| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pohádková dovolená s dětmi: ve Slovinsku

 Celkem 12 názorů.
 MajdulkaF 


Mohu jen souhlasit :-) 

(3.7.2009 8:37:02)
Ze Slovinska jsme se vrátili před 14 dny a mohu jen souhlasit ~R^
 Kádik 


Panečku 

(3.7.2009 9:47:51)
Ze dvou odstavců, kde se popisuje Slovinsko mi šel úplně mráz po těle. Pěkné...
 Jana + 4 


Re: Panečku 

(3.7.2009 10:31:57)
Také jsme se před 14 dny vrátili ze Slovinska a souhlasím zcela. je to nádherná země a s dětmi jsme si to užili. Jen ta Lublaň nás malilinko zklamala ve srovnání s ostatními krásami, ale možná jsme se špatně dívali :-)
 petra 
  • 

Re: Panečku 

(3.7.2009 11:52:02)
Před 15 lety jsembla delší dobu ve Slovinsku pracovně. Byla to nádhera. Lublaň (Slovinsky Ljubljana -tj. milené) je nádherné město, přítpmnost Plečnikovi architektury chtě nechtě probouzí v člověku vzpomínky na Prahu. Na rozdíl od ní obvšem Lublaň není uspěchaná, spousta kavárniček, tržnice na nábřeží Ljubljanice... (aspoň před 15 lety to tak bylo.) Místo jeskyní v Postojné, které jsou dle mého příliš uzpůsobeny turistům na úkor jejich přírodnosti bych doporučila Škocjanske jame, které jsou jendím z největších jeskynních systémů v Evropě. Nedaleko od nich si milovníci koní přijdou na svbé v hřebčinci Lipica. (Jinak jeskyněmi je Slovinsko doslova protkaté, není problém najít nějakou malou jeskyni prakticky kdekoliv.)
Jinak Bled už před těmi 15 lety byl dost komerční (i když východ Slunce nad Triglavem pozorovaný od Bledu stál za to), Bohinj je mnohem přírodnější. Úžasné jsou také Kamnické Alpy, kousek od Lublaně, turisticky ne tolik navštěvované jako Julské Alpy.
Co mě ovšem ve Slovinsku nejvíce dostalo byl malý vojenský hřbitůvek z 1. světové války v lesích kousek od Bohinje- malý dřevěný kostelík, jednoduché kříže, na nich poměrně dost českých jmen a krásná báseň, jejíž konec zněl:---veliko vam svetilo solnce planinsko, spi štastno, jezero Bohinjsko.
 Winky 
  • 

Re: Panečku 

(3.7.2009 10:36:06)
Hmmm, omlouvám se že to vyzní rýpalsky, ale to vypadá na knížku která popisuje stav tak před 20ti lety. Z té čiré essence krásy tam sice ještě stále dost je, ale přebíjí to turistický konzum, bohužel. Třeba to jezero Bled, mám fotku kdy jsem si tam hrála coby capart na písku, stanovali jsme tam, okolo jen příroda, krása. Naši se tam z nostalgie vypravili předloni a přijeli zklamaní z vystavěných restaurací a hotelů - asi se to nedá zastavit, asi to tomu kdo tam jede poprvé ani nepřijde, ale to kvůli čemu tam lidé jezdí jaksi mizí :-(
 Kádik 


Re: Panečku 

(3.7.2009 11:37:06)
Zas je fakt, že mi ten popis přišel moc pohádkový. Je jasný, že takovéto krajiny jistě někde jsou, ale moc se o nich neví, protože právě ta krása by je ubila tím, že by se tam začali sjíždět turisté...
 Lizzie 


:))) 

(3.7.2009 12:31:28)
Slyšela jsem už mockrát, že Slovinsko je zajímavá země, ale tohle mi přijde jak vytržené z příručky pro cestovatele...a možná i je:)

 Evča, kluci 90+96 


Souhlasíme! 

(3.7.2009 23:26:49)
Slovinsko je nádherné, milujeme ho a navštěvujeme! Teď zrovna píšu z bohužel již končící dovolené u moře poblíž Piranu - úžasné nádherné městečko. Celé Slovinsko je pozoruhodné a krásné, lidé milí, všude je blízko a je tu snad vše, co si zvídavý turista může přát ... máme to tady moc rádi.
 maja08 


Naprostý souhlas 

(4.7.2009 18:19:12)
Ano, Slovinsko je skutečně pohádková země a je hodně velká škoda, že ji spousta Čechů zná jen z auta, když míří do Chorvatska. V Lublani jsem kdysi žila a studovala, dodnes tam mám spoustu přátel a kdykoli můžu, s láskou se tam vracím. Letos tam chci vzít poprvé i svoji 10měsíční dceru :-)
 silmal 


Re: Naprostý souhlas 

(6.7.2009 17:20:29)
Slovinsko je jedna z nejkrásnějších zemí. Přírodou, lidmi, jídlem, pitím. Manžel je paraglidista takže jako doprovod jsem projela Slovinsko dost. Alpy, Soča, krátké hezké mořské pobřeží, pljeskavica, výborná pizza, výborný pršut, hrozně milí a příjemní lidé, travarica, ledové jeskyně, dobré pivo a víno. Všem kdo nechtějí jen ležet na pláži doporučuji!
 Lindík1 


re:naprostý souhlas 

(8.7.2009 12:40:10)
Před 14-ti dny jsme se vrátili z dovolené ve Slovinsku.Jezdíme každý rok do Bovce tábořiště Trnovo ob Soči.Můžeme jen doporučit,milí lidé,čisté prostředí ,hory nad náma,řeka Soča pod tábořištěm.Kýčovitě tyrkysová voda,sice pořádně studená,ale to našim klukům vůbec nevadilo.Potom jsme jeli na Bohinj,tady už to bohužel nebylo jako za starých časů,spousta obytňáků a karavanů,ale výlety super.Slovinsko doporučujeme svým přátelům a rádi se tam každý rok vracíme.
 Monča34 


Budu trhat partu, my nadšeni nebyli 

(20.8.2009 13:05:46)
Musím říct, že do Slovinska jsem se hrozně těšila. Miluju Chorvatsko a představovala jsem si Slovinsko jako takové vyspělejší Chorvatsko. Bohužel jsme si s tou zemí nějak nepadli do oka. Mizerné ubytování, personál hotelu na pěst, domluvit se neslovinsky bylo sakra těžké. Asi ty pocity z ubytování, kde jsme se museli dohadovat opravdu o všechno ovlivnily naše celkové vnímání té země. Nějak se tím vypařilo to nadšení, se kterým jsme tam jeli. Ale abych jen nehaněla, tak byly i pozitivní zážitky:-), hodně se nám líbilo na Bledu, Piran je nádherné městečko, za celou dobu se nám nepodařilo narazit na špatnou restauraci nebo zmrzlinu. Celkově mi tak nějak přišlo, že čím dál od Ljubljaně, kde jsme bydleli, tím líp.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.