 3 kluky jak buky ~z~ takže zatím měl pan primář Albl fakt pravdu.~t~
 Hanka+ 4 berušky 


Re: Holčička 

(5.10.2009 12:01:50)
TAky jsem to zažila. Měli jsme dvě dcery a čekali jsme třetí, tak všichni pořád řešili aby to byl kluk. Nám to bylo uplně jedno, já spíš chtěla zase holčičku že už jsem na ně zvyklá ~t~. No a nakonec to byly holky dvě. No to jste měli slyšet ty řeči. Já vás lituju a chudák tatínek atd. Prostě to mrzí. Manžel nikdy neprojevil zájem že by si přál syna. Prostě jsme chtěli dítě!!! Občas někdo prohodí že nám to výjde příště~q~ Mám kamarádku tak té je mi trošku líto hrozně si přála holčičku a má 4 kluky. Ale nikdy bych ji nic takového neřekla že je chudák~a~. Mrzí mě že lidi nevidí že máme 4 krásné zdravé dcery!! Jsou to hlupáci ~j~~y~~;)
 Ecim 


Re: Holčička 

(5.10.2009 13:57:05)
Máš pravdu, Hanko. Něco takového můžou říct jen hlupáci.
 helena + veverčátka 


Re: Holčička 

(5.10.2009 13:12:20)
Také mám dva starší bratry a náš táta říkal, že se mnou bylo nejvíce starostí~t~, ale na druhou stranu, nejmladší brácha (ano, čtvrté dítě) je takový "holčičí". Takže našim se 4 děti rozhodně vyplatili a dostáli všem klišé, tj. holčička, hodné dítě i rabiát, ale myslím, že hlavní bylo, že nás chtěli mít a měli nás rádi a z takových blbých keců si nic moc nikdy nedělali. Zvlášť když se měl narodit nejmladší bratr, dostalo se jim jistě nepočítaně komentářů a "keců okolo", dokonce si pamatuji, že se i nás dětí jednou plala jakási sousedka, jestli to maminka s tím dalším těhotenstvím myslí vážně!!!~o~ Dnes je bratr na VŠ a dělá rodičům myslím jen radost.
Dodnes i ve své rodině čerpám z toho, jaká pohoda byla u nás doma, když jsme byli ještě děti a to je myslím to nejdůležitější. Ne to, kdo má jaké děti a kolik jich má.~;)
 Ecim 


Re: Holčička 

(5.10.2009 14:01:33)
Lidé, kteří dokáží dobře vychovat 4 děti, si zaslouží obdiv a ne klepání na čelo a poslouchat hloupé řeči.
Když se mé tetě po letech ke 2 chlapcům narodila ještě holčička, to bylo také keců! Třeba: "To je omyl" a tak. Přijde mi nechutné rozebírat, jestli bylo dítě plánované nebo ne.
Vím, jak jsem jako dítě byla velmi stresovaná z toho, když někdo říkal: "Ach jo, oni budou mít další dítě", apod. Bylo mi toho dítěte líto, ¨přišlo mi, že ho ti příbuzní nechtějí a nebudou ho mít rádi. Od nás z rodiny jsem byla odjakživa zvyklá na to, že děti jsou chtěné a milované a každý se na ně těší - bez ohledu na jejich pohlaví.
 Ecim 


Re: Holčička 

(5.10.2009 14:05:44)
A moje sestřenice dodnes miluje vyprávění o tom, jak jsme si ji všichni moc přáli a stáli o ni a z řečí okolí si nic nedělali.
 Egie 


Je smutné, jak jsou ti lidé hloupí! A co zdraví - to nic neznamená? 

(5.10.2009 13:03:35)
Já ty lidi fakt nechápu. Ve třech letech dcery se nám narodilo druhé dítě - syn. Všichni nás chválili, že se nám povedl páreček. Ale vždyť my jsme si jen z lásky pořídili další dítě, ne syna! Dokonce jsme byli docela rozčarovaní, protože jsme se těšili na holčičku. Ale to nikomu člověk nevysvětlí! Našli se i tací (v rodině i v bydlišti - na vesnici), kteří nám kombinaci holka-kluk (pro nás to jsou hlavně dvě zdravé děti!!!) vyloženě nepřáli a byli na nás kvůli tomu zlí. Jak jsou ti lidé hloupí! Fakt jsou mi k smíchu.
A teď čekáme třetí dítě. Rodina ani okolí to zase nemůže pochopit. Na co třetí dítě, když už máme všechno!!! No přece proto, že se máme rádi a chceme další děťátko.
Jo a ještě jedna poznámka. Jedni tady (ve vesnici) taky mají holčičku a chlapečka. Nikdo jim to ale nezávidí. Chlapeček se narodil nečekaně s Downovým syndromem. Tenkrát lidem (konečně aspoň na chvilku) došlo, že jsou i důležitější věci v životě, než to, jestli mám holku a kluka nebo samé ženské (či mužské).
 Ecim 


Re: Je smutné, jak jsou ti lidé hloupí! A co zdraví - to nic neznamená? 

(5.10.2009 14:16:03)
Znamená. Zdraví je ze všeho nejdůležitější.
 DENISA 
  • 

Re: Je smutné, jak jsou ti lidé hloupí! A co zdraví - to nic neznamená? 

(5.10.2009 16:20:08)
Promin, ale naprosto si protirecis. Ujistujes, ze vam pohlavi bylo uplne jedno, ale pises, ze jste byli docela rozcarovani z kluka.
 Egie 


Re: Je smutné, jak jsou ti lidé hloupí! A co zdraví - to nic neznamená? 

(6.10.2009 12:28:41)
Já se nechci hádat. Prostě píšu svůj názor a své tehdejší pocity. Rozčarovaní z kluka jsme byli, ale důvodem bylo, že se budeme sžívat s malým človíčkem jiného pohlaví, než bylo první dítě. Žili jsme tři roky s malou holčičkou, byli jsme na děvčátko zvyklí, naše první zkušenosti s miminkem a péčí o něj byly s holčičkou. Péče o chlapečka je trochu jiná (rozuměj hygiena). Trvalo mi chvilku, než jsme si na sebe zvykli.
A za druhé - protože na nás okolí tlačilo, aby se nám narodil kluk (jako bychom to mohli ovlivnit!), tak jsem si tím víc myslela na miminko jako na holčičku, aby se necítila "nechtěná" (ani u jednoho dítka jsme dopředu nechtěli znát pohlaví). To ale neznamená, že jsem kluka v žádném případě nechtěla. Bylo nám to prostě úplně jedno.
 Barča, M 07 a E 10 


úžasný článek :) 

(5.10.2009 13:07:57)
První se nám narodil chlapeček moc sem si přála kluka, bude mít postavu po manželovi 2 metry a 100 kilo a jak to vím, máme to tak s manželem oba maldší děti postavy po maminkách a starší po tatkách :) Moooc bych si přála ještě holčičku ne proto, aby jsme měli páreček, ale aby se v dospělosti ke mě mohla vracet, tak jako já ke své mamce. Ale když to bude kluk, taky dobře Matoušek bude mít partáka. Jediné na čem doopravdy záleží- což už tu bylo psáno mockrát- je , aby bylo dítko zdravé, pak je jedno co je nebo není mezi nožičkama.

 cateli 


A co chce maminka? 

(5.10.2009 13:34:07)
A už se někdo zeptal, co vlastně chce maminka? Ano, hlavně aby bylo mimčo v pořádku a zdravé, ale když dostane na výběr mezi 3 kluky a 3 holčičkami, co si asi vybere :-))
 mary 
  • 

Re: A co chce maminka? 

(5.10.2009 21:29:31)
Já 4 kluky. Nebo pět.
 cateli 


Re: A co chce maminka? 

(6.10.2009 13:34:18)
Přiznám se, že já víc toužila po holčičce, která se bude k mamince vždycky vracet. I když to tak vždy samozřejmě být nemusí. Mám ji a jsem štastná. Teď jsem těhu a vím, že budeme mít chlapečka. Pro manžela to bude překvápko a bude nadšený. To vím. Ale kdyby to zas měla být holčička, tak bychom byli také rádi. Po třech potratech si člověk miminka dokáže vážit.
 Terka79 


V tom to není 

(5.10.2009 13:34:17)
Myslím, že Vás tato otázka trápí zbytečně. Nemyslíte, že kdybyste měla 2 syny, že by se Vás okolí ptalo, jestli to bude konečně holka? Já myslím, že ano, neboť každý automaticky předpokládá, že je nejlepší mít od každého pohlaví alespoň jednoho. Zvlášť pokud už jste čekala třetí. A to, že chlap chce mít kluka, na tom není nic divného, prostě partnera pro lumpačiny. Ženy chtějí většinou zase spíš holčičky, důvěrkyně, kamarádky, slaďoučké panenky. Už jsem se mnohokrát setkala s reakcí nastávající maminky, čekající druhého kluka v podobě povzdechu, že je to zase kluk, a že tedy autíčka už mají.... Naopak většinou maminkám až tolik nevadí druhá princezna. Takže nemají chlapi právo na to toužit po synovi? Je to naprosto přirozené a určitě v tom není nic negativního vůči ženám.
 Ecim 


Re: V tom to není 

(5.10.2009 14:29:23)
Znám ale i rodiny, kde maminka vyloženě toužila po synovi a otec vyloženě po dceři. Výsledek byl ten, že měli 3 - 4 děti toho pohlaví, které méně preferovali.
Proto se bojím si až příliš moc přát holčičku. Když jsem byla podruhé těhotná, tak jsem říkala, že kdybych si měla vybrat, jestli chci 3 kluky nebo jen 1 chlapečka a 1 holčičku, vyberu si první možnost. Takže jestli se mi někdy narodí třetí kluk, budu se na porodním sále mlátit smíchy snad ještě víc, než tomu bylo po narození prvního syna, o kterém jsem byla přesvědčená, že bude holčička. Ať žije mateřská intuice, ha ha.
 Ines 
  • 

Taky reakce 

(5.10.2009 13:43:55)
Já už to sem kdysi psala, tchán na informaci, že čekáme třetí dítě, reagoval spontánním výkřikem: „No, co jste dělali!“
 Gabča 
  • 

Re: Taky reakce 

(5.10.2009 13:50:26)
A co vy na to :-D ?
 Ines 
  • 

Re: Taky reakce 

(5.10.2009 19:44:30)
Všichni přítomní se začali hurónsky smát...
 kattynka a 2 čertici 


Re: Taky reakce 

(5.10.2009 16:43:41)
no naše babi našim natvrdo řekla: a kdo vás všechny uživí, už jen když čekali 2. dítě - bráchu. No a mně, když jsem jí řekla, že čekám 2. kluka řekla, no tak to se pos...š ~n~, já i máma v šoku navíc horomonama poblouzněné ~f~. Ale prostě to tak je, někdo tu pusu neumí držet. nemyslím, že mít víc než 2 děti je nenormální, preferuji to víc než mít jedináčka ~p~, ale jen z mého pohledu, jinak říkám, je to každého věc,kolik má dětí, jak po dlouho po sobě a tak.~y~
 Polarka 
  • 

Jmena 

(5.10.2009 14:06:55)
Uplne mimo tema - prijemne me prekvapilo, ze autorovi dcery maji presne ty tri jmena, ktere bych svym trema dceram dala ja...no, mozna ne v tom poradi! :-)
Ja mam zatim jednoho kluka, takze....
 Dany, 2děti 
  • 

páreček 

(5.10.2009 14:28:33)
Jako druhé dítě jsem si prála opět holčičku, tentokrát hnědookou. Mám modrookého kluka.
Zase neustále slyším - ááá, páreček! Případně poznámku o šikovnosti!!!!!!!!
Někdy to je skoro nechutné a přiznám se, že jsem z toho stejně na mrtvici jako když někdo komentuje stejnopohlavnost sourozenců. Že je zakořeněno ve velké části společnosti, že ten syn je to pravé, je fakt.
 Ecim 


Re: páreček 

(5.10.2009 14:31:40)
Když jsem byla poprvé těhotná, myslela jsem si, že v dubnu porodím v Podolí holčičku. Výsledek byl ten, že jsem v březnu porodila na Bulovce kluka :-)
 kattynka a 2 čertici 


Re: páreček 

(5.10.2009 14:37:05)
chceš-li rozesmát Boha, řekni mu své plány, takže já už radši nic neplánuju a nechávám osudu ~m~
 Ecim 


Re: páreček 

(5.10.2009 15:59:50)
Nejsem věřící, ale tohle už mě taky mockrát napadlo :-):-)
 Venice+3 


Ha ha ha 

(5.10.2009 14:46:12)
...některým poznámkám okolí na pohlaví našich dětí se dá i zasmát. (Do třetice kluk jak buk) Ale za naprostou katastrofu považuju větu: NO VIDÍŠ, TAK TEĎ UŽ TI SNAD DÁ STAREJ POKOJ!!~q~

Z toho bych blila :-©
 Ecim 


Re: Ha ha ha 

(5.10.2009 15:58:23)
Já taky. :-©:-©
 Kukajs (Mája+Jožka+Tom) 


Proč chci raději holky? 

(5.10.2009 14:37:39)
Mám dvě a čekám třetí mimi, doufám že to bude zase holčička, a proč?? Protože miluju když si moje dcera oblékne zástěrku a jde mi rozklepávat vejce do bábovky, dojímá mě když si přinese svojí dětskou žehličku do obýváku kde žehlím prádlo a hodlá mi "pomáhat", rozhazuje se mnou prádlo do barevných hromádek před vložením do pračky a šmrdlá svým hadříčkem svoji dětskou "kušinku", protože panenky při jídle nadrobily :o) Všechno tohle a mnohem víc jsou důvody, proč chci holky. Sounáležitost. Manžel je víkendový, na děti nemá přes týden čas, takže syn by vlastně ani neměl od koho odkoukat, že se ženy pouští do dveří, nosí se jim kytky, jak se správně řeže dříví a hraje fotbal. Takže doufám, že třetí bude zase ženská.
 Magda & 2 
  • 

Re: Proč chci raději holky? 

(5.10.2009 14:47:36)
Kukajs, oni maly chlapeckove taky radi pomahaji maminkam s domacimi pracemi, alespon ten muj to dodnes (4roky) rad dela (obalovani rizku, veseni pradla...atd). Tady jde spis o to, aby mu tohle nadseni vydrzelo i do budoucna. Myslim si, ze holky jsou prave AUTOMATICKY vedene k tomu, ze budou umet varit a starat se o domacnost, ale v podzdejsim veku se tohle od kluku bohuzel uz tolik neocekava....Ja presto doufam, ze ze sveho syna vychovam samostatnou jednotku i co se samoobsluhy tyce....:-)
 Venice+3 


Re: Proč chci raději holky? 

(5.10.2009 14:52:02)
Rozumím ti, ale sama bych to nechtěla. Jsme rádi, že už odmala budou děti vnímat rozdíly mezi klučičí a dívčí náturou, jejich dětský svět tím bude o moc pestřejší. Přičuchnou ke všem možným zálibám.
 MartinaNov (dva rošťáci 


chápu a rozumím 

(5.10.2009 15:38:43)
my máme dva kluky (druhý teprve 11 měsíců) a všichni mají povinnosti mi sdělit svůj názor, že napotřetí se to určitě povede (holčička). Nezastírám, že jsem původně chtěla páreček, ale druhého chlapečka bych za nic nevyměnila.

Ale taky mě žere ta potřeba každého cizího, aby vyhodnotil situaci a "poradil"...

já si zase říkám, že ještě před pár desítkami let bych byla velmi vážená, jakožto žena, která rodí syny... ~t~
 kattynka a 2 čertici 


Re: chápu a rozumím 

(5.10.2009 16:33:29)
přesně to říkám i já ve středověku by mě nosili na rukou ~t~~R^
 Ecim 


Re: chápu a rozumím 

(5.10.2009 18:08:01)
Kattynko a Martino,

v Číně bychom také byly velmi ceněné. Četla jsem kdysi knihy od Pearl Buckové, kde se neustále rozebíralo, jak "dobré" manželky "umí" rodit syny a "špatné" manželky "umí" rodit jenom dcery. :-)
 Lenka, 3 dcery do šesti let 
  • 

to samé 

(5.10.2009 16:22:36)
Také mám tří dcery a přesně vím, o čem mluvíte. Pohlaví třetího miminka jsem chtěla vědět už na ultrazvuku a všechny jsem na holčíčku už připravila předem, aby pak nebyl nikdo "zklamaný" po porodu. Ale jsem za holčičky moc ráda, jsou klidné, hodné a citlivé. Na druhou stranu musím přiznat, že bych manželovi nejakou tu posilu doma přála, do čtvrtého miminka nepůjdeme a stejně by to zase byla holčička. :-)
 Bludička dcera 6l, syn 4r, dcera 1,5 + břicho 21tt 
  • 

kombinace obou pohlaví nepomůže :-) 

(5.10.2009 17:00:52)
A co byste říkal nejčastější otázce kterou jsme slýchali při těhotenství a po porodu třetího dítka:
"A na co proboha třetí dítě, když už máte páreček!!!"
Co slýcháme teď, radši ani nebudu psát :-)))
 Lenka, 3 dcery do šesti let 
  • 

Re: kombinace obou pohlaví nepomůže :-) 

(5.10.2009 18:35:40)
:-)) no vidím, že si člověk nevybere, ani kdyby mohl. Opravdu vás obdivuji, měla jsem děti po roce a půl, ale teď už si fakt užívám, že je nejmladší dva a půl, slušně se vyspím a kde kdo pohlídá. Nejvíc bych se bála zimy, kdy děti marodí a jsou mrzuté a špatně se spí.
 Ines 
  • 

Re: kombinace obou pohlaví nepomůže :-) 

(5.10.2009 19:56:40)
Ehm, páreček je zdrobněle jistá uzenina! Jako zdrobnělinu slova pár ji mám až jako druhou volbu. Takže mně vždycky napadlo, že máme páreček=uzeninu a pak až, že mluví o našich dětech.
Podobně nesnáším pojem "pochovat" dítě, pro mně je pochovat do hrobu, malé dítě na rukách se "pěstuje" nebo třeba nosí.
 Maia 
  • 

Re: kombinace obou pohlaví nepomůže :-) 

(5.10.2009 21:32:27)
Pěstuje ??? To si myslim o mrkvi, ja dite klidne pochovam v naruci, ale pestuji pouze rostliny :-)
 Radka + 2 
  • 

Re: kombinace obou pohlaví nepomůže :-) 

(5.10.2009 21:36:11)
Máš pravdu. Náš "páreček" mě mírně frustruje, já párky nerada :)

Pro změnu pěstovat dítě na ruce by mě vědlo k okukování, zda mu už z uší nerostou brambory. "Pochovat" mě nevytáčí.

Jo a v těhotenství mě dost vytáčela věta, že mám jediný plodný den v roce. Ale zato můžou hormony. Naštěstí se první mimčo narodilo o 14 dní dříve, druhé o 19 dní později (neřešte to) a tak to není tak výrazné :))

 Ecim 


Re: kombinace obou pohlaví nepomůže :-) 

(5.10.2009 21:42:05)
Radko,
asi jsem nějaká nechápavá, ale proč Ti lidé říkali, že máš jediný plodný den v roce?
 Radka + 2 
  • 

Re: kombinace obou pohlaví nepomůže :-) 

(5.10.2009 22:01:37)
Protože jsem měla stejný termín porodu. Jen se jedno dítě narodilo dřív a druhé bylo o 19 dní přenošené, tak to skončilo.
Ale doopravdy to na ty moje hormony strašně působilo, teď to nechápu, že jsem mohla být tak vytočená :)
 Ecim 


Re: kombinace obou pohlaví nepomůže :-) 

(5.10.2009 22:45:01)
Aha!
S těmi hormony to naprosto chápu, když si vzpomenu, co všechno v těhotenství dokázalo vytočit mě...
 Ereni 


Čekání na holčičku 

(5.10.2009 18:17:53)
Měla jsem dva kluky jako buky, bříško a říkala jsem, že mi je jedno, jestli se narodí chlapeček nebo holčička, hlavně, aby bylo mimi zdravé.... mám holčičku a jsem šťastná, holčičky jsou úžasné - takže zakladateli - gratuluji -
 Tenna /2 


Rozumný tatínek 

(5.10.2009 18:34:32)
Roberte, blahopřeji vám ke zdravým dětem a vašim holčičkám zase k rozumnému milujícímu tatínkovi! Já jako dítě takové štěstí neměla, můj otec, ač jinak velmi inteligentní člověk, měl s postojem ke mně jako k dceři problém - oblékal mne např. do fotbalistického dresu, nesměla jsem nosit šaty, jen kalhoty, nesměla jsem mít náušnice, snažil se mne přimět k různým sportům ... a já jsem paradoxně zrovna velmi "ženský" typ, nesportovní ... Naštěstí se po letech dočkal syna a "uklidnil se", ale jeho postoje mne poznamenaly a poznamenaly i můj vztah k bratrovi. Takže vím z vlastní zkušenosti, že touha po dítěti určitého pohlaví a neschopnost přijmout realitu může být velmi silná. Z toho možná poznámky všech těch "chytrolínů" pramení.
 dajmab 


My máme hned 4 :-) 

(5.10.2009 19:35:07)
Milý autore, nečetla jsem všechny příspěvky, tak se omlouvám za případné omílání toho samého, ale nedá mi to vám napsat, jak moc mi mluvíte z duše! My s manželem máme ty holčičky hned 4. Prostě proto, že jsme chtěli 4 děti, opravdu nám to bylo a je dodnes jedno, a zkušenosti s reakcemi okolí mám prakticky jen ty nejhorší. Mám ze sebe dobrý pocit, že jsem ustála především reakci jedné baby, která řekla po zjištění pohlaví poslední dcerky: Ale no jo, no halt že je to aspoň zdravý...Opravdu jsem jí neutloukla její holí a jsem na to dodnes pyšná, neb sebeovládání není zrovna moje silná stránka. Přeji vám mnoho hezkých zážitků s dětmi.
 yarooschka 


CO??? 

(5.10.2009 19:56:08)
Nazvat dítě "věcí", to může snad jen magor....~a~
 Jana038 


Taky máme 3 holky :o) 

(5.10.2009 20:53:15)
A taky jsme slýchali při očekávání té třetí věty typu "Tak ať vám vyjde ten chlapeček" apod. Manžel si přál chlapečka 3x, ani jednou se nedočkal a nejspíš nedočká, při třech dětech už zůstaneme. Leda by si počkal na vnoučata. Tam jistou šanci mít bude...

Chlapečka asi chtěl proto, aby ho mohl učit takové ty spíš chlapské dovednosti, jako třeba zmiňovaný fotbal, nebo práci v dílně.

Ale i to se mu zčásti splnilo, naše prostřední s ním moc ráda natírá, spravuje, šroubuje atd. atd. a věřím, že i ten fotbal by si zahrála.

A já se přiznám, že jsem šťastná za 3 holčičky, ale za kluky bych byla jistě taky. To, že jsou děti zdravé je nejdůležitější a pohlaví je až to poslední. I když k těm panenkám a dlouhým vláskům mám tak nějak blíž, než k autíčkům, vojáčkům, flintám...
 Ecim 


Re: Taky máme 3 holky :o) 

(5.10.2009 21:39:58)
Také mám blíž k holčičím věcem. Ale s nadšením jsem pronikla i do "chlapečkovského" světa. Poprvé v životě se učím značky aut a dělám pokroky! Už je umím skoro tak pěkně jako můj starší synáček :-).
 Petula 
  • 

Re: Taky máme 3 holky :o) 

(5.10.2009 22:31:06)
Je. Ja mam po dcerce chlapecka a musim s nim sdilet jeho nadseni a chovat se jako chlap, kdyz manzel je v praci:-) Spolu "jako" pilujeme, tukame, malujeme traktory:-))
 Ecim 


Re: Taky máme 3 holky :o) 

(5.10.2009 22:48:52)
Také rádi malujeme všechny možné dopravní prostředky. Poprvé v životě řeším rozdíl mezi bagrem a buldozerem. Takže když někdo tvrdí, že na mateřské se intelektuálně stagnuje, tak mám protiargument :-)
 Simča 
  • 

Re: Taky máme 3 holky :o) 

(6.10.2009 14:43:55)
Mám to stejně, taky tak nějak tomu "klučičímu" světu nerozumím a po pravdě řečeno,když si mám hrát se synovcem ty vyloženě klučičí hry, tak mě ani moc nebaví.
 KKarolina 


Pareček- a přeci bych si dala ještě holčičku 

(5.10.2009 22:10:44)
Když jsem čekala dcerku,bylo mi to celkem jedno a byla jsem štastna,u druheho dětatka jsem si přala mít syna-a když mi pan doktor řekl na ultrazvuku,že tam je pindourek-brečela jsem štěstím.Můj muž,chtěl kupodivu same holky a říkal,že si jednou ještě tu HOLČIČKU sladounkou udělame.Takže at žijou male princezničky i mala princatka...
 Ecim 


Re: Pareček- a přeci bych si dala ještě holčičku 

(5.10.2009 22:51:11)
My jsme se s manželem krásně shodli na tom, že chceme aspoň jednoho chlapečka (splnili jsme na 200%) a aspoň jednu holčičku (zatím jsme na 0%). Jak to asi dopadne?
 veronika77 


parecek 

(5.10.2009 22:32:45)
Hlavně, ať jsou děti zdravé... Nezapomenu, jak mne tchýně rozplakala - když jsem ji po ultrazvuku ve 20tt sdělovala, že po starší holčičce budeme mít kluka a s vývojovou vadou ledvin, rozplývala se, že budeme mít páreček, jak je úžasné vychovávat jinak holku a jinak kluka a já brečela, že je mi to jedno, že chci dvě zdravé děti... a u toho jsem zůstala. Naštěstí oba zdraví jsou :-)i s tou jednou ledvinou :-)))
 Klotylda 
  • 

Re: parecek 

(6.10.2009 17:33:25)
To moje tchýně, když jsem jí řekla, že po holčičce to bude kluk, tak poznamenala, že je to nepraktické do bytu...........
A že to byl vtip - tak z toho ji opravdu nelze podezírat.....
 veronika77 


Re: parecek 

(7.10.2009 11:53:54)
jojo, podobný názor má moje maminka - až po delší době uznala, že kluk je taky člověk...
 .. 


3 děti 

(5.10.2009 22:56:38)
Možná je to zvýšenou koncentrací trojdětných rodičů, ale alespoň z tohoto serveru mám pocit, že mít tři děti je skoro tak obvyklé jako mít dvě. Myslíte, že se mi to jen zdá?
Já sama mám kluka a dvojčata holčičky, je to úplně jiný pocit mít děvčátka... chtěla bych ještě jedny dvojčata, kluka a holku, aby byli aspoň dva bratři a dvě nebo tři sestry.)

 Nyota 


Re: 3 děti 

(6.10.2009 7:54:30)
Taky mívám ten pocit, že tři děti má dneska každý. Ale podle mě je to spíš dojem z tohoto serveru. Když se rozhlédnu v okolí, znám jen dvě maminky se třemi dětmi, několik se dvěma, divně se dívají dneska na ty, kdo mají jen jedno dítě (vlezlé otázky typu: A ono to podruhé nešlo? Něco je špatně?) Asi nejvíc je v mém okolí maminek se dvěma dětmi, které chtějí ještě třetí (nebo i víc). Taky jsem jedna z nich. Ale jestli se to povede, jestli od původního "plánu" nakonec neustoupíme, to je věc jiná. Ale je fakt, že moje maminka byla ze tří dětí, já jsem taky ze tří dětí a tak nějak mám pocit,že tři je to správné číslo, protože "tři tvoří kolektiv" ~g~
 Hadi a spol 


Dvojčata 

(5.10.2009 23:07:47)
Jééé vy máte dvojčata? Hmm holčičky, škoda, že se Vám nepovedl páreček a jsou jedno nebo dvojvaječný? Cooooo vy čekáte další? No tak hlavně, aby to byl kluk. Tak kluk? no to musí být taťka rád. To jste ráda, že máte kluka, že jo? No ještě, že nebyli zase dva, ale do dalšího už nepůjdete, že ne?

Miluju všechny tyhle věty :-) Z toho bych kvetla. Jo a ještě jedna hoooodně dobrá, která předčí všechny výše zmíněné - neuvažovali jste o redukci, když jste zjistili, že jsou tam ta miminka dvě?
 Ecim 


Re: Dvojčata 

(6.10.2009 10:47:28)
Tak na tu poslední větu bych stěží hledala odpověď, která by nebyla VULGÁRNÍ. ~o~~q~
 Veveruše 


Kdo má víc? 

(5.10.2009 23:27:27)
Kdo má víc? Přece naši kamarádi, kteří mají dcery čtyři:-))
 Markéta+Kiki04/04 a Niki07/08 


ano, holky jsou méněcené 

(6.10.2009 8:24:43)
Já mám podobnou zkušenost, ale bohužel v rodině :o( Mám dvě dcery a těch keců.... Když se mi narodila první dcera, tchýně mi pět hodin po porodu volala, že mi tedy gratuluju, že to je bezva ale jaký má strach o tátu (tchána), že to nemůže vydýchat, že čekal vnuka. Měla strach o jeho život - tchán je cukrovkář a trpí na vysoký tlak - údajně mu z toho šoku vyletěl cukr i tlak neuvěřitelně vysoko. Nakonec se ukázalo, že tchán byl z vnučky nadšená, ale ona to nemohla vydýchat. Dva měsíce se na ní nepřišla ani podívat - a to bydlíme v jednom baráku!!!! - protože nemohla překousnout, že to není kluk. První má být přeci kluk a pak holka. Když jsem otěhotněla podruhé, hned od začátku od ní padaly úšklebky typu - to bude určitě zase holka a podobné. Vždy, když jsem se ohradila, že i kdyby tak jako co. Tak se zarazila a hned: No to víš, že to je jedno, hlavně, aby to bylo zdravé. Toužila po klukovi - musela jsem splnit plán a mít páreček, jinak by asi její společenská situace asi hodně klesla. Ouha - zase holka. Ten škodolibý smích - jéé, zase holka... - nikdy nezapomenu! :o( Bohužel to jsou věci, co se mi hoooodně vyryli do hlavy a nikdy jí to neodpustím. Stejně jako rozdíl, který dělá mezi dětmi - její dcera (mimochodem bydlí tady taky s námi) má prvního syna - přesně tak, jak to má být! Malý je protěžovaný i na úkor mých holek, okolo něj lítá, když potřebuji pohlídat já, musí přijet moje mamka.
 Gabča 
  • 

Re: ano, holky jsou méněcené 

(6.10.2009 9:00:21)
Teda ta tvoje tchýně je teda pěkná krááva (použila bych i silnější výraz a tímto se omlouvám i všem kravám). Vždyť je to hrozné takhle protěžovat jedno pohlaví nad druhým.. nakopat do zadku málo. A co na to tvůj manžel?
 DENISA 


Re: ano, holky jsou méněcené 

(6.10.2009 9:38:00)
Ahoj, tak to je mi te teda lito, kor kdyz s nimi musite bydlet. Takovehle kreatury se fakt jen tak nevidi. Ale par takovych pripadu znam taky. Neuveritelne protezovani vnoucci od rodicu tatinka, protoze ti jsou podobni jejich rodine, kdezto ti druzi co jsou po matce, nechteji prarodice znat. Odkazane veskere dedictvi jen vnukum ze strany syna, protoze ti od dcery nejsou pokracovateli jmena. U nas to bylo tak, ze byli neuveritelne protezovani vnuci co bydleli hodne daleko, narozdil od tech, co "otravovali" kazdy vikend.
 Ecim 


Re: ano, holky jsou méněcené 

(6.10.2009 10:52:36)
Také znám z okolí případ babičky, která milovala starší vnučku, protože byla podobná jedinému synovi, a nenáviděla vnučku, protože to bylo v pořadí druhé dítě a "dobré rodiny mají jen jedno dítě" a protože byla podobná snaše. Fuj fuj fuj.
 Katka,kluci 7 a 10 
  • 

Re: ano, holky jsou méněcené 

(7.10.2009 9:51:15)
Hehe, tohle jsme zažili taky, s prababičkou, co u nás k stáru bydlela: moje matka i babička byly neustále terčem kritiky kvůli domácnosti,výchově, všemu. A její druhá dcera , co bydlela v Praze a přijela za ní 1x za rok byla prostě svatá.Oni vařili lépe, byt měli úžasný, děti dojídali všechno (na to si obzvlášť pamatuju).Prababi u nich byla všehovšudy asi 3x.
Jenže my jsme si z toho celá rodina dělali srandu, máti s oblibou říkala "copak "XY - ovi", ti kdyby měli v obýváku na zemi hov.o, tak jim ho naše babi pochválí"
 Ecim 


Re: ano, holky jsou méněcené 

(7.10.2009 10:42:21)
To mi připomnělo jednu naši známou, jejíž sestra před lety emigrovala. Ta známá žila v domácnosti se svou matkou a i když je má velmi pozitivní povahu, tak nám líčila, že to u nich doma také nebylo tak růžové. Doslova řekla: "Že já jsem se o matku celý život starala, brala matka jako samozřejmost, ale když ségra jednou za rok poslala z ciziny čočku, tak čočka byla zlatá." Někdo se umí dělat vzácný, někdo zase ne.
Jiná známá zase výrazně preferuje vnoučata od syna, který žije na druhém konci Evropy a není pro ni problém tam jet a několik týdnů jim pomáhat, ale zajet za vnoučaty od dcery, která od ní bydlí hodinu cesty, je jí zatěžko.
 Ecim 


Re: ano, holky jsou méněcené 

(6.10.2009 10:50:25)
Proboha, tohle nechápu. Copak tchyně není ženská? Je mi z toho nanic. Přeju pevné nervy.
 Margot+1 


Re: ano, holky jsou méněcené 

(6.10.2009 10:56:17)
jestli se nepletu, neomarxisti tomu říkají falešné vědomí - vykořisťovaná třída paradoxně jedná proti svým zájmům (a volí konzervativní strany udržující status quo) ~t~~t~~t~
 Ecim 


Méněcenná je tchýně, když říká takové blbosti!  

(6.10.2009 10:53:37)
Méněcenná je tchýně, když říká takové blbosti!
 Margot+1 


Autorovi 

(6.10.2009 9:25:29)
Každá druhá pohádka začíná slovy "Král měl tři dcery" (kromě těch, kde měl král tři syny :)) Patříte mezi shůry obdařené jedince a navíc máte naději, že Vás v životě čeká ještě nejedno dobrodružství, Vaše Veličenstvo... Držím palce.
 Ivča+2 děti 


Re: Autorovi 

(6.10.2009 12:08:29)
Děkuju autorovi za tento článek. Já, se dvěma holkama, jsem taky už alergická na tyhle kecy. Někteří jsou holt omezenci a mohla bych vyprávět poznámky, kterých jsme se dočkali po narození druhé dcery.
 leli 


Tři sestry 

(6.10.2009 10:43:43)
My máme taky tři holky a mně to přijde úžasná varianta. Dvě starší mají spolu super vztah, rozumí si, jasně že se mezi sebou někdy handrkují, ale většinou fungují jako tým. Jejich kamarádky k nám docházejí, pořád je nějak uhánějí, zatímco ony dvě si dost vystačí. Už se i stalo, že šly otevřít kamarádce, že půjdou ven, úplně na ni zapomněly a já je musela uhánět ať ji nenechají stát venku. Pak máme ještě jednu malinkou, starší holky ji zbožňují (zatím), je to pro ně roztomilá panenka a ty holčičí věci kolem jako šatičky, kočárky, panenky milujou. Manžel to zvládá, sám vyrůstal se sestrou a maminkou, holkám se věnuje, jeho koníček je hlavně hudba, což s holkama jde, jsou celkem hudebně nadané. Nikdy nahlas nevyslovil, že by chtěl chlapečka, i když by za něj byl určitě šťastný, stejně jako i my ostatní a popravdě ke konci těhotenství mě přepadla myšlenka, že vlastně nikdy nezažiju jaké je to mít syna a že je to škoda.
S chlapečkama je to určitě taky super, jenže ona bude super každá varianta, i když pokaždé trochu jinak a já jako nerozhodný člověk bych si stejně nedokázala vybrat, co bych chtěla.
Někdy si říkám, že i ta nejmenší by si zasloužila sourozence blíž k sobě a i tak bych jí asi přála sestřičku, jenže já jsem poznamenaná tím, že jsem měla dva bratry a sestru jsem si moc přála a a ty naše holky mi tak trochu zosobňují ten můj sen.
Tak to byla óda na stejnopohlavní sourozence, ale fakt upřímná. Náš kamarád se třemi dcerami při narození té třetí odpovídal, "no první byla prototyp a teď už jedem sériovku".
 Anadar 


Jen otázka změny 

(6.10.2009 11:18:32)
Mám dva kluky.Kolegyně tři.Když jsem se jí ptala,který měl být holčička,řekla mi ,že kterýkoli.Kdybych měla třetí dítě,určitě by se mi změna v pohlaví líbila.Jak někdo marně sní o prohánění kopačáku,mně byly upřeny růžové šatičky a Barbíny.
Stejný článek mohl být napsán o rodině s třemi kopačáky.Snad to,že mít tři děti je u nás méně obvyklé,vede k úvaze ,že při dvou dětech stejného pohlaví je to třetí(a vícté) přivedeno na svět z touhy po potomkovi opačného pohlaví.Nehledejme za tím žádný pohlavní šovinismus.
 kukumba 


na keci se s prominutím vykašlete 

(6.10.2009 11:45:31)
my máme dva kluky. Já jsem ráda, samosebou, i když si myslím, že už jsme s plozením potomků skončili definitivně, čas od času se musím zamyslet nad tím, jaké by to bylo mít dcerku. ( a to podotýkám, že jsem si vždycky přála mít radši dva syny, než dvě dcerky, nevím proč, prostě proto, asi že mě moc nebavilo a nebaví, chodit v šatech a sukních).
Ale k věci, na kecy o tom, že třetí bude třeba změna atd., bych se vykašlala, samosebou jsem se taky setkala s různými názory a to i od tchyně, která do poslední chvíle doufala, že si užije růžových šatiček:-) (ač nemožno, ultrazvuk byl jasný:-)), nenechte se otrávit, buďte rádi, za to, co máte a berte to tak, že jsou to opravdu jen takové kecy, aby řeč nestála - alespoň od těch spoluobčanů třeba na vesnici. Od bližších se tam odráží jejich přání, ale to je opravdu jen jejich problém, tak se snažte se nenechat otrávit.
PS: jedna paní v kavárně, měla syna a celé okolí si asi přálo holčičku (paní to bylo fuk), to vtipně uzavřela, že senek bude asi "homosexuální flétnista":-).
 kukumba 


Re: na keci se s prominutím vykašlete 

(6.10.2009 11:46:57)
hops ...synek
 Petul.a a Babu 


Tři sestry 

(6.10.2009 15:29:20)
Já jsem ze tří sester a neměnila bych. Náš táta vždycky říká, že je jako kníže Krok :-D Ale je fakt, že když jsem se narodila, doktor (který rodil i mé sestry) volal: "Ááá, zase křivochcalka!!!" :-D
 Petul.a a Babu 


Tři sestry 

(6.10.2009 15:29:24)
Já jsem ze tří sester a neměnila bych. Náš táta vždycky říká, že je jako kníže Krok :-D Ale je fakt, že když jsem se narodila, doktor (který rodil i mé sestry) volal: "Ááá, zase křivochcalka!!!" :-D
 Petul.a a Babu 


Re: Tři sestry 

(6.10.2009 15:31:01)
Pardon, chybička se vloudila~f~
 Marta 
  • 

U nás na vsi. 

(6.10.2009 23:22:51)
Utekli jsme z velkoměsta na vesnici. Vesnička je to malá, i s našimi dětmi je nás asi 100 obyvatel. První se nám narodila holčička a oba dva s manželem jsme byli nadšení. Po třech letech jsem otěhotněla podruhé a už ve 13. tt jsme věděli, že budeme mít druhé děvčátko. Byli jsme spokojení. Tatínek se těšil na svůj harém, já jsem začala pokukovat po růžových oblečcích, které budou stejné pro malou i velkou princeznu a dcerka byla moc ráda, že bude mít sestřičku. Hrozně nás překvapilo, že všichni stále opakovali jen, že teď už to bude určitě kluk a když zjistili, že ne, tak se samozřejmě příště už určitě syna dočkáme. Záhy jsme zjistili, že horší než dvě holčičky jsou v očích sousedů už jen tři holčičky. Ale je to jejich pohled na svět a nám to může být fuk. Jsme šťastní, že máme dvě zdravé, nádherné princezny, které nám dělají radost.
 Limai 


Co je na párečku úžasného? 

(7.10.2009 2:13:51)
Nechce se mi pročítat to velké množství příspěvků tady,možná někdo něco podobného již napsal,ale...Vždycky jsem si přála dvě holčičky.Když jsem čekala dceru,byla jsem si jista na tisíc procent že to je holčička a měla velikou radost když to ultrazvuk potvrdil.Když jsem zjistila že jsem těhotná podruhé,přála jsem si opět holčičku.Tak nějak jsem ovšem tušila,že svišť v břiše je kluk.Amniocentéza moje tušení nezklamala.Nebyla jsem zklamaná z toho že to není vysněná holčička,ale chlapeček.Těšila jsem se na mimi i tak.Ovšem nechápu jednu věc,a sice když na skutečnost že mám kluka a holku někdo reaguje slovy"tak máš aspoň páreček".Syna miluju,je to můj poklad stejně jako dcera,vůbec mi nevadí že to není ta vysněná holčička,ale proboha,co je tak úžasného,exotického nebo zajímavého na tom že má někdo "páreček"?Je to snad považováno za hodnotnější než když má někdo dvě holky nebo dva kluky?
 Klára 
  • 

to je zvláštní 

(7.10.2009 16:56:14)
to je zvláštní - slyšela jsem tenhle názor už několikrát. já mám holky dvě (jestli třetí, to ještě uvidím, manželovi se do třetího dítěte už nechce), a nikdy jsem se nesetkala s tím, že by se někdo ofrňoval nad pohlavím. naopak - moje kamarádka, maminka dvou kluků, mi nepokrytě závidí. manžel druhou hočičku chtěl a byl docela smutný, když jsem prorokovala druhého kluka (oproti prvnímu těhotenství mi nebylo absolutně špatně), ze zprávy z ultrazvuku byl vyloženě nadšený. Ale pravda je, že jsem pohlaví druhého dítka před okolím velmi, velmi dlouho tajila - prostě jsem chtěla mít své tajemství - a tak k hloupým poznámkám ani nebyl prostor :-D
 Honza Bl. (3holky+1kluk) 


Re: to je zvláštní 

(8.10.2009 15:29:49)
Jo, jo. Mame tri holky a ani by me nenapadlo, ze by to mohlo byt jinak. Proc taky? Deti si nevybirame. Bohu diky...
 zzaira,Naty02/07,Terka05/09 


krásný článek 

(7.10.2009 18:43:00)
Děkuji za pěkný článek,také mám dvě dcery a možná bude další,i když tatínek by asi toho syna chtěl aspoň na oko,ale ty svoje holčičky miluje :)
 wer 


krásný článek 

(7.10.2009 21:24:26)
~R^ autore moc hezky napsané:-) myslím že to samé v bleděmodrém by jste si vyslechli ,kdyby jste měli tři kluky

nám se zase vyčítalo,proč vlastně jsme se dali na třetí "když už máte doma páreček" jako by tím pádem to třetí dítě byla zbytečnost~a~
 wer 


krásný článek 

(7.10.2009 21:24:35)
~R^ autore moc hezky napsané:-) myslím že to samé v bleděmodrém by jste si vyslechli ,kdyby jste měli tři kluky

nám se zase vyčítalo,proč vlastně jsme se dali na třetí "když už máte doma páreček" jako by tím pádem to třetí dítě byla zbytečnost~a~
 Robert Fajman 


Díky všem... 

(8.10.2009 6:08:27)
... za milé ohlasy :o)
 Nicoll1 


Zdravím 

(10.10.2009 15:10:48)
Moc Vás zdravím, právě máme čerstvě narozenou třetí dcerušku. Bydlíme na vesnici tak si z nás spousta lidi dělá legraci, ale ať. My jsme šťastní i když manžel toho syna fakt chtěl, ale nedá se.:-). Máme Michaelku(4r), Nikolku(3r) a Ellinku(3měsíce) a taťka hrdě hlásí nafasoval jednu formu.~:-D
 Evi(cz)ka 


super cteni 

(10.10.2009 12:03:32)
wow, tak tomu rikam povedeny clanek! take moc dobre nechapu moje tehotne kamaradky, ktere maji strach, aby to (pro zmenu) nebyl zase kluk... a porad posloucham - no jo, tobe se to rika, kdyz mas parecek... hlavne ze jsou zdrave a nase, ne???!!!
 Kriki 


v každé pohádce... 

(10.10.2009 20:50:02)
má přeci král správně tři dcery : ))). Sama jsem ze tří holek a v poho jsme i za ty kluky v raubířinách, myslím, vystačily, když už... Tak zdravím pana krále i jeho království.
 Jitousek 


Ono to funguje i opačně 

(12.10.2009 10:07:52)
Ono to není jen o tom, že kdo má holky, tak poslouchá otázky, kdy že už to bude kluk, ale funguje to i opačně. Můj partner má tři kluky, posledního máme spolu a celé těhotenství jsem poslouchala, zda to bude konečně holčička a když se narodil kluk, tak poslouchám, jestli se nepokusíme ještě o jedno, aby to konečně byla holka. Zkrátka Vy chlapi, kteří plodíte děti stejného pohlaví máte smůlu, budete poslouchat, kdy že se Vám podaří "vyrobit" i pohlaví opačné ~;)
 martincka 
  • 

Re: Ono to funguje i opačně 

(12.10.2009 17:30:51)
presne tak, mame tri kluky a jsme neskutecne stastni a nijaka holka nam nechyby a reci typu jejej, ono to nevyslo, no to je skoda, co se da delat, jezisi to je mi vas lito! Hrozne reci a vety typu to je mi vas lito a chudinko nezavidime vam.... Nad tema recma se mi chce zvracet. Jsem stastna, ze mam tri zdrave deti, treti nebyla snaha o holcicku a priznam se, ze jsem opravdu vic cekala toho chlapecka, proste jsem si zvykla, kluci jsou fajn a je to bezva parta a kdybych se na to citila fyzicky, psychicky, financne.... beru i ctvrteho, pateho:-). Chapu autora clanku, jen se nemusi bat, ze tohle se deje jen v rodinach s holkama. NEni to o tom, ze by byla holka vice, nebo mene. Je to proste o tom, ze lidi jsou opravdu nekdy dost mimo, ze zijou tim, aby resili uplne nepodstatne veci.
 motak 


Jako pan král. 

(13.10.2009 20:46:39)
Žil jednou jeden král a ten měl tři dcery ...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.