| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Předvánoční anketa:)

 Celkem 31 názorů.
 mamča 
  • 

dárky 

(13.8.2009 9:52:01)
Mám dvě děti - 6letého syna a 4letou dceru.
U dcery je to trochu složitější, má rozptýlené zájmy a nic ji nebaví dlouho. Jediným kritériem dárku je, aby byl růžový :-). Takže klasika holčičí dárky - panenka, Barbína, Little pony,barbie domeček. potěší ji i z oblečení patřičné barvy. Velkou radost jí udělalo Lego SCala, které se už bohužel nevyrábí. Má velký SCALA domeček, jsou tam česací a oblíkací panenky, pokojíčky. Sehnala jsem to od kamarádky a to je asi její nejoblíbenější hračka.
Syn si přeje dárky zrovna podle aktuálního zájmo o něco. Do tří let to byly traktory, stavební stroje - pod stromečkem našel hračky Bruder a Duplo. Pak ho zajímali rytíři - namaloval Ježíškovi hrad - dostal Lego hrad, dřevěný meč a štít, rytířskou knihu. Teď miluje policajty - dostal Lego policejní stanici.
Takže jak plyne z výše uvedeného - ráda kupuju Lego(Kupovala bych ho ještě raději, kdyby bylo o polovinu levnější...), protože se nezničí,všechny dílky sedí(syna rozčílí, když něco nefunguje, nesedí, když to není perfektní:-(). Když byl syn malý - vedlo Duplo a Bruder.
Nekupuju levné hračky, které smrdí na sto honů a rozpadnou se za pár minut používání. Není v tom snobismus, ale jsem smutná, když se dětem nějaká hračka (např. od babičky) rozpadne pod rukama, ačkoli se k ní chovají šetrně a ony jsou pak nešťastné, že ji rozbily.
Taky nekupujeme moc knih, chodíme hodně do knihovny a knihy zpravidla koupíme až po přečtení a zjištění, že je chceme mít doma :-).
 Insula 


Re: dárky - podle přání 

(13.8.2009 10:55:30)
Vybíráme dárky podle přání dětí. A nikdy nesmí chybět kniha.
 Orion 


Re: Děti a my 

(13.8.2009 11:05:32)
Naše dcera vždy v půli listopadu kreslí dopis Ježíškovi, tedy to, co si přeje. A my tak vlastně máme možnost nakoupit to, co se jí bude líbit. Jinak samozřejmě o dárcích od Ježíška mluví už alespoň od srpna. Většinou jsou to věci, hračky, které bývají dražší a běžně bychom jí je nekoupili. Okruh jejích zájmů se mění s věkem. Asi do 4 let vedly hračky ( panenka Baby Anabel, pejsek Boby, dřevěný statek apod.), potom přišly sportovní potřeby ( lyže, přilby, kolo )to už k naší radosti, protože jsme tak zabili dvě mouchy jednou ranou ( kolo, lyže bychom museli stejně koupit), v současné době (dceři je 6 let) si přeje mobil, MP4 přehrávač. Uvidíme, co bude Ježíšek moci splnit.
PS: Loni si samozřejmě jako správná školačka přála školní batoh, vybrala si ho na internetu a Ježíšek ho donesl. A když Ježíšek má donést např. přeskáče, které se musí ozkoušet, tak my Ježíškovi pomůžeme, boty koupíme a Ježíšek si je přes noc odnese.
 Manoleška, dítě 2 roky 
  • 

Re: Děti a my 

(18.8.2009 20:48:47)
Dítě mám zatím malé, 2 roky, ale ke všemu, k Vánocům, narozeninám, svátku, se snažím pořizovat aspoň 1 dárek samovýrobou. To prosím ne proto, že bych chtěla ušetřit, ale protože do toho dárku chci dát něco osobního. Např. teď jsem mnoho večerů šila vílu Amálku k narozeninám a dítě jí miluje.
 Ráchel, 3 děti 


Re: Děti a my 

(13.8.2009 12:16:07)
tak to už sis mohla všimnout dávno, že z Děti a my se tu pravidelně objevují články, ne? ~;)
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Děti a my 

(13.8.2009 12:19:21)
Milado, přeci zodpovědnej člověk nakupuje vánoční dárky nejpozdějc o prázdninách ~t~~t~~t~~t~
 Luky.Huky 


Re: Děti a my 

(16.8.2009 11:20:18)
Aspoň je co kritizovat, ne? Ber to jako hozenou rukavici k tomu, aby sis mohla pěkně ulevit, ostatně jako cca 90% Vás, které se účastníte diskusí pod články ~;)
Já třeba kupuju vánoční dárky průběžně celý rok - jednak z kraje roku je všechno levnější, a jednak mám potom kam sáhnout, když nestíhám nějaké narozeniny nebo svátek. A taky se mi jednou stalo, že jsem chtěla dcerce něco koupit, ale řekla jsem si, že to přece nebudu sušit od srpna do Vánoc - a pak jsem to už nesehnala.
Dárky kupujeme jako asi většina z Vás - podle zájmů, podle dopisu Ježíškovi (mladší dceři, starší už jsme vysvětlili, jak to s Ježíškem je, protože ve druhé třídě už spousta dětí chodila s tím, že Ježíšek není, tak aby nebyla za troubu - a byla úplně nadšená, že může také kupovat a shánět dárky ~;)) a taky trochu podle toho, co mi během roku padne do oka :-)
A nikdy nechybí ani jedné dceři aspoň jedna knížka - od leporela, když byly maličké :-)
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: Děti a my 

(13.8.2009 13:50:41)
no nech být, já to tak dělám už 3 roky a jsem spokojená....
 MartinaNov (dva rošťáci 


Re: Děti a my 

(13.8.2009 13:54:54)
nějak mi to ujelo...

zrovna včera jsem byla neplánovaně v hračkářství a viděla jakési Lego ve stylu Bionicle, nějaká limitovaná edice. Ze 699 sleva na 250. Tak už mám dáreček pro synovce. Mi nevadí, že mi to bude půl roku ležet ve skříni (vlastně, co půl roku, je půlka srpna, necelé 4 měsíce).
Většinou právě o prázdninách, když je více času, si sesumíruji, komu a přibližně co... Pak mám dost času vysondovat, co by si kdo přál a postupně nakupovat. Hodně věcí se dá koupit v akcích (hračky, domácí potřeby, kosmetika), často i průběžně sama narazím na něco, co by se někomu mohlo líbit.... A když si nakupuji postupně, tak mě to vyjde lépe i finančně, nejen kvůli akcím (já bych ty peníze stejně neušetřila).
A v prosinci se věnuji jen cukroví, balení dárků a mám prostor vychutnávat si vánoční atmosféru...
Eventuálně dokupuji drobnosti.
Nehrozí, že bych týden před Vánocemi neměla nic koupené a vyšilovala, že mi eshop nedoručí zboží včas.

Ale každému to vyhovuje jinak, že...~z~
 Lída,3 kluci a holka 


Re: Děti a my 

(13.8.2009 14:05:52)
No však jo, my to nakupujeme tak průběžně během celého roku - když je něco zajímavého ve slevě.
 Ráchel, 3 děti 


Re: Děti a my 

(13.8.2009 14:34:34)
já myslím, že to není myšleno jako článek, ale že má nejspíš admin s nimi dohodu, že za to, že je možné na Rodině uveřejňovat jejich články, tak si sem budou moct občas šoupnout nějakou tu anketu, která jim pomůže při psaní dalšího článku. Prostě je to oboustranně výhodné. No a do prosincového čísla shánět reakce v prosinci by bylo pozdě ~;)
 Jeremjas 


Re: Děti a my 

(17.8.2009 8:48:12)
Když Ti tahle anketa tak namíchla, tak proč jsem proboha píše? Jestli si toužíš pouze vybít svou zlost, tak běž jinak. Tady na Ty tvoje řeči není nikdo zvědavý~y~
 ataner+4 


Dárky dětem 

(13.8.2009 11:14:35)
vybíráme podle jejich přání. Pravidelně už mnoho let každé dítě píše "dopis ježíškovi" ze kterého vybíráme tipy na dárky a výborně nám to funguje. Benjamínek si letos iniciativně namaloval "dopis ježíškovi" už před měsícem - v 5,5 letech si přeje kolečkové brusle, skateboard, figurku Spidermana a holící strojek :o) Jinak nejúspěšnějším vánočním dárkem je u nás LEGO to dělá radost malým i velkým dětem.
 Kristain 


MÉNĚ JE VÍCE 

(13.8.2009 12:18:25)
Dětem kupujeme dárky kvalitní, dle jejich přání (dopis Ježíškovi) a zájmů. Raději investuji do jedné pořádné věci, než víc drobnějších nekvalitních. Navíc mám zkušenost, že přemíra dárků pod stromečkem je zahltí a tolik si to nevychutnají, už se jim pak další rozbalovat nechce. Pravidelně jsme dřív rozbalovali dárky až třeba do Silvestra.
Vloni se mi podařilo domluvit i prarodičům, aby se mírnili, poradili se s námi o výběru hraček, a dopadlo to ke spokojenosti všech. Děti nebyly z přemíry věcí rozhozené a víc si každou věc vychutnaly.
Letos mám už dokonce nyní většinu dárků nakoupenou.
Vzhledem k tomu, že máme dva syny, vedou auta, především kvalitní zn. Bruder, a LEGO. A nesmí chybtě knihy:)
 amy 
  • 

syn má finanční limit 

(13.8.2009 12:45:06)
Na ježíška u nás v rodině nehrajeme, takže dokud byl syn malý a neuměl říct, co chce, vybírali jsme dárky my. Teď je to tak, že si vybírá sám, předem řekneme, jakou částku má k dispozici a je na něm, jestli bude chtít 1 větší dárek nebo 5 menších. Dárky nakupujeme spolu ve 3, každý z nás si vybere, co si přeje a pak to najde pod stromečkem a pak taky chodíme dávat dárky opuštěným zvířatům. Jen to neřešíme už v srpnu:-)
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Darky... 

(13.8.2009 12:51:33)
U nas vedou sportovní potřeby všeho druhu - lyže, brusle , helmy , hokejky ... ale i padla nebo spacaky :-)
Jak uz někdo napsal: nesmí chybět kniha
a nejaka stavebnice
a pak velke přání z dopisu pro Ježíška

oblečení kupuji minimalně a když už musí být pod stromečkem, tak je s motivem, který zajímá děti - dinosauři, spiderman apod.
 meryer 


Re: Darky... 

(17.8.2009 21:38:23)
Dárků kupujeme vždy několik:1.podle přání,2.něco potřebného(většinou oblečení) a 3. nějakou maličkost pro radost.Děti máme ve věku 13,12 a 2 roky.Nejstarší slečna už o hračky nemá zájem,chce spíš něco na parádu,syn raději technické věci a nejmladší dceři udělá radost jakákoli hračka nebo knížka.Dárky kupuji od jara,když mi něco padne do oka,před vánocemi bych nemohla utratit tolik peněz najednou.
 IlonaK2+Verunka+Ondrášek 


Od každého něco... 

(13.8.2009 16:27:57)

Snažíme se koupit:
1. Něco na vyrábění
2. Něco na hraní pro potěšení
3. Něco praktického (sportovní potřeby nebo oblečení nebo batůžek, co je zrovna třeba)
4. Něco na čtení
5. (Pro úplnost: při narozeninách ještě malou sladkost)

Nemusí to všechno dohromady stát kupu peněz a docela se trefíme do momentální nálady (má zrovna náladu hrací, vyráběcí nebo čtecí? :-) )
 Pavlína, 2 malí kluci 
  • 

Dopis Ježíškovi-u nás nefunguje 

(13.8.2009 21:49:20)
Dopis Ježíškovi u nás nefunguje. Staršímu klukovi byly 4 roky a vůbec neuměl říct, co by chtěl. A není to tím, že by měl doma nějak moc hraček. On jenom zkrátka po ničem netouží a pokud se zeptáte, co by chtěl na Vánoce, tak vám řekne, že čokoládky. Takže máme pod stromečkem i čokoládky a pak víceméně od všeho trochu, viz. výše. Něco mu také samozřejmě "podsouváme", co by si třeba mohl přát a on si to potom tedy "přeje", ale není to to pravé ořechové. Chodí do školky, myslela jsem, že bude chtít něco, co třeba mají ostatní děti, ale on prostě není ten typ. Možná si říkáte, že mám štěstí (pokud mu to vydrží do dalších let), ale odvrácená stránka této skutečnosti je ta, že z žádného dárku nemá tu pravou dětskou radost, kromě těch čokoládek ovšem!
Jinak vybírám dárky mimo jiné podle toho, s čím si hrajou moje děti u kamarádek, v hračkářství jsem totiž bezradná a neumím vybrat většinou nic.
Ale jinak trávíme vánoce hezky, kluci jsou tři dni živi pouze na čokoládkách ze stromečku i pod stromečkem, ale spokojení:-).
 Ráchel, 3 děti 


Re: Dopis Ježíškovi-u nás nefunguje 

(13.8.2009 22:03:57)
pamatuju si, jak když bylo dceři asi 8 let, dostala pod stromeček kromě spousty dalších dárků také tzv. sliz. Dodnes se u toho vánočního videa bavíme - vesele rozbaluje dárky, pak rozbalí sliz za 20 korun - začne skákat a nadšeně řvát: "Sliz, sliz! já mám sliz!" ~t~~t~~t~
 Ivona,Klára02,Tereza06 
  • 

Re: Dopis Ježíškovi-u nás nefunguje 

(13.8.2009 22:16:01)
když měla Klárka 4 roky,byla před vánoci s tatínkem v obchodě a líbila se jí panenka za 120kč,snažila se tatínka ukecat,ale odešli bez panenky.Doma mi povídá,že viděla v obchodě panenku a moc se jí líbila,že panenka určitě chtěla,aby byla její maminka.Že byla moc hodná celý rok,tak si ji nakreslí Ježíškovi a on ji určitě donese.Druhý den tatka uháněl do obchodu pro vysněnou panenku.Pod stromeček jsme ji dali uplně dozadu,byla uplně neštastná,že panenka pořád nikde.Nezapomeneme jak byla skákala radostí.Není to o penězích,někdy stačí dárek za pár korun,hlavně,že je ten vytoužený
 Katka 
  • 

Re: Dopis Ježíškovi-u nás nefunguje 

(27.8.2009 16:10:40)
To mi pripomnelo, jak jsme jako male se sestrou straslive chtely na vanoce klovatinu, takove to zlute tekute lepidlo co byvalo... za 5 korun:) Nic jineho z nas rodice ten rok nevyrazili. :)A mely jsme velikou radost, kdyz jsme ho dostaly.
 Ivona,Klára02,Tereza06 
  • 

řešíme už od léta 

(13.8.2009 22:08:15)
už v průběhu léta začínáme zjištovat,co by si tak holky přály od Ježíška,můžou si přát 1 velký dárek a pak nějaké menší.Raději koupím pořádnou věc,než plno blbostí většinou od Vietnamců.Dopředu se v rodině domlouváme,(jen s tchýní to nejde,když jí dáme nějaké typy,stejně skončí nákup dárků,bohužel, právě u Vietnamců)co by kdo chtěl holkám dát,máme vyzkoušeno,že o množství to není.Když si přejí něco,co jim bohužel nemůžeme splnit,zavčas to rozmluvíme,aby nebyly smutné.Nesmí chybět knihy a něco praktického,letos už mají taky holky vybráno,tak začínáme pomalu nakupovat,nemám ráda předvánoční obíhání obchodů a shánění vytouženého dárku
 Severka + P 14 + L 10 + N 8 


Na vánoce myslím dostatečně předem 

(14.8.2009 10:05:47)
Co mi padne do oka už kupuju od prázdnin. V prvé řadě nesmí nikdy chybět knihy a to ve velkém. Někdy přidám nějaké to CD nebo DVD, ale toho opatrně. Ráda kupuju dětem kreativní dárky, které je nutí trošku přemýšlet - stavebnice, různé skládačky, atd. Vede Lego a Geomag, děti bez rozdílu věku mají rády mozaiky, puzzle nebo třeba zažehlovací korálky. Taky nějaká společenská hra nesmí chybět. Carcassonne vede, ale máme rádi zejména ty logické - Rolit, Blokus, Abalone... Přidám pak něco praktického a třeba něco hezkého na sebe (zvlášť holčičky parádu oceňují).

Komerčním hračkám z předvánoční reklamy se obloukem vyhýbám. Děti, když píší Ježíškovi, tak mají těchto věcí plný dopis (vystřihují si je z letáků). Je pravda, že se snažím je jemně korigovat a nakonec i aspoň jeden dárek z toho, co si přejí ony, většinou dostanou.

Letos se určitě chystám místo na Lego vrhnout na Playmobil, ať je trochu změna. Mým oblíbeným obchodem je např. kreativnideti.cz. Mají tam (na našem trhu) neobvyklé hračky, hodně dřevěných, hodně kreativních. Doporučuji!
 Luky.Huky 


Re: Na vánoce myslím dostatečně předem 

(16.8.2009 23:20:33)
Koukla jsem na ty stránky a jsou tam fakt super věci, moc moc děkuju za typ ~;)~;)
 banditka 


Jezisek u nas 

(16.8.2009 12:48:03)
My jsme se doma uz pred lety s muzem dohodli, ze si budeme davat darek jen jeden a v hodnote do 50 kc :-) To by clovek neveril, ze takovy darek da mnohem vic vymysleni a shaneni, nez kdyz neni zadne omezeni. Samozrejme, ze i vic tvorime. A tak nejak plynule to preslo i na nase deti, takze vanoce mame spis takove prozitkove a pohodove. Bydlime daleko od vsech pribuznychm takze si to nehorazne uzivame ~j~ A protoze v sirsi rodine, tato nase myslenka proste nezakorenila, tak se horam vseho mozneho nevyhneme, ale aspon je to po vanocich, takze mame klidek :-) Jinak protoze mame deti male, tak vybirame/vyrabime takova ta bezna prekvapka - co zaujmou, ruzne sramoti apod. Pro naseho nejmensiho mam v letos v planu vyrobit "hrkatko" - nekde jsem ve vyprodeji narazila na stredne velke, krasne rolnicky, takze budu muset jeste objevit nejaky ten spravny klacik do rucicky a tatinek se bude muset postarat o jejich pripevneni ~;) Zatim jsou ditka nadsena, uvidime, co si vyslechneme, az budou chodit do skoly ~o~ :-)
 pivonka 


Re: Jezisek u nas 

(16.8.2009 13:20:33)
HA HA, my jsme se dohodli, ze nepresahnem 10 000.A darky nevyrabime.Nikdy.
 Teraza Horáková 


Re: Jezisek u nas 

(16.8.2009 23:23:32)
To je strašidelná diskuze, nezlobte se. Neženete ten čas nějak moc? Ještě jsme nebyli na dovolený ~n~~n~~n~
 Teraza Horáková 


Re: Jezisek u nas 

(16.8.2009 23:27:03)
a jinak třeba Huky Luky a ostatní, obdivuju, závidím a nechápu.

Pravda je, že u nás jsou pořád Velikonoce, narozeniny, svátky, vysvědčení, den dětí, zvláštní zásluhy, já to prostě do Vánoc sušit nevydržím, - naopak, občas to vyšlo z módy, občas přání splnil někdo jiný, to je na ~o~~o~, už se široká rodina navykla to domlouvat, navíc - darovat přání - například inliny v prosinci - je prostě dost vedle vzhledem k rychlosti růstu nohou.

jste fakt rychlé.
 Ines 
  • 

Kupijem co potřebujem + 1 přání 

(17.8.2009 8:08:03)
Tak my asi budeme exoti, jak tak čtu diskusi. Děti už chodí do školy. Kupujeme jim hlavně to, co potřebují - oblečení, sportovní potřeby, nábytek do pokojíčků (postupně nahrazujeme poděděný Universal). Přidám knížky a nějakou hračku nebo puzzle nebo stavebnici. A zvážíme přání - jak zaslechnutá a odpozorovaná, tak z dopisů Ježíškovi a něco vybereme. Příbuzní se s námi naštěstí domlouvají.
Letos bude hlavní dárek pinpongový stůl. (Dodělali jsme pokoj pro hosty, když nebudeme mít hosty, budeme hrát.)
Aby neměli děti pod stromečkem nesmyslně mnoho hraček a zároveň aby tam nebylo pusto prázdno, tak pokaždé nakoupím každému členu rodiny ponožky, spodní prádlo, pyžamo.... A klidně nechávám pod stromeček třeba nové povlečení a tak...
S manželem se domlouváme tak všelijak, párkrát jsem pod stromečkem nic neměla, protože ho nic nenapadlo, nebo protože měl pocit, že nic nepotřebuju (naštvaný smajlík). Tak si v posledních letech nakoupím dárky i pro sebe.
 Iveta 
  • 

Re: Kupijem co potřebujem + 1 přání 

(22.8.2009 1:40:25)
Mám z vašeho příspěvku smutný pocit. Ne kvůli dětem, ale kvůli manželovi.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.