| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Střípky z Primorska II.

 Celkem 28 názorů.
 pípalka 


Primorsko 

(4.9.2009 8:39:09)
A chodníky jsou taky katastrofa, jelikož jsme měli s sebou na malou golfky, tak najet na chodník bylo občas o nervy, vysoké obrubníky, vozíčkář by tam neměl šanci
A nechápu lidi, kteří si tam kupovali "značkové" oblečení, takovou umělotinu bych v životě nevzala na sebe.
 Bety, Miky 6.2.2006 


Re: Primorsko 

(4.9.2009 12:54:04)
Díky za článek :-) Vrátila jsem se s 3,5 letým synem zrovna dva týdny zpátky z Primorska... A jaký na mě udělalo dojem??? Ze začátku "trošku" šoky... :-), koupelna bez vany, či sprchového koutu, v třípatrovém penzionku, jak paní píše... baráček... 2-3 vyhnané patra nahoru..., ať je co pronajímat a z čeho žít... V přízemí restaurace, dle katalogu s možností koupit polopenzi..., v reálu nebyla v provozu, údajně z důvodu krize, dozvěděla jsem se od majitele, moc milého pána, který mi obstaral novou mikrovlnku, když jsem si posteskla, že malý je zvyklý před spaním na "kakajíko". :-) Chátrající stavení, oprýskané penzionky vedle honosných luxusních hotelů... Chudoba, špína vedle bohatství a krásy... Člověk to musí první nějak pobrat, co nejrychleji se s tím sžít a pochopit tamní život..., který je jiný než žijeme tady... Primorsko udělalo na mě velmi dobrý a milý dojem... Tím jaké je, krásným mořem, mušličkama :-), pískem, sluničkem, roztomilým pidipřístavem, milýma usměvavýma lidma, výbornýma palačinkama :-), které synek s chutí do sebe ládoval, až jsem se smála, že mu polezou ušima... :-) Primorsko má každopádně svoje kouzlo..., asi tak jako všechny takové přímorské městečka žijící z cestovního ruchu, z turistů... Nevím, zda-li bych se ještě chtěla jednou do Primorska podívat..., ráda poznám nové končiny:-)..., ale každopádně nelituji a Primorsko doporučuji! :-)
 Rrenda 


Re: Primorsko 

(4.9.2009 13:38:44)
Souhlasím. V Primorsku jsem byla v létě 2006 a s touto dovolenou jsem byla maximálně spokojená. Bulharsko je chudá země, s tím člověk před cestou do BG musí tak nějak počítat. Mně se tam náhodou moc líbilo... jídlo, pití, pláže, moře, nízké ceny, možnost nakupování, atrakcí, výletů... bylo tam toho nespočet a moc jsme si to užili. To, že mají rozbité chodníky, některé budovy jsou oprýskané, tamto nebo ono je méně kvalitní, než na co jsme zvyklí u nás v ČR nebo v jiných zemích, nad tím jsem mávla rukou, protože Bulharsko prostě takové je, s tím je třeba počítat. Bulharsko má své kouzlo a já osobně ho mohu jen a jen doporučit. Jinak v tom samém roce jsem byla také v Nesebru, moc krásné starobylé městečko, je klidnější a udržovanější. Člověk může jet na luxusní dovolenou, kde mají chodníky spravené, hotely, penziony, apartmány září novotou, ale zaplatíte 3x tolik a kolem restaruací budete jen mlsně procházet, protože za celou dovolenou si budete moci dovolit jen jednu večeři, aby se neřeklo...
 zdravotnice porodnicodomorodka 


Josefkam, 

(4.9.2009 17:55:04)
moc hezké, mám pocit, jakobych tam byla taky, ty detaily dělají na vyprávění opravdu hodně. Tak jsem zvědavá, kam mně vemeš příště .-)?
 Dana 
  • 

Je to tak,jak píše autorka... 

(4.9.2009 18:37:47)
Letos jsme tam byli podruhé,protože loni jsme byli moc spokojeni.Bydleli jsme přesně proti tomu hotelu,co je na fotce,ale měli jsme štěstí na pokoj.Okna jsme měli do proluky mezi hotely,pláž byla blizoučko a byli jsme poměrně dost vzdáleni nočnímu ruchu,takže se krásně spalo i při otevřených oknech.
Letos to bylo prostě ještě lepší než loni.Ale mít okna na tu "pouť",tak mě asi "kleplo" :-).
 helaovečka 


V Nesebru není tak draho 

(5.9.2009 11:24:41)
Krásně napsaný realistický článek, loni jsme si s manželem koupili jen letenky do Sofie a 3 týdny jsme cestovali jen a báglem celým Bulharskem, zkusili jsme hory, planiny i moře a všude jsme nacházeli milé vstřícné lidi, skvělé jídlo a nádhernou přírodu i zážitky za rozumné ceny. Konkrétně v Nesebru jsme nakonec z původních plánovaných 1-2 dnů bydleli 4dny, protože nás toto místo neuvěřitelbně okouzlilo. Bydleli jsme přímo ve starém centru v krásně rekonstrouvaném mini bytečku, kde jsme měli i pračku a balkónek a kupodivu to tam bylo levnější než v primorsku, platili jsme 12leva na osobu a noc. A co se týče restaurací byli jen o malinko dražší než jinde a s úžasným výhledem a atmosférou,Neseber nás prostě dostal a to jsme projeli skoro celé pobřeží. a co se týče hor, je jsou to pro mě nejkrásnější hory na světě a to jsme toho už viděli hodně, ale chce to dostat se do méně turistických míst. Prostě Bulharsko poměr cena - výkon úžasný, celé nás to vyšlo ve 2 lidech s cestováním po celé zemi, ubytováním v soukromí, jídlem jedině v restauraci 1-2x denně a letenkama - (ty byly levné jedna za 2000kč) asi na 20tisíc pro oba na 3 týdny.
 Ája, 15měsíční Kryštůfek 
  • 

Doprava do Bulharska 

(5.9.2009 16:55:25)
Zdravím maminy, taky jsem zvažovala Bulharsko jako takový, i Primorsko, ptala jsem se na něj v cestovce, jak dlouho trvá cesta z letiště do hotelu, a bylo mi sděleno, že hodinu autobusem. Ptala jsem se dál, jestli nějak zajišťujou autosedačky (pořád mám v hlavě reklamní spoty NEMYSLÍŠ, ZAPLATÍŠ), prý ne.. Tak se ptám, jak jste cestovaly do Bulharska s dítětem Vy? Mám 15 měsíčního kluka, tak jsem Bulharsko radějc odpískala, jedeme autem na Podhajskou:-( Ája
 Kamila B+ Honzík10/04 


Re: Doprava do Bulharska 

(5.9.2009 18:56:02)
ahoj,do autobusu stejně nedáš autosedačku,vždyť nemá pásy!!

já děkuju všem za příspěvky,příští rok letíme,jsem pevné rozhodnutá a vše co mě zajímalo,tady píšete,tak jsem ráda:-)

tchánovic se vrátili z Řecka z Korfu-byli nadšený,krásný počasí,krásný moře,nobl ubytování,ale prý taky všude bordel-venku a navíc při prohlížení fotek=žádný vyžití pro děti,jen to moře a to si myslim by prckovi celou dovolenou nestačilo
 Katka + Tom 
  • 

Re: Doprava do Bulharska 

(5.9.2009 19:39:27)
Ahoj, my jsme byli v Primorsku letos na zacatku sezony - tj. v pulce cervna a rozhodne se tam znova vratime!Lide moc mili, tim, ze sezona teprve zacinala nebylo nikde preplneno a vsichni se turistum venovali. Milovala jsem vecerni prochazky po mestecku a pak posezeni v zahradkach, kde si dal maly zmrzku a my vinko a pak jsme treba zasli na onu vyhlasenou palacinku. Najezdy na chodniky jsou sice vyssi, ale presto jsme s golfkama moc velky problem nemeli. Jedine minus pro me byl vitr a tim padem velke vlny na plazi, ale za to nikdo nemuze, ze a i to jsme prezili:) Pro nas zatim nejlepsi dovolena, i kdyz to nebyl takovy luxus, na jaky jsme treba byvali zvkykli jinde, prostredi a lide na nas tak zapusobili, ze se tam pristi cerven chystame zase.

Jo a v busu jsem to nijak moc neresila, ono se to stejne vyresit moc neda, navic autobus s nami nejel nijak rychle. A pokud si tam budete chtit pujcit auto, tak Vam zajisti i autosedacku.
 lklasinka 


zajímalo by mě 

(5.9.2009 20:18:37)
zajímalo by mě třeba kde jste byli ubytovaní, hrozně bych tam chtěla jet, ale když jsem hledala po cestovkách, pro 4 člennou rodinu to vyšlo na hrozně moc peněz.nikdo nenabízí žádné penziony všichni hotely. a když se připočítaly všechny ty letištní taxy a palivové příplatky ... pak každý píše že to bylo levné, Kde to hledáte?
 Jana + 2 svišti 
  • 

Re: zajímalo by mě 

(5.9.2009 23:56:12)
Ahoj, já myslím, že letecky s cestovkou (navíc ještě na all inclusive) je to stejně drahé jako některé další mnohem lepší destinace. Do Bulharka se podle mne vyplatí jet jedině autem nebo vlakem, trochu ho procestovat, ubytovat se někde v soukromí a jíst v místních restauracích. Pak je to slušný poměr kvalita - cena. Sami s manželem bysme si to užili, ale batoletem bych do toho nešla. Je příjemné, že na místě si můžeš dopřát co chceš k jídlu a nakoupit dětem i sobě neomezené množství krásných totálně nekvalitních cetek. Ale my raději čisté moře :-) (A mimochodem, holka mi po té vyhlášené palačince v noci pozvracela postel...)
 Katka + Tom 
  • 

Re: zajímalo by mě 

(6.9.2009 9:18:05)
No my jsme meli to stesti, ze jsme jeli opravdu pred sezonou. Byl to teprve druhy turnus a vetsina penzionu jeste nefungovala, takze i kdyz jsme si zaplatili ubytovani v "bezejmennych" penzionech, cestovka nas ubytovala ve svem hotelu a maly dostal navrch detsky all zdarma. Zaplacenou jsme meli jen polopenzi a i ta nam bohate stacila, priste bych sla jen do snidane. Navic jsme s sebou dostali eura na cestu od CK tim, ze to nebyl LM. Jen na ubytovani jsme tim usetrili nejakych 15 tisic. Nebyli jsme v luxusni budove, ale pokoje byli pekne vybavene, vzdy ciste uklizene, blizko plaze a s bazenem a detskym hristem v zahrade. A more jsme meli tedy ciste, rozhodne cistejsi nez napr. v predrazene Italii, vsude byl jemny pisek, coz nam vyhovuje oproti Chorvatsku, cenove nas to vyslo levneji nez all v Egypte a Tunisku, kde bych si zas polopenzi s ditetem neriskla a aspon nam tam nekvakali zaby a lide byli milejsi nez v Recku, kde jsme byli loni.
P.S. samozrejme se clovek nesmi palacinkama prezrat, jsou hodne syte, to pak muze byt tezko od zaludku:)
 Georgina 
  • 

Re: zajímalo by mě 

(7.9.2009 13:53:00)
Byla jsem v Bulharsku od 1989 už 13x. Můj rok narození je 1981.Občas uděláme změnu a jeli jsme také ro Řecka nebo Španělska, velký omyl byl Egypt. Můj strejda je Bulhar, takže jezdíme sami na pěst. On zajistí ubytování nebo spíme u něj, bydlí na Slunečním pobřeží. A vždy, když jedeme jinam než do BG, tak má slova začínají- proč jsme nejeli zase do Bulharska?
Jsme tam prostě zvyklí. Že je tam bída? A kde není....
Každý rok je tam vidět změna, jak se staví, ale opravují i silnice. Od mého bratrance bratranec, který tam chodí do sedmé třídy, když jsem si s ním povídala, jak u nich probíhá školství???!!! Koulela jsem očima, dokáže mluvit plynule Ang a Fr!!! To jsem nedokázala ani po 13ti letech NJ!!
Jestli se někomu v BG nelíbí, tak at to zhodnotí jako špatný výber a nekomentuje, co kde leží za popelnice nebo jak tam žebrají lidé na chodníku bez nohy.
Jak se asi cítlili turisté, když přijeli do ČR třeba v 70.tých letech.
 lklasinka 


Re: zajímalo by mě 

(7.9.2009 16:18:47)
Já bych tam jela hrozně ráda, ale přez cestovky je to moc drahé, samý super hotel, a nic moc ubytování jsem nenašla. Domluvím se tam? mám docela obavu máme 2 malé děti, tak aby to nebylo nějak komplikované
 Marki3 


Re: zajímalo by mě 

(8.9.2009 13:25:51)
Iklasinko, domluvíte se tam v pohodě, všichni rozumí česky. S dítětem jsme tam byli vloni, dceři byly čtyři roky a byli jsme spokojení. Příjemný hotel, polopenze, pro dítě all (ten ovšem oproti nám zahrnoval navíc pouze pití, zrmzlinu a palačinky u hotelového bazénu). Na pláž kousek, čisté moře, písčitá pláž. Dětské hřiště měli přímo v hotelu, venku bylo plno atrakcí pro děti a drahé rozhodně nebyly.
 Dana, 3 deti 


Re: zajímalo by mě 

(27.5.2011 21:19:33)
Ja byla v Primorsku a byla jsem nadsena.Rok pote jsem jela se4letym vnukem na Slunecne pobrezi a nadhera.Letenka na jednoho 5999kc bez jidla.inkluziv se tam nevyplati,lepe je jidlo si kupovat vsude je plno restauraci.A na Slun.pobrezi je bliz z letiste.Opet poletim.
 Mlada 


Re: zajímalo by mě 

(7.9.2009 16:36:47)
Georgino, snažila jsem se Bulharsko popsat tak, jak jsem ho viděla. I za těch 11 dnů by to bylo ve skutečnosti na více článků. Úmyslně jsem se snažila dívat trochu realisticky. Rozhodně nechci ofrňovat nos, spíš poukázat na to, že my se tu máme dobře a možná o tom nevíme. Z některých věcí mi bylo spíš smutno, než že bych jimi pohrdala. A myslím, že se do Bulharska ráda jednou vrátím.
 Iva 
  • 

Re: Doprava do Bulharska 

(5.9.2009 21:20:31)
ahojky, my jsme se vrátili minulý týden v pátek z Primorska, a byl to náš již čtvrtý výlet do Primorska, tentokrát poprvé s dítětem, prckovi bylo 18 měsíců a cestu zvládl perfektně i na klíně v autobuse. cesta uběhla hrozně rychle, a autobus bych řekla, že jel v klidu. skutečně mohu doporučit jako dovolenou s dítětem.
 Miles 


BULHARSKO KONČÍ 

(5.9.2009 19:03:54)
STEJNĚ JAKO CELÉ ÚŽEMÍ KOLEM ČERNÉHO MOŘE. PO ČERNOBYLU JE TU VŠECHNO ZAMOŘENÉ. MÍSTO REKREACE A ODDYCHU SI ZADÁTE NA PROBLÉMY DO BUDOUCNA. MUDR M
 Bety, Miky 6.2.2006 


Re: BULHARSKO KONČÍ 

(5.9.2009 21:32:55)
Tak tohle slyším poprvé... Můžete napsat blíž, jak jste to myslela??? Děkuji...
 ivana  
  • 

Čerstvý zážitek z Primorska 

(7.9.2009 14:14:21)
Děkuji moc za článek, první část jsem si přečetla dva dny před odletem do Primorska,kam jsme jeli prvně, a druhou část den po příletu. Mám z toho úplně stejný dojem. Lidé jsou ochotní, družní, moře úžasné, ceny mírné, kuchyně fantastická - mám tři kila navrch - ale Bulharsko je opravdu, opravdu chudá země. Někde jsem četla, že si ho buď zamilujete a vracíte se často a rádi, nebo se tam už nevrátíte. Já jsem ten druhý případ, nicméně projednou to ale vřele doporučuji.
 ujinka 


Bulharsko 

(8.9.2009 9:44:39)
Byli jsme v Primorsku. Pomorie, Obzoru, Nesebru, Carevu a všude bylo super!~R^ Loni jsem byla v6 měsíci těh. tak jsme jeli do Itálie a bylo nám smutno po Bulharsku, Syn má 6 let a řekl,že to v bulharsku bylo lepší. Jezdíme autem a je to vpohodě. Ubytování klidně seženete až na místě.Jen mě štve, že se staví jeden hotel za druhým a už to nevypadá hezky..hotely zabírají pláže a kdo je ubytován v soukromí má smůlu, ale pokud je auto není problém zajet někam kde je minimum lidí a spoustu mušlí.~b~ Terezka bude mít příští rok 18-19 měsíců tak určo jedem do Bulharska.
 marek s kobylkami 
  • 

Primorsko 2009 super dovolená 

(11.9.2009 20:26:21)
Letos jsme byli opět v červenci letecky v Primorsku na 14 nocí, dva dospělí + dvě kobylky 15 a 17 let. Byli jsme tam opět bez přičinění jakékoli cestovky, která Vás jen vyždímá z peněz. Oproti cestovce dovolená vyjde asi o polovinu levněji. Celkem nás to vyšlo s dopravou na a z letiště Ruzyně, ubytováním pro čtyři osoby ( dva pokoje, na každém pokoji WC, lednice, balkón,televize, povlečení), doprava z Burgasu do a z Primorska, jídlo ( nedívali jsem se co kolik stojí,koupili jsme na co jsme měli zrovna chuť), tak za to vše jsme tam nechali 31.000 Kč. Pokud mohu poradit, tak přes internet zakoupit letenku u nízkonákladové letecké společnosti (Wizz air.com - odlety Praha,Katowice atd., Smart Wings- odlety Praha,Brno atd.)Letos jsem dal za letenky ( zakoupeny září 2008)pro čtyři osoby tam a zpět včetně všech poplatků a kufrů 7.080 Kč ( Praha - Burgas - Praha). Důležité je se u uvedených společnosti zaregistrovat, aby Vám zasílali různé akce a hlavně nový letový řád na rok 2010-léto. Letové řády se vydávají již letos ( ještě nejsou). Vybrat si termín a pak máte v podstatě rok na zajištění ubytování přes internet
www.diva2007.cz
www.kvartiri.bg
www.BgHotelite.com
Jsou zde skoro všechny hotely a hlavně ubytování v soukromí ( i kdyby jste si nic nezajistili, tak přímo na místě samém není problém s ubytováním - je to úplně stejné jak v Chorvatsku). Domluvíte se přes telefón česky, rusky, anglicky. Letos jsem měl ubytování 6 euro/noc/osobu. Loni za 5 euro. Pokud nejdete do hotelu tak ty ceny za noc se pohybují od 5-10 euro. Za 10 eur již satelit, klima a jiné vymoženosti, které já nepotřebuji. Do Bulharska zásadně bez zajištěného jídla. V podstatě ceny jsou stejné, avšak většinou ještě levnější jak u nás. Cena taxíkem z Burgasu do Primorska ( 60 km) asi 90 leva ( asi 45 eur), ale dá se sehnat i levnější.
Případné další dotazy rád zodpovím mmareknovak@seznam.cz

 lklasinka 


Re: Primorsko 2009 super dovolená 

(12.9.2009 18:38:37)
Díky moc, tohle jsem přesně potřebovala vědět, příští rok jedem do Bulharska, kdybych si s něčím nevěděla rady, dovolím si Vám napsat o pomoc
 Zlobidilko 


Re: Primorsko 2009 super dovolená 

(16.9.2009 22:01:04)
tak jsme se 12.9. vrátili z Primorska. byli jsme tam na 10 dní s CK jelikož máme 17měs dceru a k moři nejezdíme (jeli jsme kvůli jejím častým rýmám) tak jsme necthěli riskovat. v buse samozřejmě autosedačky nejsou jak by se tam dali, a cesta je vpohodě, hodinka a žádná divočina. hotel byl přímo CK žádný extra komfort ale v pohodě i s TV (a českými programy) což vzhledem k počasí bylo fajn. 4,5 dne hezky, 5,5 dne škaredě déšt vítr zima. v září už nikdy :-) ono tam za hnusného počasí není moc co dělat. V hotelu byla polopenze a to taková, že nebylo třeba oběda ( i když palačinku jsme si párkrát dali na chuť:-)) jídlo výborné veliký výběr místní i české. a cena? 11500 komplet na jednoho, na místě pak 100eur pro dva. jezdili jsme hodně po horách 3x v himalájích vždy jen sami, ale takhle s dítětem jsem si byla jistější, že vím kam jedu, že tam bude jakýsi komfort a pohodlí a domluva. hotel byl výborný pro děti brouzdaliště, hřiště a uvnitř herna, kde se za deště scházely a řádily. po recepci i jídelně pobíhala tlupa dětí a veškerý personál se tvářil příjemně. moře i páže dobré (uznávám, že nemám srovnání :-)
nám se tam líbilo s dětmi doporučuji, ale my jsme takoví, že znova na stejné místo ne, takže příště otestujeme něco jiného
 jana,tři chlapi 
  • 

primorsko 

(18.7.2011 14:15:36)
~g~~R^~s~~x~~s~~s~~g~
Dobrý den,
neznám lepší dovolenou než je Primorsko!!~R^ Vracíme se do něj rádi každý rok!! Je tam opravdu krásně!!~x~ Ale jsem zřejmě neobjektivní,nebot jsem mu propadla hned při první návštěvě ~s~~s~ a od té doby nedám na Primorsko dopustit!a vůbec na celé Bulharsko!!samozřejmě má i své chyby - ale i v těch já vidím klady!! :-)) doma mi říkají že jsem blázen a že jsem v minulém životě byla určitě Bulhar...ALE...opravdu mě Bulharsko očarovalo! :-* máme doma bulharskou keramiku,ubrusy...no prostě vše,co Bulharsko připomíná.Pobyt s dětmi není problém.Máme tři - 10let a rok a půl dvojčátka a vše OK :-) najíte se na každém rohu za pár kaček a hlavně VÝBORNĚ :-)

tak tolik asi k primorsku :-)

Ale jak říkám...prý jsem neobjektivní... :-)))))

~R^~s~
 Renáta Mochnáčová,dve dcerky 7 a 15 rokov 
  • 

Re: primorsko 

(6.8.2013 11:00:49)
neppoznám krajsie miesto ako Primorsko,chodíme tam s detmi už 13 rokov autom cez rumunsko a milujem ho od prvého okamihu.Je nádherne,očarujúce,deti ho miluju.Dotiahli sme tam pár rodín a tých to tiež nadchlo a vracaju sa tam tiež.Toho to roku(2013)Primorsko dostalo dotáciu od EU a vynovylo mestečko.Maju krásny amfiteáter, kde každoročne vystupuju pocas celeho leta deti i dospelí z roznych casti europy, su to folkorne subory napr.z Polska,Ruska,Moldavy,ukrajiny a atd....je to nadherne,každy vecer..Mestečko žije...a to je super...Nadherna je i cesta cez Rumunsko.A to nezvladne hocikto.Manžel soferuje sám a v pohode to zvlane za 20-22 hodím s malými prestavkami.Poviem Vám,ž e vidieť Rumunske Transilvánske karpaty kde kedysi žil gróf Drakula je niečo nadherne a nielen to ale tamojsia príroda,dedinky rumunských cigánov a ich králov je niečo nadherne...toto urcite neuvidite ak poletíte lietadlom...
 alexis kissová,syn-9r. 
  • 

Re: primorsko 

(4.1.2014 15:06:04)
máte pravdu,Prímorsko je krásne.chodíme tam na dovolenku už sedem rokov,máme tam aj priatelov bulharov.možem odporučiť hotel Level hned pár metrov od severnej pláže.toto leto sa prvý krát chystáme na dovču autom. mám z toho trochu obavy,predsa len hodina v lietadle a dvadsať hodín v aute je rozdiel.chceme to risknúť ,tak dúfam,že sa to podarí.akurát že cez madarsko a dalej po dialnici cez srbsko.vraj sa to dá zvládnuť za 16-18 hodín aj s prestávkami.~;)

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.