| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vývoj dítěte - 8 týdnů

 Celkem 69 názorů.
 Lidka, 8 týdenní chlapeček 
  • 

Jak traví den 

(29.3.2000 9:24:30)
Kolik času vám prospí vaše miminko? Můj kluk je hodně čilý. Kouká okolo, pozoruje a tak si povídáme, zpíváme... Zdá se mi, že je na svůj věk dost čilý. Co vy?
 Eva, 31 let, syn 3 roky, další mimi na cestě 
  • 

Re: Jak traví den 

(30.3.2000 8:01:58)
Ahoj Lidko,
můj kluk byl úplný drak, noci prořval, ale přes den tomu spánku taky moc nedal, ani v postýlce, v kočárku, zkusili jsme i kolíbku, klokanku - nic. V prvním měsíci se mi zdálo, že je někdy v obličeji až průsvitný od únavy, ale oči nezaklapnul.
Pak se to trošku spravilo, ale dodnes nic moc. Všichni mě uklidňovali, že to jsou prostě čiperné děti, už tak maličké a zvědavé tak, že prostě nemohou usnout a radši všechno okukují. Nevím, co na tom je, ale je fakt, že dneska se mi syn jeví na svůj věk poměrně vyzrálý a pozoruji u něj schopnost celkem dost vysoké abstrakce. Taky po stránce verbálního vyjadřování je vzhledem k svým vrstevníkům na tom velmi solidně. Já vím, vypadám jako pitomá slepice vychvalující jenom své kuře, ale chci tě tím spíš povzbudit, že když si mladej v osmi týdnech chce vykládat, tak si vykládejte, na spaní bude mít čas až bude starý fotr. Jo a zpívej mu, to děcka strašně rády, já mu hrála už od malička na příčnou flétnu a kytaru a on teď chce kupovat klavír.
 Iva, 2 děti 
  • 

Re: Jak traví den 

(3.4.2000 21:56:39)
Mému druhému chlapečkovi je také 8 týdnů a co se týče spaní, je to různé. Záleží to na programu dne. Pokud jsme v kočáru nebo v šátku venku , spí skoro pořád a budí se jen na jídlo. Pokud jsme doma, spí ráno asi do 9 hod., pak kolem poledne asi 2-3 hod. a pak odpol. asi 2-3 hod. Spát chodí pak kolem 22 hod. Zdá se vám to málo nebo hodně? Iva
 Jana Burešová 
  • 

Re: Re: Jak traví den 

(30.7.2000 11:04:38)
Mé holčičce je nyní osm týdnů a mám s denním rytmem následující zkušenosti. Když jsme doma, tak se probouzí Janička přes den pravidelně po třech hodinách ke kojení, asi půl hodiny poté si povídáme v postýlce a znovu usne. Koupeme večer okolo sedmé hodiny, zhruba hodinu kojíme a kolem deváté večer usíná. K dalšímu kojení se probouzí mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní. Když jdeme ven, tak se jí většinou spánek přetrhne a potom nespí třeba čtyři, pět hodin. V místnosti kde spí udržuji teplotu 20°C a stále větrám (nechávám trochu pootevřené okno). Přála bych všem maminkám takhle hodné miminko.

Jana Burešová
 Martina Molendová 
  • 

Re: Re: Re: Jak traví den 

(20.9.2001 21:10:55)
Jako bych cetla o sve holcicce:) Je ji 7 tydnu. Behem dne toho doma moc nenaspi, takze si s ni povidam. Na prochazce v kocarku, ale spinka jak dudek. Vecer usina kolem 21:00 a probouzi se mezi 4:00 az 5:00. Nekdy ji uz chodim poslouchat, jestli dycha, protoze od jinych maminek jsem slysela, ze jim mimca spi tak 4h a zase se budi na kojeni. Jsem stastna a kazde mamince bych prala tak hodne a spave miminko:)
 Martina,Ditka 8t 
  • 

Re: Re: Jak traví den 

(12.10.2005 23:54:56)
Ivo, tak to máme hodně podobné - když jsme doma, tak se asi malá nudí a pobrekává a je vzhůru i 2 hodiny po kojení a pak hodinku spí a zase znova. Když jdeme ven v šátku, v kočáru nebo někam autem v autosedačce, je spokojená že se něco děje a buď kouká a cucá si rukavice (dudlík nechce) anebo spí jako dudek, i 3-4 hodiny, vzbudí se na krmení a pak během půl hodiny zase spí.
V noci už spíme, baští večer mezi devátou a desátou, a potom ráno mezi pátou a šestou. Paráda. Akorát to žehlení a luxování kdyby se chtělo dělat samo..... jinak je zatím mateřská bezva.
 ivkaxx 


Re: Jak traví den 

(24.8.2008 10:41:31)
Jmenuji se take Iva ale jinak to moc podobne nemame,teda spis jsme pravi opak.Me se to zda hodne to spani,nebo aspon ve srovnani s moji malou.Mala ma ted 8tydnu a pres den spi tak pul hodiny nebo vubec a nezabira na ni vubec nic,v kocare to prorve.Chce se furt chovat nebo kojit jinak rve a rve.A v noci usne az v 10 vecer a ve 12 se uz budi a pak ve 3 a v 5hod takze ja moc hodne dite nemam.Zavidim to vsem maminam co maji tak hodne deti,to se to pak vychovava jinak nez me.
 _margitka 


Re: Jak traví den 

(26.6.2009 18:37:39)
Ale to přeci nejde...říkat jestli je v 8 týdnech dítě hodné či není. Buď víc spí nebo víc řve, ale ani jedno rozhodně nedělá proto, aby bylo hodné či zlobilo. Je to miminko!A tak se k tomu musí přistupovat. Mám nedonošeného chlapečka, který v některých dnech propláče celý večer. Jiné dny je úplně klidný. Prostě záleží na mnoha faktorech, jak mu zrovna je. Snažím se být trpělivá a nebrat si jeho pláč jako nutně extrémně negativní věc.


 Kamila - syn (7 tydnu) 
  • 

Re: Jak traví den 

(5.1.2001 12:42:55)
Mam pocit, ze muj 7-tydenni chlapecek je take velmi ciperny na sve stari. Smeje se a brouka si asi od 5 tydne. Jiz od narozeni pozoruje vsechno kolem sebe a mam pocit, ze jiz od narozeni drzi pekne hlavicku. Ma rad kdyz si s nim povidam, to se vzdycky rozesmeje na cele kolo. Jo, uz si take cuca prstiky.

Napiste mi sve zazitky na vyse uvedeny mail.

Kamila
 Radka, Anicka 8 týdnů 
  • 

Vsechny deti jsou zazracne!!! 

(19.10.2001 21:40:54)
Asi jako vsem maminkam, i mne se zda moje dcera zazracne dite, neuveritelne schopna, atd. Taky nemuzu souhlasit s 5 sekundami drzeni hlavicky. Udrzi ji uz nekolik minut. Pres den toho moc nenaspi, porad si chce neco prohlizet a muj oblicej je jak se zda idealni. Preju spoustu krasnych chvil s vasimi potomky :)
 ivcoska, 7-týd. Jakub 
  • 

Re: Re: Jak traví den 

(26.10.2005 12:41:47)
Ahoj.Musím napsat,že můj syn je na tom úplně stejně. Je už od narozenní poměrně čilé miminko.Dřív spal ve dne v noci stejně- budil se po 1,5 - 2 hodinnách na kojení, teď ale přes den skoro nespí - kolem 4 hod.přerušovaně, v noci pak od 10 do 3 a pak až do sedmi, záleží na jeho náladě a jestli ho něco zrovna trápí. Přes den jen kouká kolem sebe, povídá, směje se a pláče - chce být neustále nošený. V kočárku ale spí, jako když ho do vody hodí:o)Taky si už nějakou dobu cucá prstíky a hlavičku drží krásně.V poloze na bříšku ji ani někdy nechce dát dolů několik minut.Zvedá ji tak urputně, že ho převáží a on se převalí na zádíčka šikulka jeden:o)Zkrátka už od narození mám pocit, že všechno vidí, vnímá a reaguje na to.Má to i ale nevýhodu, protože na konci dne jsem příšerně unavená.....:o)
 Veronika Dl. Adrianka 8týdnů 
  • 

Re: Jak traví den 

(22.4.2011 8:59:59)
Zdravím všechny maminky, to co tady píšete o malým, tak mám pocit, jako byste psala o mé holčičce, přesně tak to máme my taky, přes den bývá skoro většinou vzhůru, akorát po obědě usne, v kočárku spinká a můžeme s ní jezdit přes všelijaké obrubníky a kameny a nic ji nevzbudí :)k večeru kolem šesté je vzhůru, po koupání spinkat nechce, zabere až tak po desáté večer, budí se pak kolem 3hodiny ráno a pak až kolem 7-8hodiny - na kojení, takže se to docela dá zvládnout, má i chvilky, že prospí celou noc, to už se já sama v noci budím a kontroluju ji, jestli je v pořádku. Takhle by mi to vyhovovalo :) aspoň bych se trošku vyspala, ale když pročítám trápení jiných maminek, co se jim mimča budí v noci každou hodinu, tak ta naše prdelka je ještě zlatíčko. Už se taky hodně směje, zvedá nožičky do vzduchu a na bříšku ji hlavička drží chvilku, ještě nemá asi takovou sílu, ale ono to přijde.Strašně ráda poslouchá, když jí něco vyprávím, zpívám a když přijde domů taťka z práce a začne na ni mluvit, tak vykulí očka a třepou se jí ručičky, jak na jeho hlas reaguje, je to hrozně hezký. Tak krásné mateřství všem přeju :)
 Martina 
  • 

Re: Re: Jak traví den 

(10.4.2006 18:01:02)
mám sedmitýdeního chlapečka a od narození je velmi aktivní miminko neustále pozoruje okolí , brouká si a hodně se směje taky pěkně drží hlavičku. ze začátku jsem měla s jeho aktivitou trošičku problém vyžadoval neustálou pozornos a já nestíhala běžné věci sestavila jsem si denní harmonogram který mi velmi pomohl teď jsme si zvykli na určitý režim a musím říct že je to báječné o půl osmé večer pravidelně usíná a budí se pouze na opapání. doporučuju všem maminkám dělat slet věcí ve stejný čas pravidelně a uvidite že vy i vaše miminko si na to brzy zvyknete a budete oba v pohodě
 nunas 


Re: Re: Jak traví den 

(12.12.2006 15:23:28)
moje 8tydeni dcera je hodne cila pres den toho moc nenaspi nekdy spi jen pul hodky a vnoci se probouzi po dvou nejvic trech hodinach a taky ma moc rada kdyz si povidame nejradsi by mluvila taky ale protoze ji to jeste nejde tak se vzdy z toho rozplace
 Romana, 2 holciny 


Re: Jak traví den 

(8.5.2002 10:35:52)
Ahoj Lidko. Moje mala je taky pomerne cile miminko. Pres den toho moc nenaspi, ale to je asi tim, ze ji trapi nadymani. Nejradeji ( a i nejlepe) ovsem spi u maminy nebo u taty na ruce. To je potom jak andilek.Praktikujeme to jako ty, povidame, zpivame, domaci prace jsme se naucily zvadat jednou rukou ( skoro vsechno). V kocarku spi dobre, celou dobu co je venku. Taky se ji dobre spinka v autosedacce na balkone. Zkus to, treba to vyjde.
 Malina 
  • 

Re: Jak traví den 

(30.4.2004 19:37:51)
Ahoj, zdravim vsechny :-)
Nekde jsem cetla, ze miminko okolo 2mes zjisti, ze uz neni s mamou jedno telo a zacne na ni bejt hodne zavisly, nez mu dojde, ze se mama vzdy vrati.
My s nasi holcickou tohle prave zazivame. Kdyz je u me v naruci, nebo nejlip na prsu, tak je vse ok a mame nejhodnejsi mimi na svete. Ale jinak....Treba v kocare je celkem hodna. Kdyz si ale chtela vozit babicka, mala otevrela oko, zjistila, ze ji vozi nekdo jinej a byl rev, dokud jsem neprisla.
Taky s kojenim des bes. Kojim po 0.5-1h, nekdy se zadari i po 2h. Zjistila jsem, ye to neni z hladu, ani spatna technika ani malo mlika, ale potrebuje se ujistovat, ze je u me a ma tim padem uz pres 6kg!!
V noci spi 10h at ju ulozim v 9h nebo o pulnoci. Ale s tim, ze se budi na kojeni po 1-2h. Tak ju mam v posteli a vzdy, kdyz si knikne o kojeni, tak se k ni jen otocim, ona se koji a ja spim dal. Jinak bych se nevyspala. Pres den spi tak 1.5h dopoledne a pak odpoledne 2h v kocare.
Doslo mi, ze k tomu, aby byla klidna potrebuje mit den svuj rad. Aby rozeznala den a noc a cas na prochazku. Je klidnejsi, kdyz vi, co se bude dit a ze muze klidne spat atd.
S tim broukanim - zacala kupodivu uz kdyz ji bylo 17dni. Horsi je to ale s drzenim hlavy na brisku. To se ji vubec nelibi. Jinak drzi hlavu celkem dobre.

Mejte se krasne, ahoj Malina.
 Věra. 


mobbing 

(30.4.2004 19:46:29)
Zajímavé, koukám i na internetu existuje mobbing.
Tedy..cosi jako šikana...pár slepic, které
mají na věc jeden pohled se spojí proti jedné,
která má jiný, nebo jen..je prostě jiná a pro ně
holt nepochopitelná...a už jedeme..šikanujeme..
připadáme si hoodně vtipné, v tom hloučku, v jednotě je síla..:-//

vida vida, a byla to vždy docela dobrá a přínosná diskuse
popravdě, já už chodím pravidelně jen na volbu jména, tam se zatím nešikanuje
...škoda diskuse..
ale ona se časem jistě obnoví.. :-//

dámy omlouvám se za hloupý výraz slepice, ale jak tady koukám pár příspěvků
dozadu, nic jiného mne bohužel nenapadlo...
 věra 
  • 

Re: mobbing 

(30.4.2004 19:48:26)
p.s. samozřejmě to nepatří k vývoji dítětě, ale
dámám Agátě, Šárce, Stáně A SPOL..
 JaninaH 


Re: Re: mobbing 

(30.4.2004 20:12:00)
Věro,
mohla bys napsat konkrétně, kdo je zde podle tebe šikanovaný a kdo šikanuje? Z tvého předchozího příspěvku jsem vyvodila, že se zastáváš Stáni, kterou tu někdo před pár dny (slušně) požádal, aby sem už nepsala. Ale tvůj poslední příspěvek mě zmátl, nevím, koho máš na mysli. Podle mě vyjádření nesouhlasu nabo opačného názoru není žádné šikanovaní. Spíš by si některé diskutující měly hlídat slovník a neurážet, hned by se diskutovalo jinak.
Příklady z posledních pár dnů:
...masochisticko-lesbické, příp. pedofilní sklony...o matce, která výjimečně fyzicky potrestá dospívající dceru
...vypadá to, že myslíš rozkrokem...o ženě, která se přizná, že má milence
atd.
Nemyslíš, že to je silná káva? Já tedy jo.
J.
 *Šárka* 


Re: mobbing 

(1.5.2004 12:17:36)
Myslím si, že se Věra spletla ve výčtu slepic a že místo Stáni měla být uvedena Nea.(Ale oprav mne, pokud se mýlím.)

Věro,
i já si myslím, že tato diskuse je podnětná a dobrá.
Stáňu už delší dobu považuji za zvláštní dámu, která má svůj pohled na život zkreslený touhou po dokonalosti, která v neexistuje, a pohledem přes oceán.
Právě proto mi nedalo, abych nezareagovala na její slova: ... To jako redakce Rodiny nemůže zabránit šíření pedofilie v diskuzi? Vždyť vy tu pedofilii hájíte, rozšiřujete a bráníte...
Neudělala jsem to způsobem, jaký je vlastní např. právě Stáně - od osočováním a napadání až po obligátní slova o totalitě.
Ale způsobem svým - nadsázkou a mírně ironickým humorem.

Jak jinak upozornit na to, že řeči o pedofilii, volném sexu a podobných záležitostech, které Stáňa tak ráda tahá na světlo, jsou absurdní?
Nebo kolik z vás si myslí, že nasekat 16leté dceři na holou je projevem lesbické pedofilie?


Stáňo,
nevím, proč jsi mě i ostatní nabádala ke komentáři k diskuzi Problémy s mámou. Já nemám potřebu vyjadřovat se ke všem diskuzím. Zvlášť když neznám všechny okolnosti a ani nemám zkušenosti, kterými bych pisatelce (Lucce) mohla poradit nebo pomoci.

Máš pravdu v tom, že dnešní společnost je určitým způsobem nemocná. Bylo by to dlouhé téma, řešit, zda je nemocnější než před lety a kam spěje.
Ale - tato společnost je pro nás realitou a krom toho, že se ji můžeme pokoušet léčit, se v ní musíme naučit i žít.
Proto neodsuzuji názory milenek ženatých mužů, svobodných matek, nevěrných manželek nebo matek, kterým rupnou nervy ... ať jsou potenciálním nebezpečím nebo realitou, jsou zkrátka součástí té společnosti, ve které žiji. Proč tedy zavírat oči.
Nikdo z nás neví, do jaké situace se kdy dostane.
 JaninaH 


Re: Re: mobbing 

(2.5.2004 13:02:04)
Všimla jsem si, že Věra občas náhodně objeví nějakou diskusi, přečte si, jak sama píše, pár příspěvků dozadu, ale opravdu jen pár, a pak, aniž by věděla, o čem je vlastně řeč, vyjádří svůj názor na věc, resp.na disskutující (slepice apod.). Když se někdo proti tomu ohradí nabo Věru požádá o bližší vysvětlení, NIKDY už nezareaguje.
Vážím si Věřiných příspěvků k tématům, která ji zajímají a ke kterým opravdu má co říct. Ale tyhle její výkřiky "mimo" jsou podle mě zbytečné a ke kvalitě diskusí nepřispívají.
J.
 Věra. 


Re: Re: Re: mobbing 

(3.5.2004 10:40:13)
Ano Janino, máš naprostou pravdu, četla jsem jen několik příspěvků dozadu, Stána se snažila něco vysvětlovat a holky se rozjeli a jela sranda velikáááá...jak pro koho...
Z odstupu to vnímám jinak...jako nezúčastněný člen diskuse...najednou to sjede jinam, a jedou "vtipné" narážky,věty typu....

"Vystupuji pod mnoha nicky

Zdělím vám tajemství, jeden z mých nicků je Stana :-) "
...zde autor Agáta....

Agáto omlouvám se, že Tě cituji, to jen pro ilustraci..není to nic osobního, nezlob se.

V tomhle cítím tu šikanu, a opravdu to na mne z těch řádků dýchlo, nesnesu jí, nemám jí ráda...i když
těm zúčastněným, co jí zrovna jedou, v tu chvíli může připadat vtipná.
Obětem vtipná nepřipadá, ve své práci jsem se s obětmi šikany setkala , proto ten výkřik...
nebo jsem měla být zticha??
Nic mi do toho není, tak držet hubu??

připadá mi že šikany ve společnosti spíše přibýva, než aby ubývala, tak možná proto jsem se ozvala.

Janino díky za připomínku, rozumím jí,budu o ní přemýšlet, z příspěvků Tě znám jako dámu na úrovni, které je něco podobného cizí, díky a přejí dobrý jarní týden.
 Agata 


Re: Re: Re: Re: mobbing 

(3.5.2004 10:53:42)
Věro,
Stana několikrát napadla jiné holky a to jako první. Čím? Proč myslím, že napadla? Tím, že holce, která se tu svěřila se svým problémem napsala Stana, jak se jejímu příspěvku s manželem zasmáli a napsala jí že " myslí rozkrokem" .
To domnívám se nepomohlo nikomu. Stana neporadila, ale odsoudila.
Dále konkrétně urazila maminku Janiny a to mi taky přišlo ne příliš košer.
Mnoho dalších příspěvků Stany bohužel ve mně vytvořily obrázek o ní. Nereagovala jsem tedy na jeden její náhodný příspěvek, ale na tu směs.
Víš, Věro, skutečně to vidím tak, jako že jsi se pokusila zastat někoho, kdo byl slabší. To tě ctí. Já to v rubrice rozvod udělala kdysi taky :-) . Zastala jsem se Stany :-)
 Věra. 


Re: Re: Re: Re: Re: mobbing 

(3.5.2004 11:14:30)
Jasně Agáto, zcela Ti věřím....

nemám čas pročítat zpátky, odbíhám od mimina...sociálku na mne...

Ani ale myslím o to nejde, ono většinou tyto internetové diskuse jsou
hodně postavené na slovíčkách,a pak je spor, kdo co jak myslel..
nyní doopravdy nechci soudit,
zda má pravdu ten nebo onen...kdo koho napadl jako první... třeba by jsme se stejně ničeho nedobraly..

Všimla jsem si tehdy, že se někdo snaží něco vysvětlovat a nereaguje se
ne něj argumenty, ale dvojsmysly, výsměchem..a.t.d...
Tady někde začíná mobbing,
ono možná problém bude v tom, že chybí nonverbální komunikace..
...a situace, kdy si z někoho děláme legraci, tedy
to, čemu se v hospodě zasmějěme, zde vyznívá jako mobbing.
Přitom jste to mohly myslet úplně jinak, ale bez nonverbální komunikace to těžko poznat.

A z těch pár příspěvku to bylo doopravdy cítit, stejně jako zde někdo..fakt nevím
kdo...někomu zakazoval, že zde nemá více přispívat.
Internet je svobodné médium, pokud má někdo jiný názor neměl
by být proto sankcionován, ono je samozřejmě snažšší bavit se
s někým, kdo má stejné mínění, ale vykazovat z diskuse by jsme nikoho neměli.

No nevím jestli to má hlavu a patu, ale snad si porozumíme...
Závidím těm, co umí formulovat přesně, mne to jde ztuha a vypisuju se zdlouhavě..ech..
 AJA 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: mobbing 

(3.5.2004 12:50:41)
Tak už by jste vážně mohli zakopat válečnou sekeru! Malina sem přidala dotaz a VY děláte jako nic.Nikdo si ani nevšiml a nikdo neporadí, protože jste to tady celý zacpali tím nesmyslným přetahováním a neustálým vysvětlováním kdo, co a jak myslel a kdo a jak odpověděl. Vzpamatujte se už! Je to diskuze o Rodině!
 Agata 


Re: mobbing 

(3.5.2004 10:41:24)
Věro, chápu tvůj příspěvek. Ano, kdybych si přečetla jen pár příspěvků zpětně - také bych to tak cítila.
Ovšem, kdyby jsi si přečetla příspěvků víc, tak se domnívám, že by se z Tebe stala taky "slepice" :-)


 16.5Salám&Lajka14 


Sorry, ale nesouhlasím 

(3.5.2004 11:00:03)
Tak jsem si pročetla diskusi zpátky a docela mne nadzvedl ze židle názor, že žena - manželka - matka se MUSÍ obětovat. Možná to nebylo napsáno takhle přímo, ale já to tak pochopila. Opravdu si nemyslím, že by se měla žena obětovat "pro dobro rodiny", "pro dobro dítěte", protože to má jediný možný výsledek - bude celý život nešťastná, ačkoli možná bude mít dobrý pocit z toho, že se zachovala jako matka Tereza.
Moje máti se 2x rozváděla, poprvé když bylo dítěti (mě) ze společného manželství 3 roky, podruhé se pokusila "obětovat" a vydržela to s otcem mé sestry 6 let. Z toho tři nebo dokonce čtyři roky s ní manžel nespal, nekomunikoval, pokud se pamatuju, využíval pouze "běžný servis" - praní, vaření, úklid. Svoje věci si zamykal, i jídlo v lednici měl ve své "speciální" přihrádce a běda, kdybych na něj třeba já sáhla. Když se konečně matka odhodlala k rozvodu a chtěla se s ním bavit o jeho průběhu, řekl jí, ať se jde bavit s mísou od záchodu, protože není hodna toho, aby s ní ON komunikoval. Bylo mi tehdy patnáct, takže si to velice dobře pamatuju. No nevím, která z vás by byla taková hrdinka a "zachraňovala" v téhle situaci dítěti rodinu.
Já se třeba rozvádět nehodlám, ale obětovat taky ne. Můj manžel není ani špatný, ani zlý, jenže je úplně jiný než já a kdybych se "obětovala" podle vašich a zřejmě trochu i jeho představ, stala by se ze mě nepříjemná, protivná a nespokojená káča. Co bych z toho měla? Dobrý pocit tedy určitě ne.
Miluju svoje dítě, manžela mám ráda, ale mám taky SVŮJ život, svojí práci, na který mi hodně záleží, svý sny, cíle, ambice. Manžel je se mnou nesdílí, nechápe je, no tak prostě mám kolem sebe jiné lidi, kteří to dokážou. Jistě by bylo ideální, kdyby byl můj manžel "partnerem, milencem, kamarádem", který by se mnou dokázal sdílet i můj ryze soukromý život, jenže on není. Mám ho k tomu nutit? Můžu po něm chtít, aby se změnil? Těžko, akorát by byl frustrovaný a nespokojený. Takže jsem zvolila variantu, kdy jsme oba v podtstatě svobodní a můžeme si dělat co chceme, pokud to ovšem nenarušuje základní fungování rodiny. Manžel si chodí kam chce s kým chce, já taky. Manžel si dělá co chce, já taky. Kdyby měl manžel milenku, bylo by mi to taky celkem fuk, pokud by jí neudělal dítě nebo se od ní nenakazil nějakou pohlavní chorobou. Mezi námi je dost silný pouto už tím, že spolu máme dítě, ale jinak jsme přece oba dospělí, svéprávný a svobodný lidi. Manželství není nějaká uzavřená cela, kde by si manželé museli až do smrti koukat jeden druhýmu do očí a držet se za ruce. Máme společnou odpovědnost k dítěti, ale taky každý SVŮJ život, a já na tom nevidím celkem nic špatnýho.
 radka 
  • 

Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(3.5.2004 15:10:32)
Tobe by opravdu bylo jedno, kdyby Tvuj chlap mel milenku? Mas ho vubec rada?
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(3.5.2004 15:20:54)
Mám ho ráda. Právě proto, že ho mám ráda, nemůžu chtít vlastnit jeho život. Vím, že se svým názorem budu zřejmě těžce osamocená, ale já si skutečně myslím, že náhodné "vedlejšáky" na jednu noc ohrožují možná možností nákazy nebo nechtěného těhotenství, ale ne vztah manžela a mne. Jistě, kdyby měl ženskou, které by skládal básně a tvrdil jí, jak jí miluje, to by mi příjemné nebylo, ale kdyby s ní JEN spal, tak bych z toho žádnou vědu nedělala. :o)
 Jana,10 měsíční Lukášek 
  • 

Re: Re: Re: Jak jste na tom Vy? 

(3.5.2004 19:48:17)
Ahoj,máme s manželem 10 měsíčního syna a jsme oba pořád unavení.Nevím,jestli to je tím,že namáme žádné koníčky,protože aby jsme si mohli odpočinout oba,tak na to nemáme hlídání.A aby jsme se v hlídání střídali,to nevím,jak by to fungovalo.Když přijde manžel z práce,tak si občas lehne a spí Chtěl by 3 krát týdně chodit na fotbal,ale nevím,jak by to vypadalo,od pondělí do pátka mi pomůže dá se říct trochu-vykoupe ho nebo ho nakrmí.Jsem unavená z jeho knourání ve dne a v noci,pak ráno nejsem vyspalá,protože mám přerušovaný spánek.Kdyby manžel chodil na fotbal,tak mi nepomůže už vůbec.A jak to mám zvládat já?Kdy mám mít kousek času já pro sebe,své tělo,odpočinek,popovídání třeba s mámou??Myslíte,že ta unava může být ze stereotypu?Co s tím porádíte?Jak to děláte Vy?Děkujeme za radu.
Ahoj.
 Antonie 


Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(3.5.2004 19:31:39)
Ahoj Monty,
absolutně jsi mě ohromila tím svým názorem. Neříkám,že je špatný ani že je dobrý,je prostě tvůj. Zajímalo by mě jestli jsi šťastná,nebo je tahle tvoje volba prostě jen menší zlo. Chtěla bych umět být takhle nad věcí a brát sportovně nezájem a sobectví,popřípadě i tu nevěru,jenže to bohužel fakt neumím. Samozřejmě taky nechci vlastnit jeho život a nutit ho do něčeho co sám od sebe neudělá,ale přijde mi to dost nefér,když já se o jeho pocity zájmy a práci zajímám. Pokud jde o milenku mám trochu jiný a přeci i trochu stejný názor. Rozhodně se podle mě dá přejít,nebo chcete-li opustit nevěra na jednu noc,ale stálá vydržovaná milenka se zkousnout nedá. Aspoň pro mě ne.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(4.5.2004 11:49:27)
Ahoj Antonie :o)
Ono je asi těžký říct, jestli je člověk šťastnej tak, jak je, vždycky je něco, co se dá měnit k lepšímu, ale v principu ano, myslím si, že jsem ráda za to, jak to je. To, co můžu sdílet s manželem, sdílím s manželem, to co ne, sdílím s jinými lidmi a myslím, že on to má zrovna tak.
Jsem v tomhle asi fakt "hippík", já moc neuznávám takové to "budeš mi patřit, mám na tebe papír", myslím, že člověka nikdy nejde vlastnit, a tak si na něj logicky nedělám žádné nároky. Vztah mezi dvěma lidmi je pokaždé jiný, protože ti lidé jsou jiní, a tak je i jiná láska třeba mezi mnou a manželem, mnou a sestrou, kamarádem, kamarádkou. Nikdo ti nemůže dát úplně všechno a já to taky po nikom nechci. Myslím, že naše manželství celkem funguje, i když si občas asi lezeme na nervy jako všude. :o)
Je fakt, že v těhotenství a během kojení jsem v tomhle ohledu trochu slevila a někdy jsem trochu "žárlila" na holky, co byly hubený a hezký, protože já byla koule sádla. Teda, nežárlila jsem na to, že s nima manžel někam šel, spíš mi třeba vadilo, když jsme byli s manželem a jeho kamarádem v hospodě a kamarád řekl o jedné manželově bývalé holce, že mu připadá sexy a manžel mu to odkejval. Já si v sedmým měsíci moc sexy nepřipadala, tak mě to docela naštvalo. Kdyby si to říkali někde stranou, když u toho nejsem, bylo by mi to buřt. :o)
 Gréta 
  • 

Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(4.5.2004 12:27:32)
Ahoj Monty,
promiň, ale tohle mi přijde jako teoretizování o něčem, co se Ti zatím nestalo, aspoň se současným manželem. Nemůžeš vědět, co bys cítila... I když Tvé přesvědčení, že by Ti nějaká milenka byla fuk, Ti určitě umožňuje klidnější život, než kdybys měla přesvědčení opačné.
Někdo zas tvrdí, že by jakoukoli nevěru netoleroval a ukončil vztah, a pak to třeba dopadne taky jinak.
Jinak s tím, že by se žena neměla obětovat (víc než ostatní členové rodiny) zcela souhlasím - moje máti je taky příklad; nejspokojenější byla, když šla po dětech do práce, měla svůj počítač a zkoušela si na něm, co ji bavilo (bylo mi asi 10 - 15 a pamatuju si živě její proměnu a pak zas zpátky, když se šla starat o bezmocného dědu).
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(4.5.2004 12:34:38)
Gréto, stalo se mi to ale x krát předtím s jinými chlapy a taky jsem nežárlila. :o)
On už není takový rozdíl, když jde manžel na kafe s holkou, která s ním kdysi byla těhotná a šla na potrat, a mezi tím, jestli někde v hospodě podlehne úplně cizí holce, kterou nikdy neviděl a pak už ani neuvidí. S tou první má společnou minulost, na kterou by teoreticky šlo žárlit... na tu druhou těžko. Já tělesný a emocionální záležitosti dost striktně rozděluju.

Jen takový příklad, zajímal by mne váš názor:
Představte si, že by váš manžel měl nějakou sexuální úchylku, která by vám byla strašně odporná (neříkám, že je to můj případ, u nás doma jsem ten "úchyl" já). Co by vám bylo milejší? Kdyby byl manžel frustrovaný tím, že si s vámi nemůže užít to, po čem touží, anebo kdyby si svou zálibu realizoval jinde? Nebo byste se překonaly a udělaly mu radost??? Tohle jsou prostě věci, který si člověk neumí představit, dokud se s nimi nesetká. Co pak?
 Stana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(4.5.2004 14:02:43)
Monthy jestli vam OBEMA vas zpusob zivota vyhovuje, tak je to OK, je to vas zivot a nikomu do toho, co spolu v rodine delate nic neni. Hilda zde byla jiny priklad, ptala se na nas nazor a jeji manzel o nicem nevedel, proto by si Hilda mela s manzelem pohovorit. Podle slov Hildy jsem pochopila, ze manzelovi by to vadilo. Staci si zde precist pocity Sarky, jak se ona citila zranena, nervove zhroceni, bolest 11 leteho syna, kdyz ten druhy udelal to co nemel, jak dlouho to Sarce bude trvat nez se vyrovna s manzelovou neverou? Kazdy clovek je jiny a kazdy se na stejnou vec diva tem svyma ocima, tou svou vychovou atou svou zivotni zkusenosti a ty se od sebe velice lisi. Ptas se Monthy na nejakou sexualni uchylku, jestlize teda manzel ma nejakou sexualni uchylku, jestli by se mu teda zena mela prizpusobit? Proc by se zena mela prizpusobovat manzelove sexualni uchylce? Manzel by se mel lecit, navstivit nejakeho dobreho sexuologa a probrat to s odborniky, ne doma s manzelkou. Navic Monhty vem si, ze manzel teda o te sve sexualni uchylce vedel, nez si manzelku vzal, umyslne ji lhal, umyslne ji tu svou uchylku tajil, pretvaroval se a az po svatbe, chce neco co ta zena nechce, tohle chce psychologa pro tu zenu. Myslim si ze rozvod je jedine reseni, jeste nez se narodi deti, protoze manzelstvi nestoji na pevnych zakladech ale na manzelove lzi. Tohle neni uloha manzelstvi. V manzelstvi by se OBA partneri meli citit bezpecne, spokojene a mit spolecne plany jak se dostat z bodu A do bodu Z. Ne ze se jeden prizpusobi druhemu a sam svoje city bude potlacovat.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(4.5.2004 14:14:58)
Stáňo, já jsem nemyslela úchylku, která by se musela léčit, třeba pedofilii nebo něco podobně společensky závadnýho. Měla jsem na mysli třeba příklad, kdy chlapa hrozně vzrušuje, když se ženská převlíká za zdravotní sestřičku nebo má na sobě igelit, co si tak matně pamatuju z časopisů. :o) To podle mě není nic závadnýho, nic, co by narušovalo manželství, on bez toho asi taky může žít, ale když po tom tak touží a té ženě je to protivné, já bych řekla, že by si měl tyhle věci realizovat jinde a manželka by to snad mohla pochopit. Může to být stejně i naopak. I manželka může snít o manželovi v igelitu. :o)))
Ale je fakt, že jsme úplně odbočily od tématu a s případem Hildy to už vůbec nesouvisí.
 Stana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(4.5.2004 14:28:17)
OK Monthy, vidim ze kazda z nas vidi sexualni uchylku jako neco jineho. Co je to podle tebe ta sexualni uchylka? Jak bys to vyjadrila svymi slovy, je to jenom to prevlekani zeny do jinych satu ci do igelitu a nevera? Nebo i prevlekani muze do zenskych satu, kdyz muz se prevlece jako zena a tohle ho velice vzrusuje?
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(4.5.2004 14:40:17)
Stáňo, řekněme že existuje nějaký standard sexuálního chování a úchylka je vše mimo něj. Mluvím o tom, co nehraničí s trestním zákonem. Takže převlíkání do jiných šatů, S/M sex, igelity a tak. Nemluvím o tom, že by mého manžela třeba vzrušovaly školačky, to bych opravdu nedokázala nějak přejít a požadovala bych, aby se léčil. Zřejmě bych se i rozvedla. Ale kdyby prostě chtěl a měl potřebu zažívat v sexu něco, co by mě bylo hnusný, určitě bych mu nedělala problémy, kdyby se v tomhle ohledu realizoval jinde.
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(4.5.2004 14:41:30)
Po pravdě řečeno mluvím čistě teoreticky, můj manžel je po této stránce až moc normální. :o)
 Gréta 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(5.5.2004 9:16:59)
Taky teoreticky, neboť u nás jsem taky za úchyla já: šla bych do toho s ním, nejdřív ve společném fantazírování, vzrušovala bych ho náznaky (klidně roky) (až si zvyknu) a pak by se vidělo...
Ale těžko si to dovedu představit, protože mně to zní naopak velmi lákavě, jako cesta do neznáma....
 Stana 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(4.5.2004 15:10:21)
Monthy theoreticky, ja sama osobne kdyby muj manzel delal neco, co mi prijde hnusne, bych mu to netolerovala ani nekde jinde. Mame 4 deti, on jako otec by jim mel jit prikladem. Ten igelit a prevleky, myslenky na neveru bych mu netolerovala. Kdyz treba jdeme na bezky, lyzovat, stanovat, hrat volejbal, fotbal, padlovat v kanoi, koupat se v mori, v jezere, po celodenni namaze mu proste na takove blbinky jako igelit nezbyde cas. Ale jak rikam kazdy z nas je jiny, mame jine zkusenosti.
 Medunka_ 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(6.5.2004 8:22:21)
Monty, nevím, jestli si svou "drsnost" příliš neidealizuješ ;-).
Takové věci se hezky prohlašují, ale když dojde na skutečnost, většinou to bývá jinak...
Chvilkama prohlašuji něco podobného, ale myslím, že to je póza pro případ "kdyby něco".
 16.5Salám&Lajka14 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sorry, ale nesouhlasím 

(6.5.2004 11:20:05)
Žofíku, to není o drsnosti. :o) Mám prostě takový přístup k životu. :o)
 Stana 
  • 

pro Janinu H 

(4.5.2004 14:19:04)
Janino uz jsem tady byla 2X obvinena Agatou, ze jsem pry urazila tvou maminku, mohla bys to prosim vysvetlit, cim, kdy a jak jsem tvou mamu urazila? Kdyz Agata tady nazve maminku Pettiny carodejnici a ty Janino napises ze ta tvoje mama je jako mama Pettiny, taky carodejnice tak je to OK? Pripada mi velice nefer, ze kdyz Pettina napise, jak se byla koupat v bazenu se svou maminkou -rubrika problemy s mamou - tak Agata maminku Pettiny urazi...."vytahni mamu na carodejnice. Dozvis se ze mas nejhorsi koste. Ovsem nejvetsi carodejnice bude holt ona, s tim se smir:-)" neni to pokrytectvi vycitat tomu druhemu, neco co sam delam? Janino jedna se o tvou mamu, proc mlcis? Proc Agata hovori za tebe? Tobe nevadi kdyz je druhy clovek tvym jmenem obvinovan z neceho co neudelal? Ja si vazne nejsem vedoma toho, ze bych nekde urazila tvou mamu. Mohla bys to vysvetlit?
 JaninaH 


Re: pro Janinu H 

(4.5.2004 15:08:01)
Ale Stáňo,
nešil, Agata to myslela jako vtip! Vždyť když si přečteš příspěvek Pettiny o návštěvě bazénu s matkou, zjistíš (nebo aspoň já mám ten dojem), že Pettina už bere svoji matku s nadhledem, stejně jako já. Už jsme to ostatně s Pettinou i s Agatou už několikrát probraly.
Agato,
my jsme si to s tou urážkou mojí mámy se Stáňou tenkrát vysvětlily. Bylo to asi tak, že sem jedna paní napsala, že nařezala své 16 leté dceři vařečkou. Já jsem si vzpomněla na úplně stejnou příhodu, 30 let starou, kde jsme byla v roli té dívčiny, a napsala jsem, že jsem to tehdy neměla mámě vůbec za zlé, protože jsem si výprask zasloužila. No, a Stáňa napsala v jiné diskusi, že do rubriky Trestání dětí píše "prdlá matka se sadisticko-lesbickými sklony". Já nejdřív myslela, že myslí moji matku, ale ona zřejmě myslela tu původní pisatelku. Tak to bylo.
J.

 Agata 


Re: Re: pro Janinu H 

(4.5.2004 15:29:44)
Janino, i já to tenkrát četla a i já jsem to co napsala Stana pochopila tak jako prvně ty...t.j. že napadá tvou matku...
Tož tak. Se Stanou už necítím potřebu si dále povídat.
Howgh
 Halka 


Re: Re: Jak traví den 

(3.5.2004 13:11:55)
Ahoj Malino,
u nas docela fungovalo hodne chovat, objimat, vubec se tulit. Takhle male dite tim nerozmazlis, potrebuje jeste pocit blizkosti mamy. Uzivej si to, casem toho bude mene a mene a budes s nostalgii vzpomenat, jak to bylo hezke, kdyz te tak moc potrebovala...
Ja jsem to resila tak, ze jsem si dala Kajku treba do satku na bricho a sla na prochazku, misto abych sla s kocarkem, nebo jsem si ji vecer posadila na klin, koukala se na televizi, cetla si, a pritom jsem ji chovala. Urcite mas svoje vyzkousene metody...

Ono za par mesicu uz to bude taky jine, vydrzi bez tebe dele a dele, casem ji muzes nechat na chvilicku pohlidat nekym jinym, at se pomalu zvykne. Ale dulezite je nelamat to pres koleno.

Promin, ze pisu veci, ktere jsou ti asi zname, snad ti to k necemu pomuze.
 Malina 
  • 

Re: Re: Re: Jak traví den 

(4.5.2004 14:07:06)
Ahoj,
diky za prispevek. Ja to presne tak, jak pises delam. Furt Petrusku taham a ona je nejspokojenejsi v naruci. Babicka mi uz sice rika, ze ji taham jak kocka kotata a ze ji mam nechat vyrvat. Ale ja ji radsi budu tahat, nez aby mela naky trauma. Ony takhle maly deti vetsinou rvou, kdyz neco potrebujou a ne jen tak. Takze chovam porad, i v satku nosim. Kdyz jdu ven s satkem, tak mi nezabreci za celej den skoro vubec. A kdyz ju venku nosim v naruci a ma co pozorovat, tak si ani na kojeni nevzpomene. Ale kdyz jsme doma, tak kojim i po 0.5h. To uz ale vetsinou nemam silu ju necim bavit a radsi ju dam k prsu a odpocivam. Proto vzdycky cekam na vecer, kdy prijde manzel, aby ju chvilu tahal zas on.
V noci se to ted trochu zlepsilo. Prvni pulku noci se budi po 2h ale pak zas po 1h. Nevim co s tim a proc to tak je. Poradi nekdo?
Ahoj Malina.
 Fleur 


Re: Re: Re: Re: Jak traví den 

(4.6.2004 13:28:32)
Ahoj,
jako bys popisovala naše mimčo. Vyžaduje si kojení většinou po hodině, bývalo to i co 0,5h, ale před 2týdny jsem to už nedávala a dala mu dudlík, tak se to "trosku" zklidnilo. A nejlíp je mu taky v náručí, ještě líp vleže na mém břichu. Teď máme klokanku (doufám, že neškodí zádům, doktorka mě ovšem uklidňovala, že ne) a zrovna v ní na mě spí. Šátek by byl určitě lepší. V kočárku toho ale taky moc nenaspí, max. 1-1,5h, pak už pláče a má hlad. V noci je to uplně stejné, jak u Tebe. Od 22 do 24-1h spí a pak už se budí co hoďku, ne-li míň. Jen doufám, že to brzy ustane a Ty pauzy se zvětší. Přibírá taky pěkně, jen poslední dobou začíná u kojení plakat, mrskat sebou a často se i odpojuje od prsu. Jen přes den, v noci ne, to saje klidně a pěkně. Máte s tím někdo zkušenosti?
 marta mimi 2mesice 
  • 

Re: Jak traví den 

(26.11.2007 18:41:41)
ahoj malino , mam tez 2mesicni mimi a sem na tom stejne jen tim rozdilem ze nekojim,, ale jinak je to stejne maej nerad si v kocaru a rad se nosi,, tez musi mit hodne lidi kolem sebe ale vybere jsi skym se smat ,, ji po trech hodinach a v nci spi , prez den jen pul hodky ,, uz jsi hraje sam hlavicku zdvyha al na brisku place takahoj a drzim palce ahoj marta
 Bee 
  • 

Re: Jak traví den 

(5.6.2004 6:34:08)
MĚLI BYSTE NĚCO UDĚLAT S TÍM FLASHEM OD WELEDY - NEDÁ SE VYPNOUT A KVŮLI NĚMU NENÍ VIDĚT PŮLKA ČLÁNKU. PĚKNĚ MĚ ŠTVE... :-(((
 Kristýna , dvě děti 3,5 roku a 7 týdnů 
  • 

Re: Jak traví den 

(25.4.2005 17:01:39)
Mému mladšímu synkovi je dnes přesně 7 týdnů. Je také dost čilý, už teď toho přes den moc nenaspí. Usne většinou tak kolem půl osmé, osmé ráno, když jdeme se starším do školky. Spí tak půl - třičtvrtě hodinky, pak se vzbudí, očka dokořán a směje se na celý svět. Tak ho nechám rozbaleného, hrajeme si, mluvím na něj, vydrží takhle klidně dvě hodiny. Pak se nabaští, usne tak na hodinu - dvě, jak kdy. A pak zas ho zajímá jen ten svět okolo. A odpoledne prospí taky vždy jen po půl hodinkách. V pět už neusne ani náhodou. Mezi půl sedmou a sedmou ho vykoupu, to nám trvá tak půl hodiny, protože u toho ještě blbnem, pak se nají, a skoro většinou do půl hodinky usne, spí tak do 3 -5 jak kdy, nají se, zase hned usne, a ráno vstáváme tak kolem šesté. Taky je strašně čilý, nevydrží chvíli vklidu, pořád sebou mele, a už se otočí i z bříška na záda. Tak nevím jestli náhodou nebudeme mít nějaký hyperaktivní batole. No uvidíme.
 Anna  
  • 

Zavidim vam 

(13.6.2005 11:18:16)
Zrovna jsem docetla vsechny ty odpovedi na clanek Jak travi den a musim rict ze vsem maminkam zavidim onen jednosmerny cit ke svemu miminku.Pisi jak se s nim mazli,zpivaji mu atd...Ja mam bohuzel i chvilky kdy po svem miminku kricim,kdyz v noci nechce spat a v techto momentech ho opravdu nemam rada...Jsem jedina?
 ivana, lukasek 8 tydnu 
  • 

Re: Zavidim vam 

(1.7.2005 20:22:44)
To se obavam, ze budes jedna z mala. Priznavam, ze kdyz je maminka hodne vycerpana, tak ji muzou rupnout nervy, ale je lepsi jit si to vybit nekam jinam. Jinak to z tebe miminko citi a podle toho se taky k tobe chova. Netrpis jeste poporodnimi depresemi. Zkus se poradit s doktorem.
Hodne stesti, pevne nervy a lasku k miminku.
 Petra,9týdnů 
  • 

To chce čas... 

(24.8.2005 12:53:04)
Milá Aničko,
myslím, že naopak nejseš jedna z mála, akorát ty si to umíš sama sobě přiznat a otevřeně to světu říct. Vždyť novopečené maminky jsou taky jenom lidi s obyčejnýma nervama, které bohužel nejsou ze železa. Jsem samoživitelka a v prvních pár týdnech s mým prckem jsem měla taky divoké myšlenky. Hlavně když neustále křičel, nebyl k utišení a já si nemohla ani zajít na záchod nebo se najíst. Bude to znít hrozivě, ale místy mě napadaly myšlenky, jak malému nějak ublížit, aby byl už konečně zticha. Docela jsem s nimi bojovala, ale všechno je už pryč. Myslím, že to byla součást šestinedělí, kdy ty hormony nejsou ještě pořádně na uzdě. Ale musím říct, že v tu chvíli jsem docela pochopila, jak některé matky slabších povah, mohou svým dětem opravdu ublížit. Člověku na pokraji svých sil a v bezradnosti se takové věci někdy stávají.
Držím palečky, ať vše je jak má být. S pozdravem Petra
 Lidka 8týdenní Viktorka 
  • 

Re: Taky nespinká 

(5.3.2007 12:17:09)
Ahoj Lidko,tady taky Lidka,Když jsem si přivezla Viki z porodnice,myslela jsem,že ji prostě nakrmím,přebalím,chvilku pochovám a budu mít chvilku pro sebe.Byla jse vyděšená,když jsem zjistila,že to tak není a nebude!Přes den toho moc nenaspinká,napapká se a povídáme si,zpíváme a děláme blbosti,až je unavená,tak si sama řekne,že je čes spinkat.Zbytečně ji nenitím,aby spala,když se jí nechce.Mám z ní velkou radost,je mnohem vnímavější,než děti mých kamarádek,co celý den jen spí.Všechno ji zajímá,krásně paseme koníčky a smějeme se nahlas.Zítra se jdeme přihlásit do plavání pro miminka,už se těším,určitě jí to půjde a já alespoň shodím nějaké to kilčo.Nevěš hlavu,vždyť ja to radost mít zdravé a živé miminko!!
 Jitka syn 6 nedel 
  • 

Re: Jak traví den 

(28.5.2007 14:40:52)
Bud klidná já mám taky dojem že mladej přes den nespí.Chce chovat,povídat si a zajímá ho vše okolo.Zato ovšem usne ve 20hod.a do 4,30 o něm nevím.
 Mart 
  • 

Re: Re: Jak traví den 

(31.5.2007 9:15:19)
Moobing - šikana, pomluvy, nátlak k odchodu v zaměstnání... Kdo vám pomůže? http://mobing.tajemstvi.eu
 Andrea, mimi 7 týdnů 
  • 

Už si brouká 

(19.5.2002 21:05:16)
Náš Peťulka si už od šestého týdne brouká, hlavičku držel už v porodnici, vše ho strašně zajímá - pozoruje předměty tak upřeně že při pohybu po pokoji si může vykroutit hlavičku. Jen chrastítka se mu nelíbí, asi má jiný vkus. Jo a také se směje, ráno nás vítá úsměvem a takovou jakoby škitavkou. Je to nádhera. Zdravím všechny mamči !!!
 Kamila 
  • 

pěkně spinká 

(23.6.2003 15:21:26)
naše holčička dostane vždycky napapat a jde spát. Občas se usměje, ale ještě jsem nepřišla na to čemu se směje, hlavičku drží také pěkně už od narození. A když nespí tak brečí nic nepomůže, chování pomůže na chvíli a pak zase začne ,to samé mluvení i zpívání, připadá mi taková až moc samostatná. O hračky se moc nezajímá, ale pořád kouká do stropu a prohlíží si ho. Snad se to upraví
 Kopretin@ 


Jsem v šoku 

(21.1.2004 20:03:35)
Tak já mám též 8 týdnů mimi-holčičku a ta dokáže spát třeba 7 hodin,za celých 24 hodin. Samozřejmě né v kuse. Pokud chodím venku v šátku,nebo s kočárem,tak to spinká,ale jinak přes den neusne. Večer usne tak ve 22hod,v noci zhruba hodinu pauza a pak se nadobro vzbudí mezi 6-7! Snad to ostatním zvedne náladu,že se máte:-))
Ale je to bezva mít mimi,jen bych spala holky!!!!
 Kopretin@ 


Omyl  

(21.1.2004 20:05:02)
Psala jsem do jiné diskuse a skočilo to sem.
 Eva, dcera 9 týdnů 
  • 

Nespavec 

(2.10.2004 19:08:44)
Zdravím všechny, přečetla jsem si příspěvky a závidím všem, jejichž dítě spí. Moje dcera Míša má právě 9 týdnů. Přes den celkem spí, hlavně, když jsme venku v kočárku, což mi ale moc nepomůže, protože se musím starat o jejího staršího sourozence. Po koupání, které máme pravidelně mezi 17 a 18 hodinou už neusne. Usíná až nad ránem mezi 3 a 4 hodinou ranní. To já už padám na ústa. Do té doby se střídá kojení s brekem. Máte nějakou zkušenost, jak jí otočit spaní? Aby spala v noci?
Díky.
 Corra 


Re: Nespavec 

(2.10.2004 20:01:18)
Evo,zkoušela jsi dávat spát dceru ve dne mín?Třeba jen na chvilku po obědě a k večeru ji už nenechat usnout?
Moje nejstarší měla nějakou dobu převrácený denní režim.Když byla maličká,tak se budila po 3 hodinách na kojení a celé dny prospala.Jenomže asi ve 2 měsících spala ve dne a v noci řádila.Bylo u nás normální noční procházky po společné chodbě v domě,vycházky s kočárkem po sídlišti ve 23 hodin(čekala jsem kdo na mě zavolá socialku)........To,že ji mám udržovat za každou cenu bdělou mě poradila děckařka a také poradila homeopatikum Chamomilla Vulgaris(asi tak se to píše,ale nevím jestly se to ještě vyrábí-je to už 8 let)a zabralo to.Sice to pár dní trvalo,ale režim se jí upravil
 Monika Matějková, Teo 3 měsíce 
  • 

Re: Nespavec 

(17.2.2005 11:40:47)
Ahoj,

přidávám asi známé rady pro úpravu režimu:
1) přes den nedávat spát do místnosti, kde spí mimi v noci,
2) když spí přes den, nezatahovat závěsy, neztlumovat zvuky chodu domácnosti, nešeptat apod.
3) večer pravidelně dodržovat rituál koupání, poslední denní krmení - v pokoji, kde mimi spí, spánek.

Asi to všechno znáte a dodržujete, ale možná ne, tak to zkuste. Myslím, že udržovat v bdělosti mimi, které chce spát, nemá cenu, protože to bude potom z nevyspání nevrlé a podrážděné.
Přeji hodně trpělivosti
Monika
 mimi 
  • 

Re: Nespavec 

(4.6.2005 19:10:36)
přes den jí hodně buďte,ať má hodně aktivity a uvidíte jak se to upraví.A co je důležité - snažte se mít řád, bude klidné a Vám vše půjde rychleji- uspávání. Věřte mi,mám již druhé dítě a opravdu to funguje. Dodržujte dobu koupání a ukládání ke spánku. Vytvořte si rituál- zpěv ukolébavek
 Kacka 
  • 

Re: Nespavec 

(12.12.2005 17:58:14)
POradit bohužel nemůžu, ale snad Vás lehce uklidní, že jsme na tom úplně stejně. Malému je 7 týdnů. V kočáru a v autě přes den spinká tak jak bych si přála aby spinkal v noci. V posýlce nám usíná až když ho nechám párkrát uplakat bez dudlíčku a zrovinka včera jsem ho konejšila od půl jedné do šesti do rána. A to jsem dokonce vyjela i s kočárem v půl druhé ven...přijeli jsme domu a očička měl opět dokořán. I já bych byla vděčná, kdyby nám někdo poradil...děkuji. HOdně štěstí s nespavci.
 ivca+lukasek 


9 tydnu 

(5.7.2005 5:02:19)
Nas chlapecek taky pekne spinka. Pres den uz prospi sice jen 4-6 hodin ale v noci spi pekne. Prvni pulku prospi celou a od dvou se budi po trech hodinach, ale napapa se a do 15ti minut zase spi. Jinak se taky krasne smeje, porad kouka do stropu a cumla si rucku. Akorat ta hlavicka mu porad nejak nedrzi kdyz ho dam na konicka, podari se mu to jen obcas, asi je liny ji drzet, ale ve svisle poloze ji drzi od narozeni.Zacina to byt sranda, uz se tesim, cim nas dale prekvapi.
Zdravim maminky
 Novotňásci 


Re: 9 tydnu 

(8.4.2008 12:59:30)
Maší Kačce je také 9 týdnů a hlavičku už pěkně drží.Krásně pase koníky a zvedá u toho i nohy.už jí ani nemusím přidržovat hlavičku.Udrží jí i několik minut a pak si jí položí ke mne na rameno.Nevím kde ti odborníci vzali to,že dítě udrží hlavičku 5s.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.