| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Diagnóza za všechny drobné

 Celkem 69 názorů.
 amy 
  • 

mýtus toxoplazmoza 

(28.8.2009 9:32:38)
Nemůžu si pomoct, ale ke kočkám je to nefér, existují jiné (a dokonce mnohem častější a pravděpodobnější) příčiny nákazy - viz manipulace se syrovým infikovaným masem.
Přidávám pár odkazů s bližšími informacemi :
http://www.kocky-online.cz/clanky/toxoplazmoza-ako-to-naozaj-je-ii
http://www.kocky-online.cz/clanky/toxoplazmoza-ako-to-naozaj-je-i
http://www.kocky-online.cz/clanky/co-byste-meli-vedet-o-toxoplasmoze
http://www.kocky-online.cz/clanky/kocka-toxoplasmoza-a-tehotenstvi
Koček netřebá se bát. V těhotenství mi lékař i veterinář jen doporučil, že bysme se neměli ujímat během těhotenství nového kotěte.

 zuni 


Re: mýtus toxoplazmoza 

(28.8.2009 9:47:32)
Pokud vím, inkubační doba toxoplazmózy jsou dva dny a přenáší se ústy, což v praxi znamená, že i milovníci koček by toxopl. od kočky chytili leda tak, že by snědli dva dny staré kočičí výkaly. Asi nereálné, že...

Toxoplazmóza se snadněji a hlavně pravděpodobněji chytí z nedobře omyté zeleniny a ovoce.
 Luky.Huky 


Re: mýtus toxoplazmoza 

(1.9.2009 0:30:24)
No nevím, ale já ji od kočky měla...jako osmiletá jsem byla zavřená 3 neděle na infekčním...fakt nic příjemnýho - už proto bych nedovolila, aby někdo moje malé děti vystavoval přímému kontaktu s kočkami...holt špatná zkušenost...
 zuni 


Re: mýtus toxoplazmoza 

(28.8.2009 9:49:20)
Toxoplazmozu "akutálně" prodělávají koťata myslím do půl roku věku, tzn. starší kočka by neměla být přenašečem toxopl. (vyjma příkladu se snědením výkalů ~j~)
 asmara 


Re: mýtus toxoplazmoza 

(28.8.2009 12:13:51)
je to tak, chudáci kočky jsou v tom nevinně~;((dohánělo mě k zuřivosti, že ve chvíli, kdy jsem otěhotněla, mě spousta inteligentů bombardovala dotazy, kdy dáme kočku pryč~o~ kočičí hovínka fakt nejím, zato jsem milovník tataráku, v těhu mi testy na toxu dělali a sama jsem byla překvapená, že jsem se s ní ještě nepotkala- promořenost v populaci je 70%
 asmara 


Re: mýtus toxoplazmoza 

(28.8.2009 12:21:10)
ještě mě napadlo, testy na toxu se v těhu běžně nedělají, já ale v době otěhotnéní piplala doma dva venkovní kočičí nalezence, tak jsem si pro manželův klid u doktorky o testy řekla.já byla v klidu, právě proto, že vím, že nákaza od kočky je málo pravděpodobná...:-)
 Anezka73 


Re: mýtus toxoplazmoza 

(28.8.2009 15:02:35)
Jj, já taky poslouchala hloupé řeči o kočkách. Máme 2. Dokonce, že je máme dát pryč :-(
 anikka 
  • 

Re: mýtus toxoplazmoza 

(28.8.2009 14:51:43)
Tak mne dostal můj praktický lékař (už mám jiného). Který mi na téma kočka a těhotenství dával kázání, jak je to nebezpečné a že se potom rodí děti s vodnatelnou hlavou. Dobrý co??? Chápete to???
 Tulka 


Re: mýtus toxoplazmoza 

(28.8.2009 15:03:00)
A co ten doktor,neměl vodnatelnou hlavu?~t~
 Horama 


Jiný (velmi starý) příběh s dobrým koncem 

(28.8.2009 9:37:58)
To je dobře, že ti to tak krásně dopadlo. Moc pěkný článek.

Povzbuzující příběh pro snažilky z jiného soudku: Můj strýc se kdysi hodně snažil o potomka, ale nešlo to. Nakonec po mnoha sériích vyšetření skončil s diagnózou své neplodnosti. Žena to nezvládla a rozvedli se. Našel si novou přítelkyni (později manželku), která byla sama diagnostikovaná jako neplodná. Mají spolu 3 děti! Vždycky to sice tak dobře nekončí, ale občas se zázraky dějí.
 mayor 


Re: Jiný (velmi starý) příběh s dobrým koncem 

(30.8.2009 23:48:49)
A jsou to jejich děti?
 Horama 


Re: Jiný (velmi starý) příběh s dobrým koncem 

(1.9.2009 13:13:30)
Jsou to jejich děti. :o) Lékaři se prostě trochu mýlili. Pravda ale asi je, že s původními partnery by zřejmě děti neměli.
 Sidhártha 
  • 

Toxoplazmóza 

(28.8.2009 9:55:19)
Možná se mýlím, ale pokud si pamatuji dobře, tak promořenost populace toxoplazmózou je vysoká. U některých jedinců dokonce proběhne bezpříznakově, u jiných má podobný průběh jako lehčí chřipka nebo viróza.
Toxoplazmóza je prý nebezpečná jen pokud je matka nakažena během těhotenství. Tak nevím, co si teď o tom mám myslet.
Jo a prý nejpravděpodobnější způsob nákazy není prostřednictvím koček, ale špatně tepelně upraveným masem.
 amy 
  • 

Re: Toxoplazmóza 

(28.8.2009 10:06:21)
Píšeš to správně, promořenost je vysoká a jak to probíhá, jde jen těžko určit, právě proto, že u většiny lidí se to projevuje buď bez příznaků, pár dní únava nebo lehčí viroza. Nebezpečí je pro plod je skutečně, pokud se žena nakazí během těhotenství, právě proto se doporučuje těhotným ženám příjimat domů nová zvířata (zvláště pak koťata), ale zároveň není důvod se zbavovat svých domácích mazlíčků, kteří s vámi žijí už x let.
Nákaza pochází nejčastěji ze syrového infikovaného masa (viz příprava masa). Doporučuje se tedy (zvlášť králičí) maso nejdříve zamrazit.
 elvira 
  • 

Toxoplazmóza 

(28.8.2009 10:24:16)
Moje sestra se s toxoplazmozou léčila taky - a opravdu ji od koček nedostala, jelikož je nesnáší. Ke kočce se nepřiblíží ani na metr.
Myslím, že se z koček dělá velký strašák.

Článek mi hodně připomíná můj příběh.
Snažili jsme se bez pár měsíců 4 roky.
Všechna dostupná vyšetření jsme měli za sebou, příčina neúspěchu nenalezena.
Tcháni nás začali "podporovat", ať se prý rozejdeme a máme děti s někým jiným... není nad podporu blízkých.
Naštěstí jsme vydrželi a v okamžiku, kdy jsme se rozhodli, že zůstaneme bez dětí /adopci jsme nechtěli/ se nám podařilo.
Sice jsem teprve v půlce těhotenství, začátek byl trošku s problémy, ale věřím, že to zdárně dotáhneme až do konce.
Autorce článku gratuluju a přeju všem hodně zdraví.
 amy 
  • 

Re: Toxoplazmóza 

(28.8.2009 10:31:52)
To je jako my. Začali jsme se snažit, když mi bylo 28 let, syna jsem porodila ve 33 letech. Přičina neúspěchu neznámá. Po dvou IVF pokusech, jsme se smířili s tím, že dítě nebude, přemýšleli jsme nad bezdětnou budoucností, dokonce jsme se na ní začali těšit a pak to vyšlo:-)
 hanci neposeda 


Re: Toxoplazmóza 

(28.8.2009 13:55:33)
Presne tak jsem si to take myslela, proto nechapu, ze toxoplazmozu u autorky lecili? Myslela jsem, ze pokud ji clovek jednou prodela, bude mit vzdycky testy na toxoplazmozu pozitivni, coz znamena zadne riziko pro tehotenstvi. Nebezpecne je pouze, chytne-li se v tehotenstvi, nejcasteji ze syroveho masa. Ale treba se pletu a mela bych se tedy lecit, i kdyz jsem tehotenstvi prodelala s pozitivnimi testy na toxoplazmozu a synek je zdravy...
 wer 


Re: Toxoplazmóza 

(28.8.2009 19:52:23)
~R^
 Iren 
  • 

Strašně hloupé mýty o kočkách 

(28.8.2009 13:52:14)
Já už to nemůžu ani slyšet ani číst - kočka = toxoplazma, straně mě to vytáčí! Když sem byla těhotná, každého strašně zajímalo kdy dám pryč své tři kočičí "děti". Strašně se divili že nikdy a byla jsem ta nezodpovědná, která dá přednost kočkám před dítětem. A strašák toxoplazma. Tak jsem všehchny odrovnala tím, když jsem jen suše prohlásila, že pokud mé kočky toxo mají, mám ji už dávno i já (měla jsem je 5 let před otěhotněním) Daleko nebezpečnější je zahradničit či jíst málo tepelně upravená jídla či špatně umytou zeleninu. Chudáci chlupáči, přijde mi to jak ve středověku, jsou původce všeho zlého :-( Taky skvělá je ta pověra, jak kočka udusila dítě, hojně šířená v 70 letech, kdy děti umírali na syndrom náhlého úmrtí... a ještě se o tom nevědělo. U nás na vesnici svedli smrt novorozence, který spal v kočárku na kočku, ale nikdo ji neviděl, ani chlupy nenašli. Jen si neuměli vysvětlit, jak to že dítě umřelo ve spánku. Tak šup, viník kočka. Ach jo. Musím říct, že naše kočky se k malému ani nepřiblížili, hrozně se ho báli (pláčem je doháněl k šílenství).
 Dáša, 2 děti 
  • 

Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(29.8.2009 18:48:26)


A to ještě, pokud má mimčo novorozenecký ekzém - taky za to můžou kočky a to jsem se od tchýně dozvěděla, že jí by přednější bylo dítě..........
 asmara 


Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(29.8.2009 20:15:42)
uuuáááááá~o~~o~~o~
 Luky.Huky 


Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(1.9.2009 0:21:04)
Souhlasím s tchýní...
 Dáša, 2 děti 
  • 

Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(12.9.2009 12:56:29)
To já taky, kdyby to měl alergii na kočky, ale pokud vím, tento ekzém je velice častý i bez koček. Nehladě na to, že má tchýně nemá ráda žádná zvířata.
 Iveta 
  • 

Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(30.8.2009 21:07:50)
Kočky jsem neměla ráda, je to špatný výraz, spíše mě nezajímali. Jednou na dvorek přišlo kotě, vyhublé až na kost a příšerně škaredá dlouhosrstá a želvovinové zbarvení. Dala jsem jí mlíčko a maso z kuřecí polévky a poslala ji domů. Samozřejmě už neodešla. Stále jsem ji krmila a říkala ať jde pryč. V pátek se vrátili děti z intru a i když se ptali kde se tam vzala ta hnusná kočka v neděli i přes můj nesouhlas už byli rozhodnutí že u nás zůstane. Já byla rozhodnutá že do pátku ji vyštvu. Stále sem jí krmila, koupila kočičí WC a stále jsem jí vyhaněla (to sem byla blbá co, proč by odcházela) Ve čtvrtek jsem měla rozvodové stání, nic pěkného. Když jsem přijela domů a sklíčeně si sedla na schody a popíjela kávu, tak kotě přiběhlo, skočilo mi na klín a začalo se tulit.Za pár okamžiků bylo po depce. Dnes je jí asi 7 let a já jsem po druhé vdaná. Když jsem byla těhotná už jsme na dvorku měli další 2 toulavé kočky a proto jsem si o test na toxo řekla. Gynekoložka řekla že klidně ho udělá ale, že je to zbytečné prototže to je z nemytého ovoce a nejvíc to prý roznáší komaři. Syn již má 9 měsíců po příchodu z porodnice si jej očuchali, olízali mu hlavu a od okamžiku co začal lozit se mu vyhýbají. A když je náhodou doběhne a podaří se mu jí dokonce chytit a to docela nejemně, oni drží zakňourají o pomoc ale neublíží. Kočka je senzační tvor, vděčný a lásku umí skvěle oplatit. Všechny jsou kastrované ale první koťátka měli a vždy jsme je rozdali bez problémů. A byl to krásný pocit když vyžadovali a dali nám možnost být u zrození. S porovnání se psem kterého mám taky samozřejmě ráda. Pes je hlupák který na vše poslechne a má pána rád i když si to nezaslouží. Ale kočka ta má svou hlavu a i když dokazuje že Vás má ráda dělá si co chce.
 Luky.Huky 


Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(1.9.2009 0:28:30)
Nic moc proti kočkám nemám, ale asi by se mi nelíbilo, kdyby na ně 9měsíční miminko sahalo (když si představím, kde všude kočka proleze a co všechno se na chloupcích zachytí), natož nechat novorozeně olízat...fakt bych měla strach, a to si myslím, že nejsem nijak extra citlivá...
Kočky chovat klidně, ale venku, a kontakt dítěti umožnit až v okamžiku, že pochopí, že si potom musí umýt ruce...sorry, tak to cítím...
 Iveta 
  • 

Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(1.9.2009 11:17:02)
Já také. Malému hned ručky umyji a kočky jsou v bytě a na vše očkované. I když kočky mám ráda, zdraví malého je nejdůležitější. Když jsou v kontaktu jsem u toho. Jinak k sobě nemají přístup.
 Dáša, 2 děti 
  • 

Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(12.9.2009 13:01:22)
Nevím, jaké máš zkušenosti ty, ale naše kočky jsou panelákové a tudíž mají prolezlou jen naší domácnost.
Nehledě na to, že nevím, proč by měly lízat děti - alespoň ty naše se jich straní neb miminka jsou hlučné, dost často jsou cítit a po jediné zkušenosti dokonce tahají za chlupy. Tak skoro do 2 let je obchází obloukem.
 Žanda 
  • 

Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(1.10.2009 9:07:10)
No, že je na děti dávat pozor potřeba, o tom není sporu. Ale Vaše teorie, že kočky by se měly chovat venku si dost protiřečí s tím, že je pro dítě nebezpečný kontakt s kočkou. Tak jak to tedy myslíte? Kočka, která žije doma, nebezpečná není, protože, pokud máte doma normálně čisto, nemá možnost prolézt nějakým s prominutím sajrajtem a být tak nebezpečná nebo nějak nakažená. Zato kočky, které chodí ven skutečně mohou přinést kdeco. Když dítě a kočka dohromady (v čemž já problém nevidím), tak ale kočka žijící v domácnosti, taková, která není zvyklá chodit ven (nebo zkrátka po dobu, kdy je dítě malé, ven nechodí).
 Sarus, tři děti 
  • 

Neviděla bych to tak jasně ... 

(31.8.2009 21:51:50)
Taky mám doma kočky. Asi nelze moc diskutovat, zda je kočka alergen nebo ne. Je. Přestože je mám ráda, nemůžu s nimi být v jedné místnosti příliš dlouho.
Ale k tomu udušení ... Když byla moje dcera miminko, dávala jsem jí často spát ven, a to i v zimě. Oblíkla jsem jí, dala do fusaku, obalila dekou, navrch ještě slídu a takto spala i dvě tři hoďky. Tehdy jsme ještě měli našeho prvního kocoura a nemůžu ani vypovědět tu hrůzu, když jsem při jednom kontrolním pohledu z okna viděla našeho milého kocoura spát za tou slídou. Ležel přesně tam, kde měla dcera obličej. Krve by se ve mně nedořezal, to vám říkám. Když jsem přiběhla ke kočáru, ukázalo se, že kocour neleží přímo dítěti na obličeji, ale na prsou. Od té doby jsem byla ve střehu a kocoura ke kočáru nepouštěla. Nevěřím tomu, že byl náš kocour tak ohleduplný a lehl si dceři "pouze" na prsa, spíš věřím, že to bylo velké štěstí a náhoda, že se nestalo neštěstí. Věřím tomu, že kočka může udusit dítě. Jak známo, kočky vyhledávají teplo a vyvýšená místa a k tomu je kočárek nebo postýlka s dítětem ideální.
 Luky.Huky 


Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(1.9.2009 0:20:04)
Mít jakékoli zvíře doma, je-li tam malé miminko, mi přejde jako nezodpovědnost - zvláště přichází-li s ním miminko přímo do styku...
Když se narodila moje první dcera, bydleli jsme s manželovými rodiči, kteří doma chovali 7 koček. Nikterak mi nevadily, pokud jsme s malou nechodili k rodičům dolů - ale dohánělo mě k šílenství, když jsem všude neustále sbírala nebo vysávala chlupy...nejhorší bylo, když jsem jednou našla kocoura spát v dětském kočárku...raději nepíši dál, abych tu nebyla ukamenována ~j~
Já jsem holt spíš zastáncem dětí před zvířaty...člověk by si měl vybrat...
 Dáša, 2 děti 
  • 

Re: Strašně hloupé mýty o kočkách 

(12.9.2009 13:10:31)
Ten závěr mi připadá dost vyhrocený, už vím, kde se berou tchýně jako je moje - mimo vztah ke zvířetům je jinak dost fajn.
Nehledě na to, že jsou výzkumy, že život dítěte se zvířetem ná i pozitivní stránky - mimo sociální i zdravotní - tím - je nemší náchylnost k nemocem neb to posiluje inuntní systém.
PS: Točku hrocení - co udělat s nemocnou babičkou, když se narodí mimi? Taky může být zdrojem ohrožení?

Prostě pokud nemám ráda zvířata - třeba jen některá, tak to nebudu balit do starosti o děti...........
 nozilu 


Kočka udusila dítě 

(1.9.2009 11:15:54)
Musím s Vámi souhlasit. Když se mi narodil druhý syn, měli jsme kocoura. Vždycky, když jsem nechala syna spát venku v kočárku, lehl si k němu, ale vždy na nožičky, nikdy ne na hrudník. chodila jsem ho pozorovat a jakmile kocour seskočil, věděla jsem, že se malý budí. Nikdy mu neublížil a nechal se klidně tahat za ocas.
 M+J+ 5 (2 holky -3 kluci) 


Re: Kočka udusila dítě 

(1.9.2009 17:35:33)
sice kocky nejsou moje silná stranka a nemusim ale před třemi lety nejmladsi cácorka si potaji odnesla kote od babicky ani jsem v aute nepostrehla že ho pasuje domu.....

dnes je našemu garfieldovi tri roky mala ho rozmazlila tak že i já jsem přestala odsuzovat kočky.proste si mě ziskal tim svim lísanim a neodbitnosti .

malej když spi v kocarku synovy jsou tri mesice lehne si garf jemu pouze do nohou a nehne se dokud se nevzbudi....a je tak ohleduplny že i když za nim do kocarku leze tak tak opatrně aby mrnavca nevzbudil...

což je umeni protože normalně staci se projit kolem kocarku a malej otevre oci....


takže proste kocky za to nemohou a toxoplazmozu jim taky nedavama jako hlavni vinu jak se kdysi tradovalo....

takže já jako pejskař sem si oblíbila i tu číču
 Petra 
  • 

neplodnost 

(28.8.2009 14:37:57)
Než začnete zkoumat příčiny neplodnosti, odpovězte si na otázku: jsme my nebo naši rodiče kuřáci? V těch případech totiž klesá pravděpodobnost početí, úspěšného donošení a zdraví dítěte bez alergií na nějakých 20%.
 Molly. 


Re: neplodnost 

(28.8.2009 15:37:18)
Švagrová otěhotněla hned první měsíc po vysazení antikoncepce, její přítel kouří krabičku denně, totéž jeho rodiče.
My máme za sebou neúspěšné IVF, z rodiny nekouří vůbec nikdo...takže o kouření to zas tak asi nebude. Stejně jako o alkoholu, drogách...někdy mám pocit, že kdybych měla aspoň nějakou neřest, zapadnu hned.
 Jana 
  • 

Re: neplodnost 

(28.8.2009 19:15:14)
Kouření u mužů otupuje spermie, jsou pomalejší, je jich méně. Nemůžeme přeci vytvořit statistiku ze svého příkladu, ne?
 Źanda 
  • 

Re: neplodnost 

(1.10.2009 9:19:53)
Podívejte, to, že kouření snižuje možnost otěhotnět přeci ještě neznamená a hlavně ani neříká, že žádný kuřák nemůže mít děti. Dtto s alkoholem a drogami a vším, co jste zřejmě měla na mysli. Neschovávejte se za tak hloupé argumenty, je prokázáno, že tyhle věci snižují možnost. To je celé. Ano, i lidé těmito věcmi netknutí mohou mít tu smůlu, že se jim počít nepovede. Ale celý ten výzkum a jeho výsledky a všechny ty kampaně a tak podobně říká jediné: chcete otěhotnět? Chcete žít déle? Tak nekuřte, nepijte, nefetujte a budete mít větší šanci, že se vám to povede.
 stormer 


Proč?? 

(28.8.2009 14:42:22)
Autorka se tu asi vyskytovat nebude, když je článek převzatý z časopisu, pogratulovala bych jí ke zdravému, vytouženému miminku... Co by mě ale zajímalo - proč je ona odpůrkyní koček, ještě k tomu velkou?
A vy všechny ty, co taky kočky nesnášíte, PROČ vlastně?
 Lassie66 


Re: Proč?? 

(28.8.2009 15:35:31)
Nemám ráda kočky, jelikož mám špatné zkušenosti ze "společného soužití".
Nejprve na ubytovně, kde měla v našem pokoji spolubydlící nekastrovaného kocoura, o kterého se nestarala. Smrad na celé chodbě, věci načichlé kočičinou, kočičí záchod čištěn velmi nepravidelně :-©.
Následně jsem bydlela u kamarádky, jejíž kočka se mi vykálela do postele. Prý žárlila. ~a~
A v Anglii jsem bydlela u rodiny, která měla kočku zablešenou, byla jsem poštípaná a blech se nedalo zbavit.
Už předtím jsem byla alergik, ale silná alergie na kočky se mi rozvinula až po těchto zážitcích - proto věřím, že je astma psychosomatické. Jak někde jsem a zmerčím kočku, mám tak max. hodinu na odchod. Jinak se začnu dusit a špatný.
Já raději ty pejsky. Ač je tedy pravda, že ty mé zkušenosti nezavinily ty kočky, ale jejich majitelé. Smůla, no...~d~
 stormer 


Re: Proč?? 

(28.8.2009 17:37:27)
To máš pravdu, majitelé... Jám mám moc ráda i psy, ale i jejich majitelé se často chovají příšerně. A špatně vedený pejsek je o to horší v tom, že může někomu ublížit. Pak ho nechají utratit, a majitel snad akorát zaplatí pokutu~q~.
 lacerta 
  • 

Re: Proč?? 

(1.9.2009 11:09:31)
A jak s těmi špatnámi zkušenostmi proboha souvisí ta kočka??? Kocou se sám vykastrovat nedá a zvíře si samo záchod nevyčistí, stejně tak se samo neodbleší!

Za to proboha nemůžou kočky ale ta nezodpovědná ho.... co si je pořádila aniž by se o ně starala! Proč ze špatnosti lidí vinit kočku???

Jinak sama jsem vyrůstala na vesnici doslova mezi zvířectvem a alergie se mi objevili až po několika letech ve městě bez zvířat. S výjimkou hmyzího jedu ani jedna z nich není na zvířecí alergeny!
 Lassie66 


Re: Proč?? 

(1.9.2009 12:25:14)
Lacerto, četla jsi CELÝ můj příspěvek? Asi ne...
Ale to na tom nic nemění - i když kočky za své majitele nemohly, přesto mi od té doby jejich pach vadí a bez ventolinu se neobejdu, když jdu někam, kde se vyskytují.
 bravad 


Re: Proč?? 

(28.8.2009 18:56:12)
Kočky mám ráda. Myslím ale, že nemá cenu se takhle ptát - takové averze můžou být spíš iracionální, takže ti to nejspíš nikdo nevysvětlí. Já zase zcela nemůžu vystát holuby. Pro mě to jsou strašně "špinavá" zvířata, nesnáším jejich blízkost.
 BlackyCatt 
  • 

Re: Proč?? 

(28.8.2009 19:55:44)
Já mám kočky ráda, hlavně koťátka miluju, ale nemůžu se k nim přiblížit ani na krok, protože jsem těžký alergik a jeden kočičí chloupek mi způsobý astmatický záchvat- nemocnice, kapačky - ne děkuju.
 Radka/04/06+12/07 
  • 

Re: Proč?? 

(28.8.2009 20:02:28)
Myslím, že důvod a odpověd na otázku "PROČ" neexistuje, resp. je to něco mezi nebem a zemí.... Já třeba nesnáším myši apod. Okamžitě se mě zmocní hysterie, zezelenám nebo zblednu a je to se mnou konečná. A Proč? Vážně nevím, v životě mě žádná myš ani jiný hlodavec nenapadla ani neublížila, ale prostě to tak mám. JIná zvířata mi nevadí
 Ufonka 


Re: Proč?? 

(29.8.2009 12:16:01)
Vlasatice,
taky nemám ráda kočky. Nikdy mi nic neudělaly, u kamarádky doma je měli, pečlivě se o ně starala, ale kočičí plémě mi zkrátka nepřirostlo k srdci. Taky mám radši pejsky.
Doma nevlastníme žádné zvířátko, do bytu si psa ani kočku nedovedu představit, ale pokud jednou klapne domeček, tak si určitě nějaké zvířátko pořídíme. Vyrůstala jsem ve společnosti loveckých pejsků :-))
 Melie 


Re: Proč?? 

(31.8.2009 13:08:43)
Mam to take tak. A zahradu jsme vzdy meli krom psu (taktez loveckych) plnou i dalsich zvirat (divoke husy, breznacky, slepice, kralici, perlicky...), ale kocky nikdy, prijde mi, ze kocka neni moc verne zvire a opravdovy kamarad. Od malicka navic vim, ze kocka, co neni primo domaci "povalec" ( a zvlast na vesnici), chyta mlade ptacky. A to tak, ze napr. u rodicu na zahrade (ac vlastni kocky nemaji)nam mile sousedovy kocky zcela zlikvidovaly populaci vcelku vzacnych kominicku a dalsich ptacku, kteri zde meli azyl. Ne, jen jsme to na ne nesvedli, videla jsem je. Ze chytaji mysi - to je ok, ale zpevni ptacci jsou stezi skodna zvirata.

K toxoplazmoze - je pravda, ze to kocky muzou prenaset, ale jak je tu receno mnohokrat, jsou jine a mnohem nebezpecnejsi zdroje nakazy. Kralici take mohou prenaset kde co a mam doma v nynejsim byte jednoho zakrslika, ale okoli nemuze pochopit, ze ho nechci kvuli memu tehotenstvi dat pryc (je pravidelne preockovavany, chovany v cistote), ze je mnohem vetsi riziko nakazeni se ze zeleniny a nedopeceneho masa, nez od nej. A to same by bylo s kockami, pokud je mela rada a chovala je :)
 Barka, chalpecek 10 mesicu, 11tt 
  • 

Re: Proč?? 

(31.8.2009 13:06:24)
Protoze proste lidi se delej na ty, co radsi psi a na ty, co radsi kocky. a pak je jeste procento tech, co nesnesou zadny zvire. Ja sem psi, k baraku kocku klidne, ale K baraku, ne DO baraku, ale to mam sae psem stejne.
 Bibia 


Re: Proč?? 

(1.9.2009 16:41:06)
Ja si nemyslím, že se lidi dělí do tří skupin na kočkomilce, psymilce a ty, kteří nemají rádi nikoho. Já bych se v těchto skupinách nenašla. Já prostě miluju i kočky i psy.... já mám snad ráda všechny zvířata... myši, křečky, ptáčky, králíky, morčata, ba i hady mám ráda. Doma mám vykastrovaného kocoura (nalezenec - očkovaný) a psa (hodně velkého). Pořídili jsme si také rybičky. Dům máme velký, tak se to tam vejde :-)
Myslím, že prostě lidi mají buď zvířata rádi nebo ne, jen prostě se přikloní k některým víc a některým je to jedno. Mají rádi prostě živé tvory jako takové :-)
 Kaa( 3 mláďata) 
  • 

Ach ty mýty 

(28.8.2009 15:43:20)
Tak jako se tady hodně psalo, že nesnášíte mýty o kočkách a toxoplazmoze, já mám přímo alergii na mýtus, že škvor(lidově štipka) leze do uší.Nejvíc mne dostalo, když mi to řekla kamarádka (zdravotní sestra) a ještě to vtlouká do hlavy svému synovi.
Jsou to nepříjemná zvířátka, ale nemusím si je přeci ošklivit ještě více.
 Rosie 


Re: Ach ty mýty 

(28.8.2009 16:36:39)
Ale to je přeci všeobecně známá věc, když to říká tolik lidí: škvoři lezou do uší a prokusuju bubínky, tos vážně nevěděla? ~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~~t~

 ajina 
  • 

Re: Ach ty mýty 

(28.8.2009 16:39:47)
úplně s tebou souhlasím, taky nesnáším předsudky a pověry, kdyby nebyly, tak by se tu žilo mnohem líp.
 Lenka 
  • 

Re: Ach ty mýty 

(28.8.2009 20:50:59)
Mne jednou skvor do ucha vlezl a byl to strasne spatny pocit, i kdyz jsem byla hodne mala, nikdy na to nezapomenu. Jsou to proste zviratka, ktera lezou do tmavych skvir a ucho tmave je. Hodne to bolelo a od te doby se jich bojim.
 Jana D. 
  • 

Re: Ach ty mýty 

(29.8.2009 23:32:45)
Zhruba pred rokem jsem se pohadala na jinem serveru, protoze nejaka prepecliva panelacnikova matka pri sbirani pradla (ktere vesela na balkon, muj ty boze, priste uz jedine susicku!!!)zjistila, ze v pradle jejiho miminka byli dva skvori - no hruuuuuuuuza. Co ted? Dalsi prepeclive matky ji radily, ze ma cely balkon a pokud mozno i byt vystrikat biolitem nebo podobnymi jedy (divim se, ze se terapii biolitem vyhnulo miminko). Muj navrh pradlo jednoduse vyklepat proti insekticidum neprosel.
 Kaa( 3 mláďata) 
  • 

Re: Ach ty mýty 

(31.8.2009 12:24:47)
Jak jsem již psala, zvířátka jsou to nepříjemná a taky nevzhledná. Ale lidé zapomínají, že ony tu byly dříve než my.
Když můj nejmladší syn začal po bytě lozit po čtyřech, oblíbenou činností ,kromě sbírání i těch nejmenších smítek,bylo ocucávání psích granulí. Konzultovala jsem to s dětskou lékařkou a ta mi v klidu a s úsměvem odpověděla, že ona malého naočkuje podle očkovacího plánu a on už se na zbytek tímto naočkuje sám.Rozumná to žena.....nic se nemá přehánět.
 vertigo 


ještě toxoplazmóza 

(28.8.2009 20:22:21)
Taky by mě zajímalo, co je "toxoplazmóza v pokročilém stadiu" :-) A taky jsem nikde neslyšela, že by způsobovala neplodnost. Ach jo, myslím si, že se z ní dělá zbytečný strašák (samozřejmě vyjma primoinfekce v těhotenství). Moje dcera lítá po zahradě, kam nám bohužel chodí kálet sousedovic kočky a koťata, samozřejmě si pak strká prsty do pusy, tak by mě jen zajímalo, jestli už jí v těle nějaký ty protilátky taky nekolují :-)
 anemone 


Re: ještě toxoplazmóza 

(28.8.2009 22:25:30)
Toxoplazmoza = pritomnost parazitu v organizmu. Vyvoj nakazy zavisi predevsim na stavu imunitniho systemu, normalni zdravy organizmus dospeleho jedince se obvykle s nakazou vyrovna bez problemu (parazite pak v latentnim stadiu pretrvavaji typicky do konce zivota). "Pokrocile stadium" tedy muze znamenat oslabenou imunitu, pak je treba zalecit. Ja bych lecila hlavne tu oslabenou imunitu, no ale - nejsem lekar...
Toxoplazmoza neplodnost nezpusobuje. Nicmene lze se dobadat docela zajimavych spekulaci o tom, co zpusobuje - snizeny pud sebezachovy apod.

 konny, 3děti 
  • 

Re: ještě toxoplazmóza 

(29.8.2009 20:30:18)
mít toxoplaszmozu nerozpoznanou v ranném stadiu, je pěkně na prd :o(. já sama jsem jí měla, léčila jsem se cca 2 roky, než jsem měla výsledky v normě, kdy jsem mohla otěhotnět.
kočky mám ráda, mám je odjakživa a tuto nemoc jsem chytla ze zpracovávání masa, pravděpodovně jsem si tehdy nedostatečně umyla ruce a pak je strčila do pusy
u mě to začalo malátností, neustálé angíny (a tím antibiotika), bolesti , boule po uzlinách (i v hlavě) a nakonec oboustranný zápal plic. dr nemohla přijít na to, co mi je (musím podotknout, že to bylo v r. 1993) a když jsem dostala onen zápal plic, udělali mi tehdy na Bulovce na inf. oddělení, kde jsem ležela, kompl. krevní test, kde jim toxopl. vyběhla. musela jsem čekat na dobu, kdy budu moc brát léky na tuto nemoc, ale vzhledem k tomu, že už jsem do té doby brala hodně antibiotik, snažili se mě cca 1/4 roku udržet bez nich, ale to se nepodařilo, takže mě léky na její léčbu (opět antibiotika) nasadili při další angíně... a pak už bylo lépe. přes to jsem měla dlouho výsledky takové, že těhotenství bylo nedoporučováno a ty 2 roky jsem byla každých 14 dní sledována.na toxopl. mám neustále pozitivní kr. testy (jako důkaz, že jsem jí prodělala ) a mám 2 děti z období po nemoci a jedno jsem měla před touto nemocí. a všechny děti jsou Ok a zdravé, ve škole bez problémů .... zkrátka normální. problémy s těhotenstvím jsem žádné neměla, jen mě furt brali u dr krev :o).
je škoda, že každý varuje těhotnou před kočkou, ale už ne před syrovým masem, kdy je potřeba si ruce důkladně umýt. leckdy se totiž člověku stane, že prst strčí do úst vlastně nevědomky a proto si tuto nemoc s masem do souvislosti nedá, kdyžto na pohlazení číči z ulice si vzpomene. :o(. jelikož mě trápila tato nemoc dlouho a dodsne si pamatuju, jak mi bylo zle, scháněla jsem i i důkladné, nebabské, informace. a věřte, že kočka je jeden z nejslabších roznašečů, protože hovínka do pusy nestrkáme a když člověk čistí záchod, bere si bu´d gum. rukavice a nebo si důkladně drhne ruce... a při práci např. s masem, už člověk tak důkladný není.
takže
 Luky.Huky 


Re: ještě toxoplazmóza 

(1.9.2009 0:44:37)
Toxoplazmóza, pokud se rozběhne do "pokročilého stadia" (což není u každého), je infekční choroba - jak už jsem tu psala, když mi bylo 8, zavřeli mě kvůli ní na 3 neděle na infekční ~;((
A přestože jsem byla malá na riziko neplodnosti mamku upozornili...ale děti mám nakonec dvě, naštěstí zdravé holky ~;)
 Armani 


Kdy už to zkončí!!! 

(28.8.2009 20:51:24)
Já zase nesnáším lidi co nesnáší kočky, to zas musela psát nějaká hodně chytrá dáma, která je zřejmě "hodně" ví o toxoplazmoze.
Mám dva malé zdravé kluky, toxo jsem nikdy neměla, máme dneska 5 koček. Loni když jsem byla těhotná jsme se ujali jednoho mourovatého chudáka,
kterého nejspíš někdo vyhodil a vůbec mě nenapadlo se ho bát, abych něco nechytla. Jako rozumně uvažující člověk jsem s ním nejdříve šla k veterináři, ne k vůli sobě, ale k vůli němu.
Taky mě bombardovalo okolí, kde dám kočky v těhotenství a podobně (máme je doma), to mě docela vytáčelo. Chudáci kočky, šíří fámy kolem sebe jen hloupí lidé a ty chuděry to jen odnesou, že je prostě lidé nenávidí a o té menoci nic neví - například moje těhotná příbuzná, když jsem se jí zeptala proč ne za mnou nestaví, mi odpověděla, že by měla blbé dítě, že těhotná ke kočkám nesmí. Náš veterinář má na tyto dámy těžkou alergii.
 AlenaK3 


sedmiletky 

(29.8.2009 14:35:54)
Čekala jsem 7let. 3 operace, srůsty, endometrioza. První dítě v 29, druhé po 7mi letech v 36ti a přesně za 7 dalších let tj. loni mi bylo 43 jsem o dělohu přišla
 metty, 3 kluci 


toxoplazmóza=rozlučte se s holčičkou? 

(30.8.2009 14:31:40)
Mám toxoplazmózu a mám taky tři děti. Při každém těhotenství jsem měla testy na toxoplazmózu pozitivní, chytla jsem ji někdy v šerém dávnověku, holt holka z vesnice :) Když jsem čekala třetí mimčo, tak mě zarazil můj kolega informací, že se ženám s toxoplazmózou rodí jen kluci, holčičky prý hůř tuhle infekci v bříšku přežívají. Narodil se opravdu potom třetí syn. Říkám si, že je to hloupost, ale červíček pochybností ve mě hlodá... Máte někdo s toxoplazmózou holčičku?
 Masalák 


Re: toxoplazmóza=rozlučte se s holčičkou? 

(30.8.2009 15:08:43)
Já mám 2 holky a kluka. Toxoplazmóza mně byla zjištěna u 2. těhotenství, měla být dokonce akutní, což se pak naštěstí neprokázalo, ale v latentní podobě asi nebyla dlouho. Přišla jsem k infekci po odstěhování na vesnici, asi z králičího masa, nevím. Takže se mně s pozitivním nálezem narodila prvně holka a potom kluk. Děti mám po 22 a 21,5 měsících
 Astrit 


Re: toxoplazmóza=rozlučte se s holčičkou? 

(30.8.2009 20:28:27)
Spolužačka ze školy se mamince narodila při akutní toxoplazmóze získané v těhotenství.
Narodila se bez celého předloktí, ruka jí končí loktem. Asi to tak bude, prý bývají deformity končetin.
 Lenka, kluk a dvě holky 
  • 

Re: toxoplazmóza=rozlučte se s holčičkou? mám s toxoplazmozou dvě 

(30.8.2009 23:44:04)
První se narodil kluk, pak jsme měli dlouho problémy a tři nepovedená těhotenství, při dalším už povedeném těhotenství mi byla prokázána prodělaná toxoplazmoza (s mými problémy dělali pro jistotu testy na kdeco), narodila se zdravá holčička a pak ještě jedna :-). Takže bych mohla říci: s toxoplazmozou se rozlučte s klukem :-)
 Bal+♂ 


Re: toxoplazmóza=rozlučte se s holčičkou? mám s toxoplazmozou dvě 

(31.8.2009 0:06:17)
Mě bylo v těhu taky zjištěno že jsem prodělala toxoplazmozu s čeho to nevím kočku nemáme a syrové maso nejím.
Synek se mi narodil zdravý až na řešitelnou vv,jestli to stím může souviset netuším.
Jediné co mě napadá kdy jsem mohla proděla toxoplazmozu je rok 1997 kdy tu byli povodně,po tomto období mě snad rok bolelo pořád v krku.Každopádně to už asi nezjistím~;)
 Čemeřice 


Re: toxoplazmóza=rozlučte se s holčičkou? 

(31.8.2009 12:32:20)
Ano a dvě.
 metty, 3 kluci 


Re: toxoplazmóza=rozlučte se s holčičkou? 

(31.8.2009 21:41:56)
Díky, tak má dušička pokoj, je to doopravdy blábol.:-)
 balaena 


Re: toxoplazmóza=rozlučte se s holčičkou? 

(2.9.2009 16:39:06)
já... protilátky se našly, a malá se narodila uplně v pořádku~;)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.