| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo si to má všechno pamatovat?

 Celkem 28 názorů.
 Winky 
  • 

Úředno 

(4.5.2009 10:26:21)
Uff, teda četla jsem to s husí kůží, dramaticky napsáno, zápletka gradovala..... ještě že to dobře dopadlo, příběhy s dobrým koncem mám ráda. I když taky z osobní zkušenosti vím jak úřední šiml dokáže kopat a vyhazovat (nedoplatek u VZP v řádu desetikorun (nevěděla, zapoměla) neřešený více než 5 let dorostl spolu s penále do řádu tisícikorun... vysvětlování, dopisování... aneb řečeno slovy klasika "snažila, plakala, nezvládla")
Bane, vyšší moc úřední nad námi bdít "muší" poněvadž my hloupé stádní ovce bychom jinak nezvládly státně existovat.
 Blanka 
  • 

Re: Úředno 

(5.5.2009 12:48:46)
My přídavky nebereme a to nemáme zdaleka tolik příjmů jako autor.
 Jára 
  • 

Re: Úředno 

(5.5.2009 17:01:21)
A máte taky 11 dětí - budoucích plátců daně?
 Blanka 
  • 

Re: Úředno 

(12.5.2009 8:05:33)
Máme tolik dětí, abychom je v pohodě uživili a nemuseli každou chvíli běhat pro přídavky a všechno možné.
 *Niki* 


Re: Úředno 

(12.5.2009 8:29:42)
Blanko, a ty shledáváš na tom, že stát (prostřednictvím těch, co se mají dobře) pomáhá těm, co se nemají tak dobře, ale o děti pečovat chtějí, něco závadnýho?
My taky nepobíráme žádné přídavky a nemáme žádný úlevy.Máme manželův plat a můj rodičovský příspěvek, a to už 5 let... aještě 2 roky mít budeme, bo chci být doma do 3 let nejmladšího dítěte. Resp. chci být doma ještě tak rok po té, ale to už RP pobírat nebudu. Ale můj manžel má spíše vyšší příjem (hypotéka bude také od léta vysoká), můžu si to "dovolit". Ale proč by měli "odložit" dítě i ti, kteří to nechtějí, jejichž dítě to špatně snáší, jen proto, že jejich příjmy neumožňují žít jen z jednoho platu?
 Evís+3 ks 


Re: Úředno 

(5.5.2009 15:58:40)
Tleskám! Článek je opět skvěle napsaný. Pohled Paris Hilton mě fakt dostal~R^~t~~t~~t~

Ovšem musím říct, že zatím bych nebyla ochotna tohle absolvovat každé tři měsíce~l~
 Jaana2 


systém 

(4.5.2009 10:45:08)
bohužel byrokracie od dob Rakousko - Uherska tu je a bude, s tím bych se i vyrovnala. Co je špatné je její nastavení, chápu, že nějaká kontrola být musí, na druhou stranu jsou jí nejvíc postižení ti slušní, kteří se snaží zákony dodržovat, chovat se slušně a na svůj život a život svých dětí si vydělat sami. Mmch přídavky na děti ani jiné dávky od státu nemám,přišlo o ně spousta dalších mých zámých , ale to mi navadí tak, jako to, že lidé,kteří nepracují VLASTNÍM rozhodnutím se i zmých daní válí doma a na úřady chodí křičet, že stát semá starat. Kdo o práci přišel nedobrovolně či se dostal do špatné životní situace , tomu úřay nijak zvlášť vstříct nevyjdou.
 sovice 


Jste dobrý! 

(4.5.2009 10:54:03)
Gratuluji.
Mé vlastní zkušenosti s úřady jsou také přepestré, každoročně jako OSVČ v březnu a dubnu běhám kolečno finančák - OSSZ - zdrav. pojišťovna a svému půlúvazkovému zaměstnavateli také leccos obíhám a vždycky žasnu nad zrádností a nepochopitelností mnoha kolonek v mnoha lejstrech... Osvědčuje se mi výraz "snaživá, hodná leč nablblá", úřednice jsou pak ke mně vcelku přívětivé. Pravda je, že na úřadech tento výraz rozhodně není až taková přetvářka, přinejmenším nablblá se opravdu cítím :-)
Hodně štěstí s úředními šimly i v dalších letech!
 Božka 
  • 

Re: Jste dobrý! 

(4.5.2009 12:41:44)
Proč obíháte kolečko? Jsem také OSVČ a posílám vše poštou. Velmi snadné. Navíc, spousta formulářů se dá krásně stáhnout na stránkách institucí i s návodem k vyplnění, daňové přiznání vám i samo spočítá daň. Neměla jsem nikdy žádný problém.
 Helena 
  • 

výživné se počítá dvakrát 

(4.5.2009 11:04:24)
Ještě dodám jednu nespravedlnost, a sice že výživné, které posílá rozvedený(á) otec(matka) na své děti, se počítá dvakrát. Musí si ho započítat do svých příjmů rodina toho dotyčného dítěte - což je logické - přece ho opravdu dostane. Ale počítá se i do příjmů toho, kdo platí. Můj manžel platil výživné na své děti z prvního manželství, to je v pořádku, ale nikdy jsem nepochopila, proč se nám měsíčně ty 3000, pořád počítaly do příjmu a tudíž jsme fakticky stále byli pod hranicí životního minima, ale nedalo se s tím nic dělat.
 Janule 
  • 

To je přece samozřejmost 

(4.5.2009 14:55:20)
Příjmy nemají nic společného s výdaji. Za co své příjmy utratíte je úplně jedno - jestli za novou kabelku, PC nebo za výživné. Zároveň výživné nemůže být ani daňově uznatelným nákladem, který by příjmy snížil. To je jako kdybychom se divili, že si třeba nemůžeme odečíst náklady za boty pro děti - přeci je také nutně potřebují... Ale pěkné by to bylo :-)
 Katla 


Janule,  

(4.5.2009 17:26:32)
ale jde o to, že se stejné tři táci započítají do příjmů dvou rodin. Logiku to nemá.
 alžbjeta 


Re: Janule,  

(4.5.2009 18:25:51)
když se za ty tři tisíce nechám vyfotit, bude se to tomu fotografovi do příjmů přeci taky počítat. a jsou to taktéž ty samé peníze...
 Janule 
  • 

Re: Janule,  

(4.5.2009 18:54:40)
Přesně, v tom je ta logika. Pro tu druhou rodinu je v tom okamžiku příjem, zrovna tak jako pro obchod s kabelkami... Jakmile své přijaté peníze za něco vydáš, pro toho druhého je to prostě příjem - v absolutní většině ke zdanění. Mně přijde spíš smutný, jak moc se ty příjmy daní. Četla jsem studii, kde podrobně dokazovali, že máme vyšší daňové zatížení než za feudalismu (a to přepočítávali desátky, roboty atd.) Prostě jsme takoví nevolníci, co plní korýtka mocipánů. To vadí mně.
 Jana + dve deti 
  • 

+ prijem ze zahranici 

(4.5.2009 12:04:16)
No, a kdyz se vam k tomu vsemu jeste priplete prijem ze zahranici, to je teprve ta spravna mela na financaku!!!
 a+b+c+d 


Re: + prijem ze zahranici 

(4.5.2009 13:20:18)
Pohled Paris Hiltonové, to je dobrý~t~~t~~t~
 Lana+Julik05/05+Kristian10/07 


Re: + prijem ze zahranici 

(4.5.2009 22:13:19)
jo tahle hlaska mne taky dostala, dneska to byl jeden z nejlepsich clanku ~R^
 Daniella17 


Re: + prijem ze zahranici 

(5.5.2009 8:18:36)
ač mám hodně velkej splín, Paris Hiltonová mě dostala~R^~R^~R^
 vendyna (Janinka + Alenka) 


tak to je prča 

(4.5.2009 15:20:49)
"Vy jste měl totiž pořád ten poměr", sdělila mi skálopevným hlasem ta dobrá žena. Ještě, že tu není moje manželka. Všechno v životě by mi asi odpustila, jen ne poměr."

supr hláška, hihihihihihii
 Ulrika, 2 dcery 
  • 

:))) 

(4.5.2009 15:39:42)
Tak tenhle clanek me moc pobavil. Velmi vtipne napsany... a pravdivy. Co ja jsem si zazila na cizinecke policii (a to jsem ze Slovenska), tak to by bylo na roman. Kdyz jsem pak resila davky na deti, tak mi to prislo jako pohadka...:)
 Jitka 
  • 

Až jim bude 18 

(4.5.2009 17:02:50)
doporučuju, aby si děti dávky přepsaly přímo na sebe. Naši na přídavky neměli nárok, příjem přesahoval kvůli prémiím hranici doslova o pár korun. Ale ve chvíli, kdy mi bylo 18, naklusala jsem na úřad, a jelikožjsem studovala, uznali mi dávku v plné výši... Sice jsem se s úřednicí musela pohádat, zda to udělat mohu, nebo nemohu, ale nakonec uznala, že to tak je vpořádku a mohu čerpat dávky sama na sebe. Nevím, zda se něco od té doby nezměnilo, přeci je to už skoro 14let... Odpadnou tím navíc ty povinnosti, dokládat náhodné příjmy dětí z různých brigád.
 Alice 
  • 

Re: Až jim bude 18 

(4.5.2009 17:58:50)
Otázka je, jestli tohle neplatí právě pouze tehdy, když již dospělé dítě nebydlí s rodiči ve společné domácnosti. Já si také nechala po 18 narozeninách přepsat dávky na sebe (dohodli jsme se s rodiči že je to místo kapesného - bylo to zářných 300 Kč, což nestačilo ani na měsíc na obědy.....) a přesto když jsme (i díky mým výdělkům z brigád) jako domácnost překročili onu hranici nutnou pro přídavky, tak nám je vzali. Jediný, co se mými 18 narozeninami změnilo bylo to, že peníze šly na účet mě a nikoliv rodičům, ale podmínky pro přiznání dávek zůstaly stejné (bydlela jsem stále s našima ve stejné domácnosti)
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Pilné je třeba potrestat!!! 

(5.5.2009 11:02:08)
Jo, velice mne zaujalo, když jsme v létě zeměstnávali studenty - brigádníky, že jejich rodiny byly za jejich píli potrestané tím, že jim vzali přídavky.... A ty děti (studenti), které se celé prázdniny do oběda válely, aby po večerech mohly chlastat, na to od státu přidáno dostaly.... Chápete to???? Já ne...
S.
 Olina, dvě děti 
  • 

Re: Pilné je třeba potrestat!!! 

(5.5.2009 12:02:06)
Dobrý den Simčo,
trošku vás poopravím. Jsem totiž jedna z těch úřednic, o kterých je psáno. Ten, kdo dělá o prázninách brigádu, si sice nechá příjem potvrdit, ale zároveň, doloží ještě jeden papír (doklad o výši příjmů nezaop. dítěte za červenec a srpen) a tento příjem se mu do příjmu rodiny nebude počítat. Takže ať mladí hezky brigádničí a jejich rodiče nemusí mít strach, že kvůli jejich výdělku příjdou o přídavky.
 Alice 
  • 

Re: Pilné je třeba potrestat!!! 

(5.5.2009 12:14:11)
To ano, ale takto se berou pouze brigády v průběhu prázdnin. Jakmile student brigádničí v průběhu školního roku, tak se jeho příjmy do příjmů domácnosti počítají. Mám s tím dokonce své zkušenosti - nám přídavky sebrali právě proto, že jsem si přes rok na brigádách moc vydělala (chodila jsem na brigádu pět měsíců v maturitním ročníku). Kdyby to byla brigáda v průběhu prázdnin tak by nám přídavky zůstaly ale takhle nám je sebrali, protože já jsem si dovolila si přivydělat . Nejvíc na tom mě štvalo, že jsem musela obíhat zaměstnavatele, aby mi dal potvrzení ( v té době už jsem tam nepracovala), načež mi úřednice sdělila, že s přídavky máme stejně smůlu :-( Ale co, stejně by nám je pak Topolánek a spol.sebrali takže jsme přišli jen o přídavky za pár měsíců.......
 Petrajda 


Tak bude/nebude ta knížka? 

(5.5.2009 22:48:38)
Hlásím se k zájemcům, i dřívějším, o případnou knížku. Rozmyslete to, i když - zákeřně by Vám přibyl údaj do daňového i jiných přiznání...
 IlonaK2+Verunka+Ondrášek 


Re: Tak bude/nebude ta knížka? 

(15.5.2009 16:44:44)
~;)
To je fakt. :)
 Meluzína78 


No tohle! 

(6.5.2009 15:39:08)
~t~ prodloužil jste mi život o dobrých pět minut! Musím se strašně smát a hrozně, hrozně s Vámi soucítím, zažila jsem podobná osvícení na úřadech, bohužel moje osoba se vždycky nacházela ve tmě. Skvěle napsané!

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.