| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přerušené kojení...

 Celkem 58 názorů.
 Liška s banem :) 


Blahopřeju, že jsi to vydržela. 

(15.6.2009 9:06:17)
Můj prcek je zvyklý jak na prso, tak na flašku, ale nevím nevím, jestli by se po 2 měsících nekojení ještě chytl, možná v noci. A mít 3 malé děti, tak bych to asi po 2 pokusech vzdala.
 arsiela, 


Re: Blahopřeju, že jsi to vydržela. 

(15.6.2009 13:21:28)
Jste šikulka,gratuluju.Škoda že jsem o téhle možnosti nevěděla,když jsem malého musela přestat na měsíc kojit.Mrzí mě to,že přešel na UM zbytečně brzo.
 amy 
  • 

Gratuluju, nám se to nepovedlo 

(15.6.2009 9:42:02)
Od začátku jsem neměla zrovna moc mléka, ale synovi to tehdy stačilo. Pak jsem taky musela přerušit kojení kvůli lékům a mléko se mi doslova ihned ztratilo. Syn pil z flašky jakoby nic. Po dobrání léků jsem začala pít různé kojící čaje, navštivila několik laktačních poradkyň a nic nepomohlo, mléko se už nevytvořilo. A ani syn nespolupracoval, ačkoli se od začátku vždy bez problémů přisál, po téhle pauze vůbec netušil, co si má s prsem počít. Takže kojený je jen pár týdnů
 Katka 18m + 4r 


My již bohužel nekojíme 

(15.6.2009 11:18:33)
Velice obdivuji Vaše vytrvání,moje dcera v 5 měsících přestala chtít pít ode mne mléko tak jsem to ještě měsíc zkoušela ale jelikož velice ztrácela na váze přešly jsme na sunar,říkám si že aspoň ten půl rok je dobrý, přeji aby Vám to nenahraditelné kojení vydrželo co nejdéle.
 anemon 


Re: My již bohužel nekojíme 

(15.6.2009 12:00:18)
Také nekojím, ale krmím odstříkaným MM. Mám dceru 3r. a dvojčata 4m. ta po narození byla žlutá, líná, ubyla moc na váze. Snažila jsem se 2m. kojit, odstříkat, dokrmit vlastně jsem nedělala nic jiného. Pro celou rodinu to byl stres, hlavně pro dceru. Asi měsíc mi trvalo, než jsem se s tím smířila, ted už jsme v pohodě a mlíka mám dost pro oba
 Jana 
  • 

Re: My již bohužel nekojíme 

(16.6.2009 7:59:10)
no, malej měl taky novorozeneckou žloutenku a s pitím byl absolutně tragický, až žloutenka přešla, tak pití bylo OK.
 Iveta. 


Re: My již bohužel nekojíme 

(22.6.2009 11:30:01)
Já mám tři poměrně malé děti, ale i tak si nedovedu představit jak bych zvládala malé dítě a dvojčata. Jste úžasná, že pro ně to mlíko odstříkáváte, to pro ně považuji za důležité. A mimochodem ty dva měsíce na flaštičce, když jsem konečně pochopila, že moje životní katastrofa není zase tak katastrofální, měly také své kouzlo. Mohl mi nakrmit i někdo jiný, mohla jsem si zajít na tanční zkoušku a nespěchat... Vše má své plusy a mínusy. Přeju, ať Vám mlíčko vydrží co nejdéle a ať si stihnete občas i odpočinout
 Pavlína 
  • 

Taky jsem přestala ze dne na den... 

(17.6.2009 8:15:35)
Bohužel jsem se dostala do stejné situace. Po velice náročné zimě, psychicky, se dostavil posttraumatický stresový stav, a totálně jsem se zhroutila. Synkovi bylo 13 měsíců. Kojit jsem chtěla dlouho, nejméně dva roky, ale bohužel... dostala jsem antidepresiva, antipsychotika, ze dne na den přestala kojit... hrozně mě to mrzí a bolí, je to měsíc zpět, trošku mlíčka se ještě tvoří, ale málo. Syn jí všechno, UM pije bez problémů, je to dobře rostlý klouček, takový medvídek, ale je mi hrozně smutno, že už to nebude. Máme dvě děti, a třetí je "ve hvězdách"... měla jsem poslední příležitost si vychutnat ty nádherný chvíle, vůbec mě neobtěžovalo kojit v noci, kdykoliv přes den, nikdy jsem si nemyslela, že se dostanu do takovéhle situace... Ale bohužel. Všichni mě přesvědčují, abych se s tím už smířila, že už je "dost velký"... ale nevím, nevím... Zatím jsem ještě bohužel psychicky v dost špatném stavu, takže si zakazuju trápit se ještě kvůli kojení... Moc to ale nejde...
 Helena 
  • 

Re: Taky jsem přestala ze dne na den... 

(17.6.2009 20:45:59)
Nezoufejte...
nejdůležitější je máma v pohodě... fakt.
My jsem měli u druhého synka týdenní pauzu ve třech měsících, byla jsem ve špitále (paralyzovaná vyhřezlou ploténkou, nechávala jsem se sestřičkami budit v noci po dvou hodinách, abych udržela rytmus a mlíko...když mě vezli nehybnou do nemocnice, tak jsem se ani tolik nebála o sebe, jako o kojení :-)
dnes s odstupem dvou let je to veselá historka.
Po návratu ze špitálu jsem normálně kojila dál, prcek se nechal kojit do roka a čtvrt, pak jsme toho nechali...tak nějak to vyplynulo ze situace.
Třetí je u nás také ve hvězdách....
ALE!!!!
pořád jsem na prso nezapomněli a když máme slabé chvilky, tak ho nechám jen tak dudat...cca 1x za měsíc a vychutnávám si ten krásný klid a souznění...
pak mne začne okusovat a má z toho hroznou srandu....
takže se dejte do kupy a občas dejte prso na pohrání si a uvidíte sama, třeba vám to bude pro vaše mazlící chvilky také tak vyhovovat.
A sát nezapomněl, i dnes po roce nekojení mám na prsu maličkou kapičku mleziva....tak to vlastně má jako takové sladké maminčino lízátko :-)
Držím pěsti, ať jste v pohodě.
Zdravím
Helena
 Iveta. 


Re: Taky jsem přestala ze dne na den... 

(22.6.2009 11:37:37)
Chápu Vás, že když máma není na konec kojení připravena (a mnohdy i když je), tak je jí po něm smutno a těžce se s tím vyrovnává. Ale kojit 13 měsíců je podle mě skvělé. Někdo tady psal, že jen dává dítěti ožužlat prso pro ten báječný pocit. Zkuste to, jestli budete mít odvahu vsunout prso po přestávce (nevím jak dlouhé) do pusinky plné zubů. Já přestala syna záměrně kvůli nedostatku mléka kojit v 18M a také mě to mockrát napadlo, ještě jednou ho nakojit, ale při pohledu na ty zoubky a jeho dobrý apetit mě to vždy hned přešlo. Nevím co poradit, chce to čas se s tím smířit a stále se těšit pohledem na zdravé dítě, které jste dokázala kojit víc jak dlouhý rok!
 Zuzana 
  • 

moje zkušenost 

(15.6.2009 12:57:18)
je to už osmý rok co jsem kvůli vážnému úrazu zhruba na měsíc přerušila kojení. Ležela jsem na JIP a sestra mi tam pomáhala z odsáváním, po týdnu jsem byla už v domácím ošetření, avšak kojit jsem stále nemohla. Moje dcera měla tehdy čtyři měsíce a byla pak měsíc vyživována Sunarem z obyčejné láhve, přez obyčejný dudlík. Pak jsme zase ze dne na den přešli na kojení.Celou dobu jsem odstříkávala, byla jsem plně rozhodnuta, že až budu zas v pořádku, budeme zase kojit,nepřipoštěla jsem si, že by to mohlo být jinak. Bylo to bez problémů naštěstí, flašku jsme hned odložili a kojila jsem pak do jednoho roku.
 Vivera 


kojení 

(15.6.2009 13:12:45)
Gratuluji k vytrvalosti, tu teď budu potřebovat já. Náš problém je přestat kojit, nevím si rady, malá je závislá na prsu (v noci)nikdy nechtěla žádnou flašku i pití jsme dávali ze lžičky...Teď v 13měsících máme pítko s brčkem, ale prso miluje a já už bych se chtěla vyspat. Má ho místo dudu..na uspání na bolístka. Jsem slaboch nedokážu jí nechat řvát:( Ale jak z toho ven? Manžel mi nechce nějak pomoc, že bych třeba 3 dny spala jinde...POřád doufám, že se odstaví sama. I když jí dám jen v noci ,mléka mám pořád dost...Má někdo nějakou super radu? dík
 Šarkyy 


Re: kojení 

(15.6.2009 13:21:44)
Iveto moc Vam gratuluji, ze jste to vydrzela a kojeni obnovila. Je to uzasne.
Petko, je tezke Vam poradit, zalezi hodne na Vas a Vasem rozhodnuti prestat kojit, i kdyz treba jen v noci. Ja jsem syna kojila do 16 mesicu, v noci se do 9 mesicu budil co hodinu, bylo to dost narocne, manzel se, stejne jako Vas, nemel k tomu mi nejak pomoci. Takze jsem se jednou v noci rozhodla, ze uz toho fakt bylo dost a nechala maleho plakat, ale byla jsem u nej celou dobu, tise jsem na nej mluvila, hladila ho, rval jak tur (cca 3 hodiny), pak uz jsem to nevydrzela a dala mu, trvalo to 2 dny a pak se budil v noci uz jen 2x a ve 13 mesicich se v noci odstavil sam (mel rymu a zizen a misto prsa chtel vodu) a od te doby spi celou noc, takze tak u nas. Drzim palce at to zvladnete, co nejlepe pro Vas
 Dajána 
  • 

Re: kojení 

(15.6.2009 13:26:02)
Nemusíš spát jinde, stačí, když ji v noci uklidní manžel. Já taky spala v ložnici, manžel k ní vstal, snažil se jí uklidnit(zpočátku to nešlo), chvíli si pobrečela a usla. Příští noc už to bylo lepší, až přestala plakat úplně a prospala celou noc. Ale vždy jsme to odbouravali po jednom kojení. Kojila jsem 3x v noci, takže jsme odbourali jedno kojení a dostala jen 2x, pak zase jedno, dostala jednou a pak vůbec. Ale je třeba manžela přesvědčit, je to přece i jeho dítě. Nebo je taky dobré dát dítě k babičce, ale to ne každá zvládne. Tak mnoho štěstí, držím palečky!
 Petula 
  • 

Re: kojení 

(15.6.2009 13:28:06)
Muzete klidne pokracovat s kojenim. Podle WHO by dite melo byt kojeno dele nez dva roky. Ja jsem obe deti kojila dele nez dva roky a odstaveni probehlo bez problemu. Nedovedu si predstavit, kdybych je prestala kojit v roce. Brecely by moc. Ma sestileta dcerka byla silne ohrozena alergii a nyni ma lehci ekzem. Vyplati se to, verte mi.
 monikapok1 


Re: kojení 

(15.6.2009 13:42:21)
Já bych taky ráda kojila co nejdéle, ale nějak si to nedovedu představit, syna jsem přestala kojit už ve 4 měsících, tak nemám praxi :). Znamená to jen ranní či večerní kojení, nebo v noci?
 Petula 
  • 

Re: kojení 

(15.6.2009 13:58:57)
To je v poradku.
Vecerni, ranni.... ja jsem to tneresila. Do dvou let u syna a do tri let u dcerky jsem kojila cim dal mene. U dcerky od dvou do tri let jsem kojila jen dvakrat denne, v noci vubec. U syna od jednoho a pul roku do dvou let v noci uz ne.
 Petula 
  • 

Re: kojení 

(15.6.2009 14:05:08)
Jo. Dcerku uz od narozeni jsem kojila v noci velmi malo, byla pohodova. Vetsinou spala celou noc. Kdezto syn do pul roku v noci vyzadoval casto. Zajimave je, ze syn se kojeni vzdal mnohem drive nez dcerka. O rok driv. P
 monikapok1 


Re: kojení 

(15.6.2009 14:20:34)
No malá, když byla mrňavá, tak spala celou noc, teď tak od půl roku se budí v noci tak po třech hodinách. Naše doktorka povídala, že jí musím nahradit jedno kojení už jen nějakým příkrmem, jenže toho sní tak půlku a pak chce pít.. Tak nevím, aby se pak naučila normálně jíst, když příkrmy bojkotuje a nejraději by jen pila :)
 Lída,3 kluci a holka 


Re: kojení 

(15.6.2009 15:14:19)
Moniko, neboj, to přijde, musí si na ty příkrmy zvykat postupně. Časem sní víc najednou. V půl roce ještě není kam spěchat.~o~
 monikapok1 


Re: kojení 

(16.6.2009 21:48:50)
Já se tím utěšuju :), jenže už bude mít osm měsíců a zatím to není žádná sláva... Většinou každý příkrm pořádně ořve. No a já - aby chudinka netrpěla hlady - jí samozřejmě nakojím...~o~ Tak nevím, asi nejsem dost důsledná ~f~
 Rapiti 


Re: kojení 

(16.6.2009 22:09:46)
Klid, já kojila syna do roka téměř plně, protože odmítal jíst. Byla jsem z toho nešťastná, ale nakonec jsme to rozlouskli, syn nechtěl, abych ho krmila, jakmile se dokázal nakrmit sám, docela hezky se rozjedl.
Nijak tím dítěti neškodíš, jen je to takový trochu divný, ale dětem nakonec zvědavost nedá, nebo je hlad donutí a začnou jíst.
 monikapok1 


Re: kojení 

(17.6.2009 7:53:16)
¨Tak to jsem ráda, děkuju :-) Pořád mě někdo straší, že když robátko ty příkrmy nejí, tak je to průšvih ~d~
 Iveta. 


Re: kojení 

(22.6.2009 11:57:21)
Já bych počet snězených lžiček od ukončeného 6M do konce osmého spočítala u obou dětí na jedné ruce. Oba začali baštit až v devátém, prostě nechtěli a nechtěli a jací to jsou oba teď jedlíci. Doktorka mi říkala ať jsem v klidu, prostě nabízím a když nechtějí, klid, tak prostě nakojím, oni si prý jednou vezmou. No a vzali. Váhu měli oba dobrou, tak jsem nemusela řešit snahu přibrat, tak jsem to opravdu brala v pohodě a s chutí jsem po nich ty nesnězené kašičky dojídala.
 Monika,Tobi 07,Gabi 10 


Re: kojení 

(15.6.2009 13:34:33)
Ahoj,je to třičtvrtě roku,co jsem měla stejný problém jako ty.Taky jsem už nechtěla kojit nebo spíše nemohla ze zdravotních důvodů a nechtěla,aby Tobulka plkakal.Byl to závislák,když viděl flašku tak ječel,ale budil mě i po hodině v noci na kojení a to už se opravdu nedalo.U nás zabrala finta,kterou jsem se dozvěděla tady na Rodině.Potřela jsem si okolí bradavek lakem proti okusování nehtů.Tobula zkusil,zašklebil se,pak zkusil podruhé a já mu říkala,že se mlíčko zkazilo a jestli chce ještě a on,že ne.První noc se budil jako obvykle,tak jsem ho chovala,sápal se po mně,ale pak si vzpomněl,že mlíčko je fuj,trochu plakal a usnul,vzbudil se asi 3x.No a od druhé noci spal celou noc.Ještě dlouho jsem nemohla uvěřit tomu,že to bylo tak jednoduché.A jak já se kvůli tomu trápila.Někdo radí i ocet nebo hořčici na bradavky,což je možná méně drastické pro mamku,ale mi ten lak nijak nevadil a vydržel dlouho,takže kdykoli malého napadlo,že by se napil,tak jsem s klidem nabídla,protože jsem věděla,že to bude hnus.Pro někoho to je možná drastická metoda,ale mro mě to bylo vysvobození.Broblém pak byl zastavit laktaci,ale to už je jiné téma.Tak přeji hodně štěstí,ať už metodu použiješ nebo ne
 Makče dva kluci 


Re: kojení 

(8.7.2009 22:04:12)
tak to brzy vyzkouším starší se přestal kojit ve dvou letech a dvou měsících a to po zákazu doktorů,kvůli rizikovému těhotenství a mladší má 15 měsíců a prso chce pořád ve dne i v noci~t~
 Maja 
  • 

Re: kojení 

(15.6.2009 14:54:02)
Kdyby na to byla rada, také bych jí přivítala. Po roce se mi jen povedlo ho převést na umělé mléko, dodnes (a to mu jsou 2 roky pryč) vypije 1-2 láhve mlíka v noci. Ve dne souhlasí, že už v noci mlíčko pít nebude, ale jak je rozespalý, je to jen zoufalé "mlíčko, prosím, maminko dej mi mlíčko". Někdy v roce a půl jsme to vzdali a odnaučováním a máme ho u postele na noc připravené (teplá voda a nadávkované mléko), takže nás to probudí jen na dvě minutky. Každé dítě je jiné, starší kluci tohle nedělali a spali celou noc. Na druhou stranu se zase nic neděje, jednou přestane, do puberty mu to nevydrží, takže to asi nemá cenu moc řešit. Dítě v tomhle věku má vypít asi půl litru mléka, tak ten náš to prostě zvládne přes noc. :-)
 silenka 


Re: kojení 

(15.6.2009 21:51:47)
tak jen, jestli je malému přes dva roky, tak byste si mohli ušetřiz trochu práce tím, že mu budete dávat obyčejné kravské, už by to klidně šlo...
jinak jsem kdesi četla, že to noční popíjení je zrádné v tom, že dítě je zvyklé si tím doplňovat dost tekutin, takže ve dne míň pije, takže v noci má zas žízeň a tak pořád dokola... Proto to často chce radikálně v noci nic nedat, do několika dnů, maximálně týdne by se to mělo upravit...
Ale je to spíš o vyspání rodičů, jestli vám to neva, tak proč ne :-)
 Lůca+Josífek 1/07 
  • 

Re: kojení 

(15.6.2009 18:13:11)
A proč chceš malou přestat kojit už teď?
Mému chlapečkovi je 27 měsíců a kojím ho, jak potřebuje. 4x přes den, 3x v noci. Dítě musí dojít k tomu, že mlíčko už nechce, samo.
Zkus www.kojeni.cz. To je odborná stránka. Mají i telefonní linku. Odborně poradí.
Někdo zde zmiňoval lak na nehty. Já zase slyšela z okolí - natírat bradavky citrónen nebo octem. Někdo zmiňoval zalepit bradavky izolepou. Je to strašný.
 Petula 
  • 

Re: kojení 

(15.6.2009 19:46:48)
Ja jsem take neresila, kdy omezovat kojeni, kolikrat mam kojit atd. Nechala jsem to na detech, v lete casteji vyzadovali kojeni, pri nemoci taky... To je logicke, potrebovaly to. Kravske mleko je pro telatko a ne pro lidske mlade. Matka ma take sve mleko. Proc davat po kojeni sunar?? Dcerka ve trech letech po kojeni zacala pit kravske mleko a syn ve dvou letech kozi mleko.
 madlenka07 


Re: kojení 

(16.6.2009 7:10:26)
Já kojila dceru do 2 let kdykoli chtěla.Takže se stalo,že třeba 8x za den a tak 1-2x v noci.Neřešila jsem to,vyhovovalo nám to oběma.Okolí už méně,nikdy by mne nenapadlo,jak tím budu dráždit svoje okolí(že to není zdravé apod) a to jsem byla velice diskrétní...No a jak se říká,na odstavování je třeba rozhodnutí maminky a já rozhodnutá nebyla.Někdy jsem to zkusila omezit,ale marně.No a asi 2 dny po druhých narozeninách se mi něco ,,seplo" v hlavě a já malé vysvětlila,že mlíčko bude jen na ráno,v poledne na spinkání a večer také na spinkání.Obešlo se to bez jakýchkoli problémů a ze dne na den kojíme je 3xdenně a 1x v noci.No,přestat zatím nehodlám,vyhovuje mi to a malé také.Takže se možná za rok ozvu,že kojím stále 3xdenně.~:-D
 jandula a holčičky 


Re: kojení 

(15.6.2009 18:51:07)
ahojky nevím teda zda se ti bude má rada zamlouvat,já sama pár dní přemýšlela zda to zkusit,ale nám už bylo 2 a pul roku a na prsu byla dcerka závislá neskutečně.pomalu jsem s ní nemohla ani nikam vyjít aby mne kdekoliv nesvlékala a dožadovala se kojení a usnout nedokázala jinak než u prsu,na intern.jedna maminka radila malinko potřít bradavku octem,my museli jen dvakrát a víc už nelinka prso vážně nechtěla.pár dní mi to bylo po skoro 3letech líto,ale vážně se nezdálo,že jí to chybí,nakonec jsem teda byla smutnější já,ale taky o něco "svobodnější".s pozdravem.j:-)
 Franeška 
  • 

Re: kojení 

(15.6.2009 18:55:44)
Mám stejný problém, jako bych toto psala já. V noci i přes den při bolístku, při únavě funguju místo dudlíku. Malej je závisláček a já zase nemám ty nervy nechat ho plakat.
 Franeška 
  • 

úžasný článek 

(15.6.2009 19:03:27)
opravdu po dlouhé době nádherný článek. Mooc gratuluji k vytrvalosti. Je skvělé, když se něco tak skvělého povede.
 Vivera 


Re: kojení 

(15.6.2009 21:44:54)
Děkuji všem moc za rady~;)Snad to nevyznělo špatně, jsem moc ráda a vděčná, že malou může kojit...Starší dvě děti jsem kojila jen měsíc a moc jsem si přála prdelku kojit alespoň 1/2 roku a je z toho 13měsíců~z~:-)Je to nádherný a krásně nás to sbližuje. Jen jsem moc unavená z nevyspání.. zhubla jsem na 46Kg(u mě funguje kojení jako liposukce)~t~ Také bych chtěla po 2 letech večer třeba někam odejít...no po přečtení všech příspěvků asi nechám malou aby si sama řekla, že už mlíčko nechce....´ještě jednou moc děkuji~p~~p~~R^
 Monika  
  • 

kojenie dvojcat 

(18.6.2009 13:33:17)
Ahoj S.
Uz som citala o nejakych mamickach, co kojili svoje dvojcata az do dvoch rokov a ty pises, ze si kojila tie svoje do 18 mesiacov, tak sa chcem na toto spytat niekoho, kto to ma vyskusane v praxi, teda teba, snad ti to nebude vadit. Ja mam tiez dvojcata, maju tri mesiace, chcela by som ich kojit tak do roka, len neviem, ako to budem robit, ked budu vacsi. Mam taky vankus na kojenie pre dvojcata, je to uzasna vec, len uz chlapci zacinaju byt velki a mam strach, ze o mesiac alebo dva sa mi tam uz nezmestia. Nozicky im uz dost visia z vankusa dole a mam strach, ze mi niektory z neho spadne, ked sa zacnu viac hybat a otacat. Mohla by si mi napisat, ako si to robila ty s tymi tvojimi, ked uz sa viacej hybali? Dakujem za odpoved.
 Monika  
  • 

Re: kojenie dvojcat 

(22.6.2009 13:10:58)
Dakujem za odpoved. Tie stranky si urcite pozriem. S tym kojenim to konecne zacina byt vacsia pohoda, ale zacinam rozmyslat, ako ich budem kojit, ked uz sa nezmestia na kojaci vankus. Konbinaciou futbalovej a klasickej polohy kojime vonku, celkom to ide, ak natrafim na kreslo, kde si mozem jedneho polozit na opierku na ruky. Uprimne, kojenie je nadherne, ale uz sa aj tak tesim, ked budu jest aj tuhu stravu :-)
 Bumbi&05,08,10 


Re: kojení 

(16.6.2009 10:57:07)
Peťko, musíš být sama rozhodnutá přestat kojit. Pokud nebudeš sama vnitřně pevně rozhodnutá, bude to boj zbytečně bolavý pro vás obě.
 Iveta. 


Re: kojení 

(22.6.2009 11:48:18)
Já jsem syna ještě v roce "kojila" 12x za noc. Byla jsem jak mátoha a to měl ještě už ve 4M 2 zuby a v 8M všechny a jakmile u prsa usnul a pak se vzbudil, tak mě děsně hryznul, takže jsem z obavy, že mě v noci zase kousne nespala ani u toho požužlávání. No a když jsme byli 14 dní na rodinném táboře a já stále v noci od společnosti kamarádů, na kterou jsem se rok těšila běhala nevyspalá v noci stále kojit, opravdu jsem se uvnitř pevně rozhodla, že s kojením v noci je konec! Měla jsem sice strach, že malý nepochopí, proč v noci ne a ve dne ano (to jsme kojili v pohodě asi 3x), a že přijdu o kojení úplně, ale byla jsem na pokraji vyčerpání z nevyspání. Každé kojení jsem mu nahlas říkala, že až přijedem domů, tak s kojením v noci končíme (tam jsme nemohli, protože by jsme řevem budili kolem spící děti) a představ te si, že jsme v sobotu přijeli domů a malý si poprvé za rok nechal nacpat v noci dudlík (do té doby ho zarytě a s děsným řevem odmítal) a díky tomu jsme kojili až v 23.30 a pak s občasným dudlíkem v 6 hod. A takhle jsme kojili v pohodě ještě rok. Jsem do dnes přesvědčená, že ze mě to rozhodnutí cítil. Ale je mi jasné, že k tomu rozhodnutí musí člověk dospět, prostě to musí přijít a nedá se to jen tak poručit a naplánovat. Tak budu držet pěsti a pro začátek bych asi zkoušela postupně prodlužovat intervaly kdy prso dám, možná zkusit mimi dát spát do pokojíčku, to nám zase fungovala na malé.
  Bóba, Anežka 3 r.+jedno v bříšku 
  • 

Re: kojení 

(4.8.2009 20:47:09)
Já jsem přestala kojit, když byly dceři dva roky. Byla už tedy starší, dost si dala vysvětlit a já si na ní vymyslela trik. Omotala jsem si prsa elestickým obvinadlem, ukázala se jí a řekla, že prsa jsou pryč. První dvě noci se budila, sahla mi pod košili a když zjistila, že tam opravdu nic není, zase usmula. Je pravda, že v té době byla kojená večer, v noci a ráno.Bála jsem se toho, jak to bude snášet, ale nakonec se to obešlo v klidu a naprosto bez slz.
 Nítěnka 


Jsi vytrvalá 

(15.6.2009 13:42:52)
Blahopřeju, žes to nevzdala a držím palce všem maminkám, které se dostanou do podobné situace.
My jsme měli zase malého v 7 týdnech v nemocnici týden na JIPce s chřipkou, ale byl moc šikovný a když už jsem tam za ním mohla chodit, tak jsme kojili i na JIPu, než mohl na normální pokoj. Bylo to sice hrozné jezdit několikrát denně přes celé město a ještě odstříkávat, ale jsem ráda, že jsme to nevzdali. Mně naštěstí jde dobře odsříkávat rukou (v porodnici odsávačkou to bylo strašné). Takže když malého odvezli do nemocnice, já měla prsa jak balony, ostříkala jsem za půl dne asi litr, něco do mrazáku. Moc se to pak hodilo, měli po třech dnech malého čím krmit. Do dvou dnů se to srovnalo a stačilo tak 2x denně odstříkat. Malý se zase během cca dvou dnů rozpil na stav před nemocí (první den společně v nemocnici to bylo jen asi 300ml, ale neměla jsem víc mléka).
Přeju všem, aby se jim podobné situace vyhýbaly a když už, takaby vytrvaly!
Díky za pěkný článek.
 Sidhártha 
  • 

 

(15.6.2009 13:49:56)
Musím uznat, že autorka je opravdu trpělivá a dobrá máma. Kojení je opravdu pro dítě to nejlepší. Já mám destiměsíčního kloučka a jeho kojení si opravdu užívám a nějak se mi nechce přestat (i když jsem si předsevzala rok a dost). Bude mi to líto, praskne tím totiž jednou z pout mezi jím a mnou. Ale jednou to přijít musí a malý udělá krůček k samostatnosti, ale asi si spoulu ještě dáme na čas...

Když se vrátím zpátky k článku, tak musím pochválit i tu malinkou holčičku, že to trápení a zmatek "prso-flaška-prso" tak statečně přestála, protože nebylo to jednoduché ani pro ni. Až mi jí bylo chvilkami líto, ale za tu sladkou odměnu z mámina prsíčka to stálo:-))
 Katka (dcera 3 roky) 
  • 

nádhera 

(15.6.2009 14:48:07)
Zdravím autorku, to co píšete a hlavně jak jste šla..krok za krokem s citlivostí..nádhera, moc vám oběma přeji ať si ty společné chvíle při kojení náramně užíváte!
 Mirka77,Luky6/05,Míša4.11.07 


Jiřinka Mrázková 

(15.6.2009 21:32:06)
Tak to je parádní, jak jste to zvládla. Také gratuluji. Měla jsem sama problémy s kojením a paní Mrázková mě držela nad vodou po dobu půlroku. Zezačátku intenzivně (třeba tři maily denně) a časem míň. Díky ní jsem kojila do devíti měsíců dítěte a jsem za to moc ráda :-).
 Rapiti 


Klobouk dolů 

(15.6.2009 22:03:12)
za pevnou vůli a vytrvalost. A moc děkuju za všechny maminky, kterým tenhle článek pomůže překonat potíže s návratem ke kojení, tenhle podrobný popis je hodně užitečný.
 jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 


Re: Klobouk dolů 

(16.6.2009 20:06:14)
Ahoj,

jsem ráda, že jsi to dokázala.
Taky jsem si kojení u Kaťi musela vybojova. Měla jsem do krve rozpraskané bradavky a mastitidu. Takže jsem ani kojit nechtěla. Než jsem se vyléčila, trvalo to skoro 14 dní. Malá taky prso nechtěla. Trvalo to asi týden. Byla jsem docela zoufalá. Měla jsem u sebe jednou laktační poradkyni. No Kačka se potom chytla, ale mléka jsem měla málo. Chtěla bych moc a moc poděkovat Jiřince z www.kojeni.net. Bez její databáze otázek a odpovědí bych to nedokázala. Díky, díky Jiřinko ~x~¨

Jenom ještě u prvního dítěte jsem to kojení vzdala a pak jsem se s tím nemohla srovnat. Takže u druhého jsem chtěla kojit za každou cenu~:-D
 jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 


Re: Klobouk dolů 

(16.6.2009 20:06:14)
Ahoj,

jsem ráda, že jsi to dokázala.
Taky jsem si kojení u Kaťi musela vybojova. Měla jsem do krve rozpraskané bradavky a mastitidu. Takže jsem ani kojit nechtěla. Než jsem se vyléčila, trvalo to skoro 14 dní. Malá taky prso nechtěla. Trvalo to asi týden. Byla jsem docela zoufalá. Měla jsem u sebe jednou laktační poradkyni. No Kačka se potom chytla, ale mléka jsem měla málo. Chtěla bych moc a moc poděkovat Jiřince z www. kojeni.net. Bez její databáze otázek a odpovědí bych to nedokázala. Díky, díky Jiřinko ~x~¨

Jenom ještě u prvního dítěte jsem to kojení vzdala a pak jsem se s tím nemohla srovnat. Takže u druhého jsem chtěla kojit za každou cenu~:-D
 jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 


Re: Klobouk dolů 

(16.6.2009 20:06:14)
Ahoj,

jsem ráda, že jsi to dokázala.
Taky jsem si kojení u Kaťi musela vybojova. Měla jsem do krve rozpraskané bradavky a mastitidu. Takže jsem ani kojit nechtěla. Než jsem se vyléčila, trvalo to skoro 14 dní. Malá taky prso nechtěla. Trvalo to asi týden. Byla jsem docela zoufalá. Měla jsem u sebe jednou laktační poradkyni. No Kačka se potom chytla, ale mléka jsem měla málo. Chtěla bych moc a moc poděkovat Jiřince z www. kojeni.net. Bez její databáze otázek a odpovědí bych to nedokázala. Díky, díky Jiřinko ~x~¨

Jenom ještě u prvního dítěte jsem to kojení vzdala a pak jsem se s tím nemohla srovnat. Takže u druhého jsem chtěla kojit za každou cenu~:-D
 Marky 
  • 

Ohromné 

(16.6.2009 21:30:07)
Ohromné, blahopřeji. Váš článek mi vehnal slzy do očí.
 omoni 


Přerušené kojení 

(16.6.2009 21:43:52)
Moc gratuluji,to se jen tak nevidí,ale jsem taky podobně "chycená" kojením,myslím,že bych se zachovala úplně stejně.
 Margita 


super :-) 

(17.6.2009 15:38:56)
Gratuluji k obnovenemu kojeni a dekuji za clanek. Ja jsem ta mamca, co kojila tu sestimesicni az dvouletou slecnu, ktera k nam prisla z ustavu :-) Ale musim teda rict, ze takovouhle vydrz bych asi nemela, klobouk dolu!
 Iveta. 


Re: super :-) 

(22.6.2009 12:08:15)
Jé, dobrý den. Moc za ten Váš článek děkuju. Proto, že mě takhle podržel, jsem sepsala i svůj příběh, abych třeba i já s ním někomu pomohla. Přeju hezké dny plné radosti z Vašich dětí.
 Jarka+Páťa92/Anna98/Zdeněček08 


přeušené kojení 

(20.6.2009 14:17:42)
Teda veliký obdiv.Musím přiznat,že se mi tlačily slzičky do očí.Taky jsem tak moc chtěla kojit,že jsem byla rohodnutá proto udělat vše.I pres všechny boje,které jsme do 2 měsíců měli,kojím stále a brouček má dnes 6 měsíců.
Hodně zdaru Nova35
 Iveta. 


Re: přeušené kojení 

(22.6.2009 12:39:51)
Tak to gratuluju a přeju spoustu dalších měsíců pohodového kojení.
 Anja1979 


Děkuji za článek! 

(22.6.2009 10:33:39)
Málem mi ukápla slza! Moc vám gratuluji a děkuji za zveřejnění článku, před několika měsíci jsem se také dozvěděla, že mám problém se štítnou žlázou a doktor po mě chtěl, ať ze dne na den přestanu kojit, ale já zatvrzele chtěla dál a snažila se najít jinou cestu, nakonec se mi ho podařilo přemluvit a týden jsme zkusili brát jen propycil (podle něho dost slabý na můj problém). Po týdnu byly výsledky stejné, ale to je prý také dobré, že se to nezhoršilo, za měsíc nastalo zlepšení, nyní léky 3 týdny neberu, ale cítím, že mi je zase vrátí, protože mi není dobře a opět razantně hubnu, ale všechno vydržím, hlavně, že budu moct kojit dál. Když jsem po té první návštěvě lékaře přišla domů, obrečela jsem to a neuměla jsem si představit, že ze dne na den přestanem s kojením, bylo by to tak stresující pro nás oba a taky jsem se těšila, jak budu kojit co nejdéle! Přeji vám pořád takovou sílu na řešení všech problémů, ať jste zdravá a dětičky prospívají!
 Iveta. 


Re: Děkuji za článek! 

(22.6.2009 12:21:22)
To je dobře, že jste si to kojení uhájila. S propycilem kojí spousta maminek. Budu držet pěsti ať se Vám to minimálně moc nezhoršuje a ať ještě nějaký ten měsíc kojíte. Já jdu za 14 dní na kontrolu a taky jsem zase napnutá, jestli se to nezhorší. Beru stále 4x1 propycil. Kdyby Vám nějak pomohlo si o tom pokecat, napiště mejl, napíšu. Mě tenkrát moc pomohlo, že jsem si o tom mohla s někým se stejným problémem promluvit. Mějte se a držím moc pěsti.
 KristAlex 


Hezký článek 

(24.6.2009 23:31:21)
Opravdu moc pěkný článek, připoměl mi naší situaci před dvěma rokama, kdy jsem musela přestat kojit kvůli zdravotnímu stavu syna.Kvůli vážnému onemocnění musel být v nemocnici, kde jsem ho kojit nemohla, několik týdnů dostávál mlíčko sondou, pak jsme zkoušeli kojit,ale nešlo to, tak lahvičku. Nakonec jsem to už nezvládla a přešla kompletně na Bebu,ale po měsíci se mi to rozleželo, a s pomocí homoepatik a čajů jsem znovu rozjela laktaci a syn měl kupodivu zájem, i po tak dlouhé době. No a teď mu budou dva a furt se kojí:-)
Ale myslím, že nezáleží jen na vůli matky,ale i na dítěti,jak moc chce.
 myšivka 


Prožila jsem podobné, cítím s Vámi a držím palce!!! 

(31.10.2013 15:42:24)
Děkuji za článek, který jsem si přečetla se zatajeným dechem a plná emocí. Je to téměř půl roku, co jsem si prošla něčím podobným. Autoimunitní postižení ŠŽ mám přes deset let, kromě pár zánětů a pozitivních protilátek jsem však neměla žádné problémy. Začalo až pár měsíců po narození mé druhé dcerky. Když jsem šla na pohovor s internistkou, ohledně mého špatného zdravotního stavu, byla jsem uzlíček nervů, jehož jediným a neskutečně velkým trápením je nasazení léčby a ukončení kojení. Ještě teď mi běhá mráz po zádech, když si vzpomenu, jak na mě lékařka nevěřícně zírala s otevřenou pusou, když jsem ji tam mezi vzlyky říkala, jak je pro mě blízkost děťátka během kojení nesmírně důležitá a že o to vzájemné "splynutí" nechci přijít. Se slovy, "no, když je to pro tebe tak důležité, zkusíme ještě vyčkat". Byla jsem sice vyzbrojena informacemi z internetu, o možnostech kojení i během léčby hyperfunkce a byla připravena nevzdat se bez boje. Byla jsem zlomená, ztrápená, zoufalá, prázdná při té představě, o co všechno během chvíle můžu/můžeme přijít. Naštěstí se čekání vyplatilo, dle správného pochopení situace i projevů, se jednalo o poporodní thyreoiditis, takže jsem nakonec tyreostatika nebyla nucena užívat. Bylo to náročné období, vyčerpávající, tělesně a především duševně. Bude to již rok od porodu, hodnoty hormonů se ustálily, protilátky silně pozitivní zůstávají. Stále ještě nejsem úplně v pořádku, občas se štítnice připomene v podobě zánětu, mám oslabenou imunitu a po psychické stránce to není kdovíjaké. Čas od času se objeví rozličné potíže, které však jsou slabým odvarem toho, čím jsem tehdy musela projít. Co mě však udržuje při síle je vědomí, že jsem neokradla naši dcerku i sebe, o ty jedinečné chvíle, které trvají doteď. V budoucnu plánujeme ještě třeťátko, takže mým velkým úkolem je dát do pořádku psychiku, tělo sice bude ještě nějakou chvíli pokulhávat, ale věřím, že se také srovná. Je to všechno běh na dlouhou trať, ale důležité je, nevzdávat se~;).Přeji Vám opravdu ze srdce hodně síly, jste statečná žena a na to myslete, kdykoliv Vám bude smutno, budete se cítit vyčerpaná. A když budete chtít popovídat, můžete napsat na misa.merik@seznam.cz. Zdraví Míša s holkama~x~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.