| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Psychologie třídních srazů

 Celkem 50 názorů.
 Jahala. 


Sraz 

(15.4.2009 9:21:29)
Zajímavé zrovna jsem dostala pozvánku na sraz po 20-ti letech. Řeším jet nebo ne zrovna nemám dvakrát úspěšné období a zdravotně taky nic moc. Měla jsem radost a těšila se než jsem se od mámy nedozvěděla neměla by jsi jezdit podívej se jak vypadáš vždyť se tam budeš cítit blbě do té doby mě to napadlo,ale řekla jsem si no co vždyť mě znají a já přijdu na jiné myšlenky. Musím říct,že máma to nemyslela zle jen se bojí že tu cestu nezvládnu zdravotně a něco se mi cestou stane. Stejně to zabolelo.
 winky 
  • 

Re: Sraz 

(15.4.2009 10:48:48)
jejda to je hloupé :-( no ale přiznám se že moje máma je taky expert na tyhle poznámky :-(
A měla jsem v práci jednu šíleně negativistickou kolegyni, zapšklá a zahořklá, ta uměla zkazit náladu v první vteřině - jednou (to už jsem v té práci nebyla) mě potkala na ulici, měla jsem 3 dny před svatbou, místo aby řekla něco ve smyslu "gratuluju" nebo aspoň něco neutrálního, ptala se mě jestli mám dohodnutou kosmetičku aby mi pomohla zakrýt ty beďary v obličeji :-(
 Jana 
  • 

Re: Sraz 

(15.4.2009 11:32:49)
Nase trida se schazi temer kazdy rok,vzdycky prijdou temer ti sami lide ve skoro stejnem poctu. Nikdy jsem nemela cas jit na tyto schuzky,ale minuly rok jsem si ho udelala. Zajimave je,jak se vsichni porovnavaji,ukazuji deti a pod.Samozrejme vsechny jsou strastne spokojene v manzelstvi a maji uspesne kariery,na nekoho jako ja,ktera jsem ve 30ti letech rozvedena se kouka zkrz prsty. Navic jsem se doslechla,ze jedna z mych nejlepsich kamaradek me na jednom takovem srazu,na kterem jsem nebyla,dost pomluvila,vykladala historky a osobni udaje z meho rozvodu,se kterymi jsem se ji sverila.
 Dana 


Re: Sraz 

(15.4.2009 15:27:27)
Zrovna se chystáme uspořádat sraz s základkou. Jsem zvědavá jaké to bude. Měli jsme ho pře 7 lety a bylo to fajn. Jak už mnozí psali, hodně lidí se během let změnilo a někteří opravdu příjemně překvapili. Se střední srazy míváme častěji, všichni jsou fajn až na mou nejlepší kamarádku, se kterou jsme se hodně navštěvovali. Nevím co jsem jí udělala, ale začala mě přede všemi shazovat a pomlouvat. Neustále se vytahovala co mají doma apod. Bylo mi z toho docela smutno a všem bylo dost trapně co se to sní stalo. ~;((
 liatris 


Sraz po 19-ti letech 

(17.4.2009 14:39:43)
ahoj všem...tohle téma je pro mě docela aktuální.Měli jsme před Velikonocemi sraz ze základky po 19-ti letech.A byla to naprostá bomba!!Žádné vytahování se,povyšování nad ostatními,chvástání...prostě perfektní zábava,kterou jsme si všichni užili.A žádný mindrák z nadbytečných kil,ze šedivých vlasů,nebo chybějícího zubu.Asi jsme byli vyjímečně dobrá parta a je skvělé,že to tak je i po těch letech!~R^~R^
 Magda & 2 
  • 

Tak jde cas? 

(15.4.2009 9:37:16)
Pred nekolika lety jsem organizovala tridni sraz gymplu po 10ti letech. Seslo se 22 lidi plus 3 ucitele, nalada rozjarena a vesela - vetsina spoluzaku/cek prave vstoupila do manzelstvi, rodily se deti, svobodni objevovali svet, vsichni meli super praci - proste optimismus hadr. Vypravela jsem o tom nadsene manzelovi a on mi s vaznou tvari povida: "Tak si to poradne uzivej, protoze na pristim srazu budou mit uz tvoji spoluzaci milenky a milence, probehnou prvni rozvody, a na dalsim srazu budou i prvni parte....". Musim priznat, ze me ta myslenka trochu rozhodila....
 Jahala. 


Re: Tak jde cas? 

(15.4.2009 9:45:40)
U základky jsme měli dvě parte už na prvním srazu. Takový je život,ne ní fér a nikdo nám ani neliboval,že bude~;((
 marulinka 


Re: Tak jde cas? 

(15.4.2009 10:38:53)
Nedávno jsem byla na srazu, ale řekla jsem si, že už nikdy více. Ženský první řešily , kdo se rozvedl a kdo přibral, kdo vypadá hrozně. Potom začalo vytahování, co kdo vlastní a čím přijel a vnucování vizitek, které jsem vůbec nechtěla. Pak došlo na děti, kde úspěšně studují a jakou mají dobrou partii. Kdo nemá k manželce/ovi milence/ku není in .Když už došlo na to, kdo je kde zaměstnán a kolik bere a kdo koho bude potřebovat, aby mu byl prospěšný, zvedala jsem se a bylo mi na blití. Nezáviděla jsem jim, protože nemám co. Ale bylo to děsné. Doufám, že většina tříd takových není, ale u mě u obou škol je to bohužel stejné.
 Katka,kluci 6 a 10 
  • 

Re: Tak jde cas? 

(15.4.2009 12:11:39)
Taky tak. Byla jsem 1x, už mě tam nikdo nedostane. Abych celý večer obdivně naslouchala, jak si zejména pánové obrazně řečeno "přeměřují péra",na to opravdu nejsem zvědavé a umím strávit večer podstatně příjemněji......
 Jahala. 


Re: Tak jde cas? 

(15.4.2009 13:58:49)
u nás byl každý sraz zatím super proto mě mrzí to současné rozhodování. 6ádný kariéry tak prostě pryma pokec. S pár lidma se vídám častěji,ale není to jednoduché byly jsme jediná škola v republice tak jsme rozprášený úplně všude
 kavka 
  • 

Re: Tak jde cas? 

(18.4.2009 15:06:02)
Napodobne. ja nepiju a umim se pritom dobre bavit, ale nas sraz to byla jenom chlastacka a me bylo dost smutno z toho, jak se tam bavili o svych manzelich ci manzelkach a jak je schazovali, jelikoz ja mam super manzelstvi a nikdy bych o svem muzi nikdy tak nemluvila. No prisla jsem si, jako bych tam s nikym nemela nic spolecneho. Pred nejvetsi chlastackou jsem se omluvila a odesla...Uz nepujdu. Byla jsem z toho dost zklamana.
 zlatožlutá 


Re: Tak jde cas? 

(16.4.2009 14:01:32)
Tak to je smutné. Já byla na třídním srazu vloni. Sešlo se nás jen pár, ale sranda byla velká. Celou dobu jsme se jen řehtali a připomínali si nejrůznější historky. A na oživení jsme ještě zašli společně na bowling, což byl další nášup srandy.
Letos mě někteří spolužáci (ale z jiné třídy) požádali, abych sraz uspořádala u nás, takže právě zařizuju vše potřebné a těším se na půlku června. Vypadá to na další várku smíchu a dobré nálady.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Souhlas 

(15.4.2009 10:50:30)
Zajímavé! Hezky sepsáno to, co jsem opravdu při srazech pociťovala, ale neuměla bych to takhle vyjádřit.

Srazy se SŠ byli vždy v pohodě, moc jsem chtěla jít alespoň na jeden sraz ze ZŠ, ale nepovedlo se mi to. Bydlím hodně daleko, neměla jsem kde přespat, do hotelu jsem s dětma nechtěla. Je to taky výmluva? Vidět "třídní hvězdy" po 20 letech jsem určitě chtěla.

 Xantipa. 


Re: Souhlas 

(15.4.2009 11:50:41)
Já chodím na srazy hlavně ze střední. Nezažila jsem nějaký pomlouvání těch, co tam nebyli nebo něco podobného. Naopak - se utvořila bezva parta, scházíme se občas, pokecáme, zasmějeme. Nikdo se před nikým netrumfuje. Ono většinou každý má něco, nic není jen černý nebo bílý. Jen někdo to má prostě horší a těžší než druhý.
Na srazu po 25ti letech ze základky mě docela překvapilo, že jsem neměla nic společného s těmi, s kterými jsem se bavila na té základce, ale mile mě překvapili ti, o které jsem tehdy ani nezavadila, protože mi přišli nezajímaví. Teď měli nadhled, byli vtipní, neměli potřebu si na něco hrát, byli sví. Bývalá třídní hvězda? Bylo mi jí líto, taky jsem byla zvědavá, jaká je. Myslím, že si asi užila svoje a nechtěla o tom mluvit. Ale jinak - ze srazů mám veskrze pozitivní pocity.
 Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 


Re: Souhlas 

(15.4.2009 14:30:38)
My jsme byli na střední dobrá parta, scházeli jsme se pár let po škole docela pravidelně, takže i teď ikdyž frekvence klesla se vidíme rádi. Je to asi něco jiného než ZŠ nebo i než VŠ - tam už zase panuje taková jako rivalita.
 Xantipa. 


Re: Souhlas 

(15.4.2009 14:54:46)
No - my právě na střední žádná parta nebyli. Dost tvrdě se třída rozdělila na místní, dojíždějící a intráky - každý si jel v tom svým. Ale po těch letech se to nějak smázlo. Srazy jsou pro mě vyloženě forma odpočinku. Trapný pro mě akorát trochu bylo, že jsem po těch 25ti letech pár lidí nepoznala a ani netušila, že kdy vůbec byli spolužáci. Jenže my měli sraz ne třídy, ale ročníku. Ale stejně - ten lahosip je děsný~q~
 pavla 2 deti 
  • 

Re: Souhlas 

(15.4.2009 14:42:01)
Ja srazy taky rada..hlavne ze zakladky(ty poradam)delam je po 5.letech a i kdyz dorazi tak nejak polovina vesmes tech stejnych lidi,je to vzdycky fajn..a mam stejny postreh :)Ty NEJ kamosky ze zakladky nikdy nebyly(nebudou se s nami zahazovat) a treba kluci,ke kterym jsem nemela nikdy nijak blizko byli naopak moc fajn..z "osklivych kacatek" jsou "labute" a z tech "tridnich hvezd"pro zmenu"ta kacatka"..Ze stredni jsme meli sraz parkrat,sla jsem vzdy,ale protoze sama stredni pro me byla za trest(nevzali me,kam jsem puvodne chtela)tak tady se moc dlouho nezdrzuju :) a sraz z VS po 15 letech me ceka..tam budou same baby,tak jsem na to zvedava :)
 bazilišek+7/97+1/08+4/10 


Re: SRAZ 

(19.4.2009 21:55:28)
Tak já srazy ze základky přímo zbožňuju ~v~ a nemůžu říct, že bych patřila mezi favority třídy ~n~, ale teď je všechno jinak.. měli jsme třídu plnou hokejistů ~R^, holek bylo jen 8, takže teď by nás na rukou nosili ~b~ a asi to je důvod, proč se tam vždycky tak těším ~t~, tím spíš, když jsem se rozešla s přítelem, 2 roky jsem nenašla nikoho, s kým bych chtěla žít- mám už syna z prvního manželství, takže jsem nevyhledávala chvilkové známosti- a cítila jsem se fakt osamocená.. a musím přiznat, že jsem si trochu myslela, že třeba tam někoho najdu...~;). Líbilo se mi, že ty lidi znám, nejsou pro mě cizí, i když jsem je něviděla třeba 10let.. a proč to píšu...?
Před 4mi roky byl sraz po 20ti letech, já tam OPRAVDU našla lásku - na základce by mě ve snu nenapadlo, že TENHLE by byl ten pravý ~:-D - a teď už máme spolu 15ti m. chlapečka, takže SRAZY JEDINĚ DOPORUČUJI ~t~~m~~R^ !!!!!!!
 Lizzie 


Srazy odbourávám 

(15.4.2009 12:23:30)
Jsem pár let z jedné, pár let z druhé školy. Sraz ze základky nic moc - poslouchala jsem, jak spolužáci mého věku pomalu pohodlní a neměla k tomu moc, co říct. Druhý mi za tím nevyšel a jak tak na to koukám, ani jsem o moc nepřišla.

Koho chci vidět, toho vidím i mimo srazy.
 Marek 
  • 

řešení :-) 

(15.4.2009 14:07:12)
zítra jsi jdu koupit nové BMW, pozítří na liposukci a hned z narkózy na třídní sraz :-)
 Slečna Marplová 


Nechodim  

(15.4.2009 14:31:14)
Ac psychologove rikaji, ze to znamena nejakou nevyrovnanost, nebo snad, ze nemam odvahu nahlednout do zrcadla, tak ja se na schuzkach se stredni nudila k uzoufani. Parta paní, ktere prisly na sraz s nakupni taskou (sly jen na skok a musely letet domu, páč maj vyndany maso z mrazaku) a tuny fotek, kde byly nafoceny tehotensky bricha, Karlicky s rizkem v Chorvatsku a novy krovy na "tý nasí ratejně" ... Pila se kava se slehackou a jedly se zakusky, ach jo. Jako tresinka na dortu dorazila tridni učitelka, kterou nemusim a ona mne take ne a bohuzel jedina volna zidle byla zrovna vedle mne. Po chvili se nam podarilo presadit, ale bylo to trapne a ja nevidim zadny duvod se s ni vidat. Po devate jsem vypadla a sla na vino s kamoskou, protoze jsem to musela rozdychat.
Sraz se zakladkou byl fakt v pohode, ale zas nas prislo pet a pul a tak jsem si v koute stejne povidala s lidma, ktery vidam i mimo srazy.
Jo, nedelam si plastiky, nekupuju auta a na srazy chodim sama za sebe a jsem si jista, ze to tak maji i ostatni, jinak by se aspon lip oblikli.
 Xantipa. 


Re: Nechodim  

(15.4.2009 15:01:21)
Proboha, na jakou školu jsi to chodila? Já teda nevím, ale u nás asi žádné paní s taškou z nákupu a vyndaným masem z mrazáku, nepřišly - asi to maso bylo třeba důležitější. Takže chodí jen ty, co se chtějí pobavit.~y~
 Slečna Marplová 


Re: Nechodim  

(15.4.2009 21:53:06)
Xantipo, skoro jsem se zastydela, vzdyt jsem jedna z nich!!! Ale je mi lito, neprehanim ~n~, fakt to takhle vypadalo. Vcetne prednasky o tom, ze koureni skodi zdravi. Ja chodila do typicky "slepičí" skoly. Samy holky, achich ouvejs. Pravda je, ze na zakladce jsem se bavila vlastne nejvic s klukama.
 Ráchel, 3 děti 


sociologická studie 

(15.4.2009 14:53:10)
Já byla na srazu ze základky před šesti lety (loni byl taky, ale to mi nevyšlo) a vrátila se vysmátá. Mně připadalo, že se ty lidi vůbec nezměnili, až na to, že teď jsem to už brala z nadhledem. Užila jsem si to jako sociologickou studii... haha, doufám, že se tu v tom někdo nepozná... Takže: Třídní hvězda, co vždycky brala vážně jen svoji partičku, přišla o hodinu a půl pozdějc, přehlídla zbytek třídy jak krajinu a sedla si ke svým nohsledům. Nejhloupější kluk ze třídy je policajtem. Třídní slepice pracuje jako recepční. Holka, kterou všichni šikanovali, nám poslala mejl ve smyslu, ať si všichni trhnem nohou (se jí nedivím). Vcelku citlivej kluk je psychologem. Holka, se kterou jsem si velmi rozuměla, ale žel se odstěhovali - tak to je super baba, se kterou jsem hned byla na jedný vlně. Kluk, co se vedle školy ještě pilně učil francouzsky, pracuje pro francouzskou firmu. Lamač dívčích srdcí se na mne zahleděl dlouhým pohledem a řekl: "Řekni mi něco o sobě..." (cola mi málem vyprskla nosem, jak jsem dusila smích). A milým překvapením bylo pár nenápadných jedinců, se kterými se dalo vcelku otevřeně a mile pokecat...
Prostě jsem jen tak pozorovala a užila si to a jelikož jsem na základce byla totální mimoň a outsider, bylo pro mne super zjistit, že už jsem dávno nad věcí.
 Katka,kluci 6 a 10 
  • 

Re: sociologická studie 

(15.4.2009 15:55:34)
Hele, to je zvláštní, v naší třídě ze střední školy je to s tím policajtem to samé....
 Ráchel, 3 děti 


Re: sociologická studie 

(15.4.2009 16:30:52)
a taky dopravák? ~t~
 Katka,kluci 6 a 10 
  • 

Re: sociologická studie 

(15.4.2009 16:33:32)
Ano
 Ráchel, 3 děti 


Re: sociologická studie 

(15.4.2009 16:41:53)
~t~~t~~t~ tak to je fakt dobrá vizitka naší Policie ~t~~t~~t~
 Katla 


z naší třídy ZŠ  

(15.4.2009 16:44:05)
je policajtem kluk, se kterým jsem se servala jednou naprosto natvrdo uprostřed křižovatky cestou ze školy. Ale jinak se mi líbil a nebyl teda zdaleka nejhloupější ve třídě, takový normální zdravý průměr. A docela borec na atletiku. To abych se zastala policajtů trochu ~k~
 Ráchel, 3 děti 


Re: z naší třídy ZŠ  

(15.4.2009 17:40:30)
tak dobrá, dobrá, výjimky se určitě najdou ~;)
 Jahala. 


Re: z naší třídy ZŠ  

(15.4.2009 19:32:33)
u nás je policajtka městská druhá nejlepší ze třídy. A ze základky byl u městský nejlepší ze třídy ~d~ nevím my byli vždycky trochu jiný~2~
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: sociologická studie 

(15.4.2009 18:05:05)
Ráchel, to je pěkný :) Je fakt, že sraz základky po 15 letech byl něco podobného :) Zato všechny srazy z gymplu byly moc fajn - hodně lidí zůstalo v Brně na VŠ, vídají se a máme tam i několik třídních manželství, takže se sraz pořádá jako víkendová akce i s rodinami - onehdá v penzionku v takovém zapomenutém údolí za Brnem, koupe se, sluní, krafe, jde se na výlet, večer se uloží děti (tam nebo k babičkám) a listuje se třídní kronikou, čtou se zápisky z minulých srazů (třídní kronikářka zaznamenává a pak se na to navazuje), letos se promítaly fotky z gymplu a z minulých srazů ... i se vzpomínalo na už dvě zemřelé :(

Letos jsem s potěšením zjistila, že spolužaška, se kterou jsme se kamarádily i soupeřily a jely na podobné "intelektuálské" vlně tehdy, za těch 15 let dodriftovala do podobného naladění jako já, i když je od toho původního velmi odlišné :)
 Lorina 


my chodíme pravidelně..6x do roka 

(15.4.2009 18:37:59)
Ahoj,

my jsme začínali třídními srazy s průmkou klasicky- vždy po několika letech. Před 4 roky jsme se začali vídat "pravidelně- nepravidelně". Chodíme na pivo. Je to v rozmezí několika týdnů někdy měsíců. Ale vidíme se tak 6x do roka. Termíny si domlouváme na spolužácích. Pro mě je to ohromný relax. Ve třídě jsme byly pouze 4 dívky, zbytek 28-30 chlapců. Dneska nám je 36 let, od maturity už je to dlouhá doba, ale byli jsme skvělá parta lidí, která nikdy nepřetrhala kontakty úplně. Schází se nás různě někdy i 13-15 lidí někdy méně. Občas to protáhneme do pozdních hodin.

Někteří tomu dodnes říkají třídní sraz. ( třídní srazy ty oficiální máme potom ještě také, ty jsou pro ty, kteří nechodí na naše pravidelné seance)

Vzhledem k "častosti" našich setkání bych řekla, že radost z našich pivních setkání je vzájemná...
 jana 
  • 

veselé i smutné třídní srazy 

(15.4.2009 23:32:07)
já miluju srazy ze základky, neb lidé jsou tam různí, někteří intelektuálové, jiní primitivní (většinou to zůstalo jak to bylo dříve), ale přesto se báječně pobavíme, zasmějeme všichni dohromady, bohužel nám již jeden spolužák zemřel na předávkování drogama (bylo mu 25), náhodou se mnou seděl v lavici a narodil se ve stejný den co já. ze střední ekonomky je to totální slepičárna, tam nerada chodím, mám si co říct tak s dvouma holkama, ta třetí kterou jsem měla ráda se dala do sekty a zmizela. no a z nástavby jsou srazy také super, ale bohužel má nejlepší kamarádka z této školy ve svých 30 zemřela na zástavu srdce, takže je mi také vždycky ouzko, když tam jsem, chybí mi.
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


po 20ti letech 

(16.4.2009 7:56:32)
Ja srazy miluju, fakt
Beru to ako malicky navrat do beztarostneho obdobi meho zivota.
Na zakladce jsme byli super parta, srazy mame co dva roky, i kdyz prvni byl az po 10ti letech. Letos mame vyrocni, po 20ti. A desne se tesim. Uces teda menit nebudu, ale hlavu si umeju, to jo. A v teplakach taky nepujdu. Pravidelne se nas schazi kolem 15ti, proste stara parta. A vzdy to tahnem do ranich hodin, koncime v nonstopu na kafi a to uz rozebirame minulost.
Z gymplu jsme v neustalem kontaktu porad, provdala jsem se do mestecka, kde ziji moji byvali spoluzaci. Jednu spoluzacku vidam opravdu hodne casto. Po letech vysoke jsme se sesli na jednne koleji a pak v jedne ulici :-).
Absolutne nemam negativni vzpominky na jakykoliv sraz po letech. Opravdu chodim rada..
 Gudrun 


srazy 

(16.4.2009 13:20:14)
Na minulém srazu se platilo způsobem, že se účet vydělil a každý zaplatil stejně, takže já a ještě další troubové jsme zaplatili za ožraly a za vychcánky, kteří se vytratili předčasně. Letos se zas organizuje, tak váhám, jestli mám jít nebo ne. Možná mi tady někdo odepíše, že asi sedím na penězích, ale nikomu by se nejspíš nelíbilo dělat sponzora, zvláště když je člověk na MD. Jinak srazy z gymnázia jsou o tom, jak kdo úspěšně podniká a žije si, nejvíc se mi líbí na srazech z VŠ, tam si nikdo na nic nehraje, člověk se tam nejlíp pobaví.
 Blanka 
  • 

Re: srazy 

(16.4.2009 15:25:31)
Ahojky,
nejsi někdo, kdo sedí na penězích... To že se účet vydělil a jedni dopláceli na ostatní mne dost udivuje. U nás jsme to na srazech zavedli tak, že máme buď každej účet svůj (nejlépe podepsaný aby se nám pak nepletly ;) ) a nebo po malých skupinkách. Je to jednak ochrana předtím, cos napsala (to by snad na žádném z našem srazu neprošlo) a druhak před personálem. Je to pod lepší kotrolou, než to psát na společný, kde se pak ledacos ztratí (naposledy na akci třeba bílý víno, který nikdo z celý party nepil...). Nikde, kde tento návrh padl, proti tomu dotyční nic nenamítali...
 Marico 
  • 

nejlepší obrana je útok 

(16.4.2009 14:41:45)
Taky jsem kdysi byla na základce outsider. Podobně na gymplu. Sama se sebou jsem se srovnala až o pár let později. S lidmi ze základky jsem se nevídala, odstěhovala jsem se z města. KDyž mi poslali pozvánku na první sraz, nešla jsem. Asi jsem se opravdu bála, že tam zase budu celou dobu sedět a nikdo na mě nepromluví. Pak se dlouho nic nedělo. A já organizovala zábavné odpoledne pro děti a výlety a akce pro svou rodinu a najednou mě napadlo, že bych do toho svého mindrákového vředu ze základky měla konečně říznout. Založila jsem stránku naší třídy ze ZŠ na spoluzaci.cz, domluvila jsem se s jedinou kamarádkou, se kterou jsem byla ještě v kontaktu, a svolala jsem třídní sraz sama. Bylo to super. Vřele to doporučuju všem lidem, kteří se bojí, že budou na srazu "mimo mísu". Jelikož jsem sraz svolávala, museli se mnou všichni komunikovat. Když se to povedlo a všichni dorazili (24 lidí z 27!), byl to nádherný večer. Užila jsem si to a sama v sobě jsem si udělala pořádek, co se vztahů k těm lidem týkalo. Přesvědčila jsem se, že už jsme všichni dospělí, že se můžeme spolu bavit, a i když základní charakterové vlastnosti u každého z nás přetrvaly, dneska už se na ně díváme s větším odstupem a nadhledem. Skvělá zkušenost!
 Helena 
  • 

chodím pravidelně a chodím ráda 

(16.4.2009 17:05:56)
Máme pravidelně strazy ze základky, a že jich už bylo - nedávno jsme měli sraz po 40-ti letech. Většina z nás chodí pravidelně, i když jsme roztroušeni po republice. Já se vždycky moc těším, zavzpomínáme si, povykládáme, co je nového, zatančíme, zkrátka se dobře pobavíme. Moc prima.
 magggi synáček z léta09 


Byla jsem v životě jen na 2 třídních srazech z dob dětství a mládí -  

(16.4.2009 19:03:56)
Nebyla jsem a nejsem outsider, ale ani žádná "roztleskávačka" a třídní maskot. Prostě spokojená, v pohodě, zčásti třídní šašek, zčásti lhostejná k většině - vždy jsem měla kamarády (kteří mi z 90% vydrželi dodnes, tj. nejméně 25 let) mimo školy. Přesto mě srazy nijak nelákají a určitě to nebude bilancováním a frustrací, vzhledem či zdravotním stavem.
Ze základky to bylo fajn - před x lety. Dodnes, pokud vím, srazy fajn jsou a chystám se též, jen co to půjde - bydlím přece jen daleko, jsem těhule a cestování mi nedělá dobře - navíc se radši bavím se sklenkou :o))
Na sraz střední školy vskutku nemusím. Byla jsem 1x - po 7 letech. Už tehdy bylo 27 ze 32 studentek vdaných, rozvedených, s 1-2 dětmi. Celou dobu jsem měla pocit, že si nudou ukousnu nohu. Rukama mi prošlo asi tak 400 fotek na pohled úplně stejných dětí, manželů a dalších příbuzných - ničím jiným se ty dámy nebavily. Já + 2 další holky (jediné svobodné a nedětné, úspěšně studující vysoké školy, s příjemnými partnery, prostě dívky doposud si myslící, že žijí šťastný život a na "rodinné starosti" mající času dost) jsme vytvořily skupinku v koutě a nadále se s ostatními moc nebavily.
Velká část si nemohla ani připít, protože buď těhotněla nebo kojila, jiná řídila, další si musela dávat pozor, aby se nenalila, jelikož špatně snášela rozvod.. No děsný!
Co tak vím o většině osazenstva dál - i nadále probíhala řada rozvodů, hádek o děti, o majetek....já v pohodě studovala, chodila se svým přítelem,s nímž jsem 13 let, jezdili jsme na dovču, budovali domeček. Postupně jsem získala téměř ideální zaměstnání, studovala a studuji další školy, přestěhovali jsme se na hory, kde bydlíme 7 let, čekáme 1. miminko...
Mé kolegyně ze střední z velké části řeší problémy puberty svých dětí, kterým chybí otcovská ruka, objevují kouzlo studií a postupně začínají dohánět, co já si v klidu prožila "v termínu" - tedy dle mého názoru. Totéž 2 mé kolegyně, co se tenkrát nudily se mnou na daném srazu - jsou na tom podobně jako já.
No a vysoká škola - z té první přátele nemám, jen známé a na srazy nechodím, protože v kruhu většiny ženských vládla neupřímnost a závist,neschopnost pomoci, podrazy..., takže hysterická snaha srážet se každého půl roku mi připadá divná. No a ostatní vejšky jsou v pohodě - na srazy chodím - alespoň občas :o)))
 Máří 
  • 

Re: Byla jsem v životě jen na 2 třídních srazech z dob dětství a mládí -  

(17.4.2009 12:21:08)
Teda takhle negativní postoj ke spolužákům vyjadřuje skoro celou Tvoji povahu. Ty sama dáváš najevo Tvoji nadřazenot. Neměla jsi se v té době čím (chlubit) tak kritika spolužáků byla jediná co jsi dokázala. Kdyby byl sraz teď a ty jsi na něj třeba šla, slyšeli by tví spolužáci - cituji tebe: dvě nebo tři vysoké školy, domeček, miminko, atd. Jsi naprosto stejná jako ty tvoje spolužačky. Ale rozdíl mezi Vámi je.Jecjich radost a tvá nabubřelost, zakyslost. Zdraví Máří.
 Petra 
  • 

Bohužel nechodím 

(17.4.2009 12:52:31)
Na srazy ze střední školy jsem chodila ráda, ale posledních 6 let jsem už na žádném nebyla. Ze základky jsme sraz nikdy neměli. Napadlo mě, že bych ho mohla zorganizovat, ale i když bych to udělala, vím, že bych tam prostě nešla. Přibrala jsem 50 kg a hrozně se stydím. Prostě nikam jít nedokážu. Na podzim jsem slíbila, že na sraz ze střední půjdu, ale na poslední chvíli jsem poslala kamarádce SMS, že jsem nemocná. Už se ani s žádnými kamarádkami nevídám. Připadá mi, že se mi všichni smějou a nechci nikomu dělat ostudu tím, že se s ním někde objevím:(
 Gabča, dcera 6/06 
  • 

Re: Bohužel nechodím 

(17.4.2009 19:23:35)
Ale Petři, to je moc smutné. Myslím že bys to ještě měla zvážit a né se takhle všech stranit. Na kilech přece nezáleží, záleží co má člověk v srdci!!! Já mám zase opačný problém, jsem hubená jak ramínko na šaty a vlastní vinou hrbatá. A k dovršení všeho pracuju jako socka :)A na sraz jsem stejně šla, a komu by to vadilo, ať se se mnou nebaví né? A mezi námi nikdo zrovna nemládnem :)
 Gudrun 


Re: Bohužel nechodím 

(18.4.2009 13:02:04)
Je to asi jen tvůj pocit, že se ti všichni smějou. Nemá cenu se kvůli kilům zavírat doma, to by hodně lidí nevylézalo.
 Lusika 
  • 

Re: Bohužel nechodím 

(28.4.2009 13:22:07)
Já přibrala 25 a šla jsem... Víš, ono na každým něco najdeš. L.
 kairos 


vlastní sebevědomí 

(18.4.2009 14:57:15)
Mylsím, že pokud dospějeme k dobré fázi vlastního sevbevědomí, tak nás nebolí, jak se na nás dívali a dívají bývají splužáci,my sami sme tam za sebe a nsledujeme, jak naás zrcadlí. Kdo si za třeba čtvrtstoletí sebevědomí nevybudoval, tak to má blbý - musí stále bojovat.
 bazilišek+7/97+1/08+4/10 


Re: SRAZ 

(19.4.2009 22:10:24)
bazilišek+Filip 7/97+Péťa 1/08


Re: SRAZ
19.4.2009 21:55:28 - ke článku Psychologie třídních srazů
Tak já srazy ze základky přímo zbožňuju a nemůžu říct, že bych patřila mezi favority třídy , ale teď je všechno jinak.. měli jsme třídu plnou hokejistů , holek bylo jen 8, takže teď by nás na rukou nosili a asi to je důvod, proč se tam vždycky tak těším , tím spíš, když jsem se rozešla s přítelem, 2 roky jsem nenašla nikoho, s kým bych chtěla žít- mám už syna z prvního manželství, takže jsem nevyhledávala chvilkové známosti- a cítila jsem se fakt osamocená.. a musím přiznat, že jsem si trochu myslela, že třeba tam někoho najdu.... Líbilo se mi, že ty lidi znám, nejsou pro mě cizí, i když jsem je něviděla třeba 10let.. a proč to píšu...?
Před 4mi roky byl sraz po 20ti letech, já tam OPRAVDU našla lásku - na základce by mě ve snu nenapadlo, že TENHLE by byl ten pravý - a teď už máme spolu 15ti m. chlapečka, takže SRAZY JEDINĚ DOPORUČUJI !!!!!!!
 bazilišek+7/97+1/08+4/10 


Re: SRAZ 

(19.4.2009 22:11:44)
Omlouvám se, je to příspěvek do diskuze o srazech, ale nějak mi to pořád skáče sem!!!
 bazilišek+7/97+1/08+4/10 


Re: SRAZ 

(19.4.2009 22:14:26)
Tak teď jsem z toho úúúúplně mimo, jednou jsem na diskuzi o šátcích, teď zas tady.. nevím, kde dělám chybu, omlouvám se všem.. ~d~
 Yitta 


První věta na srazu po 7mi letech od ZŠ 

(20.4.2009 15:42:44)
"Ježiš, ty si nějak přibrala ne?"

Slečna spolužačka sice studuje na zubní lékařku, ale telecí rozum jí zůstal. A musím říct, že jestli mi chtěla zanechat ze srazu zahořklou pachuť, tak se jí to dokonale povedlo.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.